-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
φταιει το μαγαζι που ποτισε μεγαλη ποσοτητα αλκοολ την πιτσιρικα.
Και να και το πόρισμα του λαϊκού δικαστηρίου
Χωρις να θελω να αθωωσω τους γονεις και ανεξαρτητα απο αυτο ,το καταστημα δεν εχει καμια νομιμοτητα να ποτιζει ανηλικα .
και καλα ενα δυο ποτακια παει στο διαολο,αλλα για να πεθανει παει να πει οτι την ποτισαν πολυ φιλος. -
Eδώ είναι ο λάκκος της φάβας. Μπορεί στο μαγαζί να ήπιε ένα ποτάκι, άντε δύο, και πριν ή μετά να ήπιε τον άμπακα μόνη της.
-
Κάλλιστα θα μπορούσε να πίνει κανεις ένα ποτάκι σε καθε μπαρ της παλιας πόλης και κανένας μπάρμαν να μην πάρει χαμπάρι ότι έχεις πιει τον άμπακο.
-
Ο χρήστης Nikolaras έγραψε:
φταιει το μαγαζι που ποτισε μεγαλη ποσοτητα αλκοολ την πιτσιρικα.
Και να και το πόρισμα του λαϊκού δικαστηρίου
Χωρις να θελω να αθωωσω τους γονεις και ανεξαρτητα απο αυτο ,το καταστημα δεν εχει καμια νομιμοτητα να ποτιζει ανηλικα .
και καλα ενα δυο ποτακια παει στο διαολο,αλλα για να πεθανει παει να πει οτι την ποτισαν πολυ φιλος.Επειδή δεν είμασταν εκεί, δεν έχουμε ιδέα ούτε τι ήπιε εκεί, ούτε τι έκανε πριν.
Οπότε με το να βγάζουμε συμπεράσματα βασισμένοι σε δικές μας υποθέσεις, και κυριώς με το να ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ χωρίς στοιχεία, το λιγότερο λαϊκίζουμε.Προφανώς και φέρει ευθύνη στο γεγονός ότι σέρβιρε ακόμα και space. Αλλά τότε αύριο να κλείσουν όλα τα Υ.Ε. καταστήματα και να πάνε φυλακή οι ιδιοκτήτες
-
επειδη γινεται πολεμος για το που το φταιξιμο, να ρωτησω κατι αλλο :
το 16χρονο παιδι σας δεν γνωριζει σε τι καταστασει θα περιελθει αν πιει αλκοολ ;
ή μαλλον, πιστευετε οτι δεν ξερει ;Και φερνοντας δικο μου παραδειγμα : προ πολλων ετων στην εφηβεια δηλαση οταν πιναμε ωσαν μαγκες στην παρεα και μεθουσαμε και καναμε μαλακιες, αν κατεληγε μια μερα στον θανατο (που δεν ειναι ακραιο σεναριο ειδικα οταν υπηρχε αμαξι) η μαλακια δικια μου δεν θα ηταν ; Γιατι να τα ριχναν οι δικοι μου στον χρηματοδουλο εμπορο / εθελοτυφλη καβα / καθημερινο barman - σερβιτορο ;
-
2 οι λόγοι. Ένας κατανοητός εώς θεμιτός, και ο άλλος υποχθόνειος....
α) πόσο εύκολα μπορεί να παραδεχθεί ένα γονιός ότι ευθύνεται άμεσα(για το έμεσα δεν τίθεται θέμα) για το θάνατο του παιδιού του; Δεν είναι πιο 'ανώδυνο' να φταίει και κάποιος άλλος
β) οικονομικοί λόγοι -
μα τι λετε τωρα;
ειπιε πολυ το κοριτσι,μεθυσε,συνεχισε να πινει ,εγινε τυφλα ,συνεχισε να πινει οπου επαθε την ζημια.
και ας πουμε οτι επινε σε αλλα μπαρ οπως λετε απο ενα ποτο στο καθε ενα,που δεν γινεται να γυρισε 10 μαγαζια με την παρεα αλλα ας πουμε οτι οντως εγινε ετσι, ο υπευθυνος στο τελευταιο μαγαζι δεν την ειδε σε τι χαλια ηταν;
μα φυσικα την ειδε ,αλλα στα παπαρια του .kyr80 δεν λαικιζουμε,ειναι διαπιστωμενο ιατρικα οτι πεθανε απο καταναλωση αλκοολ.
νομος 2008
'απαγορεύεται σε ανηλίκους η είσοδος και παραμονή, καθώς και οποιασδήποτε μορφής απασχόληση σε κέντρα διασκεδάσεως και αμιγή μπαρ, καθώς και η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών σε όλα τα δημόσια κέντρα, εξαιρουμένων των περιπτώσεων ιδιωτικών εκδηλώσεων' -
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
επειδη γινεται πολεμος για το που το φταιξιμο, να ρωτησω κατι αλλο :το 16χρονο παιδι σας δεν γνωριζει σε τι καταστασει θα περιελθει αν πιει αλκοολ ;
ή μαλλον, πιστευετε οτι δεν ξερει ;Και φερνοντας δικο μου παραδειγμα : προ πολλων ετων στην εφηβεια δηλαση οταν πιναμε ωσαν μαγκες στην παρεα και μεθουσαμε και καναμε μαλακιες, αν κατεληγε μια μερα στον θανατο (που δεν ειναι ακραιο σεναριο ειδικα οταν υπηρχε αμαξι) η μαλακια δικια μου δεν θα ηταν ; Γιατι να τα ριχναν οι δικοι μου στον χρηματοδουλο εμπορο / εθελοτυφλη καβα / καθημερινο barman - σερβιτορο ;
γιατι αυτος ηθικα και πρακτικα εχει το φταιξιμο εφοσον ειδε πως εισουν και ηξερε οτι εισουν ανηλικος..
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
πόσο εύκολα μπορεί να παραδεχθεί ένα γονιός ότι ευθύνεται άμεσα(για το έμεσα δεν τίθεται θέμα) για το θάνατο του παιδιού του; Δεν είναι πιο 'ανώδυνο' να φταίει και κάποιος άλλοςπερισσοτερο ρητορικο ηταν δειχνοντας οτι δεν ειναι ορθο το εξωγενες φταιξιμο.
περα απο που τα ριχνουν οι γονεις, λεω οτι ειναι αναληψη κινδυνου απο το παιδι + θεματα παιδειας.γιατι αυτος ηθικα και πρακτικα εχει το φταιξιμο εφοσον ειδε πως εισουν και ηξερε οτι εισουν ανηλικος..
Και πες οτι εγω μεγαλοδειχνω και ειμαι αλκοολικα κρυψινους
να μας χωνει η σερβιτορα το στομιο στο στομα για αλκοτεστ ; -
Ο χρήστης Nikolaras έγραψε:
μα τι λετε τωρα;
ειπιε πολυ το κοριτσι,μεθυσε,συνεχισε να πινει ,εγινε τυφλα ,συνεχισε να πινει οπου επαθε την ζημια.
και ας πουμε οτι επινε σε αλλα μπαρ οπως λετε απο ενα ποτο στο καθε ενα,που δεν γινεται να γυρισε 10 μαγαζια με την παρεα αλλα ας πουμε οτι οντως εγινε ετσι, ο υπευθυνος στο τελευταιο μαγαζι δεν την ειδε σε τι χαλια ηταν;
**μα φυσικα την ειδε ,αλλα στα παπαρια του **.kyr80 δεν λαικιζουμε,ειναι διαπιστωμενο ιατρικα οτι πεθανε απο καταναλωση αλκοολ.
νομος 2008
'απαγορεύεται σε ανηλίκους η είσοδος και παραμονή, καθώς και οποιασδήποτε μορφής απασχόληση σε κέντρα διασκεδάσεως και αμιγή μπαρ, καθώς και η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών σε όλα τα δημόσια κέντρα, εξαιρουμένων των περιπτώσεων ιδιωτικών εκδηλώσεων'Στο bold, συνεχίζεις τα πορίσματα...
Υπεύθυνος είμαι εγώ. Πιστεύεις ότι μπορώ να ελέγξω 300 άτομα τι έχουν πιει πριν έρθουν στο δικό μου; Εδώ υπάρχουν περιπτώσεις που παραγγέλνουν οι γονείς κοκτέηλ, για να το πιει το παιδί... Βλέπω και στο ξενοδοχείο πως ξερνοβολάνε τα ανήλικα που πήγαν μόνα τους διακοπές...Ο νόμος του 2008 είναι από τους πιο ηλίθιους νόμους που ψηφίστηκαν ποτέ. Πρώτον γιατί είναι ανεφάρμοστος. Δεύτερον γιατί η ποτοαπαγόρευση δεν οδήγησε πουθένα, παρά μόνο στο έγκλημα, κάποιες 10ετίες πριν στην Αμερική.
-
συγκρινεις εποχες αλ καπονε με το να μην πινουν (η τουλαχιστον με ενα μετρο εφοσον δεν γινεται να μην πινουν) τα ανηλικα?.......
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
συγκρινεις εποχες αλ καπονε με το να μην πινουν (η τουλαχιστον με ενα μετρο εφοσον δεν γινεται να μην πινουν) τα ανηλικα?.......Μα το μέτρο ουσιαστικά αυτό λέει. Απαγορεύεται στην ουσία να προμηθευτεί ο ανήλικος αλκοόλ. Τα βλέπει στα ράφια στο S/M, βλέπει στα καφέ τους γύρω του να πίνουν και του λέμε μην πίνεις. Πέρα από υποκριτικό, είναι και ηλίθιο. Όπως ηλίθιο είναι και ο ορισμός του μέτρου. Δηλαδή για εμένα είναι ok να πιω 3 τσίπουρα, αλλά για τα δικά σου μέτρα είναι υπερβολή ή θα μπορούσες να πεις 'πιες 5'. Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω. Δεν μπορείς να ορίσεις μέτρο, σε κάτι που οι συνέπειές του διαφορετικές ανάλογα της περίπτωσης. Παιδία χρειάζεται, ώστε να επιτρέπετε μεν, αλλά το παιδί να έχει το ίδιο το μέτρο.
Ο νόμος είναι της λογικής 'πονάει κεφάλι, κόβεις κεφάλι' -
ε ναι γιατι ο ανηλικος και να κανει την σοβαρη μαλακια του εχει να δειξει τους γονεις του οτι αυτοι φταινε ασχετα και σε μερικες περιπτωσεις οτι και να κανουν αμα εχει καλο στον εγκεφαλο το αντιθετο θα κανει..
και αλλο εσυ εγω ο παραδιπλα που εχουμε μια αλφα ηλικια και ξερουμε να ξεχωριζουμε τι ειναι σωστο και τι οχιτηρουμενων των αναλογιων οτι η καθε σοβαρη μαλακια μας εχει και τα αντιποινα της.. -
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
ε ναι γιατι ο ανηλικος και να κανει την σοβαρη μαλακια του εχει να δειξει τους γονεις του οτι αυτοι φταινε ασχετα και σε μερικες περιπτωσεις οτι και να κανουν αμα εχει καλο στον εγκεφαλο το αντιθετο θα κανει..
και αλλο εσυ εγω ο παραδιπλα που εχουμε μια αλφα ηλικια και ξερουμε να ξεχωριζουμε τι ειναι σωστο και τι οχιτηρουμενων των αναλογιων οτι η καθε σοβαρη μαλακια μας εχει και τα αντιποινα της..Με λές γέρο;;
Οπότε λες να βάλουμε τους ανήλικους σε μια γυάλα, ώστε να μην υπάρχει το ενδεχόμενο καμιάς μαλακίας; Και στην μαγική ηλικία των 18+1 ημέρα, που το γυαλί σπάει, τί θα γίνει;
Δεν είναι πρωτιμότερο να έχει τα εφόδια να τις αντιμετωπίσει; -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
μα τι λετε τωρα;
**μα φυσικα την ειδε ,αλλα στα παπαρια του **.kyr80 δεν λαικιζουμε,ειναι διαπιστωμενο ιατρικα οτι πεθανε απο καταναλωση αλκοολ.
νομος 2008
'απαγορεύεται σε ανηλίκους η είσοδος και παραμονή, καθώς και οποιασδήποτε μορφής απασχόληση σε κέντρα διασκεδάσεως και αμιγή μπαρ, καθώς και η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών σε όλα τα δημόσια κέντρα, εξαιρουμένων των περιπτώσεων ιδιωτικών εκδηλώσεων'Στο bold, συνεχίζεις τα πορίσματα...
Υπεύθυνος είμαι εγώ. Πιστεύεις ότι μπορώ να ελέγξω 300 άτομα τι έχουν πιει πριν έρθουν στο δικό μου; Εδώ υπάρχουν περιπτώσεις που παραγγέλνουν οι γονείς κοκτέηλ, για να το πιει το παιδί... Βλέπω και στο ξενοδοχείο πως ξερνοβολάνε τα ανήλικα που πήγαν μόνα τους διακοπές...Ο νόμος του 2008 είναι από τους πιο ηλίθιους νόμους που ψηφίστηκαν ποτέ. Πρώτον γιατί είναι ανεφάρμοστος. Δεύτερον γιατί η ποτοαπαγόρευση δεν οδήγησε πουθένα, παρά μόνο στο έγκλημα, κάποιες 10ετίες πριν στην Αμερική.
οι συνηθεις δικαιολογιες των Ελληνων ,δεν μπορω να ελεγξω,δεν ειδα ,δεν ακουσα κτλ.
τοτε δεν εχεις μαγαζι ρε φιλε,αφηνεις το καθε εναν και μπαινει μεσα χυμα,δεν εχεις ανθρωπο που να υποδεχεται τους πελατες;
ο νομος ειναι μια χαρα εκτος αμα θες να επιτρεπει την πωληση σε ανηλικους απλως δεν εξυπητρετει τα συμφεροντα των μαγαζατωρων.
η ποτοαπαγορευση στην Αμερικη ηταν γενικη και οχι μονο για ανηλικους,τα χεις μπερδεψει ή μαλλον προσπαθεις να τα μπαλωσεις.συγκρινεις εποχες αλ καπονε με το να μην πινουν (η τουλαχιστον με ενα μετρο εφοσον δεν γινεται να μην πινουν) τα ανηλικα?.......
Μα το μέτρο ουσιαστικά αυτό λέει. Απαγορεύεται στην ουσία να προμηθευτεί ο ανήλικος αλκοόλ. Τα βλέπει στα ράφια στο S/M, βλέπει στα καφέ τους γύρω του να πίνουν και του λέμε μην πίνεις. Πέρα από υποκριτικό, είναι και ηλίθιο. Όπως ηλίθιο είναι και ο ορισμός του μέτρου. Δηλαδή για εμένα είναι ok να πιω 3 τσίπουρα, αλλά για τα δικά σου μέτρα είναι υπερβολή ή θα μπορούσες να πεις 'πιες 5'. Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω. Δεν μπορείς να ορίσεις μέτρο, σε κάτι που οι συνέπειές του διαφορετικές ανάλογα της περίπτωσης. Παιδία χρειάζεται, ώστε να επιτρέπετε μεν, αλλά το παιδί να έχει το ίδιο το μέτρο.
Ο νόμος είναι της λογικής 'πονάει κεφάλι, κόβεις κεφάλι'μα τι λες τωρα ,οτι γραφεις ειναι εντελως λαθος.
-
Καταλαβαίνω ότι προφανώς δεν είναι εφικτό να ελέγχονται οι πάντες και τα πάντα, όμως με μια απλή βολτα στο Ρέθυμνο ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ Σάββατο βράδυ καταλαβαίνεις ότι γίνεται της τρελής από τα ανήλικα.
Καταλαβαίνω και την πίκρα των γονιών, όμως καλό είναι να αναλογιστούν ότι ίσως φταίνε και εκείνοι, όπως φυσικά ίσως φταίει και η κοπελίτσα....
-
χωρις τα ισως, φυσικα και φταινε
-
εδώ μέσα δλδ κανείς δεν είχε γίνει τύφλα ανήλικος;
Κοροϊδευόμαστε;
-
Εγώ δεν έχω γίνει ποτέ τύφλα, ούτε ανήλικος, ούτε ενήλικος....
Εν πάσει περιπτώσει, ΚΑΝΟΝΙΚΑ το παιδι πρέπει να έχει γνώση για να μην πιει, γονείς να το αποτρέψουν και σερβιτόρους/μπαρμεν να ΜΗ σερβίρουν. Όταν συντρέξουν ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ παράγοντες, μπορεί να έχεις τα ωραία αυτά αποτελέσματα
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
εδώ μέσα δλδ κανείς δεν είχε γίνει τύφλα ανήλικος;Κοροϊδευόμαστε;
Προφανώς κάποιοι δεν έγιναν. Και για τους υπόλοιπους που έγιναν, φταίνε τα μαγαζιά, ο επιχειρηματίας-παράνομος που με σκοπό το κέρδος και μόνο σέρβιρε, η κακούργα η κοινωνία, ο ερμής που ήταν ανάδρομος κλπ κλπ
Και προφανώς φταίνει οι γκόμενες που μας έφτηναν, και σουρώναμε
Δεν φταίει ΠΟΤΕ το ίδιο και οι κηδεμόνες του
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#7]