-
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
Όταν έγραψα ότι θέλετε ηγέτες και πάντα διαιρείστε σε ομάδες μεν και δε το έσβησε ο mod θεωρώντας το προσβλητικό (μου'ριξε κ'ενα ban). Καμία σχέση, μόλις τσεκάρισα όλα τα warn / ban που έφαγες και ήταν όλα για προσωπικές επιθέσεις και προσβολές σε συνφορουμίτες [Mod]Ποια είναι όμως η αλήθεια; Νομίζετε ότι στα άλλα κράτη έτσι είναι η πολιτική; Με εξαίρεση την Ιταλία δεν νομίζω να υπάρχουν λαοί που χρειάζονται ηγέτες και εθνοπατέρες.
Τις μπλε και πράσινες λαοθάλασσες τις θυμάστε; Τι έγιναν όλοι αυτοί, μπήκαν στην εφεδρεία;
Νομίζετε ότι ο Παπαδημος, και ο καθε Παπαδημος, θα σας σώσει;
Μόνο μόνοι σας θα σωθείτε αλλάζοντας συμπεριφορές και νοοτροπίες.Για θυμήσου, σαν τα γίδια κλπ. τέρμα η μιζέρια...μην ξεχωνόμαστε. Μην επιμένεις, δε χρειάζεται να θυμηθώ τίποτα, μόλις τσεκάρισα ένα-ένα τα warn και τα ban που έφαγες. Ξέρεις, καμιά φορά οι άνθρωποι απλά παραδέχονται το λάθος τους και ζητάνε συγνώμη. Τουλάχιστον έτσι κάνουν στην υπανάπτυκτη Ελλάδα, ίσως στην Ελβετία έχετε άλλες συνήθειες. Τέλος της συζήτησης σε παρακαλώ. [Mod]
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Κοίταξε, ευτυχώς υπάρχει και λίγο φιλότιμο.Κάποιος γνωστός μου βρέθηκε σε δημ. υπηρεσία, όπου το πιο χάι-τεκ αντικείμενο ήταν το ΦΑΞ.
Αγόρασε υπολογιστή από την τσέπη του, έβαλε internet από την τσέπη του και δουλειά που θα ήθελε κάτι μέρες, με ανάλογη αναμονή των ενδιαφερόμενων, την ξεπετάει σε λεπτά. Σκέφτεται να κάνει έρανο σε τοπικές επιχειρήσεις για να αποκτήσει 2 πράγματα υψηλής τεχνολογίας η υπηρεσία. Επίσης, ψάχνει τρόπο να εκτυπώνει αυτά που θέλουν οι πολίτες, γιατί ο διευθυντής του έδειξε κάτι ντάνες έντυπα για συμπλήρωση με το χέρι 'αφού έχουμε, γιατί δεν τα χρησιμοποιούμε; [όπως το 1920]'.
Πολλά respect σε τέτοιους ανθρώπους
Μια συνάδελφος που της είχε τελειώσει το στυλό, του είχε πει 'Αφού δεν έχουν ακόμα κάνει παραλαβή γραφικής ύλης, δεν δουλεύω, ούτε θ' αγοράσω στυλό μόνη μου'.
Πολλές κλωτσιές και απολύσεις σε τέτοιους
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... d=63591316
Μου αρέσει το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση γίνεται προσπάθεια να παρουσιαστεί το τέλος του δικομματισμού.
Ας πάμε όμως στο διά ταύτα, που δεν είναι άλλο από την πρόθεση ψήφου (χωρίς αναγωγή):
Δηλαδή, μια από τα ίδια.
-
Ο χρήστης delsol.vti έγραψε:
[...]
Μια συνάδελφος που της είχε τελειώσει το στυλό, του είχε πει 'Αφού δεν έχουν ακόμα κάνει παραλαβή γραφικής ύλης, δεν δουλεύω, ούτε θ' αγοράσω στυλό μόνη μου'.
Εγώ θα έλεγα πως είναι λάθος μια τέτοια αντιμετώπιση. Αν το περιβάλλον εργασίας δεν είναι σωστό (κακά τα ψέματα, αλλά πόσο εύκολο είναι να αποδώσει κάποιος σε ένα περιβάλλον που τα πάντα τελούν υπό διάλυση;), τέτοιες συμπεριφορές και νοοτροπίες είναι αναμενόμενες. Το καίριο θέμα για εμένα δεν είναι να απομονώσεις συγκεκριμένα άτομα και να τα τιμωρήσεις, αλλά να βρεις τις αιτίες για τις παραπάνω συμπεριφορές και νοοτροπίες και οι οποίες πηγάζουν από το top management.
-
Μια συνάδελφος που της είχε τελειώσει το στυλό, του είχε πει 'Αφού δεν έχουν ακόμα κάνει παραλαβή γραφικής ύλης, δεν δουλεύω, ούτε θ' αγοράσω στυλό μόνη μου'.Γελοιες δικαιολογιες. Υπαρχουν σοβαροτερες αιτιες αν θελει που και παλι δεν την δινουν αλλοθι.
Εδω και μια 5ετια αγοραζω τα στυλο μονος μου αφου οι υπηρεσιακοι ... δεν γραφουν!Sent from my HTC Desire using Tapatalk
-
Αυτος ο φιλος ο μηχανικος που εχω στη ΔΕΗ και με επεβλεπε οταν δουλευα ηταν τετοιος τυπος. Ακομα και κυριακες με αδειες τραβιωταν στο εργοστασιο, με εβαζε και του κουβαλαγα μηχανηματα απο ολλανδια με το αμαξι για να μπορεσει να το συντηρισει, γιατι πλεον τετοιες αρχαιοτητες δεν υπαρχουν και τωρα βρισκεται καποιος υπευθυνος και του κουτσουρευει το μισθο. Μιλαγαμε τις προαλλες και του λεω ματεξυ αστειου και σοβαρου, φετος ρε μλκ δεν εχει προμηθεια ΗΛ/Μ εξοπλισμου, δεν κατεβαινω. Η απαντηση του ηταν , στα @ μου παναγιωτη, δεν προκειται πλεον να αςχοληθω με τπτ περαν των τυπικων αρμοδιοτητων μου.
Εχει αδικο?
-
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
Όταν έγραψα ότι θέλετε ηγέτες και πάντα διαιρείστε σε ομάδες μεν και δε το έσβησε ο mod θεωρώντας το προσβλητικό (μου'ριξε κ'ενα ban). Καμία σχέση, μόλις τσεκάρισα όλα τα warn / ban που έφαγες και ήταν όλα για προσωπικές επιθέσεις και προσβολές σε συνφορουμίτες [Mod]
Ποια είναι όμως η αλήθεια; Νομίζετε ότι στα άλλα κράτη έτσι είναι η πολιτική; Με εξαίρεση την Ιταλία δεν νομίζω να υπάρχουν λαοί που χρειάζονται ηγέτες και εθνοπατέρες.
Τις μπλε και πράσινες λαοθάλασσες τις θυμάστε; Τι έγιναν όλοι αυτοί, μπήκαν στην εφεδρεία;
Νομίζετε ότι ο Παπαδημος, και ο καθε Παπαδημος, θα σας σώσει;
Μόνο μόνοι σας θα σωθείτε αλλάζοντας συμπεριφορές και νοοτροπίες.Για θυμήσου, σαν τα γίδια κλπ. τέρμα η μιζέρια...μην ξεχωνόμαστε. Μην επιμένεις, δε χρειάζεται να θυμηθώ τίποτα, μόλις τσεκάρισα ένα-ένα τα warn και τα ban που έφαγες. Ξέρεις, καμιά φορά οι άνθρωποι απλά παραδέχονται το λάθος τους και ζητάνε συγνώμη. Τουλάχιστον έτσι κάνουν στην υπανάπτυκτη Ελλάδα, ίσως στην Ελβετία έχετε άλλες συνήθειες. Τέλος της συζήτησης σε παρακαλώ. [Mod]
Ναι, η θατσερ, ο μιτεραν, ο κολ ηταν σπαρτιατες.
Αστο ρε μαστορα, αφου δεν το χες να ουμ Τέλος είπαμε... [Mod]
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Αυτος ο φιλος ο μηχανικος που εχω στη ΔΕΗ και με επεβλεπε οταν δουλευα ηταν τετοιος τυπος. Ακομα και κυριακες με αδειες τραβιωταν στο εργοστασιο, με εβαζε και του κουβαλαγα μηχανηματα απο ολλανδια με το αμαξι για να μπορεσει να το συντηρισει, γιατι πλεον τετοιες αρχαιοτητες δεν υπαρχουν και τωρα βρισκεται καποιος υπευθυνος και του κουτσουρευει το μισθο. Μιλαγαμε τις προαλλες και του λεω ματεξυ αστειου και σοβαρου, φετος ρε μλκ δεν εχει προμηθεια ΗΛ/Μ εξοπλισμου, δεν κατεβαινω. Η απαντηση του ηταν , στα @ μου παναγιωτη, δεν προκειται πλεον να αςχοληθω με τπτ περαν των τυπικων αρμοδιοτητων μου.Εχει αδικο?
Ενώ τα 3, 4, 5 χιλιάρικα μισθό που παίρνει ο φίλος σου είναι λογικός μισθός για Ελλάδα.
Ένας διευθυντής εταιρείας, με ευθύνες δηλαδή πόσο έπρεπε να παίρνει;
Ποιοι είναι οι Έλληνες κροίσοι που μπορούν να πληρώνουν τόσο ακριβό ρεύμα για να πληρώνονται οι ΔΕΗτζήδες;
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
[...]
Εγώ θα έλεγα πως είναι λάθος μια τέτοια αντιμετώπιση. Αν το περιβάλλον εργασίας δεν είναι σωστό (κακά τα ψέματα, αλλά πόσο εύκολο είναι να αποδώσει κάποιος σε ένα περιβάλλον που τα πάντα τελούν υπό διάλυση;), τέτοιες συμπεριφορές και νοοτροπίες είναι αναμενόμενες. Το καίριο θέμα για εμένα δεν είναι να απομονώσεις συγκεκριμένα άτομα και να τα τιμωρήσεις, αλλά να βρεις τις αιτίες για τις παραπάνω συμπεριφορές και νοοτροπίες και οι οποίες πηγάζουν από το top management.
Ακόμα και έτσι όπως το λες να είναι ermani και μέχρι και ΑΝ διορθωθούν οι συμπεριφορές και οι νοοτροπίες απο το top management ... ας ξεκινήσουμε από τις περιπτώσεις σαν την από πάνω με το στυλό που βγάζουν μάτι σε αδιαφορία και δίνουν και το κακό παράδειγμα ... ώστε να ταρακουνηθούν οι επίδοξοι μιμητές και να δικαιωθούν ηθικά **οι συνεπείς που προσπαθούν να αποτελούν μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος **.
Επίσης κάτι 'κυρίες' σαν την αποπάνω να θυμηθούν και να εκτιμήσουν το γεγονός ότι δουλεύουν και πληρώνονται από έναν χρεοκοπημένο εργοδότη . Υπό κανονικές συνθήκες (ιδ.τομέα ή άλλο κράτος) αυτή την στιγμή το πιθανότερο θα ήταν να είναι, είτε άνεργες είτε απλήρωτες. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αυτος ο φιλος ο μηχανικος που εχω στη ΔΕΗ και με επεβλεπε οταν δουλευα ηταν τετοιος τυπος. Ακομα και κυριακες με αδειες τραβιωταν στο εργοστασιο, με εβαζε και του κουβαλαγα μηχανηματα απο ολλανδια με το αμαξι για να μπορεσει να το συντηρισει, γιατι πλεον τετοιες αρχαιοτητες δεν υπαρχουν και τωρα βρισκεται καποιος υπευθυνος και του κουτσουρευει το μισθο. Μιλαγαμε τις προαλλες και του λεω ματεξυ αστειου και σοβαρου, φετος ρε μλκ δεν εχει προμηθεια ΗΛ/Μ εξοπλισμου, δεν κατεβαινω. Η απαντηση του ηταν , στα @ μου παναγιωτη, δεν προκειται πλεον να αςχοληθω με τπτ περαν των τυπικων αρμοδιοτητων μου.
Εχει αδικο?
Ενώ τα 3, 4, 5 χιλιάρικα μισθό που παίρνει ο φίλος σου είναι λογικός μισθός για Ελλάδα.
Ένας διευθυντής εταιρείας, με ευθύνες δηλαδή πόσο έπρεπε να παίρνει;
Ποιοι είναι οι Έλληνες κροίσοι που μπορούν να πληρώνουν τόσο ακριβό ρεύμα για να πληρώνονται οι ΔΕΗτζήδες;
ποιά 5, 15κ ΚΑΘΑΡΑ το μήνα έπαιρνε
με το συμπάθειο αλλάόσο για το ακριβό ρεύμα που πληρώνεις μάλλον μου κάνεις πλάκα
-
Τη σημερινη μερα το πιο θλιβερο πραγμα ειναι να ησουν εμπορος. Κοσμος πολυς στους δρομους, σχεδον ολη η πολη εξω (που λεει ο λογος) και τα εμπορικα καταστηματα αδεια. Οτι χειροτερο συναισθημα να βλεπεις να περναει ο κοσμος απ εξω απ το μαγαζι σου και να μην κοιταζει ουτε τις βιτρινες πλεον.
-
-edit-
-
[...]
Ακόμα και έτσι όπως το λες να είναι ermani και μέχρι και ΑΝ διορθωθούν οι συμπεριφορές και οι νοοτροπίες απο το top management ... ας ξεκινήσουμε από τις περιπτώσεις σαν την από πάνω με το στυλό που βγάζουν μάτι σε αδιαφορία και δίνουν και το κακό παράδειγμα ... ώστε να ταρακουνηθούν οι επίδοξοι μιμητές και να δικαιωθούν ηθικά **οι συνεπείς που προσπαθούν να αποτελούν μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος **.
Επίσης κάτι 'κυρίες' σαν την αποπάνω να θυμηθούν και να εκτιμήσουν το γεγονός ότι δουλεύουν και πληρώνονται από έναν χρεοκοπημένο εργοδότη . Υπό κανονικές συνθήκες (ιδ.τομέα ή άλλο κράτος) αυτή την στιγμή το πιθανότερο θα ήταν να είναι, είτε άνεργες είτε απλήρωτες.Έχω την εντύπωση ότι κοιτάζουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Πιστεύεις ότι με το να τιμωρήσεις μεμωνομένα άτομα, θα αυξηθεί η παραγωγικότητα; Αν δεν ψάξεις να βρεις τα βαθύτερα αίτια του προβλήματος, λύση δεν υπάρχει (όσο για τον ένα συνεπή, αυτό είναι πραγματικά άτοπο σαν παράδειγμα), όταν τα βαθύτερα αίτια του προβλήματος είναι η έλλειψη οργάνωσης, η έλλειψη κινήτρων, η αίσθηση ότι δεν συνεισφέρεις, η απουσία συλλογικότητας κλπ. Αυτά όλα ξεκινάνε από πάνω προς τα κάτω. Εσύ προσπερνάς αυτή την ιεραρχία και λες ότι θα ξεκινήσω να λύνω το πρόβλημα από κάτω. Ίσως γι' αυτό και 2+ χρόνια δεν είδαμε κάτι καλό από την κυβέρνηση, γιατί σκέφτονται με αντίστοιχο τρόπο. Πάντως είναι άξιο απορίας το γεγονός ότι δεχόμαστε με τόση ευκολία την τιμωρία των άλλων (μια αποτυχημένη τεχνική που δεν εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια πλέον) ως λύση σε συστημικά προβλήματα. Προφανώς όλοι είμαστε αλάνθαστοι, άψογοι, τέλειοι κλπ. Οπότε δεν μας επηρεάζει και το περιβάλλον που εργαζόμαστε. Για παράδειγμα, αν βάλουμε 10 ικανά άτομα να εργασθούν σε περιβάλλον όπως αυτό που περιγράφει ο Μάνος, είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι θα αποδώσουν 100%. Επίσης με την ίδια λογική, αν κάποιον από εμάς τον τσακώσει ο εργοδότης να γράφει σε φόρουμ εν ώρα εργασίας, καλά θα κάνει να του ρίξει μερικές κλωτσιές και να τον απολύσει.
-
το θέμα είναι πολύ απλό. Με τις οριζόντιες μειώσεις μισθών και την απειλή της εφεδρίας κατάφεραν να αποδιαλύσουν ό,τι δούλευε. Θα θελα να ήξερα, ειλικρινά δλδ, πιστεύουν ότι μπορεί να λειτουργήσει ο κρατικός μηχανισμος με τέτοιες σπασμωδικές κινήσεις? Άντε βουρ σε 2-3 μήνες να σουτάρουμε το μισό δυναμικό
-
Η οποία εφεδρεία εφαρμόστηκε κι αυτή οριζόντια με βάση ηλικιακά κριτήρια.
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Έχω την εντύπωση ότι κοιτάζουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Πιστεύεις ότι με το να τιμωρήσεις μεμωνομένα άτομα, θα αυξηθεί η παραγωγικότητα; Αν δεν ψάξεις να βρεις τα βαθύτερα αίτια του προβλήματος, λύση δεν υπάρχει (όσο για τον ένα συνεπή, αυτό είναι πραγματικά άτοπο σαν παράδειγμα), όταν τα βαθύτερα αίτια του προβλήματος είναι η έλλειψη οργάνωσης, η έλλειψη κινήτρων, η αίσθηση ότι δεν συνεισφέρεις, η απουσία συλλογικότητας κλπ. Αυτά όλα ξεκινάνε από πάνω προς τα κάτω. Εσύ προσπερνάς αυτή την ιεραρχία και λες ότι θα ξεκινήσω να λύνω το πρόβλημα από κάτω. Ίσως γι' αυτό και 2+ χρόνια δεν είδαμε κάτι καλό από την κυβέρνηση, γιατί σκέφτονται με αντίστοιχο τρόπο. ...
Όταν μιλάμε για δημόσιο σου απαντώ κατηγορηματικά ΝΑΙ.
Υπάρχουν πάρα πολλοί που ή θρασύτητα τους και ο ωχαδελφισμός τους έχει ξεπεράσει κάθε όριο με σύμμαχο την μονιμότητα. Η περαιτέρω παραμονή τους στην εργασία μόνο μεγαλύτερα προβλήματα και δυσλειτουργίες δημιουργεί στην λειτουργικότητα του δημοσίου και το χειρότερο δυνατόν παράδειγμα για τους νεότερους υπαλλήλους.
Μέχρι να προχωρήσουν στα βαθύτερα λοιπόν φτάνουν οι αμπελοφιλοσοφίες ... ξεκινάμε από τα μικρά αλλά υπαρκτά και στην πορεία φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα.
Επίσης μιλάς για προβλήματα τα τελευταία 2 χρόνια στο δημόσιο λόγω περικοπών στα εισοδήματα και εφεδρείας...
Πάντα είχε προβλήματα η λειτουργία του δημοσίου ακόμα και τις εποχές που οι αυξήσεις πηγαίναν σύννεφο τα επιδόματα το ίδιο και οι προσλήψεις στο στενό και ευρύτερο + τους σταζίερς ήταν περισσότερες και από τις καρέκλες για να καθίσουν όλοι αυτοί. Ακόμα και τότε υπήρχε γκρίνια , ακόμα και τότε γινόντουσαν πορείες για περισσότερα λεφτά και προσλήψεις και ακόμα και τότε δεν δούλευε όπως έπρεπε το δημόσιο.
Δεν πιστεύω να έχουν ξεχαστεί τόσο γρήγορα αυτές οι υπέροχες εποχές που μας έφεραν εδώ ; -
μα αν κάποιος δεν κάνει τη δουλειά του οφείλει να επωμισθεί και τις συνέπειες των πράξεών του. Το θέμα είναι αυτό που προείπα, με τέτοια σαρωτικά μέτρα το μόνο που πετυχαίνεις είναι να αποδιαλύσεις ό,τι έχει μείνει.
-
Ένα από τα άπειρα προβλήματα της χώρας είναι ότι ενώ τα πάντα γίνονται παράνομα (προσλήψεις, αυθαίρετα, φοροδιαφυγή, κλπ.) για να τα φτιάξεις πρέπει να εφαρμόσεις τους νόμους κατά γραμμα. Από την άλλη με μια νομοθεσία μεγαλύτερη από την Encyclopedia Britanninca και μια δικαιοσύνη άχρηστη και πωρωμένη μέχρι του μεδούλι άντε να βρεις άκρη.
40:40:20
-
Το να τιμωρήσεις μεμονωμένα άτομα ΣΑΦΩΣ και είναι προτιμότερο από την οριζόντια περικοπη. Κι εγώ αν ημουν ο φίλος του ντρίφτη θα έκανα ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό: Μόνο τα τυπικά καθήκοντά μου.
Χοντρό χέρι στους προϊστάμενους - αυτό χρειάζεται πρωτίστως και τα άλλα μπορούν να διορθωθούν στην πορεία.
-
Έχω την εντύπωση ότι κοιτάζουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Πιστεύεις ότι με το να τιμωρήσεις μεμωνομένα άτομα, θα αυξηθεί η παραγωγικότητα; Αν δεν ψάξεις να βρεις τα βαθύτερα αίτια του προβλήματος, λύση δεν υπάρχει (όσο για τον ένα συνεπή, αυτό είναι πραγματικά άτοπο σαν παράδειγμα), όταν τα βαθύτερα αίτια του προβλήματος είναι η έλλειψη οργάνωσης, η έλλειψη κινήτρων, η αίσθηση ότι δεν συνεισφέρεις, η απουσία συλλογικότητας κλπ. Αυτά όλα ξεκινάνε από πάνω προς τα κάτω. Εσύ προσπερνάς αυτή την ιεραρχία και λες ότι θα ξεκινήσω να λύνω το πρόβλημα από κάτω. Ίσως γι' αυτό και 2+ χρόνια δεν είδαμε κάτι καλό από την κυβέρνηση, γιατί σκέφτονται με αντίστοιχο τρόπο. ...
Όταν μιλάμε για δημόσιο σου απαντώ κατηγορηματικά ΝΑΙ.
Υπάρχουν πάρα πολλοί που ή θρασύτητα τους και ο ωχαδελφισμός τους έχει ξεπεράσει κάθε όριο με σύμμαχο την μονιμότητα. Η περαιτέρω παραμονή τους στην εργασία μόνο μεγαλύτερα προβλήματα και δυσλειτουργίες δημιουργεί στην λειτουργικότητα του δημοσίου και το χειρότερο δυνατόν παράδειγμα για τους νεότερους υπαλλήλους.
Μέχρι να προχωρήσουν στα βαθύτερα λοιπόν φτάνουν οι αμπελοφιλοσοφίες ... ξεκινάμε από τα μικρά αλλά υπαρκτά και στην πορεία φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα.
Επίσης μιλάς για προβλήματα τα τελευταία 2 χρόνια στο δημόσιο λόγω περικοπών στα εισοδήματα και εφεδρείας...
Πάντα είχε προβλήματα η λειτουργία του δημοσίου ακόμα και τις εποχές που οι αυξήσεις πηγαίναν σύννεφο τα επιδόματα το ίδιο και οι προσλήψεις στο στενό και ευρύτερο + τους σταζίερς ήταν περισσότερες και από τις καρέκλες για να καθίσουν όλοι αυτοί. Ακόμα και τότε υπήρχε γκρίνια , ακόμα και τότε γινόντουσαν πορείες για περισσότερα λεφτά και προσλήψεις και ακόμα και τότε δεν δούλευε όπως έπρεπε το δημόσιο.
Δεν πιστεύω να έχουν ξεχαστεί τόσο γρήγορα αυτές οι υπέροχες εποχές που μας έφεραν εδώ ;Ερώτηση: Αναθέτουν σε κάποιον μια ομάδα ατόμων να τη διευθύνει προκειμένου να φέρει εις πέρας ένα έργο και αυτοί ξύνονται, γιατί δεν τους έχει οργανώσει σε ρόλους, δεν τους παρέχει τα κατάλληλα εργαλεία, δεν ξέρει ούτε ο ίδιος ποιοί είναι οι στόχοι, δεν έχει κάνει χρονικό προγραμματισμό, δεν έχει δώσει κίνητρα για να αποδώσουν, κλπ. Πέρα από τα της συλλογικής ευθύνης για την αποτυχία του έργου, μάντεψε ποιός έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης.
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!