-
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
απελευθερώνεται το επάγγελμα των αυτοκινητιστών....χάνεται η αξία των αδειών....
άποψη δημοσιογράφου: μα την άδεια δεν σας την στερούν...μπορείτε να εξακολουθείτε να δουλεύετε...παρομοίωση δική μου: ποιος θα δεχόταν να απαλλοτριωθεί το σπίτι του (πλήρης απαξίωση σε τρία χρόνια) με το αντάλλαγμα να εξακολουθεί να μένει μέσα!!!
δεν έχω σχέση με το επάγγελμα αλλά προσπαθώ να προσεγγίσω την ψυχολογία των αυτοκινητιστών...
Δεν πάει ακριβώς έτσι....
Αγοράζεις εσύ μια άδεια 200.000 ευρώ για να κάνεις μια δουλειά, γνωρίζοντας ότι μπορείς να την κάνεις μόνο εσύ και όσοι άλλοι έχουν άδεια (πεπερασμένος αριθμός που δεν αυξάνεται...)
Άρα έχεις εξασφαλισμένη εργασία και κάνεις απόσβεση των χρημάτων που έδωσες για την άδεια.
Και στο τέλος την ξαναπουλάς. Άρα όλα αυτά τα χρόνια εκμεταλεύτηκες ένα γεγονός και είχες μόνιμη δουλειά και έσοδα και στο τέλος την 'απόσβεση' που έκανες, την ξαναπληρώνεσαι..Είναι σαν να σου πώ, πάρε 1εκ ευρώ δάνειο, άνοιξε ένα ξενοδοχείο στην Μύκονο που όμως θα υπάρχει μόνο το δικό σου και άλλα 3 (άρα δεν θα υπάρχει ανταγωνισμός == σίγουρα $$) και στο τέλος, ξαναπούλα το σε τιμή μεγαλύτερη απο αυτή που το αγόρασες...
Τρελή κοροϊδία...
Άσε που την άδεια που την αγοράζεις/πουλάς για 200.000 ευρώ, στα χαρτιά φαίνεται ότι την πήρες/έδωσες για φραγκοδίφραγκα..
Το μόνο σωστό θα ήταν να βγεί η κυβέρνηση, να πεί οτι εγώ θεωρώ ότι μια άδεια τέτοια αποσβένεται μέσα σε 5-6-7 χρόνια, άρα όσοι πήραν άδεια τα προηγούμενα 5-6-7 χρόνια θα έχουν λαμβάνειν το αντίστοιχο ποσοστό
-
Nαι μωρε απελευθερωθηκε το επαγγελμα...
Κι ετσι θα μπορει ο καθενας ανεργος με μια αδεια μεταφορων αντι ενος συμβολικου ποσου (1000 ευρω οπως λεει ο Ρεππας) να εξασκησει το επαγγελμα του μεταφορεα!!!!
Το γεγονος οτι ο νομος υποχρεωτικα ζηταει ιδρυση ΑΕ ή ΕΠΕ, υποχρεωτικη υπαρξη αποθηκων logistics (τα οποια ως γνωστον ειναι πενευκολα και ανεξοδα για το καθενα μας ειδικα οταν ειναι ανεργος) θεωρειται οτι αποκλειει παντελως τις μεγαλες μεταφορικες εταιρειες (που ετσι κι αλλιως ειναι ΑΕ ΕΠΕ και διαθετουν αποθηκες ή εχουν τα κεφαλαια για να τις αποκτησουν) ωστε να αποκτησουν 200 αδειες με 200.000 ευρω.
Φυσικα εκτος απο τη καταπολεμηση της ανεργιας και ο ανταγωνισμος θα ωφεληθει.
Διοτι ως γνωστο 20000 μεταφορεις που παλευουν για το δρομολογιο (παζαρευοντας τα κομιστρα) δεν συμβαλλουν το ιδιο στον ανταγωνισμο απο το ουσιαστικο ολιγοπωλιο των 5-10-20 εταιρειων που θα αντικαταστησουν τους μεμονωμενους μεταφορεις.Ξερω, ξερω ο ΟΤΕ... οι ιδιωτες παροχοι....μπλα...μπλα...μπλα...ο ανταγωνισμος μπλα...μπλα...μπλα
-
Αραγε θα κανουν το ιδιο και με τα ταξι???
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Δεν πάει ακριβώς έτσι....
Αγοράζεις εσύ μια άδεια 200.000 ευρώ για να κάνεις μια δουλειά, γνωρίζοντας ότι μπορείς να την κάνεις μόνο εσύ και όσοι άλλοι έχουν άδεια (πεπερασμένος αριθμός που δεν αυξάνεται...)
Άρα έχεις εξασφαλισμένη εργασία και κάνεις απόσβεση των χρημάτων που έδωσες για την άδεια.
Και στο τέλος την ξαναπουλάς. Άρα όλα αυτά τα χρόνια εκμεταλεύτηκες ένα γεγονός και είχες μόνιμη δουλειά και έσοδα και στο τέλος την 'απόσβεση' που έκανες, την ξαναπληρώνεσαι..Δηλαδή αν επενδύσεις σε ακίνητα η ότι άλλο, τι διαφορετικό θα συμβεί, στο τέλος -κι ενώ θα έχεις κάνει απόσβεση και θα έχεις έσοδα και χωρίς εργασία παρακαλώ- θα το χαρίσεις;
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Nαι μωρε απελευθερωθηκε το επαγγελμα...Κι ετσι θα μπορει ο καθενας ανεργος με μια αδεια μεταφορων αντι ενος συμβολικου ποσου (1000 ευρω οπως λεει ο Ρεππας) να εξασκησει το επαγγελμα του μεταφορεα!!!!
Το γεγονος οτι ο νομος υποχρεωτικα ζηταει ιδρυση ΑΕ ή ΕΠΕ, υποχρεωτικη υπαρξη αποθηκων logistics (τα οποια ως γνωστον ειναι πενευκολα και ανεξοδα για το καθενα μας ειδικα οταν ειναι ανεργος) θεωρειται οτι αποκλειει παντελως τις μεγαλες μεταφορικες εταιρειες (που ετσι κι αλλιως ειναι ΑΕ ΕΠΕ και διαθετουν αποθηκες ή εχουν τα κεφαλαια για να τις αποκτησουν) ωστε να αποκτησουν 200 αδειες με 200.000 ευρω.
Φυσικα εκτος απο τη καταπολεμηση της ανεργιας και ο ανταγωνισμος θα ωφεληθει.
Διοτι ως γνωστο 20000 μεταφορεις που παλευουν για το δρομολογιο (παζαρευοντας τα κομιστρα) δεν συμβαλλουν το ιδιο στον ανταγωνισμο απο το ουσιαστικο ολιγοπωλιο των 5-10-20 εταιρειων που θα αντικαταστησουν τους μεμονωμενους μεταφορεις.Ξερω, ξερω ο ΟΤΕ... οι ιδιωτες παροχοι....μπλα...μπλα...μπλα...ο ανταγωνισμος μπλα...μπλα...μπλα
Προφανως δεν σε απασχολησαι ποτε να δωσεις 70-100 η και 300.000 ευρω για να παρεις αδεια αφου εισαι ηδη βολεμενος στο δημοσιο.Οταν ο Γεωργιος Παπαδοπουλος επι χουντας τους εδωσε τις αδειες ,τους ειπε οτι αυτες οι αδειες κρατανε μεχρι να βγουν στην συνταξη και δεν μεταβιβαζονται.
Οταν βγηκε η ΝΔ κυβερνηση εδωσε το δικαιωμα να μεταβιβαζονται,προφανως για ψηφους και απο κει και περα αρχισε το παραμυθι που ολοι γνωριζετε.
Απο τοτε καμια κυβερνηση δεν τολμησε να ανοιξει το επαγγελμα εκτος απο μια φορα επι Μητσοτακη αλλα απετυχε.Και αν σημερα ανοιγουν ,δεν ανοιγουν εξαιτιας του θαρρους του Πασοκ αλλα λογω ΔΝΤ και ευρωπαικης ενωσης που μας πιεζει εδω και χρονια.Εγω καταλαβαινω οτι οι ανθρωποι χανουν τα λεφτα τους αλλα ιδιαιτερα οσοι αγορασαν προσφατα τις αδειες εχουν προβλημα σοβαρο.Παντως ειναι γνωστο εδω και χρονια οτι καποια στιγμη θα ανοιγε το επαγγελμα και το ηξεραν ολοι αυτο αλλα δεν ηξεραν ποτε θα ανοιξει.
Α και κατι αλλο που δεν το γνωριζεις.
Τα ιδιωτικης χρησης φορτηγα ειναι πιο φθηνα απο τα δημοσιας οσον αφορα τα κομιστρα.
Τυχαιο,δεν νομιζω. -
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Το γεγονος οτι ο νομος υποχρεωτικα ζηταει ιδρυση ΑΕ ή ΕΠΕ, υποχρεωτικη υπαρξη αποθηκων logistics (τα οποια ως γνωστον ειναι πενευκολα και ανεξοδα για το καθενα μας ειδικα οταν ειναι ανεργος) θεωρειται οτι αποκλειει παντελως τις μεγαλες μεταφορικες εταιρειες (που ετσι κι αλλιως ειναι ΑΕ ΕΠΕ και διαθετουν αποθηκες ή εχουν τα κεφαλαια για να τις αποκτησουν) ωστε να αποκτησουν 200 αδειες με 200.000 ευρω.+1
Τον άνεργο, σ' αυτή τη χώρα, δεν τον σκέφτεται ποτέ κανείς. Και ενώ το πρόβλημα του Catch22 το έχουν λύσει στις άλλες χώρες, εδώ τα επαγγέλματα τείνουν να αποκτήσουν γονιδιακά χαρακτηριστικά. Σε λίγο θα γεννιούνται ταξάνθρωποι (με μεγάλη κοιλιά και λεπτά πόδια ιδανικοί για ταξί), ΟΤΕάνθρωποι (μεγάλα αυτιά), ΔΕΗάνθρωποι (με ανοσία στο ρεύμα) κοκ. -
Τι άλλο έχουμε σ αυτή τη χώρα να πουλήσουμε?...
Τον ήλιο και τη θάλλασα τα εκποιήσαμε αρκετά χρόνια τώρα (μερικοί βέβαια ισχυρίζονται ότι δεν έγινε μεθοδική δουλειά) , άντε να δώσουμε και το Ελληνικό , τι άλλο μένει?
Τα κυριαρχικά δικαιώματα μήπως?
Να αναρτήσουμε ένα πωλητήριο στα σύνορα ή να το κάνουμε μέσω internet που είναι και πιο in? -
Ο χρήστης xristos912 έγραψε:
Α και κατι αλλο που δεν το γνωριζεις.
Τα ιδιωτικης χρησης φορτηγα ειναι πιο φθηνα απο τα δημοσιας οσον αφορα τα κομιστρα.
Τυχαιο,δεν νομιζω.Ευτυχως που εχουμε εσενα που τα γνωριζεις ολα (ξερεις αν και με ποιο τροπο ειμαι βολεμενος, ξερεις την ιστορια των αδειων, και πολλα αλλα).
Αποδειξη του ποσο ξερολας εισαι ειναι οτι δε γνωριζεις οτι τα ΙΧ φορτηγα δεν επιτρεπεται να κανουν υπηρεσιες μεταφορων (ελπιζω να κατανοεις τον ορο) πολυ δε περισσοτερο να εισπραττουν κομιστρα.
Συνεχισε τωρα να παιζεις με τα πληκτρα του πληκτρολογιου σου και να 'ενημερωνεις' οοοολους εμας τους υπολοιπους ασχετους, περιμενοντας τους εβραιους και τους αραβες να μας κανουν οικονομικη δυναμη...
-
Ολες οι εταιριες σε περιπτωση που δεν φτανουν τα δικα της οχηματα,μπορουν να μισθωσουν ΙΧ φορτηγο.
-
Ολες οι εταιριες σε περιπτωση που δεν φτανουν τα δικα της οχηματα,μπορουν να μισθωσουν ΙΧ φορτηγο.Να ξεκινησουμε απο τα βασικα:
Ποσο χρονων εισαι??Κατανοεις τη διαφορα μεταξυ ΙΧ και ΔΧ αυτοκινητου??
Τι αλλο θα διαβασουμε εδω μεσα θεε αλλαχ και βουδα...
Φαινεται η αντικατασταθηκε απο το πληκτρολογιο -
Δεν θα ξεκινησουμε απο πουθενα.
Αμα σηκωθεις απτην πολυθρονα της ΔΕΗ και πας σε κανα εργο θα δεις αρκετα ΙΧ φορτηγα μισθωμενα αλλωστε το γραφουν μπροστα στο παρμπριζ οτι ειναι μισθωμενα για αποφυγη παρεξηγησεων.
Το μονο που χρειαζεται ειναι ενα ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ μεταξυ του εργολαβου η εταιριας πχ και του ιδιοκτητη φορτηγου, το οποιο παει στην εφορια.
Εννοειται οτι εχει περιορισμενη ισχυ και δεν κραταει για παντα. -
delete
-
Πλην Καμμένου (και κάποιων καμμένων) υπάρχει κάποιος που διαφωνεί με το άνοιγμα των επαγγελμάτων;
Οι φορτηγατζήδες (και οι φαρμακοποιοί σύντομα) φαντάζομαι έχετε υπόψη σας ότι δεν κάνουν αγώνα για το καλό της χώρας και την πορεία της οικονομίας, αλλά για την τσέπη τους. Καλά κάνουν (?) αλλά αν μπορούσαμε όλοι να διασφαλίσουμε στο 100% την τσέπη μας, δεν θα έβγαιναν τα κουκιά.
Το 'μαγικό' σχέδιο του Antoine το έχει μελετήσει κανείς; Μπορεί να μας πει σε γενικές γραμμές τι θέλει να πει ο ποιητής; Επειδή ο de Samare δήλωσε ότι αν ήταν αυτός πρωθυπουργός σε ένα μήνα θα μας έβγανε από το ΔΝΤ, έχω περιέργεια για το τι ακριβώς εννοεί. (πρέπει να κοιτάμε και τις εναλλακτικές που έχουμε)ΥΓ: Η Ισπανία, η Ιταλία και τα λοιπά Γουρούνια γιατί κάνουν περικοπές φοβούμενοι το ΔΝΤ και δεν δανείζονται από Ρώσοι, Κινέζοι, Πέρσες και Φοίνικες;
ΥΓ2: 'Μάθε μπαλίτσα αγόρι μου, βάζεις σεντερφορ τον Καστίγιο, δεξί εξτρεμ τον Βουλγαράκη και πίσω στην άμυνα τον Παπακωνσταντίνου να βγαίνει σκούπα να μαζεύει τη μπάλα'. Ακόμα να μπουν τα spreads στο ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ; Αφού στα καφενεία καταρρίπτονται οι θεωρίες του LSE... -
είμαι υπέρ της απελευθέρωσης όλων των επαγγελμάτων γιατί επί δεκαετίες ασχολούμαι με το ανταγωνιστικότερο ελεύθερο επάγγελμα που υπάρχει...οι τιμές στα προϊόντα που παράγω και πουλώ έχουν φθάσει στο κατώτερο όριο εδώ και χρόνια, με αποτέλεσμα να κλείνουν δεκάδες εταιρείες...(και η δική μου)
οι λόγοι είναι πολλοί και χρειάζονται αμέτρητες μελέτες και πειραματισμοί για να καταφέρουμε να βάλουμε μια τάξη στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου.
η στιγμιαία απελευθέρωση του επαγγέλματος του φαρμακοποιού λχ. πως θα επιφέρει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα της μείωσης των τιμών των φαρμάκων???
ήδη υπάρχουν υπεράριθμα φαρμακεία σε όλες τις πόλεις και η πιθανή αύξηση τους δεν νομίζω ότι θα βοηθήσει.
απεναντίας η παντελής (τεχνητή???) έλλειψη ελέγχου συνταγογράφησης είναι αυτή που αυξάνει τις δαπάνες.
αυτό που φοβούνται οι φαρμακοποιοί, με την απελευθέρωση, είναι η ανάπτυξη πολυεθνικών αλυσίδων με αποτέλεσμα το κλείσιμο τεράστιου ποσοστού φαρμακείων....που θα δημιουργήσει τεράστιο αριθμό ανέργων.
το ίδιο θα συμβεί και στους αυτοκινητιστές, στα ταξί, στους δικηγόρους κά. επαγγέλματα.θέλω να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι η υπεραπλούστευση των παραμέτρων και μεθόδων, από πλευράς τρόικας και κυβέρνησης, στην καταπολέμηση της παραοικονομίας και την βελτίωση των οικονομικών μεγεθών της χώρας είναι τόσο βλακώδης που θα χρειαστούν δεκαετίες μέχρι να αυτορυθμιστεί η οικονομία πάνω στα νεκροταφεία όλων αυτών που θα πέσουν στο όνομα της λαχανί ανάπτυξης.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Πλην Καμμένου (και κάποιων καμμένων) υπάρχει κάποιος που διαφωνεί με το άνοιγμα των επαγγελμάτων;
Οι φορτηγατζήδες (και οι φαρμακοποιοί σύντομα) φαντάζομαι έχετε υπόψη σας ότι δεν κάνουν αγώνα για το καλό της χώρας και την πορεία της οικονομίας, αλλά για την τσέπη τους. Καλά κάνουν (?) αλλά αν μπορούσαμε όλοι να διασφαλίσουμε στο 100% την τσέπη μας, δεν θα έβγαιναν τα κουκιά.Oι φαρμακοποιοι και οι φορτηγατζηδες και κοιτανε τη τσεπη τους αντιθετα απο τα Kαρφουρ και τις διαφορες μεγα εταιρειες μεταφορων που πρωταρχικο τους μελημα δεν ειναι το καλο της τσεπης τους...
Ερωτηση προς νεοφιλελευθερους:
Ποτε ειναι ανοιχτη μια αγορα??
Οταν εχει 20.000 φορτηγατζηδες ή οταν εχει 10 εταιρειες μεταφορων??Το 'μαγικό' σχέδιο του Antoine το έχει μελετήσει κανείς; Μπορεί να μας πει σε γενικές γραμμές τι θέλει να πει ο ποιητής; Επειδή ο de Samare δήλωσε ότι αν ήταν αυτός πρωθυπουργός σε ένα μήνα θα μας έβγανε από το ΔΝΤ, έχω περιέργεια για το τι ακριβώς εννοεί. (πρέπει να κοιτάμε και τις εναλλακτικές που έχουμε)
Ποιος αναφερθηκε στο Σαμαρα??
Γιατι πολλα πρασινοσκυλα και συμπαθουντες ακουω τελευταια να μιλανε για το Σαμαρα και τους Νουδαιους ενω μεχρι πριν λιγο καιρο αδιαφορουσαν...
Ως εκ τουτου Εντη προσεχε γιατι>>Αιντάααααααααααααααααααα. Το χω χάσει και επισήμως...Eγω παντως στα ειπα εδω και καιρο:
Προσεξε γιατι στο τελος θα βλεπεις υπαλληλους του μετρο σε καθε γωνια να σου βγαζουνε τη γλωσσα , κλητηρες της Βουλης να σου πετανε σαϊτες μεσα στο σινεμα , και... οχταρια να σε κυνηγανε στο δρομο .
Ειναι κριμα να καταληξεις να αγορασεις πουκαμισο με κουμπια στη πλατη και μακρυα μανικια
-
γιατί κάνουν περικοπές φοβούμενοι το ΔΝΤ και δεν δανείζονται από Ρώσοι, Κινέζοι, Πέρσες και Φοίνικες;Αχ τα νεφρά μου θα μου φύγουν απ' τα γέλια.
-
Δεν θα ξεκινησουμε απο πουθενα.E καλα πες μας τωρα ποσο χρονων εισαι...
Αμα σηκωθεις απτην πολυθρονα της ΔΕΗ και πας σε κανα εργο θα δεις αρκετα ΙΧ φορτηγα μισθωμενα αλλωστε το γραφουν μπροστα στο παρμπριζ οτι ειναι μισθωμενα για αποφυγη παρεξηγησεων.
Το μονο που χρειαζεται ειναι ενα ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ μεταξυ του εργολαβου η εταιριας πχ και του ιδιοκτητη φορτηγου, το οποιο παει στην εφορια.
Εννοειται οτι εχει περιορισμενη ισχυ και δεν κραταει για παντα.Στο ξαναγραφω μπας και το κατανοησεις:
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η διενεργεια μεταφορικων υπηρεσιων απο παντος ειδους ΙΧ οχηματα.
Επισης στο ξαναλεω:
Αλλο πραμα η κι αλλο το πληκτρολογιο.
Μη τα συγχεεις θα λερωσεις το πληκτρολογιο... -
Κατ' αρχάς εγώ ρωτάω σοβαρά για το σχέδιο του Σαμαρά κι εσύ απαντάς ως έχων μπλε μύγα. Δεν με απασχολεί το χρώμα σου, το ξέρω όσο και να προσπαθείς να το κρύψεις. BTW δεν αναφερόμουνα καν σε σένα, οπότε μηδέν εις το πηλίκο. Αν έχεις μελετήσει το σχέδιο του Σαμαρά και δεν σου κάνει κόπο γράψε 5-10 ενδεικτικά στοιχεία να καταλάβουμε και οι άλλοι.
Ερωτηση προς νεοφιλελευθερους:
Οταν εχει 20.000 φορτηγατζηδες ή οταν εχει 10 εταιρειες μεταφορων??10 εταιρείες.
Είναι λίγο απλοϊκό αλλά σωστό το ζήτημα που έχω ακούσει από πολλούς Ε.Ε.
'Πάνε να μας κάνουν όλους υπαλλήλους'. Αυτό είναι όντως σωστό (αυτό είναι το ζητούμενο στην υπόθεση) αλλά με τις παραστάσεις που υπάρχουν από την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα, το ενδεχόμενο αυτό ακούγεται λίγο τρομακτικό. Αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι η αγορά πρέπει να ανοίξει.
Ο σωστός αντίλογος σε αυτό (καμμία σχέση με τα καταστραφήκαμεεεεεεεε) είναι το εξής ερώτημα.
Ποιός εγγυάται τη σωστή λειτουργία του κράτους (χωρίς κλέφτες εφοριακούς και κομπιναδόρους γραφειοκράτες και πανταχού παρόντες Μαυρογυαλούρους), στοιχείο απαραίτητο για την ομαλή ανάπτυξη μιας ελέυθερης αγοράς;
Στις ΗΠΑ (παράδειγμα ελεύθερης αγοράς) αν πιάσουν εφοριακό με 30 χήνες από εκβιασμό, τον στήνουν στο απόσπασμα. Εδώ τον αφήνουν είτε να πάρει τη βάρκα και να φύγει, είτε πιο απλά του παρέχεται άπλετη προστασία από το νομικό πλαίσιο. ΕΔΕ, ξΕΔΕ, μΕΔΕ και τα μύρια μύρια... -
Κατ' αρχάς εγώ ρωτάω σοβαρά για το σχέδιο του Σαμαρά κι εσύ απαντάς ως έχων μπλε μύγα. Δεν με απασχολεί το χρώμα σου, το ξέρω όσο και να προσπαθείς να το κρύψεις. BTW δεν αναφερόμουνα καν σε σένα, οπότε μηδέν εις το πηλίκο. Αν έχεις μελετήσει το σχέδιο του Σαμαρά και δεν σου κάνει κόπο γράψε 5-10 ενδεικτικά στοιχεία να καταλάβουμε και οι άλλοι.Περιεργο θα ηταν να μη ΞΕΡΕΙΣ ακομα και το χρωμα μου.Βαζω στοιχημα οτι ΞΕΡΕΙΣ και τι μαρκα σωβρακο φοραω εγω αλλα και ο καθενας μας εδω
Tελικα εισαι μεγιστη σηπια και αριστος σοφιστης....
Κατηγορεις τους αλλους για κατι που φαινεται οτι εισαι εσυ.
Αν δε ενδιαφερει το σχεδιο του Σαμαρα απευθυνσου στη Ρηγιλλης, τι ρωτας εδω??Ερωτηση προς νεοφιλελευθερους:
Οταν εχει 20.000 φορτηγατζηδες ή οταν εχει 10 εταιρειες μεταφορων??10 εταιρείες.
Ακου να σε πω μια ιστορια τωρα.
Ο αδερφος μου χρειαστηκε να μεταφερει καποια πραγματα (επιπλα, ηλ,συσκευες, πλακακια κλπ τετοια) απο Αθηνα για το σπιτι που φτιαχνει στο χωριο.
Απευθυνθηκε σε μια μεταφορικη εταιρεια (πρακτορειο) στο Κηφισσο και η τιμη που του ειπαν ηταν 500 ευρω.
Του φανηκαν πολλα και απευθυνθηκε σε ανεξαρτητους μεταφορεις στην Οδο Αθηνας οπου βρηκε τιμες απο 400 ευρω μεχρι 250.Σε καθε περιπτωση φτηνοτερα απο την εταιρεια.Συνεχισε τωρα να μας τα κανεις τσουρεκια με το 'ανοιγμα' των αγορων και με τους υπαλληλους του Μετρο και τους επιορκους εφοριακους, λες και με καποιο μαγικο τροπο οταν 'ανοιξουν' οι αγορες και πουλαει και το Καρφουρ φαrμακα θα εξαφανιστουν τα παρασιτα αυτα, γιατι ως γνωστον με 'κλειστες τις αγορες' δε μπορει να παταχτει η διαφθορα...
Στην Αμερικη επισης που ειναι παραδειγμα ελευθερης αγορας στηνουν στο τοιχο τον εφοριακο με τις μιζες και κανουν τον προεδρο της Χαλλιμπαρτον Αντιπροεδρο και δινουν στη Χαλιμπαρτον η οποια εν τω μεταξυ χρηματοδοτει τα κομματα δουλειες στο Ιρακ.
Ασε μας ρε Εντη βραδυατικα.... -
Σου κλέψαν τα καρπούζια ---> Οι Αθηναίοι είναι κλέφτες
Ο αδερφός σου βρήκε καλύτερη τιμή από φορτηγατζή σε σχέση με τη μεταφορική ---> Το άνοιγμα των αγορών θα καταστρέψει τη χώραΗ ακαδημαϊκή κοινότητα περιμένει τα πορίσματα σου
Περιεργο θα ηταν να μη ΞΕΡΕΙΣ ακομα και το χρωμα μου
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!