-
Αντι να τα βαλει με τους Γαλλους που εφτιαξαν το αμαξι τα βαζει με τους Γερμανους.Ντροπη σου!
-
Παίζει το δυναμό να ήταν Γερμανικό. Θαααα το ερευνήσω.
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Για μένα η περίληψη της κατάστασης:
Εφτασε η ώρα που οι Ελληνες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, μικρομεσαίοι κλπ θα πληρώσουν εκτός τα καθιερωμένα κερατιάτικα του καπιταλιστικού συστήματος και όλες τις λαμογιές τις κλοπές και τις ρεμούλες έστησαν πολιτικοί επιχειρηματίες και διαπλεκόμενοι όλα αυτά τα χρόνια.Δεν ξέρω τι περιλαμβάνει το 'καθιερωμένα κερατιάτικα του καπιταλιστικού συστήματος' αλλά κατά τ' άλλα αρκετά καλή περίληψη.
Στο χέρι τους είναι να πουν το ΟΧΙ
Αυτό το θεωρητικό 'ΟΧΙ' πώς το φαντάζεσαι να γίνεται πράξη....?
Πρακτικά εννοώ προφανώς (αν μου πει κάποιος 'πρέπει να ξυπνήσουν τα πρόβατα' και τέτοια δε μου λέει κάτι).Κάποιες ενδιαφέρουσες (για εμένα) απόψεις:
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1862902 -
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Για μένα η περίληψη της κατάστασης:
Εφτασε η ώρα που οι Ελληνες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, μικρομεσαίοι κλπ θα πληρώσουν εκτός τα καθιερωμένα κερατιάτικα του καπιταλιστικού συστήματος και όλες τις λαμογιές τις κλοπές και τις ρεμούλες έστησαν πολιτικοί επιχειρηματίες και διαπλεκόμενοι όλα αυτά τα χρόνια.Δεν ξέρω τι περιλαμβάνει το 'καθιερωμένα κερατιάτικα του καπιταλιστικού συστήματος' αλλά κατά τ' άλλα αρκετά καλή περίληψη.
Στο χέρι τους είναι να πουν το ΟΧΙ
Αυτό το θεωρητικό 'ΟΧΙ' πώς το φαντάζεσαι να γίνεται πράξη....?
Πρακτικά εννοώ προφανώς (αν μου πει κάποιος 'πρέπει να ξυπνήσουν τα πρόβατα' και τέτοια δε μου λέει κάτι).Αν ο πολύς κόσμος καταφέρει να συνειδητοποιήσει(και αυτό είναι το δύσκολο κομμάτι) την αδικία της λύσης που προτείνουν οι κυβερνώντες και τι καλείται να πληρώσει στο μέλλον θα βρει τρόπο να αντιδράσει νομίζω.
Αν αυτό συμβεί το πυροτέχνημα μπορεί να ξεσπάσει ανα πάσα στιγμή με οποιαδήποτε αφορμή μια αυθόρμητη μαζική αντίδραση ισως, όπως συνέβει με τον Γρηγορόπουλο αλλά σε μεγαλύτερη έκταση. Η μπορεί να προκύψει μετά το κάλεσμα ενος φορέα, μιας οργάνωσης μιας οποιασδήποτε συνάθροισης.
Απο κει και πέρα η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να 'λάβει το μήνυμα' και να πλεύσει σε άλλη ρότα η θα παραιτηθεί και θα αναλάβει κάνας άλλος. -
ναι ωραια , τι προτινεις tasosdev ? καμια ιδεα? να τους διωξουμε ολους ή μονο αυτους που εκλεβαν πολυ ή μονο αυτους που εκλεβαν λιγο?
'german engineering' οπως λεμε ελαστικα γερμανικης τεχνολογιας , μονο μακαρονια γερμανικης τεχνολογιας δεν εχουν βγει ακομα.
σε τιποτα δεν διαφερουν απο τους ελληνες , και εδω εχουμε ικανους επιστημονες , δεν εχουμε αγορα -
Η οποία άλλη ρότα ποιά πρέπει να είναι ? Αυτό είναι το ερώτημα. Για το ένα βασικό πρόβλημα, που είναι το δημόσιο χρέος (και δευτερευόντως το έλλειμα) οι λύσεις που αντιλαμβάνομαι είναι:
Μνημόνιο
Αναδιάρθρωση χρέους / Χρεωκοπία
Πώληση περιουσιακών στοιχείων του κράτουςΓια το άλλο βασικό πρόβλημα, που είναι η χαμηλή ανταγωνιστικότητα και παραγωγικότητα της ελληνικής οικονομίας ?
Το 'άλλη ρότα' είναι απλό, το θέμα είναι ποιά πρέπει να είναι αυτή.
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Εφτασε η ώρα που οι Ελληνες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, μικρομεσαίοι κλπ θα πληρώσουν εκτός τα καθιερωμένα κερατιάτικα του καπιταλιστικού συστήματος και όλες τις λαμογιές τις κλοπές και τις ρεμούλες έστησαν πολιτικοί επιχειρηματίες και διαπλεκόμενοι όλα αυτά τα χρόνια.Χωρίς να διαφωνώ επί της ουσίας όσων λες, έχω δύο παρατηρήσεις:
-
Είναι πρόταση η αλλαγή του συστήματος στην Ελλάδα από καπιταλιστικό σε κάτι άλλο ? Αν όχι, τότε δεν καταλαβαίνω προς τι τα αναθέματα, έτσι λειτουργεί αυτό το σύστημα και πχ. στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα, απλά στις ΗΠΑ ξέρουν καλύτερα να το ελέγχουν το παιχνίδι ώστε να μην σκάει τόσο χοντρά όσο εδώ (και όταν σκάει, να το συνεφέρουν). Αν ναι, τότε περιμένω πρόταση πως θα γίνει αυτό και, το κυριότερο, προς ποιά κατεύθυνση.
-
Κλασσικές εκδηλώσεις της ελληνικής κοινωνίας εδώ και 20 (?) χρόνια όπως:
Φοροδιαφυγή / Φοροαποφυγή και τα αντίστοιχα για τις ασφαλιστικές εισφορές
Ονειρο ο διορισμός στο Δημόσιο
Επικράτηση της ήσσονος προσπάθειας
Απάτη
'Εγώ να 'μαι καλά και να πάν να γαμηθούν όλοι οι άλλοι'αφορούν πολύ περισσότερους από τα 5-10-100 μεγαλολαμόγια που αναφέρεις, είναι πλέον συνυφασμένες με μεγάλο (το μεγαλύτερο ?) μέρος της κοινωνίας. Οπότε τα 'το σύστημα φταίει', 'οι καρχαρίες φταίνε', 'οι πολιτικοί φταίνε' έχει μια βάση αλλά θα ήθελα να ακούω και το 'όλοι μας φταίνε'. Διότι μόνο το τελευταίο ως αποδοχή γεγονότος μπορεί να οδηγήσει σε ρεαλιστική λύση. Με άλλα λόγια, θεωρώ ότι ο καθένας από εμάς είναι (σε μικρό βαθμό, σύμφωνοι, αλλά σκέψου πόσο μεγάλος ο αριθμός μας) μέρος του προβλήματος και μπορεί να γίνει μέρος της λύσης μόνο αν το συνειδητοποιήσει αυτό.
-
-
Δεν αφηνουμε λεω εγω την κλαψα και την κακομοιρια,Καθομαστε τωρα και κλαιγομαστε οτι το μνημονιο δεν ειναι λυση και μας φταιει και ο καπιταλισμος.Μηπως να γυρισουμε στον κομμουνισμο να γινουμε μια Κουβα η μια Αλβανια;Σας αρεσει αυτο;
Το ξερω οτι μας εχουν αλλαξει τα φωτα με το μνημονιο αλλα τι αλλο θα μπορουσαμε να κανουμε;Λυσεις δεν εχω ακουσει απο πουθενα ουτε απο πολιτικους ουτε απο κανεναν.
Εξω απτον χορο ξερουμε να λεμε πολλα τραγουδια,στο ποιημα ειμαστε πρωτοι.
Ειτε μας αρεσει ειτε οχι ο καπιταλισμος υπαρχει και θα υπαρχει οσο θα υπαρχουν χρηματα,αυτο που πρεπει να κανουμε ειναι να μαθουμε να ζουμε μαυτο το συστημα.Τελος. -
Ο χρήστης patro έγραψε:
ναι ωραια , τι προτινεις tasosdev ? καμια ιδεα? να τους διωξουμε ολους ή μονο αυτους που εκλεβαν πολυ ή μονο αυτους που εκλεβαν λιγο?'german engineering' οπως λεμε ελαστικα γερμανικης τεχνολογιας , μονο μακαρονια γερμανικης τεχνολογιας δεν εχουν βγει ακομα.
σε τιποτα δεν διαφερουν απο τους ελληνες , και εδω εχουμε ικανους επιστημονες , δεν εχουμε αγοραΤι ειναι οι Γερμανοι και τι οι Αμερικανοι,ενα τιποτα.
Οι ανθρωποι εχουν μαζεψει ολα τα μεγαλα μυαλα απολα τα κρατη της Γης και πουλανε μουρη.
Βλεπε ΝΑΣΑ. -
Η οποία άλλη ρότα ποιά πρέπει να είναι
Κατάργηση πελατειακού κράτους. Γι αυτό έχω γράψει και άλλες φορές ότι αυτό μπορεί να είναι ένα καλό από την όλη περιπέτεια του ΔΝΤ. Αν δεν υπήρχε κάποιο ζόρι, ποιός ο λόγος να σταματήσει το παζάρι; Οι χ θα ψήφιζαν τους ψ και οι ψ θα δανείζονταν για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των ψ (πάσης φύσεως απαιτήσεις) και φυσικά θα έβγαζαν και αυτοί το κατιτίς τους.
Αυτό βέβαια δεν τολμά να το πει το ΚΚΕ και κανένα ΚΚΕ γιατί πολύ απλά δεν τους συμφέρει. Αν γίνει η Ελλάδα μια ακόμα καπιταλιστική οικονομία που λειτουργεί ορθολογικά και δεν έχει πασοκικά κατάλοιπα, γαρνιρισμένα με μπόλικα σοσιαλιστικά άλλοθι, ποιά η θέση του ΚΚΕ; -
ελικόπτερα, και μετά ήρθαν τα ελικόπτερα.
-
'καταργηση πελατειακου κρατους'
το οποιο δεν προκειται να γινει , και δεν θα κατηγορησω τον ΓΑΠ αν δε το κανει.
για να γινει αυτο , προυποθετει οτι εγω και εσεις που ειμαστε αγνωστοι , δε μας ξερει κανενας και δεν χρωσταμε σε κανεναν , κανουμε ενα κομμα και ο ελληνας μας εμπιστευεται και μας ψηφιζει. οποτε χωρις 'βαρη' και χωρις 'υποχρεωσεις' τους ξηλωνεις ολους και ολα. κανενα κομμα ή γνωστο πολιτικο προσωπο δεν μπορει να το κανει αυτο.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
'Εγώ να 'μαι καλά και να πάν να γαμηθούν όλοι οι άλλοι'
αφορούν πολύ περισσότερους από τα 5-10-100 μεγαλολαμόγια που αναφέρεις, είναι πλέον συνυφασμένες με μεγάλο (το μεγαλύτερο ?) μέρος της κοινωνίας. Οπότε τα 'το σύστημα φταίει', 'οι καρχαρίες φταίνε', 'οι πολιτικοί φταίνε' έχει μια βάση αλλά θα ήθελα να ακούω και το 'όλοι μας φταίνε'. Διότι μόνο το τελευταίο ως αποδοχή γεγονότος μπορεί να οδηγήσει σε ρεαλιστική λύση. Με άλλα λόγια, θεωρώ ότι ο καθένας από εμάς είναι (σε μικρό βαθμό, σύμφωνοι, αλλά σκέψου πόσο μεγάλος ο αριθμός μας) μέρος του προβλήματος και μπορεί να γίνει μέρος της λύσης μόνο αν το συνειδητοποιήσει αυτό.
To πρωτο bold ειναι μια λογικη που δεν ξεφευγει πολυ απο τα πλαισια κοινωνικης λειτουργιας της Αμερικης π.χ. ή νομιζουμε οτι εκει εχουν ανεπτυγμενη κοινωνικη αλληλεγγυη?
Το αλλο που λες ειναι το μεγα λαθος(ΙΜΟ παντα), ειναι η λογικη εξαντλησης και ηθικης (κυριως) εξοντωσης της μικρο-αστικης, εργατικης ταξης (τα χαμηλα στρωματα) δεν μπορεις να περιμενεις να σου απολογηθουν 7 εκατομυρια ανθρωποι. Ποιο ευκολο ειναι να συζητησω μια επαναστατικη ανατροπη του καπιταλισμου απο αυτο. Η απαιτηση σου δλδ εχει μια ηθικη-θρησκευτικη σχεδον διασταση, με προεκτασεις στην γενικοτερη κουλτουρα και ανθρωπινη συμπεριφορα. Ειναι λοιπον η ευκολη λυση, να πουμε οτι ολοι φταιμε και να αρχισουμε να χτιζουμε μια κοινωνια με πεταλουδιτσες ή οπως ειπαμε και προηγουμενως ελβετια,Νορβηγια,βαλε οποια θες εσυ. ΔΕΝ ειναι ρεαλιστικη λυση ουτε καν ορθολογιστικη, εδω εχουμε να κανουμε με ελλειμα δημοκρατιας και πολιτικης εκφρασης αυτης.
Τωρα πως αλλαζει κατι τετοιο, η ιστορια δειχνει οτι ειτε γινεται με καποιο σοκ ειτε με βοηθεια απο την Αλλοδαπη, αλλωστε δεν ειναι η πρωτη φορα, ισως να μπλεκεσαι γιατι ειναι η πρωτη φορα που εσυ βιωνεις κατι αντιστοιχο (οπως και για τους περισσοτερους απο εμας).
Επαναλαμβανω ομως το γεγονος οτι εστιαζουμε στο προβλημα ως ηθικο-παιδαγωγικο ειναι τιποτα αλλο απο το να πελαγωδρομουμε συνειδητα ωστε να μην παρουμε την μοιρα στα χερια μας και να τα κουτσοβολεψουμε για ακομα μια φορα, ή στην χειροτερη περιπτωση να γιγαντωσουμε το θεμα τοσο πολυ που ή λυση θα ερθει με μια ηθικη απολυμανση 'καθαρση' σε στυλ ναζι (κατι δλδ που εχει ξαναγινει).
@Χristos912 βλεπεις να κλαιγεται κανενας? Ο καπιταλισμος δεν υπηρχε ουτε θα υπαρχει για παντα, δυστυχως για σενα ευτυχως για μενα(και για σενα αλλα δεν το ξερεις ), κατι αντιστοιχο λεγανε και καποιοι κοτζαμπασιδες επι Τουρκοκρατιας, που πατε ωρε αδερφια η Οθωμανικη αυτοκρατορια θα ζησει για παντα, το 3ο Ραϊχ, η δυναστεια των Ρομανωφ και η Τζενεραλ μοτορς.
-
-
Δηλαδή στο εξωτερικό δουλεύει το ίδιο μαγαζάκι στην ίδια έκταση όπως στο Ελλαδιστάν;
Οι Γάλλοι θυμήθηκαν τις σπατάλες του Σιράκ όταν ήταν δήμαρχος... Φαντάζεσαι να γινόταν κάτι αντίστοιχο σήμερα; Εδώ το Ρόκο κάνανε αμαν και πως να τον ανακαλύψουν στις στέππες και πάλι ενώ τα ξέρασε όλα, το απλώνουν το θέμα σα χωριάτικο φύλο.
Του άλλου του κόψαν ένα περιποιημένο μπουρμπουάρ (κάποια μύρια και μάλιστα ένα ποσό από την τσέπη του ίδιου-άουτς πόνεσε αυτό) και τέλειωσε το θέμα. -
Ο χρήστης gto250swb έγραψε:
'Εγώ να 'μαι καλά και να πάν να γαμηθούν όλοι οι άλλοι'
αφορούν πολύ περισσότερους από τα 5-10-100 μεγαλολαμόγια που αναφέρεις, είναι πλέον συνυφασμένες με μεγάλο (το μεγαλύτερο ?) μέρος της κοινωνίας. Οπότε τα 'το σύστημα φταίει', 'οι καρχαρίες φταίνε', 'οι πολιτικοί φταίνε' έχει μια βάση αλλά θα ήθελα να ακούω και το 'όλοι μας φταίνε'. Διότι μόνο το τελευταίο ως αποδοχή γεγονότος μπορεί να οδηγήσει σε ρεαλιστική λύση. Με άλλα λόγια, θεωρώ ότι ο καθένας από εμάς είναι (σε μικρό βαθμό, σύμφωνοι, αλλά σκέψου πόσο μεγάλος ο αριθμός μας) μέρος του προβλήματος και μπορεί να γίνει μέρος της λύσης μόνο αν το συνειδητοποιήσει αυτό.
To πρωτο bold ειναι μια λογικη που δεν ξεφευγει πολυ απο τα πλαισια κοινωνικης λειτουργιας της Αμερικης π.χ. ή νομιζουμε οτι εκει εχουν ανεπτυγμενη κοινωνικη αλληλεγγυη?
Φυσικά. Το να σκέφτεται ο τυχαίος πολίτης αν αυτό που κάνει είναι παράνομο ή επηρεάζει τη ζωή των άλλων είναι εξαιρετικά συνηθισμένο σε πιο εξελιγμένες κοινωνίες (έχω άποψη για ΗΠΑ, Μ. Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, ακόμα και Κύπρο). Ενα απλό παράδειγμα: σε ποιά χώρα στον κόσμο έχουν τόσα πολλά σκουπίδα στη φύση ? Πως πάνε τα σκουπίδα εκεί, πετώντας ? Ή νομίζεις ότι είναι ένας σκουπιδιάρης πίσω από το δέντρο να καθαρίσει ? Οχι, το λένε κοινωνική συνείδηση και το στερούμαστε στην Ελλάδα σε γενικές γραμμές.
Το αλλο που λες ειναι το μεγα λαθος(ΙΜΟ παντα), ειναι η λογικη εξαντλησης και ηθικης (κυριως) εξοντωσης της μικρο-αστικης, εργατικης ταξης (τα χαμηλα στρωματα) δεν μπορεις να περιμενεις να σου απολογηθουν 7 εκατομυρια ανθρωποι. Ποιο ευκολο ειναι να συζητησω μια επαναστατικη ανατροπη του καπιταλισμου απο αυτο. Η απαιτηση σου δλδ εχει μια ηθικη-θρησκευτικη σχεδον διασταση, με προεκτασεις στην γενικοτερη κουλτουρα και ανθρωπινη συμπεριφορα. Ειναι λοιπον η ευκολη λυση, να πουμε οτι ολοι φταιμε και να αρχισουμε να χτιζουμε μια κοινωνια με πεταλουδιτσες ή οπως ειπαμε και προηγουμενως ελβετια,Νορβηγια,βαλε οποια θες εσυ. ΔΕΝ ειναι ρεαλιστικη λυση ουτε καν ορθολογιστικη, εδω εχουμε να κανουμε με ελλειμα δημοκρατιας και πολιτικης εκφρασης αυτης.
Μην υπερβάλλεις. Το να πει κανείς: 'δεν θα ξαναφοροδιαφύγω, δεν θα ξαναδουλέψω μαύρα, θα παίρνω αποδείξεις, δεν θα ξαναλαδώσω / ξαναλαδωθώ, δεν θα ξανασβήσω πρόστιμο, δεν θα ξαναζητήσω ρουσφέτι, δεν θα προσπαθήσω να διοριστώ πάση θυσία στο Δημόσιο' δεν είναι 'εξάντληση και ηθική εξόντωση', είναι απλές καθημερινές πρακτικές, που, επειδή αφορούν εκατομμύρια ανθρώπους, μπορούν να είναι πολύ αποτελεσματικές, ίσως εξίσου με γενικότερους στόχους όπως η πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς, η ορθολογική κατανομή δαπανών κτλ.
Εμένα με ενοχλεί το 'ΔΕ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ' (το οποίο το βλέπουμε γύρω μας, από το STOP που παραβιάζει στο δρόμο και μετά εφευρίσκει άπειρες δικαιολογίες και στο τέλος δεν κάνει δήλωση έως την αντιμετώπιση της κρίσης) διότι δεν είναι δημιουργικό. Αν περιμένουμε να λύσουν το πρόβλημα οι κυβερνήσεις χωρίς εμείς να κουνήσουμε το δαχτυλάκι μας, σωθήκαμε.
Τωρα πως αλλαζει κατι τετοιο, η ιστορια δειχνει οτι ειτε γινεται με καποιο σοκ ειτε με βοηθεια απο την Αλλοδαπη, αλλωστε δεν ειναι η πρωτη φορα, ισως να μπλεκεσαι γιατι ειναι η πρωτη φορα που εσυ βιωνεις κατι αντιστοιχο (οπως και για τους περισσοτερους απο εμας).
Ορίστε η βοήθεια από την αλλοδαπή, τη λένε 'ΔΝΤ'
Αλλά βασικά εμείς μόνοι (και σε επίπεδο του καθενός μας και φυσικά σε επίπεδο κυβερνήσεων, μεγαλολαμόγιων κτλ.) πρέπει να καθαρίσουμε τη μπουγάδα...Επαναλαμβανω ομως το γεγονος οτι εστιαζουμε στο προβλημα ως ηθικο-παιδαγωγικο ειναι τιποτα αλλο απο το να πελαγωδρομουμε συνειδητα ωστε να μην παρουμε την μοιρα στα χερια μας και να τα κουτσοβολεψουμε για ακομα μια φορα, ή στην χειροτερη περιπτωση να γιγαντωσουμε το θεμα τοσο πολυ που ή λυση θα ερθει με μια ηθικη απολυμανση 'καθαρση' σε στυλ ναζι (κατι δλδ που εχει ξαναγινει).
Δεν είναι εξ' ολοκλήρου ηθικό-παιδαγωγικό αλλά εν μέρει είναι.
'Μην κοιτάς τι κάνει η χώρα σου για σένα, κοίτα τι κάνεις εσύ για αυτή'. Αυτό εννοώ. Και στην Ελλάδα, κακά τα ψέμματα, πολλοί προσπαθούν να κάνουν όσο το δυνατόν λιγότερα. -
nass
Ακόμη και να δεχτούμε πως φταίμε όλοι (κι εγώ χάριν της κουβέντας, θα δεχτώ πως φταίμε πολλοί και γιατί όχι κι εγώ μέσα! ) , δεν πρέπει ο καθένας να πληρώσει αναλόγως των δυνάμεων και του... φταίξιμου;
Νομίζω πως αυτό που γίνεται τώρα είναι πρωτοφανές: δεν υπάρχει καμία αναλογικότητα σχεδόν, πιο βαρύ μάρμαρο πληρώνουν οι πιο αδύναμοι, ενώ όσο ανεβαίνεις, τόσο και το μνημόνιο περνάει και δεν ακουμπάει...
Διαβάζουμε συνέχεια για πόλεμο της φοροδιαφυγής, των offshore κλπ κλπ, αλλά απ' ότι φαίνεται όλα αυτά είναι στάχτη στα μάτια του πόπολου: σιγά μην ασχοληθούν με τους λίγους, προτιμάνε λίγα από τους πολλούς (παλιό διαφημιστικό του ΠΑΣΟΚ! ).
Και για να προεκτείνω λίγο το... φταίξιμο, φταίνε μόνον οι Έλληνες; Οι Ευρωπαίοι γιατί μας δέχτηκαν στην ΕΕ; Δεν φώναζαν από τότε κάποιοι πως ο Νότος έχει μαγειρεμένα στοιχεία; Ο Σημίτης τα έκανε όλα άψογα ε; Μετά τους Ολυμπιακούς, γιατί δεν μας τράβηξαν το αυτί; Ή καλύτερα και πιο πριν, σε στυλ 'Πού πας ρε Καραμήτρο, που θες και Ολυμπιακούς! ' Τα χρόνια του Κωστάκη της Ραφήνας, γιατί δεν είπαν τίποτε; Ο κόσμος το 'χε τούμπανο, ούτε ένας προϋπολογισμός δεν είχε βγει σωστά, κάναμε και 'απογραφή', μας έβαλαν σε επιτήρηση, αλλά τίποτε, τίποτε...
Και ξαφνικά έρχονται και μας λένε πως πρέπει να πληρώσουμε... ΟΚ, να πληρώσουμε, αλλά βοηθήστε, αφού κι εσείς θάλασσα τα κάνατε, πού είναι οι μηχανισμοί σας; Πού είναι ο έλεγχος; Εμπιστεύεστε στεγνά ό,τι πει ο Σημίτης, ο Κωστάκης και ο Γιωργάκης!
Αλλά εντάξει, θα μου πεις πως πάνω απ' όλα φταίμε εμείς, που τους ψηφίζουμε και θα έχεις δίκιο! Εδώ ο Καραμανλής έγινε πρωθυπουργός μην έχοντας δουλέψει ποτέ κάπου, ενώ ο Γιωργάκης πέρασε από λαντζιέρης σε...υπουργό και κατόπιν σε πρωθυπουργό!
Και περιμένουμε τέτοιοι άνθρωποι να μας σώσουν τώρα ε;
-
Κανεις αυτο που ειπα πριν λιγο,αρχιζεις την κλαψα ποιος φταιει ,γιατι πληρωνω εγω περισσοτερα απτους αλλους τους πιο πλουσιους κτλ.
Ειπαμε ολοι φταιμε αλλα δεν ειναι καιρος τωρα για τετοια ,καλυτερα να ασχοληθουμε να δουμε πως θα επιβιωσουμε σαν χωρα .Μην κατηγορεις και τους ευρωπαιους επειδη μας δεχτηκαν στην Ε.Ε.Μας δεχτηκαν αφου πρωτα τους πηγαμε φτιαχτα στοιχεια για την οικονομια του κρατους,το ξεχασες; -
@HF
Λίγο όψιμη η κριτική σου, τότε τι έλεγες; ο Σημίτης είναι καλός μάγειρας;Όσο για τους Ολυμπιακούς ο κόσμος γιόρταζε που τους πήραμε, τώρα βέβαια ήρθε ο λογαριασμός και έχουμε κλάματα.
Αν είχαν βγει οι Γερμανοί, Γάλλοι κλπ και είχαν αρνηθεί στην Ελλάδα την διοργάνωση των Ολυμπιακών τι θα λέγαμε;
Μπράβο τους, για το καλό μας το λένε - να μη ξοδευτούμε. -
Δυστυχώς ο φτωχώς θα την πληρώσει
Τώρα περί ΔΝΤ εγω πιστευώ οτι υπήρχε αλλός τρόπος να παρουμέ απο αλλού δάνειο και οχι απο εκεί το να κόβεις μισθούς και συντάξεις και να αυξάνεις το ΦΠΑ δεν ξεχρεώνει έτσι μια χώρα και κάκα τα ψέματα μην περιμένουμε απο τον τουρισμό για ανάπτυξει πρέπει η κυβέρνηση αν θα υπάρχει ακόμα να κοιτάξει σοβάρα των κλάδο ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ οτι και αν είναι αυτή και να εκμεταλευτή των ορικτό πλούτο που πιστευώ οτι υπάρχει αλλιώς το χασαμέ το μπαλάκι. -
Ο χρήστης xristos912 έγραψε:
Κανεις αυτο που ειπα πριν λιγο,αρχιζεις την κλαψα ποιος φταιει ,γιατι πληρωνω εγω περισσοτερα απτους αλλους τους πιο πλουσιους κτλ.
Ειπαμε ολοι φταιμε αλλα δεν ειναι καιρος τωρα για τετοια ,καλυτερα να ασχοληθουμε να δουμε πως θα επιβιωσουμε σαν χωρα .Μην κατηγορεις και τους ευρωπαιους επειδη μας δεχτηκαν στην Ε.Ε.Μας δεχτηκαν αφου πρωτα τους πηγαμε φτιαχτα στοιχεια για την οικονομια του κρατους,το ξεχασες;Δεν μιλούσα για μένα, εγώ χάνω αρκετά λιγότερα από άλλους.
Τα φτιαχτά στοιχεία θα έπρεπε να τα ελέγξουν. Άρα φταίνε κι αυτοί.
Τι πρέπει να κάνω δηλαδή για να επιβιώσουμε ως χώρα; Μήπως να βάλω λεφτά στο λογαριασμό για την εξόφληση του δημόσιου χρέους;
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!