-
πωλείται δεξί νεφρό ελαφρώς μεταχειρισμένο δεκτός κάθε έλεγχος. βιβλίο service βιβλιάριο υγείας ΤΕΒΕ. τιμή συζητήσιμη.
-
Εκκαθάριση μηνός 0,31 ευρώ!
Εκκαθάριση μισθού Οκτωβρίου 2011: 0,31 ευρώ!... Ο «παχυλός» μισθός ανήκει σε μόνιμο εργάτη καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, έναν από τους εκατοντάδες εργαζόμενους του συγκεκριμένου φορέα, που καλούνται να ζήσουν έως το τέλος του χρόνου με ψίχουλα, καθώς πέφτουν θύματα των αναδρομικών κρατήσεων του Μεσοπρόθεσμου και των δόσεων στεγαστικών δανείων από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, που είχαν λάβει παλαιότερα.Ζητήσαμε από εργαζομένους να μας στείλουν ορισμένα από τα επίσημα εκκαθαριστικά που χορηγεί η Υπηρεσία τους. Ιδού τρία παραδείγματα:
1 Εργάτης, με σύνολο αποδοχών 1.157 ευρώ, έχει πλέον κρατήσεις 1.156,69 και υπόλοιπο «στην τσέπη» 0,31. Οι αναδρομικές, ελέω Μεσοπρόθεσμου, κρατήσεις είναι περίπου 215 ευρώ, ενώ βαρύνεται με δόση στεγαστικού δανείου 638,68 ευρώ.
2 Επιστάτης με αποδοχές 1.265,44 ευρώ έχει κρατήσεις 1.264,43 και λαμβάνει 1,01 ευρώ. Οι αναδρομικές του κρατήσεις είναι 224 ευρώ και η δόση του δανείου 842,56.
3 Αλλος επιστάτης, με αποδοχές 1.371,44 ευρώ, έχει πλέον κρατήσεις 1.369,37, καθώς περιλαμβάνονται αναδρομικές, συνολικού ύψους 276 ευρώ και δόση δανείου 805,74. Α' δεκαπενθήμερο 1,04 ευρώ, β' δεκαπενθήμερο 1,03 ευρώ.
-
Μετά από μερικές δεκαετίες θα έχει πολύ ενδιαφέρον να διαβάσει κανείς όσα θα λέει η ιστορία για αυτήν την χώρα που λέγεται Ελλάδα.
'Μερικές δεκαετίες κακής διαχείρισης των οικονομικών της χώρας από κυβερνήσεις, που επένδυαν στο πελατειακό κράτος και τις καταχράσεις δημόσιου χρήματος, είχαν ως αποτέλεσμα την υπερχρέωση της χώρας. Η υπερχρέωση αυτή έγινε ερήμην των Ευρωπαϊκών οργάνων ελέγχου μιας και τα νούμερα 'μαγειρεύονταν' από τις εκάστοτε Ελληνικές κυβερνήσεις οδηγώντας το χρέος της χώρας σε δυσθεώρητα ύψη και τελικά μη διαχειρίσιμο.
Το κοινό Ευρωπαϊκό νόμισμα δεν επέτρεψε την υποτίμηση και άρα την ανάκαμψη και την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη.
Οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις καθώς και τα όργανα της Ε.Ε. (Eurogroup, Ε.Κ.Τ. κ.λ.π.) επέδειξαν πρωτοφανή κωλυσιεργία και κακή επιλογή αποφάσεων για την επίλυση της κρίσης χρέους της χώρας. Το αποτέλεσμα ήταν να βυθιστεί η χώρα σε μια πρωτοφανή κρίση η οποία ανατροφοδοτούνταν από την συνεχώς αυξανόμενη φορολογία με σκοπό την αποπληρωμή των χρεών.
Ταυτόχρονα ένα παιχνίδι πρωτοφανούς κερδοφορίας παιζόταν πάνω στην πλάτη της δύσμοιρης χώρας και των πολιτών της, από τους κερδοσκόπους, τις λεγόμενες 'αγορές'.
Ερωτήματα εγείρονται σχετικά με το ποιοι αποτελούσαν τελικά αυτές τις 'αγορές' και αν μέσα σε αυτούς ήταν και κάποιοι από αυτούς που αποφασίζανε για την τύχη της χώρας.
Η κακή διαχείριση δεκαετιών είχε ως αποτέλεσμα η χώρα να μην αναπτυχθεί, όπως όφειλε, με την βοήθεια των κοινοτικών οικονομικών πακέτων, μιας και τα περισσότερα χρήματα από αυτά πηγαίνανε σε 'υμέτερους' της εκάστοτε κυβέρνησης χωρίς να υλοποιούνται τα απαραίτητα έργα.
Ταυτόχρονα η Ε.Ε. και η παγκοσμιοποίηση συντέλεσε στην εξαφάνιση αρκετών παραγωγικών μονάδων από την χώρα μιας και, λόγω, ακριβού νομίσματος δεν μπορούσαν να ανταγωνιστούν τα εισαγόμενα προϊόντα.
Στην περίοδο της κρίσης, λοιπόν, η χώρα έμεινε χωρίς σοβαρή παραγωγή μιας και ακόμη και η 'βαριά της βιομηχανία' ο τουρισμός είχε πληγεί καίρια λόγω ισχυρού νομίσματος.
Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την συνεχή φορομπηχτική πολιτική των 'κυβερνήσεων της κρίσης' οδήγησαν στην ολική καταστροφή του παραγωγικού ιστού της χώρας με τα γνωστά αποτελέσματα:
Το ξεπούλημα των πλουτοπαραγωγικών πηγών της και τελικά την συνολική απώλεια της Εθνικής κυριαρχίας της!
Είναι, πραγματικά, μοναδικό παράδειγμα χώρας που υποδουλώθηκε χωρίς όπλα και πολεμική σύρραξη στην ιστορία.
Θα αποτελούσε, ιστορικά, το πρώτο θύμα του λεγόμενου 'Οικονομικού πολέμου' που πολλοί τον χαρακτήρησαν και ως '3ο παγκόσμιο πόλεμο'.
Πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ψυχολογία του συγκεκριμένου λαού που, στην ουσία, δεν αντέδρασε σε όλη την φάση της υποδούλωσής του αλλά ακολούθησε δουλικά στην καταστροφή. Θα ήταν, ίσως, παρακινδυνευμένο να τους παρομοιάσει κανείς με την πορεία των φυλακισμένων προς τους θαλάμους αερίων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του 2ου παγκοσμίου πολέμου.
Αλλά γιατί ένας λαός που είχε την φήμη του περήφανου λαού (Αρχαίοι Έλληνες) αντέδρασε έτσι;
Μήπως επειδή οι κυβερνήσεις φροντίσανε εντέχνως να μεταφέρουν τις ευθύνες τους στον λαό αυτό; Είχε μείνει χαρακτηριστική η φράση, τότε, ενός από τους κυβερνώντες υπουργούς 'μαζί τα φάγαμε'.
Μήπως επειδή δεν είχε εναλλακτική; Δεν υπήρχε αξιόλογος αντίπαλος των δύο μεγάλων κομμάτων που 'λυμαίνονταν' την εξουσία για δεκαετίες και ήταν οι κατ' εξοχήν υπεύθυνοι για την κατάντια της χώρας.
Μήπως επειδή ο κάθε 'Νεοέλληνας' είχε γαλουχηθεί με την νοοτροπία του 'βολεμένου' στον δημόσιο τομέα ή του επαγγελματία που φοροδιαφεύγει ή κάνει 'κομπίνες' για να βγάλει παρανόμως χρήματα; Οι περισσότεροι, λοιπόν, αισθάνονταν ενοχές για αυτό και δεν αντέδρασαν έγκαιρα.
Η αντίδραση βέβαια ήρθε, αργά, με όλα τα γνωστά αποτελέσματα.
Πολλοί μελετητές, στην συνέχεια, έχουν γράψει αμέτρητες σελίδες για την συγκεκριμένη ιστορία. Έγιναν αμέτρητες συζητήσεις και αναλύσεις. Αλλά το τελικό κέρδος για την ανθρωπότητα ήταν ότι αποτέλεσε το παράδειγμα προς αποφυγή για τις υπόλοιπες χώρες, που θωρακίστηκαν, οικονομικά και πολιτικά, προκαλώντας ουσιαστικά και το τέλος του λεγόμενου 'οικονομικού πολέμου'.
Αυτή ήταν και η τελευταία προσφορά αυτής της χώρας προς την ανθρωπότητα.'
Ελπίζω να μην το διαβάζουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας, ως μετανάστες, στο wikipedia. -
To παραπάνω με τα εκκαθαριστικά και τις κρατήσεις δείχνει κάποια ενδιαφέροντα πράγματα...
1ον: πώς εγκρίθηκε δάνειο με τέτοια δόση, όταν οι αποδοχές είναι τόσο χαμηλές; Εκτός αν ο 'επιστάτης' ή ο εργάτης έπαιρνε κανα διομισάρι προ κρίσης.
2ον: οι κρατήσεις επί του μισθού για δάνειο αποτελούν ένα ΣΧΕΤΙΚΑ ΧΑΜΗΛΟ ποσοστό επί του καθαρού μισθού, ειδικά του Παρακαταθηκών, το οποίο δεν υπήρχε περίπτωση να μην καλυφθεί χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Μπορεί κανείς να φανταστεί κανείς πόσα λεφτά έβαζαν στην τσέπη από τον μονίμως χρεωκοπημένο Δήμο Αθηναίων οι κατώτεροι ιεραρχικά εργαζόμενοι και πόσα οι ανώτεροι.
Κατά τα φαινόμενα συμβαίνει το εξής: το κράτος χρεωκόπησε, τα λεφτά μειώθηκαν στα 800 ως 1200 ευρώ για όλους, και πολλοί βρέθηκαν ξεκρέμαστοι απέναντι στις υποχρεώσεις τους.
Θα βρεθεί κάποια φόρμουλα, θα γίνει επιμήκυνση ή μερική διαγραφή χρεών, μείωση δόσεων, κάτι τέλος πάντων όταν διαπιστωθούν οι παρενέργειες της απότομης μείωσης των μισθών. Κάποιοι που το είχαν παρακάνει, ακόμα και με τα προ κρίσης δεδομένα, θα ζοριστούν άσχημα, θα χάσουν το σπίτι που αγόρασαν (αν και δεν χάνεις ακριβώς κάτι που δεν έχεις ακόμα αποκτήσει). Λογικό είναι. -
Στις τρέχουσες -χαμηλές- τιμές η (ξε)πώληση του Ελληνικού
Δημοσιευμένο στις 10 Οκτ 2011 | ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ | Συντάκτης: Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΚΑΔΔΑ
Το Ελληνικό πωλείται σε… τιμή ευκαιρίας. Η έκταση του πρώην αεροδρομίου αποτελεί τη… ναυαρχίδα λίστας εκατοντάδων ακινήτων που θα πωληθούν σε αγοραίες τιμές (prevailing prices), με στόχο να οδεύσουν στη μείωση του χρέους 25 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2014.
Η κυβέρνηση υποχώρησε στις πιέσεις της τρόικας να πωληθούν με τις σημερινές πολύ χαμηλές τρέχουσες αξίες τα ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου. Η δέσμευση ήταν σαφής στο αναθεωρημένο Μνημόνιο του Ιουνίου, που προέβλεπε πωλήσεις ΔΕΚΟ και ακινήτων σε αγοραίες τιμές. Ωστόσο η κυβέρνηση, όπως και με πολλά άλλα μέτρα, στη συνέχεια προσπάθησε να το… αποφύγει.
Πλέον, μετά τις παλινωδίες στην πορεία του ελλείμματος, την αδυναμία να επιτευχθεί ο στόχος των αποκρατικοποιήσεων για το 2011 και την καθυστέρηση στην ουσιαστική ενεργοποίηση -με μεταβίβαση κυριότητας- στο πανίσχυρο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, η τρόικα σκλήρυνε τη στάση της.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι άσκησε βέτο για να τεθεί σε εφαρμογή η απόφαση του Μνημονίου και το πέτυχε απέναντι στο φόβο να μην είναι θετική η αξιολόγηση… Απαίτησε κατά την ολοκλήρωση της επόμενης αξιολόγησης να είναι έτοιμο το πρώτο χαρτοφυλάκιο ακινήτων, στο οποίο θα περιλαμβάνεται και η έκταση του Ελληνικού, μαζί με άλλα «φιλέτα» του Ελληνικού Δημοσίου…
Για την έκταση του πρώην αεροδρομίου, μάλιστα (έχει ήδη ενταχθεί στο ταμείο) υπάρχει ειδική αναφορά στο Μνημόνιο: προβλέπει την πώληση σε 2 τμήματα, ένα φέτος και ένα το 2012, μέσω εταιρειών ειδικού σκοπού που θα δημιουργηθούν για το σκοπό αυτό.
**Υπενθυμίζεται ότι το Ταμείο έχει δικαίωμα να «αξιοποιεί» κατά το δοκούν τα ακίνητα που έχει στην κατοχή του με στόχο να ικανοποιήσει το δημοσιονομικό στόχο (5 δισ. ευρώ φέτος, 14 του 2012 κ.λπ.). Ο νόμος επιτρέπει κάθε μορφή «αξιοποίησης» μεταξύ των οποίων και τη ρευστοποίηση, **ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα προσελκύσει κάθε ακίνητο στο σχετικό διαγωνισμό......
.....Κάποια από τα ακίνητα που θα μπουν στην πρώτη λίστα είναι ήδη γνωστά. Ο λόγος για τα 39 κτίρια που στεγάζουν υπηρεσίες του Δημοσίου: εκεί προωθείται η μέθοδος της πώλησης και επαναμίσθωσης. Περιλαμβάνονται κτίρια των υπουργείων Πολιτισμού, Εξωτερικών, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Υγείας, Παιδείας, της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, της Γενικής Γραμματείας Τύπου, εγκαταστάσεων της αστυνομίας και εφοριών.
Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΚΑΔΔΑ
http://www.enet.grαρχίσαμεεεεεε....
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
πέφτουν θύματα των αναδρομικών κρατήσεων του Μεσοπρόθεσμου και των δόσεων στεγαστικών δανείων από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, που είχαν λάβει παλαιότερα.Γνωρίζουν τη σημασία του 'πέφτω θύμα';
-
μπορει καποιος να μας πει, γιατι αν γινει κουρεμα 50%, θα πρεπει να μειωθουν αντιστοιχα 50% οι αμοιβες?
-
Γιατί έτσι γουστάρει η τρόικα, το ΔΝΤ και η Γερμανία. Τέλος της συζήτησης.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
μπορει καποιος να μας πει, γιατι αν γινει κουρεμα 50%, θα πρεπει να μειωθουν αντιστοιχα 50% οι αμοιβες?Τί ψάχνεις να βρεις; Εδώ αποφασίζουν χωρίς την παρουσία κάποιου δικού μας πολιτικού. Έχουμε να κάνουμε με κυβέρνηση ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
μπορει καποιος να μας πει, γιατι αν γινει κουρεμα 50%, θα πρεπει να μειωθουν αντιστοιχα 50% οι αμοιβες?Ποιος λέει πως πρέπει να γίνει έτσι ; Έχουν σχέση οι μισθοί; Αλλά και να έχουν, τους έχουν ήδη 'φτιάξει' σχεδόν στα μέτρα τους ...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
μπορει καποιος να μας πει, γιατι αν γινει κουρεμα 50%, θα πρεπει να μειωθουν αντιστοιχα 50% οι αμοιβες?εννοείς του εργοδότη για να σε κρατάει απασχολημένο;
[Υπηρεσία Απασχόλησης Ενηλίκων ] -
Αναδιάρθρωση και έξω από την Ευρωζώνη
Εκτεταμένη αναδιάρθρωση ή και συνολική ακύρωση του δημόσιου ελληνικού χρέους προτείνει ο καταξιωμένος οικονομολόγος Mark Weisbrot. 'Μόνη λύση, αλλά και πάλι, ίσως όχι αρκετή', λέει χαρακτηριστικά.Σε αναπτυξιακή τροχιά εντός 10ετίας
Όσον αφορά στο χρόνο που θα χρειαστεί η Ελλάδα να επανέλθει σε αναπτυξιακή τροχιά, αναφέρεται στις πολύ απαισιόδοξες εκτιμήσεις, πολλές από τις οποίες κάνουν λόγο για '10 με 11 χρόνια τα οποία θα χρειαστεί η χώρα για να βγει από την ύφεση'.
Όπως σημειώνει, οι Ευρωπαίοι θέλουν να κρατήσουν την Ελλάδα στο ευρώ, αλλά ο ίδιος θεωρεί ότι 'αν και μετά την μεγάλη αναδιάρθρωση, η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να μην μπορεί να δημιουργήσει πλεονάσματα, συνεχίζει να βουλιάζει στην ύφεση και την υψηλότατη ανεργία, τότε πρέπει να σκεφθεί η ίδια την έξοδό της από το ευρώ'.http://news247.gr/oikonomia/anadiarthrwsh_kai_eksw_apo_thn_eyrwzwnh.1407193.html
-
...για να παράγεται πρωτογενές πλεόνασμα...αφού μετά το κούρεμα τέρμα τα δανεικά...πως θα πληρώνονται μισθοί-συντάξεις και λοιπές δαπάνες?
άσε που με την υστέρηση που εμφανίζουν τα έσοδα...προβλέπω ανά μήνα να βγαίνει εγκύκλιος που θα λέει ' μάγκες αυτό το μήνα τα μετρητά φθάνουν για το 30% του μισθού κλπ. κλπ' όπως γίνεται στον ιδ. τομέα όταν το μαγαζί πάει για φούντο...
είναι σκληρό αλλά αναπόφευκτο...
χωρίς να έχω πτυχία στα οικονομικά αυτό που με κάνει να τα βλέπω όλα μαύρα είναι η παντελής έκλειψη αναπτυξιακού σχεδιασμού και η παγίωση της ύφεσης για πολλά συνεχή χρόνια...η χειρότερη συνταγή -
Τάσος Γιαννίτσης,αφου ξεβρακωσε τον Δελαστικ που αντι να φτυαριζει σβουνιες παριστανει τον ερευνητη-δημοσιογραφο,στην συνεχεια ειπε κατι εξαιρετικα απλο και λογικο:
« Η κοινωνία θα δείξει αντοχή αν δει φως στην άκρη, δεν θα δείξει αντοχή αν συνεχίσουν να την τρελαίνουν από όλες τις πλευρές. Σύστημα, σχέδιο και υλοποίηση του θα ανασυγκροτήσουν σταδιακά την εμπιστοσύνη και την ελπίδα στον λαό μας.»
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
μπορει καποιος να μας πει, γιατι αν γινει κουρεμα 50%, θα πρεπει να μειωθουν αντιστοιχα 50% οι αμοιβες?Γιατί έτσι γουστάρει η τρόικα, το ΔΝΤ και η Γερμανία. Τέλος της συζήτησης.
α οκ, προς στιγμη ανησυχησα, νομιζα οτι υπηρχε καποιος σοβαρος λογος
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
μπορει καποιος να μας πει, γιατι αν γινει κουρεμα 50%, θα πρεπει να μειωθουν αντιστοιχα 50% οι αμοιβες?Τους μισθούς τους μειώνουμε.
Με το κούρεμα θα γ@μηθούν τα ταμεία που έχουν ομόλογα (και τα έσοδά τους από μισθούς) και θα δούμε πόσο θα πάνε οι συντάξεις - 50% είναι καλά.
Αν κουρέψουμε και ταυτόχρονα μας διώξουν από την ευρωζώνη θα ζηλεύουμε τις συνθήκες διαβίωσης στην Ουγκάντα, το Ζαΐρ κ.α..
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Δεν νομιζω οτι υπαρχει επενδυτης που πιστευει οτι καποια κυβερνηση ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ θα αυξησει τη φορολογια των επιχειρησεων....Θα σου παραθέσω στοιχεία μόλις μπορέσω....[/quote]
Για την ιστορία:Διαχειριστικό έτος / ποσοστό φόρου αδιανέμητων κερδών / ποσοστό φόρου διανεμόμενων κερδών (μερίσματα)
1992 35,00% 0%
1993 41,00% 0%
(1994 – 2000) 40,00% 0%
(2001 – 2002) 37,50% 0%
(2003 – 2004) 35,00% 0%
2005 32,00% 0%
2006 29,00% 0%
(2007 – 2008) 25,00% 0%
2009 25,00% 10%
2010 24,00% 21%
2011 20,00% 25%Άντε κάνε παιχνίδι...
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
μπορει καποιος να μας πει, γιατι αν γινει κουρεμα 50%, θα πρεπει να μειωθουν αντιστοιχα 50% οι αμοιβες?
Τους μισθούς τους μειώνουμε.
Με το κούρεμα θα γ@μηθούν τα ταμεία που έχουν ομόλογα (και τα έσοδά τους από μισθούς) και θα δούμε πόσο θα πάνε οι συντάξεις - 50% είναι καλά.
Αν κουρέψουμε και ταυτόχρονα μας διώξουν από την ευρωζώνη θα ζηλεύουμε τις συνθήκες διαβίωσης στην Ουγκάντα, το Ζαΐρ κ.α..
πριν 1 μηνα διαβαζα οτι για 1η φορα τον Αυγουστο (;) η αναλογια εργαζομενων/συνταξιοδοτουμενων επεσε
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
με τις μεγαλες μειωσεις μισθων η ροη χρηματων προς τα ταμεια θα γινει ακομη μικροτερη, αρα θα μεγαλωσει και αλλο το προβλημα, ταυτοχρονα η ανεργια αυξανεται.
εξακολουθω να μην καταλαβαινω τι σχεση εχει ο μισθος ενος ΙΥ με το κουρεμαΓια το πρώτο, μην ανησυχείς, ειδικά τώρα που το ΙΚΑ ανακάλυψε πως πληρώνει ...>100.000 αναπόγραφους συνταξιούχους !
Για το δεύτερο, που επιμένεις, έχεις ακούσει κάτι πέρα από τα όσα συμβαίνουν ήδη ; -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
εξακολουθω να μην καταλαβαινω τι σχεση εχει ο μισθος ενος ΙΥ με το κουρεμαΚαμία 'άμεση' σχέση.
Οι μισθοί και οι εργασιακές σχέσεις είναι ο εύκολος τρόπος να πεις (άσχετο αν θα έχει όντως γίνει ) 'αυξήσαμε την ανταγωνιστικότητα' Ενώ όπως είδαμε τα δύσκολα (πάταξη γραφειοκρατίας και διαφθοράς, σταθερότητα, κανονιστικό / νομικό πλαίσιο) δεν τα έχουν αγγίξει καν...
Από την άλλη πρέπει να παραδεχτούμε ότι το επίπεδο ζωής μας ήταν (όπως αποδείχτηκε) δυσανάλογο με την πραγματική παραγωγική μας ικανότητα άρα η διαφορά ήταν τα δανεικά.
Οποια ερμηνεία και αν διαλέξουμε, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!