-
Ο χρήστης CharoS έγραψε:
Με βλέπω να το οδηγαω σαν κοτα το αυτοκινητο γιατι θα σκεφτομαι οτι δεν εχει ESP !!!Δεν ειναι υποχρεωτικο να το παρεις... εχει και αλλες εταιριες με αμαξια, και με ετοιμοπαραδοτα...
-
Οταν άνοιξα το τοπικ είχα ήδη παραγγειλει και δωσει την προκαταβολη ............ και οσο για αυτο που ειπα πιο πανω.......μην το παρεις τις μετρητοις απλα χρειαζεται λιγο παραπανω προσοχη στην οδηγηση.
-
καλοταξιδο
και μην ακους που σου λενε για esp κτλεγω οδηγω αμαξι χωρις abs esp και δεν εχω κανενα προβλημα.
βεβαια καλο ειναι να υπαρχουν αλλα ενταξει ποιος ασχολειται .
εχουμε και καλυτερα πραγματα να κανουμε στην ζωη μας απτο να σχολουμαστε με τριχες.και παλι καλοταξιδο.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
καλοταξιδο
και μην ακους που σου λενε για esp κτλεγω οδηγω αμαξι χωρις abs esp και δεν εχω κανενα προβλημα.
βεβαια καλο ειναι να υπαρχουν αλλα ενταξει ποιος ασχολειται .
εχουμε και καλυτερα πραγματα να κανουμε στην ζωη μας απτο να σχολουμαστε με τριχες.και παλι καλοταξιδο.
εσύ όμως δεν έχεις πρόβλημα...
έχεις καλά φρένα... -
ευχαριστω να στε καλα ολοι για το καλοταξιδο..!!!
ιταλακια τι οδηγεις και δεν εχει ABS ?
πρεπει να ειναι αρκετα παλιο αμαξι !!
-
-
ωραιο george αλλα το πιο επιτυχημενο του τοπικ ηταν το αμαξι ποθ στριβει ευκολα γρηγορα και εχει και γαμω τις προσφυσεις...για να μην ξεχνιομαστε
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
σιγα σιγα ολα γινονταιΟυουουου 666
-
λοιπον ας γραψω και εγω δυο πραγματα οσο αναφορα το fiesta sport 1,6 me ESP.
Λοιπον ως ιδιοκτητης του συγκεκριμενου αμαξιου και χωρις ESP, πρεπει να πω οτι δεν εχει παρουσιαστει ιδιαιτερο προβλημα στην οδηγηση που εχω κανει τοσο εντος οσο και εκτος(σε ταξιδια).
Δεν λεω οτι το ESP δεν ειναι αναγκαιο ,αλλα καλο θα ηταν να υπηρχε αυτοματα στο αμαξι.
Εγω βεβαια 600 ευρω παραπανω δεν ειχα για να το τοποθετησω, αλλα αμα εσυ δεν εχεις προβλημα οικονομικα τοτε αμα προλαβεις παραγγειλε το με ESP δεν χανεις και τιποτα απλως θα εχεις το κεφαλι σου ησυχο απο το αγχος που σου παρουσιαστηκε τωρα.
Αλλα και παλι λεω οτι δεν θα εχεις προβλημα και χωρις ESP , το αμαξι πηγαινει εξισου μια χαρα και χωρις, αρα μην σε προβληματιζει και τοσο.
Αν και βεβαια τωρα ακουσα οτι τα φιεστα απο τον ιουνιου θα εχουν στανταρ ESP και USB ,αρα εσενα δεν σε καλυπτει αυτο ε? -
Ο χρήστης markvag έγραψε:
σιγα σιγα ολα γινονται
Ουουουου 666
ετσι λεει η πινακιδα μου
-
Ο χρήστης fiestas87 έγραψε:
Αλλα και παλι λεω οτι δεν θα εχεις προβλημα και χωρις ESP , το αμαξι πηγαινει εξισου μια χαρα και χωρις, αρα μην σε προβληματιζει και τοσο.Μαλλον υπαρχει μια μικρη παρανοηση...Η υπαρξη ή μη του ESP δεν κανει ενα αυτοκινητο να πηγαινει καλυτερα ή χειροτερα..
-
file charos k go pareigila to 1.6 fiesta sport... me stantar esp pleon se ola ta fiesta.. evala k to paketo me 17ares k fime, pou axizei pleon 380€ k oxi 600 afou to esp einai stantar... an edines paragelia k oxi etoimoparadoto, tha rxotan to amaxi me esp stadar... kanonika eprepe na sto poun gia to esp oti tha vgenei stantar sta apo do k sto exis amaxia, alla profanos ithelan na sou plasaroun to etoimoparadoto... auta gia tin istoria.. pantos kantous mia krousi gia mia nea paragelia an thes pou tha kanei to poli 1,5 me 2 mines.., alla k pali min agxonesai.. to esp xrisimeuei se arketa akraies periptoseis, pou an einai na stin kanei, tha stin kanei... opote apolause to neo sou amaxi apla..!!
-
σορι για τα greeklish.. ενα μυαλο εχουμε...
-
Ο χρήστης fiestadimi έγραψε:
file charos k go pareigila to 1.6 fiesta sport... me stantar esp pleon se ola ta fiesta.. evala k to paketo me 17ares k fime, pou axizei pleon 380€ k oxi 600 afou to esp einai stantar... an edines paragelia k oxi etoimoparadoto, tha rxotan to amaxi me esp stadar... kanonika eprepe na sto poun gia to esp oti tha vgenei stantar sta apo do k sto exis amaxia, alla profanos ithelan na sou plasaroun to etoimoparadoto... auta gia tin istoria.. pantos kantous mia krousi gia mia nea paragelia an thes pou tha kanei to poli 1,5 me 2 mines.., alla k pali min agxonesai.. to esp xrisimeuei se arketa akraies periptoseis, pou an einai na stin kanei, tha stin kanei... opote apolause to neo sou amaxi apla..!!Χμμ δεν ξέρω, το ESP είναι με πολλά καλούδια μαζί, όπως traction control ή antispin τα οποία βελτιώνουν και την συμπεριφορά του αυτοκινήτου σε ανήσυχες, αλλά όχι και ακραίες, συνθήκες.
Για παράδειγμα, σε βρεγμένη άσφαλτο γυαλί, σε στροφή αν πατήσεις τέρμα γκάζι, θα ακούσεις ένα κροτάλισμα στους τροχούς που είναι η παρεμβατικότητα του traction control και θα την βγάλεις χωρίς άγχος.
-
Ο χρήστης fiestadimi έγραψε:
file charos k go pareigila to 1.6 fiesta sport... me stantar esp pleon se ola ta fiesta.. evala k to paketo me 17ares k fime, pou axizei pleon 380€ k oxi 600 afou to esp einai stantar... an edines paragelia k oxi etoimoparadoto, tha rxotan to amaxi me esp stadar... kanonika eprepe na sto poun gia to esp oti tha vgenei stantar sta apo do k sto exis amaxia, alla profanos ithelan na sou plasaroun to etoimoparadoto... auta gia tin istoria.. pantos kantous mia krousi gia mia nea paragelia an thes pou tha kanei to poli 1,5 me 2 mines.., alla k pali min agxonesai.. to esp xrisimeuei se arketa akraies periptoseis, pou an einai na stin kanei, tha stin kanei... opote apolause to neo sou amaxi apla..!!ετσι ακριβως εγινε φιλε ειχανε ετοιμοπαραδοτα και θελανε να προωηθησουν προφανως αυτα ,και εγω ετοιμοπαραδοτο ηθελα ,δεν ηθελα να περιμενω τριμηνο ,απλα δεν ανοικτηκε απο αυτους καν λογος για εσπ και εγω οπως ανεφερα ειμουν και ανιδεος επι του θεματος ,για να καταλαβεις ειχανε στην εκθεση ενα αμαξι με φιμε 17αρεσ και εσπ και οταν τους εκανα λογο για αυτο το αμαξι αν το ειχαν ετοιμοπαραδοτο μου ειπανε τρεις μηνες το λιγοτερο...φημε και 17αρεσ εγω δεν ηθελα ....το esp δεν ειχα ιδεα τι ειναι ... οποτε να σου το αποτελεσμα εκλεισα το ετοιμοπαραδοτο,ενταξει δεν το μετανιωνω ουτε θα τους ριξω ευθηνη γιατι πολυ απλα δεν ειναι τοσο σημαντικο το θεμα.. αντε καλοταξιδο να μας ειναι παιδια...!!
-
Καλά, όχι οτι δεν είναι και σημαντικό το θέμα... από κει και περα, περί ορέξεως...
-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Χμμ δεν ξέρω, το ESP είναι με πολλά καλούδια μαζί, όπως traction control ή antispin τα οποία βελτιώνουν και την συμπεριφορά του αυτοκινήτου σε ανήσυχες, αλλά όχι και ακραίες, συνθήκες.αν και γίνομαι σπαστικός λίγο...
E.S.P. = electronic stability control
Τώρα το ESP επειδή είναι αρτικόλεξο, αναλόγως το πώς ονομάζει η κάθε εταιρία το σύστημα ευστάθειας, αλλάζει και ονομασία.Χρησιμοποιεί τους αισθητήρες του abs (σύστημα αντμπλοκαρίσματος των τροχών) για να μετράει/ελέγχει την ταχύτητα περιστροφής (όλων) των τροχών.
Τους ίδιους αισθητήρες χρησιμοποιεί και το antispin ή αλλιώς traction control (σύστημα που δεν επιτρέπει το ακατάσχετο σπινιάρισμα των τροχών που φέρουν την κίνηση).
Το πώς επεμβαίνουν αυτά τα συστήματα ώστε να επιτευχθεί ο στόχος τους είναι λίγο πολύ γνωστά: αρχικά φρενάρουν τους τροχούς και μετά αν τα φρένα κριθούν αναποτελεσματικά στο ρόλο τους κόβεται και παροχή βενζίνης στη μηχανή)Αν ένα αμάξι έχει esp (=traction control), σίγουρα έχει και antispin.To ανάποδο δεν ισχύει.
Αυτά.ΥΓ:νιώθω σαν το σπασικλάκι στο δημοτικό που πετάγεται (αυτοβούλως) για να διορθώσει τα λάθη των άλλων.
-
To TC είναι το ASR.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
To TC είναι το ASR.έχεις δίκιο...
Θα κάνω edit το αρχικό post για να μην μπερδευτεί κάποιος που δεν ξέρει. -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
E.S.P. = electronic stability control = traction control*
*ΝΟΤ
ΑSR is NOT ESP και δεν πάνε πακέτο, ασχετως αν προσφερονται μαζι πλεον...
Ford Fiesta Sport 1.6 without ESP