-
αναλογα τι λες πολυ νερο.. και φυσικα μιλαω για γλαστρα μονο σε χωμα δεν εχει νοημα οσο και βαλεις
-
Λοιπον, οι τριανταφυλλιες μου πανε να μας αφησουν χρονους...Ιδου η κατασταση τους:

Τι μπορει να ειναι αυτο που τις τρωει και γινονται τα φυλλα ολο τρυπες (3η φωτο), και τι ειναι αυτο που κανει τα φυλλα απο πρασινα--->κιτρινα--->μωβ--->νεκρα. Λυσεις? Εχουν και ενα λευκο φιλμ πανω τους (αυτο ειναι το ωίδιο?).
Τις ψεκασα με σαπουνονερο (απορυπαντικο πιατων βασικα, εχω και πρασινο σαπουνι). Αλλες ιδεες?
-
αυτές οι τρύπες μοιάζουν να είναι από σαλιγκάρια (όταν σε μερικές βλέπεις να έχει μείνει μόνο ένα διαφανές φιλμ, είναι μάλλον σαλιγκάρια. Ρουφάνε τυς χυμούς του φύλου μένει αυτό το φιλμ. Κάμπιες και άλλα έντομα το κόβουν κατευθείαν).
Τα κιτρίνισμα μοιάζει να είναι από υπερβολικό πότισμα?
-
σαλιγκαρια εχω μερικα, αλλα αυτο που εχουν παθει (και πολυ σωστα περιγραφεις ως 'μενει ενα φιλμ στις τρυπες') το εχουν παθει μονο οι τριανταφυλλιες, ενω τα σαλιγκαρια τα εχω βρει και σε αλλες γλαστρες. Τα σαλιγκαρια δηλαδη φτανουν μεχρι το συγκεκριμενο φυλλο, τερμα ακρη στο κλαδακι, και το τρωνε?
Απο νερο, ποτιζονται με τρια ψεκαστηρια* καθε 2 μερες, οσο και ολα τα υπολοιπα φυτα της βεραντας, και στραγγιζουν ελευθερα στο εδαφος. Τελικα οι τριανταφυλλιες θελουν πολυ ή λιγο νερο?
*εχει τρια τετοια για μια ζαρντινιερα 1.2 μετρα, που βγαζουν το νερο σαν ομπρελιτσα απο πανω:

-
Και περονοσπορο βλεπω, και λιγο απο ωιδιο βλεπω, και σαλιγκαρακια εχεις...
Αν καταλαβα καλα ο τροπος ποτισματος πιτσιλιζει ολοκληρο το φυτο;
Να ξερεις οτι η υπερβολικη σχετικη υγρασια ειναι ο κυριος παραγοντας για την αναπτυξη μυκητολογικων προσβολων, οποτε φροντισε να ερχεται οσο το δυνατον λιγοτερο νερο σε επαφη με το υπεργειο τμημα του φυτου (σταγδην αρδευση ftw) . Μην μειωσεις την συχνοτητα/ποσοτητα ποτισματος, μιας και η τριανταφυλλια θελει δροσερα εδαφη.
Στο νετ υπαρχουν χιλιαδες αναφορες για παρασκευη οικιακου μυκητοκτονου.
-
και σε σκωρίαση δεν φέρνει κάπως;
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
σαλιγκαρια εχω μερικα, αλλα αυτο που εχουν παθει (και πολυ σωστα περιγραφεις ως 'μενει ενα φιλμ στις τρυπες') το εχουν παθει μονο οι τριανταφυλλιες, ενω τα σαλιγκαρια τα εχω βρει και σε αλλες γλαστρες. Τα σαλιγκαρια δηλαδη φτανουν μεχρι το συγκεκριμενο φυλλο, τερμα ακρη στο κλαδακι, και το τρωνε?άγνωσται αι βουλαί του σαλίγκαρου
-
g8777
Οχι, το νερο φευγει απο τον σταλακτη προς τα πανω σε μορφη ομπρελιτσας 360 μοιρες τριγυρω του αλλα σε χαμηλο υψος, δεν βρεχει ολο το φυτο αλλα μονο το χωμα (το οποιο οπως ειπα στραγγιζει ελευθερα).
Τροποι αντιμετωπισης για εκαστο προβλημα?
-
πέρνα από κανά φυτώριο με αυτές τις φώτο στο κινητό σου, δείξτες τους να σου δώσουν το κατάλληλο σκεύασμα να τις ψεκάσεις.
-
τελη σεπτεμβριου φυτεψα σπορους απο πευκο και σε 1 μηνα περιπου βγηκανε
εχω 4 μικρα πευκακια το καθενα σε μικρο πλαστικο, αυτα ποτε μπορω να τα κανω μεταφυτευση στο χωμα στη θεση τους;
υποψη το ενα η ριζα του βγηκε απο την τρυπα του πλαστικου και περασε και στο χωμα, το προσεξα οταν πηγα να το μετακινησω σε σημειο να το βλεπει περισσοτερο ο ηλιος -
Καλύτερα νομίζω την άνοιξη οι μεταφυτεύσεις.
-
μεχρι τελη φεβρουαριου εχουμε παγωνιες, αρα στο πρωτο 10ημερο του Μαρτιου;
-
Δες και τον καιρό και ανάλογα.
Κάθε χρονιά διαφέρει όπως και κάθε τόπος. Αθήνα είσαι??
Φεβρουάριο μάλλον όχι.
Μάρτιο αν είναι ήπιος. Κάποιες φορές κάνει παγωνιές και το Μαρτιο -
βορεια τα εχω
οντως καθε χρονια διαφερει
ο μαρτιος απο τις 10-15 και επειτα διατηρει 14 βαθμους με χαμηλοτερο τους 5-7, ωσπου μεχρι τις 25 Μαρτιου πιανει παντα τους 16βαθμους
εγινε ευχαριστω -
Εύχομαι να πιάσουν τα δεντράκια σου [emoji3] [emoji3]
-
ναι θελουν αρκετη υπομονη, ακομη και οι σποροι για να σκασουν ηταν το δυσκολο σημειο αλλα επιτελους εχω 4 νεα μικρα πευκακια
-
Πως κατάφερες να σου φυτρώσουν πευκάκια και μάλιστα 4 ;; Προσπαθώ χρόνια με πεύκα που έχω στο εξοχικό αλλά τίποτε. Είναι βέβαια άλλο είδος (με τεράστια κουκουνάρια) αλλά τις ελάχιστες φορές που έσκασε ο σπόρος και φύτρωσε, μαράθηκε μετά από λίγο.
-
παρε ενα πλαστικο κυπελο μικρο, απο αυτα απο προβειο γιαουρτι, βαλε μια στρωση βαμβακι στον πατο απλωσε τους σπορους στο βαβακι και σκεπασε τα απο πανω με μια στρωση βαμβακι, ποτισε το να μουσκεψει ολη η επιφανεια απο το βαμβακι, ποτιζε το καθε βδομαδα, μετα απο 18-20 μερες σηκωσε το βαμβακι να δεις αν εσκασε ο σπορος και εβγαλε ριζα, με το που βγαλει ριζα αφαιρεσε την προσεκτικα απο το βαμβακι μην κοπει κ μεταφυτευσε το αμεσως σε πλαστικο κουπακι- γλαστρακι με καλο φυτοχωμα, με το φυτοχωμα να ειναι καλα αφρομενο εκει που θα ακουμπησει η ριζα στα 3 εκατοστα βαθος που το βαζα δεν ειχε κανενα προβλημα μεχρι τωρα παει μονη της βαθια η ριζα
οταν θα βγαλει μικρες πρασινες πευκοβελονες το φυτο ειναι καλο να μπει αυτη την εποχη σε ενα παραθυρο που να το βλεπει ο ηλιος για πιο γρηγορη αναπτυξη
η ολη παραπανω διαδικασια προτεινεται να την κανεις μεσα στο σπιτι, αλλιως εξω με αυτες τις θερμοκρασιες θα καθυστερησει πολυ, ενω ετσι θα κερδισεις 1μηνα
με αυτο τον τροπο ειχα επιτυχια 99% στους σπορους που εβαλα
θα ανεβασω φωτο σε λιγες μερες... -
Ευχαριστώ πολύ, θα το δοκιμάσω το συντομότερο ! Το μόνο που με ανησυχεί είναι ότι τα πεύκα δεν είναι ελληνικά, όπως μου είπαν και στο δασαρχείο και σε ένα ινστιτούτο, και πιθανόν δεν πιάνουν τόσο εύκολα. Βέβαια στο δασαρχείο δεν δίνω και μεγάλη σημασία γιατί όταν μου ξεράθηκε ένα (μεγάλο δέντρο)ούτε ήξεραν τι είχε, και μου πρότειναν να τα κόψω όλα και να βάλω ελιές ... να είναι καλά μια κυρία στο ινστιτούτο στη Θέρμη που ήξερε τι έπρεπε να γινει και σώσαμε τα υπόλοιπα. Αλλά αγχώνομαι μήπως ξεραθούν όλα και θέλω να έχω έτοιμα για αντικατάσταση.
Καμία ιδιαίτερη απαίτηση σε οξύτητυα χώματος ; Ή το παρακάνω ; -
οριστε και οι φωτογραφιες με τα πευκακια που σας υποσχεθηκα να σας δειξω, τα 2 ειναι μεταφυτευμενα στις θεσεις τους και το τελευταιο προκειται να το μεταφυτευσω μεσα στη βδομαδα επειδη η ριζα σε αυτο το φυτο κατεβαινει αρκετα κατω κ με το που βρει εμποδιο στο μικρο πλαστικο καποια χαλανε. εχω και αλλα 4 σκεφτομαι να τα βαλω σε μεγαλες γλαστρες να μεγαλωσουνε μια 3ετια, εχουν μια σχετικη αργη αναπτυξης αλλα το αποτελεσμα οταν μεγαλωσει και απλωσει σε δικαιωνει
κηπος-φυτά