-
τοτε να το ξανασυζητησουμε σε λιγα χρονια παλι
(δεν ειναι ειρωνικο το σχολιο ) -
εσωτερικός (υγιής) ανταγωνισμός μεταξύ των υπαλλήλων
Αυτό Νίκο είναι θέμα επιχείρησης. Σε μεγάλες εταιρείες μπορεί να ισχύει αυτό (και πάλι όχι πάντα). Γενικά νομίζω ότι ισχύει το αντίθετο. Αυτό βέβαια λόγω έλλειψης παιδείας αλλά πάει πολύ μακρυά η κουβέντα.
Θεωρώ τον εαυτό μου υπερκωλόφαρδο που στη δική μου όχι απλά ισχύει αλλά είναι και σημαία της εταιρείας (το ότι δηλαδή τα προσωπικά μένουν έξω από το κτήριο). Και το λεω επειδή έχω φάει στη μάπα και το ακριβώς αντίθετο... σε ελληνικές εταιρείες φυσικά. -
Συμφωνω me ton NIKOS120i
στα χρονια που εργαζομαι στην εταιρεια που ειμαι εχω δει απο το τμημα μου να αποχωρουν 'οικιοθελως'... 4 συναδερφοι γιατι δεν καλυπταν τις απαιτησεις
απο την αλλη εγω στο ιδιο διαστημα εχω ανεβει 3 βαθμιδεςκαποτε καπου καποιος ειπε: 'Αν υπηρχαν μεγαλα και παραγωγικα μυαλα στο δημοσιο θα τα ειχαν προσλαβει οι ιδιωτικες εταιρειες'
υγ δεν προκειται για ελληνα... -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Ρε drifter... Άρχισες πάλι τις koutsanιες. Λεω και παπαριές...
Μπράβο...Για πες μου αγάπη μου. Μια πολυεθνική όπως η P&G, η Unilever, η Johnson, οι πετρελαιάδες, οι αυτοκινητοβιομηχανίες, οι εταιρείες για ηλεκτρικές συσκευές και και και και και πώς σκατά θα πουλήσουν αν δεν υπάρχει σάλιο και αν υπάρχουν και αναταραχές στους δρόμους;
α) Μία εταιρεία δεν φτιάχνει κάπου εργοστάσιο με αποκλειστικό στόχο να πουλήσει εκεί... Πχ, η Nissan δεν ήθελε να έρθει εδώ για να πουλήσει 20.000 sunny... Υπάρχουν πολλά εργοστάσια σε πάρα πολλά μέρη του κόσμου (και εδώ) που εξάγουν σχεδόν το σύνολο της παραγωγής τους.
β) Μία εταιρεία για να έρθει θέλει συγκεκριμένα στοιχεία (δεν αντιλέγω, και το διαθέσιμο εισόδημα μπορεί να είναι ένα από αυτά). Σε πολύ βασικά στοιχεία υστερούμε. Υποδομές, φορολογική σταθερότητα, νομικό πλαίσιο, γραφειοκρατία, διαφθορά, μεγάλη αβεβαιότητα (θα τον κλείσει το δρόμο η αγροτιά για 1 μήνα; θα είναι ανοιχτό το λιμάνι φέτος;;;κτλ) και πάει λέγοντας...Ανεργία και φτώχια υπάρχουν παντού και (δυστυχώς) υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα. Το θέμα είναι ο αριθμός...
-
Δεν υπάρχει αυτό!
Απεργούν όλοι, απεργούν και οι υπάλληλοι της Βουλής!
Παιδιά προλαβαίνουμε να βγάλουμε καμιά αναμνηστική φωτογραφία το κτίριο της βουλής γιατί από αύριο δεν το βλέπω να μένει όρθιο.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
Οι κερδοφόροι θα πληρώσουΜΕ. Δηλαδή κερδοφόρος=κόβω αποδείξεις(τουλάχιστον)...
εσυ τις κοβεις ολες τις αποδειξεις στην ταβερνα που εχεις;
μην μου πεις ναι γιατι δεν θα σε πιστεψω.1ον: δεν έχω ταβέρνα.
2ον: τις κόβω όλες. Με πιστεύεις δεν με πιστεύεις μου κάνει το ίδιο -
markvag το α ΞΕΧΝΑ το. Είχαμε τις ευκαιρίες μας για να έχουμε 5-6 εργοστάσια και τις πετάξαμε στα σκουπίδια. Αφού την άγια δεκαετία του '80 υπήρχαν λεφτά για το λαό, γιατί να έχουμε και τα βρωμοεργοστάσια; Εννοείται ότι μιλάω για το θέμα της πώλησης και όχι παραγωγής.
Αν και στο θέμα της παραγωγής, είχα ποστάρει λινκ από άρθρο που έλεγε ότι οι πολυεθνικές ψάχνουν ευκαιρίες σε χώρες με πολλούς και φτηνούς πτυχιούχους. Έλεγε ότι υπάρχει η Ινδία και η Κίνα αλλά επειδή δεν έχουν κοινωνική ασφάλεια, ψάχνουν κάτι αντίστοιχο στην Ευρώπη πχ Εσθονία. Η Ελλάδα; Το ψαξε αυτό κανένας γ@μημένος; Έξω οι πολυεθνικές; Ναι γιατί ξες κακό σε αυτούς κάνουμε...
Στο β έρχεσαι στα λόγια μου.Απεργούν όλοι, απεργούν και οι υπάλληλοι της Βουλής!
'Κι εσύ λαγέ τηγανισμέεεενε...'
VENCEREMOS ΓΥΜΝΑΣΤΡΙΑ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΑΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΕ
VIVA LA REVOLUTION -
Μία και το θέμα του χρέους με ιδιαίτερη εφυεία το χρέωσε το ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ...
Στο πρωτοσέλιδο της Ναυτεμπορικής παρουσιάζονται διαχρονικά οι λήξεις των ομολόγων δεκαετούς διάρκειας. Για το 2010 το ποσό είναι 16 δις ευρώ. Το πανηγύρι ξεκινά το 2011, 2012, 2013 και 2014 με ποσά άνω των 24 δις ευρώ ετησίως. Το 2015 πέφτει στα 20 δις το 2016 κάτω από τα 16 ανεβαίνει το 2017 στα 22 δις και πέφτει το 2018 στα 10 δις για να σκαρφαλώσει το 2019 στα 24 δις και πάλι.
Αν αφαιρέσετε 10 έτη βλέπουμε ότι οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ (το 2004 και το 2009 τίθονται με τα ποσοστά 1/4 ΠΑΣΟΚ και 3/4 ΝΔ λόγω και της διάρκειας αν και αληθές είναι ότι συνήθως τα δάνεια συνάπτονται τους πρώτους μήνες οπότε και θα έπρεπε να είναι διαφορετική η θεώρηση) χρέωσαν το Δημόσιο με
2000 16 δις
2001 28 δις
2002 32 δις
2003 26 δις
2004 8 δις
2009 6 διςΣύνολο: 116 δις
Οι Κυβερνήσεις της ΝΔ
2004 24 δις
2005 20 δις
2006 14 δις
2007 22 δις
2008 10 δις
2009 18 διςΣύνολο: 108 δις
Αν λάβουμε δε υπόψη ότι ο Σημίτης είχε ξεκινήσει από το μακρινό 1997 την δημιουργική λογιστική καθώς και δάνεια τα οποία πήρε το 2001 με εγγύηση τα διόδια των δρόμων τα οποία και μετακυλύονται μετά από μία δεκαετία (το peak του 2017 πρέπει να σχετίζεται και με το συγκεκριμένο γεγονός) τότε βλέπουμε ότι όταν κάποιοι από το ΠΑΣΟΚ ομιλούν για χρέη τότε καλό θα είναι να κοιτούν πρώτα τα του οίκου τους.
Το πιο ενδιαφέρον επιπλέον είναι ότι το 2010 τα πράγματα φαίνονται ομαλά. Εκεί όπου είναι στριμώκολα είναι το 2011 ως 2013 όταν τα Ολυμπιακά Έργα ήταν στο φόρτε τους όπου τα ποσά εκτοξεύονται άνω των 25 δις ευρώ τα οποία θα είναι πρακτικά το 10% του ΑΕΠ.
Θα ήθελα πολύ να γίνει μία εξεταστική για την Οικονομία. Προβλέπω να γίνει ότι στην εξεταστική για τη Siemens που τα media έθεσαν στο περιθώριο όταν ακούστηκε το όνομα του Παπακωνσταντίνου ή του Βατοπεδίου.
Τελικά το ΠΑΣΟΚ κάνει ακόμα και τον Γκέμπελς και το ΚΚΕ να δακρύσουν. Όχι ότι δεν έχει ευθύνες η ΝΔ. Έχει την κυριότερη ότι δεν πήρε το 2004 μέτρα και δεν έστειλε φυλακή το μισό υπουργικό συμβούλιο της σημερινής κυβέρνησης. Αλλά να κλαίνε και οι παντρεμένες.... έλεος....
ΥΓ. Θεωρώ ότι τα στοιχεία της Ναυτεμπορικής είναι σωστά. Αν υπάρχουν άλλα τότε το κείμενο θα αναθεωρηθεί καταλλήλως.
-
Πάντως άρση μονιμότητας στο δημόσιο δεν έγινε ούτε επί ΔΝΤ (φοβερό??!!!!), οπότε θα συνεχίσει με τη γνωστή παραγωγικότητά του...
-
Δεκεμβριος 2003 η κοινοπραξια που κατασκευαζει το σταδιο στα Ανω Λιοσια,της Αρσης Βαρων, κ.λ.π. .... εχει λαμβανειν απο λογαριασμους ηδη 3 μηνων υπογεγραμμενων 8 δις..... ευρω.... δεν υπαρχει σαλιο!!!! και θελουν να σταματησουν την κατασκευη... χρονος ομως δεν περισευει για χασιμο.. και παιρνουν υποσχεση οτι θα πληρωθουν το πρωτο δεκαημερο του 2004... κατι εναντι τελος παντων... κοιταξτε τα ομολογα των δανειων και θα το βρητε αυτο που δανειστικε τοτε η Ελλαδα για να τους πληρωσει...
-
Εξεταστική επιτροπή για την οικονομία προανήγγειλε ο Πεταλωτής
4/5/2010
16:10Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής. Συγκεκριμένα ερωτηθείς αν προτίθεται η κυβέρνηση να συγκροτήσει εξεταστική επιτροπή για την οικονομία, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι με πρωτοβουλία της κυβέρνησης ήδη οι επιτροπές για το Βατοπέδι και τη Siemens βρίσκονται προς ολοκλήρωση και πρόσθεσε ότι «θα υπάρχει αργότερα εξεταστική επιτροπή για την οικονομία, για να φανεί και να καταδειχτεί ποιοι ήταν αυτοί που οδήγησαν τη χώρα μας σε αυτό το επίπεδο και ποιοι είναι υπεύθυνοι για την αναγκαιότητα επιβολής τέτοιων μέτρων, όπως είναι τα σημερινά».
«Είναι προτεραιότητά μας να ολοκληρωθεί η διερεύνηση της υπόθεσης για την οικονομία και για το ποιοι έφταιξαν», ανέφερε ο κ. Πεταλωτής.
Υπογράμμισε δε ότι «η εξυγίανση που επιθυμεί η κοινωνία ξεκίνησε και έπρεπε να ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό, από τους ίδιους του πολιτικούς».
Ερωτηθείς σχετικά σημείωσε ότι είναι σαφές ότι θα εξεταστούν οι ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης και συμπλήρωσε ότι αν επιμείνουμε, αυτή τη στιγμή, σε πρόσωπα, θα δημιουργήσουμε στόχους και θα χάσουμε την ουσία.
Είπε ακόμη ο κ. Πεταλωτής ότι θα πρέπει να απαξιώνουμε τις πολιτικές και όχι τους πολιτικούς ως πρόσωπα συλλήβδην και ότι θα πρέπει να καταγραφεί και μέσα από τις εξεταστικές ποιοι πολιτικοί έχουν παρανομήσει, για να τους καταλογιστούν ευθύνες.
Επιπλέον,ο εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι οι υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από μια εξεταστική για την οικονομία, αλλά μόνο όσοι ενέχονται ή ευθύνονται για παραλείψεις ή πράξεις, που έβλαψαν το δημόσιο συμφέρον.
Σημείωσε δε ότι «δεν θα αφήσουμε να παραγραφούν και δικονομικά και ουσιαστικά ευθύνες πολιτικών προσώπων».
«Στις δύσκολες αυτές περιστάσεις που βιώνει η κοινωνία είναι ανάγκη σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του τόπου να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους πολίτες και να επικεντρωθεί ουσιαστικά και όχι μόνο κατ’ επίφαση στον εθνικό μας στόχο, για την έξοδο της χώρας από την κρίση», τόνισε ο κ. Πεταλωτής.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η κυβέρνηση εργάζεται για την εξυγίανση του δημόσιου βίου σε δύο επίπεδα, τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο κρατικών λειτουργών και δημοσίων υπαλλήλων, «ώστε να εκλείψουν φαινόμενα διαφθοράς, χρηματισμού, παράνομου πλουτισμού και προνομιακών χειρισμών», που προέρχονται από αυτούς.
Επισήμανε δε ότι έχει ήδη ζητηθεί από όλα τα υπουργεία να καταγράψουν όλες αυτές τις περιπτώσεις, ώστε να δρομολογηθούν οι απαραίτητες εξελίξεις.
Όσον αφορά το πολιτικό επίπεδο, ο κ. Πεταλωτής υπενθύμισε ότι σε ανύποπτο χρόνο η κυβέρνηση απευθύνθηκε στους πολίτες, τονίζοντας την ανάγκη να κινηθούν οι διαδικασίες για τη σύσταση εξεταστικών επιτροπών για όλα τα θέματα που πλήγωσαν το πολιτικό σύστημα και απαξίωσαν την πολιτική στα μάτια των πολιτών και πως τότε είχε κατηγορηθεί για αποπροσανατολισμό.
«Δίνουμε πρώτοι το παράδειγμα, ότι επιθυμούμε την πλήρη διαλεύκανση όλων αυτών των υποθέσεων - είναι ο μόνος τρόπος να κερδίσουμε και πάλι την εμπιστοσύνη των πολιτών», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Σχετικά με το εάν η κυβέρνηση σκέφτεται αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι υπάρχουν συνταγματικά ζητήματα τα οποία εξετάζονται και ότι είναι σαφές ότι εμείς θέλουμε και οι υπουργοί και οι πολιτικοί να έχουν την ίδια συμπεριφορά με τον Έλληνα πολίτη.
Πρόσθεσε ωστόσο ότι κάποιες εγγυήσεις παρέχονται ούτως ή άλλως από το Σύνταγμα, «ώστε να μην γίνουμε απέραντο δικαστήριο πολιτικών».
Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι η εξεταστική επιτροπή για το Βατοπέδι είναι η μόνη αρμόδια να εκδώσει πόρισμα και στη συνέχεια να αποφασιστεί αν θα πρέπει να συσταθεί προανακριτική επιτροπή ή όχι.
Πηγή: www.athina984.gr -
αρα καμμια ποινικη ευθυνη....
ετσι γομαρια....
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
αρα καμμια ποινικη ευθηνη....ετσι γομαρια....
ΑΝ προκυψουν αδικηματα, νομιζω οτι εχουν παραγραφει. Κανω λαθος?
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Δεν υπάρχει ανεργία, Τάσε. Υπάρχουν απλά πολλοί που όταν λένε 'δουλειά' εννοούν γραφείο, γραμματέα που να φτιάχνει καλό καφέ, λίγες ώρες εργασία κ πολλά (ΠΟΛΛΑ) λ7.
Ανεργία σε χώρα που απασχολεί εκατομμύρια αλλοδαπούς? Έλεος!cool story, bro
Εχω φιλους που ψαχνουν απεγνωσμενα δουλεια, και οχι δουλεια γραφειου (oh you). Μιλαμε για μαγειρες, υδραυλικους κλπ. Τωρα ναι, στα φαναρια με τους πακιστανους δεν πανε, γιατι μαλλον δε θα βγαζουν ουτε το ενοικιο. Ο μαγειρας ψαχνει και επαρχια, εχεις τιποτε υπ οψιν να στον στειλω; Γιατι εγω που εψαξα και Πατρα για λογαριασμο του, δε βρηκα ουτε σε σαντουιτσαδικο.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Δεν υπάρχει ανεργία, Τάσε. Υπάρχουν απλά πολλοί που όταν λένε 'δουλειά' εννοούν γραφείο, γραμματέα που να φτιάχνει καλό καφέ, λίγες ώρες εργασία κ πολλά (ΠΟΛΛΑ) λ7.
Ανεργία σε χώρα που απασχολεί εκατομμύρια αλλοδαπούς? Έλεος!cool story, bro
Εχω φιλους που ψαχνουν απεγνωσμενα δουλεια, και οχι δουλεια γραφειου (oh you). Μιλαμε για μαγειρες, υδραυλικους κλπ. Τωρα ναι, στα φαναρια με τους πακιστανους δεν πανε, γιατι μαλλον δε θα βγαζουν ουτε το ενοικιο. Ο μαγειρας ψαχνει και επαρχια, εχεις τιποτε υπ οψιν να στον στειλω; Γιατι εγω που εψαξα και Πατρα για λογαριασμο του, δε βρηκα ουτε σε σαντουιτσαδικο.
Ο μαγειρας θα πρεπει να σκεφτει το ενδεχομενο να κανει δουλεια χειρονακτικη μεχρι να βρει αυτο που θελει,αυτες οι δουλειες του ποδαριου δεν ειναι δεσμευτικες αλλωστε.
Δηλαδη εν ολιγοις ναι,θα πρεπει να παρει την δουλεια του Πακιστανου,οχι στα φαναρια βεβαια,ολες τις αλλες ομως,πχ βενζιναδικο,delivery κτλΟ υδραυλικος αμα παρει σβαρνα τις γειτονιες και αυτοδιαφημιζεται,ολο και καποιο μεροκαματο θα τσιμπησει.
-
άκουσα ότι υπάρχει μια κλινική στην Αθήνα για μεταμοσχεύσεις επ' αμοιβή του δότη.
όποιος γνωρίζει περισσότερα ας στείλει pm...ενδιαφέρομαι άμεσα... -
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Ακριβώς! Και γιαυτό δε θα πάμε ποτέ μπροστά. Μια βόλτα στο εξωτερικό αν κάνεις σε πιάνει κατάθλιψη με τη χώρα μας. Πως ένας τόσο έξυπνος λαός έχει γίνει ΤΟΣΟ μίζερος...
Εμενα με πιανει καταθλιψη οταν διαβαζω τα ποστ σου.Η προπαγανδα των τσοντοκαναλων βλεπω εχει τεραστια απηχηση αφου εχει καταφερει να συνδεσει στο μυαλο πολλων,τον κρατικο δανεισμο με τον ιδιωτικο .Ο δανεισμος του χ,ψ για αγορα αυτοκινητου πχ,ειναι απο οτι φαινεται αμεσα συνδεδεμενος με τα κρατικα ελλειμματα και το τοκογλυφικο χρεος
Αληθεια τι σχεση μπορει να εχει το δανειο που επισυναπτει καποιος ιδιωτης με μια τραπεζα με τις διαφορες παπατζιδικες 'αγορες' ,τα CDFS τα μαμοspreads και τον κοπανιστο αερα.Δωσε μια εξηγηση αν γινεται να το καταλαβω γιατι εγω βλεπω λογιστικα τοκογλυφικα δανεια απο ανευ ελεγχου 'αγορες',που ζητουν ως ανταλλαγμα πραγματικη και φτηνη εργασια με υποθηκη την ιδια την Ελλαδα.Αλλα αφου η ολγιτσα η λιγουροτρεμη το ειπε ετσι ειναι.Δεν χωραει καμμια αμφισβητηση,ζουμε πανω απο τις δυνατοτητες μας γιαυτο ειμαστε ολοι ενοχοι.Ποιος ο λογος να εχουμε κινητα ,αυτοκινητο,ψυγειο ,hd tv,πιστολακι για τα μαλλια και αλλα αχρηστα προιοντα του εξω απο εδω καπιταλισμου ,αφου μπορουμε ανετα να ζησουμε σαν νομαδες τουαρεγκ.
Τελικα αφου εισαι τοσο σιγουρος οτι με 500 ευρω μπορει καποιος να ζησει αξιοπρεπως ,γιατι δε το δοκιμαζεις χαριζοντας στον εργοδοτη σου το υπολοιπο του μισθου σου.Καλο στο Ελληνικο κρατος θα κανεις ,ή μηπως οχι.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ο μαγειρας θα πρεπει να σκεφτει το ενδεχομενο να κανει δουλεια χειρονακτικη μεχρι να βρει αυτο που θελει,αυτες οι δουλειες του ποδαριου δεν ειναι δεσμευτικες αλλωστε.
Δηλαδη εν ολιγοις ναι,θα πρεπει να παρει την δουλεια του Πακιστανου,οχι στα φαναρια βεβαια,ολες τις αλλες ομως,πχ βενζιναδικο,delivery κτλΟ υδραυλικος αμα παρει σβαρνα τις γειτονιες και αυτοδιαφημιζεται,ολο και καποιο μεροκαματο θα τσιμπησει.
το θεμα ηταν
Δεν υπάρχει ανεργία. Υπάρχουν απλά πολλοί που όταν λένε 'δουλειά' εννοούν γραφείο, γραμματέα που να φτιάχνει καλό καφέ, λίγες ώρες εργασία κ πολλά (ΠΟΛΛΑ) λ7
το οτι δε θελει να δουλεψει σε βενζιναδικο να υποθεσω μαλλον τον κανει τεμπελη που θελει 'γραφείο, γραμματέα που να φτιάχνει καλό καφέ, λίγες ώρες εργασία κ πολλά (ΠΟΛΛΑ) λ7';
-
Στον ιδιωτικό τομέα παίζουν πολλά πράγματα ρόλο. Ένα από αυτά είναι και η τύχη αλλά και η υπομονή.
Ο μάγειρας θα πρέπει να ξεκινήσει από χαμηλά. Βοηθός σε μικρό μαγαζί και να ψάχνεται συνέχεια. Το αυτό και για υδραυλικός αν και όπως σωστά είπε ο nass αυτά τα 'μπανάλ' επαγγέλματα τα αφήσαμε για τους αλλοδαπούς. Το ότι όλοι ψάχνουν μια θεσούλα στο δημόσιο για να μην λερώσουν τα χέρια τους ή τσαλακώσουν το κοστούμι τους είναι γεγονός είτε το θέλουμε είτε όχι.
Θυμίζω κάτι που είχα ξαναγράψει για ένα γιατρό. Ήταν προβληματισμένος ο άνθρωπος γιατί η Αλβανίδα που τον κούρευε είχε κάθε φορά να του πει κάτι σχετικά με χρήμα. Έχτισε σπίτι, πήγε διακοπές, αγόρασε αμάξι κλπ κλπ. Και απορούσε ο γιατρός πώς είναι δυνατόν η κομμώτρια να βγάζει πιο πολλά από τον γιατρό...
Υπάρχουν (ή υπήρχαν; ) δουλειές με πολύ ψωμί που τις σνομπάραμε. Κι εγώ στο σχολείο ήθελα να γίνω μηχανικός αυτοκινήτων αλλά οι γονείς μου φαγώθηκαν για πανεπιστήμιο. Δεν μπορώ να πω ακόμα ποιά ήταν η καλύτερη επιλογή. Μπορεί να είχα σκιστεί στη δουλειά από τα 18 μου αντί για 4-5 χρόνια 'φοιτητικής ζωής' ήτοι κωλοβαρέματος, αλλά τώρα -επίσης- μπορεί να είχα δικό μου συνεργείο και να βγάζω τα τριπλάσια.
Κάποιον όμως που έχει το οικογενειακό μασούρι σε πρώτη γραμμή, δεν τον χαλάει μια 'θεσούλα' γραφείου, ίσα ίσα να τσιμπά το 800άρι ή 1000άρι και να ζει τη ζωούλα του. Μην γελιόμαστε (γιατί τα περί BMW και Μυκόνου που είπε ο Νίκος δεν είναι και τελείως λάθος), ο δημόσιος υπάλληλος είναι πιο πιθανό να μπει στη διαδικασία να ζήσει τη ζωή του Ωνάση με δανεικά, παρά ο ιδιωτικός που κάθε μήνα ή κάθε χρόνο προσπαθεί να προσδιορίσει τη θέση του στην αγορά. Μονιμότητα rulez!!!!
Όσο πιο ανεπτυγμένη είναι η αγορά (=πολλές επιχειρήσεις, έντονος ανταγωνισμός, πολύ χρήμα στην αγορά) τόσο πολλές είναι οι επιλογές για κάποιον. Χωρίς επιχειρήσεις και δη πολυεθνικές για αρχή πώς θα πάρουν μπρος και οι εγχώριες;@madox
μιλάμε για τη νοοτροπία και όχι για το χρέος... -
είναι απίστευτη η ευκολία που δίνουμε συμβουλές σε άλλους του τύπου τράβα στην οικοδομή.
ευελπιστώ όταν σφίξουν ακόμα λίγο οι κώλοι, να βλέπω και τους εναπομείναντες πτυχιούχους των 4Τ να κουβαλάνε πιλοφόρι, αν μη τι άλλο θα το κάνουν με μαεστρία
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!