Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#7]
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#7]
    • 1
    • 2
    • 474
    • 475
    • 476
    • 477
    • 478
    • 535
    • 536
    • 476 / 536
    Αντίλογος
    217
    10711
    14469
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • S
      skye last edited by

Ενας αλλος λογος που η πολυπολιτισμικη κοινωνια της ΕΕ μπορει να μη δουλεψει και η ακροδεξια ανεβαινει στην Ευρωπη ειναι επειδη πολλοι ευρωπαιοι delsolvti σκεφτονται για τους Ελληνες αυτα που σκεφτεσαι εσυ για τους πακηδες.
      Δηλαδη τι λενε στην Ευρωπη: οι μεταναστες ζουνε απο το welfare που πληρωνει ο ευρωπαιος φορολογουμενος, διαπραττουν εγκληματα και ειναι μελαμψοι. Τα ιδια που λενε και για τους Ελληνες δηλαδη: ζουμε απο τα λεφτα του ευρωπαιου (επιδοτησεις ΕΕ, bail outs), διαπραττουμε εγκληματα (δεν πληρωνουμε φορους, δουλευουμε μαυρα, αυθαιρετα κοκ) και ειμαστε και μελαμψοι
      .
      Αμα το σκεφτεις για το μεσο Γερμανο πχ το ιδιο πραγμα ειναι ο Ελληνας και ο Τουρκος. Ξερεις οτι στους φονους του κεμπαπ οπως λεγονται οι Γερμανοι νεοναζι φαγανε και εναν Ελληνα εκτος απο τους Τουρκους; Κοινως ενα φαουλ σου ειναι οτι βαζεις τον εαυτο σου στη θεση του Γερμανου, του Νορβηγου, του Βελγου και κοιτας αφ υψηλου τους μεταναστες, ενω αυτος σε βλεπει περισσοτερο σαν Τουρκο παρα σαν ομοιο του.
      Α, και οι δηλωσεις που αναφερεις προφανως δεν αφορουν καποια αλλαγη πολιτικης αλλα απλο, παραδοσιακο λαϊκισμο.. εχουμε και στην Ελλαδα τετοιον... μπολικο

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • R
        rx8_drifter last edited by

Ο χρήστης delsol.vti έγραψε:

η a priori εξήγηση του γεγονότος με την λογική της καταγωγής και της θρησκεία δείχνει ότι είσαι ρατσιστής μέχρι τα μπούνια. O πακιστανός κατ ευθείαν για σένα δεν υπάρχει περίπτωση να είναι ένας ψυχοπαθής ενώ για τον νορβηγό μια χαρά το έλυσες το πρόβλημα.
        ποτέ δεν έχω συνταχθεί με φονταμελιστές απ όπου κι αν προέρχονται μου προκαλούν τη ίδια αηδία με τους δικούς μας

για ποια επιχειρήματα μου μιλάς? έμαθες εσύ τί έγινε χτες στο βέλγιο
        από την πόλη έρχομαι και στην κορφή βερίκοκο

Μα δεν υπάρχει λόγος να ψάξω αν είναι ψυχάκιας ο πακιστανός αφού οι πράξεις του και της οικογένειας του ([b]αν ισχύει η είδηση) δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν και είναι μέρος των εθίμων τους .[/b] Τον νόμο της σαρίας πρώτη φορά τον ακούς εσύ ?

Μπορεί όντως να είναι ψυχάκιας αλλά 99% έπραξε με βάση αυτά που του πιπίλαγαν το μυαλό από όταν ήταν βρέφος.
        Τα προφανή θα αναλύουμε τώρα ?

Το να συγκρίνεις τους δικούς μας και να σου προκαλούν την ίδια αηδία όπως λές, που ο ποιο φανατισμένος το πολύ πολύ να κάψει κάνα κερί στην εκκλησία με αυτά που κάνουν οι μουσουλμάνοι σε όποια ευρωπαϊκή πόλη έχουν κάνει γκέτο δείχνει πόσο αντικειμενικός είσαι ...

ΑΛΛΟ ΘΕΜΑΑΑΑ, ΦΥΓΑΜΕ ΛΕΜΕΕΕΕΕ , ΚΟΡΦΕΣ ΒΕΡΥΚΟΚΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΧΟΥΜΕΕΕΕ

κατάλαβες μανόσκυ? δεν χρειάζεται λοιπόν να μου κουοτάρεις την wiki, ξέρω πολύ καλά τί γράφω

όσο για τους δικούς μας, όταν κάποιος κάνει πογκρόμ με λοστάρια ενάντια σε κάποιον επειδή έχει σκούρο χρώμα είναι ακριβώς το ίδιο.

συνέχισε να με επιβεβαιώνεις, και όπως κατεβαίνεις πιάσε και κανα βερύκοκο

• S
          skye last edited by

όσο για τους δικούς μας, όταν κάποιος κάνει πογκρόμ με λοστάρια ενάντια σε κάποιον επειδή έχει σκούρο χρώμα είναι ακριβώς το ίδιο

Μαγκεψανε και τα ρηχα πιατα κ θελουν σουπα σκηνικο. εμφυλιος, δεν ξεχωριζεις τον πακιστανο απο τον αρχηγο της χρυσης αυγης

-απελαση ρε μ@#&#@
          -τι με βαρας ρε μαλακα, χρυσαυγιτης ειμαι

• D
            delsol-vti last edited by

Βγάλε τις παρωπίδες ρχ8 και μην ψάχνεις ψίχουλα ανάμεσα στις γραμμούλες για να χαρακτηρίζεις όποιον δεν συμφωνείς ως φασίστα και ρατσιστή Το ξέρω ότι έτσι έχεις μάθει να λειτουργείς και δεν μπορείς αλλιώς αλλά πολέμησε το.
            Ο ετεροπροσδιορισμός λένε ... είναι η μεγαλύτερη μορφή φασισμού

@skye Σε κάποια έχεις δίκιο. Είμαι της άποψης όμως ότι αν οι Γερμανοί μετά την πλύση εγκεφάλου που τους έκαναν τα κανάλια τους και οι πολιτικοί τους δεν θέλουν να μας δανείζουν είναι απόλυτο σεβαστό δικαίωμα τους. Ας ζητήσουν τα ρέστα από τους πολιτικούς τους και ας κάτσουν αυτοί μετά να τους εξηγήσουν ότι σάλιζαν στα περισσότερα από αυτά που τους έλεγαν για προεκλογικούς λόγους . Ναι θα έχουμε πρόβλημα ως χώρα τεράστιο αλλά αν οι άνθρωποι δεν θέλουν ... δεν γίνονται με το στανιό αυτά τα πράγματα.
            Όσο για τον έναν Έλληνα που σκοτώσανε μέσα στους 8 Τούρκους... Η αναλογία και μόνο μου δείχνει ότι μάλλον για Τούρκο πήγαιναν πάλι αλλά πιθανότατα ο συμπατριώτης δούλευε σε κεμπαπτζίδικο και ήταν πιο μελαμψός από το σύνηθες.

Μαλάκες όπως και να χει δεν το συζητώ και μακάρι να σαπίσουν στην φυλακή.
            Αυτονόητα αυτά .... αλλά ... κάνουμε και καμιά δήλωση μετάνοιας στο τέλος κάθε ποστ για να είμαστε σίγουροι

• R

εσένα χαρακτήρισα, δεν χαρακτήρισα όποιον διαφωνώ, τυχαίνει να διαφωνώ με πολλούς και σου εξήγησα ακριβώς για ποιό λόγο είσαι ρατσιστής

δεν χρειάζεται να ψάχνεις ψίχουλα, είσαι ο ορισμός και είναι έκδηλο

δεν είναι κακό να βγεις απ την ντουλάπα, είναι το πρώτο βήμα μπας και καταφέρεις να βελτιωθείς

• M
                manosk last edited by

Προσωπικά, μπορώ να είμαι πολύ 'ρατσιστής' κατά των Ελλήνων, άμα συμπεριφέρονται ως κάφροι (κάφροι: όχι με την εθνολογική σημασία). Θα τους χαρακτηρίσω άσχημα, θα τους πω υποδεέστερους, όχι όμως λόγω φυλής/ράτσας, αλλά λόγω νοοτροπίας.
                Το ίδιο ισχύει για κάθε λαό.

Αν οι γερμανοναζί μισούν τους μαυροκέφαλους, είναι θέμα ρατσισμού, γιατί δεν κάνουν διάκριση, αλλά κυρίως γιατί τα αρνητικά τους αισθήματα για συγκεκριμένες συμπεριφορές τα ανάγουν σε φυλετικές διαφορές.

Εν πάσει περιπτώσει, είναι διαφορετικό πράγμα να σφάζεις κανένα αρνί το Πάσχα και να τρως πλεγμένα τ' άντερά του και διαφορετικό να ξεντεριάζεις ανθρώπους λόγω πεποιθήσεων, θρησκευτικών ή κοινωνικών. Κι όποιος σε βρίσει, γιατί ακριβώς επιδοκιμάζεις αυτές τις πρακτικές και συνήθειες, δεν είναι ρατσιστής, εσύ είσαι μαλάκας και νεάντερταλ.

• S
                  spartan last edited by

Ο χρήστης skye έγραψε:

Αμα το σκεφτεις για το μεσο Γερμανο πχ το ιδιο πραγμα ειναι ο Ελληνας και ο Τουρκος. Ξερεις οτι στους φονους του κεμπαπ οπως λεγονται οι Γερμανοι νεοναζι φαγανε και εναν Ελληνα εκτος απο τους Τουρκους;

Είναι παράδειγμα τώρα αυτό....;;; Ακόμη κι αν έγινε όπως λες (και δεν τον περάσανε δηλαδή για Τούρκο), τί σημασία έχει τί πιστευει ο νεοναζί....;; Οτιδήποτε μη Γερμανικό, (ενίοτε και Γερμανικό που δεν πληροί τις προυποθέσεις που θέτει η ιδεολογία τους), είναι κατώτερο. Τί σχεση έχει αυτό με αυτά που λεει ο delsol_vti...?? Eκτος αυτου, τα περί φονταμενταλιστών δεν είναι απλά στερεότυπα, είναι απλή πραγματικότητα....

@ delsol_vti
                  Φανταζομαι ξέρεις, πως το να προσπαθείς να πείσεις καποιον που έχει ασπαστεί μια ιδεολογία (οποιαδήποτε) οτι αυτή έχει σφάλματα (τουλάχιστον) και κενα, είναι μάταιο....

• R

• E
                      eddie_147 last edited by

Youtube Video

Το πολύ το Τομ και Τζέρυ κάνει το παιδί Καρατζαφέρη
                      Το πιάσατε μεγάλοι μεγάλοι...

• K
                        konstantinos last edited by

Αμερικανός στρατηγός βλέπει «σύννεφα πολέμου» στην Ευρώπη
                        Ανώτατος Αμερικανός στρατιωτικός αξιωματούχος προειδοποιεί για «πιθανή κοινωνική αναταραχή» στην Ευρώπη, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

«Είναι ξεκάθαρο ότι θα τεθούν σε κίνδυνο οι (αμυντικές) δαπάνες, αν επαληθευθούν οι οικονομικές προβλέψεις περί κατάρρευσης της ευρωζώνης», ανέφερε.

Ενδείξεις του κοινωνικού κινδύνου είναι η αντικατάσταση δύο εκλεγμένων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων από τεχνοκρατικές, της Ιταλίας και της Ελλάδας.

Οι προειδοποιήσεις του Αμερικανού στρατηγού για θερμό πολεμικό επεισόδιο λόγω οικονομικής κρίσης, δεν είναι οι πρώτες που εκφράζονται από την άλλη μεριά του Ατλαντικού. Το αμερικανικό ινστιτούτο γεωπολιτικής Στράτφορ, προ δύο μηνών, με αφορμή την εκδήλωση της κρίσης χρέους στην Ελλάδα, έβλεπε ως πιθανή λύση για το οικονομικό αδιέξοδο ένα θερμό επεισόδιο στην ανατολική Μεσόγειο.

http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/99974/amerikanos-stratigos-vlepei-synnefa-polemoy-stin-eyropi

• C
                          christos-dimou last edited by

Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
                          εσένα χαρακτήρισα, δεν χαρακτήρισα όποιον διαφωνώ, τυχαίνει να διαφωνώ με πολλούς και σου εξήγησα ακριβώς για ποιό λόγο είσαι ρατσιστής

δεν είναι κακό να βγεις απ την ντουλάπα, είναι το πρώτο βήμα μπας και καταφέρεις να βελτιωθείς

Και γιατί αυτό να είναι απαραίτητα κακό rx8?

Όλοι είμαστε ρατσιστές. Οι Αρχαίοι Έλληνες πάνω από όλους με το γνωστό 'Πας μη Έλλην Βάρβαρος'. Σήμερα τόσο η ακρόδεξια όσο και η Αριστερά ρατσιστική είναι! Εκτός και αν οι γενικοί αναθεματισμοί της Αριστεράς απέναντι σε κάθε είδους άλλη / εναλλακτική ιδεολογία/ιδεοληψία δεν είναι ρατσισμός. Εγώ ήμουν από τους χειρότερους ρατσιστές γιατί όσο ήμουν στην Ιταλία, πριν πάω στον Ελληνικό Στρατό και ανακαλύψω τι πραγματικά σημαίνει Έλληνας, θεωρούσα όλους τους Ιταλούς κατώτερους. Βέβαια μετά αναθεώρησα και δυστυχώς είμαι στο άλλο άκρο (Μοσχουριάζω επικίνδυνα δηλαδή).

Στα τα περί του σκηνικού στις Βρυξέλλες τώρα για να μην ανοίγουμε πολλές απαντήσεις.

Ένας μαλ@@@ς πήγε με χειροβομβίδες και ανατίναξε μία στάση γιατί δεν μπορούσε να κατανοήσει ότι η κοινωνία που τον φιλοξενούσε έχει τους δικούς της κανόνες. Και καθώς ασπάζομαι το 'Όταν είσαι στη Ρώμη φέρσου όπως οι Ρωμαίοι' (κάτι που λιγότερο ή περισσότερο το έκανα όταν ήμουν στην Ιταλία παρόλο που όπως προ-είπα το είχα το στυλάκι του ανώτερου και δεν αμφιβάλλω καθόλου ότι το κάνεις και εσύ όπου και να είσαι σεβόμενος την αρχή της φιλοξενείας) θεωρώ ότι η αντίδραση του είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΑ.

Από εκεί και πέρα δεν με αφορά για ποιον λόγο το έκανε αυτό ή το τι μπορεί να σημαίνει το συγκεκριμένο έγκλημα στην πατρίδα και πως τιμωρείται εκεί. Στο Βέλγιο ισχύουν καλώς ή κακώς άλλοι κανόνες από αυτούς που ισχύουν στη χώρα γέννησης του. Και εγώ μπορεί να θεωρώ απαράδεκτο το να έχουν οι γυναίκες μπούρκα και να μην ψηφίζουν ή να καταπιέζονται. Αλλά αυτό δεν μου επιτρέπει/δικαιολογεί να πάω να ρίξω βόμβα στους μουλάδες του Ιράν, ή στην Βασιλική Οικογένεια των Σαούντ, ή στο καθεστώς του Πακιστάν. Γιατί αν πάω να το κάνω με συνοπτικές διαδικασίες θα βρεθώ από την ύπαρξη στην ανυπαρξία και όποιος θεωρεί ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει ας δοκιμάσει ο ίδιος για να δει τι θα γίνει.

Οπότε πέραν της παραδειγματικής τιμωρίας που θα πρέπει να έχει ο εν λόγω κύριος, όπως και ο Μπρέιβικ ο οποίος κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να βρεθεί βολικά κρεμασμένος στο κελί του ....., θα πρέπει να γίνει άμεσα κατανοητό από όλους όσους βρισκόνται ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ σε μία χώρα ότι δεν πρέπει να προσαρμοστούν οι ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ στις δικές τους συνήθειες αλλά ΑΥΤΟΙ στις συνήθειες ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝ.

Όταν λοιπόν γίνει το τελευταίο κατανοητό τότε νομίζω ότι θα τα πάμε όλοι καλύτερα μεταξύ μας. Δεν είναι άλλωστε και απαραίτητο να αφομοιωθούμε πλήρως από την πρώτη γενεά. Δεν είναι καν και το ζητούμενο από εξελικτικής άποψης. Η όποια αφομοίωση θα πρέπει να γίνεται σταδιακά και με πάντα ως σκεπτικό ότι δεν μπορεί να αλλάξει η βασική φιλοσοφία μίας χώρας. Ευπρόσδεκτες οι θετικές μεταβολές και οι βελτιώσεις οι οποίες μπορούν και εν δυνάμει να αλλάξουν και τις βασικές αρχές. Αλλά όχι στη λογική του δόγματος. Ποτέ!

• ?
                            A Former User last edited by

Ειχε γεννηθει στο Βελγιο ,δεν ηταν φρεσκος.Εχει μια διαφορα νομιζω.

• M
                              manosk last edited by

Αυτό είναι πολύ χειρότερο. Καταλαβαίνεις, έτσι;

• D
                                delsol-vti last edited by

Ο χρήστης Spartan έγραψε:

@ delsol_vti
                                Φανταζομαι ξέρεις, πως το να προσπαθείς να πείσεις καποιον που έχει ασπαστεί μια ιδεολογία (οποιαδήποτε) οτι αυτή έχει σφάλματα (τουλάχιστον) και κενα, είναι μάταιο....

To ξέρω πολύ καλά spartan, ειδικά για συγκεκριμένους στο φόρουμ που νομίζουν ότι κατέχουν την απόλυτη γνώση και η άποψη τους (αν και όλοι τους μαζί δεν γεμίζουν ταξί ούτε με τον ταξιτζή) είναι δογματικά η μόνη σωστή και αυτή που θα πρέπει να την ασπαστούν οι υπόλοιποι αλλιώς ... ταμπέλα . Απλά ήθελα να διασκεδάσω με τις κωλοτούμπες τους μόλις έμαθαν ότι ο δράστης μέσα απο τα γυαλία της ιδεοληψίας τους ... ήταν ιερή αγελάδα .

Σου αρέσει και επιμένεις να μου βάζεις ταμπέλα. Για προοδευτικός και ανοιχτόμυαλος άνθρωπος που θεωρείς πως είσαι ... δεν νομίζεις ότι είναι κάπως αντιφατικό αυτό ?
                                Αν είναι μέσα στο πλαίσιο του προοδευτισμού και η ταμπελοποίηση να το προσπαθήσω και γώ ...
                                Λοιπόν έχουμε και λέμε. Εγώ ο ορισμός του ρατσιστή . Εσύ ... αριστεριστής Γκεμπελίσκος , θολοκουλτουριάρης, μιζεροβρωμιάρης αναρχοάπλυτος και λοβοτομημένος αριστεροφασίστας.

Πως με είδες ? Το χω ? Είμαι αρκετός ανοιχτόμυαλος και προοδευτικός ώστε να μπορέσω να σταθώ στο ίδιο επίπεδο με τους αξιότιμους ταμπελοκολητές συνομιλητές μου ?

Το πολύ το Τομ και Τζέρυ κάνει το παιδί Καρατζαφέρη
                                Το πιάσατε μεγάλοι μεγάλοι...

Θες να πάρεις καθαρή θέση στην συζήτηση ?
                                Τι νόημα έχουν τα eddiανά αστειάκια πέρα του να μειώσεις εμένα για να πουλήσεις προοδευτισμό στο παρεάκι ?

• Z
                                  zorz last edited by

Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:

Στα τα περί του σκηνικού στις Βρυξέλλες τώρα για να μην ανοίγουμε πολλές απαντήσεις.

Ένας μαλ@@@ς πήγε με χειροβομβίδες και ανατίναξε μία στάση γιατί δεν μπορούσε να κατανοήσει ότι η κοινωνία που τον φιλοξενούσε έχει τους δικούς της κανόνες. Και καθώς ασπάζομαι το 'Όταν είσαι στη Ρώμη φέρσου όπως οι Ρωμαίοι' (κάτι που λιγότερο ή περισσότερο το έκανα όταν ήμουν στην Ιταλία παρόλο που όπως προ-είπα το είχα το στυλάκι του ανώτερου και δεν αμφιβάλλω καθόλου ότι το κάνεις και εσύ όπου και να είσαι σεβόμενος την αρχή της φιλοξενείας) θεωρώ ότι η αντίδραση του είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΑ.

Μου φαίνεται ότι ούτε κι εσύ κατάλαβες το τι συνέβη στη Λιέγη! Κρατάω μια επιφύλαξη, μπας και αποδειχτεί κάτι διαφορετικό στο μέλλον, αλλά για την ώρα όλες οι πληροφορίες δείχνουν ότι ο τύπος ήταν απλώς κουκουρούκου. Δεν είχε κάποια πολιτικά/κοινωνικά/θρησκευτικά κίνητρα, οπότε η καταγωγή του δεν έχει σχέση. Ακριβώς όπως και για τον μουρλό που έκανε το μακελειό στο Virginia Tech έφταιγε το κεφάλι του, όχι το ότι ήταν Νοτιοκορεάτης.

Αντίθετα, για την άλλη υπόθεση που αναφέρθηκε, με το έγκλημα τιμής που σκότωσε η οικογένεια την κόρη γιατί τους 'ατίμασε' όταν αρνήθηκε να πάει πακέτο πίσω στο Πακιστάν και να παντρευτεί αυτόν που της είχαν ετοιμάσει, εκεί σαφώς και είναι πρόβλημα κουλτούρας.

• M
                                    mirage last edited by

O δολοφόνος της Λιέγης, και όχι των Βρυξελλών Χρήστο που μάλλον εκτός απο την πόλη σου διαφεύγουν κι άλλα για το συμβάν πράγμα που με ξενίζει, είχε γεννηθεί στο Βέλγιο και είχε μεγαλώσει στο Βέλγιο. Έμεινε ορφανός σε μικρή ηλικία και όλη του την ζωή μπαινόβγαινε σε σωφρονιστικά ιδρύματα. Ξεκίνησε την δράση όντας ανήλικος και είχε μια απίστευτη αγάπη στα όπλα.
                                    Την ημέρα του μακελειού έπρεπε να εμφανιστεί για νιοστή φορά στο δικαστηρίο αυτή την φορά για την πρόσφατη πρόωρη αποφυλάκιση του για μια υπόθεση οπλοκατοχής και καλλιέργειας χασίς. Τον είχανε πιάσει με 9500 όπλα και 2800 φυτά χασίς τα οποία καλλιεργούσε στο γκαράζ που βρέθηκε νεκρή η οικιακή βοηθός γειτονικού σπιτιού. Κατα πασά πιθανότητα θα επέστρεφε στην φυλακή εκείνη την μέρα αλλά για άλλη υπόθεση. Το γιατί ήταν ελεύθερος θα το βρείτε στα link που έβαλα παρακάτω. Ο φόβος αυτός τον οδήγησε, κατα τον δικηγόρο του, να κάνει οσα έκανε.
                                    Περισσότερα, για όσους θέλουν υπάρχει το google translate, στα παρακάτω link
                                    http://www.lavoixdunord.fr/France_Monde/actualite/Secteur_France_Monde/2011/12/14/article_nordine-amrani-fou-des-armes-de-guerre.shtml
                                    http://www.lavoixdunord.fr/France_Monde/actualite/Secteur_France_Monde/2011/12/15/article_a-liege-l-incomprehension-se-mele-a-la-d.shtml
                                    http://www.lemonde.fr/europe/article/2011/12/14/fusillade-de-liege-la-police-decouvre-le-corps-d-une-femme-chez-le-tireur_1618169_3214.html
                                    http://www.lemonde.fr/europe/article/2011/12/14/apres-la-tuerie-de-liege-place-aux-interrogations_1618208_3214.html

• I
                                      infinity last edited by

Σχετικά με τους ρατσιστές, ένα χθεσινό άρθρο:

[Τρίτη άποψη] Νοστράδαμος πολύ αριστερός
                                      Μια ιστορία φαντασίας με την εθνολαϊκή κουλτούρα στο προσκήνιο

Θεωρώ σίγουρο πως στο μέλλον θα δούμε μια νέα δύναμη να ανατέλλει στο ξεπεσμένο ελληνικό πολιτικό στερέωμα. Ισως αυτό να συμβεί με τη μορφή κάποιου νέου κόμματος. Ισως, πάλι, με τη μετάλλαξη ενός από τα ήδη υπάρχοντα στον χώρο της Αριστεράς. Ναι, της Αριστεράς, επειδή η νέα αυτή δύναμη εκεί θα επιχειρήσει να τοποθετηθεί πολιτικά.
                                      Εδώ και χρόνια παρατηρούμε μια μετάλλαξη σε ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής Αριστεράς. Το φαινόμενο αυτό ξεκίνησε δειλά δειλά με την κατάρρευση του λεγόμενου «υπαρκτού σοσιαλισμού» που άρχισε στα 1989 και ολοκληρώθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 αλλά, τον 21ο αιώνα, προχωράει με ραγδαίους ρυθμούς. Θα μπορούσε κανείς να πει πως το turning point της εξέλιξης αυτής ήταν η είσοδος της Λιάνας Κανέλλη και του Κώστα Ζουράρι στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Τον Ζουράρι δεν τον σήκωσε πολύ το κλίμα, η χειμαρρώδης Λιάνα όμως όχι μόνο παρέμεινε αλλά συχνά αποτελεί την αιχμή του δόρατος του πιο «παραδοσιακού» αριστερού κόμματος στην Ελλάδα.
                                      Από τότε, η Αριστερά έγινε trendy. Ολοι οι Ελληνες άρχισαν να δηλώνουν λίγο ώς πολύ αριστεροί. Μέχρι και ο Γιώργος Καρατζαφέρης έχει αυτοχαρακτηριστεί έτσι κατά καιρούς. Ξαφνικά είδαμε «αριστερούς» να τραγουδούν τον εθνικό ύμνο. Να κρεμούν γαλανόλευκες σημαίες στα μπαλκόνια τους. Να υπερασπίζονται την «ορθόδοξη πίστη». Να μισούν τους ξένους: τους Γερμανούς, τους Τούρκους, τους Πακιστανούς... Κάποιοι έφτασαν στο σημείο να ασπαστούν τις γνωστές συνωμοσιολογικές (και ακροδεξιές) δοξασίες για Εβραίους, Μασόνους και Λέσχη Μπίλντερμπεργκ. Παλιότερα, ως (σωστό) αριστερό θεωρούσαμε έναν άνθρωπο προοδευτικό, με προτάσεις, με ιδέες. Εναν άνθρωπο που δεν υπολόγιζε σύνορα παρά μόνο ανθρώπινα δικαιώματα. Σήμερα αρκεί να βρίσεις τους «μπάτσους» και το Μνημόνιο για να γίνεις αυτομάτως πιο «κόκκινος» και από τα λάβαρα του Ολυμπιακού.

Οι πολιτικοί που εκφράζουν αυτή την κίνηση είναι πολλοί και γνωστοί. Υπάρχουν σε όλα ανεξαιρέτως τα κοινοβουλευτικά κόμματα και ήδη μοιάζουν εγκλωβισμένοι σε αυτά. Κάποιοι έχουν ήδη ανεξαρτητοποιηθεί έπειτα από πομπώδεις (λαϊκιστικές) κορόνες στα έδρανα της Βουλής - οι οποίες φυσικά αποθεώθηκαν στο ελληνόφωνο YouTube. Και φυσικά δεν είναι μόνοι τους. Πίσω τους έχουν μια στρατιά από αδίστακτους καιροσκόπους εκδότες, βετεράνους - το πάλαι ποτέ - καλοπληρωμένους δημοσιογράφους, απίστευτα χυδαία μπλογκ, λαϊκιστές εκπροσώπους του καλλιτεχνικού κόσμου (sic) και ένα ετερόκλητο πλήθος από πολίτες κάθε ηλικίας που εμφανίζονται «οργισμένοι», πρόσωπα έτοιμα για πάσης μορφής βιαιότητες. Στους τελευταίους είναι και πολλοί που, αν και πνευματικά εγγόνια του Γκοτζαμάνη και παιδιά του Καλαμπόκα, διαλαλούν όπου σταθούν και όπου βρεθούν πως είναι «αριστεροί». Το χειρότερο, μάλιστα, είναι πως το πιστεύουν.
                                      Ξέρω πως ακούγομαι σαν Νοστράδαμος αλλά είμαι βέβαιος πως κάποια στιγμή αυτό το κόμμα θα απαιτήσει την ψήφο του ελληνικού λαού. Θα παρουσιαστεί ως μια «νέα» Αριστερά. Μια Αριστερά «νικήτρια» που δεν θα «τρώει ξύλο» όπως τις προηγούμενες δεκαετίες. Μόνο θα δέρνει αυτή. Μια Αριστερά εθνολαϊκή, που δεν θα ντρέπεται να βροντοφωνάξει την «ελληνικότητά» της, που θα ξαναφτιάξει τη Μεγάλη Ελλάδα που τόσοι ονειρεύονται. Μια Αριστερά που θα κάνει όλες τις «αντιλαϊκές» και «ανθελληνικές» φωνές να σωπάσουν μια για πάντα. Με κάθε κόστος και μέσο.

Φυσικά δεν μπορώ να σας υπογράψω πως οι προβλέψεις μου αυτές θα πραγματοποιηθούν. Επίσης, δεν είμαι σε θέση να πω αν όλα αυτά θα συμβούν αύριο ή σε δέκα χρόνια από τώρα. Ξέρω όμως πως αυτή η πρόταση (ο Θεός να την κάνει...) θα φανεί σε πολλούς ελκυστικότατη. Από παλιούς αντιστασιακούς μέχρι εθνικόφρονες απόστρατους. Και από μικρομεσαίους σαραντάρηδες μικροαστούς έως «περιθωριακούς» νέους.
                                      Σε εποχές που οι δύο παραδοσιακές πολιτικές παρατάξεις φυτοζωούν το πολιτικό αυτό τερατούργημα ίσως χτυπήσει μέχρι και πρωτιά. Και αν οι άνθρωποι αυτοί έρθουν στην εξουσία; Ε, τότε ενδεχομένως να ζήσουμε την «κοινοβουλευτική χούντα» για την οποία τόσοι (από αυτούς) μιλάνε σήμερα...

http://www.tanea.gr/gnomes/?aid=4680137

• 2
                                        224-v last edited by

Το οτι αυτος ηταν 'κουκουρουκου ισως να θελουν να το περασουν ετσιι για να μην αναψουν τα αιματα... και σωστα ισως ΟΜΩΣ η αληθεια ειναι οτι οι κουλτουρες μας δεν ειναι συμβατες.... (ζω σε μουσουλμανικο περιβαλλον 19 χρονια) δεν με ενοχλει ομως κανενας οσο και εγω δεν ασχολουμαι και κρινω η κατακρινω τις πραξεις τους.... κοινως στ @@@@ μου τι κανει ο πλαινος μου που οσο και να του εξηγησω δεν θα με καταλαβει.....

Δλδ καθε βελγος που μενει ορφανος μικρος μπορει να καταληξει σε τετοια κοινωνικη συμπεριφορα??? κατι αλλο εφτεγε σιγουρα.... ακομα και το sheet happens!!!

• C
                                          christos-dimou last edited by

Ο χρήστης zorz έγραψε:

Μου φαίνεται ότι ούτε κι εσύ κατάλαβες το τι συνέβη στη Λιέγη! Κρατάω μια επιφύλαξη, μπας και αποδειχτεί κάτι διαφορετικό στο μέλλον, αλλά για την ώρα όλες οι πληροφορίες δείχνουν ότι ο τύπος ήταν απλώς κουκουρούκου. Δεν είχε κάποια πολιτικά/κοινωνικά/θρησκευτικά κίνητρα, οπότε η καταγωγή του δεν έχει σχέση. Ακριβώς όπως και για τον μουρλό που έκανε το μακελειό στο Virginia Tech έφταιγε το κεφάλι του, όχι το ότι ήταν Νοτιοκορεάτης.

Αντίθετα, για την άλλη υπόθεση που αναφέρθηκε, με το έγκλημα τιμής που σκότωσε η οικογένεια την κόρη γιατί τους 'ατίμασε' όταν αρνήθηκε να πάει πακέτο πίσω στο Πακιστάν και να παντρευτεί αυτόν που της είχαν ετοιμάσει, εκεί σαφώς και είναι πρόβλημα κουλτούρας.

Όπως διαβάζω εδώ...

http://en.wikipedia.org/wiki/2011_Liège_attack

ο τύπος είναι ακριβώς όπως τα περιγράφεις.... κουκουρούκου.... Αντίστοιχα εντελώς κουκουρούκου είναι και τα Ελληνικά μέσα ενημέρωσης με αυτά που έλεγαν ....

Τώρα για το μακελειό στο Virginia Tech

http://en.wikipedia.org/wiki/Virginia_Tech_massacre

μάλλον στο μέλλον θα επαναληφθεί δυσκολότερα. Εκεί το πρόβλημα έχει να κάνει με το πως μία κοινωνία στο όνομα της ατομικής ελευθερίας επιτρέπει σε άτομα με ψυχικές διαταραχές να κατέχουν όπλα.

Τώρα βέβαια στην Ελλάδα είχαμε και Ι5 ψυχολογικά υφυπουργούς Εθνικής Άμυνας..... Αλλά είμαστε παίζουμε σε άλλη λίγκα.

@ mirage

Τώρα είδα την απάντηση σου.... Κατανοώ όπως διαβάζω από το BBC ότι ο τυπάς είναι πρώτης τάξης πελάτης των κάθε λογής ψυχιατρείων. Απλά όπως είπα και πιο πάνω εγώ φταίω που δεν κάθομαι να διαβάσω ένα θέμα στο net και στηρίζομαι στις @@ των καναλιών της Ελλάδος.

Συγνώμη από όλους και πάλι.

• M
                                            mirage last edited by

Ο χρήστης 224.v έγραψε:
                                            Το οτι αυτος ηταν 'κουκουρουκου ισως να θελουν να το περασουν ετσιι για να μην αναψουν τα αιματα... και σωστα ισως ΟΜΩΣ η αληθεια ειναι οτι οι κουλτουρες μας δεν ειναι συμβατες.... (ζω σε μουσουλμανικο περιβαλλον 19 χρονια) δεν με ενοχλει ομως κανενας οσο και εγω δεν ασχολουμαι και κρινω η κατακρινω τις πραξεις τους.... κοινως στ @@@@ μου τι κανει ο πλαινος μου που οσο και να του εξηγησω δεν θα με καταλαβει.....

Κουκουρούκου δεν ήταν κανείς δεν το λεεί αυτό. Σεσημασμένος κακοποιός και αδίστακτος ναι. Απελπισμένος ίσως. Κουκουρούκου όχι.
                                            Το συμβάν στην Λιέγη δεν έχει καμιά σχέση με Πακιστανούς, σαρίες, εκδικήσεις και τα ρέστα. Όπως δεν έχει σχέση και με τρομοκρατία. Δεν είχε κάν οικογένεια ο άνθρωπος αυτός.
                                            Δυστυχώς κάποιοι βλάκερς, δημοσιογράφοι κλπ στην Ελλάδα χρησιμοποιούν κάθε είδηση για να περάσουν τις ιδέες του. Και ακόμα χειρότερα στην εποχή της ελεύθερης πληροφορίας και της άμμεσης πρόσβασης σε αυτήν κάποιοι επιμένουν να μην διασταυρώνουν αυτά που διαβάζουν.

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 474
                                            • 475
                                            • 476
                                            • 477
                                            • 478
                                            • 535
                                            • 536