-
Μα το πλεονέκτημα του rx-8, ήταν ότι μπορούσες να το κυκλοφορείς ΚΑΙ καθημερινά λόγο πρακτικότητας. Με το κόστος κυκλοφορίας στο +άπειρο πλέον, χάνει αυτό το προσόν.
Έγινε αμάξι μόνο για το ΣΚ. Και ίσως όχι για κάθε ΣΚ. Οπότε δε χρειάζομαι ούτε τις +2 πόρτες, ούτε το πορτμπαγκαζ. Και μάλλον δε χρειάζομαι και τις +2 θέσεις. -
από την αρχή ήταν ψιλοειδική κατασκευη... έπεσε σε περιπτώσεις της ελληνικής κοινωνίας και έπιασε σαν τρελό...
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Με την βενζίνη να έχει σκαρφαλώσει κοντά στο 2€, και τα τέλη του κανούργιου να πλησιάζουν το 1000ρικό.....
r.i.p. rx-8Kαινουριο νομιζω δεν πωλειται πλεον....για μτχ ομως με τιμες γυρω στα 10.000€ κ τελη κανα 120αρι μια χαρα ειναι αν δεν κανεις πολλα χλμ...για οποιον θελει φτηνο fun με χωρους κ πρακτικοτητα δεν εχει αλλη επιλογη
από που και ως που τέλη 120??
-
1,3 είναι, με το παλιό σύστημα ένα μεταχειρισμένο πληρώνει 120.
-
Ο χρήστης aggelooos2000 έγραψε:
1,3 είναι, με το παλιό σύστημα ένα μεταχειρισμένο πληρώνει 120.εώ το ξέρω, ο heras το ξέρει??
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Με την βενζίνη να έχει σκαρφαλώσει κοντά στο 2€, και τα τέλη του κανούργιου να πλησιάζουν το 1000ρικό.....
r.i.p. rx-8Καλα εσυ εφερες την καταστροφη....!
2 ευρω η βενζινη? Εγω 1,585 εβαλα σημερα. Τα αμαξια του ανταγωνισμου δεν καινε? Με 5 λιτρα στα 100 την βγαζουνε?
Τωρα μιλησα με φιλο που εχει Challenge. 117000χλμ και το αμαξι γαμει και δερνει. Μια φορα το 3μηνο το κανει και trackday στα Μεγαρα. 12 λιτρα καει σε ταξιδι στην Εθνικη και 17 μεσα στην πολη.Που το ειδες το 1000ρικο ρε μεγαλε? 120 ευρω ηταν τα τελη του 2011.
-
ΡΕ μεγάλε, πάνε δες πόσο co2 βγάζει και κάνε υπολογισμούς. Μτχ ok έχει 120€
Όταν η βενζίνη είχε 0,90€ τότε ok.
Επειδή έχω κάνει ταξίδι με challenge. 12 καίει όταν το punto καίει 6λτ και το mx-5 7λτ. 15 λίτρα αν πας με νορμάλ για το αμάξι ταχύτητες. Δηλαδή 150χλμ/ώρα. Αν το σκισεις περνάει τα 20 για πλάκα. -
αμα το παρεις καινουριο σημερα εχει σημα γυρω στα 800, τα μεταχειρισμενα δεν εχουν θεμα
οσο για την καταναλωση ειναι οντως τσιμπημενη σε σχεση με τον ανταγωνισμο, εγω με 2λιτρο τουρμπο για να καψω 13αρι εθνικη , πρεπει να πηγαινω συνεχεια κοντα στα 200
στη πολη παντως αν πεσω σε τρελη κινηση μπορει να καψω κι εγω 16-17 αλλα μεση καταναλωση γενικα ,οπου κατα 90% κινουμαι μεσα σε πολη , σε διαφορες συνθηκες (κινηση, χαλαρη κινηση, τρεξιμο..) εχω 13.5
-
Ο χρήστης georgetz έγραψε:
Στο ταξίδι 12-14?
6τάχυτο δεν έχει?
Με 6η και 120-130 πόσες στροφές είσαι και τι περίπου κατανάλωση έχει?To Challenge (192 αλογα) ειναι πενταταχυτο, εχει 4 beck και 4 θυριδες. Οι καταναλωσεις που σου εγραψε ειναι για Challenge.
Το Cosmo (231 αλογα) ειναι εξαταχυτο, εχει 6 beck και 6 θυριδες αλλα κατα τα αλλα τα μοτερ ειναι ιδια. Το Cosmo καιει καναδυο λιτρα παραπανω. Σε ταξιδι με 120-130 (5η ή 6η αναλογα με το μοντελο) οι στροφες ειναι γυρω στις 3000-3500 και καις 12-13 λιτρα. -
Ένα ποδήλατο καίεί ακόμα λιγότερο (μηδέν) άρα είναι καλύτερο από RX8. Όσοι το κρίνετε ακριβό έχετε να προτείνετε κάτι ανάλογο έστω και σε διπλάσια τιμή?
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Επειδή έχω κάνει ταξίδι με challenge. 12 καίει όταν το punto καίει 6λτ και το mx-5 7λτ. 15 λίτρα αν πας με νορμάλ για το αμάξι ταχύτητες. Δηλαδή 150χλμ/ώρα. Αν το σκισεις περνάει τα 20 για πλάκα.Τα αμαξια που ανεφερες τι σχεση εχουν με rx8? Καμια! Εγω δεν ειπα οτι δεν καει. Φυσικα και καει. Απλα πολλοι στην πιατσα υπερβαλουν χοντρα.
-
@ike
ακριβο δεν ειναι , ακριβη ειναι η βενζινη τουκατι αναλογο ειναι σχετικο.. πισωκινητο 4θεσιο κουπε ειναι μαλλον μοναδικο..
ενα s2000 παντως αν δε σε ενδιαφερουν οι χωροι ή η ποιοτητα βγαινει πιο οικονομικο.. προσπαθω να σκεφτω αν ισχυει το ιδιο για μια 6κυλινδρη Ζ4 -
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Ένα ποδήλατο καίεί ακόμα λιγότερο (μηδέν) άρα είναι καλύτερο από RX8. Όσοι το κρίνετε ακριβό έχετε να προτείνετε κάτι ανάλογο έστω και σε διπλάσια τιμή?+1000
-
δεν το λες και νορμάλ για την ιπποδύναμη του αυτοκινήτου...
τα μικρά συμπιεστά ρίχνουν στα αυτία στο τσαλενγκερ και καίνε τουλάχιστον τα 2/3...οκ δεν είναι το ίδιο, ούτε στο στήσιμο ούτε πουθενά, αλλά δεν μπορείς να λες και φυσιλογική την κατανάλωση...
-
Ο χρήστης COSMO MIKE έγραψε:
Επειδή έχω κάνει ταξίδι με challenge. 12 καίει όταν το punto καίει 6λτ και το mx-5 7λτ. 15 λίτρα αν πας με νορμάλ για το αμάξι ταχύτητες. Δηλαδή 150χλμ/ώρα. Αν το σκισεις περνάει τα 20 για πλάκα.
Τα αμαξια που ανεφερες τι σχεση εχουν με rx8? Καμια! Εγω δεν ειπα οτι δεν καει. Φυσικα και καει. Απλα πολλοι στην πιατσα υπερβαλουν χοντρα.
Φίλε μου το challenge από το 2.0λτ mx-5 που έχω, δεν έχουν τόση διαφορά που να δικαιολογούν το διπλάσιο σχεδόν της κατανάλωσης. Εκτός αν γεμίσαμε χεράδες...
Με το περιορισμένο(λόγο βενζίνης) χρήσης, θα έπαιρνα s2000 σήμερα. Πριν 2 χρόνια rx
Και αυτά στα λέει κάποιος που είχε ψηθεί για ανταλλαγή cosmo με το mx5... -
Αρα τσαμπα χαλαμε τις καρδιες μας. (Μην αρπαζεσαι, κανεις δεν μιλησε για χεραδες κλπ).
Θα το ξαναπω! Κανεις δεν λεει οτι το 8αρι ειναι οικονομικο αυτοκινητο. Μην τρελλαθουμε!
Απλα οι φημες που κυκλοφορουν για υπερογκες καταναλωσεις ειναι υπερβολικες! Οταν μιλαμε για rx8, οχι για βανκελ γενικοτερα!
Αν μιλησουμε για παλια βανκελ και μαλιστα για RX7 FC & FD τοτε τα 30 λιτρα ειναι τιμη μας και καμαρι μας!
Αλλα αυτα εχουν εντελως διαφορετικη τεχνολογια στο μοτερ! -
To S2000 κοστίζει περίπου τα διπλά σαν μτχ, θα είναι όντως πιο οικονομικό όταν η μικρότερη κατανάλωση θα αποσβέσει τα +10.000 σε περόπου 10 χρόνια.
Μία άλλη καλή λύση είναι μεταχειρισμένο CBR1000RR. Είναι παντού πιο γρήγορο και έχει μικρότερη κατανάλωση και τέλη.
Το συμπέρασμα είναι πως παρά την μεγάλη του κατανάλωση, το RX8 είναι μακράν το πιο οικονομικό αυτοκίνητο του είδους του όπως και να το δει κανείς (εκτός ίσως αν το θέλει κάποιος για ταξί).
-
Δεν είναι υπέρογκα τα 15 λτ με 150 χαω ταξίδι?
Είπαμε, καταπληκτικό αμαξάκι, κι εμένα με γοητεύει ο βάνκελ, αλλά μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας... -
Δηλαδή αν η Bugatti αύριο δίνει μαζί με κάθε Veyron δωροκάρτα για απεριόριστη βενζίνη τότε η Veyron θα είναι οικονομικότερη από το RX8?
-
Ο χρήστης COSMO MIKE έγραψε:
Αρα τσαμπα χαλαμε τις καρδιες μας. (Μην αρπαζεσαι, κανεις δεν μιλησε για χεραδες κλπ).
Θα το ξαναπω! Κανεις δεν λεει οτι το 8αρι ειναι οικονομικο αυτοκινητο. Μην τρελλαθουμε!
Απλα οι φημες που κυκλοφορουν για υπερογκες καταναλωσεις ειναι υπερβολικες! Οταν μιλαμε για rx8, οχι για βανκελ γενικοτερα!
Αν μιλησουμε για παλια βανκελ και μαλιστα για RX7 FC & FD τοτε τα 30 λιτρα ειναι τιμη μας και καμαρι μας!
Αλλα αυτα εχουν εντελως διαφορετικη τεχνολογια στο μοτερ!Το αυτό. Από το να δώσω 20λτ/100 για το rx-8, καλύτερα να δίνω 30λτ για τον 13Β..
Σε κανένα από τα 2 δεν θα χρησιμοποιήσω το πορτ μπαγκάζ, τις πίσω θέσεις κλπ κλπ
Γιατί με το σημερινό κόστος βενζίνης, η πρακτικότητα του 8ριου, δεν υφίσταται.
Mazda RX-8 μεταχειρισμένο - Η γνώμη σας?