-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Αγαπητέ pro, δεν διαφωνώ στο γεγονός ότι το 'χοντρό' κομμάτι του ελλείματος δεν είναι οι μισθολογικές, αλλά οι δανειακές υποχρεώσεις του οργανισμού. Αυτός όμως δεν είναι λόγος (όπως το βλέπω εγώ) να μην γίνει μείωση του ελλείματος με οποιονδήποτε τρόπο, συμπεριλαμβανομένου και των απολύσεων των περιττών υπαλλήλων (αν δεχθούμε ότι μέρος των υπαλλήλων είναι περιττό και δεν εξυπηρετεί σε κάτι ουσιαστικό).Το ότι πρέπει να πέσει το βάρος στη ρύθμιση των χρεών δεν σημαίνει ότι μια μείωση π.χ. 10% του ελλείματος από μισθούς δεν πρέπει να εφαρμοσθεί. Δεν καταλαβαίνω γιατί διαφωνείς μ' αυτό που λέω. Ταυτόχρονη αντιμετόπιση όλων των θεμάτων που δημιουργούν την συνολική τρύπα του 1 δις/έτος. Γιατί πρέπει να τα λύνουμε όλα 'σειριακά' και όχι παράλληλα, από τη στιγμή που το ένα δεν αποτελεί προαπαίτηση του άλλου?
Όσο για τα 'βάρη' που θα επομιστεί (αν επομιστεί) ο στρατηγικός επενδυτής, θα προτιμούσα και εγώ να μην πωληθεί ο ΟΣΕ χωρίς βάρη. Δεν έχω ιδέα πόσο επικερδής επιχείρηση μπορεί να γίνει ο ΟΣΕ στα χερια ενός ιδιώτη, αλλά ίσως μια διαπραγμάτευση για μοιρασμένα βάρη να είναι το ρεαλιστικότερο σενάριο (εκτός και αν οι σιδηροδρομικές μεταφορές είναι φιλετάκι, οπότε εκεί με μια σκληρη διαπραγμάτευση από την κυβέρνηση - εδώ γελάμε - μπορεί να γίνει ένα αρκετά συμφέρον deal για το δημόσιο).
Μα δεν λεω να μην το μειωσουν και 10 και 20%. Αλλα επειδη οπως λες ειναι σειριακο το θεμα, εγω βλεπω οτι οι τυποι εχουν manual κιβωτιο κι οχι σειριακο, εχουν καρφωσει την πρωτη (μειωσεις μισθων, απολυσεις κλπ) και φτασαν στα κοκκινα. Οταν βαλουν δευτερα, θα χαρω πολυ. Μεχρι στιγμης ομως, απλα ακουω 'οταν βαλουμε την 6η θα ειναι ολα μια χαρα', ή ακομα χειροτερα, 'και με την πρωτη μια χαρα θα φτασουμε και θα ειμαστε κι ασφαλεις'.
-
ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να προεξοφλήσει τι θα γίνει αν επαναδιαπραγματευτεί η χώρα το χρέος της. Μόνο η προπαγάνδα των ΜΜΕ εχει καταστήσει απαγορευμένη λέξη την επαναδιαπραγμάτευση. Στο κάτω κάτω ας γίνει δημοψήφισμα να δούμε τι θέλουν οι πολλοί.
-
Ο χρήστης simfun έγραψε:
ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να προεξοφλήσει τι θα γίνει αν επαναδιαπραγματευτεί η χώρα το χρέος της. Μόνο η προπαγάνδα των ΜΜΕ εχει καταστήσει απαγορευμένη λέξη την επαναδιαπραγμάτευση. Στο κάτω κάτω ας γίνει δημοψήφισμα να δούμε τι θέλουν οι πολλοί.Άρα είσαι σίγουρος ότι ο μέσος έλληνας ('οι πολλοί') κατανοεί την υπόθεση και είναι σε θέση να λάβει την πιο συμφέρουσα απόφαση...
-
Συμφέρουσα για ποιον?
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Το ειπε ως 'ξερω πολλα ,δεν θελετε να μιλησω ' .
και η εξεταστικη επιτροπη, αντι να τον στειλει στον Κορυδαλλο, τον αφησε να παει στη ...Μυκονο
Γιατι ρε φιλε;Δεν εχεις ακουσει για τα κατεργα της Μυκονου;
ναι εχω ακουσει οτι καποιοι 'αντρες' τραβανε καποια ζορια εκει κατω, αλλα δε τον ειχα για τετοιον
νομιζω παντως οτι στη Μυκονο ειναι περισσοτεροι απατεωνες/λαμογια/εμποροι διαφορου ειδους, απο οσοι ειναι μεσα στον Κορυδαλλο.
-
Ο χρήστης simfun έγραψε:
Συμφέρουσα για ποιον?Για τον ίδιο (τον έλληνα).
Όποιος νομίζει ότι το δημοψήφισμα θα λάβει την καταλληλότερη απόφαση, τότε ας αναρωτηθεί ο ίδιος πόσο σίγουρος είναι ότι γνωριζει τον τρόπο να βγούμε από το αδιέξοδο.Εγώ πάντως δεν είμαι σίγουρος για τον εαυτό μου.
-
Καταλληλότερη δεν είμαι σίγουρος και γω αν είναι. Αντιπροσωπευτικότερη όμως οποιασδήποτε άλλης απόφασης σίγουρα θα είναι. Εκτός κι αν πιστεύεις ότι χωρίς πολιτικούς νταβατζήδες δε μπορούμε να ζήσουμε.
Αλήθεια πότε έγινε τελευταία φορά δημοψήφισμα? -
«Η Ελλάδα δεν πρέπει να κάνει οικονομίες μέχρι θανάτου» είναι ο τίτλος άρθρου στην εφημερίδα Die Welt, η οποία επισημαίνει: «Η Ελλάδα κάνει οικονομίες μέχρι θανάτου. Μια τόσο ταλαιπωρημένη χώρα όμως δεν είναι σε θέση να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα. Πώς διανοήθηκαν τόσοι και τόσοι πολιτικοί πως η Ελλάδα μπορεί να λύσει τα προβλήματα της με ένα πακέτο περικοπών συν ένα πακέτο σωτηρίας από την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο;»
είπαμε δεν είμαστε οικονομολόγοι αλλά υποψιασμένοι....
η εξέλιξη του έργου καταδεικνύει την μεθόδευση... όποιο μαγαζί πάει καλά (ΟΤΕ, ΔΕΗ)...πρέπει να το μοιράσετε σε 'επενδυτές' για να αρθεί το μονοπώλιο...όποιο πάει (το πήγανε συνειδητά) χάλια (ΟΣΕ, λιμάνια, αεροδρόμια κλπ) θα μας παρακαλάτε να το αγοράσουμε όσο θέλουμε....ερώτηση; ο ΟΣΕ γιατί δεν εμπίπτει σε μονοπωλιακό καθεστώς ώστε να πουληθεί και χαρακτηρίζεται αποκλειστικά ζημιογόνος φορέας και θα πεταχτεί στους 'επενδυτές';
ο Διεθνής ΝΤαβατζής ξέρει που να χτυπήσει...
και κάτι για τις τράπεζες....όπως παρακαλούσαν μεσημεριάτικα για κάρτες και δανεικά χωρίς μέτρο, ας πάνε τώρα να τα βρούνε.....
για όποιον πελάτη μου έπεσα έξω και δεν μπορώ να πάρω τα λεφτά μου, για το εμπόρευμα που έδωσα...υπεύθυνος είμαι εγώ, πλην όμως εγώ οδηγούμαι στον πάτο ενώ οι τράπεζες ενισχύονται με δις. -
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
για όποιον πελάτη μου έπεσα έξω και δεν μπορώ να πάρω τα λεφτά μου, για το εμπόρευμα που έδωσα...υπεύθυνος είμαι εγώ, πλην όμως εγώ οδηγούμαι στον πάτο ενώ οι τράπεζες ενισχύονται με δις.
Η δαφορά όμως είναι ότι φτάνοντας εσύ στον πάτο, καταστρέφεσαι μόνο εσύ.
Αν φτάσει στον πάτο όμως το τραπεζικό σύστημα, καταστρέφεται όλο το χρηματοπιστωτικό σύστημα, και κατ' επέκταση η ίδια η κοινωνία... -
δεν αντιλέγω σ αυτό αλλά ανατρέπεται η ζωή των εργαζομένων σε ολόκληρους κλάδους και κατά δεύτερο να μη μας τα πρήζουν με τις τράπεζες αφού υπάρχει σχέδιο σωτηρίας τους...ας δούνε τι θα κάνουν με την ανεργία γιατί ο μονόδρομος που πήραμε θα βγάλει ούτως η άλλως στο κλείσιμο του χρηματοπιστωτικού συστήματος...
-
Ο χρήστης simfun έγραψε:
ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να προεξοφλήσει τι θα γίνει αν επαναδιαπραγματευτεί η χώρα το χρέος της. Μόνο η προπαγάνδα των ΜΜΕ εχει καταστήσει απαγορευμένη λέξη την επαναδιαπραγμάτευση. Στο κάτω κάτω ας γίνει δημοψήφισμα να δούμε τι θέλουν οι πολλοί.και ο Ολι Ρεν όπου σταθεί κ όπου βρεθεί δεν θέλει ούτε να ακούει για αναδιάρθρωση ελληνικού χρέους. Τυχαίο; Δεν νομίζω! Αντιθέτως επαινεί την ελληνική προσπάθεια.
Καλό κουράγκιο!
-
Αναδιάρθρωση σημαίνει ότι καποιοι από τους κατόχους ομολόγων θα χάσουν λεφτά, έστω και λίγα, αν κάποιος εκεί που έχουμε φτάσει το χρέος σαν χώρα μπορεί να πει ότι 30δις Euro χασούρα είναι λίγα.
Και επειδή θα τα χάσουν ως επι τω πλείστον τράπεζες ανα τον κόσμο, μετά θα σε απομονώσουν.
Αρα η επαναδιαπραγμάτευση δεν είναι καθόλου αθώα, αλλά αντίθετα είναι επώδυνη.
Φταει το μέγεθος του χρέος μας.
Αν πχ χρωστάγαμε 60 δις τα πράγματα θα ήταν ευκολότερα γιατί με μια επαναδιαπραγμάτευση για κούρεμα 6 δισ. οι συνέπειες θα ήταν λιγότερες. -
Χρειαζόμασταν έναν μνημόνιο, όχι όμως με αυτούς τους όρους και τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, είπε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, πρόεδρος του ΕΒΕΑ.
Ζητωωωω!!!!
Ξυπνησε κι ο Μιχαλος και δε θελει το ΔΝΤ τωρα που σφιξανε τα λουρια και δε παταει ανθρωπος στα μαγαζια και ο (α)παπακωνσταντινου περιμενει στη γωνια για τους φορους...
Ζήτησε τροποποίηση των ρυθμίσεων καθώς «ο στόχος της δημοσιονομικής εξυγίανσης δεν μπορεί να επιτευχθεί με την υπερφορολόγηση».
Γιατι κ.Μίχαλέ μου...
Το μεριδιο που σου αναλογει συμφωνα με τη πολιτικη που μεχρι χτες υπερασπιζοσουν, προβλεπει φορους για σενα και απολυσεις/περικοπες μισθων για τους εργαζομενους.Δε μπορεις να θελεις τις απολυσεις/περικοπες και να μη θελεις τους φορους...Το παλουκι εχει δυο ακρες κ.Μιχαλε.Ωρα ειναι να 'δοκιμασεις' την ακρη που σε αφορα...
Ο κ. Μίχαλος υπογράμμισε ότι χρειάζονται, μεταξύ άλλων, μεγάλα αναπτυξιακά έργα που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις απασχόλησης, καθιέρωση ενιαίου μισθολογίου, άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων.«Δεν μπορούμε χωρίς αναπτυξιακή δομή και χωρίς να λάβουμε υπόψη τις ελληνικές ιδιαιτερότητες να λάβουμε αυτά τα μέτρα», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.
Μπααα??Τωρα εχουμε ιδιαιτεροτητες κ.Μιχαλε??Στο παλουκι σου τωρα να μαθεις να γελας οταν εμπαινε το παλουκι στους αλλουςΠαράλληλα, ζήτησε από την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την πολιτική των φορολογικών συντελεστών, λέγοντας ότι πριν από μερικά χρόνια η Βρετανία μείωσε τον ΦΠΑ προκειμένου να δώσει στην αγορά την ώθηση που χρειαζόταν.
Οχι κ.Μιχαλε...Μια χαρα ειναι οι φορολογικοι συντελεστες...Εξαλλου ησουν απο αυτους που εσκουζαν στα παραθυρα των ΤρεμοΠρετεντερηδων οτι το μνημοννιο κινειται προς τη σωστη κατευθυνση.Το αν εβλεπες ή οχι οτι η κατευθυνση αυτη αφορα και το δικο σου κ@λαρ@κι ειναι πλεον (και) δικο σου προβλημα...Πάντως, ο κ. Μίχαλος είπε ότι τα κατάλληλα μέτρα δεν έχουν ληφθεί ούτε σε διεθνές επίπεδο.
Σιγα σιγα θα μας βγει και κομμουνιστης ο κ.Μιχαλος...
Τι να κανουμε κ.Μίχαλε...Αυτα εχει ο νεοφιλελευθερισμος που υποστηριζεις...
Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη το Επιμελητήριο έστειλε σχετικό υπόμνημα προς τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς εν όψει της ΔΕΘ, με το οποίο ζητούσε την τροποποίηση ρυθμίσεων του Μνημονίου που εμποδίζουν την προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομία.=Καλα κανεις και γαμας ολους τους αλλους εμας ασε μας στη παντα...Από την πλευρά του, μιλώντας στο ΣΚΑΪ 100,3 ο Γιάννης Βαρουφάκης, καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, επεσήμανε ότι το μνημόνιο παγώνει την κρίση επιφανειακά.Φτου κακα στο στομα σου κ.καθηγητα μου....Το μνημονιο ειναι η σωτηρια της πατριδος
Επίσης είπε ότι μετά το μνημόνιο τα διεθνή ΜΜΕ έπαψαν να ασχολούνται με την Ελλάδα, στο βαθμό που ασχολούνταν πριν.Να δεις τι θα παθει ο Γιωργακης απο τα μμε οταν ολοκληρωσει το 'εργο' του
Αναφερόμενος στις αγορές είπε ότι τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει, γιατί η Ελλάδα προσθέτει και άλλο χρέος στο ήδη υπάρχον χρέος, τη στιγμή που η οικονομία συρρικνώνεται.Ναι αλλα ο Ολι Ρεν η τροϊκα και ο Εντης147 λενε οτι βαδιζουμε στο σωστο δρομο...
Πηγη:http://www.skai.gr/news/finance/article/150689/nai-sto-mnimonio-ohi-stoys-oroys/
-
http://www.youtube.com/watch?v=if-HS4tP ... re=related
Όλοι τη δουλίτσα μας πάμε να κάνουμε φίλε 8άρια.
Άλλος δίνει το αίμα του γιατί είναι αιμοδότης, εγώ πληροφορίες γιατί είμαι καταδότης...
Ο madox κάτι ξέρει που μιλάει για μηνιάτικα αλλά εσείς κοιμάστε... -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να προεξοφλήσει τι θα γίνει αν επαναδιαπραγματευτεί η χώρα το χρέος της. Μόνο η προπαγάνδα των ΜΜΕ εχει καταστήσει απαγορευμένη λέξη την επαναδιαπραγμάτευση. Στο κάτω κάτω ας γίνει δημοψήφισμα να δούμε τι θέλουν οι πολλοί.
και ο Ολι Ρεν όπου σταθεί κ όπου βρεθεί δεν θέλει ούτε να ακούει για αναδιάρθρωση ελληνικού χρέους. Τυχαίο; Δεν νομίζω! Αντιθέτως επαινεί την ελληνική προσπάθεια.
Καλό κουράγκιο!
Φυσικα και δεν ειναι τυχαιο....
Ξερει ο Ολι Ρεν οτι αν βρεθει καποιος με @@δια στην Ελλαδα και πει δε πληρωνω, και γραφω το μνημοσυνο στα τετοια μου την αλλη μερα ο πολυς Ολι Ρεν θα βρεθει ανεργος μιας και δε θα υπαρχει ουτε ευρω ουτε ΕΚΤ και κατι τραπεζες απο Γερμανια και Γαλλια μερια θα τον κυνηγανε να τον σουβλισουν...@Εντη147:
Μην ανησυχεις αδερφε...
Δε θα εχεις τη τυχη του Αρτεμη...
Το πολυ πολυ να σε βαλουμε να κουβαλας καφεδες και νερα στους υπαλληλους του Μετρο και της Βουλης, και ΚΑΝΑ σαντουϊτς στΙς συνεδριασεις του Δ.Σ. ΓΕΝΟΠ -
Θα το κάνεις αυτό για μένα; Θα πει κανά καλό λόγο η γυναίκα του Κου Κώστα;
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
:inlove:Θα το κάνεις αυτό για μένα; Θα πει κανά καλό λόγο η γυναίκα του Κου Κώστα;
Και η γυναικα του κυρ Κωστα και η πεθερα του μπαρμπα Σταθη και ο μπατζανακης της κυρα Φροσυνης....
στην μυκονο η στην κερκυρα παλια εκτελουσαν τις θανατικες ποινες?
Στη Μυκονο.
Στο Σκοπευτηριο του Σουπερ Παρανταϊς και στο πεδιο βολης του Πιερρο'ς...Τελικα τιποτα δεν ειναι τυχαιο...
-
βαρέθηκα να ακούω αντικρουόμενες απόψεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και όπως εξελίσσονται τα πράγματα σε λίγο θα συζητάμε με ποιο τρόπο θα ταφεί ο ασθενής...
εκείνο που χρειάζεται είναι η ανατροπή του μαύρου κλίματος που έχουν επίτηδες δημιουργήσει για να περάσουν τα πρωτοφανή οριζόντια αντιλαϊκά μέτρα χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.
αντί να τρώνε πολύτιμο χρόνο σε συσκέψεις επί συσκέψεων αποκλειστικά για την εκπλήρωση των όρων του μνημονίου, ας ασχοληθούν και με την δημιουργία κλίματος αποσυμφόρησης της ψυχολογικής πίεσης στην οποία μας έχουν υποβάλει τόσους μήνες.ένα είναι σίγουρο...όπως και να εξελιχθεί η υγεία (οικονομία) του ασθενούς (ελλάδα) οι γιατροί (τρόικα) δεν θα τον αφήσουν να πεθάνει. για πρώτη φορά από την δημιουργία του ελληνικού κράτους η οικονομία του επηρεάζει την παγκόσμια οικονομία σε τέτοιο βαθμό ώστε αν χρειαστεί θα μας κάνουν τσιμπούκια όπως οι βόρειες τουρίστριες τα νησιώτικα καμάκια.
αν δεν πεισθούν, με κάθε τρόπο, οι αγορές ότι τα ομόλογά μας είναι 'λίρα εκατό' τότε θα τους πάρουμε στον πάτο και τους βόρειους και τους υπερατλαντικούς και τους απωανατολικούς.ας φροντίσουν λοιπόν να αλλάξει το κλίμα για να επανέλθει, όσο γίνεται, σε κανονικούς ρυθμούς η οικονομική ζωή στη χώρα γιατί τα μεγέθη σε λουκέτα και ανεργία θα σκεπάσουν οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια έχει γίνει μέχρι τώρα.
-
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
ένα είναι σίγουρο...όπως και να εξελιχθεί η υγεία (οικονομία) του ασθενούς (ελλάδα) οι γιατροί (τρόικα) δεν θα τον αφήσουν να πεθάνει. για πρώτη φορά από την δημιουργία του ελληνικού κράτους η οικονομία του επηρεάζει την παγκόσμια οικονομία σε τέτοιο βαθμό ώστε αν χρειαστεί θα μας κάνουν τσιμπούκια όπως οι βόρειες τουρίστριες τα νησιώτικα καμάκια.
αν δεν πεισθούν, με κάθε τρόπο, οι αγορές ότι τα ομόλογά μας είναι 'λίρα εκατό' τότε θα τους πάρουμε στον πάτο και τους βόρειους και τους υπερατλαντικούς και τους απωανατολικούς.Δεν ξέρω για τα τσιμπ**** που λες αλλά αυτά άκουγα στο CNN & BBC. Οτι μία πτώση της ελληνικής οικονομίας θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες στην ευρωπαική κυρίως αλλά και στις μεγάλες αγορές ελέω ΕΕ.
Οπότε είναι μονόδρομος η ανάκαμψη. Το βλέπουν κ οι ίδιοι ότι δεν γίνεται να μας αφήσουν στην μοίρα μας. Προφανώς δεν είναι τυχαίες οι δηλώσεις του Ολι Ρεν.
Θα δείξει το μέλλον...
-
Δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα.
Αντί να μας καλοπιάνουν ώστε να μη χρεωκοπήσουμε θα μας ξεσκίσουν αν δεν τα καταφέρουμε.Γι αυτό σκέφτομαι να στοκάρω σιγά σιγά στο σπίτι τρόφιμα και εφόδια επειδή ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ, το Δημόσιο χρήμα διασπαθίζεται, οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτο και οι στρατιές των ΔΥ δεν δέχονται οι μισθοί τους κατέβουν κάτω από 400 ευρώ.
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!