-
κάπου εκεί ήθελα να καταλήξω, οτι η ολιγοπωλιακή αγορά δεν προκάλεσε μόνο φαινόμενα σύγκλισης των τιμών αλλά και συνολική πτώση της ποιότητας.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
καλά, αμα ψάχνει gourmet γιαούρτι για γιαούρτωμα, τί να πω, ρισπέκτΑν είναι να το κάνεις πρέπει να το κάνεις με στυλ! Έτσι και αλλιώς όλα την ίδια τιμή έχουν (περίπου) εκτός και αν πας σε οικογενειακή συσκευασία.
Η αλήθεια είναι ότι η ποιότητα έχει πέσει τραγικά. Μόνο τα στραγγιστά (και όχι όλα) κρατούν μιά κάποια γεύση (δεν μιλάω για 0%)αλλά και εκεί η ποιότητα είναι σταθερά μειούμενη σε μια αγορά που δεν υτπάρχει ανταγωνισμός εκτός ελληνικών προιόντων. Και έτσι και φας γιαούρτι από εξωτερικό εκεί να δεις τι ωραία που είναι. Ουτε για γιαούρτωμα δεν είναι.
σιγα μην υπαρχει συνενοηση μεταξυ των 3 εταιριων
δε μιλιουνται σου λεω τα στελεχη μεταξυ τους
Ετσι ακριβώς! Είναι όλοι τσακωμένοι γιατί όλοι σχεδόν προέρχονται από την ίδια εταιρία ή εταιρίες και ανακυκλώνονται στις θέσεις.... Τυχαίο? δεν νομίζω?
-
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
μιας και έγινε αναφορά στα γάλατα, θέλω να πω οτι το τελευταίο καιρό δεν βρίσκω ένα γιαούρτι της προκοπής. δεν ξέρω αν γέρασα και έγινα παράξενος αλλά νομίζω οτι υπάρχει αισθητή πτώση της ποιότητας οριζοντίως.
Έχουν πέσει και αυτά θύματα, αυτού του μαλακισμένου λαιφστάιλ που θέλει τα πάντα με χαμηλά λιπαρά για να είσαι φιτ, ιν, γκλάμουρ και χάμουρ.
Ως γνωστόν, ότι έχει λιπαρά έχει και γεύση. Όσο λοιπόν τα γιαούρτια κάποτε είχαν κοντά στο 10% λιπαρά, είχαν γεύση.
Τώρα, ούτε για κατάπλασμα δεν είναι.To Total τοσο εχει ρε μαστορα. Αν και εγω προτιμουσα το προβειο(τσαπαρας κλπ.), @wannabe στο Παγκρατι εχει ενα φουρνο που φερνει καλο προβειο, οπως και στο Χαλανδρι π.χ. ο Βαρσος εφερνε πιο παλια. , τι να πω και εγω που ολα τα γιαουρτια εδω τα πινουνε δεν τα τρωνε...
Οπως λεει και ο Ζiζεκ , Βeams γεμισαμε ντεκαφεινε καφεδες ,μπυρες χωρις αλκοολ, γαλα χωρις λιπαρα, κοκα κολα χωρις ζαχαρη.
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
μήπως αυτό λέγεται τράστ?
Όχι, όχι... Πλήρης - ελεύθερος ανταγωνισμός λέγεται... Δε γκρήκ γουέι.....
Μπα..??? Δι αδερ γουει ποιος είναι...??? Να φτάσουν ας πούμε το πακέτο των 35 ευρώ, να το πουλάνε μετά απο ενα πόλεμο 19 μηνών πχ, στα 5, 4, 3, 2, 1 ευρώ και μετά να μας πληρώνουν για να γίνουμε συνδρομητές στο πρόγραμμα....?? Πού τελειώνει ο 'πληρης-ελευθερος ανταγωνισμός' ??? Μηπως στο να αλληλοεξοντωθούν και να μείνει ενας..?? Και μετά? Θα ερθει το κρατος και θα καθορίζει τις τιμές? Ισως, αλλα κανείς ιδιώτης δεν θα θέλει αυτήν την εταιρία...Και μετά..?? Θα κρατικοποιηθεί?? Ναι, αλλα ακόμη και κρατική, θα πρέπει να είναι κερδοφόρα...Την κερδοφόρα τιμολογιακή πολιτική ποιος θα την καθορίζει? Ο 'αγανακτισμένος πολίτης' ανάλογα με το πορτοφόλι του...?? Εκτός κι αν δε χρειάζεται να είναι κερδοφόρα, γιατι το δημόσιο θα την χρηματοδοτεί. Κι απο πού θα τη χρηματοδοτεί το σουπερ ντούπερ γαματο δημόσιο..?? Απο τα υπερκέρδη του....? Εκτός κι αν δανείζεται απο τις αγορές...!!
-
Ο χρήστης gto250swb έγραψε:
To Total τοσο εχει ρε μαστορα. Αν και εγω προτιμουσα το προβειο(τσαπαρας κλπ.), @wannabe στο Παγκρατι εχει ενα φουρνο που φερνει καλο προβειο, οπως και στο Χαλανδρι π.χ. ο Βαρσος εφερνε πιο παλια. , τι να πω και εγω που ολα τα γιαουρτια εδω τα πινουνε δεν τα τρωνε...
Οπως λεει και ο Ζiζεκ , Βeams γεμισαμε ντεκαφεινε καφεδες ,μπυρες χωρις αλκοολ, γαλα χωρις λιπαρα, κοκα κολα χωρις ζαχαρη.
To total είναι μακράν το πιο μάπα στραγγιστό που υπάρχει.
Αν το συγκρίνεις με στραγγιστό από μικρό παραγωγό με τα σωστά λιπαρά ε, χαίρεται.
Συμφωνώ με ζίζεκ
Γεμίσαμε από ένα κάρο παπαριές που δεν τρώγονται και δεν πίνονται αλλά το χειρότερο είναι πως σαν τα γίδια πειστήκαμε από κάποιους φελλούς να τα απαιτούμε εμείς οι ίδιοι.
Ας προσέχαμε.
ΥΓ
Πρόβειο γιαούρτι με μέλι ελατίσιο ή ακόμα καλύτερα με μέλι από ρείκι and fuck lifestyle -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
κάπου εκεί ήθελα να καταλήξω, οτι η ολιγοπωλιακή αγορά δεν προκάλεσε μόνο φαινόμενα σύγκλισης των τιμών αλλά και συνολική πτώση της ποιότητας.Εδω είσαι μάστορα....!!!!! Αλλα αυτό δεν ειναι αποτέλεσμα της ολιγοπωλιακής αγοράς, αλλα του άκρατου ανταγωνισμού και της αλυσιδας του φαινομενου που περιγράφω παραπάνω...!! Και συμβαίνει σε παρα πολλούς τομείς και το βλέπουμε τριγύρω μας. Το αδιέξοδο του καπιταλιστικού συστήματος είναι αυτό. Και αυτή είναι μόνο μια έκφανσή του.
Στο γιαουρτι μιας και το ανέφερες, το παρατήρησα πριν χρόνια, όταν το total αλλαξε συσκευασία και έκανε μικρότερη την ποσότητα. Στη συνέχεια (μετά απο 1-2 χρόνια) το παρατηρησα και στη γεύση.Τα τελευταία χρόνια τρώω complet..... Εδω και λίγους μήνες έχω παρατηρήσει τεράστια αλλαγή στη γεύση κι αυτού....Δεν με εξέπληξε. Τα ίδια και η σοκοφρέττα τωρα που το σκέφτομαι. Δεν έχει καμμιά σχεση ουτε η γεύση, ούτε η εμφανιση με παλιότερα. Εκτός του οτι μειώθηκε ο ογκος της, η σοκολάτα που ρίχνουν απο πάνω είναι τόσο λίγη, που δεν φτανει να χρωματιστεί καφέ η γκοφρέτα. Φεγγίζει απο κάτω το μπεζ...!
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
μήπως αυτό λέγεται τράστ?
Όχι, όχι... Πλήρης - ελεύθερος ανταγωνισμός λέγεται... Δε γκρήκ γουέι.....
Μπα..??? Δι αδερ γουει ποιος είναι...??? Να φτάσουν ας πούμε το πακέτο των 35 ευρώ, να το πουλάνε μετά απο ενα πόλεμο 19 μηνών πχ, στα 5, 4, 3, 2, 1 ευρώ και μετά να μας πληρώνουν για να γίνουμε συνδρομητές στο πρόγραμμα....?? Πού τελειώνει ο 'πληρης-ελευθερος ανταγωνισμός' ??? Μηπως στο να αλληλοεξοντωθούν και να μείνει ενας..?? Και μετά? Θα ερθει το κρατος και θα καθορίζει τις τιμές? Ισως, αλλα κανείς ιδιώτης δεν θα θέλει αυτήν την εταιρία...Και μετά..?? Θα κρατικοποιηθεί?? Ναι, αλλα ακόμη και κρατική, θα πρέπει να είναι κερδοφόρα...Την κερδοφόρα τιμολογιακή πολιτική ποιος θα την καθορίζει? Ο 'αγανακτισμένος πολίτης' ανάλογα με το πορτοφόλι του...?? Εκτός κι αν δε χρειάζεται να είναι κερδοφόρα, γιατι το δημόσιο θα την χρηματοδοτεί. Κι απο πού θα τη χρηματοδοτεί το σουπερ ντούπερ γαματο δημόσιο..?? Απο τα υπερκέρδη του....? Εκτός κι αν δανείζεται απο τις αγορές...!!
Δεν είπα το αντίθετο φίλε μου. Αυτό που παρατηρώ με το the greek way, είναι η πολύ μικρή διαφοροποιήση μεταξύ τους στα πακέτα. Ο ένας αντιγράφει τον άλλο. Συνήθως τον leader της αγοράς. Ελάχιστες διαφοροποιήσεις στα πακέτα, οι οποίες είναι στα μάτια του καταναλωτή κυρίως και όχι πραγματικές. Κυρίως βασίζονται στην πίστη στην μάρκα-εταιρία. Η αλήθεια είναι ότι ο ανταγωνισμός είναι κυρίως στην πολιτική επιδοτήσεων και πόσο καλά μπορεί ο πελάτης (έχει την δύναμη λόγω ύψους κατανάλωσης, αν θέλεις) να το χειριστεί.
Η αλήθεια είναι πάντως ότι λόγω voda και DT θα περίμενα περισσότερες επιλογές. Όχι κατ' ανάγκη καταστροφικές για τις εταιρίες αλλά διαφορετικές όσον αφορά στο mix στα πακέτα. -
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
κάπου εκεί ήθελα να καταλήξω, οτι η ολιγοπωλιακή αγορά δεν προκάλεσε μόνο φαινόμενα σύγκλισης των τιμών αλλά και συνολική πτώση της ποιότητας.
Εδω είσαι μάστορα....!!!!! Αλλα αυτό δεν ειναι αποτέλεσμα της ολιγοπωλιακής αγοράς, αλλα του άκρατου ανταγωνισμού και της αλυσιδας του φαινομενου που περιγράφω παραπάνω...!! Και συμβαίνει σε παρα πολλούς τομείς και το βλέπουμε τριγύρω μας. Το αδιέξοδο του καπιταλιστικού συστήματος είναι αυτό. Και αυτή είναι μόνο μια έκφανσή του.
Στο γιαουρτι μιας και το ανέφερες, το παρατήρησα πριν χρόνια, όταν το total αλλαξε συσκευασία και έκανε μικρότερη την ποσότητα. Στη συνέχεια (μετά απο 1-2 χρόνια) το παρατηρησα και στη γεύση.Τα τελευταία χρόνια τρώω complet..... Εδω και λίγους μήνες έχω παρατηρήσει τεράστια αλλαγή στη γεύση κι αυτού....Δεν με εξέπληξε. Τα ίδια και η σοκοφρέττα τωρα που το σκέφτομαι. Δεν έχει καμμιά σχεση ουτε η γεύση, ούτε η εμφανιση με παλιότερα. Εκτός του οτι μειώθηκε ο ογκος της, η σοκολάτα που ρίχνουν απο πάνω είναι τόσο λίγη, που δεν φτανει να χρωματιστεί καφέ η γκοφρέτα. Φεγγίζει απο κάτω το μπεζ...!
Αυτό μπορεί να είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας επιβίωσης μίας μικρής ελληνικής εταιρίας όπως η ΙΟΝ απέναντι σε μεγαθήρια. Πάντως εγώ την τιμώ πάντα. Για την ιστορία της και την ποιότητα της και την προσπάθειά της να μείνει αμιγώς ελληνική.
-
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
To Total τοσο εχει ρε μαστορα. Αν και εγω προτιμουσα το προβειο(τσαπαρας κλπ.), @wannabe στο Παγκρατι εχει ενα φουρνο που φερνει καλο προβειο, οπως και στο Χαλανδρι π.χ. ο Βαρσος εφερνε πιο παλια. , τι να πω και εγω που ολα τα γιαουρτια εδω τα πινουνε δεν τα τρωνε...
Πρόβειο γιαούρτι με μέλι ελατίσιο ** ή ακόμα καλύτερα με μέλι από ρείκι and fk lifestyle
Tι ειπες τωρα... το μονο μελι που γνωριζα μεχρι τα 14 μου, απο τον παππου μαζεμενο απο τα 'ανταρτικα' ελατα στο παναιτωλικο!
-
[...] τι να πω και εγω που ολα τα γιαουρτια εδω τα πινουνε δεν τα τρωνε...Αριάνη; Πωωω 2 πιτόγυρα με ένα Αριάνη είναι
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Δεν είπα το αντίθετο φίλε μου. Αυτό που παρατηρώ με το the greek way, είναι η πολύ μικρή διαφοροποιήση μεταξύ τους στα πακέτα. Ο ένας αντιγράφει τον άλλο. Συνήθως τον leader της αγοράς. Ελάχιστες διαφοροποιήσεις στα πακέτα, οι οποίες είναι στα μάτια του καταναλωτή κυρίως και όχι πραγματικές. Κυρίως βασίζονται στην πίστη στην μάρκα-εταιρία. ..................................Μα δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά...!!! Δεν υπάρχει αλλος τρόπος....Το θέμα 'τιμή' EXEI πάτο...Εκει που εστιάζουν τωρα πια και αυτοί, αλλα και πολλές αλλες εταιρίες, αλλων προιόντων, είναι το μάρκετινγκ. Μονο εκει εχει νόημα να διαφοροποιηθούν και να προσελκύσουν πελάτες, οχι στην τιμή που οδηγεί απλά σε αδιέξοδο....
-
Και το γιαουρτάκι και το αριάνι είναι σούπερ.
Καλό είναι μαζί με κρεατικά να τρώμε και γιαουρτάκι. Είναι ό,τι πρέπει για το στομάχι.
Δεν είναι τυχαίο που οι τούρκοι τρώνε γιαουρτλούΔεν θα ξεχάσω το γιαουρτλού κεμπάπ που είχα φάει στο beyti
-
Πρόβειο γιαούρτι με μέλι ελατίσιο ** ή ακόμα καλύτερα με μέλι από ρείκι and fk lifestyle
Tι ειπες τωρα... το μονο μελι που γνωριζα μεχρι τα 14 μου, απο τον παππου μαζεμενο απο τα 'ανταρτικα' ελατα στο παναιτωλικο!
εμένα το μέλι μου μυρίζει Θυμάρι
-
εμένα το μέλι μου μυρίζει Θυμάρι
Mια μανια αυτο το παιδι να πολιτικοποιει τα παντα, επι τη ευκαιρια δεν μας ειπες τι εισαι εσυ γαυρος ή βαζελος ή απλα δεν σου αρεσει η μπαλα?
-
Ο τρίφτ είναι ΠΑΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ 2-13 :
-
-
το γιαούρτι σου εσύ παλιόγαυρε
@gto εγώ είμαι με το άθλημα, δεν υποστηρίζω ομάδες
-
το γιαούρτι σου εσύ παλιόγαυρε@gto εγώ είμαι με το άθλημα, δεν υποστηρίζω ομάδες
Εραστης του αθληματος και εσυ;
Κοκοκο το λενε αυτο
-
απολιτίκ
-
Διαδικτυακό 'αντάρτικο' υπέρ του wikileaks:
Ο πρώτος Διαδικτυακός Πόλεμος: Οι υποστηρικτές του Wikileaks 'έριξαν' το site της Mastercard!
Ονομάζεται 'Επιχείρηση Εκδίκηση'. 'Ολο το Διαδίκτυο στο πλευρό του Mr. Wikileaks. Πρώτος στόχος μια ελβετική τράπεζα - 'Κάτω' και το site της MASTERCARD!
Την έχουν ονομάσει 'Επιχείρηση Εκδίκηση'. Εχουν λογαριασμό στο Twitter και εκεί ενημέρωνουν για την κάθε τους κίνηση.
Πριν από λίγο αναρτήθηκε το εξής: 'Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε οτι το : www.mastercard.com είναι 'κάτω' και είναι επιβεβαιωμένο!'
Οι διαδικτυακοί υποστηρικτές του Τζούλιαν Ασάνζ και του Wikileaks φαίνεται οτι παίρνουν με τον δικό τους τρόπο την εκδίκησή τους.
Ονομάζονται 'Ανώνυμοι' και ζητούν και από άλλους να βοηθήσουν στην επίθεση που έχουν εξαπολύσει εναντίον οποιουδήποτε εχθρού του Ασάνζ.
Η ομάδα αυτή έχει ήδη χτυπήσει διαδικτυακά την ελβετική τράπεζα PostFinance κι αυτό γιατί 'πάγωσε' όλες τις δωρεές που γίνονταν στο Wikileaks.
Επόμενος στόχος είναι άλλος ένας κολοσσός του διαδικτύου μέσω του οποίου γίνονται από τις πιο ασφαλείς συναλλαγές το PayPal.
Και η συγκεκριμένη εταιρεία χθες ανακοίνωσε οτι παγώνει όλες τις δωρεές προς το Wikileaks.
Το σύνθημα για την Mastercad ήταν το εξής και αναρτήθηκε στο Twitter στις 6/12: 'Στόχος: www.paypal.com. Αρχίστε να πυροβολείτε με τα 'λειζερ' σας!'
Επίσης, ο ιστότοπος της εισαγγελίας www.aklgare.se δεν λειτουργούσε χθες το βράδυ και για αρκετή ώρα σήμερα.
Οι 'Ανώνυμοι' είναι διαδικτυακοί ακτιβιστές, οι επιθέσεις δεν τους αποφέρουν κανένα κέρδος, αλλά είναι τις περισσότερες φορές μια επίδειξη δύναμης σε άδικες πρακτικές εταιρειών, κυβερνήσεων αλλά και τις δικαιοσύνης. Μήπως έχουν δίκιο εκείνοι που λένε οτι η επόμενη επανάσταση θα ξεκινήσει, αν δεν έχει ήδη, από το διαδίκτυο;
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#7]