-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Δεν μου αρέσει η Ελλάδα του ομορφάντραΆρα, το λάθος είμαι εγώ.
«Γιατί όμως πιστεύεις ότι έχουν τόση απήχηση αυτές οι διαφημίσεις;» με ρώτησε η φίλη μου. Μα, επειδή, ο Έλληνας σε αυτήν ακριβώς την Ελλάδα νιώθει άνετα. Στην Ελλάδα της αγαπούλας, του ομορφάντρα μου και της φουκαριάρας της μάνας του. Στην Ελλάδα της δραχμής...
Υποχονδρισμός και αποστείρωση...
Να σκοτώσουμε όσους δεν έχουν τελειώσει γυμνάσιο EDIT: και όσους έχουν βγει στη βιοπάλη από ανάγκη...
_
-
Το άσχημο είναι ότι ντρέπεται ακόμη και ο πρωταγωνιστής της. (και αυτό τον τιμάει)
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.p ... &mid=15911αμαρτησα για το παιδί μου, πουτάνα κενωνία που μ´εριξες στα κακά χέρια των διαφημιστών
δε μας γαμάει λεώ ´γω
αμα θέλει τέχνη να πάει να δουλεύει πακετάς μετά το θεατρο και να σκάσει
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Να σκοτώσουμε όσους δεν έχουν τελειώσει γυμνάσιο...
Κλισε ολιγον αλλα true story και το γραφω εδω επειδη μου τη σπαει το μιζεριασμα του 'ζωα ζωα': την Τριτη εβγαινα απ'το parking του πανεπιστημιου οπου συναντηθηκα με καθηγητρια AEI (οχι ζαμπονοκοπτικης, δυστυχως ) η οποια ερχοταν αναποδα (i) και ηθελε μαλιστα να μπει απ'την εξοδο του parking (ii) απ'την οποια εγω ηθελα να βγω. Αρχισε λοιπον κι απο πανω τις χειρονομιες και εβλεπα τα χειλη της να φωναζουν 'καλα που πας;; που πας;;' (δεν την ακουγα γιατι ειχα κλειστα παραθυρα).
Το θεμα ειναι η (αντι)κοινωνικη συμπεριφορα του καθενος λοιπον -
οι διαφημίσεις πέτυχαν γιατί ακριβώς σατιρίζουν την πραγματικότητα...και αυτός που γελάει αυτοσαρκαζόμενος είναι 'γίγαντας'
-
Κι όμως, προσωπικά ενοχλούμαι όταν ακούω το 'Αλλοιώνει τη γεύση ρε φίλε'. Ο άλλος δείχνει επαγγελματισμό (!), δεν κάνει αρπαχτή (γήπεδο, μπουλούκι, πεινάτε, ελάτε να σας τα φάω - όπως λέμε: θάλασσα, μπανάκι, απλώστρα όσο γουστάρω, choriatiki όσο το φιλέτο).
Μακάρι να είχαμε τέτοια τυπάκια σε μεγαλύτερο βαθμό, που να τραβάνε τον πελάτη, να τον σέβονται, αντί για τους άλλους που απεχθάνεται η αρθρογράφος, δηλαδή τους πορτιέρηδες που τους παρακαλάνε οι ιθαγενείς για να πιούνε πετρέλαιο ανάμεσα στα νοβοπάν. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Κι όμως, προσωπικά ενοχλούμαι όταν ακούω το 'Αλλοιώνει τη γεύση ρε φίλε'. Ο άλλος δείχνει επαγγελματισμό (!), δεν κάνει αρπαχτή (γήπεδο, μπουλούκι, πεινάτε, ελάτε να σας τα φάω - όπως λέμε: θάλασσα, μπανάκι, απλώστρα όσο γουστάρω, choriatiki όσο το φιλέτο).
Μακάρι να είχαμε τέτοια τυπάκια σε μεγαλύτερο βαθμό, που να τραβάνε τον πελάτη, να τον σέβονται, αντί για τους άλλους που απεχθάνεται η αρθρογράφος, δηλαδή τους πορτιέρηδες που τους παρακαλάνε οι ιθαγενείς για να πιούνε πετρέλαιο ανάμεσα στα νοβοπάν.υπάρχει και η αντίθετη άποψη
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Δεν μου αρέσει η Ελλάδα του ομορφάντρα
Άρα, το λάθος είμαι εγώ.
«Γιατί όμως πιστεύεις ότι έχουν τόση απήχηση αυτές οι διαφημίσεις;» με ρώτησε η φίλη μου. Μα, επειδή, ο Έλληνας σε αυτήν ακριβώς την Ελλάδα νιώθει άνετα. Στην Ελλάδα της αγαπούλας, του ομορφάντρα μου και της φουκαριάρας της μάνας του. Στην Ελλάδα της δραχμής...
Να σκοτώσουμε όσους δεν έχουν τελειώσει γυμνάσιο EDIT: και όσους έχουν βγει στη βιοπάλη από ανάγκη...
_
Το πρόβλημα δεν είναι αν θα τους σκοτώσουμε ή όχι αλλά ότι αυτοί είναι οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης και μπορεί ο θάνατος να μην είναι καλή ιδέα, αλλά η απομόνωση δε νομίζω να είναι κακή.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
υπάρχει και η αντίθετη άποψηΟ μαρξιστής 'βρωμικοπώλης' , που πουλάει 'ιδεολογία' και χρεώνει για το σκέτο, ξερό βρωμολουκάνικο όσα ο άλλος, ο πονηρός γητευτής του ανόητου πόπολου.
-
Πολύ σοβαροφάνεια έπεσε για ένα άθλιο άρθρο.
Χριστίνα Ταχιάου
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πριν κατασταλάξει στη δημοσιογραφία, εργάστηκε στον κλάδο του τουρισμού, στην αεροπορική εταιρεία Swissair και στο Diners World Travel, σε πολύ καλύτερες από τη σημερινή εποχές. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά, ενώ ταξιδεύει ασταμάτητα. Μαθαίνει μετά μανίας γερμανικά, γιατί όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει οδηγός βουνού στις Άλπεις. Μένει ν’ αποφασίσει αν θα είναι στις γαλλικές ή τις γερμανικές, χωρίς ν’ αποκλείει και τις ελβετικές ή τις αυστριακές. Εργάζεται από το 2004 στο δημοσιογραφικό συγκρότημα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ». Ήταν αρχισυντάκτρια στις «Επιλογές» ενώ από το 2009 είναι στο ελεύθερο ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ». Πέρασε την επταετία 2003 - 2010 ως συμβασιούχος στην ΕΡΤ3, διατηρώντας εκπομπή στο ραδιοφωνικό σταθμό 102. Τους τελευταίους μήνες ξυπνά τον κόσμο στις 9 απ’ τονwww.offradio.gr. Έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά «Sunday», «Ταχυδρόμος», «BHMAgazino», «Life and Style», «Thessaloniki Confidential» κά. καθώς και με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς 88μισό, Αντέννα 97,5 και Alpha Radio.
Την πρώτη φορά που είδα τη διαφήμιση με τον «ομορφάντραμου» ένιωσα ένα κρύο χέρι να μου σφίγγει το κεφάλι. Το ίδιο είχα νιώσει κι όταν είδα τις διαφημίσεις με την «αγαπούλα την κουκούλα» και «τη φουκαριάρα τη μάνα μου». Είναι οι διαφημίσεις που συμβολίζουν την Ελλάδα που δε μ’ αρέσει. Την Ελλάδα του γηπέδου, του βρώμικου, της φοροδιαφυγής, του μέσου, της διαφθοράς, του ψυχοπονιάρη, του τεμπέλη, του λαθραίου, του καταφερτζή, του αναίσθητου, του Ελληνάρα. Το χειρότερο είναι ότι όλοι, μικροί – μεγάλοι, απ΄ όλα τα στρώματα της κοινωνίας, γελάνε με τις διαφημίσεις αυτές. Το χαίρονται, ρε παιδάκι μου.
Όλα αυτά τα συμπεράσματα βγαίνουν από τη συγκεκριμένη διαφήμιση;
Το άσχημο είναι ότι ντρέπεται ακόμη και ο πρωταγωνιστής της. (και αυτό τον τιμάει)
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.p ... &mid=15911Όταν του τα έσταζαν ήταν καλά;
_
Το πρόβλημα δεν είναι αν θα τους σκοτώσουμε ή όχι αλλά ότι αυτοί είναι οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης και μπορεί ο θάνατος να μην είναι καλή ιδέα, αλλά η απομόνωση δε νομίζω να είναι κακή.
-
Δε μούμεινε άντερο από τα γέλια με την βαθύτατη πολιτικο-ιδεολογικο-οικονομική ανάλυση του σποτ από τον Νίκο Ζαχαριάδη .
Για καυτά σκυλιά μιλάει η διαφήμιση, το άτομο το έκανε βαρυσήμαντη πολιτική δήλωση. -
_
InFiNiTy, δε σε αντιλαμβάνομαι...
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Υποχονδρισμός και αποστείρωση...Να σκοτώσουμε όσους δεν έχουν τελειώσει γυμνάσιο...
Κλισε ολιγον αλλα true story και το γραφω εδω επειδη μου τη σπαει το μιζεριασμα του 'ζωα ζωα': την Τριτη εβγαινα απ'το parking του πανεπιστημιου οπου συναντηθηκα με καθηγητρια AEI (οχι ζαμπονοκοπτικης, δυστυχως ) η οποια ερχοταν αναποδα (i) και ηθελε μαλιστα να μπει απ'την εξοδο του parking (ii) απ'την οποια εγω ηθελα να βγω. Αρχισε λοιπον κι απο πανω τις χειρονομιες και εβλεπα τα χειλη της να φωναζουν 'καλα που πας;; που πας;;' (δεν την ακουγα γιατι ειχα κλειστα παραθυρα).
Το θεμα ειναι η (αντι)κοινωνικη συμπεριφορα του καθενος λοιπονΗ αντικοινωνική συμπεριφορά, η κοινωνικο-αλλεργία, η αγοραφοβία, ο ελιτισμός και ο καθωσπρεπισμός...
Η υποκουλτούρα, η άγνοια, τα διάφορα συμπλέγματα και η αδιαφορία είναι υπεράνω τάξεως, μόρφωσης, ηλικίας και οικονομικής καταστάσεως...
Οι μεν και οι δε φοράνε τα γυαλάκια τους και κρίνουν τα πάντα αγνοώντας ή παραμερίζοντας τα βαθύτερα αίτια του προβλήματος...
Αν και η αλήθεια είναι ότι δεν είναι πρόβλημα, είναι ένα χαρακτηριστικό. (όπως συνήθως λέμε, it's not a bug, it's a feature)...
Νομοτελειακά, σε μία κοινωνία θα υπάρχουν -σχεδόν- όλες οι βαθμίδες στην κουλτούρα, στο πνευματικό επίπεδο, στο οικονομικό, στα πάντα. Έχουμε καθήκον να φροντίζουμε πως να τις αμβλύνουμε, να τις εξομαλύνουμε και να κατευθυνθούμε προς αυτό που θεωρείται πρόοδος (πνευματική, κοινωνική, ηθική)...
Γιατί στην εν λόγω διαφήμιση (και πέριξ των γηπέδων), υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να βγάλουν με κάποιο τρόπο ένα μεροκάματο, να συντηρηθούν, να επιβιώσουν...
Δεν κοιτάνε να σου βουτήξουν το πορτοφόλι, ή να σε σκοτώσουν για μία κάμερα, άσχετα αν φοροδιαφεύγουν*...
Η συγγραφέας -κατα την άποψή μου- παίρνει το λάθος δρόμο της επιφανειακής κριτικής...
Είναι από τους ανθρώπους που ενώ ο κόσμος πεθαίνει στους δρόμους, τους ενοχλούν οι τσίχλες στις μαυρισμένες πλάκες των πεζοδρομίων...
*Το θέμα της φοροδιαφυγής δεν εξετάζεται γιατί δεν έχει να κάνει με το αντικείμενο της συζήτησης.
_
-
Την πρώτη φορά που είδα τη διαφήμιση με τον «ομορφάντραμου» ένιωσα ένα κρύο χέρι να μου σφίγγει το κεφάλι. Το ίδιο είχα νιώσει κι όταν είδα τις διαφημίσεις με την «αγαπούλα την κουκούλα» και «τη φουκαριάρα τη μάνα μου».
Μόνο εγώ δεν έχω δει καμμία από αυτές τις διαφημίσεις;
Επίσης, αφού τη χαλάει η αισθητική των διαφημίσεων, γιατί τις βλέπει;;; Helloooo?
Επίσης - και αυτό αναφέρθηκε και παραπάνω - τι είναι χειρότερο από τα δύο: μία διαφήμιση που δείχνει την άθλια Ελλάδα του βρώμικου και της φοροδιαφυγής και όλων των προαναφερθέντων, ή η ίδια η άθλια Ελλάδα; Tο ότι ο Έλλην γουστάρει αυτή τη διαφήμιση (απ'ό,τι συμπεραίνω από το άρθρο) επιβεβαιώνει απλά την αθλιότητα, δεν την κάνει καθόλου χειρότερη.
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Νομοτελειακά, σε μία κοινωνία θα υπάρχουν -σχεδόν- όλες οι βαθμίδες στην κουλτούρα, στο πνευματικό επίπεδο, στο οικονομικό, στα πάντα. Έχουμε καθήκον να φροντίζουμε πως να τις αμβλύνουμε, να τις εξομαλύνουμε και να κατευθυνθούμε προς αυτό που θεωρείται πρόοδος (πνευματική, κοινωνική, ηθική)...
Τι πάει να πει καθήκον;
Οσο μπορεί και οσο φτάνει ο καθένας. Και δυστυχώς έχει περάσει η κουλτούρα του 'επειδή είμαι ηλίθιος και δεν μπορώ εμποδίζω και τους αλλους'. Αυτή η κουλτούρα πρέπει να σταματήσει και βιαια ακόμα.
Γιατί στην εν λόγω διαφήμιση (και πέριξ των γηπέδων), υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να βγάλουν με κάποιο τρόπο ένα μεροκάματο, να συντηρηθούν, να επιβιώσουν...
Δεν κοιτάνε να σου βουτήξουν το πορτοφόλι, άσχετα αν φοροδιαφεύγουν...
Η συγγραφέας -κατα την άποψή μου- παίρνει το λάθος δρόμο της επιφανειακής κριτικής...
Είναι από τους ανθρώπους που ενώ ο κόσμος πεθαίνει στους δρόμους, τους ενοχλούν οι τσίχλες στις μαυρισμένες πλάκες των πεζοδρομίων...
_ -
Είναι δυνατόν να μας πειράζει μια χιουμοριστική διαφήμιση; Η εν λόγω 'κυρία' είναι το λιγότερο εγκάθετη! Προβάλει αυτά αντί να προβάλει το έγκλημα που συντελείτε ενάντια στο λαό μας. Σκοπός της; Να θολώσει τα νερά!
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Νομοτελειακά, σε μία κοινωνία θα υπάρχουν -σχεδόν- όλες οι βαθμίδες στην κουλτούρα, στο πνευματικό επίπεδο, στο οικονομικό, στα πάντα. Έχουμε καθήκον να φροντίζουμε πως να τις αμβλύνουμε, να τις εξομαλύνουμε και να κατευθυνθούμε προς αυτό που θεωρείται πρόοδος (πνευματική, κοινωνική, ηθική)...Τι πάει να πει καθήκον;
Οσο μπορεί και οσο φτάνει ο καθένας. Και δυστυχώς έχει περάσει η κουλτούρα του 'επειδή είμαι ηλίθιος και δεν μπορώ εμποδίζω και τους αλλους'. Αυτή η κουλτούρα πρέπει να σταματήσει και βιαια ακόμα.
Καθήκον, να απαξιώνουμε την 'αρπαχτή', την απάτη, το ψέμα, την κομπίνα, το ρουσφέτι, τη ρεμούλα, την πνευματική καθίζηση, την υποκουλτούρα, τα λανθασμένα πρότυπα και πόσα άλλα.
Να προβάλλουμε τα ακριβώς αντίθετά από αυτά...
Για παράδειγμα, αποστροφή μου προκαλούν οι πάσης φύσεως κουτσομπολίστικες εκπομπές, οι εκπομπές lifestyle ( ), τα δελτία είδήσεων (ένας θεός να τα κάνει δελτία ειδήσεων), οι υπερπαραγωγές reality, οι διαφημίσεις οζονισμένου νερού, οι διαφημίσεις μαγικών ροφημάτων αδυνατίσματος, τα ζωντανά τηλεπαιχνίδια 'βρες τη λέξη', οι διαφημίσεις και οι εκπομπές ταροαστρολογομαντείας κλπ...
Όλα αυτά δεν την ενοχλούν τη συγγραφέα, είναι 'εντάξει' με όλα αυτά...
_
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Καθήκον, να απαξιώνουμε την 'αρπαχτή', την απάτη, το ψέμα, την κομπίνα, το ρουσφέτι, τη ρεμούλα, την πνευματική καθίζηση, την υποκουλτούρα, τα λανθασμένα πρότυπα και πόσα άλλα.
Το μόνο που μπορέις να κάνει είναι να μην τα αναπαράγεις και να μήν συμετεχεις απο τι στιγμή που δεν σου φορτώνονται. Οτιδήποτε πέρα απο αυτό θα είναι ενοχλητικό για αυτούς που γουστάρουν τα παραπάνω.
Για παράδειγμα, αποστροφή μου προκαλούν οι πάσης φύσεως κουτσομπολίστικες εκπομπές, οι εκπομπές lifestyle ( ), τα δελτία είδήσεων (ένας θεός να τα κάνει δελτία ειδήσεων), οι υπερπαραγωγές reality, οι διαφημίσεις οζονισμένου νερού, οι διαφημίσεις μαγικών ροφημάτων αδυνατίσματος, τα ζωντανά τηλεπαιχνίδια 'βρες τη λέξη', οι διαφημίσεις και οι εκπομπές ταροαστρολογομαντείας κλπ...
_
ο κόσμος αυτά θέλει και αυτά παίρνει
τόσο απλά
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Καθήκον, να απαξιώνουμε την 'αρπαχτή', την απάτη, το ψέμα, την κομπίνα, το ρουσφέτι, τη ρεμούλα, την πνευματική καθίζηση, την υποκουλτούρα, τα λανθασμένα πρότυπα και πόσα άλλα.Το μόνο που μπορέις να κάνεις είναι να μην τα αναπαράγεις και να μήν συμετεχεις απο τι στιγμή που δεν σου φορτώνονται. Οτιδήποτε πέρα απο αυτό θα είναι ενοχλητικό για αυτούς που γουστάρουν τα παραπάνω.
Εκτός αυτού (που είναι ούτως ή άλλως ένα είδος απαξίωσης), μπορούμε να τα απαξιώνουμε και σε μία συζήτηση όπως αυτή που κάνουμε...
Αυτοί που γουστάρουν τα παραπάνω -αν εξαιρέσεις τους επαγγελματίες απατεώνες και κομπιναδόρους- είναι αυτοί που θα γουστάρουν ό,τι και αν τους 'πουλήσεις', 'προωθήσεις'...
ο κόσμος αυτά θέλει και αυτά παίρνει
τόσο απλά
Στον κόσμο αυτά πλασσάρονται, αυτά προβάλλονται, αυτά καταναλώνει.
ακόμα πιο απλά.
_
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Αυτή η κουλτούρα πρέπει να σταματήσει και βιαια ακόμα.
καλώς τον ζορο
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Αυτή η κουλτούρα πρέπει να σταματήσει και βιαια ακόμα.
καλώς τον ζορο
καλώς το παιδί
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Είναι δυνατόν να μας πειράζει μια χιουμοριστική διαφήμιση; Η εν λόγω 'κυρία' είναι το λιγότερο εγκάθετη! Προβάλει αυτά αντί να προβάλει το έγκλημα που συντελείτε ενάντια του λαού μας.+1
Πολύ κακό για το τίποτα...
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#7]