-
Ο χρήστης sparticle έγραψε:
Δηλαδή πριν την ευθεία ήταν μπροστά ο Massa και τους καλούν και τους δύο μέσα για αλλαγή ελαστικών. Οι μηχανικοί θα αλλάξουν -προφανώς- πρώτα του Βραζιλιάνου (αφού προηγείται). Τελικά γλυστράει και περνάει ο Alonso και σκάει μύτη αυτός πρώτος για αλλαγή ελαστικών. Μετά τι κάνανε ? Βάλανε στον Ισπανό τα λάστιχα που κρατούσαν για το Massa ? Τα Intermediates-πώςταλεν, δεν είναι επίσης συγκεκριμένα για τον κάθε πιλότο ?Εγώ εκεί μπερδεύτηκα, γιατί είδα μόνο το τελείωμα απ' το προσπέρασμα του Alonso πριν μπουν και καθόλου τη στάση μέσα στο pitbox.
http://www.youtube.com/watch?v=TNFIvp8KFZ8
αυτο ειδες?
το βραδυ θα δω ξανα τον αγωνα και θα δω αμεσως μετα τι καναν στο πιτ λειν... -
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Επίπληξη (κακά παιδια, άμα το ξανακάνετε θα σας κάνουμε ντα) και για τους δύο, στον Hamilton γιατί δεν κάθησε από πίσω και στον Vettel γιατί έσμπρωχνε προς τα μέσα όπως σου είπα Νίκο.2 κίτρινες κάρτες στους 4 αγώνες. Στη 3η καίγεσαι
Είπαμε για το σκηνικό στο pitlane...μη τα ξαναπούμε. Πρέπει να παραδεχθείς ότι με το φετινό καθεστώς των αγωνοδικών ήταν λίγο τυχερός. Να δούμε τι θα κάνει στον επόμενο αγώνα
Ο Μάσσα δε ξέρω....αλλά παίζει να τον έχει αγχώσει ο Αλόνσος?
-
Ελεος ρε παιδια ο καημος σας ειναι να τιμωρηθει ο χαμιλτον?
Εχει 2 βδομαδες ολη η κουβεντα γιατι δεν τιμωρειτε ο χαμιλτον...και αν ειχε τιμωρηθει και θα τιμωρηθει και αν και αν...
μεχρι τωρα που τον τιμωρουσαν επειδη εκλασε στραβα καλα ηταν? -
Ο χρήστης vengas έγραψε:
Δηλαδή πριν την ευθεία ήταν μπροστά ο Massa και τους καλούν και τους δύο μέσα για αλλαγή ελαστικών. Οι μηχανικοί θα αλλάξουν -προφανώς- πρώτα του Βραζιλιάνου (αφού προηγείται). Τελικά γλυστράει και περνάει ο Alonso και σκάει μύτη αυτός πρώτος για αλλαγή ελαστικών. Μετά τι κάνανε ? Βάλανε στον Ισπανό τα λάστιχα που κρατούσαν για το Massa ? Τα Intermediates-πώςταλεν, δεν είναι επίσης συγκεκριμένα για τον κάθε πιλότο ?
Εγώ εκεί μπερδεύτηκα, γιατί είδα μόνο το τελείωμα απ' το προσπέρασμα του Alonso πριν μπουν και καθόλου τη στάση μέσα στο pitbox.
http://www.youtube.com/watch?v=TNFIvp8KFZ8
αυτο ειδες?
το βραδυ θα δω ξανα τον αγωνα και θα δω αμεσως μετα τι καναν στο πιτ λειν...Ναι κι εγώ αυτό είδα μόνο. Έχει ενδιαφέρον πάντως να δούμε και το pit-stop τι ακριβώς συνέβη με τα λάστιχα. Μήπως υπάρχει κι άλλο θέμα δηλαδή...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τελος παντων, ανυπομονω για στεγνο αγωνα! Ωραια η βροχη αλλα εμας δεν μας καθεται αποτελεσμα!
Αμήν και πότε!!! Τσουρέκια πια με την βροχή...
Αν βρεξει και στον επομενο αγωνα δεν θα μας χαλασει γιατι στεγνη Βαρκελωνη...
Η εισοδος του SC τοτε που οι Rosberg-Button-Kubica ειχαν 50+ δευτερα διαφορα και 2 πιτ-στοπς στο χερι απο τους υπολοιπους, μονο εμενα μου φανηκε λιγον σκοπιμη? Δεν θυμαμαι να ειχε πολλα debris μπορει να κοιμομουν ακομα
Επισης στην επανεκκινηση που τους σταματησε ολους ο Button στο hairpin και εγινε μπουρδελο, κατι κουντιες Webber-Hamilton-Vettel και φυσικα προσπερασματα πριν την γραμμη εκκινησης-τερματισμου. Τοσο δυσκολο ειναι να υποχρεωσουν τον πρωτοπορο που δινει τον ρυθμο να εχει μια μινιμουμ ταχυτητα να μην γινονται πουστιες?
-
Άμα χάσει η Ferrari λογω βροχής στην Βαρκελώνη, θα μας χαλάσει αγαπητέ μου Βασίλη...
-
Ο χρήστης sparticle έγραψε:
Δηλαδή πριν την ευθεία ήταν μπροστά ο Massa και τους καλούν και τους δύο μέσα για αλλαγή ελαστικών. Οι μηχανικοί θα αλλάξουν -προφανώς- πρώτα του Βραζιλιάνου (αφού προηγείται). Τελικά γλυστράει και περνάει ο Alonso και σκάει μύτη αυτός πρώτος για αλλαγή ελαστικών. Μετά τι κάνανε ? Βάλανε στον Ισπανό τα λάστιχα που κρατούσαν για το Massa ? Τα Intermediates-πώςταλεν, δεν είναι επίσης συγκεκριμένα για τον κάθε πιλότο ?Εγώ εκεί μπερδεύτηκα, γιατί είδα μόνο το τελείωμα απ' το προσπέρασμα του Alonso πριν μπουν και καθόλου τη στάση μέσα στο pitbox.
Δεν υπαρχουν συγκεκριμενα λαστιχα για τον καθε πιλοτο. Οι γομες ειναι ακριβως οι ιδιες. Οποτε φανταζομαι εκαναν την αλλαγη κανονικα.
Πιστευω οτι φετος δεν βλεπουμε τοσες ποινες λογω της αλλαγης νοοτροπιας της FIA. Αν γινονταν αυτα περσυ θα ειχε γινει πανικος. Προσωπικα δεν εχω κανενα προβλημα αν η αντιμετωπιση ειναι παντα η ιδια.
-
Άμα χάσει η Ferrari λογω βροχής στην Βαρκελώνη, θα μας χαλάσει αγαπητέ μου Βασίλη...Nεα συνομοσια κατα της φεραρι?
Ας δωσουμε μια ποινη στον καιρο -
Ο χρήστης Vasilakis έγραψε:
Τελος παντων, ανυπομονω για στεγνο αγωνα! Ωραια η βροχη αλλα εμας δεν μας καθεται αποτελεσμα!
Αμήν και πότε!!! Τσουρέκια πια με την βροχή...
Αν βρεξει και στον επομενο αγωνα δεν θα μας χαλασει γιατι στεγνη Βαρκελωνη...
Η εισοδος του SC τοτε που οι Rosberg-Button-Kubica ειχαν 50+ δευτερα διαφορα και 2 πιτ-στοπς στο χερι απο τους υπολοιπους, μονο εμενα μου φανηκε λιγον σκοπιμη? Δεν θυμαμαι να ειχε πολλα debris μπορει να κοιμομουν ακομα
Επισης στην επανεκκινηση που τους σταματησε ολους ο Button στο hairpin και εγινε μπουρδελο, κατι κουντιες Webber-Hamilton-Vettel και φυσικα προσπερασματα πριν την γραμμη εκκινησης-τερματισμου. Τοσο δυσκολο ειναι να υποχρεωσουν τον πρωτοπορο που δινει τον ρυθμο να εχει μια μινιμουμ ταχυτητα να μην γινονται πουστιες?
Σκοπιμη? Για ποιον λογο? Παιδια, δεν μιλαμε για ελληνικο ποδοσφαιρο! Ισως οντως να μην χρειαζοταν το SC αλλα δεν ηταν σκοπιμο. Ηταν απλα λαθος αποφαση.
Σχετικα με το θεμα Hamilton-Webber, κατι ακουσα στο BBC οτι ηταν ok γιατι εγινε μετα την προτελευταια στροφη.
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
και νομίζω πως το πρόβλημα της F1 λύνεται εύκολα με μια πατέντα εγκατάστασης ποτιστηριών στις υπάρχουσες πίστες+1 και να ελέγχονται από γεννήτρια τυχαίων αριθμών...
Νομίζω πως το παράκαναν όλοι με το pit-lane, ο LH μάλιστα δύο φορές(αν και νομίζω πως την πρώτη φορά που έκοψε μέσα από τα χόρτα δεν υπήρξε θέμα ασφάλειας).
Πρέπει να ρίξουν καρφιά έξω από τη λωρίδα ή κάτι τέτοιο. Άλλο το να χάσεις λίγο τη γραμμή σου (πχ. όπως ο Vettel) και άλλο το να αγνοείς εντελώς τη λευκή διαγράμμιση κάνοντας αγώνα μέσα στην είσοδο...
...πέρσι γιατί την έφαγε ο Μάσσα?
Ε, γιατί πήρε και τη μάνικα μαζί...
Γιατί τρέχουν σε αγώνα, δεν πάνε για ψώνια στο supermarket.
Ε, ας καταργήσουμε τότε και το όριο ταχύτητας στο pit lane για να μην χάνουν δρόμο, άλλωστε τρέχουν σε αγώνα! Ξανακοίτα για πόσο διάστημα πατούσε τη μπλε ζώνη!
Συνολικά πάντως ήταν πολύ καλός αγώνας, a keeper για μένα (κυριολεκτικά, δεν θα τον σβήσω). Ο Button ,θυμίζει Dr. Prost. Ο Hamilton από την άλλη θυμίζει Montoya. Σούπερ εντυπωσιακό στυλ, πολλές προσπεράσεις αλλά συνολικά ...μια τρύπα στο νερό. Τρομερή απογοήτευση ο Schumacher, όπως και να το δει κανείς. Kubica (οδηγάρα) και Petrov θα είχαν πάει ακόμα καλύτερα χωρίς τα SC.
-
Άμα χάσει η Ferrari λογω βροχής στην Βαρκελώνη, θα μας χαλάσει αγαπητέ μου Βασίλη...Βαρκελώνη? Ποια Βαρκελώνη? Θα γίνει ο αγώνας?
Κάτσε γιατί στα ΜΜΕ λένε ότι για 2 εβδομάδες τα πράγματα θα είναι έτσι στα αεροδρόμια. Δεν τους βλέπω να φεύγουν από τη Κίνα
-
Πάντως το π****ράκι είναι με διαφορά ο καλύτερος οδηγός στη βροχή.
-
2 σχολια. 1ον, ποτε εφαγε περσυ ποινη ο Felipe για λαθος στα pit? Μηπως λετε για το '08?
2ον, ο Hamilton οντως εκανε πολυ καλο αγωνα αλλα ο καλυτερος οδηγος στην βροχη δεν ειναι! Αν ηταν τοτε ολοι του οι βροχινοι αγωνες θα ηταν τελειοι. Αντιθετα εχουν υπαρξει πολλοι που ηταν στην καλυτερη μετριοι! Οποτε μην υπερβαλουμε
-
ο αγώνας σήμερα ήταν εξαιρετικός no matter what.
Κέρδισε αυτός που είχε περισσότερο καθαρό μυαλό πάντως. Τώρα για τις RB χωρίς να θέλω να πω κάτι αν κατάφεραν με ένα τόσο καλό μονοθέσιο να βρίσκονται μόλις στην 3η θέση τότε.....
Για τον Αλόνσο τα ήθελε και τα έπαθε.
Τώρα προσωπικά το βλέπω πολύ δύσκολο να φθάσουν στη Βαρκελώνη τα μονοθέσια με αεροπλάνο.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Τώρα προσωπικά το βλέπω πολύ δύσκολο να φθάσουν στη Βαρκελώνη τα μονοθέσια με αεροπλάνο. -
Να γράψω κι εγώ λίγα λογάκια για τον αγώνα.
Κατ' αρχήν ήταν το 1ο gp φέτος που το χάρηκα πραγματικά (την Αυστραλία την είδα κονσέρβα και στη Μαλαισία ο ξανθομπούμπουρας καθάρισε απο την αρχή, so.....). Ίσως ευθύνεται και το ότι αποφάσισα να βάλω κατι ψιλά στον ΟΠΑΠ για την εκπληξη του Ροσμπεργκ, που όμως δεν ήρθε ποτε. Το συνιστώ πάντως, δίνει στον αγώνα άλλη χροιά, ακόμη και όταν η ομάδα σου δεν κανει και πολλά.
Στα του αγώνα τώρα.
Έγραψα και νωρίτερα ότι είναι τραγικό να γινόμαστε βασιλικότεροι του βασιλέως εμείς και να ψειρίζουμε τη νομολογία κάθε φορά για το τι έκανε ο καθένας. Η άποψη μου είναι -και πάντα ήταν- μεγάλα παιδια είναι, ριξ'τους στην πιστα και ασ'τους να... 'σφαχτουν'. Ας προβληματιστούν οι αγωνοδίκες για το τι έγινε σε τετοια incidents. Για εμας, και το θέαμα, καλο είναι να υπάρχουν.
Είναι αντιφατικό να λεμε απο τη μια ότι δεν υπαρχουν μάχες, και απο την άλλη να προσπαθούμε να τα βαλουμε όλα στο υποδεκάμετρο...
Ωστόσο, και αν πρέπει ντε και καλά να πούμε άποψη για τα συμβάντα, χωρίς να ξέρω τον ακριβή φετινό κανονισμό, πιστευω ότι το να πατας τη συνεχόμενη γραμμή των pits (είτε στην είσοδο είτε στην εξοδο) μάλλον δεν είναι και πολύ νομότυπο. Δε θυμάμαι σε ποιον αγώνα είχε γίνει ολόκληρο θεμα με τη γραμμή στην έξοδο τότε. Τεσπα, δεν το θεωρώ μείζονος σημασίας πάντως...Απο τους πρωταγωνιστές και απο την ομάδα που υποστηρίζω πρώτα...
FM: Άχρωμος, άοσμος, αγευστος.... Δεν έχει στόφα πρωταθλητή δυστυχώς ο Φιλιππάκος, πράγμα που φαινόταν ανέκαθεν κατ' εμε, και αν και τελευταία τον συμπαθω περισσότερο, στο μόνο που ελπίζω είναι να ανακάμψει σχετικά για τη διεκδίκηση του τίτλου των κατασκευαστών.
FA: Ο (αχώνευτος σε μενα) Ιθπανοθ έκανε μεγάλο come back στον αγώνα και κατάφερε μια 4η (σχεδόν 3η) θέση παλικαρίσια, αλλά ευνοήθηκε πολύ απο τη συγκυρία του SC και απο την απαράδεκτη για μένα κίνηση στον teammate του στα pits. Και εν τέλει, και μ'ολα αυτα κατάφερε να διορθώσει κάπως μια κατάσταση που όμως εν πολλοίς οφείλεται στη δική του αδικαιολόγητη επιλογή στην εκκίνηση.JB: Ρεσιταλ στρατηγικής και ψυχραιμίας απο τον Άγγλο, που έδειξε γιατί ακόμη και τώρα τους αγώνες τους κερδίζουν σε μεγάλο βαθμο οι οδηγοί και όχι οι μηχανικοί/μονοθέσια. Σχεδόν άψογος... Αν όλη η χρονια είχε απρόβλεπτους αγώνες, που να κρίνονται περισσοτερο στη διαχείριση τους, παρά στο απόλυτο pace, θα ήταν (μακράν του 2ου) η επιλογή μου για τον πιθανό Π.Π.
LH: Τρομερό ντεμαραζ και απο αυτόν (και θεαματικό), αλλά πιστευω ότι αυτά που βαραίνουν υπερ του JB φέτος, θα βαρύνουν εναντίον του εγχρωμου συμπατριώτη του. Επιθετικός και ταχύτατος όσο έπρεπε και εκεί που έπρεπε, και χωρίς να υποπέσει στα γνωστά του λάθη.
Θα έχει ενδιαφερον η εξέλιξη σ'αυτο το 'δίπολο'.NR: Αρκετά καλή εμφάνιση απο το Γερμανό που αδικήθηκε(?) απο τη δυναμική του μονοθεσίου του -σε σχέση με τις Μακ- αλλά και αδίκησε (στη φάση που χάνει το φρενάρισμα του) τον εαυτό του. Ελλείψει των παραπάνω, θα ήταν ο νικητής σήμερα και θα μου είχε δώσει κι εμένα τα 45€ μαζί με τη στρατηγική ιδιοφυία του Brawn, που κατάφερε να τον βγάλει P1 για κάπου 20 γύρους.
MS: Απογοητευτικός. Με μία λέξη.... Εκτός απο διαστήματα εκλάμψεων. Αλλη κουβέντα αν έχουμε πολλές απατήσεις δικαίως η αδίκως....RK: Καταπληκτικός, αν και αθόρυβος ο Πολωνός και, αν δεν είχε την ατυχία του SC, πιθανότατα θα είχε πλασαριστεί πιο ψηλά. Νομίζω η ευχάριστη έκπληξη εως τώρα και μακάρι να τον έχουμε στα κόκκινα του χρόνου.
Και μια κουβέντα για τις RBR. Όταν όλα δουλεύουν όπως τα περιμένουν και τα θέλουν, είναι (σχεδόν) αλλού. Έτσι όπως πάνε όμως, θα τα χάσουν και τα 2 πρωταθλήματα και θα αναρωτιούνται πως το κατάφεραν. Μου βρωμάει '2005' η δουλειά...
Ουπς, σαν πολλά βγήκαν. Σορρυ για το σεντονι...
-
Τώρα προσωπικά το βλέπω πολύ δύσκολο να φθάσουν στη Βαρκελώνη τα μονοθέσια με αεροπλάνο.
Yπαρχει και ο http://www.youtube.com/watch?v=NTn3mniIgKg
-
Αν φύγουν τώρα...ίσα που προλαβαίνουν την εκκίνηση
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Προφανως και δεν παει καλα.Το συμπερασμα για τη Φερραρι ηταν οτι 2 αγωνες ειχαν κατωτερα του αναμενομενου αποτελεσματα επειδη ειχαν την ατυχια να βρεθει για τον Α ή Β λογο ο Μασσα μπροστα απο τους 2. Αν θελουν μπορουν να συνεχισουν να το ανεχονται χαριν της τερψης μερικων (και καλα) ουδετερων. Αν νομιζουν οτι αυτο ειναι το πνευμα της Φερραρι, τοτε δεν εχουμε παρα να καλωσορισουμε τη νεα Μιναρντι στο γκριντ
+1....αλλά o βραζιλιάνος εξαργυρώνει παλιά γραμμάτια (για πόσο ακόμα δεν ξέρω),για να του πουν έξω από τα δόντια 'σκάσε και σκάβε':
-Ευδόκιμη υπηρεσία δεύτερου οδηγού (συνεχής βελτίωση χρόνο με το χρόνο,εξασφάλιση πρωταθλήματος του Raikkonen το 07,παραχωρώντας του την νίκη στη Βραζιλία)
-Διεκδίκηση του πρωταθλήματος του 08 μέχρι την τελευταία στροφή....για το οποίο αν υποστηρίξει ότι του το στέρησε η ομάδα (με τό έγκλημα στη Σιγκαπούρη και το πυροτέχνημα στην Ουγγαρία)κανείς δεν μπορεί να του πει τίποτα
-Έστειλε αδιάβαστο το φινλανδό.....αμειβόμενος με κλάσμα του συμβολαίου του πρώτου
-Έφαγε ένα κομμάτι μέταλλο στο δόξα πατρί.....που θα μπορούσε να του στοιχίσει πολλά περισσότερα από τους αγώνες
-Nicolino Todt -
Ο χρήστης Vasilakis έγραψε:
Επισης στην επανεκκινηση που τους σταματησε ολους ο Button στο hairpin και εγινε μπουρδελο, κατι κουντιες Webber-Hamilton-Vettel και φυσικα προσπερασματα πριν την γραμμη εκκινησης-τερματισμου.Ο Martin Brundle υποστήριξε ότι η γραμμή του safety car μετά από την οποία επιτρέπονται προσπεράσεις είναι πριν την τελευταία στροφή, και δεν είναι η γραμμή τερματισμού ή η γραμμή εκκίνησης. Οπότε η προσπέραση εκεί ήταν σύμφωνα με τους κανόνες.
Τοσο δυσκολο ειναι να υποχρεωσουν τον πρωτοπορο που δινει τον ρυθμο να εχει μια μινιμουμ ταχυτητα να μην γινονται πουστιες?
Ο Martin Brundle διάβασε τον κανονισμό και ήδη γράφει κάτι παρόμοιο.
Sinopec Chinese Grand Prix 2010