-
Το indy δεν είχε πει ότι και καλά εκείνη τη βόμβα που σκότωσε το Αφγανάκι την είχαν βάλει φασιστικές οργανώσεις και ότι σκάνε βόμβες συνέχεια σε εκείνες τις γειτονιές που βάζουν οι φασίστες στα σκουπίδια για να ξεπαστρέψουν μετανάστες;
Και το πήρε μετά ο άλλος φωστήρας της ενημέρωσης και το πρόβαλε ως είδηση... κυρία μου; -
και τι πάει να πει αυτό ρε συ.. Αν στα σκόπια-Μακεδονία ΄(για να μην θίξω κανέναν ) γινόταν κάτι τέτοιο θα είχαμε να ασχολούμαστε για καναν χρόνο.. Και εν πάση περίπτωση είναι ένα δείγμα της παιδείας που δίνεται σε ορισμένους στρατώνες και η δημόσια υποστήριξη μιας θέσης.. Γιατί να αποσιωπηθεί ένα τέτοιο θέμα?
-
Ο χρήστης Saligari_Magiko έγραψε:
Αυτό που δεν καταλαβαίνεις είναι πως το indy δεν έχει ταυτότητα.. Δεν παρέχει τίποτα παραπάνω από βήμα σε κάποιον που θέλει να πει ή να καταγγείλει κάτι.. Έχει σαφώς κάποιον προσανατολισμό, αλλά όποιος διαθέτει στοιχειώδη κριτική σκέψη θα βρει πολλές ενδιαφέρουσες και αναλλοίωτες ειδήσεις προς ενημέρωση του.. Ειδήσεις που αλλού όχι απλά θα περνούσαν στο ντούκου αλλά δεν θα αναφέρονταν καν..εχει ταυτοτητα απο την στιγμη που ανηκει στο παγκοσμιο δικτυο καθαρα και μονο σε αυτο επρεπε να σεβαστει οτι μερικα ατομα που πεθαναν οπως του ισπανικου indy και του βραζιλιανικου για τα δικαιωματα και δικαιωθηκαν
οχι επειδη και καλα παταει στην ελευθερια που παρεχει το ονομα να βαζει μεσα ολα τα καφριλικια
βεβαια οπως ειπα 'τυχαια καμερα εκει που ξερουν οτι καποιοι θα αναβουν φωτιες' μονο ειδηση δεν ειναι
ας αλλαξει ονομα και ας πληρωσει δικο του Host και τα ξαναλεμε -
και τι πάει να πει αυτό ρε συ.. Αν στα σκόπια-Μακεδονία ΄(για να μην θίξω κανέναν ) γινόταν κάτι τέτοιο θα είχαμε να ασχολούμαστε για καναν χρόνο.. Και εν πάση περίπτωση είναι ένα δείγμα της παιδείας που δίνεται σε ορισμένους στρατώνες και η δημόσια υποστήριξη μιας θέσης.. Γιατί να αποσιωπηθεί ένα τέτοιο θέμα?γιατι πολυ απλα το indy ειναι μανουλα σε αυτα δεν μιλαει ομως για τα δικα του παιδια ποτε τζιζ κακο εκει περα..
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Το indy δεν είχε πει ότι και καλά εκείνη τη βόμβα που σκότωσε το Αφγανάκι την είχαν βάλει φασιστικές οργανώσεις και ότι σκάνε βόμβες συνέχεια σε εκείνες τις γειτονιές που βάζουν οι φασίστες στα σκουπίδια για να ξεπαστρέψουν μετανάστες;
Και το πήρε μετά ο άλλος φωστήρας της ενημέρωσης και το πρόβαλε ως είδηση... κυρία μου;Το indy δεν είπε τίποτα.. Απλά αναρτήθηκε αυτή η είδηση από κάποιον.. Το indy του έδωσε βήμα.. Η είδηση αυτή και η κάθε είδηση μπορεί να είναι αληθινή ή ψευδής.. Διαβάζεις και κρίνεις.. Δεν είπα πως το indy είναι ευαγγέλιο.. Στην προκειμένη περίπτωση όμως δεν αναρτήθηκε ένα τυχαία αρθρογραφημένο κείμενο αλλά ένα γεγονός.. Ο συντάκτης δεν έλεγε τα δικά του.. Απλά παρέθεσε κάποια τεκμήρια(φωτό) δημιουργόντας μια είδηση που δεν 'παίχτηκε' πουθενά αλλού..
-
Ρε παιδί μου εγώ κρίνω την είδηση αυτή καθαυτή.. Δεν με νοίαζει ούτε πως λέγεται ο παροχέας της είδησης ούτε τη ιστορία κουβαλάει ούτε το γενεαλογικό του δέντρο.. Απλά συγκριτικά με τα υπόλοιπα σαιτς στο indymedia αναρτώνται κατά την γνώμη μου πιο ανόθευτες και ουσιώδεις ειδήσεις.. Ξαναλέω πως δεν είναι ευαγγέλιο..
-
Ρε παιδί μου εγώ κρίνω την είδηση αυτή καθαυτή.. Δεν με νοίαζει ούτε πως λέγεται ο παροχέας της είδησης ούτε τη ιστορία κουβαλάει ούτε το γενεαλογικό του δέντρο.. Απλά συγκριτικά με τα υπόλοιπα σαιτς στο indymedia αναρτώνται κατά την γνώμη μου πιο ανόθευτες και ουσιώδεις ειδήσεις.. Ξαναλέω πως δεν είναι ευαγγέλιο..εγω μιλαω για τον τροπο που τα κανουν αυτου του ειδους τα blog/forum πως ειναι δυνατον παντα μα παντα οταν γινεται κατι να ειναι τυχαια ενα συνεργειο απο πισω παντα μια καμερα και ενα boom απο πανω μονο live τυχαια μεταδοση δεν εχω δει ακομη
για το μονο που μπορεις να πεις ειναι οταν μια τετοια ειδηση βγαινει εξω οπως εγινε με την αμερικανα εκει ναι μπορεις να πεις οτι οντως εγινε ετσι οπως εγινε και οχι ετσι οπως θελουν μερικοι να γινει.. -
έλεος ρε cabala
Κατέβα σε μια πορεία και δες πόσες εκατοντάδες άνθρωποι κρατάνε φωτογραφικές μηχανές και τραβάνε. Από δημοσιογράφους μέχρι πορευόμενους, μέχρι ό,τι να 'ναι.
Δεν γίνονται σε τπτ κρυφά και μυστικά μέρη όλα αυτά. Μέσα στο δρόμο, εκεί που πάει/περνάει/διαλύεται η πορεία γίνονται.
ΑΝ είχες πατήσει το πόδι σου σε οτιδήποτε απ' όλ' αυτά θα έβλεπες αν υπάρχουν παντού τυπάκια που βγάζουν φωτογραφίες.Ω τι περίεργο, τι φοβερό και τρομερό κάποιοι από αυτούς τα ανεβάζουν και στο indy.
Όσο για το indy, προφανώς και έχει συγκεκριμένο προσανατολισμό. Προφανώς και διαβάζεις και φοβερές παπαριές. Αλλά επίσης διαβάζεις και ΠΟΛΥ αξιόλογα άρθρα, ειδήσεις, ντοκουμέντα κλπ.
ΑΠό το να υπάρχουν μόνο τα εξίσου προσανατολισμένα, ψευδή, διστρεβλωτικά της άλλης πλευράς, ε, ας υπάρχει και αυτό. -
Εν πάση περιπτώσει ο καθένας μας νομίζω έχει μυαλό και μπορεί με βάση τα δικά του κριτήρια να δεχτεί η να απορρίψει μια είδηση.. Τώρα για το πως βγαίνουν έξω τέτοιες ειδήσεις (για παράδειγμα αυτή που συζητάμε) ίσως να οφείλεται και ο ίδιος ο χαρακτήρας του σαιτ αφού και γω μπορούσα εφ όσον βρισκόμουν στην συγκεκριμένη συμπλοκή να τραβήξω 1-2 φωτό και να τις ανεβάσω.. Αυτό που θέλω να πω δηλαδή είναι πως το indy δεν έχει άκρες παντού απλά ότι ζει ο καθένας είναι ελέυθερος να το γράψει και να το αναρτήσει εφόσον αποτελεί είδηση.. (επισυνάπτοντας στιν πλειοψηφία των περιπτώσεων και κάποια, ας τα πούμε, φωτογραφικά 'στοιχεία' )
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
έλεος ρε cabalaΚατέβα σε μια πορεία και δες πόσες εκατοντάδες άνθρωποι κρατάνε φωτογραφικές μηχανές και τραβάνε. Από δημοσιογράφους μέχρι πορευόμενους, μέχρι ό,τι να 'ναι.
Δεν γίνονται σε τπτ κρυφά και μυστικά μέρη όλα αυτά. Μέσα στο δρόμο, εκεί που πάει/περνάει/διαλύεται η πορεία γίνονται.
ΑΝ είχες πατήσει το πόδι σου σε οτιδήποτε απ' όλ' αυτά θα έβλεπες αν υπάρχουν παντού τυπάκια που βγάζουν φωτογραφίες.Ω τι περίεργο, τι φοβερό και τρομερό κάποιοι από αυτούς τα ανεβάζουν και στο indy.
Όσο για το indy, προφανώς και έχει συγκεκριμένο προσανατολισμό. Προφανώς και διαβάζεις και φοβερές παπαριές. Αλλά επίσης διαβάζεις και ΠΟΛΥ αξιόλογα άρθρα, ειδήσεις, ντοκουμέντα κλπ.
ΑΠό το να υπάρχουν μόνο τα εξίσου προσανατολισμένα, ψευδή, διστρεβλωτικά της άλλης πλευράς, ε, ας υπάρχει και αυτό.+πολλά
-
@ mjacob
Οπότε δεν θα πρέπει να σε ενοχλεί υποθέτω αν η αστυνομία κρατά κάμερες και καταγράφει τα πάντα??? Και εφόσον όλοι αυτοί εκεί θεωρούν φυσικό σε μία πορεία να κατεβαίνουν με τη κάμερα των 1000€+ (κάτι NIKON DSLR που είδα δεν είναι φθηνές) γιατί τους ενοχλούν τόσο πολύ τα ιδιωτικά/κρατικά κανάλια που έχουν κάμερες??
ΥΓ. Άλλο βλέπω τα πράγματα από τη δική μου σκοπιά και άλλο διαστρεβλώνω την πραγματικότητα αποκρύπτοντας την αλήθεια ή λέγοντας ανοιχτά ψέματα.
-
Ειλικρινά τώρα αυτό είναι σοβαρό επιχείρημα;
Το για ποιό λόγο καταγράφει ο καθένας, φαντάζομαι δεν έχει την παραμικρή σημασία ε;
ΤΙ να καταγράφω για να έχω τη φάτσα σου, τι να καταγράφω γιατί θέλω να έχω φωτογραφικό αρχείο από τα γεγονότα, να ανεβάσω καμιά είδηση κ.ο.κ.Κουλ ουάχατ.
DSLR πανάκριβες, 90% είναι δημοσιογράφοι. Σαφώς θα υπάρχουν και άσχετοι με ακριβές μηχανές, αυτό τι μας λέει ακριβώς; Δες πόσοι στο φόρουμ που ασχολούνται με τη φωτογραφία έχουν καλές κάμερες. Μας λέει κάτι συγκεκριμένο αυτό;
Άλλο βλέπω τα πράγματα από τη δική μου σκοπιά και άλλο διαστρεβλώνω την πραγματικότητα αποκρύπτοντας την αλήθεια ή λέγοντας ανοιχτά ψέματα.
'σχώρα με, αλλά αυτό μπορώ να σου πω ότι το κάνουν εξίσου -ή και περισσότερο αναλόγως θέματος- και τα ΜΜΕ. ΕΚεί δεν ενοχλείται κανείς όμως...
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
@ mjacobΟπότε δεν θα πρέπει να σε ενοχλεί υποθέτω αν η αστυνομία κρατά κάμερες και καταγράφει τα πάντα??? Και εφόσον όλοι αυτοί εκεί θεωρούν φυσικό σε μία πορεία να κατεβαίνουν με τη κάμερα των 1000€+ (κάτι NIKON DSLR που είδα δεν είναι φθηνές) γιατί τους ενοχλούν τόσο πολύ τα ιδιωτικά/κρατικά κανάλια που έχουν κάμερες??
ΥΓ. Άλλο βλέπω τα πράγματα από τη δική μου σκοπιά και άλλο διαστρεβλώνω την πραγματικότητα αποκρύπτοντας την αλήθεια ή λέγοντας ανοιχτά ψέματα.
Τώρα τι σχέσει έχει το ένα το με το άλλο.. Όταν ο διαδηλωτής κρατάει κάμερα είναι για να αποθανατίσει τυχόν αυθαιρεσίες. Ο μπάτσος θα χει την κάμερα για να δει στον βίντεο ποιος τον τράβηξε να αυθαιρετεί ώστε να τον πιάσει και να τον κάνει να το βουλώσει.. Ή δεν τα κάνουν κάτι τέτοια.. Ή δεν κρύβουν του αριθμούς στα κράνη τους με ταινίες για να μην λογοδοτούν σε κανέναν? Όσο για τα κρατικά κανάλια τα χουμε δει πολλές φορές.. κοπτοραπτική στο 'βίντεο ντοκουμέντο' και έκτακτο δελτίο με τίτλο 'Διαδηλωτές επιτίθενται σε αθώους ματατζίδες, γιαγιάδες παππούδες σκυλάκια πεταλούδες και λούτρινα αρκουδάκια '
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
**Ειλικρινά τώρα αυτό είναι σοβαρό επιχείρημα;Το για ποιό λόγο καταγράφει ο καθένας, φαντάζομαι δεν έχει την παραμικρή σημασία ε;**
ΤΙ να καταγράφω για να έχω τη φάτσα σου, τι να καταγράφω γιατί θέλω να έχω φωτογραφικό αρχείο από τα γεγονότα, να ανεβάσω καμιά είδηση κ.ο.κ.
Κουλ ουάχατ.
DSLR πανάκριβες, 90% είναι δημοσιογράφοι. Σαφώς θα υπάρχουν και άσχετοι με ακριβές μηχανές, αυτό τι μας λέει ακριβώς; Δες πόσοι στο φόρουμ που ασχολούνται με τη φωτογραφία έχουν καλές κάμερες. Μας λέει κάτι συγκεκριμένο αυτό;
Άλλο βλέπω τα πράγματα από τη δική μου σκοπιά και άλλο διαστρεβλώνω την πραγματικότητα αποκρύπτοντας την αλήθεια ή λέγοντας ανοιχτά ψέματα.
'σχώρα με, αλλά αυτό μπορώ να σου πω ότι το κάνουν εξίσου -ή και περισσότερο αναλόγως θέματος- και τα ΜΜΕ. ΕΚεί δεν ενοχλείται κανείς όμως...
Εμένα με ενοχλεί να τραβάει ο οποιοσδήποτε τη φάτσα μου χωρίς τη συγκατάθεση μου. Και θεωρώ ότι η προστασία του δικαιώματος του ατόμου στην ιδιωτικότητα είναι πιο ιερό από την ενημέρωση. Αν όμως θεωρούμε το δικαίωμα στην ενημέρωση ως ιερό τότε γιατί να απαγορεύσω στην Αστυνομία πχ να βιντεοσκοπεί τα πάντα?? Γιατί μήπως δεν με βολεύει και θέλω να μην υπάρχουν hard-evidence για τις παραβατικές πράξεις που κάνω???
Είπαμε όχι δύο μέτρα και δύο σταθμά.
Για τη διαστρέβλωση δεν διαφωνούμε. Αλλά οι άλλοι το κάνουν επίσημα και κρίνονται για αυτό. Δεν κρύβονται πίσω από μία ψευτό-αγωνιστικότητα κατ' εμέ. Η πράξη αυτή κάθε αυτή είναι κατακριτέα. Αλλά είναι περισσότερο κατακριτέα όταν συνοδεύεται και από το ιδεολογικό ψέμα για εκπλήρωση άλλων σκοπών.
-
@ mjacob
Οπότε δεν θα πρέπει να σε ενοχλεί υποθέτω αν η αστυνομία κρατά κάμερες και καταγράφει τα πάντα??? Και εφόσον όλοι αυτοί εκεί θεωρούν φυσικό σε μία πορεία να κατεβαίνουν με τη κάμερα των 1000€+ (κάτι NIKON DSLR που είδα δεν είναι φθηνές) γιατί τους ενοχλούν τόσο πολύ τα ιδιωτικά/κρατικά κανάλια που έχουν κάμερες??
Τώρα τι σχέσει έχει το ένα το με το άλλο.. Όταν ο διαδηλωτής κρατάει κάμερα είναι για να αποθανατίσει τυχόν αυθαιρεσίες. Ο μπάτσος θα χει την κάμερα για να δει στον βίντεο ποιος τον τράβηξε να αυθαιρετεί ώστε να τον πιάσει και να τον κάνει να το βουλώσει.. Ή δεν τα κάνουν κάτι τέτοια.. Ή δεν κρύβουν του αριθμούς στα κράνη τους με ταινίες για να μην λογοδοτούν σε κανέναν? Όσο για τα κρατικά κανάλια τα χουμε δει πολλές φορές.. κοπτοραπτική στο 'βίντεο ντοκουμέντο' και έκτακτο δελτίο με τίτλο 'Διαδηλωτές επιτίθενται σε αθώους ματατζίδες, γιαγιάδες παππούδες σκυλάκια πεταλούδες και λούτρινα αρκουδάκια '
Νομίζω ότι χάνουμε το νόημα σε αυτές τις συζητήσεις. Ο αστυνομικός είναι θεσμοθετημένο όργανο για τη διατήρηση της τάξης. Αν η βιντεοσκόπηση τον εξυπηρετεί για να κάνει σωστά τη δουλειά του δεν υπάρχει κανένα θέμα. Από εκεί και πέρα είπα κάτι παρακάτω που δεν είδες. Αν θεωρούμε ότι το δικαίωμα στην ενημέρωση - διαφάνεια είναι πιο σημαντικό από την προστασία της ιδιωτικής ζωής δεν βλέπω το λόγο γιατί να επιτρέπω τη βιντεοσκόπηση στους μεν και όχι στους δε. Από εκεί και πέρα έχω δει άπειρα βίντεο που δείχνουν αστυνομικούς να αυθαιρετούν κατά 'αθώων' πολιτών. Μόνο που μόλις λίγα δεύτερα πριν ο συγκεκριμένος αθώος πολίτης είχε κατεβάσει μία βιτρίνα και είχε εφαρμόσει τη λογική του πλιάτσικου ή είχε πετάξει μερικές μολότωφ.
Η προπαγάνδα δεν έχει στεγανά. Δεν τρώω την προπαγάνδα των καναλιών αλλά δεν είμαι και μαλάκας να φάω την προπαγάνδα των αριστερών συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ ή των Αναρχο-αυτονόμων ρευμάτων αμάσητη.
-
Εμένα με ενοχλεί να τραβάει ο οποιοσδήποτε τη φάτσα μου χωρίς τη συγκατάθεση μου. Και θεωρώ ότι η προστασία του δικαιώματος του ατόμου στην ιδιωτικότητα είναι πιο ιερό από την ενημέρωση.Οκ σεβαστή και αυτή σου η άποψη. Την οποία μοιράζονται και πολλοί του χώρου του indy
ΕΠίσης αν προσέξεις σχεδόν σε όλες τις φώτο που αναρτώνται κρύβουν τα πρόσωπα και τα προσωπικά στοιχεία.Προσωπική μου άποψη : Η παρουσία σε μια πορεία έχει ακριβώς το νόημα της μη-ιδιωτικότητας. Πας δημοσίως με πολλούς ανθρώπους και το όλο νόημα βρίσκεται στο δη,όσιο του πράγματος. Προσωπικά μου αρέσει να υπάρχουν κάπου καταγεγραμμένα τα γεγονότα, να υπάρχει ένα αρχείο. ΜΕτά από 10-20-100-1000 χρόνια να έχουμε εικόνες του τι έχει γίνει.
Ναι θα με ενοχλήσει να με βγ΄λαει κάποιο γκρο-πλαν τη μουτσούνα μου.
Το να φωτογραφήσει ένα τμήμα της πορείας στο οποίο θα βρίκομαι, δεν με ενοχλέι.
Όπως δεν θα με ενοχλούσα αν πήγαινα σε μια συναυλία και έβγαζαν φωτογραφίες του κόσμου, σε ένα γήπεδο, στη φόρμουλα ή κάτι αντίστοιχο (δεν πάω όμως )Αν όμως θεωρούμε το δικαίωμα στην ενημέρωση ως ιερό τότε γιατί να απαγορεύσω στην Αστυνομία πχ να βιντεοσκοπεί τα πάντα?? Γιατί μήπως δεν με βολεύει και θέλω να μην υπάρχουν hard-evidence για τις παραβατικές πράξεις που κάνω???
καλό βρε Χρήστο
Και παλι, τι σχέση έχει το δικαίωμα στην ενημέρωση, με τη καταγραφή στοιχείων από την αστυνομία;
ΕΕΠ, τις χοντρά παραβατικές πράξεις 99% τις κάνουν άνθρωποι που φοράνε κουκούλες. Οπότε δεν έχει νόημα η φώτο, πέρα από το αρχειακό.Τέλως πάντων, αλλού χρησιμοποιείται το φωτογραφικό υλικό, και άλλους κυρίως τους ενδιαφέρει να βγάλουν φωτογραφίες και όχι τους κουκουλοφόρους. Που δεν έχει και πολύ νόημα η φώτο.
Είπαμε όχι δύο μέτρα και δύο σταθμά.
Για τη διαστρέβλωση δεν διαφωνούμε. Αλλά οι άλλοι το κάνουν επίσημα και κρίνονται για αυτό. Δεν κρύβονται πίσω από μία ψευτό-αγωνιστικότητα κατ' εμέ. Η πράξη αυτή κάθε αυτή είναι κατακριτέα. Αλλά είναι περισσότερο κατακριτέα όταν συνοδεύεται και από το ιδεολογικό ψέμα για εκπλήρωση άλλων σκοπών.
Με μπερδεύεις. Εγώ καταλαβαίνω να εννοείς τα ΜΜΕ όταν λες ότι συνοδεύεται από ιδεολογικό ψέμα για εκπλήρωση άλλων σκοπων και είναι περισσότερο κατακριτέα, αλλά είμαι σίγουρος ότι εννοείς το indy
Λοιπόν. Και τα ΜΜΕ κρύβονται πίσω από μια δήθεν αντικειμενικότητα. Και τα ΜΜΕ το κάνουν με συγκεκριμένο ιδεολογικό μανδύα. Και τα ΜΜΕ το κάνουν για εκπλήρωση συγκεκριμένων σκοπών. Και το ακόμα χειρότερο, είναι ότι απευθύνονται σε μια τεράστια μάζα ανθρώπων.
Τουλάχιστον το indy, πάνω κάτω είναιι για εσωτερική κατανάλωση. Δεν είναι; Πολύ ευκολότερα φανερώνει το συγκεκριμένο χαρακτήρα του το indy, παρά τα δήθεν ουδέτερα ΜΜΕ. Οπότε, και με την οπτική σου γωνία, καλύτερο το βλέπω το indy.
-
Από εκεί και πέρα έχω δει άπειρα βίντεο που δείχνουν αστυνομικούς να αυθαιρετούν κατά 'αθώων' πολιτών. Μόνο που μόλις λίγα δεύτερα πριν ο συγκεκριμένος αθώος πολίτης είχε κατεβάσει μία βιτρίνα και είχε εφαρμόσει τη λογική του πλιάτσικου ή είχε πετάξει μερικές μολότωφ.Η προπαγάνδα δεν έχει στεγανά. Δεν τρώω την προπαγάνδα των καναλιών αλλά δεν είμαι και μ@λ@κ@ς να φάω την προπαγάνδα των αριστερών συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ ή των Αναρχο-αυτονόμων ρευμάτων αμάσητη.
Το ότι είχε κατεβάσει μια βιτρίνα, φαντάζομαι το υποθέτεις βέβαια, αλλιώς θα το είχες δει στο βίντεο
Τέσπα, τα έχουμε πει 100άδες φορές αυτά περί του που και πως και πότε μπορούν να επέμβουν τα ΜΑΤ. Πότε και που και πως πετάνε οι άλλοι μολότωφ...
Σ' αυτό που συμφωνώ πάντως, είναι ότι καλύτερο απ' όλα είναι να βρίσκεσαι εκεί να ζεις τι ακριβώς γίνεται.
Και με λίγη εμπειρία μπορείς -κινούμενος καταλλήώς- να παρίστασαι σε πολλά πολλά γεγονότα και 'φάσεις', με σχετική ασφάλεια και να τα βιώνεις ο ίδιος -
@ mjacob
Νομίζω ότι χάνουμε το νόημα σε αυτές τις συζητήσεις. Ο αστυνομικός είναι θεσμοθετημένο όργανο για τη διατήρηση της τάξης. Αν η βιντεοσκόπηση τον εξυπηρετεί για να κάνει σωστά τη δουλειά του δεν υπάρχει κανένα θέμα. Από εκεί και πέρα είπα κάτι παρακάτω που δεν είδες. Αν θεωρούμε ότι το δικαίωμα στην ενημέρωση - διαφάνεια είναι πιο σημαντικό από την προστασία της ιδιωτικής ζωής δεν βλέπω το λόγο γιατί να επιτρέπω τη βιντεοσκόπηση στους μεν και όχι στους δε. Από εκεί και πέρα έχω δει άπειρα βίντεο που δείχνουν αστυνομικούς να αυθαιρετούν κατά 'αθώων' πολιτών. Μόνο που μόλις λίγα δεύτερα πριν ο συγκεκριμένος αθώος πολίτης είχε κατεβάσει μία βιτρίνα και είχε εφαρμόσει τη λογική του πλιάτσικου ή είχε πετάξει μερικές μολότωφ.Η προπαγάνδα δεν έχει στεγανά. Δεν τρώω την προπαγάνδα των καναλιών αλλά δεν είμαι και μ@λ@κ@ς να φάω την προπαγάνδα των αριστερών συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ ή των Αναρχο-αυτονόμων ρευμάτων αμάσητη.
Το ότι ο αστυνομικός είναι θεσμοθετημένο όργανο δεν αναιρεί το γεγονός ότι παραμένει άνθρωπος (στην πλειοψηφία χωρίς κάποια ιδιαίτερη καλλιέργεια-μόρφωση ιδικά όταν αναφερόμαστε σε ματ ή ιδικούς φρουρούς) ο οποίος βηώνει συναισθήματα όπως οργή και εκδικητικότητα.. Τα συναισθήματα αυτά σε συνδυασμό με την κατευθυνόμενη εκπαίδευση που τους παρέχεται στα μπατσοφυτώρια αναιρούν σε χρόνο ντετέ τον οποιοδήποτε περιορισμό περί κατάχρησης εξουσίας.. Με λίγα λόγια είναι σχεδόν βέβαιο πως τα βίντεο-φωτο που θα συλλέξουν σε μια πορεία θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για στην στοχοποίηση ατόμων που απλά αντιδρούν (αντιδρούν βέβαια σε μια πρόκληση, της απέναντι πλευράς πάντα, ή σε κάποιο αρνητικό ή άδικο γεγονός). Δεν είναι μάλιστα λίγες οι περιπτώσεις στις οποίες κάποια τυχαία φωτογραφία από το 'αρχείο διαδηλώσεων της γ.α.δ.α ' χρησημοποιηθηκε ως στοιχείο για την προσαγωγή ατόμων που είτε διαδήλωναν ειρηνικά είτε δεν διαδήλωναν καν.. Συνεπώς εγώ δεν μπορώ να βασιστώ στο ότι κάποιος είναι θεσμοθετημένο όργανο εφόσον στο 90% των περιπτώσεων δεν τίθενται όρια στην εξουσία που του παρέχεται από το κράτος.Τέλος πιστεύω ότι όπως ξεκαθαρίστηκε και πιο πάνω, η ειδοποιός διαφορά μεταξύ διαδηλωτή και αστυνομικού βρίσκεται στον σκοπό για τον οποίο προορίζεται η φωτογραφία που θα τραβηχτεί..
Υγ. σχετικα με το *Από εκεί και πέρα έχω δει άπειρα βίντεο που δείχνουν αστυνομικούς να αυθαιρετούν κατά 'αθώων' πολιτών. Μόνο που μόλις λίγα δεύτερα πριν ο συγκεκριμένος αθώος πολίτης είχε κατεβάσει μία βιτρίνα και είχε εφαρμόσει τη λογική του πλιάτσικου ή είχε πετάξει μερικές μολότωφ. *
και στην συγκεκριμένη περίπτωση δουλεία του αστυνομικού είναι είτε να προλάβει την καταστροφή και την απαλλοτρίωση είτε να προβεί σε συλλήψεις με νόμιμα πάντα μέσα.. όχι ν ανοίξει κεφάλια..Ας μην ξεχνάμε βέβαια ότι δεν ήταν λίγοι και οι αστυνομικοί οι οποίοι απέκτησαν καινούργιο κινητάκι η γυαλί μετά από μια επέλαση μπαχάλων σε βιτρίνες -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Από εκεί και πέρα έχω δει άπειρα βίντεο που δείχνουν αστυνομικούς να αυθαιρετούν κατά 'αθώων' πολιτών. Μόνο που μόλις λίγα δεύτερα πριν ο συγκεκριμένος αθώος πολίτης είχε κατεβάσει μία βιτρίνα και είχε εφαρμόσει τη λογική του πλιάτσικου ή είχε πετάξει μερικές μολότωφ.
Η προπαγάνδα δεν έχει στεγανά. Δεν τρώω την προπαγάνδα των καναλιών αλλά δεν είμαι και μ@λ@κ@ς να φάω την προπαγάνδα των αριστερών συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ ή των Αναρχο-αυτονόμων ρευμάτων αμάσητη.
Το ότι είχε κατεβάσει μια βιτρίνα, φαντάζομαι το υποθέτεις βέβαια, αλλιώς θα το είχες δει στο βίντεο
Τέσπα, τα έχουμε πει 100άδες φορές αυτά περί του που και πως και πότε μπορούν να επέμβουν τα ΜΑΤ. Πότε και που και πως πετάνε οι άλλοι μολότωφ...
Σ' αυτό που συμφωνώ πάντως, είναι ότι καλύτερο απ' όλα είναι να βρίσκεσαι εκεί να ζεις τι ακριβώς γίνεται.
Και με λίγη εμπειρία μπορείς -κινούμενος καταλλήώς- να παρίστασαι σε πολλά πολλά γεγονότα και 'φάσεις', με σχετική ασφάλεια και να τα βιώνεις ο ίδιοςΣτο bold. Έχοντας δουλέψει στην Ακαδημία (στη Στέγη αυτής) ως Επιβλέπων (το έχει και η θέση) έχω δει παρά μα πάρα πολλά. Δεν χρειάζομαι βίντεο για να έχω άποψη για κάτι που έγινε. Ειδικά το Δεκέμβριο του 2008 άλλα έβλεπες στο δρόμο και άλλα στα κανάλια αλλά θεσπά....
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
έλεος ρε cabalaΚατέβα σε μια πορεία και δες πόσες εκατοντάδες άνθρωποι κρατάνε φωτογραφικές μηχανές και τραβάνε. Από δημοσιογράφους μέχρι πορευόμενους, μέχρι ό,τι να 'ναι.
ΑΠό το να υπάρχουν μόνο τα εξίσου προσανατολισμένα, ψευδή, διστρεβλωτικά της άλλης πλευράς, ε, ας υπάρχει και αυτό.μετραει το οτι καποτε περασα απο μια και το αμαξι απεκτησε 3 γουβες στις πορτες?
εγω δεν ειδα τυπακια οταν εκαναν απεργεια οι ναυτεργατες παλια στον πειραια ουτε ειδα κανενα τυπακι οταν εκαναν απεργεια οι συνταξιουχοι..εκει δεν εχει ψωμι για αυτο μαλλοναπο το να υπαρχει η μια πλευρα και να λεει @@ριες προτιμω να μην υπαρχει καμια απο το να υπαρχουν δυο..
αυτο οπως ειναι φυσικο δεν μπορει να γινει για πολλους και διαφορους λογους(εδω υπαρχει ακομη το defencenet..)
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#7]