-
Ο χρήστης kourtembeu έγραψε:
Ίσως, αλλά προσωπικά θεωρώ ότι έκανα μια επιλογή βασιζόμενος στον παράγοντα σχέσης τιμής-επιδόσεων, που εν τέλη ήταν λάθος, καθώς το αμάξι δεν με κάλυπτε καθόλου σε άλλα σημεία όπως η εμφάνιση.
Δυστυχώς η εσωτερική εμφάνιση που επιδεικνύουν ibiza και leon είναι κάτω του μετρίου.
Έλεγα από μέσα μου πως θα το ξεπερνούσα το θέμα εμφάνισης από την στιγμή που θα είχα οδηγικά κάτι που με κάλυπτε αλλά μάλλον έκανα λάθος.
Δεν μετανιώνω για την επιλογή καθώς το dsg είναι πολύ καλό κιβώτιο και πέρασα αρκετά γρήγορα χιλιόμετρα μαζί του αλλά το χειροκίνητο έχει άλλη χάρη (και βαρέμαρα στην κίνηση βέβαια, αλλά στο κέντρο δεν κατεβαίνω ποτέ).Το λεον ηταν τραγικο μ' αυτο το μπαουλο αλλα η λογικη στο εσωτερικο του Ibiza εμενα μ αρεσει και μου θυμιζει αλλες εταριες (βλεπε Αλφα ρομεο ).
Οπως και η οριζοντια λογικη του ταμπλο που ειναι σα να ιπταται μεσα στο αυτοκινητο. (Copyrights by Orestisren)
Tωρα αν καποιος θελει εσωτερικο με 50 κουμπακια που δε θα χρησιμοποιησει ποτε ας παει να παρει κανα Fiesta... -
Δεν νομίζω πως ανέφερα κάπου πως θέλω 50 κουμπάκια αλλά δεν ξέρω κι όλας αν το έχεις το αμάξι. Γιατί αν το έχεις και πιστεύεις ότι το εσωτερικό (ποιότητα, συναρμολόγηση πλαστικών αλλά και διάταξη, σχεδίαση του ταμπλό) θυμίζει άλφα τότε κάτι δεν πάει καλά .
Ιδίως οι θήκες μπροστά από το κιβώτιο και το ντουλαπάκι είναι σχεδίαση λαντα.
Το μόνο που πραγματικά αξίζει στο εσωτερικό είναι το τιμόνι και η σχεδίαση-χρώμα των οργάνων.
Αν τώρα εννοείς ότι επειδή το ταμπλό είναι στραμμένο προς τον οδηγό αυτό και μόνο φτάνει για να το βαφτίσεις Αλφα Ρομέο οκ.
Και το ταμπλό της Delta είναι στραμμένο στον οδηγό και πολύ πιο κοντά στην λογική της Αλφα και είναι κλάσεις ανώτερο και δεν έχει 50 κουμπιά και μιλάμε για ίδιο μπάτζετ αμάξι. Και το ταμπλό στο 500αρακι δεν έχει 50 κουμπιά αλλά είναι κι αυτό εξαιρετικής σχεδίασης.
Η ουσία είναι μια ότι το αμάξι κατά γενική ομολογία από όλους τους χρήστες του έχει πολύ μέτριο ταμπλό.
Σπάνια θα βρεις κάτοχο που να είναι 100% ευχαριστημένος από την εικόνα του αυτοκινήτου μέσα.
όπως σπάνια θα βρεις κάτοχο που δεν είναι ευχαριστημένος από το κιβώτιο, τις επιδόσεις και τον ήχο του αμαξιού. -
To εχω το αμαξι...
Αν μιλας για τωρινες αλφα ρομεο, σορρυ κιολας αλλα η ποιοτητα και η συναρμογη των πλαστικων τους ειναι εντελως μετρια... (Δε θα πω αθλια γιατι ειμαι και γω πρωην κατοχος αλφα και τις λυπαμαι. ) Σε σχεδιαση ειναι κατι πιο απλο και ξεκουραστο για μενα με την ιδια σπορτιβ λογικη... Θα δεις π.χ. οτι η Μιτο εχει ολο-ιδιο εσωτερικο σε λογικη απλα λιγο πιο πολυπλοκο.Ενταξει προφανως δε συμφωνουμε, εγω το θεωρω εξαιρετικο δειγμα οτι δε χρειαζεσαι 50 διαφορετικα κομματια πλαστικο σε σχηματα, χρωματα, και σχεδιαση ωστε να φτιαξεις ενα ομορφο απλο εσωτερικο, για ενα αμαξακι του λαου.
Εμενα κιολας να σου πω την αληθεια δε με νοιαζει το εσωτερικο το αυτοκινητου, θελω κατι απλο, σπορτιβ, ξεκουραστο και εργονομικο. Τo ibiza τα χει αυτα οποτε ευχαριστημενος ειμαι.
Τις επιδοσεις και το στησιμο κοιταζω και θα κοιταζω για τα επομενα 20 χρονια στα αμαξια που θα επιλεγω! -
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
To εχω το αμαξι...
Αν μιλας για τωρινες αλφα ρομεο, σορρυ κιολας αλλα η ποιοτητα και η συναρμογη των πλαστικων τους ειναι εντελως μετρια...Θα δεις π.χ. οτι η Μιτο εχει ολο-ιδιο εσωτερικο σε λογικη απλα λιγο πιο πολυπλοκο.
σε σχέση με το ιμπιθα ?
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
To εχω το αμαξι...
Αν μιλας για τωρινες αλφα ρομεο, σορρυ κιολας αλλα η ποιοτητα και η συναρμογη των πλαστικων τους ειναι εντελως μετρια...Θα δεις π.χ. οτι η Μιτο εχει ολο-ιδιο εσωτερικο σε λογικη απλα λιγο πιο πολυπλοκο.
σε σχέση με το ιμπιθα ?
Nαι
-
ουτε καμία σχέση έχουν σαν ντιζάιν ούτε το ιμπιζα έχει ανώτερη ποιότητα υλικών , πόσο μάλλον συναρμογής... σε δείγμα 2 μίτο και 2 ιμπιθα στον κοντινό μου κύκλο τα σέατ έχουν σαφώς περισσότερες μικρο ατέλειες ...
-
Ιδιος σχεδον πινακας οργανων - check
Στρογγυλοι αεραγωγοι - check
Cd player κατω απο τους αεραγωγους στο κεντρο - check
Κλιματισμος λιγο πιο μεσα και κατω απο το cd player σε δικο του panel - check
Ελευθερος χωρος μπροστα απο τον λεβιε - check
Το ταμπλο γενικα δεν ενωνεται με το πατωμα - checkΓια πες που διαφερουν σε ντιζαιν?
-
Tωρα αν καποιος θελει εσωτερικο με 50 κουμπακια που δε θα χρησιμοποιησει ποτε ας παει να παρει κανα Fiesta...
-
Οκ είναι ίδια ...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Οκ είναι ίδια ...Ειπα ξεκαθαρα οτι ειναι ιδια λογικη με απλουστερη υλοποιηση.
Κι οσο για την ποιοτητα αστο... Οι Αlfa σημερα εχουν γινει στην καλυτερη περιπτωση ισαξιες του ανταγωνισμου ενω παλια εσπερναν... Αlfa 146 ειχα πριν 1,5 χρονο, και οταν μπηκα στη Mito και τη Julieta ηθελα να κλαψω...
-
αν και δεν έχει και πολύ νόημα ...
το καντράν της μίτο έχει 4στρογγυλά όργανα με δείκτες για τις κύριες λειτουργίες του οχήματος και μια οθόνη για τις 2τερεύουσες.
το ιμπι8α έχει 2 στρογγυλά και μια κεντρική και για τις πρωτεύοντες πληροφορίες...η μίτο δεν έχει πλήκτρα ελέγχου πάνω στο σώμα της οθόνης...
το ιμπιζα έχει...εγώ δεν κατάλαβα γιατί θίγει το Ίμπιζα η μη ομοιότητα με την μίτο ? το άγιο δισκοπότηρο του ντιζάιν φέρει η μικρή Ιταλίδα?
-
Αμέ, νούμερα και βελόνες.
Η ένδειξη για την υποβοήθηση του τιμονιού πού είναι;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αμέ, νούμερα και βελόνες.Η ένδειξη για την υποβοήθηση του τιμονιού πού είναι;
Κατά τ' άλλα +1 στον red_monster
-
Tραγικοι, απλα...
Ενταξει, τερας ασχημιας το Ibiza, πεταμα!
Και το ταμπλο του αθλιο, καλα οι πινακες οργανων ειδικα δε βλεπονται!!! -
Για την ομοιότητα του σε σχέση με το καντράν/ταμπλό της mito μιλήσαμε. Δεν είπαμε για όμορφο/άσχημο, χαλάρωσε λίγο.
-
Ενταξει δε μοιαζουν καθολου. Περισσοτερο μοιαζει αυτο εδω... Ελεος.
-
Ο χρήστης kourtembeu έγραψε:
Το μόνο που πραγματικά αξίζει στο εσωτερικό είναι το τιμόνι και η σχεδίαση-χρώμα των οργάνων.
Φίλε Ορέστη γιατί πας στο άλλο άκρο; όπως είδες κι εγώ έγραψα το παραπάνω.
Αλλά το ταμπλό το υπόλοιπο είναι κατώτερο σε σχέση με μια Μίτο και εμφανισιακά και ποιοτικά. Αλλά και γενικότερα είναι σε χαμηλά επίπεδα σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Απόψεις φυσικά είναι αυτές αλλά αν κάνεις μια σφυγμομέτρηση σε κατόχους αλλά ακόμα και σε ντιλεράδες της Σεατ και τους ζητήσεις ένα αρνητικό αυτό θα σου πούνε. Φίλος με κούπρα το ίδιο πράγμα μου λέει.
Το ίδιο αμάξι είχαμε άλλωστε, αλλά αν το Ιμπιζα είχε και εξαιρετικό εσωτερικό δεν θα λεγόταν Ιμπιζα και δεν θα το έβγαζε η Σεατ η θα το κοστολογούσε πολύ παραπάνω. -
Νταξ ωραίο εσωτερικό έχει για μένα απλα οκ ποιοτικά μπορει να μη σπέρνει αλλα οκ δεν είναι και για πεταμα
Βασικά εμενα μ' αρε το οριζόντιου του σχεδιασμου που θίγει ο Ορεστης.Περισσοτερο βασικά στο ότι είναι πιο αναλαφρα αισθητικά στο μάτι μέσα στο αυτοκινητο
Βέβαια σε πολλους δεν αρεσουν.Οκ γουστα
Τεσπα παντως σε δύο Ibiza έχω μπει με διαφορά παραγαγωγης 1 έτος και κάτι ψιλά και το πιο προσφατο αν και εξισου κουτσουρο με το πρωτο είναι σαφως βελτιωμενο όσον αφορα τη συναρμογη -
βέβαια τίποτε από τα παραπάνω δεν μαρτυρούν ομοιότητα σε εσωτερικό σχεδιασμό πέρα οτι μιλάμε για 2 σύγχρονα σουπερμίνι με δείκτες στο ταμπλό και στρογγυλούς αεραγωγούς
-
Tραγικοι, απλα...Ενταξει, τερας ασχημιας το Ibiza, πεταμα!
Και το ταμπλο του αθλιο, καλα οι πινακες οργανων ειδικα δε βλεπονται!!!
Seat Ibiza FR + Cupra