-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Όταν οι διαδηλωτές εμποδίζουν την λειτουργία της πόλης, της χώρας είναι δικαιολογημένοι, όταν κάποιος άλλος πάει να εμποδίσει την λειτουργία του Περισσού είναι ψευτομαγκας.Έχεις μια ιδιόμορφη άποψη για το τι είναι αποδεκτό και τι όχι, αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα τίποτα καλύτερο.
Το μόνο που μπορεί να σου πεί κάποιος είναι πως λυπάται που δεν σου αρέσει αλλά οι διαδηλωτές θα υπάρχουν και θα εμποδίζουν την λειτουργία της πόλης. Και θα αλλάζουν και τους νόμους όσο η δημοκρατία -με διακόσιες παρενθέσεις η λέξη- δεν το κάνει.
-
Τάσο μου, το μόνο που καταφέρνουν είναι να επιδεινώνουν την κατάσταση της οικονομίας καθώς εμποδίζουν την λειτουργία της και διώχνουν τις επενδύσεις. Σαφώς βέβαια αυτό δεν τους χαλάει, αφού αυτός ουσιαστικά είναι ο στόχος. Πως να κάνεις επανάσταση αν ο λαός είναι ικανοποιημένος; Βάζεις και εσύ το δαχτυλάκι σου λοιπόν για να χαλάσουν τα πράγματα και μετά εκμεταλλεύεσαι την αναμπουμπούλα.
('και μην τολμήσει κανένα φλωράκι να μας πάει κόντρα γιατί θα το σαπίσουμε στο ξύλο')δεν την αντέχω τόση δημοκρατία!
Εν τω μεταξύ, στις συνεντέυξεις στα κανάλια όλοι τα έχουν ρίξει στους πολιτικούς. Οι ευεργετηθέντες από δεκαετίες διορισμών, ρουσφετιών, επιδοτήσεων/επιδομάτων/μετατάξεων κλπ, τώρα τα βάζουν με αυτούς που τους ευεργέτησαν και κανείς μα κανείς δεν σκέφτεται το δικό του μερίδιο ευθύνης.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Νόμος είναι το δίκιο των δικτατόρων και του στρατού τους υπό τέτοιες συνθήκες.
Ευχαριστούμε τον κ.κ. greo για τις διευκρινίσεις σχετικά με τους στόχους της εν δυνάμει χούντας που εκπροσωπεί, υπηρετεί και υποστηρίζει.
Δε με λες, έλαβες μέρος σε κάποια ψηφοφορία για την μείωση του μισθού αυτού που διαδηλώνει; Είναι χούντα και φασισμός να αλλάξεις κάτι που η λαική βάση δεν το δέχεται;
Αν στήσεις κάλπες σήμερα με θέμα την μείωση του εισοδήματος κατα 30% του εργαζόμενου θα υπερψηφιστεί λες;
Περίεργη αντίληψη έχεις για την δημοκρατία σύντροφε. -
Τάσο μου, το μόνο που καταφέρνουν είναι να επιδεινώνουν την κατάσταση της οικονομίας καθώς εμποδίζουν την λειτουργία της και διώχνουν τις επενδύσεις. Σαφώς βέβαια αυτό δεν τους χαλάει, αφού αυτός ουσιαστικά είναι ο στόχος. Πως να κάνεις επανάσταση αν ο λαός είναι ικανοποιημένος; Βάζεις και εσύ το δαχτυλάκι σου λοιπόν για να χαλάσουν τα πράγματα και μετά εκμεταλλεύεσαι την αναμπουμπούλα.
('και μην τολμήσει κανένα φλωράκι να μας πάει κόντρα γιατί θα το σαπίσουμε στο ξύλο')δεν την αντέχω τόση δημοκρατία!
Εν τω μεταξύ, στις συνεντέυξεις στα κανάλια όλοι τα έχουν ρίξει στους πολιτικούς. Οι ευεργετηθέντες από δεκαετίες διορισμών, ρουσφετιών, επιδοτήσεων/επιδομάτων/μετατάξεων κλπ, τώρα τα βάζουν με αυτούς που τους ευεργέτησαν και κανείς μα κανείς δεν σκέφτεται το δικό του μερίδιο ευθύνης.
Χρήστο μου( ) αυτό που γράφω παραπάνω στο σύντροφο μάνο θα έπρεπε να σε καλύψει, το τι επιφέρει και τι αποτέλεσμα έχει κάθε μορφή κινητοποίησης ειλικρινά δεν είσαι σε θέση να το εκτιμήσεις, απλά σου λέω πως δεν είναι τυχαίο που είχαμε κάτι και το χάσαμε, χωρίς κάποιους μαλάκες να λιώνουν την σόλα τους θα τα είχαμε χάσει προ πολλού.
-
τασε μια απορία
σκέφτηκες ποτέ οτι μπορεί να έχεις δικαιώματα τα οποία δεν έπρεπε
-
Οι διαδηλωσεις διωχνουν τους επενδυτες
Το πολυ μαυρο χαβιαρι μαλλον κανει κακο....
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
τασε μια απορίασκέφτηκες ποτέ οτι μπορεί να έχεις δικαιώματα τα οποία δεν έπρεπε
Για δώσε παράδειγμα, να βάζω κερατάκια στον Μπελογιάννη πχ;
-
να μολύνεις το μΠεριβάλον με τη βενζινοβόρα Suba πχ.
μην το παίρνεις προσωπικά το ερώτημα απάντα ποιο γενικά αν θές
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
να μολύνεις το μΠεριβάλον με τη βενζινοβόρα Suba πχ.μην το παίρνεις προσωπικά το ερώτημα απάντα ποιο γενικά αν θές
Θες η συζήτηση να γυρίσει σε κάτι άλλο, να συζητήσουμε αν ο τάσος έχει οικολογική συνείδηση η αν ο τάσος είναι καλός η κακός; Να το συζητήσουμε αλλά κάπου αλλού, εδώ συζητάμε άλλα.
-
Τάσο, η δημοκρατία μας λέει ότι εκλέγουμε κυβέρνηση για 4 χρόνια και αυτή αποφασίζει για το μέλλον της χώρας. Δεν λέει πουθενά ότι για κάθε σημαντική απόφαση θα πρέπει να γίνεται δημοψήφισμα.
Αν ο Γερο-Καραμανλής* είχε βάλει σε δημοψήφισμα την είσοδο της χώρας στην ΕΟΚ, δεν θα είχαμε μπει ποτέ. Εδώ είναι και η διαφορά των πολιτικών με @@ από τους πολιτικούς @@ . Να κάνουν αυτό που θεωρούν σωστό για το μέλλον της χώρας, ακόμα και αν στην παρούσα φάση είναι αντιλαϊκό και να υποστούν την τιμωρία τους στις κάλπες.
Στο σημερινό χάλι φτάσαμε γιατί από το 81 και μετά καμία κυβέρνηση δεν είχε τα @@ να κάνει αυτό που έπρεπε. Η καρέκλα ήταν πιο σημαντική από το μέλλον της χώρας και ήταν πολύ πιο εύκολο να είσαι καλός με τον κόσμο που ήθελε να σιγουρέψει μια θεσούλα στο δημόσιο.
'Έχω ένα ανηψιό που θέλει να διοριστεί στον ΟΤΕ' - 'Φέρτον'
'Η κόρη μου θέλει να μπει τηλεφωνήτρια στην ΕΡΤ' - 'Πες της νάρθει'
'Ο γιος μου είναι κηπουρός στην Πάρο και θέλει να έρθει Αθήνα, στον δήμο μας'. (παράδειγμα από φίλο αυτό ). Νταξ, έχουμε ήδη κηπουρό, αλλά δεν γ@μιέται, φέρτον'
'Η Ολυμπιακή χάνει δισεκατομύρια κάθε χρόνο'. 'Ναι, αλλά που να την ιδιωτικοποιείς τώρα, ξέρεις τι πολιτικό κόστος θα έχει αυτό;'Και όταν με αυτά και με αυτά χ δεκαετίες το μαγαζί δεν βγαίνει και πάει για φούντο, διαδηλώνουμε, διαμαρτυρόμαστε και αγανακτούμε για τους... πολιτικούς. Νταξ, lol όμως!
*όχι ότι και αυτός δεν ήταν μ@λ@κοπίτουρας σε πολλούς τομείς
Madox, ναι, όταν πολεμάς λυσσαλέα και αντίθετα από τους νόμους του κράτους την δημιουργία πλαισίου που θα φέρει sustainable οικονομική ανάπτυξη, τότε σαφώς και διώχνεις τις επενδύσεις, γιατί σου κάνει εντύπωση;
BTW, το χαβιάρι το σιχαίνομαι, όπως και τον σολομό, σούσι κλπ εκλεκτά. Σε κανένα αστακουδάκι όμως δεν λέω όχι.
-
Τότε έχεις λάθος αντίληψη για την δημοκρατία, αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι είναι έναν δικτάτορα με @@, που να βάζει την χώρα στο γύψο 4 χρόνια και όχι 7 μας λες. Απλά πράγματα.
ΥΓ, η άποψη σου για τον γερο καραμανλή είναι άποψη σου και τυγχάνει να έχω εντελώς διαφορετική άποψη, να μην το πιάσουμε κι αυτό τώρα. Και το θέμα της εοκ (βρήκες το κατάλληλο παράδειγμα για τον κατάλληλο άνθρωπο ) είναι πίκρα, ο λόγος που σήμερα η χώρα έχει απαλλαχτεί απο το άγχος της παραγωγής προιόντος( ) είναι πιθανότατα αυτή η ένταξη.
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
μάιστα
ενοχλητικά είναι όταν τα λέει το ΚΚΕ
δεν είναι καθόλου ενοχλητικά όταν τα κάνουν πράξη ΝΔ/ΠΑΣΟΚ.....Κανεις λαθος αν νομιζεις οτι εγω το επικρωτω αυτο..... που εγινε... απλα δινω την εξηγηση που ειναιη πιο λογικη γαι μενα..... Το ζητησε το ΚΚΕ και ετσι η δυναμεις ασφαλειας το εφαρμωσαν διοτι αν δεν το εκαναν θα ειχαν καταγγελιες απο το ΠΑΜΕ οτι δεν παρθηκαν σωστα μετρα και για αυτο εγιναν εκτρωπα .... αν γινοντουσαν βεβαια... Ειναι σαφες οτι το ΚΚΕ δεν θελει να εχει παρτιδες με δυναμεις που δεν ελεγχει... και δεν θελει να το κακοχαρακτηριζουν (σαν κινημα) οτι κανει εκτρωπα... οπως οι 'αλλοι'
Αχά.... το ΚΚΕ το ζήτησε Το οποίο φυσικά (ακόμα κι αν συνέβη), δεν καταλαβαίνω πώς αλλάζει το ζητούμενο.
Μάλιστα δεν το επικροτείς, αλλά δεν είδα και κανέναν να βγει να καταδικάσει τπτ μόλις είδατε τις δημοσιευμένες εικόνες. Εν αντιθέσει με τις δηλώσεις Μαΐλη που αμέσως ενεργοποίησαν τα δημοκρατικά σας αντανακλαστικάΒέβαια, ανέφερα τώρα απλώς κάτι που έγινε χτες. Αυτά και άλλα παρόμοια ξέρεις πόσες φορές γίνονται;
Έχετε πεθάνει στη διαμαρτυρία για το ξύλο που τρώνε μερικοί [περιέργως συνήθως τότε αναπαράγεται το σύνηθες fiction story των ΜΜΕ ].
Τέσπα. Τουλάχιστον το ΚΚΕ λέει αυτά που θέλει [κι ας καταλαβαίνουν ό,τι να 'ναι μερικοί]
Κάποιοι άλλοι δημοκράτες υπέρμαχοι της μονιμότητας, κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους.... -
Τάσο, η δημοκρατία μας λέει ότι εκλέγουμε κυβέρνηση για 4 χρόνια και αυτή αποφασίζει για το μέλλον της χώρας. Δεν λέει πουθενά ότι για κάθε σημαντική απόφαση θα πρέπει να γίνεται δημοψήφισμα.Αν ο Γερο-Καραμανλής είχε βάλει σε δημοψήφισμα την είσοδο της χώρας στην ΕΟΚ, δεν θα είχαμε μπει ποτέ. Εδώ είναι και η διαφορά των πολιτικών με @@ από τους πολιτικούς @@ . Να κάνουν αυτό που θεωρούν σωστό για το μέλλον της χώρας, ακόμα και αν στην παρούσα φάση είναι αντιλαϊκό και να υποστούν την τιμωρία τους στις κάλπες.*
Στο σημερινό χάλι φτάσαμε γιατί από το 81 και μετά καμία κυβέρνηση δεν είχε τα @@ να κάνει αυτό που έπρεπε. Η καρέκλα ήταν πιο σημαντική από το μέλλον της χώρας και ήταν πολύ πιο εύκολο να είσαι καλός με τον κόσμο που ήθελε να σιγουρέψει μια θεσούλα στο δημόσιο.
'Έχω ένα ανηψιό που θέλει να διοριστεί στον ΟΤΕ' - 'Φέρτον'
'Η κόρη μου θέλει να μπει τηλεφωνήτρια στην ΕΡΤ' - 'Πες της νάρθει'
'Ο γιος μου είναι κηπουρός στην Πάρο και θέλει να έρθει Αθήνα, στον δήμο μας'. (παράδειγμα από φίλο αυτό ). Νταξ, έχουμε ήδη κηπουρό, αλλά δεν γ@μιέται, φέρτον'
'Η Ολυμπιακή χάνει δισεκατομύρια κάθε χρόνο'. 'Ναι, αλλά που να την ιδιωτικοποιείς τώρα, ξέρεις τι πολιτικό κόστος θα έχει αυτό;'Και όταν με αυτά και με αυτά χ δεκαετίες το μαγαζί δεν βγαίνει και πάει για φούντο, διαδηλώνουμε, διαμαρτυρόμαστε και αγανακτούμε για τους... πολιτικούς. Νταξ, lol όμως!
*όχι ότι και αυτός δεν ήταν μ@λ@κοπίτουρας σε πολλούς τομείς
Madox, ναι, όταν πολεμάς λυσσαλέα και αντίθετα από τους νόμους του κράτους την δημιουργία πλαισίου που θα φέρει sustainable οικονομική ανάπτυξη, τότε σαφώς και διώχνεις τις επενδύσεις, γιατί σου κάνει εντύπωση;
BTW, το χαβιάρι το σιχαίνομαι, όπως και τον σολομό, σούσι κλπ εκλεκτά. Σε κανένα αστακουδάκι όμως δεν λέω όχι.
αν δεν λεγαμε ψεμματα για τα πετρελαια τοτε ουτε με το κυαλι δεν θα βλεπαμε εοκ..
-
Τάσο, η δημοκρατία μας λέει ότι εκλέγουμε κυβέρνηση για 4 χρόνια και αυτή αποφασίζει για το μέλλον της χώρας. Δεν λέει πουθενά ότι για κάθε σημαντική απόφαση θα πρέπει να γίνεται δημοψήφισμα.'
Το Ελληνικο συνταγμα το εχεις διαβασει ποτε
Τι ειδους δημοκτρατια ειναι αυτη οπου ενα κομμα κερδιζει τις εκλογες εξαπατωντας τους ψηφοφορους.Να σου θυμισω το προεκλογικο προγραμμα του ΠΑΣΟΚ?
Τα περι ΔΥ τα συζητησαμε απειρες φορες.Πολυ σωστα να απολυσουμε τους γλυφτες και τα κομματοσκυλα και να προχωρησουμε σε εξυγιανση.Αλλα που ακριβως υπαρχει η δυσκολια στο να το πραξουμε αυτο μονοι μας.Χρειαζομαστε τους δυναστες να μας το υποδειξουν?Οσο για τις παρεμποδιζομενες επιχειρησεις ,αυτες καρπωθηκαν πολλα κοινοτικα δις για εγχωριες επενδυσεις και αναπτυξη,αλλα προτιμησαν τα γειτονικα κρατη.Φταιω εγω ο μισθωτος του χιλιαρικου που απο τις 500 βιοτεχνιες στην θεσσ/κη οι μισες πηγαν Βουλγαρια.Ειναι δικο μου λαθος που τα μεγαλα εργα κοστιζουν -οποτε φτανουν σε ολοκληρωση βεβαια-σχεδον διπλασια απο οπουδηποτε αλλου.
Λοιπον δε θα κανω το χατηρι σε κανενα βολεμενο ευρωλιγουρι που θελει την ησυχια του και θα 'παρεμποδιζω' οσο μπορω την 'ομαλη' λειτουργια της πολης.
Στη θεση σου αντιθετα θα προσεχα μην καταληξω και εγω να 'σιγοβραζω' ζωντανος σε καμμια καζανα οπως οι αγαπημενοι σου αστακοι. -
Βέβαια, όταν αυτό γίνεται δια χειρός Ελληνικής Δημοκρατίας, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα...
Στο κάτω κάτω, αυτές τις περιπτώσεις μπορούμε πάντα να μην τις έχουμε δει, να μην τις έχουμε ακούσει κλπ κλπ. Οπότε έχουμε και άλλοθι. Δεν ασχολούμαστε, δεν εκφέρουμε άποψη.Φοβερά βολικό.
Εγώ ακόμα έχω μείνει με την απορία βέβαια, ποια η διαφορά της πρακτικής ΝΔ/ΠΑΣΟΚ και... θεωρίας του ΚΚΕ όσον αφορά στην κατ' επιλογήν εφαρμογή μη-νόμων δια της βίας.
-
Ο χρήστης madox έγραψε:
Λοιπον δε θα κανω το χατηρι σε κανενα βολεμενο ευρωλιγουρι που θελει την ησυχια του και θα 'παρεμποδιζω' οσο μπορω την 'ομαλη' λειτουργια της πολης.
Στη θεση σου αντιθετα θα προσεχα μην καταληξω και εγω να 'σιγοβραζω' ζωντανος σε καμμια καζανα οπως οι αγαπημενοι σου αστακοι.Οι πολίτες που απλά θέλουν να εργαστούν στην πόλη τους, να πάνε στην γραφείο τους, να βγάλουν το ψωμί τους και εμποδίζονται από τον κάθε πικραμένο που με το παραμικρό κλείνει τους δρόμους, είναι τα 'ευρωλιγουρια'; και ξανά
Επίσης, αυτό με τα βρασίματα μήπως μπορείς να το εξηγήσεις; Έχεις κάποια καλά σχέδια για όσους δεν συμφωνούν με την 'επανάσταση';
-
Στη θεση σου αντιθετα θα προσεχα μην καταληξω και εγω να 'σιγοβραζω' ζωντανος σε καμμια καζανα οπως οι αγαπημενοι σου αστακοι.Οι πολίτες που απλά θέλουν να εργαστούν στην πόλη τους, να πάνε στην γραφείο τους, να βγάλουν το ψωμί τους και εμποδίζονται από τον κάθε πικραμένο που με το παραμικρό κλείνει τους δρόμους, είναι τα 'ευρωλιγουρια'; και ξανά
Επίσης, αυτό με τα βρασίματα μήπως μπορείς να το εξηγήσεις; Έχεις κάποια καλά σχέδια για όσους δεν συμφωνούν με την 'επανάσταση';
Ποιοι πολιτες-εργαζομενοι ειναι αυτοι που θα δεχτουν τα νεα μετρα χωρις να αντιδρασουν.Εκτος αν αυτοι που δουλευουν στα γραφεια αμοιβονται με μπολικα χιλιαρικα το μηνα.Ποτε θα καταλαβεις οτι η πλειοψηφια των συμπολιτων σου δεν τρεφεται με αστακους και χαβιαρια.
-
Οι πολίτες που απλά θέλουν να εργαστούν στην πόλη τους, να πάνε στην γραφείο τους, να βγάλουν το ψωμί τους και εμποδίζονται από τον κάθε πικραμένο που με το παραμικρό κλείνει τους δρόμους, είναι τα 'ευρωλιγουρια'; και ξανά
Το 'παραμικρό' είναι το μεροκάματο (της πείνας) συνήθως. Κάτω απο ποιό πρίσμα είναι το 'παραμικρό' το μεροκάματο του άλλου;
-
Τάσο, θέλεις να μου πεις ότι κάθε διαδήλωση που γονάτιζε την Αθήνα τις τελευταίες δεκαετίες είχε την λαϊκή στήριξη που (ας δεχτούμε ότι) έχουν οι τωρινές μπροστά στον φόβο για το ΔΝΤ;
BTW, είμαι προετοιμασμένος να στοιχηματίσω τον επόμενο αστακό με τον Madox ότι η πλειοψηφία όσων διαδηλώνουν και τώρα είναι οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
-
Τάσο, θέλεις να μου πεις ότι κάθε διαδήλωση που γονάτιζε την Αθήνα τις τελευταίες δεκαετίες είχε την λαϊκή στήριξη που (ας δεχτούμε ότι) έχουν οι τωρινές μπροστά στον φόβο για το ΔΝΤ;Διαδηλώσεις που γονάτιζαν την Αθήνα τα τελευταία χρόνια;
Περίεργα μας τα λες, η περίεργη αντίληψη για τις γονατιές έχεις Χρήστο.
Αν διαφωνείς με το σχετικό δικαίωμα αλλάζει, το δικαίωμα αυτό επισύρρει και μια σχετική ενόχληση, που θα πρέπει ο καθένας μας να την βλέπει με το μάτι της αλληλεγγύης, δεν γίνεται πχ οι εμπορουπάλληλοι να απεργούν και να διαδηλώνουν στην ταράτσα του σωματείου τους.
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#7]