-
και το c2 πληρως (φαινεται οτι) εχει και εχει off , οχι σαν το 207 gt που μπαινει με το παραμικρο (οπως αντιστοιχα κανει και το c2 με on)
μαλιστα στο c2 οταν μπαινει μονο του (παρα το off) ακους ενα κουδουνισμα , σαν αυτο που κανει οταν η βενζινη μπαινει ρεζερβα
αν δεν τα εχεις δει να φερνουν τετακε (δε μιλαω να πηγαινεις με εξωπραγματικα χλμ που δε σε σωζει τπτ) , δε μπορεις να εισαι σιγουρος
Ο χρήστης vartan έγραψε:
οταν ομως ο δρομος κατω εχει γλιτσα κανενα ηλεκτρονικο δε σε σωζει
Σε τέτοιες περιπτώσεις και με τόσο φαρδιά λάστιχα που έχουμε το γκάζι στο μισό....
ειχα στο νου μου περιπτωση με ελαχιστο γκαζι, αλλα παραπανω χλμ , με τα οποια το ψιτροεν μου εβγαλε μουτρα και επεσε σε πεζοδρομιο , θα περιμενα να με σωσει
(esp on λογω βροχης και καλα)επισης δε χρειαζεται να εχει καν γλιτσα ακομα και με ολα τα ηλεκτρονικα ανοικτα και την 4κινηση , αμα το παρακανεις με το γκαζι μπορει να υπαρξει υδρολισθηση, εννοειται το γκαζι με μετρο
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
για το 100% που λετε και ο ενας και ο αλλος ειστε 100% σιγουροι?εγώ γι΄αυτά που λέω είμαι 100% σίγουρος
και με τα 2 απο τα 3 που ανέφερα έχω φέρει και τετακε
εσυ εισαι 100% σίγουρος οτι σε ολα τα αμάξια μπαίνει το esp μόνο του οταν καταλάβει τον αμάζευτο;
επίσης το xds δουλεύει πολύ διαφορετικά απο το esp και φέρνει πολύ διαφορετικό αποτέλεσμα από αυτο
το xds δεν σε αφήνει να γλυστρήσεις για να σε μαζέψει
αφήνει (ελέγχοντας την πίεση στο φρένο) να κατέβει οση δύναμη μπορεί να περάσει στο δρόμο...
παμε αλλού να τα γράψουμε αυτά...εδω ειμαστε
παμε στο topic του GTi
-
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
Στο fiesta το sport δεν εχει κουμπακι απενεργοποιησης νομιζω οπως και στα υπολοιπα fiesta που ειναι εξοπλισμενα με esp.Έχει κουμπάκι απενεργοποιήσης το Fiesta Sport και μιλάμε για πλήρως απενεργοποιημένο ESP.
-
Ο χρήστης dimgster έγραψε:
επίσης το xds δουλεύει πολύ διαφορετικά απο το esp και φέρνει πολύ διαφορετικό αποτέλεσμα από αυτο
αφήνει (ελέγχοντας την πίεση στο φρένο) να κατέβει οση δύναμη μπορεί να περάσει στο δρόμο...
Ωπ...σε πιάνω αδιάβαστο!!! άλλο anti-spin, άλλο xds.
-
καλα παιδια αναλυστε το οσο θελετε, antispin , ψευτομπλοκε , esp για μενα ειναι ενα συνολο πραγματων που ειτε δουλευει καλα ειτε οχι και ειτε σου σπαει τα @@ ειτε οχι
Ο χρήστης georgetz έγραψε:
Έχει κουμπάκι απενεργοποιήσης το Fiesta Sport και μιλάμε για πλήρως απενεργοποιημένο ESP.
φρεναρε αποτομα σε μια στροφη με πολλα και πες μου αν τρακαρες
-
ειμαστε ολοι χαροι εδω μεσα !!! xDxDxD
-
Όχι, εδώ είμαστε όλοι χεράδες και πηγαίνουμε με τις πόρτες από το σπίτι στο σουπερμάρκετ κι όσο να 'ναι, το ESP μας κόβει το γκάζι.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Όχι, εδώ είμαστε όλοι χεράδες και πηγαίνουμε με τις πόρτες από το σπίτι στο σουπερμάρκετ κι όσο να 'ναι, το ESP μας κόβει το γκάζι....στο γυρισμο το ξαναενεργοποιουμε, μη σπασουν τα αυγα.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Ωπ...σε πιάνω αδιάβαστο!!! άλλο anti-spin, άλλο xds.
οσο για το xds οπως και ολα τα συναφη συστηματα, εγω προσωπικα το θεωρω μια διαφορετικη εκδοχη του esp
φρεναρει τους τροχους, το πώς και το για ποιο λογο, οπως και το αποτελεσμα λιγο με απασχολουν (μιλαω πιο πολυ με αφορμη τη μιτο που εχω δει αρκετα να τρεχει)Κάβουρα** άλλος **ειναι ο αδιάβαστος.
Σαφεστατα και ειναι διαφορετικά πράγματα και το κείμενο που έγραψα παραπάνω το γράφω για να καταλάβει ο κιούσης πόσο διαφορετικά λειτουργούν.
Βγάλτον έξω και με απουσία γιατι δε φαίνεται να καταλαβαίνει.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Όχι, εδώ είμαστε όλοι χεράδες και πηγαίνουμε με τις πόρτες από το σπίτι στο σουπερμάρκετ κι όσο να 'ναι, το ESP μας κόβει το γκάζι.
...στο γυρισμο το ξαναενεργοποιουμε, μη σπασουν τα αυγα.
-
Ο χρήστης dimgster έγραψε:
Κάβουρα** άλλος **ειναι ο αδιάβαστος.
Σαφεστατα και ειναι διαφορετικά πράγματα και το κείμενο που έγραψα παραπάνω το γράφω για να καταλάβει ο κιούσης πόσο διαφορετικά λειτουργούν.
Βγάλτον έξω και με απουσία γιατι δε φαίνεται να καταλαβαίνει.
'Κιούση, σήκω!! Τιμωρία με το ένα πόδι όρθιο στην πίσω δεξιά γωνία της αίθουσας.Ντροπή σου να μην διαβάζεις το μάθημα της ημέρας.'
-
και κατά τη διάρκεια των αγορών στο σούπερμάρκετ , ρίχνουμε και μερικά παντιλίκια με το καρότσι!!!
Ξέχασαν να βάλουν esp σ αυτά! -
Οι πραγματικοί χεράδες δεν σπάνε τ' αυγά όταν πάνε με το πλάι!
Εξάλλου, είναι γνωστό ότι τα ψιτροέν από παλιά είχαν μία ιδιαίτερη συμπάθεια στ' αυγά...
-
2CV.....
-
Έχει κουμπάκι απενεργοποιήσης το Fiesta Sport και μιλάμε για πλήρως απενεργοποιημένο ESP.
φρεναρε αποτομα σε μια στροφη με πολλα και πες μου αν τρακαρες
Μα ντεν έχω ESP καρντιά μου
To δικό μου έτσι και κάνεις αυτό που λες,
φρενάρισμα με στριμμένο τιμόνι και μπόλικα χιλιόμετρα
γυρνάει την ουρά του και θέλει διόρθωση με το τιμόνι.Στο test drive που είχα κάνει όμως,το αμάξι διέθετε ESP και ήταν πλήρως απενεργοποιήσιμο
Δεν χρειάζεται να σκοτωθείς ρε συ για να μάθεις αν το ESP ξαναμπαίνει,για όνομα δηλαδή!!!
a) είτε πάνω απο τα 50 απλά ξαναμπαίνει (παράδειγμα : Toyota Avensis)
b) είτε απλά παίζοντας πολύ,θα σε κόψει εν τέλει (παράδειγμα : Mercedes C200K)
c) στο επίσημο τύπο θα υπάρχει αναφοράκαι εννοείται εκει που βγαίνει τελείως τα παραδείγματα είναι άπειρα (BMW 320i, Mazda Rx8 and so on...)
-
ναι αλλα εγω αλλο εννοω, εννοω να ξαναμπαινει στιγμιαια οταν η κατασταση γινει πολυ απαιτητικη και αυτο μονο οταν εισαι ετοιμος να κανεις ατυχημα το βλεπεις
αλλιως σου λεω και ενα vag να οδηγουσες , παλι θα λεγες οτι κλεινει τελειως@καβουρας και dimgster
καλα εσεις φατε το παραμυθι..
-
Σε πολλά αυτοκίνητα ΔΕΝ ξαναμπαίνει Γιώργο... δεν είναι όλα βαγγίτικα ξέρεις...
-
σιγα σιγα ολα γινονται
-
ναι αλλα εγω αλλο εννοω, εννοω να ξαναμπαινει στιγμιαια οταν η κατασταση γινει πολυ απαιτητικη και αυτο μονο οταν εισαι ετοιμος να κανεις ατυχημα το βλεπεις
αλλιως σου λεω και ενα vag να οδηγουσες , παλι θα λεγες οτι κλεινει τελειωςΤο ίδιο λέμε.
Ο κοινός παρανομαστής είναι οτι το αμάξι πηγαίνει να συνάψει σχέσεις με παρακείμενα σταθερά αντικείμεναVAG έχω οδηγήσει και γνωρίζω οτι δεν κλείνει τελείως.
Αυτό που δεν αντιλαμβάνεσαι ,imho, είναι η ευθύνη της απενεργοποίησης.
ΚΑΝΕΝΑΣ δεν σε υποχρεώνει να το κάνεις και αν το κάνεις, είσαι κύριος των πράξεων σου.&-
Για μένα έτσι θα έπρεπε να είναι η κατάσταση σε όλα με λίγες εξαιρέσεις. -
Με βλέπω να το οδηγαω σαν κοτα το αυτοκινητο γιατι θα σκεφτομαι οτι δεν εχει ESP !!!
Ford Fiesta Sport 1.6 without ESP