-
Σχετικό με την κουβέντα περί επιχειρήσεων και επιχειρηματιών. Η Κ.Ε. έγραφε πως ο Δασκαλόπουλος με τις δακρύβρεχτες δηλώσεις του για τον Έλληνα επιχειρηματία, έχει δημιουργήσει με τα κέρδη από την πώληση της Vivartia επενδυτικό fund στο Λουξεμβούργο, για να γλιτώσει τη φορολογία. Και ναι, είναι μόνο ένα παράδειγμα. Απλά, όταν μαζεύονται πολλά παραδείγματα, αρχίζεις και το ψάχνεις...
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Κοιτάξτε παιδιά, με την ψυχρή καπιταλιστική λογική που τόσο σας αρέσει ναι, επιχειρηματίες πλούτισαν (σπίτια, σκάφη, αυτοκίνητα, τρελές διακοπές, ...), οπότε για την πάρτη τους μια χαρά διαχειρίστηκαν τα κεφάλαια που άντλησαν.
Τώρα, αν δεν τηρήθηκαν κανόνες θα έπρεπε να κατηγορήσουμε αυτόν που είχε στο δάχτυλο το μέλι κ το έγλειψε, ή αυτόν που η δουλειά του ήταν να ελέγχει κ αντ' αυτού τσέπωνε άγριες μίζες κ έκανε ότι δεν έβλεπε? Τι? Κ τους 2? Ποιόν περισσότερο? Α, ναι....Ο ανωτέρω με large γραμματοσειρά έχει εκλεχθεί από ΕΜΑΣ για να κοιτάει το συμφέρον ΜΑΣ. Άρα δε νομίζω ότι χρειάζεται και πολύ ρώτημα.
Νομίζω ότι έχεις καταφέρει να δώσεις μέχρι τώρα την πιό αποστομωτική απάντηση σ'αυτό που εκφράζεται με το αόριστο περί δικαίου αίσθημα ότι ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Θα ήθελα τώρα να δω την απάντηση ορισμένων του φόρουμ που είχαν λυσσάξει τόσο καιρό αναφορικά με το αν φταίμε όλοι μαζί και από το πού πρέπει να ξεκινήσει η αναζήτηση ευθυνών.
-
ο κάθε επιχειρηματίας είναι εν δυνάμει φοροφυγάς γιατί προσπαθεί είτε να μεγιστοποιεί τα κέρδη ή να επιβιώνει το 'μαγαζί' του...
οι άλλοι που ορκίζονται να διαφυλάττουν πίστην εις την πατρίδα από πρωθυπουργό μέχρι κλητήρα τι κάνουν για να τον εμποδίσουν..οέο? -
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
ο κάθε επιχειρηματίας είναι εν δυνάμει φοροφυγάς γιατί προσπαθεί είτε να μεγιστοποιεί τα κέρδη ή να επιβιώνει το 'μαγαζί' του...
οι άλλοι που ορκίζονται να διαφυλάττουν πίστην εις την πατρίδα από πρωθυπουργό μέχρι κλητήρα τι κάνουν για να τον εμποδίσουν..οέο?Τα βρίσκουν μαζί του και μετά στέλνουν το λογαριασμό στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους... οέο!
-
.....και εκτός αυτού, οι ευθύνες (όπως και τα εύσημα) αποδίδονται κατ'αναλογίαν.
Δεν μπορεί να έχει ίδιο μερίδιο ευθύνης ο διυθύνων σύμβουλος με τον κλητήρα, άλλωστε γι'αυτό δεν αμείβονται εξίσου!
Ομοίως, δεν μπορεί ο υπουργός ή πρωθυπουργός να ευθύνεται το ίδιο με τον εργάτη της οικοδομής και τον συνταξιούχο του ΟΓΑ!
Γι'αυτό και η ιστορία μάλλον τον πρωθυπουργό μνημονεύει, παρά τον περιπτερούχο!Και στα καλά και στα κακά! -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Δυστυχώς κανείς δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι αυτά που υποστηρίζει ο Καζάκης απαιτούν μέτρα, περικοπές και δημοσιονομική πειθαρχία που ούτε στο κοτέτσι του e-rooster δεν τολμούν να γράψουν.Οποιαδήποτε λυση (αν θελουμε να υπάρξει λύση και πάντα στο βαθμό που το παγκόσμιο περιβάλλον είναι υγιες) απαιτεί αυτά που λες παραπάνω και ακόμα περισσότερα...!! Το ζητούμενο είναι, μετά απο αυτά ποιά θα είναι η αποδοτικότερη συνέχεια, με το συντομότερο χρονικό διαστημα προσαρμογης και αναπτυξης, αλλα και ρυθμού της τελευταίας. Η εντός ευρώ ή η εκτός...;;
Εδώ ο άλλος είχε κυρήξει πτώχευση για να μην πληρώσει και σε ένα μήνα άνοιξε νέα εταιρία στο όνομα του γιου του με το ίδιο αντικείμενο (που πτώχευσε ξανά). Παραδείγματα υπάρχουν αρκετά.
Και σε τέτοια φαινόμενα το κράτος είναι ανήμπορο να κάνει οτιδήποτε..;; Δεν υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης...;; Επαφίεται στην καλή προαίρεση του ιδιώτη....;;
-
Ο χρήστης komis1 έγραψε:
Κοιτάξτε παιδιά, με την ψυχρή καπιταλιστική λογική που τόσο σας αρέσει ναι, επιχειρηματίες πλούτισαν (σπίτια, σκάφη, αυτοκίνητα, τρελές διακοπές, ...), οπότε για την πάρτη τους μια χαρά διαχειρίστηκαν τα κεφάλαια που άντλησαν.
Τώρα, αν δεν τηρήθηκαν κανόνες θα έπρεπε να κατηγορήσουμε αυτόν που είχε στο δάχτυλο το μέλι κ το έγλειψε, ή αυτόν που η δουλειά του ήταν να ελέγχει κ αντ' αυτού τσέπωνε άγριες μίζες κ έκανε ότι δεν έβλεπε? Τι? Κ τους 2? Ποιόν περισσότερο? Α, ναι....Ο ανωτέρω με large γραμματοσειρά έχει εκλεχθεί από ΕΜΑΣ για να κοιτάει το συμφέρον ΜΑΣ. Άρα δε νομίζω ότι χρειάζεται και πολύ ρώτημα.
Νομίζω ότι έχεις καταφέρει να δώσεις μέχρι τώρα την πιό αποστομωτική απάντηση σ'αυτό που εκφράζεται με το αόριστο περί δικαίου αίσθημα ότι ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Θα ήθελα τώρα να δω την απάντηση ορισμένων του φόρουμ που είχαν λυσσάξει τόσο καιρό αναφορικά με το αν φταίμε όλοι μαζί και από το πού πρέπει να ξεκινήσει η αναζήτηση ευθυνών.
Προσωπικά, έχω μάθει στη ζωή μου να αναζητώ ευθύνες ξεκινώντας απο τον καθρέπτη....Στη συνέχεια πάω παραπέρα, διαπιστώνω αν υπάρχουν και αλλού (που πάντα υπάρχουν και αλλού ) και αποδίδω στο καθε μέρος, αυτές που του αναλογούν.
-
'Στη σημερινή εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία, κανείς δεν δικαιούται να παίζει παιχνίδια που μπορεί να κοστίσουν ακριβά στη χώρα' δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, καλώντας άμεσα τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ να αποχωρήσει από το κτήριο.
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΡΕ, ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!
Κι άλλο ένα που είδα καπάκια:
«Πρέπει κάποτε να κάνουμε κάτι για την ανασφάλεια που βιώνουν οι πολίτες» δήλωσε ο πρωθυπουργός
Ψιτ, πρόεδρα, ψιτ ρε, να σου πούμε ένα μυστικό τι να κάνετε (συμμετοχική δημοκρατία δεν έχουμε;): ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ, ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥ ΡΕ που μας δουλεύετε ψιλό γαζί, άει σιχτίρ πια ερασιτέχνες κομπιναδόροι, άει σιχτίρ....
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Δυστυχώς κανείς δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι αυτά που υποστηρίζει ο Καζάκης απαιτούν μέτρα, περικοπές και δημοσιονομική πειθαρχία που ούτε στο κοτέτσι του e-rooster δεν τολμούν να γράψουν.
Οποιαδήποτε λυση (αν θελουμε να υπάρξει λύση και πάντα στο βαθμό που το παγκόσμιο περιβάλλον είναι υγιες) απαιτεί αυτά που λες παραπάνω και ακόμα περισσότερα...!! Το ζητούμενο είναι, μετά απο αυτά ποιά θα είναι η αποδοτικότερη συνέχεια, με το συντομότερο χρονικό διαστημα προσαρμογης και αναπτυξης, αλλα και ρυθμού της τελευταίας. Η εντός ευρώ ή η εκτός...;;
Να σου πω κάτι, δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Ούτως ή άλλως εκεί που φτάσανε τα πράγματα δε νομίζω ότι θα μας πειράξει αν το σκατό φτάσει μόνο μέχρι το μάτι ή αν θα μας καλύψει όλους, τα ρουθούνια θα έχουν μπει μέσα και στις δύο περιπτώσεις.
Ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει τόσο το που θα πάμε, όσο το ποιοί θα μας οδηγήσουν. Με καλό αρχηγό μπορεί και να βγεις απ'το βόθρο. Όταν ο αρχηγός είναι Ι5, κι από τα σκατά να βγεις προσωρινά (πχ να μας χάριζαν όλο το χρέος), στα σκατά θα ξαναπέσεις.
-
Εδώ ο άλλος είχε κυρήξει πτώχευση για να μην πληρώσει και σε ένα μήνα άνοιξε νέα εταιρία στο όνομα του γιου του με το ίδιο αντικείμενο (που πτώχευσε ξανά). Παραδείγματα υπάρχουν αρκετά.
Και σε τέτοια φαινόμενα το κράτος είναι ανήμπορο να κάνει οτιδήποτε..;; Δεν υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης...;; Επαφίεται στην καλή προαίρεση του ιδιώτη....;;
Εδώ θα έπρεπε να υπάρχει ένας μηχανισμός, όντως. Και άλλα πολλά θα έπρεπε να κάνει το κράτος εδώ και πολλά χρόνια. Αλλά εγώ εστίασα στο γεγονός ότι δεν είναι μόνο το κακό κράτος, είναι και ο κακός ιδιώτης.
Πού είναι όμως οι νεοφιλελεύθεροι του φόρουμ να ασκήσουν κριτική;
-
Προσωπικά, έχω μάθει στη ζωή μου να αναζητώ ευθύνες ξεκινώντας απο τον καθρέπτη....Στη συνέχεια πάω παραπέρα, διαπιστώνω αν υπάρχουν και αλλού (που πάντα υπάρχουν και αλλού ) και αποδίδω στον καθε μέρος, αυτές που του αναλογούν.
Συμφωνώ. Εγώ κι εσύ κάναμε το συλλογισμό μας και όσο μας αναλογεί πληρώνουμε τις ευθύνες μας. Όμως να σου πω, περισσότερο με νοιάζει, όχι τι κάναμε εγώ κι εσύ προσωπικά, αλλά το τι έκαναν αυτοί που τους αναλογεί το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ μερίδιο της ευθύνης, συλλογικά: Τις αποποιήθηκαν και φόρτωσαν τις δικές τους τιμωρίες στις πλάτες όλων μας. Από λίγο ο καθένας μας, κι αυτοί ΤΙΠΟΤΑ.
Λοιπόν νομίζω ότι συλλογικά κι εμείς πρέπει να αρνηθούμε να κουβαλήσουμε φορτίο που ΔΕΝ μας αναλογεί και να επιστρέψουμε την πλεονάζουσα τιμωρία εκεί που ανήκει. Προσωπικά δεν νοιώθω υποχρεωμένος να κουβαλήσω ούτε γραμμάριο που δεν μου αναλογεί για να την γλυτώσουν αυτοί που συνεχίζουν και θα συνεχίζουν να καταστρέφουν τη χώρα μου.
Φίλε όλα στη ζωή είναι θέμα προτεραιοτήτων. Χτύπα ξύλο και κούφια η ώρα αλλά αν πάθεις ένα ατύχημα και σου κοπεί το πόδι, πρώτα κοιτάς να σταματήσεις την αιμορραγία και μετά να δεις πως θα περπατήσεις κουτσαίνοντας μέχρι το νοσοκομείο.
Έτσι κι εγώ πρώτα θα κάνω ότι μπορώ για να τους καταστρέψω -ανεξαρτήτως χρώματος-, για να βεβαιωθώ ότι δεν θα συνεχίσουν να παράγουν βάρη για τη χώρα μου και μετά θα αναλάβω και το φορτίο που θα αφήσουν πίσω τους.
-
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
οι άλλοι που ορκίζονται να διαφυλάττουν πίστην εις την πατρίδα από πρωθυπουργό μέχρι κλητήρα τι κάνουν για να τον εμποδίσουν..οέο?Εσυ πιστευεις πως τα κρατη δημιουργηθηκαν για να προστατευουν τα συμφεροντα σου;Μη κοιτας τωρα που στον 'πολιτισμενο κοσμο' υπαρχει ευημερια και κρατος 'δικαιου'.Κατσε να γινει κανενα πατατρακ(βλ ευρωπη μεσοπολεμου,παγκοσμια κριση 1929) να δεις πως μαζευονται πισω τα δικαιωματα και οι 'ελευθεριες'.
Να σου πω κάτι, δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Ούτως ή άλλως εκεί που φτάσανε τα πράγματα δε νομίζω ότι θα μας πειράξει αν το σκατό φτάσει μόνο μέχρι το μάτι ή αν θα μας καλύψει όλους, τα ρουθούνια θα έχουν μπει μέσα και στις δύο περιπτώσεις.
Ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει τόσο το που θα πάμε, όσο το ποιοί θα μας οδηγήσουν. Με καλό αρχηγό μπορεί και να βγεις απ'το βόθρο. Όταν ο αρχηγός είναι Ι5, κι από τα σκατά να βγεις προσωρινά (πχ να μας χάριζαν όλο το χρέος), στα σκατά θα ξαναπέσεις.
Καλα αν περιμενεις και εσυ να βρεθει ο τσομπανης να γλυτωσει τα προβατα ,θα περιμενεις μαλλον για παντα.Ενας παπαδοπουλος μας χρειαζεται.
-
Προσωπικά, έχω μάθει στη ζωή μου να αναζητώ ευθύνες ξεκινώντας απο τον καθρέπτη....Στη συνέχεια πάω παραπέρα, διαπιστώνω αν υπάρχουν και αλλού (που πάντα υπάρχουν και αλλού ) και αποδίδω στο καθε μέρος, αυτές που του αναλογούν.
Μην πέφτεις στην παγίδα ότι είσαι συνυπαίτιος. Αυτό ζητάνε. Να υπάρξει ισοσκελισμός των ευθυνών προκειμένου να διακιολογήσουν την εξαθλίωσή μας. Εγώ σου λέω, ακόμη και κάποιος να διορίστηκε με βύσμα, μια δουλειά ζήτησε. Βέβαια είναι λάθος γιατί μπορεί να στέρησε τη δουλειά από κάποιον άλλο ικανότερο. Όμως δεν είναι το ίδιο με τα ΣΚΑΝΔΑΛΑ, τις ΡΕΜΟΥΛΕΣ και την ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΖΩΗ των πολιτικών, των συγγενών τους και των φίλων τους (γιατί όλοι αυτοί τα έφαγαν μαζί). Μπήκαν ΦΤΩΧΟΙ στη βουλή και βγήκαν ΠΛΟΥΣΙΟΙ. Ποιός από αυτούς πήγε στη φυλακή; Υπάρχει έστω ΕΝΑΣ;
Sorry για τα κεφαλαία γράμματα. Δεν φωνάζω σε εσένα. Στα καμάρια μας τους πολιτικούς και τις παρέες τους πήγαιναν.
-
Ο χρήστης komis1 έγραψε:
..............................................................................................................Έτσι κι εγώ πρώτα θα κάνω ότι μπορώ για να τους καταστρέψω -ανεξαρτήτως χρώματος-, για να βεβαιωθώ ότι δεν θα συνεχίσουν να παράγουν βάρη για τη χώρα μου και μετά θα αναλάβω και το φορτίο που θα αφήσουν πίσω τους.
Αγαπητε νομιζω οτι πρωτα πρεπει να αναλογισττουμε ποια κατασταση θα δημιουργηθει μετα την αποβολη ολων των πλευρων του συστηματος που διαχειριζεται τις τυχες μας,ποια πρακτικα και οχι γενικολογα μετρα πρεπει να παρθουν και μετα βλεπουμε και το δικο μας φορτιο.
Ολοι η σχεδον ολοι μας εδω μεσα γκρεμιζουμε αλλα πως και τι θα χτισουμε (οχι λογια...πραξεις θελω να διαβαζω) δεν βλεπω.
Να φυγει ο ΓΑΠ και οι 300..και ποιοι να ερθουν;Και ΠΩΣ θα ερθουν ;Με εκλογες;Με πραξικοπημα; Και ποια εγγυηση θα εχουμε οτι οι καινουργιοι εχουν τη λυση;Και θα την εφαρμοσουν;Και αν ειναι ιδιοι με τους νυν υπαρχοντας ;
Ασε ..Χρονια εχω να δω φως στο τουνελ και μαλλον θα κανω αλλα τοσα με την ελπιδα μπας και το δω..... -
Οποιος δεν δέχεται οτι συνέβει το παραπάνω (μεταξύ αλλων βέβαια), 2 πράγματα μπορεί να σημαίνει....'Η οτι εχει άγνοια (δεν είναι κακό, κανείς δεν είναι παντογνώστης), ή οτι απλά ερμηνεύει τα πράγματα μέσα απο κομματικές παρωπίδες και ιδεολογίες. Εχω την αίσθηση μάλιστα, πως ο nass (αν και δεν εχω ιδέα τί επαγγέλεται) αυτά που λεει τα διαπίστωσε στην πραξη κι ενδεχομένως τα 'έβλεπε' πριν την κρίση, εκ των έσω....Δεν περίμενε ούτε κανένα Μανδραβέλη, Μπογιόπουλο ή αλλον να τα γράψει για να τα διαβάσει, ουτε καμμιά ιδεολογία να του δώσει το 'φως το αληθινό....'
Το be continued.........
Το οτι καποιοι μετεχουν στο παρον φορουμ δεν σημαινει αναγκαστικα οτι βαραν προσοχες μπροστα στο αστικο κρατος, για να δεχονται τις συστημικες λυσεις ή γνωμες, ως ορθες.
Το υπογραμμισμενο δεν το καταλαβα για να ειμαι ειλικρινης.Υπαρχει ανθρωπος που ζει χωρις να ερμηνευει την πραγματικοτητα μεσα απο ενα ιδεολογικο πρισμα ή χωρις να ειναι το υποκειμενο της κυριαρχης ιδεολογιας; -
@Ernani
τι ποσοστό των επιχειρήσεων αντιπροσωπεύουν οι πληροφορικάριοι; Μην κολλάμε σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Το κράτος μπορεί να παίξει τεράστιο ρόλο στο τι κάνουν και τι δεν κάνουν οι επιχειρήσεις.
Το πιο απλό, αν έχεις τους καλούς πελάτες του συστήματος με πάσης φύσεως διευκολύνσεις και απαλλαγές από πρόστιμα έχεις ήδη ένα πρώτης τάξεως αθέμιτο ανταγωνισμό στον οποίο δεν μπορεί να αναπτυχθεί ομαλά καμμία υγιής επιχειρηματική δραστηριότητα.
Παρόλα αυτά κάποιοι επιμένουν ότι το πρόβλημα της Ελλάδας ήταν ο καπιταλισμός...@Spartan
Δεν έχεις καταλάβει μια σημαντική διαφορά. Τώρα υποτίθεται ότι γίνεται η υπέρτατη προσπάθεια (εννοείται με τον λάθος τρόπο) για να μείνουμε στο ευρώ και να διατηρήσουμε μια πορεία επιστροφής στις αγορές. ΜΟΝΟ με αυτό τον τρόπο θα συνεχίσει το κράτος να δουλεύει με ένα μικρό μείον στο ταμείον (γιατί αυτή τη στιγμή το μείον είναι κτηνώδες - αν και κάποιοι φίλοι στην Κουμουνδούρου επιμένουν ότι υπάρχει πλεόνασμα που το κρύβει η κυβέρνηση... ).
Για να πάμε στη λύση Καζάκη θα πρέπει όπως είπε ο Χατζηενωπίου να χυθεί αίμα. Γιατί τότε θα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ το ταμείον να είναι συν έστω και οριακά. Και για να γίνει αυτό θα πρέπει να μπει δάχτυλο σε πάσης φύσεως βολεμένους κώλους.
Πέρα από το ότι δεν υπήρχε περίπτωση να συναινέσει η so called αγωνιζόμενη εργατιά σε τέτοιες μειώσεις, θεωρώ εντελώς ανίκανη οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει τέτοια γενναία μέτρα. -
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Το wef και οι διεθνείς οικονομικοί οργανισμοί (και όχι μόνο ) μας λένε ότι έχουμε κακό value for money.
Ή πρέπει να αυξήσουμε το value μας ή να μειώσουμε το money μας ή και τα δύο.
Δεν μας υποχρεώνει κανείς να το κάνουμε αυτό. Αν δεν θέλουμε δεν το κάνουμε και δεχόμαστε τις συνέπειες σαν μεγάλα παιδιά.Αναρωτιεμαι αν υπαρχει εστω ενα ψηγμα ελπιδας για κατι καλυτερο στο μελλον ,οταν τοσοι ανθρωποι συνεχιζουν να θεωρουν το κοινωνικο συνολο γυρω τους, value for money.
-
Ο χρήστης madox έγραψε:
Αναρωτιεμαι αν υπαρχει εστω ενα ψηγμα ελπιδας για κατι καλυτερο στο μελλον ,οταν τοσοι ανθρωποι συνεχιζουν να θεωρουν το κοινωνικο συνολο γυρω τους, value for money.
κάποτε σε έβλεπαν σαν τροφή....
η κοινωνία είναι σαν το χρηματιστήριο...κάθε μελλοντική άνοδος είναι υψηλότερη από την προηγούμενη...
ο β' παγκόσμιος εκτός από τα πολλά δεινά που δημιούργησε, απετέλεσε αφετηρία για αλματώδη βελτίωση των συνθηκών της ζωής των εμπλεκομένων σε αυτόν. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
@Ernani
τι ποσοστό των επιχειρήσεων αντιπροσωπεύουν οι πληροφορικάριοι; Μην κολλάμε σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.Ε κοίτα.
Αν βγάλουμε πληροφορικάριους, τηλεπικοινωνίες, βαριές βιομηχανίες, κατασκευαστικές, και προπαντός τράπεζες, τι ακριβώς μας μένει δλδ;Eddie, ο ιδιωτικός τομέας είναι βαθύτατα ΣΑΠΙΟΣ και δεν χρειάστηκε κανένα δημόσιο γι' αυτό. Παρεάκι uber alles. Την ελάχιστη επαφή [πραγματική όμως, όχι με τον ταμεία και το ΙΤ] με τράπεζες και τις παρεάκι-επιχειρήσεις, δεν θέλει και πολύ για να δεις το σύστημα που παίζει στην ελλάδα.
εεπ0, τον Κορρέ μια που τον ανέφερες, τον έχεις ρωτήσει για την πολιτική του άποψη;
εεπ1 δεν νομίζω να υπάρχουν και πολλές χώρες στον κόσμο που να μην υπάρχουν διευκολύνσεις για τους καλούς πελάτες. Από την ω-πόσο-σε-αγαπάμε-ΗΠΑμερική [τι να πρωτοπιάσεις δλδ ] μέχρι το τελευταίο κωλοχανείο-Ελλάδα. Ξέχνα το αν προσπαθείς να βρεις εκεί το ζήτημα. Ίσως κάτι παραπάνω να έκανες αν αναζητούσες τι μένει ΠΕΡΑ από τις διευκολύνσεις -
Αν σε μια χώρα είναι σκατά ο δημόσιος τομέας, σκατά ο ιδιωτικός τομέας, σκατά το κράτος και οι λειτουργοί του (μη γενικεύουμε, μη γενικεύουμε.....), τι έχουμε να πούμε για το λαό που την κατοικεί;
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!