-
Το μοναδικό που στη BMW μου άρεσε περισσότερο είναι τα φρένα της ....
Λογικό το βρίσκω. Η Alfa θέλει γκάζι για να στρίψει και οχι φρένα για να σώσει την κατάσταση.....
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Κλασικες υπερβολες,ελεος πια...ο ενας ανακαλυψε τη πισωκινηση και ξεχασε και τ'ονομα του
E δεν είναι και λίγο πράγμα τώρα η πίσω κίνηση. Τι να κάνουμε αφού έτσι έχουν τα πράγματα?!
Σε αυτές τις ιπποδυνάμεις η πίσω κίνηση είναι μειονέκτημα παρά πλεονέκτημα. Στη γρήγορη οδήγηση αν το χάσεις απλά δεν το ελέγχεις όπως θα έπρεπε και τελικά είσαι πιο αργός.
Τα έχω οδηγήσει και τα δύο στις δίλιτρες εκδόσεις τους, ενώ την BMW και 1.8 (δεν μου άρεσε).
Το μοναδικό που στη BMW μου άρεσε περισσότερο είναι τα φρένα της και το ελαφρώς καλύτερο δέσιμο της καρότσας....sorry...αλλά μόνο να γελάσω μπορώ. Γιατί ακριβώς είναι μειονέκτημα κιόλας και πως γίνεσαι και πιο αργός?
Στη γρήγορη οδήγηση αν το χάσεις είτε έχεις 110, 130, 170 ή 370 το έχασες και δε μαζεύεται, τέλος! Ένα το κρατούμενο. Δεύτερο...δεν χρειάζεσαι 500 άλογα σε πισωκίνητο για να έχει ουσία, το είπαμε αυτό.
Η πίσω κίνηση σε σπρώχνει από τη στροφή με πιο ουδέτερο τρόπο...χωρίς να σε 'τραβάει' υποστροφικά προς την έξοδο. Τέλος, το πισωκίνητο είναι πιο ζυγισμένο και πιο ουδέτερο...ΓΕΝΙΚΩΣ και σε όλες τις αντιδράσεις του.
Προφανώς δεν έχεις εμπειρία από πίσω κίνηση τόση ώστε να βγάζεις ασφαλή και αντικειμενικά συμπεράσματα. Ζήσε λίγο μαζί της και θα καταλάβεις ότι δε χρειάζεσαι ΠΟΛΛΑ άλογα όπως λες για να σου φέρει χαμόγελο.
Σαν δέσιμο όλα τα BMW έχουν αυτή την αίσθηση βράχου και στιβαρότητας πλαισίου. Γιαυτό οι αριθμοί περί ακαμψίας δεν έχουν τόσο ουσία.
Στα άλογα που είναι και τα δύο, πιο διασκεδαστική, πιο ουδέτερη και πιο στιβαρή είναι η 318i (E46). Πιο όμορφη είναι η GT. Προσωπικά το μοτέρ αυτό της GT (1.8 ) δε θα το ήθελα όμως. Αν μιλάγαμε για τη 2λτ, αλλάζουν τα πράγματα...αλλά από την 1.8 η Ε46 είναι καλύτερη.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Η πίσω κίνηση σε σπρώχνει από τη στροφή με πιο ουδέτερο τρόπο...χωρίς να σε 'τραβάει' υποστροφικά προς την έξοδο.Καλά χαλαρώστε λίγο εσείς με τα πισωκίνητα...
Στην ιδια ΔΗΜΟΣΙΑ διαδρομή δυο παραπλήσιας ιπποδύναμης (και βάρους) αμάξια θα πηγαίνουν ίδια, είτε έχουν την κίνηση εμπρός, είτε πίσω.
Είναι στην εμπειρία και στο θάρρος του οδηγού...το πιο τελικά θα φτάσει πρώτο.Επίσης σε γλυστερή διαδρομή ειναι δύσκολο να πας γρήγορα με πισωκίνητο. Σίγουρα όμως μπορείς να πας πιο διασκεδαστικά.
Η πισωκίνηση σε αυτες τις ιπποδυνάμεις ειναι για αυτούς που ψάχνουν διασκέδαση περισσότερο από οτι αποτέλεσμα.
Για αίσθηση δε θα μιλήσω, γιατι τι να την κάνεις την πίσω κίνηση, αν το αμάξι δεν εχει σπορ πρασανατολισμούς απο το εργοστάσιο.
316 & 320 που έχω οδηγήσει ειναι αστείες οταν τις πιέζεις...το πισωκίνητο είναι πιο ζυγισμένο και πιο ουδέτερο...ΓΕΝΙΚΩΣ και σε όλες τις αντιδράσεις του.
Ισχύει
Σαν δέσιμο όλα τα BMW έχουν αυτή την αίσθηση βράχου και στιβαρότητας πλαισίου. Γιαυτό οι αριθμοί περί ακαμψίας δεν έχουν τόσο ουσία.
Ισχύει
-
Tα μικρά αδύναμα BMW -πλην ορισμένων εξαιρέσεων π.χ. 320si, 320f/l e90, 318is παλαιότερα- είναι θεοβάρετα και λόγω έλλειψης δύναμης -πραγματικά δεν έχει κανένα νόημα η μετάδοση πίσω όταν το αμάξι δεν μπορεί να πάρει τα πόδια του- και βέβαια λόγω ευθυγράμμισης που είναι συνήθως φουλ υποστροφική.
Μην τρελαθούμε ότι μπορείς να διασκεδάσεις περισσότερο με μία 116/316 από ότι με ένα καλοστημένο προσθιοκίνητο... Θέμα γούστου βέβαια, αλλά για μένα χίλιες φορές το δεύτερο.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
...sorry...αλλά μόνο να γελάσω μπορώ. Γιατί ακριβώς είναι μειονέκτημα κιόλας και πως γίνεσαι και πιο αργός?
Στη γρήγορη οδήγηση αν το χάσεις είτε έχεις 110, 130, 170 ή 370 το έχασες και δε μαζεύεται, τέλος! Ένα το κρατούμενο. Δεύτερο...δεν χρειάζεσαι 500 άλογα σε πισωκίνητο για να έχει ουσία, το είπαμε αυτό.
Η πίσω κίνηση σε σπρώχνει από τη στροφή με πιο ουδέτερο τρόπο...χωρίς να σε 'τραβάει' υποστροφικά προς την έξοδο. Τέλος, το πισωκίνητο είναι πιο ζυγισμένο και πιο ουδέτερο...ΓΕΝΙΚΩΣ και σε όλες τις αντιδράσεις του.
Προφανώς δεν έχεις εμπειρία από πίσω κίνηση τόση ώστε να βγάζεις ασφαλή και αντικειμενικά συμπεράσματα. Ζήσε λίγο μαζί της και θα καταλάβεις ότι δε χρειάζεσαι ΠΟΛΛΑ άλογα όπως λες για να σου φέρει χαμόγελο.
Στα άλογα που είναι και τα δύο, πιο διασκεδαστική, πιο ουδέτερη και πιο στιβαρή είναι η 318i (E46). Πιο όμορφη είναι η GT. Προσωπικά το μοτέρ αυτό της GT (1.8 ) δε θα το ήθελα όμως. Αν μιλάγαμε για τη 2λτ, αλλάζουν τα πράγματα...αλλά από την 1.8 η Ε46 είναι καλύτερη.
Νίκο θα διαφωνήσω...
Την εποχή που είχα την 147 το έταιρο αυτοκίνητο της οικογένειας ήταν ακριβώς αυτό που ενδιαφέρει τον φίλο παραπάνω... δηλαδή μια 318ci E46 και οι συγκρίσεις (αν και διαφορετική κατηγορία) ήταν αναπόφευκτες.Διασκεδαστική η 318 ήταν μόνο αν είχες μπόλικη δόση χιούμορ... πολύ 'βαριά' στις αντιδράσεις της και απο επιδόσεις πήγαινες κόπιες με επιτάφιο 1ου σταδίου...
Προσωπικά τη συγκεκριμένη έκδοση (με τα 118 ατίθασα) την κατατάσω στην ίδια κατηγορία με την 316... στιβαρή ναι... ποιοτική ναι... άνετη ναι... αλλά μέχρι εκεί.Όσο για το αν γίνεσαι πιο αργός, φυσικά και γίνεσαι, όπως ακριβώς και στην 316... η πίσω κίνηση σου προσφέρει μόνο παραπάνω απώλειες και παραπάνω βάρος... (και κατανάλωση κλπ κλπ)
Απο την άλλη δεν θα πρότεινα και ελαφρά τη καρδία την αγορά μιας GT... μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα...
-
Δυστυχώς για διασκεδαστική κ γρήγορη οδήγηση με bmw ,θες 2.5 χιλ. κυβικά κ άνω ...Για να μπορείς να το γυρίσεις η κ να το τρέξεις λίγο παραπάνω. Αλλιώς το παίρνεις κ πουλάς μούρη....
-
σιγα μην θες και 4000κυβ.
ασε ρε φιλε τωρα -
Ο χρήστης vargas έγραψε:
Δυστυχώς για διασκεδαστική κ γρήγορη οδήγηση με bmw ,θες 2.5 χιλ. κυβικά κ άνω ...Για να μπορείς να το γυρίσεις η κ να το τρέξεις λίγο παραπάνω. Αλλιώς το παίρνεις κ πουλάς μούρη....ενω οι αλφα ειναι ειδικη κατηγορια αυτοκινητων που και με 1600 κανεις τη δουλεια σου
κι εγω σου λεω οτι και οι 2λιτρες ειναι παναργες και θες 3.2 ή εστω καποιο απο τα καινουρια τουρμπο
-
Όταν πρωτοοδήγησα την 56 1.6 έπαθα τέτοια πλακα με τα δυναμικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου που δεν με ένοιαξαν καθόλου οι επιδόσεις της (που δεν είναι και τόσο άσχημες).
Σημειωτέον ότι έχω οδηγήσει αρκετά πολύ δυνατότερα αυτοκίνητα, αλλά δίπλα στην 56 δεν στέκονται...
-
μια χαρα ειναι η 1600αρα 156, αλλα με τα σημερινα ειδικα δεδομενα δεν ειναι αυτο που λες γρηγορη
το ιδιο και η 318 βεβαια
απλα δεν καταλαβα γιατι στη μια μαρκα να θες κυβικα/αλογα και στην αλλη να μη θες
λογω της αισθησης παλι? γιατι σε αποτελεσματικοτητα ειλικρινα δε ξερω ποια απο τις 2 θα υπερτερει
-
Ο χρήστης pavlos21 έγραψε:
Παντως πωλειται ακομα η gt 1.8 σε μια εκδοση veloce progression και τι δεν εχει επανω
δερματα,διζωνικους,ηλεκτρικα τα παντα,ξενον,τα παντα ολα με 23.500Καλή τιμή αλλά παλιό αυτοκίνητο γτμ.
Από την άλλη η Mito QV είναι φθηνότερη με εξοπλισμό όπως αυτός που περιγράφεις και μάλλον καταναλώνει λιγότερο, καταφτάνει και η gulietta... Οπότε μόνο αν έχεις κόλλημα με την GT θα την επιλέξεις. -
Aίσθηση, τρόπος που στρίβει, απόσβεση, χειριστήρια...
Ούτε εγώ ξέρω ποιό θα ήταν 'αποτελεσματικότερο' μεταξύ των δύο, αλλά ούτε και με νοιάζει...
Κάθε καρότσα, μετάδοση κ.λπ., έχει το δικό της φάσμα ιπποδύναμης που μπορεί να διαχειριστεί-αξιοποιήσει... Η Alfa ακόμα και με 120 άλογα είναι ζωντανή, το bmw από τα 200 και πάνω αρχίζει να αναπνέει και να αξιοποιεί τις ιδιαιτερότητες της φιλοσοφίας μετάδοσης... That simple...
-
πλακα πλακα ,μιας και αναφερθηκε πιο πανω, αφου το παιδι ειναι αποφασισμενο και για αλφα (αφου εφτασε να σκεφτεται gt ) , δεν τσιμπαει καλυτερα μια μιτο να κανει τη δουλεια του?
και καινουριο αυτοκινητο και πιο γρηγορο και σαφως πιο οικονομικο..
ας αφησει τα αλλα 2 σαπακια
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
πλακα πλακα ,μιας και αναφερθηκε πιο πανω, αφου το παιδι ειναι αποφασισμενο και για αλφα (αφου εφτασε να σκεφτεται gt ) , δεν τσιμπαει καλυτερα μια μιτο να κανει τη δουλεια του?και καινουριο αυτοκινητο και πιο γρηγορο και σαφως πιο οικονομικο..
θελω σπορ κουπε.....(ειμαι και επιλεκτικος ο ατιμος )
-
Είναι διαφορετική η σωστή οδήγηση ενός προσθιοκίνητου από ενός πισωκίνητου. Και αυτό δεν έχει σχέση με επιδόσεις όπου το πισωκίνητο γαι ίδιο βάρος και ισχύ συνήθως χάνει ή με αποτελεσματικότητα. Αυτό που τελικά έχει μεγάλη σημασία είναι όχι μόνο η ικανότητα αλλά κυρίως οι προτιμήσεις του οδηγού. Ανάλογα με τις εμπειρίες του θα έχει καθιερώσει έναν τρόπο οδήγησης που θα ταιριάζει καλύτερα με το ένα ή το άλλο αυτοκίνητο. Εφόσον από την αρχή νομίζω μάλλον όλοι συμφωνούν ότι και τα δύο είναι αυτοκίνητα με πολύ καλή οδική συμπεριφορά νομίζω ότι περισσότερη ευχαρίστηση θα νιώσει ο καθένας όταν οδηγάει αυτό που καταλαβαίνει και επικοινωνεί καλύτερα. Γιατί αν οδηγήσεις στο όριο πισωκίνητο όπως οδηγάς προσθιοκίνητο θα σκοτωθείς και καμία ευχαρίστηση δεν θα λάβεις και το ίδιο και αν οδηγήσεις προσθιοκίνητο όπως οδηγάς πισωκίνητο. Ήδη έχουν εκφραστεί οι γνωστές φοβίες και βλέπω να τείνουμε να το πάμε στη μόνιμη αντιδικία εμπρός και πίσω κίνησης βγαίνοντας εκτός θέμα και μπερδεύοντας ίσως τον ενδιαφερόμενο.
-
Ο χρήστης dimitrisbmw71 έγραψε:
πλακα πλακα ,μιας και αναφερθηκε πιο πανω, αφου το παιδι ειναι αποφασισμενο και για αλφα (αφου εφτασε να σκεφτεται gt ) , δεν τσιμπαει καλυτερα μια μιτο να κανει τη δουλεια του?
και καινουριο αυτοκινητο και πιο γρηγορο και σαφως πιο οικονομικο..
θελω σπορ κουπε.....(ειμαι και επιλεκτικος ο ατιμος )
μωρε και γω ηθελα, αλλα βολευτηκα με ο,τι μπορουσα να παρω καινουριο
για μενα μονο μικρα ποσα αξιζει να δινεις σε μτχ ή εστω αν προκειται για καποιο ονειρο (πχ καμια ferrari της οποιας η τιμη εχει εκτοξευθει και ξερεις οτι αυτος που την ειχε , την ειχε στη τριχα)
το να δωσεις ενα σημαντικο ποσο και να τρεχεις μετα ειναι λιγο απερισκεπτο
εχω 2 φιλους μου που πηραν μτχ slk και ΤΤ , προσεγμενες υποτιθεται
η μια ειχε γυρισμενα χλμ και διαφορικο που μετα απο λιγο διαλυθηκε ( μετα αρχισε και το αυτοματο κιβωτιο να κανει τα δικα του) και ο αλλος τις προαλλες μου ειπε οτι εδωσε 4Κ για καπακι και διαφορα παρελκομενα , γιατι το custom προγραμμα που ειχε ο ηλιθιος προηγουμενος ιδιοκτητης ηταν στεγνο
για αυτο παρε κατι καινουριο , να εχεις και την εγγυησουλα σου, να ξερεις τι εχει τραβηξει το αυτοκινητο να εισαι αρχοντας
το μεταχειρισμενο ειναι ρισκο και τα λεφτα ειναι λεφτα
φιλικα σου μιλαω και νομιζω λογικα
-
οταν αρχισα να ψανχω για αυτοκινητο (το πρωτο μου μιας και μολις πριν λιγο καιρο εκλεισα τα 20) ηθελα σπορ κουπε, ειχα οδηγησει μια bmw e36 318 ενως φιλου μου(η οποια φοραει ελατηρια αναρτηση και θολομπαρα γενικα πολυ σφιχτο αμαξι) ειχα πει τελος....θα παρω την ε46 που ειναι και πιο καινουρια ειναι και κουκλα....αλλα μια μερα επεσε στα χερια μου ενα αλφα 33(οχι το ιμολα το πιο παλιο) το οποιο φορουσε μοτερ 1750 κυβικα αγνωστης υποδηναμης και 2 διπλα βεμπερ(ακομα ηχουνε στα αυτια μου.... )απο στησιμο...δεν χερς τι ειχε...αλλα ηταν σαν καρτ!!!επαθα την πλακα μου...και καπου εκει αρχισαν να μου μπαινουνε ζηζανια για την gt....Το θεμα ειναι οτι δεν μπορω να βγαλω συμπερασμα ετσι αφου τα αμαξια για τα οποια ενδιαφερομαι ισως να μν εχουν και καμια απολυτος σχεση με αυτα που οδηγησα(απλα με τραβιξε σαν φιλοσοφια περισσοτερο η αλφα)
-
Ειδικα η 33 με τα 137? αλογα δεν εχει καμια σχεση με την GT .Πολυ ελαφρυα η 33 σε σχεση με τα περισσοτερα συνχρονα αμαξια.Πρεπει να βρεις και να δοκιμασεις ο ιδιος τα αμαξια που θες να αγορασεις.Μην κανεις αναγωγες απο αλλα μοντελα.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ειδικα η 33 με τα 137? αλογα δεν εχει καμια σχεση με την GT .Πολυ ελαφρυα η 33 σε σχεση με τα περισσοτερα συνχρονα αμαξια.Πρεπει να βρεις και να δοκιμασεις ο ιδιος τα αμαξια που θες να αγορασεις.Μην κανεις αναγωγες απο αλλα μοντελα.εχεις απολυτο δικιο!αυτο ανεφερα και εγω παραπανω..
-
Φίλε μου καμμία σχέση η 33 με τη gt.
Τώρα για τα υπόλοιπα περί μετάδοσης της κίνηση πιστεύω ότι διυλίζουμε τον κώνωψ αφού οι διαφορές σε αυτές τις κατηγορίες είναι σχετικά μικρές. Σίγουρα και η άλφα και η μπέμπα είναι καλύτερες μ ένα δυνατότερο μοτέρ. Για αντιδράσεις στο όριο και λοιπά χαρωπά πιστεύω πως αφήνουν παγερά αδιάφορους
τους υποψήφιους αγοραστές.Πιστεύω μια κουβέντα περί ποιότητας κύλισης, τιμών service κτλ θα είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον. (όχι για μένα )
BMW 318ci E46 η ALFA ROMEO GT 1.8....????