-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Είναι δίκαιο αυτό ? Οχι αλλά έτσι λειτουργεί το σύστημα.
Tότε πρέπει να πολεμηθεί το σύστημα.
Επίσης, άλλο πράγμα η κοινωνική συνείδηση, το να μην επιβαρύνεις δηλ. τον δίπλα σου με τις πράξεις σου, και άλλο η υποτακτική ευθυγράμμιση με οποιαδήποτε πολιτική αρχή. Το κράτος -κυρίως όσοι άρχουν, όχι απαραιτήτως όσοι αποτελούν απλά γρανάζια της μηχανής- είναι ο εχθρός, αυτό πρέπει να το εμπεδώσουμε κάποια στιγμή, τα συμφέροντά μας -του 99% της κοινωνίας- δεν συγκλίνουν κατά κανέναν τρόπο.
Απλώς ο κόσμος έχει κουραστεί, άλλοι έχουν απογοητευτεί, άλλοι έχουν συμβιβαστεί, ενώ παράλληλα με το τρομακτικής ισχύος όπλο του φόβου ο κρατικός-μιντιακός μηχανισμός κρατά πολλούς εξ αυτών καθηλωμένους.Κάτι μου λέει πως κι εσύ τζαμπατζής είσαι, γι' αυτό και λες τέτοια: σιγά μην πλήρωνες κι εσύ το πάρκινγκ στην ερημιά με 1€ (μόλις ένα €, μαμάτο πάρκινγκ, ήσυχο, ευήλιο και να μην θες να το πληρώσεις... )
Γερμανική Αρχή uber alles και τα μυαλά στα κάγκελα!
-
Άσχετο, αλλά μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι που ξαναείδα την Αποστολάκη στην κυβέρνηση, δεν πρέπει να έχει υπάρξει άλλο τέτοιο ζωντανό μνημείο διαφθοράς, θράσους, αλαζονείας, παρ' ότι ο ανταγωνισμός είναι πολύ σκληρός.
Και γαμώ τους ανασχηματισμούς ο τζέφρι, κι έλεγα ότι δεν γίνεται να τα κάνει χειρότερα. -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Κάτι μου λέει πως κι εσύ τζαμπατζής είσαι, γι' αυτό και λες τέτοια: σιγά μην πλήρωνες κι εσύ το πάρκινγκ στην ερημιά με 1€ (μόλις ένα €, μαμάτο πάρκινγκ, ήσυχο, ευήλιο και να μην θες να το πληρώσεις... )Γερμανική Αρχή uber alles και τα μυαλά στα κάγκελα!
Επιμένεις να με κουρδίζεις...
( )
-
...μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι που ξαναείδα την Αποστολάκη στην κυβέρνηση, δεν πρέπει να έχει υπάρξει άλλο τέτοιο ζωντανό μνημείο διαφθοράς, θράσους, αλαζονείας,+1
(Την ανταγωνίζεται επάξια ο Βουλγαράκης). -
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
το να θεωρούμαι συνυπεύθυνος για τις απευθείας αναθέσεις και τις τετραπλάσιες τιμές κόστους των έργων γιατί χάρηκα που έγιναν οι αγώνες στη χώρα μου είναι σκεπτικό ατόμου με χρόνια σχιζοφρενική ψυχονεύρωση...Θεωρείσαι συνυπεύθυνος γιατί είδες το τυράκι ('Ολυμπιακοί, πολύ γαμάω φάση δικέ μου') και όχι τη φάκα (αυτά που λες και που τα ξέρεις σαν τρόπο λειτουργίας μας + ότι αναλάβαμε κάτι πολύ παραπάνω από τις δυνάμεις της χώρας μας και παριστάναμε ότι το βγάλαμε σε πέρας ενώ έγινε με πασαλείματα και πόνο πριν και μετά) και ενέκρινες (δια της ψήφου και της κοινωνικής αποδοχής) κάτι που, μεταξύ άλλων, οδήγησε τη χώρα εδώ που είναι τώρα. Για να μην πω ότι ήλπιζες ότι θα πάρεις μέρος στο γλέντι
Οσο για την ψυχιατρική γνωμάτευση, σε ευχαριστώ, θα σε έχω υπόψη μου να με παρακολουθείς όταν βγω από το Δαφνί
-
Ο χρήστης imago έγραψε:
@gto250swb: Καλά τα λες μέχρι που βάζεις τη ρημάδα την ιδεολογία και χύνεις την καρδάρα με το γάλα. Απαλλάξου απ' αυτό το φοβερό πράγμα. Θα αντιμετωπίσεις στην αρχή υπαρξιακές δυσκολίες με την έννοια ότι θα σου λείψουν οι έτοιμοι ερμηνευτικοί μηχανισμοί (ηρωίνη την αποκαλούσε ο Π. Κονδύλης) που έχεις τώρα αλλά θα δεις επιτέλους το Λακανικό reel...the big other... αν και οφ τοπικ θα ειχε ενα ενδιαφερον η μεταγραφη της συζητησης σε ενα Λακανικο πεδιο αναφορας. Δυστυχως δεν μπορω να υποστηριξω με αλλο τροπο (εδω και τωρα) την επιμονη μου στην ιδεολογια εκτος απο μια προτροπη του Καρτεσιου στο βιβλιο του Discourse on Method,
My second maxim was to be as firm and resolute in my actions as I was able...imitating in this the example of travelers who, when they have lost their way in a forest, ought not to wander from side to side,far less remain in one place,but proced constantly towards the same side in as straight line as possible,without changing their direction for slight reasons, althouh perhaps it might be chance alone which at first determined the selection.
Mε αλλα λογια δεν μπορω παρα να χρησιμοποιησω την ιδεολογια σαν μπουσουλα αναγνωσης για να αποφυγω την παλινδρομηση της 'κοινης λογικης' ή των προβληματων του Καντιανου Λογου.Δεν μπορω να πω οτι εχω βγει απο το δασος (οχι ακομα)
Ασχετο αλλα η Αποστολακη ειναι εμετικη προσωπικοτητα.(δεν μπορουσα να το αφησω ασχολιαστο)
-
Ισως λόγω ηλικίας να είμαι πιο πραγματιστής (βολεμένος, συντηρητικός, όπως θες πες το) και να ξέρω ότι κάτι τέτοιο εύκολα (και συχνά) λέγεται και δύσκολα γίνεται (ή όταν γίνεται το ίδιο το σύστημα το εκφυλίζει, πχ. Μάης 68, Δεκέμβρης 08). Και επίσης ότι θα ήθελα να ξέρω για τι ακριβώς πολεμάω, δηλ. να αντικαταστήσω κάτι με κάτι άλλο. Το οποίο 'κάτι άλλο' αυτή τη στιγμή δεν ξέρω τι είναι (θα ήθελα έναν καπιταλισμό αλα Σκανδιναβία αλλά το τρένο αυτό το χάσαμε πριν 40 χρόνια).
Επίσης, άλλο πράγμα η κοινωνική συνείδηση, το να μην επιβαρύνεις δηλ. τον δίπλα σου με τις πράξεις σου, και άλλο η υποτακτική ευθυγράμμιση με οποιαδήποτε πολιτική αρχή. Το κράτος -κυρίως όσοι άρχουν, όχι απαραιτήτως όσοι αποτελούν απλά γρανάζια της μηχανής- είναι ο εχθρός, αυτό πρέπει να το εμπεδώσουμε κάποια στιγμή, τα συμφέροντά μας -του 99% της κοινωνίας- δεν συγκλίνουν κατά κανέναν τρόπο.
Απλώς ο κόσμος έχει κουραστεί, άλλοι έχουν απογοητευτεί, άλλοι έχουν συμβιβαστεί, ενώ παράλληλα με το τρομακτικής ισχύος όπλο του φόβου ο κρατικός-μιντιακός μηχανισμός κρατά πολλούς εξ αυτών καθηλωμένους.Συμφωνώ μαζί σου, με την επισήμανση όμως ότι στην Ελλάδα, σε μεγαλύτερο βαθμό απ΄ό,τι σε άλλες δυτικές κοινωνίες, το κράτος είναι πλεγμένο με τον πολίτη (αυτό το πελατειακό ρουσφετολογικό κράτος που έλεγε ο EDDIE_147) και άρα σε ένα βαθμό ο εχθρός είμαστε εμείς. Και μέρος της κοινωνικής συνείδησης είναι να προσπαθήσουμε να πάψουμε να χρησιμοποιούμε το κράτος για πάρτη μας και μόνο αλλά για το κοινό καλό (λέμε τώρα...)
-
Ο χρήστης gto250swb έγραψε:
Δεν μπορω να πω οτι εχω βγει απο το δασος (οχι ακομα)Και ποιος έχει βγει φίλε μου; Κανένας.
(Ο Ανδριανόπουλος δεν μετράει για άνθρωπος κι ας με πούνε Ναζιστή ). -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ισως λόγω ηλικίας να είμαι πιο πραγματιστής (βολεμένος, συντηρητικός, όπως θες πες το) και να ξέρω ότι κάτι τέτοιο εύκολα (και συχνά) λέγεται και δύσκολα γίνεται (ή όταν γίνεται το ίδιο το σύστημα το εκφυλίζει, πχ. Μάης 68, Δεκέμβρης 08)Κι όμως υπάρχουν τρόποι. Ποιος θα φανταζόταν π.χ. ότι ο Γκάντι με τη μέθοδο της απλής σιωπής θα έστελνε τους Άγγλους στον αγύριστο. Είναι κάτι τέτοια αντιπαραδείγματα που πραγματικά σε κουφαίνουν...
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Κάποιες ενδιαφέρουσες (για εμένα) απόψεις:
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1862902Καλά τα λέει ο Μαρκεζίνης, χωρίς περιστροφές και χρωματιστά γυαλιά.
@ nass: +πολλά.
Tου ξεφυγε η ασημαντη περιοδος 81-89 και 93-04.
Αφου λοιπον φροντισε να κρυψει κατω απο το χαλακι εικοσι χρονια πρασινης διαφθορας και βρηκε τον υπευθυνο αποκλειστικα και μονο στην προηγουμενη κυβερνηση, πεταει το απιστευτο 'Ο νέος πρωθυπουργός, άπαξ και ανήλθε στην εξουσία, άργησε πάρα πολύ να εκτιμήσει την έκταση και το βάθος της οικονομικής κρίσης'.
Ε ναι λοιπον ο πρωθυπουργος μας ο ειναι η ζωντανη αποδειξη οτι υπαρχουν εξωγηινοι.Δικαιολογημενα δεν πηρε γρηγορα πρεφα για το τι συμβαινει στην Ελλαδα αφου το ταξιδι απο το Αλφα του Κενταυρου ηταν πολυχρονο και εξαντλητικο.
Μου αρεσε και η επικεφαλιδα «Χρειαζόμαστε νέους ηγέτες, με όραμα και θάρρος...»....τι να πρωτοθαυμασει καποιος σε αυτη τη δηλωση.......και εγω νομιζα οτι το μονο που χρειαζομασταν ειναι ενα καλο δεκαρι για να μπορεσει να εφαρμοσει ο Σαντος το συστημα 4-4-2 με τον Σαλπιγγιδη αριστερο προωθημενο.Την υπολοιπη αγιογραφια δεν αντεξα να την διαβασω.
-
Εγώ πάντα βλέπω με τρυφερότητα περιπτώσεις σαν την Μιλένα, όπου έχει φτάσει όπου έχει φτάσει εκμεταλλευόμενη ...την ικανότητά της στα πνευστά που λέει και ο μπάρμπα-koutsan (και όχι μόνον θα προσθέσω εγώ... ) και τώρα μας την κοτσάρει και ο Γιώργος για να μας δείξει και 1-2 πραγματάκια περί ισότητας...
Κοινώς, το κορίτσι, έκανε αυτό που προσπαθούν πολλές εκεί έξω, αλλά μάλλον είχε και λίγο μυαλό παραπάνω και έφτασε ψηλά! Ας της το αναγνωρίσουμε (γιατί ο Γιώργος είμαι σίγουρος πως δεν της αναγνωρίζει το συγκεκριμένο, απλώς πήρε ό,τι σε γυναίκα ξέμεινε χωρίς υπουργείο-βλ. Νταλάρα )
Γι' αυτό , λίγα λόγα για την Μιλένα, εδώ ο Συγγελίδης έπαθε κοκομπλόκο για την πάρτη της! Respect!
-
Ένα πρώτο και εφικτό βήμα είναι να ψηφίσουμε στις βουλευτικές εκλογές μικρά κόμματα (όσοι δεν συμφωνούμε με το σύστημα εννοώ). Ούτε αποχή, ούτε άκυρο, ούτε μορταδέλα στο ψηφοδέλτιο για να ακυρωθούν άλλα 50 από το ξύγκι που θα στάξει (κάπου δω το διάβασα και αυτό).
Αν δεν ψηφίσουν όλοι οι απελπισμένοι τίποτα ή άκυρο, όποιος και να βγει θα έχει ένα γενναίο ποσοστό της τάξης του 40+% και παίζοντας το αυνανιστικό επικοινωνιακό παιχνίδι περί 'εντολής του λαού' θα κάνει ό,τι γουστάρει ανεξαρτήτως χρώματος.
Αν όμως βγει πρώτο κόμμα με 30% ή και λιγότερο, τότε θα σφίξουν οι κώλοι. Κατ' αρχάς μπορεί να αναγκαστεί να συνεργαστεί με άλλο κόμμα which is something στην τελική.
Πάντως την παπάρα περί λαϊκής εντολής δεν πρόκειται να την ασπαστεί.
Είναι και αυτό ένα πρώτο δαχτυλάκι στην οπή.
Το δεύτερο είναι στην πράξη αντίδραση. Όπως αυτοί που παρέδωσαν τις πινακίδες στις εφορίες με κόκκινη κορδέλα. Τις έβαλαν στον πωπό τους εφοριακοί αντί για ευρά και τελικά το ξανασκέφτηκαν το ευφυές μέτρο.
Σε πιο βαθύ στάδιο πάμε σε καταστάσεις τύπου ζητάω απόδειξη, κράζω τον υδραυλικό που δεν μου κόβει απόδειξη, παύω να έχω οποιαδήποτε επαφή με μαύρο χρήμα, αλλά αυτά είναι για προχωρημένες καταστάσεις.
Ψηφίστε άπαντες οι εξοργισμένοι που δεν φταίτε Λεβέντη, Οικολόγους ανταλλακτικούς ή το κόμμα του μαύρου καβαλάρη να δείτε κυβέρνηση με 25% και μετά το ξανασυζητάμε.
Δυστυχώς, βλέπω στην κρυστάλλινη σφαίρα μου αποχή στο 50%, κυβέρνηση με 48% (από το υπόλοιπο 50) και κομματοροτβάιλερ να πανηγυρίζουν στους δρόμους με σημαίες...
Α και εξοργισμένους φορουμίτες. Μη το ξεχάσω και αυτό... -
...την ικανότητά της στα πνευστά που λέει και ο μπάρμπα-koutsan (και όχι μόνον θα προσθέσω εγώ... )Για πες, για πες, είμαστε όλο αυτιά...
-
Άσχετο, αλλά μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι που ξαναείδα την Αποστολάκη στην κυβέρνηση, δεν πρέπει να έχει υπάρξει άλλο τέτοιο ζωντανό μνημείο διαφθοράς, θράσους, αλαζονείας, παρ' ότι ο ανταγωνισμός είναι πολύ σκληρός.
Και γαμώ τους ανασχηματισμούς ο τζέφρι, κι έλεγα ότι δεν γίνεται να τα κάνει χειρότερα.Την εκανε υφ. γεωργιας.
'Μιλενα δις ις καλαμποκι νοτ τσαντα λουη βουιτον'.
Την Ταλαρα που την κολλησε ο αθεοφοβος.Η χαρα του Πανουση.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Ένα πρώτο και εφικτό βήμα είναι να ψηφίσουμε στις βουλευτικές εκλογές μικρά κόμματα (όσοι δεν συμφωνούμε με το σύστημα εννοώ).
Επιτελους συμφωνουμε και σε κατι.
-
Ο χρήστης imago έγραψε:
...την ικανότητά της στα πνευστά που λέει και ο μπάρμπα-koutsan (και όχι μόνον θα προσθέσω εγώ... )
Για πες, για πες, είμαστε όλο αυτιά...
Δεν χρειάζεται τίποτε άλλο από λίγο googliσμα...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ισως λόγω ηλικίας να είμαι πιο πραγματιστής (βολεμένος, συντηρητικός, όπως θες πες το) και να ξέρω ότι κάτι τέτοιο εύκολα (και συχνά) λέγεται και δύσκολα γίνεται (ή όταν γίνεται το ίδιο το σύστημα το εκφυλίζει, πχ. Μάης 68, Δεκέμβρης 08).
Τον Δεκέμβρη 08 δεν θα τον έβαζα δίπλα σε καμία άλλη λαϊκή, ιστορική εξέργεση, παρ' ότι έφερε κάποια κοινά μορφολογικά χαρακτηριστικά, ήταν εκ βάθρων διαφορετικός ως κοινωνικό συμβάν, αλλά εν πάση περιπτώσει.
Ακόμα κι αν δεν ανατρέξουμε στην λύση των όπλων, μπορούν να γίνουν κάποια μικρά βήματα προς την σωστή κατεύθυνση, που προϋποθέτουν ενεργοποίηση κατ' αρχάς ανακλαστικών έναντι της ασυδοσίας του πολιτικού κόσμου, και είναι 1. συλλογική στάση πληρωμών (δεν γίνεται να πληρώνεις φόρο κανονικά και το κράτος να σου κατακρατεί το ΦΠΑ για όσο γουστάρει), 2. δυναμική αρθρογραφία σε ιντερνετικά κ.λπ δίκτυα μακριά από την μιντιακή δικτατορία, 3. ανελέητο κυνηγητό κοινών απατεώνων τύπου Μαντέλη, Ρουσόπουλου, να μην μπορούν να σταθούν ούτε για χ$σιμο, 4. αποχή από οποιαδήποτε νόμιμη πολιτική διαδικασία, εκλογές κ.λπ.
Τι θα μπορούσαν να έχουν όλα αυτά ως αποτέλεσμα; Τίποτα το τόσο φοβερό, απλώς θα πετύχαιναν να δώσουν την εικόνα ενός λαού που δεν κοιμάται, και πιθανότητα ένα μεγάλο μέρος του φόβου να άλλαζε για λίγο στρατόπεδο, με την όποια επίδραση θα μπορούσε να επιφέρει κάτι τέτοιο στον αυταρχικό και απόλυτα διεφθαρμένο τρόπο με τον οποίο ο εχθρός κινεί τα νήματα. Οι μεγάλες αλλαγές μπορεί να ξεκινήσουν από μεγάλα γεγονότα αλλά και από μικρές πράξεις επιτελούμενες από πολύ κόσμο.
-
...την ικανότητά της στα πνευστά που λέει και ο μπάρμπα-koutsan (και όχι μόνον θα προσθέσω εγώ... )
Για πες, για πες, είμαστε όλο αυτιά...
Δεν χρειάζεται τίποτε άλλο από λίγο googliσμα...
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/0 ... _7233.html
-
Ρε αυτά τα ξέρουμε! Για τα πνευστά θέλουμε πληροφορίες! Για τα πνευστά!
-
Ο χρήστης imago έγραψε:
Ρε αυτά τα ξέρουμε! Για τα πνευστά θέλουμε πληροφορίες! Για τα πνευστά!Νομίζεις πως βγαίνει τέτοια διατροφή με φτωχή παραγωγή στον ήχο;
Εδώ μιλάμε για υπερπαραγωγή το λιγότερο... Τα πάντα όλα (και τα κοάλα να μετράνε το χρήμα... )
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!