-
όχι, δεν μας πέρασε απ το μυαλό ότι ο παπαδόπουλος είναι το παπαγαλάκι των κυκλων που ξεμένουν απο ψυχικό σθένος
-
Αφιερωμένο:
άρθρο του Βήματος το 1999. Αν διαβάσει κανείς προσεκτικά αυτές τις παραγράφους, θα καταλάβει πολλά.
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2& ... 25/07/1999Απόσπασμα:
Τι έγινε λοιπόν αυτή την οκταετία; Με υπουργούς Εθνικής Οικονομίας τους κκ. Απ. Λάζαρη στην αρχή και μετά τον κ. Γ. Αρσένη το ΠαΣοΚ έδωσε όντως μεγάλες αυξήσεις στους μισθωτούς και κρατικοποίησε όλες σχεδόν τις προβληματικές, για να ξυπνήσει μεσάνυχτα το καλοκαίρι του 1985, ευθύς μετά τις εκλογές, τον Ανδρέα ο κ. Δ. Χαλικιάς, διοικητής τότε της Τράπεζας της Ελλάδος, και να του αναγγείλει ότι έχει στο ταμείο του μόνο 200.000 δολάρια και το ισοζύγιο πληρωμών κλείνει με έλλειμμα 3,5 δισ.! «Χρεοκοπούμε, Πρόεδρε!». Και ο Ανδρέας, που, όπως λέει ο κ. Αδ. Πεπελάσης, είχε οξεία αίσθηση και του πολιτικού αλλά και του προσωπικού κινδύνου, αλλάζει άρδην πολιτική περνώντας από τις παροχές στη λιτότητα και αντικαθιστά τον κ. Γ. Αρσένη με τον κ. Κ. Σημίτη εκτιμώντας τη συνέπειά του και την ευθύνη του στην ανάληψη πολιτικού κόστους.
Αυτές οι αντιφάσεις και τα πισωγυρίσματα σημαίνουν άραγε ότι η οκταετία ήταν χαμένη; «Την πρώτη τετραετία πήραμε από το μέλλον, δανειστήκαμε από τους πόρους που θα παράγονταν μελλοντικά στα επόμενα δύο-τρία χρόνια για να αποκαταστήσουμε κοινωνική δικαιοσύνη και μια στοιχειώδη συνοχή μεταξύ του λαού ώστε να μπορέσει να προχωρήσει» λέει ο κ. Ακης Τσοχατζόπουλος, και ο κ. Αδ. Πεπελάσης προσθέτει: «Δεν θεωρώ χαμένη την οκταετία. Το αντίθετο! Δεν πρέπει να κρίνουμε την οικονομική πολιτική σαν στενόκαρδοι λογιστές. Η αλήθεια είναι ότι την πρώτη τετραετία κυριάρχησε το κοινωνικό στοιχείο και η οικονομία χρησιμοποιήθηκε για να εξισορροπηθεί η κοινωνία. Αν δεν γινόταν όμως αυτό, πώς θα μπορούσαμε να μπούμε στην Ευρώπη με μια κοινωνία διχασμένη, με αντίρροπες δυνάμεις και ολόκληρα στρώματα του λαού αποκλεισμένα; Τη δεύτερη τετραετία πρυτάνευσε ο ρεαλισμός και η οικονομία βάδισε στον δρόμο της σταθεροποίησης».
Να σημειώσω ότι τη μετάθεση των βαρών στην επόμενη κάθε φορά γενιά την πληρώνουν τώρα μαζεμένη οι σημερινοί νέοι άνθρωποι. Οι άλλοι συνταξιοδοτούνται πρόωρα βρίζοντας για το 'πετσοκομμένο εφάπαξ'.
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Σας πέρασε ποτέ απ' το μυαλό ότι όσα λέει ο Παπαδόπουλος, ίσως γίνουν όχι επειδή το θέλει αυτός (πράγμα μάλλον ασήμαντο), αλλά εκ των πραγμάτων;
Εννοώ, δηλαδή, ότι ο Παπαδόπουλος, ίσως απλά περιγράφει όσα θα συμβούν.εμενα μου περασε απο το μυαλο οτι ο Παπ περασε απο το υπουργειο οικονομικων και ηταν κορυφαιο στελεχος. Αρα εχει σοβαροτατες ευθυνες για τη σημερινη κατασταση. Αρα δε μου ακουγεται πολυ λογικο να μιλαει καποιος για θεματα στα οποια ο ιδιος εχει αποτυχει.
-
Νταξ, καλούτσικα τα επιδόματα κλπ, αλλά δεν βλέπω να προσφέρεται και ιδιωτικός υπάλληλος να κάνει π$πες ή τέλος πάντων να κατευνάζει τας ερωτικάς ορέξεις του νεοπροσληφθέντος δημοσίου υπαλλήλου. πάν τα κεχτημένα.Καλώς το edit mod. Ακόμα χρωστάς κάτι απαντήσεις νομίζω...
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Νταξ, καλούτσικα τα επιδόματα κλπ, αλλά δεν βλέπω να προσφέρεται και ιδιωτικός υπάλληλος να κάνει π$πες ή τέλος πάντων να κατευνάζει τας ερωτικάς ορέξεις του νεοπροσληφθέντος δημοσίου υπαλλήλου. πάν τα κεχτημένα.
Καλώς το edit mod. Ακόμα χρωστάς κάτι απαντήσεις νομίζω...
Dear mods, χαρακτηρισμοί; Επιτρέπονται; Αν, ναι, no problem, απαντάω με όσους χαρακτηρισμούς θέλετε στο 'pet'.
Χρωστάω; Στείλε το λογαριασμό.Mας συνχωρεις που δεν μπορουμε να ειμαστε συνεχεια πανω απο το φορουμ.Μας συνχωρεις που πρεπει να δουλεψουμε κιολας .Συγνωμη[mod]
-
Νταξ, καλούτσικα τα επιδόματα κλπ, αλλά δεν βλέπω να προσφέρεται και ιδιωτικός υπάλληλος να κάνει π$πες ή τέλος πάντων να κατευνάζει τας ερωτικάς ορέξεις του νεοπροσληφθέντος δημοσίου υπαλλήλου. πάν τα κεχτημένα.
Καλώς το edit mod. Ακόμα χρωστάς κάτι απαντήσεις νομίζω...
Dear mods, χαρακτηρισμοί; Επιτρέπονται; Αν, ναι, no problem, απαντάω με όσους χαρακτηρισμούς θέλετε στο 'pet'.
Χρωστάω; Στείλε το λογαριασμό.Έτσι ακριβώς. Πέραν της (χιλιοπαιγμένης) κασσέτας ουδεμία άλλη απάντηση. Oh well, τι είχαμε, τι χάσαμε...
Όσο και όπου φτάνει ο καθείς...Δεν υπαρχει λογος για προσωπικους χαρακτηρισμους,αν εχετε να μοιρασετε κατι καντε το εκτος φορουμ[mod]
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Καλώς το pet. Ακόμα χρωστάς κάτι απαντήσεις νομίζω...
Χρωστάω; Στείλε το λογαριασμό.Έτσι ακριβώς. Πέραν της (χιλιοπαιγμένης) κασσέτας ουδεμία άλλη απάντηση. Oh well, τι είχαμε, τι χάσαμε...
Όσο και όπου φτάνει ο καθείς...Ότι είχα να πω το είπε ο Παπαδόπουλος. Ποια απορία σου δεν λύθηκε;
-
καλά τώρα, το είπε ο παπαδόπουλος τί να λέμε
Παραλύει η Πορτογαλία απ την γενική απεργεία σήμερα
Για πρώτη φορά τα τελευταία είκοσι χρόνια τα δύο μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας το UGT και το CGTP ένωσαν τις δυνάμεις τους και κάλεσαν σε εθνική ημέρα δράσης.
-
Σας πέρασε ποτέ απ' το μυαλό ότι όσα λέει ο Παπαδόπουλος, ίσως γίνουν όχι επειδή το θέλει αυτός (πράγμα μάλλον ασήμαντο), αλλά εκ των πραγμάτων;
Εννοώ, δηλαδή, ότι ο Παπαδόπουλος, ίσως απλά περιγράφει όσα θα συμβούν.Πολλά πράγματα εκ των πραγμάτων θα μπορούσαν να συμβούν αντίθετα μεταξύ τους, μεταξύ των οποίων και αυτός και συμμορία που συμμετέχει να βρεθούν εξαφανισμένοι για πάντα από τον πολιτικό χάρτη και να γιαουρτώνονται από όποιον τους συναντάει στο δρόμο του. Πολλοί απ αυτούς επίσης εκ των πραγμάτων θα έπρεπε να βρίσκονται η να βρεθούν σε μπουντρούμια ως κοινοί εγκληματίες κλέφτες κι απατεώνες.
-
Καλώς το pet. Ακόμα χρωστάς κάτι απαντήσεις νομίζω...
Χρωστάω; Στείλε το λογαριασμό.Κύριοι διχειρισταί; Καμιά απάντηση; (άλλες φορές κάτι δευτερόλεπτα σας έπαιρνε να μου σβήσετε τους όποιους χαρακτηρισμούς έκανα...τώρα; Που δεν τους κάνω εγώ; Τίποτα; Απεργία; Άρα, απαντάω αναλόγως, έτσι;).
**Στο εγραψα και πιο πανω:
Mας συνχωρεις που δεν μπορουμε να ειμαστε συνεχεια πανω απο το φορουμ.Μας συνχωρεις που πρεπει να δουλεψουμε κιολας .Συγνωμη[mod]
** -
τι διάολο, κι άλλοι κρατικοί υπάλληλοι στην Ιρλανδία
http://tvxs.gr/news/κόσ% ... E%B1%CF%82
-
Ο Παπαδοπουλος ζητάει εκλογες,ποσες εκλογες πρεπει πια να κανουμε σε αυτον τον τοπο;Να φτιαχνουμε και να διαλυουμε το κοινοβουλιο καθε 6 μηνες;
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
τι διάολο, κι άλλοι κρατικοί υπάλληλοι στην Ιρλανδίαhttp://tvxs.gr/news/κόσ% ... E%B1%CF%82
Τα θέλει ο πωπός τους...
-
Είμαι περίεργος να δώ τις περικοπές στον χώρο της υγείας.
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=227057
Στην Ευρώπη man to man, στην Ελλάδα αμάν
Τον σταυρό τους πρέπει να κάνουν ακόμα κι αυτοί που πρόκειται να υποβληθούν σε χειρουργεία ρουτίνας, αφού αν συμβεί κάποια επιπλοκή θα πρέπει να εισαχθούν έστω για λίγο σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Η επίκληση στα... θεία δεν αφορά τη μέχρι τούδε εξέλιξη της υγείας τους αλλά τη μετέπειτα μέσα στη ΜΕΘ, αφού λόγω έλλειψης νοσηλευτών, τα πρωτόκολλα υγιεινής καταστρατηγούνται εκ των πραγμάτων.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, Δημήτρη Σκουτέλη, οι νοσηλευτές δεν προλαβαίνουν να αλλάξουν ρούχα πηγαίνοντας από ασθενή σε ασθενή με αποτέλεσμα ο κίνδυνος μετάδοσης μικροβίων να είναι καθημερινός. «Στις Σκανδιναβικές χώρες αντιστοιχούν 30 νοσηλευτές σε 1.000 κατοίκους. ** Στις χώρες του ΟΟΣΑ 9,6 και στην Ελλάδα έχουμε 3,2 νοσηλευτές ανά 1.000 κατοίκους. Αυτό σημαίνει ότι στο 24ωρο στη βάρδια του καθενός από εμάς αντιστοιχούν 4-5 ασθενείς, ενώ στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες η αναλογία είναι αντίστροφη. Εκεί είναι man to man η διαδικασία».**
Ολα αυτά, σύμφωνα με τον κ. Σκουτέλη, αναγκάζουν τους νοσηλευτές να μην ακολουθούν τους κανόνες υγιεινής, διότι πολύ απλά, δεν προλαβαίνουν. «Οταν εγώ στη βάρδιά μου έχω τη φροντίδα πέντε ανθρώπων στη ΜΕΘ και πρέπει να μπαινοβγαίνω για την όποια έκτακτη κατάσταση, το τελευταίο που θα σκεφτώ είναι να αλλάξω ρούχα. Πόσο δυνατή πρέπει να γίνει η φωνή μας για να καταλάβουν ότι πρέπει να προσλάβουν κόσμο στα νοσοκομεία; Εδώ και χρόνια προσπαθούμε με ημίμετρα να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με τα μικρόβια και τις λοιμώξεις, αλλά βάζοντας απλώς παραβάν ανάμεσα στους ασθενείς κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας...».
θα μας πει κάτι ο Στέφανος μάνος για την αυτήν την αναλογία
«Αν είχαμε ένα σοβαρό κράτος και όχι το γελοίο στο οποίο ζούμε, οι αρμόδιοι θα κατανοούσαν ότι λιγότερο κοστίζει η πρόσληψη νοσηλευτών από τα υπέρογκα ποσά που δαπανώνται για τη θεραπεία των λοιμώξεων και των επιπλοκών που δημιουργούνται.
Αλλά το κράτος μας ενδιαφέρεται μόνο να αυξήσει τα κέρδη των φαρμακοβιομηχανιών». Ο νευροχειρουργός Πάνος Παπανικολάου είναι καταπέλτης. «Λειτουργούμε εντελώς οριακά», λέει και συνεχίζει. «Για να ήταν όλοι ασφαλείς θα έπρεπε να είχαμε τουλάχιστον τους διπλάσιους νοσηλευτές
λάθος τα λέει, πρέπει να απολύσουμε κάμποσους απο δαύτους
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ο Παπαδοπουλος ζητάει εκλογες,ποσες εκλογες πρεπει πια να κανουμε σε αυτον τον τοπο;Να φτιαχνουμε και να διαλυουμε το κοινοβουλιο καθε 6 μηνες;Μα δεν λεει αυτο ακριβως, λεει κατι χειροτερο =>
Προτείνω μέσα στο 2011 η Βουλή να εγκρίνει τη συγκρότηση μιας ανεξάρτητης επιτροπής κύρους
Τι, ποιος, που??? Αμα δεν του(τους) αρεσει η δημοκρατια και το βαρος της ευθυνης σχηματισμου κυβερνησης γιατι δεν παραιτουνται, και μια ερωτηση προς τον κυριο Παπαδοπουλο,
-Και μετα το περας του Πενταετους προγραμματος θα ακολουθησει μια νεα επιτροπη κυρους ή απαλλαγμενοι απο το βαρυ πολιτικο φορτιο οι 300 θα αποδομησουν με την ησυχια τους οτι θα εχει απομεινει απο την επιτροπη?
Ελεος γμτ την τρελα μου γαμω, ριχτε του κανα αιγοπροβιο να συνελθει του κυρ.Αλεκου.
-
edit mod
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Γιατί να πει; Και πότε άνοιξε το στόμα του και δεν βγήκαν βατράχια από μέσα;
Ή μήπως αν χρειαστεί να νοσηλευτεί θα πάει στον Ευαγγελισμό ή στο κρατικό;
Ούτε πού ξέρει ο λεκές που πέφτουνε αυτά τα κτίρια.
Πάρτε πίσσα, πούπουλα και σιδηροτροχιές αλά Λούκυ Λουκ . Ο καιρός γαρ εγγύς λέμε -
edit mod
-
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Γιατί να πει; Και πότε άνοιξε το στόμα του και δεν βγήκαν βατράχια από μέσα;
Ή μήπως αν χρειαστεί να νοσηλευτεί θα πάει στον Ευαγγελισμό ή στο κρατικό;
Ούτε πού ξέρει ο λεκές που πέφτουνε αυτά τα κτίρια.
**Πάρτε πίσσα, πούπουλα και σιδηροτροχιές **αλά Λούκυ Λουκ . Ο καιρός γαρ εγγύς λέμεEτσι...
-
edit mod
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!