-
show, χρόνο στα τηλεπαράθυρα
-
Ο χρήστης delsol.vti έγραψε:
Καταλαβετε το . Η εξοντωτικη φορολογια δεν περιοριζει τις αγορες και τα θελω των πραγματικα πλουσιων. Ο Βαρδινογιανης, Κοκκαλης , Μαρινακης κλπ θα εχουν παντα και τεραστια σπιτια και πισινες και αυτοκινηταρες και απ ολα, γιατι πολύ απλα εχουν τοσα λεφτα που δεν μασανε.
:Τώρα πιστεύεις ότι αυτοί που αναφέρεις τους ακουμπάει η εφορία? σοβαρά τώρα...
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
show, χρόνο στα τηλεπαράθυραΚαι μόνο αυτό!
Μας αρκεί πάντως το Dancing with the stars που είναι και πιο αισιόδοξο! -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ναι αλλά αν τα βάλεις κάτω η διαφορά είναι 2-3 χιλιάδες € το πολύ, που από μόνη της δεν είναι ικανή να αλλάξει τη φορολόγησή σου (διότι αυτά τα ποσά έτσι και αλλιώς φλερτάρουν με το αφορολόγητο). Και δεν είναι όλα έτσι μεταβλητά όπως με το αυτοκίνητο. Αλλα τεκμήρια είναι πολύ πιο συγκεκριμένα (πχ. τα σπίτια όντως πάνε με τα τετραγωνικά, όπως και οι πισίνες, τα σκάφη όντως έχουν λιμενικά και συντήρηση ανάλογα με τα πόδια τους κτλ.). Οπότε αν τα βάλεις όλα μαζί, στο τέλος της ημέρας δεν πρόκειται να αλλάξουν και πολλά -σε αντίθεση με τα παλιά τεκμήρια, που σε εκτόξευαν σε τεκμαρτό εισόδημα επειδή πριν 5 χρόνια είχες την ατυχή έμπνευση να πάρεις πχ. δίλιτρο.Τέλος πάντων, μακάρι να μπορέσουν να μας φορολογήσουν με βάση τα πραγματικά μας εισοδήματα
Πως ειναι συγκεκριμενα τα τεκμηρια για ενα σπιτι nass? ή οποιος αλλος θελει να απαντησει ? Αν εγω λόγο αναδουλειας ως ελ.επαγγελματιας ή αλλαγης δουλειας, βρεθω με μικρο μισθο και αποφασισω και βγαλω το σκαφος μου απο την θαλασσα και το αραξω στον κηπο του σπιτιου μου (απειρα βλέπω να μενουν για χρονια σε κηπους) και το ριχνω 5 φορες το καλοκαιρι για καμια κοντινη βολτα θα μου αφαιρεσει το τεκμηριο ?
Αν για τους ιδιους λογους το 3500cc αμαξι μου που πηρα μεταχειρο με 60 δοσεις αποφασισω και το βολταρω μια φορα τον μηνα μεχρι να ερθουν καλυτερες μερες , θα μου το αφαιρεσει απο το τεκμηριο ?
Αν κανω ολες τις δουλειες στο σπιτι μονος μου (βαψιμο καθε καποια χρονια , περιποιηση κηπου, μικροζημιες σε υδραυλικα) και κανω οικονομια σε ρευμα και πετρελαιο , θα μου το αφαιρεσει απο το τεκμηριο ?
Αν την πισινα δεν εχω λεφτα να φωναξω την υδροφορα να την γεμισει θα μου την αφαιρεσει απο το τεκμηριο ?
Το σπιτι και το εξοχικο που εστω οτι καλυπτω τωρα με το εισοδημα μου ... αν δεν το καλυπτω μετα τις συνεχεις αυξησεις των αντικειμενικων αξιων .... θα ειμαι φοροφυγας ?
Τι νοημα εχουν τα τεκμηρια στα ακινητα με βαση τις αντικειμενικες αξιες ? Εγω στην Βουλα οταν φωναζω τον υδραυλικο ή βαζω πετρελαιο πληρωνω περισοτερα απο τον ξαδελφο μου στον Κορυδαλλο που εχει τα ιδια τετραγωνικα σπιτι στο 1/4 της αντικειμενικης τιμης ?
Τι δουλεια εχει η αντικειμενικη αξια ενος σπιτιου στον προσδιοριμο τους εισοδηματος σου και στην πληρωμη φορου μεγαλης ακινητης περιουσιας ? Αν μενεις σε ενα σπιτι που πηρες πριν 20 χρονια στο καβουρι που εχει πολυ μεγαλη αντικειμενικη αξια ... παει να πει οτι το σπιτι γενναει λεφτα και σου τα δινει για να κανεις δωρεα στην εφορια ? Δεν ειναι λογικο να εχει απαιτηση το κρατος απο σενα με βαση την αντικειμενικη αξια μονο οταν πουλας το σπιτι ? Αν το δικο σου σπιτι πριν 10 χρονια που το πηρες ειχε εντικειμενικη 200000ευρω και σημερα ή αυριο εχει παει στα 800000 ευρω , εχει καμια σημασια για το εισοδημα σου την στιγμη που ουτε το νοικιαζεις αλλα ουτε το πουλας ? Γιατι σου ζηταει παραπανω λεφτα ?
Και τελος ... εστω οτι εχεις αναλωση κεφαλαιου απο προηγουμενα χρονια αλλα εχεις ξεπεσει σε μονιμη βαση εισοδηματικα και πλεον μετα απο ενα δυο χρονια δεν καλυπτεσαι ... Τι γινεται μετα ? Πουλας οσο οσο και πας και χωνεσαι σε μπουντρουμι μονο και μονο για να δικαιολογεις το τεκμηριο ή διαλεγεις να χρωστας στην εφορια και να χαρακτηριστεις κλεφτης φοροφυγας μεχρι που θα στο κατασχεσουν το σπιτι ή το αμαξι ?
Γιατι ο πολιτης να ζει με αυτο το αγχος για πραγματα που ειναι ιδιοκτησια του ? Πληρωθηκαν και τελος . Εχει ποινικοποιηθει η ιδιοκτησια και δεν μας το λενε στα ισια για να μην τρομάξουμε ?
Μεχρι ποτε θα ειναι δικαιολογια η ανικανοτητα του κρατους να συλαβει την φοροδιαφυγη ? Μηπως το κανουν επιτηδες για να εχουν πατημα ? Οπως πατημα βρηκαν για να εξομοιωσουν το φορο στο πετρελαιο κινησης με το θερμανσης γιατι επι δεκαετιες δεν μπορουσαν να συλαβουν την λαθραιμπορια καυσιμων ... και καλα ...
Εξυπνοι ανθρωποι εισαστε ρε παιδια , ειναι δυνατον να συμφωνειτε με αυτες τις οθωμανικες πρακτικες ?
Τετοια εκαναν οι Τουρκοι και ετρεχαν οι Ελληνες και εγραφαν τις περιουσιες τους στην εκκλησια για να τις σωσουν
Ενας αγανακτισμενος αιμοδότης -
select all - font size 72- print- επόμενη στάση 'Συνταγμα'
έεεεεεεεεεεεεεεεεεεεφυγες -
Δεν τα εχω ολα αυτα ... συγκεκριμενα παραδειγματα ηθελα να δωσω
-
Διάβασε τι έγραψα delsol.vti, ΔΕΝ συμφωνώ με τα τεκμήρια, απλά τα συγκρίνω με τα παλιά και τα βρίσκω λογικότερα (αλλά και πάλι λάθος).
-
Ο χρήστης ThanasisN έγραψε:
Τα στατιστικά αυτά πόθεν προκύπτουν;
Από πουθενά! Πώς να υπάρχουν στατιστικά, αν υπήρχαν θα ξέραμε την αλήθεια και δεν θα χρειαζόμασταν τεκμήρια...
Η εκτίμησή μου είναι οτι σχετικά λίγους πιάνουν τα σημερινά τεκμήρια και από αυτούς που τελικά πληρώνουν φόρο πρέπει να είναι ελάχιστοι όσοι **πραγματικά **αδικούνται.
Αντίθετα, τα παλιά τεκμήρια, που φορολογούσαν για παράδειγμα εμπορικά καταστήματα με βάση τα τετραγωνικά του καταστήματος, πρέπει να αδικούσαν μεγάλο ποσοστό, πάλι όμως δεν υπάρχει τρόπος να βρεις πόσοι αδικούνται πραγματικά. Γιατί, φυσικά, **όλοι **όσοι δηλώσουν άποροι επιμένουν οτι είναι όντως άποροι και οτι τους αδικούν τα τεκμήρια, μόνο οι ίδιοι ξέρουν την αλήθεια.Το μή χείρων βέλτιστο; Ευχαριστώ, δεν θα πάρω.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Διάβασε τι έγραψα delsol.vti, ΔΕΝ συμφωνώ με τα τεκμήρια, απλά τα συγκρίνω με τα παλιά και τα βρίσκω λογικότερα (αλλά και πάλι λάθος).Α οκ sorry, πηρα λιγο φορα απλα πατησα στο ποστ σου και εγραψα οσα εγραψα γιατι υπαρχουν ανθρωποι που πραγματικα θεωρουν οτι ειναι δικαια τετοια μετρα, βλεποντας τα τελειως επιφανειακα.
Στα αυτοκινητα ναι, δεν υπαρχει σχεση με τα παλια τα οποια ήταν φτιαγμενα απο παρανοικους . Λειτουργουν ομως αθροιστικα και πλεον εχεις και το ή τα ακινητα να υπολογιζονται , τις αντικειμενικες να αυξανονται + κατι αλλα πιο ψιλα και στο τελος στην σουμα φτανεις να κανεις καλό λογαριασμο. Αν καποιος για ενα δυο χρονια μεινει απο δουλεια ή χασει τα μισα του εισοδηματα ... καταστραφηκε. Θα εχει ολα τα αλλα προβληματα να λησει αλλα το μεγαλυτερο προβλημα του θα ειναι η εφορια. Αν εχει και κανα δανειο ...
Ελπιζω να βγω ψευτης ... αλλα πολυ φοβαμαι οτι θα δουμε απιστευτες καταστασεις ... οικογενειων να χανουν τα σπιτια τους απο το δημοσιο ή να τα πουλανε σε εξευτελιστικες τιμες προκειμενου να πληρωσουν τους φορους και να απαλαγουν απο τα χαρατσια. -
Ο χρήστης ikarus260 έγραψε:
Καταλαβετε το . Η εξοντωτικη φορολογια δεν περιοριζει τις αγορες και τα θελω των πραγματικα πλουσιων. Ο Βαρδινογιανης, Κοκκαλης , Μαρινακης κλπ θα εχουν παντα και τεραστια σπιτια και πισινες και αυτοκινηταρες και απ ολα, γιατι πολύ απλα εχουν τοσα λεφτα που δεν μασανε.
:Τώρα πιστεύεις ότι αυτοί που αναφέρεις τους ακουμπάει η εφορία? σοβαρά τώρα...
Δηλαδη και αν δεν τους ακουμπάει , τι παει να πει ? Οτι πρεπει να τον ακουμπάει σε ολους τους υπόλοιπους ?
Αυτα ειναι δικα τους προβληματα και οχι του κοσμου. Οι υπουργοι , οι υφυπουργοι και οι υπαλληλοι του υπουργειου οικονομικων ειναι απο τους καλυτερα αμοιβομενους Ελληνες . Ας κανουν την δουλεια τους .
Βαφτιζοντας το κρεας σε ψαρι οποτε βρισκουν τα δυσκολα και ενα αυτιστικο θα εφερνε εσοδα !
Αυτο που ειπα εγω ειναι οτι οι συγκεκριμενοι (Βαρδ,Κοκκαλης κλπ) ΟΤΙ ΜΑ ΟΤΙ τεκμηρια και να βαλουν δεν θα χουν κανενα απολυτως προβλημα να τα πληρωσουν και να κανουν την ζωαρα τους . Η πλειοψηφια ομως των πολιτων μαγκωνεται και δεν πραγματοποιει ονειρα που εχει για τους λογους και τους φοβους που ειπα πριν. -
Έγραψα εδώ την Παρασκευή ότι θα συσταθεί εταιρία (με μόνο ευρωπαίους) που θα ξεπουλήσει ΔΕΚΟ. Σήμερα το γράφουν όλες οι εφημερίδες. Θα είναι ΑΕ. Μάταια προσπαθούν να προσχωρήσουν και να φάνε οι ελληνούληδες. Δεν καταλάβαν τίποτε...
Γράφω λοιπόν σήμερα ότι το ΣΔΟΕ θα τεθεί υπό ΣΚΕΤΟ ευρωπαϊκό έλεγχο. Θα έρθουν και ευρωπαίοι φοροκομάντος. Κατά Τετάρτη θα το γράψει και ο τύπος.
-
έχει καταντήσει παράνοια η ιστορία....
δεν παίρνετε την επόμενη δόση, λένε οι δανειστές...
αισιόδοξος για την έκβαση της οικονομικής στήριξης, ο αρμόδιος υπουργός μας...
ας μας εξηγήσει κάποιος ποιο το όφελος ή η βλακεία αυτού του παιχνιδιού.
είπαμε ότι είμαστε σοδομαζό αλλά τόόόόόόση ποσότητα μας έριξε την πούτσ@. -
delsol.vti....
Πριν 1μησι περίπου χρόνο είχε γίνει μια κουβέντα και μεταξύ άλλων είχα πει κι εγω τα εξης....
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Είναι λίγο τσουτχερό ιδιαίτερα το 1% για πάνω από 800 νωρίς το βάλανε, έπρεπε να είναι για πιο ψηλά το 1% και πιο απλωμένη η κλίμακα, αλλά τέσπα...Μόλις ανεβάσουν και τις αντικεμενικές τα πράγματα θα σφίξουν αρκετά πλέον...Για 800 k θέλεις 1900 ευρώ φόρο το χρόνο για 1 μύριο θέλεις 3.900 κοκ....
Έως 400.000 0%
400.001 – 500.000 0.1%
500.001 – 600.000 0.3%
600.001 – 700.000 0.6%
700.001 – 800.000 0.9%
Άνω των 800.000 1%κυρ νομίζω ότι είσαι τελείως λάθος...
Ο ΦΜΑΠ είναι απ τους πιο δίκαιους μή ταξικούς φόρους που αφ ενός προσπαθεί να κάνει αναδιανομή εισοδήματος αλλά και να αποτρέψει την υπερσυγκέντρωση γης που τελικά καταλήγει να μένει αναξιοποίητη.Φαντάσου ένα μελλοντικό σενάριο που ο κόσμος λοιμοκτονεί και τα χωράφια είναι στα χέρια 5 ανθρώπων που τα αφήνουν χέρσα γιατι απλά στα @ τους.
Παναγιώτη συμφωνώ μαζί σου, αλλα αυτό εξαρτάται απο τον τρόπο φορολογησης και τις κλίμακες που αναλύει παραπάνω ο Koutsan....Οταν αυτά δεν είναι σωστά μελετημένα και δίκαια, ωστε οι φοροι να 'παλεύονται', το φαινόμενο που περιγράφεις γίνεται πιο έντονο και πιο εφιαλτικό...!!!
**Παραβλέπετε βέβαια όλοι κάτι σημαντικό. Αν συνδυάσουμε τον ΦΜΑΠ, με την γενικότερη οικονομική κρίση και δυσπραγία στην οποία βρισκόμαστε και ως ιδιώτες και ως κράτος, τα πράγματα γίνονται χειρότερα! Αν τώρα αρχίσουν να πουλάνε όλοι αυτοί που δεν μπορούν να πληρώσουν τον ΦΜΑΠ, ακόμη και υποθέτωντας οτι δεν θα κατρακυλίσουν οι τιμές των ακινητων επειδή πχ. αυτοί είναι σχετικά λίγοι , ποιοί νομίζετε οτι θα αγοράσουν ΣΗΜΕΡΑ....;;;; Οι φουκαράδες.....;;;; Μα φυσικά οι ήδη (και πραγματικά) πλούσιοι, που θα έχουν και το ρευστό και τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στον ΦΜΑΠ, αφου το εισόδημά τους θα επαρκεί....!!!! **
Αν είχαν την ίδια αξία τα αυτοκίνητα, θα είχαμε το ίδιο φαινόμενο και με τα μεγάλου κυβισμού, που ενώ αγοράστηκαν, δεν μπορούν να συντηρηθούν απο τους ιδιοκτήτες λόγω υψηλών τελών κυκλοφορίας και ασφαλιστρων. Απλά εκεί, δεν έχει κανένα νόημα να συγκεντρώσει κανείς 20 αυτοκίνητα πχ αλλα ακόμη κι ετσι, δεν υπάρχει καμμία κοινωνική αδικία αν το 'τσιφλίκι' του τάδε είναι 20 αυτοκίνητα και 10 κότερα....Αντίθετα, 20 οικόπεδα και 5000 στρεμματα, είναι 'κοινωνικά άδικο'...
Υπάρχει λογική πίσω από αυτή τη διαφορά. Η γη είναι excludable και rivalrous αγαθό, δηλαδή όταν ο Α είναι ιδιοκτήτης ενός κομματιού γης, αυτό μπορεί να αξιοποιηθεί μόνο από αυτόν και επίσης είναι πεπερασμένο μέρος της συνολικά διαθέσιμης γης. Γι΄αυτό η γη έχει υπεραξία και το αυτοκίνητο, τα @@ μας...!!
Αντίθετα, αν έχεις ένα αυτοκίνητο, τίποτα δεν εμποδίζει τον διπλανό σου να πάρει κι αυτός από ένα ίδιο (αν έχει τα χρήματα).
Έτσι το κράτος φορολογεί την κατοχή της ακίνητης περιουσίας, ώστε (μεταξύ άλλων) να υπάρχει κίνητρο για την αξιοποίηση της. Εδώ είναι η διαφορά που ενοχλεί τον kyr80, ό,τι αν η περιουσία του ήταν σε χρήματα θα είχε φορολογηθεί μόνο μια φορά (όταν την απέκτησε, ως φόρος εισοδήματος) ενώ ως γη συνεχίζει να φορολογείται γι αυτήν. Ας τη μαζέψει όλη λοιπόν, ο Κόκκαλης, ο Στέγγος, ο Βαρδινογιάννης και καμμιά 100αριά ακόμη.... 'επενδυτές', να μην πηγαίνει χαμένη στα χέρια των υπολοίπων αχρήστων που δεν την αξιοποιούν....Κρίμα που τα λέτε και μερικοί με αριστερές καταβολές....!!H συζήτηση συζήτηση αυτή είχε γίνει πέρυσι το Φεβρουάριο εδω....
viewtopic.php?f=13&t=17153&hilit=%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%82&start=3270#p1778524Φετος εχουμε αρχίσει να βιώνουμε τα αποτελέσματα αυτών που περιγράφαμε τότε....Ξάδερφος της γυναίκας μου είχε κατάστημα στο κεντρο της πολης. Πέρυσι το έκλεισε λόγω κρίσης. Προσπάθησε να το πουλήσει στην αντικειμενική αξία του (1εκατομμύριο) και δεν βρέθηκε κανένας. Μεχρι 700.000 μετρητά (να ψαρώσει) του δώσανε (ενας γνωστός φτωχούλης ). Δεν το πούλησε....Τελικά το νοίκιασε προς 1200 ευρώ το μήνα με τα χίλια ζόρια....Ο ξάδερφος λοιπόν είναι άνεργος εδω κι 1,5 χρόνο (αφου εκλεισε την επιχείρησή του) απο το έτος που πέρασε, το κατάστημα το έχει νοικιασμένο 8 μήνες κι είχε ενα εισόδημα πέρυσι 9.600 ευρω, έχει ενα σπίτι ως κύρια κατοικία κι ενα εξοχικό διαμέρισμα γονική παροχή απο τον πατέρα του και τα 2 και περιμένει απ΄οτι μου έλεγε εναν ΦΜΑΠ περίπου 8.000 ευρώ!!!! Το μόνο που του ευχομαι είναι να του πληρώνει τα ενοίκια ο αλλος που έχει μέσα...! Βεβαια, ο ίδιος έχει αρχίσει να μελετάει τί να πρωτοπουλήσει....
-
Ο χρήστης delsol.vti έγραψε:
...Μεχρι ποτε θα ειναι δικαιολογια η ανικανοτητα του κρατους να συλαβει την φοροδιαφυγη ? Μηπως το κανουν επιτηδες για να εχουν πατημα ? ....Μα δεν πρόκειται καθόλου για ανικανότητα. Το απλούστερο σήμερα είναι να ελεγχθεί το 'πόθεν έσχες' κ αν το έκαναν για τα τελευταία 30 χρόνια όλα θα ήσαν καλύτερα, αλλά ποιά φοροδιαφυγή να συλλάβουν όταν οι πρώτοι που φοροδιαφεύγουν είναι τα κόμματα, οι πολιτικοί, τα κομματόσκυλα κ όλοι οι ΔΥ που 'μπορούν' (από δκτές οργανισμών κ δντές γραφείων μέχρι ελεγκτές εφοριών κ 'απλούς' εκπαιδευτικούς)?
Σε όλη την δημοσίευση, +οο.
-
Ο χρήστης imago έγραψε:
Έγραψα εδώ την Παρασκευή ότι θα συσταθεί εταιρία (με μόνο ευρωπαίους) που θα ξεπουλήσει ΔΕΚΟ. Σήμερα το γράφουν όλες οι εφημερίδες. Θα είναι ΑΕ. Μάταια προσπαθούν να προσχωρήσουν και να φάνε οι ελληνούληδες. Δεν καταλάβαν τίποτε...Γράφω λοιπόν σήμερα ότι το ΣΔΟΕ θα τεθεί υπό ΣΚΕΤΟ ευρωπαϊκό έλεγχο. Θα έρθουν και ευρωπαίοι φοροκομάντος. Κατά Τετάρτη θα το γράψει και ο τύπος.
Τζίζους φάκιν' Κράιστ, γιου'ρ ε φακιν' πρόφετ μαν. Μόλις διάβασαν το ποστ σου, το 'γραψαν στα sites!.
(ξέρεις καμία μετοχούλα, ή έστω τον αριθμό του λαχείου?) -
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
έχει καταντήσει παράνοια η ιστορία....
δεν παίρνετε την επόμενη δόση, λένε οι δανειστές...
αισιόδοξος για την έκβαση της οικονομικής στήριξης, ο αρμόδιος υπουργός μας...
ας μας εξηγήσει κάποιος ποιο το όφελος ή η βλακεία αυτού του παιχνιδιού.
είπαμε ότι είμαστε σοδομαζό αλλά τόόόόόόση ποσότητα μας έριξε την πούτσ@.Τα λεφτά που χρειαζόμαστε δεν είναι πολλά, μπορούν άνετα να μας τα δώσουν και να μη φαλιρίσουμε.
ΑΛΛΑ οι φορολογούμενοι στις χώρες που πληρώνουν δεν θέλουν να μας δίνουν λεφτά και να καλοπερνάνε οι συνδικαληστές μας. Αν δεν δούνε τους συνδικαλησταράδες άνεργους δεν θα δώσουν λεφτά.Τώρα και οι δύο τραβάνε το σκοινί να δούμε τι θα γίνει, θα μας γ@μήσουν πολύ ή θα μας γ@μήσουν λίγο - στο χέρι μας είναι να μετριάσουμε το μέγεθος του πέους.
(νομίζω ότι θα διαλέξουμε το μεγαλύτερο που υπάρχει γι αυτό αποθηκεύστε τρόφιμα, καύσιμα και καλή τύχη) -
Ο χρήστης imago έγραψε:
Έγραψα εδώ την Παρασκευή ότι θα συσταθεί εταιρία (με μόνο ευρωπαίους) που θα ξεπουλήσει ΔΕΚΟ. Σήμερα το γράφουν όλες οι εφημερίδες. Θα είναι ΑΕ. Μάταια προσπαθούν να προσχωρήσουν και να φάνε οι ελληνούληδες. Δεν καταλάβαν τίποτε...Γράφω λοιπόν σήμερα ότι το ΣΔΟΕ θα τεθεί υπό ΣΚΕΤΟ ευρωπαϊκό έλεγχο. Θα έρθουν και ευρωπαίοι φοροκομάντος. Κατά Τετάρτη θα το γράψει και ο τύπος.
Το μόνο που θα καταφέρουν είναι να κλείσουν ΟΛΕΣ οι επιχειρήσεις (τώρα έχουν κλείσει οι μισές, σε λίγο θα κλείσουν και οι υπόλοιπες).
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
delsol.vti....Πριν 1μησι περίπου χρόνο είχε γίνει μια κουβέντα και μεταξύ άλλων είχα πει κι εγω τα εξης....
Είναι λίγο τσουτχερό ιδιαίτερα το 1% για πάνω από 800 νωρίς το βάλανε, έπρεπε να είναι για πιο ψηλά το 1% και πιο απλωμένη η κλίμακα, αλλά τέσπα...Μόλις ανεβάσουν και τις αντικεμενικές τα πράγματα θα σφίξουν αρκετά πλέον...Για 800 k θέλεις 1900 ευρώ φόρο το χρόνο για 1 μύριο θέλεις 3.900 κοκ....
Έως 400.000 0%
400.001 – 500.000 0.1%
500.001 – 600.000 0.3%
600.001 – 700.000 0.6%
700.001 – 800.000 0.9%
Άνω των 800.000 1%κυρ νομίζω ότι είσαι τελείως λάθος...
Ο ΦΜΑΠ είναι απ τους πιο δίκαιους μή ταξικούς φόρους που αφ ενός προσπαθεί να κάνει αναδιανομή εισοδήματος αλλά και να αποτρέψει την υπερσυγκέντρωση γης που τελικά καταλήγει να μένει αναξιοποίητη.Φαντάσου ένα μελλοντικό σενάριο που ο κόσμος λοιμοκτονεί και τα χωράφια είναι στα χέρια 5 ανθρώπων που τα αφήνουν χέρσα γιατι απλά στα @ τους.
Παναγιώτη συμφωνώ μαζί σου, αλλα αυτό εξαρτάται απο τον τρόπο φορολογησης και τις κλίμακες που αναλύει παραπάνω ο Koutsan....Οταν αυτά δεν είναι σωστά μελετημένα και δίκαια, ωστε οι φοροι να 'παλεύονται', το φαινόμενο που περιγράφεις γίνεται πιο έντονο και πιο εφιαλτικό...!!!
**Παραβλέπετε βέβαια όλοι κάτι σημαντικό. Αν συνδυάσουμε τον ΦΜΑΠ, με την γενικότερη οικονομική κρίση και δυσπραγία στην οποία βρισκόμαστε και ως ιδιώτες και ως κράτος, τα πράγματα γίνονται χειρότερα! Αν τώρα αρχίσουν να πουλάνε όλοι αυτοί που δεν μπορούν να πληρώσουν τον ΦΜΑΠ, ακόμη και υποθέτωντας οτι δεν θα κατρακυλίσουν οι τιμές των ακινητων επειδή πχ. αυτοί είναι σχετικά λίγοι , ποιοί νομίζετε οτι θα αγοράσουν ΣΗΜΕΡΑ....;;;; Οι φουκαράδες.....;;;; Μα φυσικά οι ήδη (και πραγματικά) πλούσιοι, που θα έχουν και το ρευστό και τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στον ΦΜΑΠ, αφου το εισόδημά τους θα επαρκεί....!!!! **
Αν είχαν την ίδια αξία τα αυτοκίνητα, θα είχαμε το ίδιο φαινόμενο και με τα μεγάλου κυβισμού, που ενώ αγοράστηκαν, δεν μπορούν να συντηρηθούν απο τους ιδιοκτήτες λόγω υψηλών τελών κυκλοφορίας και ασφαλιστρων. Απλά εκεί, δεν έχει κανένα νόημα να συγκεντρώσει κανείς 20 αυτοκίνητα πχ αλλα ακόμη κι ετσι, δεν υπάρχει καμμία κοινωνική αδικία αν το 'τσιφλίκι' του τάδε είναι 20 αυτοκίνητα και 10 κότερα....Αντίθετα, 20 οικόπεδα και 5000 στρεμματα, είναι 'κοινωνικά άδικο'...
Υπάρχει λογική πίσω από αυτή τη διαφορά. Η γη είναι excludable και rivalrous αγαθό, δηλαδή όταν ο Α είναι ιδιοκτήτης ενός κομματιού γης, αυτό μπορεί να αξιοποιηθεί μόνο από αυτόν και επίσης είναι πεπερασμένο μέρος της συνολικά διαθέσιμης γης. Γι΄αυτό η γη έχει υπεραξία και το αυτοκίνητο, τα @@ μας...!!
Αντίθετα, αν έχεις ένα αυτοκίνητο, τίποτα δεν εμποδίζει τον διπλανό σου να πάρει κι αυτός από ένα ίδιο (αν έχει τα χρήματα).
Έτσι το κράτος φορολογεί την κατοχή της ακίνητης περιουσίας, ώστε (μεταξύ άλλων) να υπάρχει κίνητρο για την αξιοποίηση της. Εδώ είναι η διαφορά που ενοχλεί τον kyr80, ό,τι αν η περιουσία του ήταν σε χρήματα θα είχε φορολογηθεί μόνο μια φορά (όταν την απέκτησε, ως φόρος εισοδήματος) ενώ ως γη συνεχίζει να φορολογείται γι αυτήν. Ας τη μαζέψει όλη λοιπόν, ο Κόκκαλης, ο Στέγγος, ο Βαρδινογιάννης και καμμιά 100αριά ακόμη.... 'επενδυτές', να μην πηγαίνει χαμένη στα χέρια των υπολοίπων αχρήστων που δεν την αξιοποιούν....Κρίμα που τα λέτε και μερικοί με αριστερές καταβολές....!!H συζήτηση συζήτηση αυτή είχε γίνει πέρυσι το Φεβρουάριο εδω....
viewtopic.php?f=13&t=17153&hilit=%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%82&start=3270#p1778524Φετος εχουμε αρχίσει να βιώνουμε τα αποτελέσματα αυτών που περιγράφαμε τότε....Ξάδερφος της γυναίκας μου είχε κατάστημα στο κεντρο της πολης. Πέρυσι το έκλεισε λόγω κρίσης. Προσπάθησε να το πουλήσει στην αντικειμενική αξία του (1εκατομμύριο) και δεν βρέθηκε κανένας. Μεχρι 700.000 μετρητά (να ψαρώσει) του δώσανε (ενας γνωστός φτωχούλης ). Δεν το πούλησε....Τελικά το νοίκιασε προς 1200 ευρώ το μήνα με τα χίλια ζόρια....Ο ξάδερφος λοιπόν είναι άνεργος εδω κι 1,5 χρόνο (αφου εκλεισε την επιχείρησή του) απο το έτος που πέρασε, το κατάστημα το έχει νοικιασμένο 8 μήνες κι είχε ενα εισόδημα πέρυσι 9.600 ευρω, έχει ενα σπίτι ως κύρια κατοικία κι ενα εξοχικό διαμέρισμα γονική παροχή απο τον πατέρα του και τα 2 και περιμένει απ΄οτι μου έλεγε εναν ΦΜΑΠ περίπου 8.000 ευρώ!!!! Το μόνο που του ευχομαι είναι να του πληρώνει τα ενοίκια ο αλλος που έχει μέσα...! Βεβαια, ο ίδιος έχει αρχίσει να μελετάει τί να πρωτοπουλήσει....
Aκινητό με 1.4% απόδοση δεν πουλιέται. Ή είναι λάθος η τιμη του ακινήτου ή είναι λάθος το ενοίκιο. Και επειδή το ενοίκιο δεν είναι μουφα και είναι η πραγματικότητα, είναι λάθος η αντικειμενική τις οποίες εγώ δεν πιστεύω. Δεν ξέρω για πόλη λες αλλα αποδόσεις καλές έπαιζαν 6 με 7% τον χρόνο. 700 και δεν το έδωσε?
-
ANAΣXHMATIΣMOΣ: Οικονομικών, ο Παπαδήμος;
http://nonews-news.blogspot.com/2011/05 ... atimo.html -
@cpp....
Aυτή είναι η αντικειμενική του αξία με βάση την εφορία που υπάγεται. Η περιοχή πάντως είναι κέντρο (Λαρισα), η οικοδομή που είναι το κατάστημα περίπου 15ετίας κι επειδή ξέρω 5 πραγματάκια σχετικά με τις αντικειμενικές, δε νομίζω να μου λέει ψέμματα. Κι αν υπερβάλλει λίγο, η απόκλιση πρέπει να είναι απειροελάχιστη....
Οσον αφορά το ενοίκιο, πάλι δεν μου φαίνεται υπερβολή.....Οταν στην ευρύτερη περιοχή, υπάρχουν 10άδες καταστήματα ξενοίκιαστα, λογικό είναι (για κάποιους τεσπά) να ρίξει το ενοίκιο για να το 'δωσει'....Απ΄ο,τι μου έλεγε, είναι της άποψης 'καλύτερα νοικιασμένο φτηνά και να τα παίρνω, παρά να κάθεται και να το πληρώνω (ΦΜΑΠ, κοινόχρηστα κλπ)' . Επίσης 'κατανοεί' κάποια πράγματα επειδή υπήρξε επαγγελματίας χρόνια και δεν το βλέπει απο τη σκοπιά του... εισοδηματία. Ε, είναι και άνεργος, οπότε δεν είχε και πολλα περιθώρια....Γνωμη μου είναι πως κακώς το νοίκιασε τόσο φτηνά...ΑΝ μία στο εκατομμύριο, αλλαξει η κατάσταση προς το καλύτερο τα επόμενα 2 χρόνια, την έχει πατήσει μιας και έχει 'παντρευτεί' τον ενοικιαστή για επόμενα 16 χρόνια....Βέβαια, τη στιγμή που καίγεται για μετρητά...Οσο για την πώληση που λες, να το έδινε 700 χιλιάρικα, όταν αντικειμενική έχει ενα μυριο..?? Αν αφαιρουσες συμβολαιογραφικά, φόρους κλπ με βάση το εκατομμύριο της αντικειμενικής, τότε ακόμη πιο αδικημένος ήταν....Βέβαια δεν είναι και λίγοι αυτοί που αναγκάζονται να ξεπουλάνε....
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!