-
Όχι και τόσο πρόσφατο (από το καλοκαίρι το έχω κάνει copy-paste) αλλά πάντα επίκαιρο....
*'....Στην εβδομαδιαία έκδοση της Ελευθεροτυπίας 'Εβδομάδα', υπάρχει ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για το ασύλληπτο φαγοπότι που γίνεται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Επιγραμματικά θα αναφέρω τα κυριώτερα στοιχεία για να καταλάβουμε όλοι ότι τελικά, είναι άσκοπο να τσακωνόμαστε μεταξύ μας, για το ποιος θα φάει περισσότερα, ενώ εμείς να είμαστε σταθερά στα 700 ευρώ.
Ο μισθός λοιπόν κάθε βουλευτή μετά τις..συγκλονιστικές περικοπές της τάξης των 500 ευρώ, κυμαίνεται στα 5.500-6.500 ευρώ περίπου. Βέβαια, αυτός είναι ο κυρίως μισθός, μιας και για κάθε μια συμμετοχή σε επιτροπή της Βουλής, παίρνουν άλλα 250 ευρώ! Δηλαδή, για να κάνουν το αυτονόητο, κάτι για το οποίο υποχρεούνται από τον ρόλο τους, πληρώνονται επιπλέον. Κι αυτό, το λένε Δημοκρατία;
Και συνεχίζω: από τους κυβερνητικούς βουλευτές, μόνο ο Ηλίας Μόσιαλος απαρνήθηκε τα περισσότερα από τα βουλευτικά προνόμια (αυτοκίνητο, συνεργάτες, αστυνομικούς, επιδόματα εξοπλισμού γραφείου κ.α) ενώ μόλις 5 βουλευτές επέλεξαν το οικονομικό υβριδικό TOYOTA αξίας 25.000 ευρώ, αντί της πολυτελούς LEXUS των 75.000 ευρώ και των 3500cc.
Και συνεχίζω:
-Κάθε βουλευτής λαμβάνει για έξοδα οργάνωσης του γραφείου του 1.200-1500 ευρώ τον μήνα (!), ενώ οι νεοεκλεγέντες άλλα 5.000 (Σ.Σ. προφανώς για να μπουν στο 'κλίμα').
-Για έξοδα κίνησης, κάθε βουλευτής παίρνει 450 ευρώ και οι της επαρχίας 1.000. Το μήνα, εννοείται...Ενώ υπάρχει ατέλεια στα ΜΜΜ και 104 αεροπορικά εισιτήρια ετησίως για τους βουλευτές της περιφερείας.
-Κάθε βουλευτής δικαιούται αυτοκίνητο μέσω leasing, το οποίο κοστίζει 1.300 ευρώ το μήνα. Από 2.000 cc που ήταν, επί Σιούφα τα κυβικά ανέβηκαν στα 3.500.
-Υπάρχει και ταχυδρομική ατέλεια φυσικά. Κι εκεί η ταρίφα είναι 1.000 ευρώ το μήνα-σε έναν κόσμο του ίντερνετ, ξέρετε κανέναν να στέλνει με το ταχυδρομείο επιστολές αξίας 1.000 ευρώ το μήνα; Εννοείται ότι σε Χριστούγεννα & Πάσχα, το ποσό είναι...double dot!
-Με την ίδια ταρίφα, 1.000 το μήνα, υπάρχει ατέλεια τηλεφωνικών συνδέσεων για σταθερά και 250 για κινητά. Ο μεγάλος Σιούφας μάλιστα, φρόντισε να πληρωθούν από τον προϋπολογισμό της Βουλής τα 35 (!) εκατομμύρια ευρώ που άφησαν ως χρέη στα κινητά οι βουλευτές επί Προεδρίας Μπενάκη.
-Την ίδια ταρίφα-το ξέρω, κουραστήκατε-λαμβάνουν οι βουλευτές για έξοδα διαμονής στην Αθήνα. Δικαιούνται επίσης 1-2 επιστημονικούς συνεργάτες, μέχρι 3 μετακλητούς από το Δημόσιο, και 1-2 Αστυνομικούς.
-Ενώ σε όλους εμάς θα μας βγει ο κώλος να πάρουμε σύνταξη, οι βουλευτές μπορούν να πάρουν με μόλις 4 χρόνια θητείας! Και φυσικά, αν κάποιος έχει και τη δουλειά του, θα πάρει σύνταξη και από εκεί. Κι αν υπήρξε και Δήμαρχος, και από εκεί!Θέλετε κι άλλα; Ε, μετά από αυτά, όποιος μου ξαναπεί λέξη για την 'δαπανηρή Βασιλεία' και τους 'βασιλιάδες που τους τάιζε ο Ελληνικός Λαός', θα τον στείλω από εκεί που ήρθε....'*
[πηγή: dexiextrem.blogspot.com]
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Θέλετε κι άλλα; Ε, μετά από αυτά, όποιος μου ξαναπεί λέξη για την 'δαπανηρή Βασιλεία' και τους 'βασιλιάδες που τους τάιζε ο Ελληνικός Λαός', θα τον στείλω από εκεί που ήρθε....'[/i][πηγή: dexiextrem.blogspot.com]
Σωστα ολα αυτα αλλα χρησιμοποιουνται ωστε να βγουν αλλα συμπερασματα...
Το (ακρα) Δεξι εξτρεμ ξεχναει να μας πει οτι η 'βασιλικη χορηγια' δεν αντικατασταθηκε απο τη βουλευτικη αποζημιωση αλλα ηταν εξτρα και επιπλεον εξοδο μιας και η βουλευτικη αποζημιωση και καποια (λιγοτερα μεν υπαρκτα δε) προνομια που τη συνοδευουν υπηρχαν και τοτε μιας και το πολιτευμα ηταν Βασιλευομενη Δημοκρατια(??).
Ας αφησουμε τους σκελετους στα ντουλαπια τους, εχουμε να ασχοληθουμε με σοβαρωτερα και προπαντων σημερινα θεματα. -
δυο φορές στον ίδιο χρόνο την ίδια ο ΓΑΠ...
Ραγδαία άνοδος στα spread- Φόβοι για χρεοκοπία
Στην πρώτη θέση παγκοσμίως, στις χώρες με τις μεγαλύτερες πιθανότητες χρεοκοπίας, βρίσκεται η Ελλάδα, την ώρα που το spread των δεκαετών ομολόγων εκτινάχθηκε πάνω από τις 900 μ.β, με ανοδική τροχιά.
Ειδικότερα, το spread του 10ετούς ομολόγου έφτασε στις 930 μονάδες βάσης. κάτι που, σύμφωνα με αναλυτές, οφείλεται στις πληροφορίες για προσφυγή σε πρόωρες εθνικές εκλογές.
Την ίδια ώρα, στην πρώτη θέση παγκοσμίως, στις χώρες με τις μεγαλύτερες πιθανότητες χρεοκοπίας, βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με την Capital Market Authority (CMA).
Η χώρα μας, σύμφωνα με τη CMA, εμφανίζει πιθανότητες χρεοκοπίας με 52%. Ακολουθούν η Βενεζουέλα με 49.66%, η Ιρλανδία με 40,09%, η Αργεντινή με 34,64%, το Πακιστάν με 33.68% και η Πορτογαλία με 33,68%.
Στις αρχές του Απριλίου η Ελλάδα βρισκόταν στην έκτη θέση με 26% πιθανότητα χρεοκοπίας. Σημειώνεται ότι το Ιράκ εμφανίζεται με πιθανότητα χρεοκοπίας 20,88%. -
καποιοι πρεπει να βγαζουν ΤΡΕΛΑ ΛΕΦΤΑ ολο αυτο το διαστημα, προσπαθω να σκεφτω ποιοι ειναι?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
καποιοι πρεπει να βγαζουν ΤΡΕΛΑ ΛΕΦΤΑ ολο αυτο το διαστημα, προσπαθω να σκεφτω ποιοι ειναι?αυτή τη στιγμή δεν κερδίζουν γιατί δεν αγοράζονται οι τίτλοι, άρα δεν πουλάνε οι έχοντες...
τα λεφτά θα βγούνε όταν αποπληρωθούν στην ώρα τους οι δόσεις....όσοι μεγαλοεπενδυτές κρίνουν ότι παρουσιάστηκε κάποια μεγάλη ευκαιρία αλλού και ρευστοποιήσουν, σίγουρα θα χάσουν αφού τα πουλάνε τα ελληνικά χαρτιά, σε τιμές εκπτώσεων.
οπότε όσοι έχουν γερά στομάχια ή μεγάλες τσέπες θα περιμένουν να κερδίσουν στην εξαγορά (εάν δεν πτωχεύσουμε) ή εάν μέχρι τότε η ελληνική οικονομία πετάξει και αποκτήσουν την αναγραφόμενη αξία...πάντως όλοι αυτοί δεν βγάζουν πάντα ΤΡΕΛΑ ΛΕΦΤΑ αλλά με τόσα λεφτά βγάζεις πάντα ΤΡΕΛΑ Μ@@ΝΙΑ...
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Θέλετε κι άλλα; Ε, μετά από αυτά, όποιος μου ξαναπεί λέξη για την 'δαπανηρή Βασιλεία' και τους 'βασιλιάδες που τους τάιζε ο Ελληνικός Λαός', θα τον στείλω από εκεί που ήρθε....'[/i]
[πηγή: dexiextrem.blogspot.com]
Σωστα ολα αυτα αλλα χρησιμοποιουνται ωστε να βγουν αλλα συμπερασματα...
....
Ας αφησουμε τους σκελετους στα ντουλαπια τους, εχουμε να ασχοληθουμε με σοβαρωτερα και προπαντων σημερινα θεματα.Έχεις δίκιο, δεν έπρεπε να κοπιάρω την τελευταία παράγραφο - είναι τελείως εκτός θέματος.
Πάντως τραγικά πράγματα. Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει, και γίνε εσύ κλέφτης αν δεν τα βγάζεις πέρα με 700 ευρώ.
2 διαφορετικοί κόσμοι.... -
http://www.youtube.com/watch?v=RZ5hLnyoS_s
Youtube VideoΈνα καλό ως τώρα των εκλογών είναι ότι έχει κεντήσει η ελληνοφρένεια...
-
Τελικά ρε Μάνε ο ΓΑΠ σαν τι θα κριθεί στο μέλλον; Θα λέμε πως το σοσιαλιστικό μοντέλο απέτυχε, δείτε τα χάλια της Ελλάδας; Στον σοσιαλισμο θα τον φορτώσουμε; Βέβαια με ολιστική θεώρηση μπορεί να είνα σοσιαλιστής, θα μας φτάσει σε τέτοια επίπεδα αφραγγίας που να σοσιαλιστούμε για να επιβιώσουμε.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Φίλε λάθος τοπικό
Εδώ έπρεπε να τον ποστάρεις.
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=5&t=32324&start=0
Βιλλ κάνε τον κόπο και στείλε τον εκεί. -
Αυτόν πρέπει να τον σφαλιαρίσουν άνευ σταματημού. Ουστ..
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Αυτόν πρέπει να τον σφαλιαρίσουν άνευ σταματημού. Ουστ..Kατι τετοιο εχω στο μυαλο μου
-
σε ενα τευχος των 4τ του '94 που επεσε στα χερια μου βρηκα το εξης
'οι βουλετευες δικαιούνται ενα αυτοκινητο εως 2.000 κεκ καθε 2 χρονια με πληρη απαλλαγη απο ΕΦΚ χωρις περιορισμο στην χρηση και στην πωληση'
Με αλλα λογια χτυπαγανε μια Μερσεντες Ε200 των 10 εκατ, γυρω στα 6 με 7,την πουλαγανε μετα απο κανα 2 χρονια γυρω στα 8 κι ετσι κυκλοφορουσανε με καινουριο αμαξι και βγαζανε και κανα ψιλο... -
Σήμερα υπάρχει μπαράζ δημοσιευμάτων , Βήμα , Ημερησία , Ισοτιμία καί αλλού , που μιλούν πλέον γιά το γεγονός ότι η πτώχευση , πλήρης η ελεγχόμενη , η αναδιάρθρωση η το haircut των ομολόγων , είναι πρό των πυλών .
Μάλιστα ίσως να διαβαίνει και τις πύλες τώρα .Προφανώς ο ΓΑΠ δεν μπορεί να το διαχειριστεί αυτό , μιά και έχει βεβαρυμένο παρελθόν και παρόν και η προσφυγή στις κάλπες είναι αναγκαία .
Τι θα βγάλουν όμως αυτές ?
Νομίζω ότι ανεξάρτητα από αυτό το γεγονός μιά κυβέρνηση εθνικής ενότητας από Πασοκ , ΝΔ , Ντόρα , Κουβέλη σίγουρα και ίσως και ΛΑΟΣ και Συριζα , θα είναι αυτή που θα διαχειριστεί το θέμα .
Τι θα σημαίνει αυτό .
Προφανώς αντιπολίτευση θα είναι το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή που έχουν άλλωστε και κάποια κοινά συνθήματα , όπως τα περί παγκοσμιοποίησης , νέας τάξης κλπ και που προφανώς θα ενισχυθούν εκλογικά στις επόμενες εκλογές , αν αυτές γίνουν πριν την ανάκαμψη της χώρας .Τώρα η νέα κυβέρνηση θα έχει ένα σημαντικό ρόλο που θα διαγράψει το μέλλον της χώρας γιά τα επόμενα 20-30 χρόνια .
Αν έχει την δύναμη να θέσει τους ξένους πρό των ευθυνών τους , όσο αφορά το χρέος που έχουμε επιβαρυνθεί από το μεταναστευτικό και τους εξοπλισμούς και να τους κάνει το ανάλογο κούρεμα , η απλά θα κουρέψει περισσότερο το λαό .Μέχρι τα Χριστούγεννα το έργο θα έχει ξεκαθαρίσει .
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αυτόν πρέπει να τον σφαλιαρίσουν άνευ σταματημού. Ουστ..
Kατι τετοιο εχω στο μυαλο μου
Μου ανεβάζει την πίεση Βασίλη
-
-
Το έχω ξαναγράψει: Αν πτωχεύσουμε και ειδικότερα χαθούν οι οικονομίες -όσων έχουν- απο τις τράπεζες, θα χυθεί αίμα....
-
Η γενιά μας (των 30+) είναι καμένη γενιά.
Στα πιο παραγωγικά μας χρόνια μας έχουν σκίσει στην λιτότητα και ύφεση.
Μιζέρια, ανασφάλεια και έλλειψη οράματος χτυπάνε κόκκινα.
Με το κάψιμο αυτό θα το φυσάμε και στο γιαούρτι. Οπότε και να επανέλθουν τα πράγματα imo θα εξακολουθούμε πολλοί να επιδεικνύουμε συμπεριφορά υπέρτατου τσίπη - πατεντιάρη ένεκα φόβου.
-
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Η γενιά μας (των 30+) είναι καμένη γενιά.Στα πιο παραγωγικά μας χρόνια μας έχουν σκίσει στην λιτότητα και ύφεση.
Με το κάψιμο αυτό θα το φυσάμε και στο γιαούρτι. Οπότε και να επανέλθουν τα πράγματα imo θα εξακολουθούμε πολλοί να επιδεικνύουμε συμπεριφορά υπέρτατου τσίπη - πατεντιάρη ένεκα φόβου.
Σωστος ρε π0@στ! μου...
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Η γενιά μας (των 30+) είναι καμένη γενιά.
Στα πιο παραγωγικά μας χρόνια μας έχουν σκίσει στην λιτότητα και ύφεση.
Με το κάψιμο αυτό θα το φυσάμε και στο γιαούρτι. Οπότε και να επανέλθουν τα πράγματα imo θα εξακολουθούμε πολλοί να επιδεικνύουμε συμπεριφορά υπέρτατου τσίπη - πατεντιάρη ένεκα φόβου.Εμείς οι 50άρηδες , μεγαλώσαμε με αυτή την νοοτροπία και γιά αυτό ξεφύγαμε λίγο την τελευταία 15ετία .
Οι 30άρηδες θα μάθετε τα παιδιά σας , ότι μας μάθαιναν οι γονείς μας και δεν σας έμαθαν οι δικοί σας γονείς .
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!