-
Ο χρήστης provocatoras έγραψε:
Για το συγκεκριμένο που μπαίνει στο νέο Ibiza SC δεν ξέρω,
αλλά μια φορά ασφαλώς και υπάρχει εργοστασιακός 1.4 16V 101 ίππων του VAG,
ο οποίος έμπαινε σε μοντέλα VW, SEAT και Skoda
και είχε μετρηθεί με πραγματική ιπποδύναμη μέχρι και κοντά στα 110 άλογα
(κάτι που συνήθιζε το VAG για πολλούς κινητήρες του να ανακοινώνει για φορολογικούς λόγους χαμηλότερες ιπποδυνάμεις από τις πραγματικές).Στην πραγματικότητα είναι ο 1.4 16V των 75-86 ίππων με διαφορετική χαρτογράφηση και αλλαγές στα σημεία πχ πεταλούδα κλπ.
O 1.4 16V 101 ίππων βελτιωμένος έβγαζε από τις αντιπροσωπείες γύρω στα 115 άλογα
και τουρμπισμένος πάνω από 150 άλογα (με αμφίβολη όμως αξιοπιστία).Μόνο πρόβλημα η μικρή ροπή χαμηλά, ψηλά όμως δε μασάει
ειδικά στο ταξίδι όταν τον χρειαστείς ακόμα και με κλιματισμό αναμμένο.
Γούστο έχει ο μπάσος ήχος που όμως δεν ενοχλεί
(δεν ξέρω αν το αμάξι που είχα εγώ είχε δα και την τόσο καλή ηχομόνωση).Τα πράγματα είναι απλα...
Δεν ξέρω για πιο αυτοκίνητο μιλας αφού κάνεις άτοπες αναγωγές
εγώ σου μιλάω για το 1.4 με τα 101 hp...
το αυτοκίνητο είναι πατέντα της ελληνικής αντιπροσωπείας, αν ανοίξεις το καπό θα δείς την εισαγωγή της ελληνικής αντιπρτο αυτοκίνητο κινείται απλά ικανοποιητικά, τα 101 άλογα δεν τα βλέπεις πουθενα
παραπάνω άλογα βγάζουν τα στροβιλά φαουβέ, όχι τα ατμοσφαιρικά...ο 101 είναι ήδη 'και καλά' βελτιωμένος
ο μπάσος ήχος είναι όντως ευχάριστος
σε ταξίδι με κλιματισμό έχεις από 7,5 μέχρι 9,5 σε ταχύτητες 110-140km/h
-
Αλλά και να μην το προσπαθούσα τόσο,
συγκριτικά με άλλα αυτοκίνητα αντίστοιχου κυβισμού-ιπποδύναμης
πρόκειται για πολύ πιο οικονομικό κινητήρα
τόσο στο ταξίδι όσο και στην πόλη με αντίστοιχες συνθήκες-διαδρομές
Και αν ακόμα πιεστεί, άντε στο ταξίδι να δείξει με πολύ ζόρι 6-7 lt/100km...πραγματικά οικονομικό μέσα-έξω είναι το 207 1.4 με τα 90hp...
-
Επειδή βλέπω ότι ανοίξαμε το κουτί με τις μ@λ@κίες
αναγκάζομαι να πω άλλη μία φορά
ότι μιλάω για τον εργοστασιακό 1.4 16V 101 ίππων του VAG
όχι στο νέο Ibiza (αλλά στο προγούμενο Polo)!
Ο κινητήρας ο ίδιος ήταν που έμπαινε εργοστασιακός σε όλο το γκρουπ
και κατά την πάγια τακτική του VAG έβγαζε παραπάνω άλογα
(αντίστοιχα όπως ανακοίνωναν 75 για τον απλό 1.4 16V αλλά στην πραγματικότητα ήταν 80-85 ίπποι).Και ναι, είναι πραγματικές οι καταναλώσεις του (4-4,5 lt/100km),
αν ξέρεις να τον πας. -
Κι εγω αμα πηγαινω με 70 και 5η ολη την ωρα 4 λιτρα καιω..
Τα συγκεκριμενα επισης μοτερ ειχαν θεμα με το καψιμο λαδιου και εχω 3 παραδειγματα στο αμεσο περιβαλλον μου..Σε polo και ibiza προσεγμενα αυτοκινητα ολα τους.. -
Εμενα εχει ενας γνωστος μου το 1.4 με τα 115 αλογα το ibiza.Δεν του καιει σταγωνα...Αν και δε θα ηταν φυσιολογικο πιστευω αμαξι με 80κ χλμ να καιει λαδια...
-
όχι στο Ibiza (αλλά στο προγούμενο Polo)!
(αντίστοιχα όπως ανακοίνωναν 75 για τον απλό 1.4 16V αλλά στην πραγματικότητα ήταν 80-85 ίπποι).Και ναι, είναι πραγματικές οι καταναλώσεις 4-4,5 lt/100km,
αν ξέρεις να τον πας.Το θεωρώ & εγώ δύσκολο να επιτευχθούν τόσο χαμηλές καταναλώσεις με το εν λόγω μοτέρ (το παλιό 1.4 16V 101PS). Το έχω δοκιμάσει άπειρες φορές με Fabia του 2003 (δομικά ίδιο με τα προηγούμενα Polo & Ibiza), κάτω από 6,0λτ/100χλμ είναι απίθανο να δει κανείς, πάντα σε ταξίδι στην Ε.Ο. Αθηνών - Θεσ/κης, & με πολύ στρωτή οδήγηση σε χαμηλές ταχύτητες, κοντά στα 100-110χαώ (πιο αργά θα τρακάρεις από τη βαρεμάρα...), δίχως πολύ φορτίο, κτλ...
Πάντως, το συγκεκριμένο μοτέρ δεν το θεωρώ βενζινοβόρο εάν κινείσαι απλώς σβέλτα. -
-
Κοίτα στην τελική δε με νοιάζει όποιος άσχετος θέλει ας αμφιβάλλει.
Δε θα αλλάξει κάτι για μένα.Για το πώς έβγαλα τέτοια κατανάλωση εξηγήθηκα πιο πάνω:
όχι 70 αλλά μίνιμουμ 100 km/h σε αμάξι με 5τάχυτο κιβώτιο.Αρνητικά που είχε ο συγκεκριμένος κινητήρας πέρα από την εκνευριστικά μικρή ροπή χαμηλά,
ήταν αρκετά ηλεκτρονικά ζητήματα, ανάγκη για 100στάρα ή τουλάχιστον καλής ποιότητας βενζίνη,
και κάψιμο του ημισυνθετικού λαδιού (γιατί τα longlife λάδια είχαν ένα θέμα...).
(Από την άλλη έχω την αίσθηση ότι έπαιζε να είχε να κάνει με συγκεκριμένες παρτίδες κινητήρων.-) -
Ασχετο αλλα η ροπη χαμηλα σε ενα αμαξι πολης δεν ειναι αρνητικο κατα τη γνωμη μου..Ισως εννοεις πως επειδη γενικοτερα οι 16βαλβιδοι ειναι πιο δυνατοι-ροπατοι ψηλα ετσι θα επρεπε να ειναι και εδω..
-
Πιστευω πως η ροπη στα χαμηλομεσαια ειναι καλυτερη απο τα ψηλα.Δεν πρεπει να ζοριζεις τον κινητηρα και σχετικα με λιγες στροφες εχεις το επιθυμιτο αποτελεσμα.Στο focus το I ο κινητηρας zetec-s που φοραω εγω με τα 105 αλογα δινει την μαξιμουν ροπη του στις 4.600 στροφες.Πιστευω πως ειναι καλο και αμα ξερεις να το χρησιμοποιεις ειναι ακομα καλυτερα.
-
Η μικρή ροπή χαμηλά είναι κακό για ένα αυτοκίνητο πόλης.
Η σύγκριση γίνεται ανάμεσα στον 1.4 16V 75-86 ίππων και στον 1.4 16V 101 ίππων.
Ο 101 ίππων δείχνει ψόφιος μέχρι τις 2000-2500 στροφές μετά όμως δίνει μέχρι τις 6000-6500.
Ο 75-86 ίππων είναι πιο ζωντανός από τις 1000-4500 στροφές μετά όμως κρεμάει.
Ο 101 ίππων όμως αποδεικνύεται τελικά ίσως πιο οικονομικός,
γιατί δε χρειάζεται να ζοριστεί τόσο όσο ο 75-86 για να δώσει.
Αυτά. -
όχι στο νέο Ibiza (αλλά στο προγούμενο Polo)!
(αντίστοιχα όπως ανακοίνωναν 75 για τον απλό 1.4 16V αλλά στην πραγματικότητα ήταν 80-85 ίπποι).Και ναι, είναι πραγματικές οι καταναλώσεις του (4-4,5 lt/100km),
αν ξέρεις να τον πας.Και που να το φανταστώ οτι σε θέμα με τίτλο 'καινούργιο αυτοκίνητο μέχρι 13000 ευρώ' θα βρισκόταν να μας πει για το προηγούμενο πόλο...
έχεις κάποιο πρόβλημα κατανόησης?? ξέρεις να διαβάζεις??τι μας νοιάζει τι κάνει το δικό σου που είναι τόσων χρόνων αυτοκίνητο??
το σημερινό ίμπιζα με τον ελληνικά βελτιωμένο 101hp κινητήρα καίει σε ταξίδι πάνω από 7,5...
-
Κοίτα στην τελική δε με νοιάζει όποιος άσχετος θέλει ας αμφιβάλλει.
Δε θα αλλάξει κάτι για μένα.Για το πώς έβγαλα τέτοια κατανάλωση εξηγήθηκα πιο πάνω:
όχι 70 αλλά μίνιμουμ 100 km/h σε αμάξι με 5τάχυτο κιβώτιο.Αρνητικά που είχε ο συγκεκριμένος κινητήρας πέρα από την εκνευριστικά μικρή ροπή χαμηλά,
ήταν αρκετά ηλεκτρονικά ζητήματα, ανάγκη για 100στάρα ή τουλάχιστον καλής ποιότητας βενζίνη,
και κάψιμο του ημισυνθετικού λαδιού (γιατί τα longlife λάδια είχαν ένα θέμα...).
(Από την άλλη έχω την αίσθηση ότι έπαιζε να είχε να κάνει με συγκεκριμένες παρτίδες κινητήρων.-)έχουμε γεμίσει σχετικούς...
έχουμε κάνει και εμείς ταξίδια με οικονομικά αυτοκίνητα...
αλλά το ψέμα φωνάζει από μακριά...ήθελε 100αρα
έκαιγε λάδια
δεν είχε ροπή χαμηλά
είχε και αρκετά ηλε/κα ζητήματα
είχε κανένα καλό??? -
Ναι οτι ηταν VW...
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Ναι οτι ηταν VW...πόλο ήταν ...
φαουβε είναι από γκόλφ και πάνω... -
Ο 101 ίππων δείχνει ψόφιος μέχρι τις 2000-2500 στροφές μετά όμως δίνει μέχρι τις 6000-6500.
Αυτά.Εγω δε μιλησα για μικρη ροπη χαμηλα μιλησα για ροπη χαμηλα γενικως οποια και αν ειναι αυτη..Το οτι ενας πιο ψοφιος κινητηρας ειναι λιγοτερο οικονομικος ειναι λογικο γιατι οπως λες θες πατημα για να πας..Ωστοσο τη ροπη τη θες χαμηλα σε ενα αμαξακι πολης για να εισαι ανετος και ξεκουραστος και να ακουει το γκαζι σου ευκολα στο πατημα..Κατηγορηματικα η τελευταια μου προταση.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Ναι οτι ηταν VW...
πόλο ήταν ...
φαουβε είναι από γκόλφ και πάνω...ΑΑΑ τσογνωμη τοτε...Αυτο πως λες να λεγεται UW??
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
...Δεν ξέρω τί να σου απαντήσω γιατί το παίζεις και ...σχετικός.
Και με πρόλαβες κιόλας, γιατί αυτό που θα σου έλεγα είναι ότι προφανώς έχεις πρόβλημα κατανόησης.Ο λόγος που αναφέρθηκε ο κινητήρας 1.4 16V των 101 ίππων,
είναι πάνω στη λογική της βελτίωσης του 1.4 16V των 86 ίππων στα πρότυπα του πρώτου,
μια και δεν επρόκειτο για διαφορετικά μπλοκ κινητήρων
αλλά για ίδια μοτέρ με αλλαγές στα σημεία και διαφορετική χαρτογράφηση.Τα δύο μοτέρ έβγαζαν την ίδια μέγιστη ροπή με το 86άρι να καίει 95άρα βενζίνη και να έχει το peak της καμπύλης σε πιο χαμηλές στροφές από το 101, αλλά μικρότερη μέγιστη ιπποδύναμη και χαμηλότερο κόφτη.
Με άλλα λόγια αυτό που λέω είναι πως ο 101 ίππων είναι λίγο εκνευριστικός μέσα στην πόλη,
καλύτερος για ανοικτές διαδρομές και συνολικά πιο οικονομικός (παρά την 100άρα βενζίνη).
Και η διαφορά δεν έχει να κάνει με Φάου-Βε, τα ίδια μοτέρ έμπαιναν σε όλο το γκρουπ.Από κει και πέρα δε με νοιάζει αν θελήσεις να σου εξηγήσει κανείς πώς θα οδηγήσεις οικονομικά.
Ούτε με ενδιάφέρει να αναφερθώ στο 'δικό μου που είναι τόσων χρόνων αυτοκίνητο',
γιατί και εγώ είμαι αλλού.
Μια τοποθέτηση με βάση προσωπική εμπειρία
και όχι λιοιδωρία σαν τη δική σου που όιντως στο συγκεκριμένο είσαι άσχετος.
Μέχρι τουλάχιστον να μας πεις τη δική σου ιστορία με τα συγκεκριμένα μοτέρ...(Και για 'το ψέμα που φωνάζει από μακριά',
είναι αλήθεια δύσκολο να καταλάβει κάποιος τί ακούγεται στα αυτιά σου.ΣΥΝ του 1.4 16V 101 ίππων:
οικονομικός συνολικά
αθόρυβος
δυνατός
γρήγορος σε ανοικτό δρόμοΠΛΗΝ:
ήθελε 100αρα
έκαιγε λάδια
δεν είχε ροπή χαμηλά
είχε και αρκετά ηλε/κα ζητήματα) -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Αυτά.Εγω δε μιλησα για μικρη ροπη χαμηλα μιλησα για ροπη χαμηλα γενικως οποια και αν ειναι αυτη..Το οτι ενας πιο ψοφιος κινητηρας ειναι λιγοτερο οικονομικος ειναι λογικο γιατι οπως λες θες πατημα για να πας..Ωστοσο τη ροπη τη θες χαμηλα σε ενα αμαξακι πολης για να εισαι ανετος και ξεκουραστος και να ακουει το γκαζι σου ευκολα στο πατημα..Κατηγορηματικα η τελευταια μου προταση.
Ρε σεις το ιδιο λετε!!! >
Αρνητικά που είχε ο συγκεκριμένος κινητήρας πέρα από την εκνευριστικά μικρή ροπή χαμηλά
-
Αμαν εχεις δικιο ευθυμη..Εγω δε διαβασα καλα.. Συγγνωμη provokatoras.
Αρα συμφωνουμε για τη ροπη..
Καινούργιο αυτοκίνητο μέχρι 13000 ευρώ