-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Μήπως το παραψυρίζουμε με του κλακ κλουκ;Ναι.
-
Ο χρήστης the_winner έγραψε:
Προσπαθησα να βγαλω βιντεο αλλα η καμερα δεν εχει καλο μικροφωνο και ακουγετε ο αερας .
Εμενα καμια φορα οταν εχει δουλεψει για ωρα το αμαξι ή μετα απο ταξιδι αν πεσω σε καμια λακουβα ακουγετε εντονα ... Ειδικα σε κανενα σαμαρακι αποτομο εχει γυρισει κεφαλι περαστικος .
Οσους εχω ρωτησει η πλειοψηφια ακουει τον ιδιο θορυβο αλλα υπαρχουν καποιοι ελαχιστοι που δεν ακουν τιποτα .
Με ανοιχτο παραθυρο χωρις μουσικη και με 1/2α/3η σε λακουβες δεν το ακους? Καμια φορα δεν ειναι εντονο? Καλα οσο για το βιντεο ναι ειναι τραγικο αλλα αυτος ειναι ο θορυβος εννοω σαν μελωδια αυτος ειναι , απλα σε εμας ειναι ενος δευτερολεπτου αλλα πιστευω οτι αν περπατησεις σε τετοιο δρομο συνεχεια ετσι θα κανει. -
Μια που καλοκαίριασε και έχω ανοιχτά παράθυρα:
Ακούω ένα παρόμοιο πιο ήπιο από το βίντεο 'κλακ' μόνο όταν πέφτω σε λακούβα-κρατήρα και με τις δύο ρόδες όμως (με 20-30km/h), που δεν μπορεί να αποσβέσει η ανάρτηση (σκληρή, 40άρι λάστιχο). Το κλακ βέβαια είναι λογικό αν σκεφτείς τους δρόμους που έχουμε. Κατα τ'άλλα σε πιο 'ηπιες' λακούβες ακούω κανονικά τις μπουκάλες της ανάρτησης. -
και εγω κλακ ακουω . Εντονο αλλα καμια φορα και 2-3 κλακ κλακ σαν εκρεμες που παιζει σκεψου και χτυπαει σε 2 πλευρες .
Επισης ακουγετε ΜΟΝΟ οταν ειναι ζεστο για τα καλα το αμαξι (1:30 ωρα λειτουργιας) στις ιδιες λακουβες με κρυο αμαξι ακουγετε με το ζορι.
Επίσης οταν ειναι ζεστο το αμαξι στο manual απο ανεβασμα ή κατεβασμα 2-3η και το αναποδο κανει ενα κλακ . Αλλα οκ αυτο ακουγετε νορμαλ . Οταν ειναι κρυο πχ απο 3η σε 2α στο manual αμεσως ακους το μοτερ που ανεβάζει τις στροφές . Ενω οταν ειναι πολυ δουλεμενο ακους ενα κλακ κ αμεσως μετα τις στροφες που ανεβάζει το μοτερ.
Και εγω στις χαραδρες των δρομων της ελλαδας ακουω ενα κλακ χαρακτηριστικο σαν του βιντεο (εχει πολυ συγκεκριμενη ''μελωδια'') αλλα αρκετες φορες ειναι που κανει σε μια λακουβα 2-3 γρηγορα κλακ κλακ κλακ . Πχ σαν να εχεις το κουταλι μεσα στο μπρικι και να κανεις δυο κινησεις γρηγορες αριστερα και δεξια....
Και ναι ειναι σε αυτες τις λακουβες που σκας με τις δυο ροδες και οσο σιγα και αν πας κανει ΓΚΑΠ το αμαξι . Λεω για αυτα τα αυλακια που ειναι καθετα στον δρομο ακομα και μικρα να ειναι σε βαθος που οταν περνας υποχρεωτικα σκανε και οι δυο τροχοι οποτε κανει γκαπ ολο το συστημα της αναρτησης και ακους εκει και το DSG . -
Ρε παιδια οντως το παραψυριζετε με τα γκαπ γκουπ κλακ μπουμ! Χαλαρωστε λιγο, πολυπλοκα συστηματα ειναι εχουν 200 διαφορετικα πραγματα μεσα τους, που να περασουν λιγο τα χρονια και να χαλαρωσουν ολα... Τι να κανουμε ετσι ειναι η τεχνολογια...
-
2o Update μετα την αλλαγή των ελατηρίων. Μετά απο 1500 χλμ ξαφνικά φάνηκαν τα 3/4 από το σαγρέ.
Δεν μου φαίνεται και φυσιολογικό. Η αλλαγή έγινε τέλος Φεβρουαρίου -
Ο χρήστης rallye40 έγραψε:
2o Update μετα την αλλαγή των ελατηρίων. Μετά απο 1500 χλμ ξαφνικά φάνηκαν τα 3/4 από το σαγρέ.
Δεν μου φαίνεται και φυσιολογικό. Η αλλαγή έγινε τέλος Φεβρουαρίουστον δείκτη ??
πόσο λάδι λείπει χοντρικα? -
Δεν μου φαίνεται και φυσιολογικό. Η αλλαγή έγινε τέλος Φεβρουαρίουπαρακολουθησε το, μπορει να ειναι φυσιολογικο γιατι ειναι αρχη, αν και απο οτι εχω διαβασει δεν δινω πολλες πιθανοτητες να λυθηκε το προβλημα
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Δεν μου φαίνεται και φυσιολογικό. Η αλλαγή έγινε τέλος Φεβρουαρίουπαρακολουθησε το, μπορει να ειναι φυσιολογικο γιατι ειναι αρχη, αν και απο οτι εχω διαβασει δεν δινω πολλες πιθανοτητες να λυθηκε το προβλημα
Αυτό μου είπαν και στη Seat, που πέρασα πριν λίγο. Συμπλήρωσαν και μισό λίτρο.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
σε 1500κμ ακόμα στο στρώσιμο να είναι δεν είναι φυσιολογικό... ή έστω παρατραβηγμένο
-
ε μπορει να τα εκαψε στα 500 πρωτα...
-
Ετσι οπως διαβαζω τα νουμερα, δεν ειναι φυσιολογικο, παιζει καποιο προβλημα, εαν το συνεργειο, 'τα μασαει' δεν ξερουν, δεν θελουν, δεν μπορουν, και αλλες τετοιες μ@λ@κιες, να αλλαξει εξουσιοδοτημενο συνεργειο ο φιλος, μεχρι να λυσει το θεμα του...
-
το προβλημα ειναι γνωστό σχεδόν όλα τα CAVE μοτέρ (tsi 180hp) καινε λαδι από το στρώσιμο .
Ενα λιτρο λαδι παντως ειναι όλη η βέργα από την περιχοη Α μεχρι την περιοχη C . Πρέπει να ζήσεις με αυτό αν δεν βρεθει επιτέλους λυση .
Τα cavd μοτέρ παλι δεν καινε στάλα(tsi 160) πχ απο αλλαγή σε αλλαγή (15.000χμ) μπορεί να μην κάψει ουτε 40ml -
Δεν μου φαίνεται και φυσιολογικό. Η αλλαγή έγινε τέλος ΦεβρουαρίουΓιαννη δεν θελω να σε στενοχωρησω αλλα με αυτα που λες δεν λυσανε το προβλημα.
-
Ο χρήστης MIXANAG έγραψε:
Γιαννη δεν θελω να σε στενοχωρησω αλλα με αυτα που λες δεν λυσανε το προβλημα.
Μιχάλη, το έχω καταλάβει. Δεν δικαιολογούνται 500 ml σε 1500 χλμ, άσχετο με το τι λένε στη SEAT.
Ισως να μαζευτούμε όλοι του Group, που έχουμε το πρόβλημα μήπως και κάνουμε κάτι -
μα τι να κανετε ρε παιδια? Εδώ καινε τα audi Α1 με τα 185 άλογα που εχουν τα διπλά λεφτά .Και ουτε το εχει αναφέρει κανενας audakias
Αν δεν βρεθει λυση ,οσα μοτέρ και να σου αλλαξουν παλι θα καιει ! . Παντως παιδια με σφυριλατα σε αυτα τα μοτερ δεν καινε ... -
Με το Τiguan, έχω 60.000 χλμ και με πρόγραμμα και δεν έχει κάψει σταγόνα ακόμα. Τόσο δύσκολο είναι να δώσουν μια λύση;
-
το tiguan με τα 160 αλογα? αν ναι φοράω ιδιο κινητηρα στο scirocco μου ειναι ο CAVD και εγω ειμαι στα 6000 χμ και δεν εχει κάψει ουτε γραμμαριο ο δεικτης ηταν εκει που ηταν απο την αρχη .... Ελαχιστα ποσοστα με cavd καίνε λάδι και οσοι καινε ειναι φυσικα με προβλημα και παλι η καταναλωση ειναι πχ 1-2 λιτρα στα 15.000 χμ.
Ο κινητηρας που φοραει το CUPRA/POLO GTI/FABIA VRS/AUDI A1 185 ειναι CAVD , παρόλο τα 25 αλογα παραπανω(ονομαστικα) βγάζει λιγότερους ρύπους και μικρότερη καταναλωση από εναν cavd+dsg .
Δεν εχω κοιταξει ΕΤΚΑ με τα ματια μου αλλα λενε οτι ειναι ΟΛΟΙΔΙΑ μοτερ πλυν των ελατηριων και των πιστονιών και φυσικα αλλο προγραμμα . Μου φαινεται λογικο μιας για να πετύχουν μειωμενους ρυπους και καταναλωση στον ιδιο κινητηρα μειωσαν τις τριβες (εμβολα-ελατηρια σε σχεση με τον κυλινδρο) Και απο εκει τσιμπαει το λαδακι ....
Αρχες φεβρουαριου ειχαν βγαλει αλλα ελατηρια λαδιου κατα 0.1 μεγαλυτερα σε διαμετρο δεν ξερω ποιος τα εβαλε και αν ειδε προκοπή ,θα δείξει .
Μην συγκρίνεις παντως οτι τα 160αρια μοτερ δεν καινε ΣΤΑΛΑ , κοιτα απλα πόσοι με τον ιδιο κινητηρα με εσενα καινε και για να σε παρηγορήσω σου ειπα καινε ακόμη και τα Audi A1 185ps . -
Ολα αυτά που λες, τα γνωρίζω. Φίλος με Polo GTi, έχει αλλάξει ελατήρια και τώρα περιμένει το μοτέρ. (έχει γίνει παραγγελία) Το Tiguan είναι του 2009 με τα 150 ονομαστικά άλογα και κινητήρα CAVA
-
Ο χρήστης the_winner έγραψε:
μα τι να κανετε ρε παιδια? Εδώ καινε τα audi Α1 με τα 185 άλογα που εχουν τα διπλά λεφτά .Και ουτε το εχει αναφέρει κανενας audakias
Αν δεν βρεθει λυση ,οσα μοτέρ και να σου αλλαξουν παλι θα καιει ! . Παντως παιδια με σφυριλατα σε αυτα τα μοτερ δεν καινε ...Τι εννοεις? Τα Twincharger ειχαν/εχουν χυτα πιστονια της Mahle, οχι σφυρηλατα...
Seat Ibiza FR + Cupra