-
nass αφού είσαι εναντίον των απολύσεων ΔΥ πως περιμένεις να αλλάξει η κατάσταση (που εσύ ο ίδιος αποδέχεσαι οτι πάσχει)
αν σου έδιναν μια άσπρη κόλλα χαρτί για να σχεδιάσεις το Δημόσιο, τι θα σχεδίαζες? μόνη προυποθεση οτι ότι σχεδιάσεις δεν μπορεί να αλλάξει για μια 15ετια. -
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Μια μικρή εταιρεία ΙΤ, σαν αυτή που εργάζομαι εγώ, που απασχολεί περί τα 12 άτομα και πληρώνει περί τις **300.000 € ** ετησίως για ΦΠΑδες, ΙΚΑ και λοιπούς φόρους προς το δημόσιο, εν μέσω κρίσης, πώς ακριβώς επιζεί παρασιτικά, δεν μπορώ να το κατανοήσω ...επουσιώδης παρατήρηση:
το ότι κάποιοι βάζουν το ΦΠΑ στην τσέπη, δεν σημαίνει ότι αυτοί που το αποδίδουν το βγάζουν από την τσέπη τους, aka το ΦΠΑ δεν το πληρώνει η εταιρεία. -
Ναι ναι παιδιά, έτσι είναι. Ο ιδιωτικός και ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα, είναι τα ίδια πράγματα.
Γι αυτό εγώ προτείνω να απολυθούν 200.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Δεν θ' αλλάξει κάτι γι αυτούς.
(κι αυτοί οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ, του 2009 νομίζω, που ήταν να προσληφθούν στο υπουργείο οικονομικών, γιατί παρατήσαν τις δουλειές τους στον ιδιωτικό τομέα (οι περισσότεροι εργάζονταν) και ετοιμάζονταν για το δημόσιο; δεν καταλαβαίνω ) -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αυτούς τους τεμπέληδες βυσματίες τους πληρώνω εγώ. Υποχρεωτικά. Αυτούς που κάνουν τα παραπάνω στον Ιδιωτικό (που όπως είπαμε έχετε βαλθεί να μας πείσετε ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά ) τους πληρώνει ο πελάτης τους. Προαιρετικά. Kαι αν δεν τους πληρώνει, ΚΛΕΙΝΟΥΝ. Μη λέμε τα προφανή...Τους πληρώνει ο έλληνας φορολογούμενος που φοροδιαφεύγει; Υeah right!
Τους πληρώνει ο ευρωπαίος φορολογούμενος μέσω των δανεικών και αγύριστων.
Καθόλου προφανή δεν είναι.
-
meanwhile στη γειτονιά:
ΙΤΑΛΙΑ: ΣΤΑ ΥΨΗ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ!
η σημερινή δημοπρασία κρατικών ομολόγων, μόνο ως πανωλεθρία μπορεί να χαρακτηριστεί!Από αυτήν το ιταλικό δημόσιο άντλησε € 4,966 δις με επιτόκια, τα οποία είναι μη διατηρήσιμα για μια χώρα η οποία βρίσκεται σε οικονομική στασιμότητα. Ο μέσος ρυθμός αύξησης του ιταλικού ΑΕΠ τη δεκαετία 2001 – 2010, έφτανε το 1,1%.
Αναλυτικά, τα επιτόκια δανεισμού έχουν τελικά ως εξής, (σε παρένθεση σημειώνεται το επιτόκιο στην αμέσως προηγούμενη δημοπρασία αντίστοιχου τίτλου): 4,93% (3,90%) για το 5ετές ομόλογο, 5,90% (5,34%) για το 15ετές ομόλογο, 4,93% (3,32%) για το 6ετές ομόλογο και 5,64% (4,88%) για το 12ετές ομόλογο.
Ουσιαστικά, η σημερινή εξέλιξη δεν ρίχνει μόνο την ίδια την Ιταλία, σε πάρα πολύ δύσκολη θέση, αλλά επιπλέον φέρνει στο προσκήνιο ως πολύ σοβαρό σενάριο τη διάλυση της ευρωζώνης καθώς η Ιταλία έχει το μεγαλύτερο χρέος σε όλη την ΕΕ!
Από τη μεριά της, η ιταλική κυβέρνηση ακολουθεί κατά γράμμα την ίδια αποτυχημένη συνταγή, την οποία ακολούθησαν πριν από αυτήν η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, για να καταλήξουν στην τροϊκανή μνημονιάδα και από εκεί στη χρεοκοπία. Συγκεκριμένα, σήμερα, στις 15:00 ξεκίνησε στην ιταλική βουλή ψηφοφορία για το 4ετές πρόγραμμα λιτότητας, το οποίο θα εισηγηθεί ο υπουργός οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι.
-
E , τι περιμένεις, σίγουρα φταίνε και στην Ιταλία οι τεμπελχανάδες ΔΥ.
Νομίζω πως πρέπει να τους στείλουμε τον Panossss για σύμβουλο.
-
Μπα, εγώ λέω να στείλουμε τον HighFidelityyyyy για δυ παράδειγμα-προς-μίμιση.
(το 'τεμπελχανάδες' είναι πλεονασμός, σκέτο 'δυ' αρκεί) -
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Μπα, εγώ λέω να στείλουμε τον HighFidelityyyyy για δυ παράδειγμα-προς-μίμιση.Ευχαρίστως να πάω, αλλά δεν είμαι ΔΥ καρδιά μου. Εγώ ανήκω στους ΕΕ.
-
Καλά, ούτε κι εγώ είμαι σύμβουλος. (btw δεν κατάλαβα γιατί άρχισες να απευθύνεσαι σ' εμένα προσωπικά. Δεν νομίζω να ενδιαφέρουν αυτά τους άλλους, γι αυτό υπάρχουν και τα πμ. Όχι ότι θα το διαβάσω, αλλά λέμε τώρα...)
-
Θα το παμε περιπτωσιολογικα; Οκ. Εσεις ειστε 100% καθαροι - που αμφιβαλλω. Σε ποσες επιχειρησεις σαν τη δικη σου αντιστοιχει μια ΙΝΤΡΑΚΟΜ; Ποσες επιχειρησεις απο τις 100 μεγαλυτερες στην ελλαδα δεν κανουν business με το δημοσιο;
Ποσες επιχειρησεις σαν τη δικη σου προμηθευουν το δημοσιο με υλικα (απο μελανια, μεχρι pc και αναλωσιμα) σε τραγικες τιμες;Πάμε παρακάτω: με ποια λεφτα κινουνταν τοσο καιρο μικρες ατομικες επιχειρησεις που τωρα κλεινουν; Στην πολη που ζω, υπηρχαν μεχρι προσφατα 3-4 κομμωτηρια σε καθε οικοδομικο τετραγωνο. Αυτο δεν ειναι στρεβλωση; Δεν ζουσαν τοσο καιρο ολοι αυτοι με τα 'δανεικα' λεφτα που μοιραζε ο ΔΤ στους υπαλληλους και μετα διαχεοταν στην αγορα; Δεν βολευοταν μια ολοκληρη ταξη επαγγελματιων με αυτη την κατασταση; Αυτες οι περιπτωσεις nass εντασσονται στο 45 ή στο 55%;
Συνεχιζουμε: ποσες επιχειρησεις πηραν λεφτα απο αναπτυξιακα προγραμματα; Ποσες απ αυτες τα χρησιμοποιησαν για αναπτυξη, καινοτομια;
Ποσοι Λαναραδες πηραν επιδοτησεις για να μην κλεισουν τις επιχειρησεις τους και μετα πηγαν Βουλγαρια φεσωνοντας οσους μιλανε ελληνικα;
Ποσες ΠΑΕ τρωνε κρατικο χρημα;
Παραδειγματα απειρα οπως βλεπεις.
-
Εγώ νομίζω πως με δύο μήνες ΓΑΠ και οικογένεια θα έρθουν στα ίσα τους ( και θα ξεμπλέξουμε και εμείς , έστω για δύο μήνες με την πιο μαφιόζικη οικογένεια της Ελλάδος ).
-
Καλά, ούτε κι εγώ είμαι σύμβουλος. (btw δεν κατάλαβα γιατί άρχισες να απευθύνεσαι σ' εμένα προσωπικά. Δεν νομίζω να ενδιαφέρουν αυτά τους άλλους, γι αυτό υπάρχουν και τα πμ. Όχι ότι θα το διαβάσω, αλλά λέμε τώρα...)ΟΚ, οπότε ν' απαντήσω κι εγώ πως ΔΕΝ έχεις πμ.
Δεν απευθύνομαι σ' εσένα προσωπικά, χρησιμοποιώ το nick σου για να περνάω καλά.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Καλά, ούτε κι εγώ είμαι σύμβουλος. (btw δεν κατάλαβα γιατί άρχισες να απευθύνεσαι σ' εμένα προσωπικά. Δεν νομίζω να ενδιαφέρουν αυτά τους άλλους, γι αυτό υπάρχουν και τα πμ. Όχι ότι θα το διαβάσω, αλλά λέμε τώρα...)
ΟΚ, οπότε ν' απαντήσω κι εγώ πως ΔΕΝ έχεις πμ.
Φαντάσου ζωή.
-
ΟΚ, οπότε ν' απαντήσω κι εγώ πως ΔΕΝ έχεις πμ.
Φαντάσου ζωή.
Δεν φαντάζεσαι...
-
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μμμμ...Καθόλου φαντασία...
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Νομίζω πως πρέπει να ζητήσουμε εκ νέου φαντασία στην εξουσία!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Νομίζω πως πρέπει να ζητήσουμε εκ νέου φαντασία στην εξουσία!
Θα είναι φανταστικά
ΟΚ το γ@μήσ@με και ψόφησε τώρα...
-
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231120268
Στην πρόσληψη των 4.000 πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης προχωρά η κυβέρνηση.
Τη σχετική απόφαση υπέγραψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής.
Μετά τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, θα ακολουθήσει η δημοσίευση της προκήρυξης με τις λεπτομέρειες του διαγωνισμού και θα αναρτηθεί στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες όλης της χώρας.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Nass, παραβλέπεις τις κρατικές επιδοτήσεις και τις προκλητικότατες φοροαπαλλαγές που απολαμβάνουν μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις. Οπότε, κατά μια έννοια πληρώνεις εσύ και τον ΙΥ, με την διαφορά ότι την υπεραξία από την εργασία του την καρπώνεται το κεφάλαιο, ενώ ανταποδοτικά στον πολίτη δεν γυρίζει τίποτα. Ο ΔΥ τουλάχιστον, στην θεωρία, δουλεύει και για σένα. Άσε που και ο καημένος ο εργαζόμενος στον ΙΤ πολλές φορές δουλεύει σε συνθήκες μεσαίωνα από άποψη ωραρίου και αμοιβών. Ο ιδιωτικός τομέας είναι χειρότερος πολλές φορές...Ας μην μπούμε πάλι στη συζήτηση αυτή: στο καπιταλιστικό σύστημα η επιχείρηση απολαμβάνει φοροαπαλλαγών διότι παράγει πλούτο / αυξάνει το ΑΕΠ, απασχολεί προσωπικό κτλ. Αρα ό,τι παίρνει η επιχείρηση από μένα σε φοροαπαλλαγές το επιστρέφει στο πολλαπλάσιο σε πχ. μισθό.
Για τις συνθήκες εργασίας προφανώς και έχεις δίκιο.
Και δε μιλάω γενικά για τον ΔΥ, μιλάω για τον τεμπελχανά βυσματία ΔΥ (που προσπαθούν να μας πείσουν ότι ως προς αυτό το ζήτημα ΔΥ = ΙΥ). Αυτόν τον πληρώνω τζάμπα ή κάνω λάθος ?
Τους πληρώνει ο έλληνας φορολογούμενος που φοροδιαφεύγει; Υeah right!
Τους πληρώνει ο ευρωπαίος φορολογούμενος μέσω των δανεικών και αγύριστων.
Καθόλου προφανή δεν είναι.
Ελα μωρέ τώρα, πετάς την μπάλα εκτός γηπέδου... Τους πληρώνουν όσοι πληρώνουν φόρους, είτε είναι 10% είτε είναι 100% του συνόλου. Μην ξεχνάς εξάλλου ότι δεν είναι μόνο η άμεση φορολογία (= φοροδιαφυγή), ό,τι δεν πάρουν από την άμεση το παίρνουν από την έμμεση (καύσιμα, τσιγάρα, τέλη κτλ.) όπου δε γλυτώνει κανείς (ΟΚ αν ασχολείται κανείς με το λαθρεμπόριο...). Και επειδή πληρώνουμε περισσότερους απ΄όσα μας επιτρέπουν τα έσοδά μας, προκύπτουν τα δανεικά (νόμιζα ότι είσαι υπερ της χρεωκοπίας (συγνώμη αν κάνω λάθος), ξαφνικά όμως βλέπω ότι σε έπιασε πόνος για τα δανεικά και αγύριστα των ευρωπαίων φορολογούμενων). Και που 'σαι: ό,τι και να γίνει, το λογαριασμό οι Ελληνες θα τον πληρώσουν στο τέλος...
@wannabe
Εννοώ ότι δεν πιστεύω ότι στην παρούσα φάση η λύση είναι οι απολύσεις ΔΥ, που θα δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα απ΄όσα θα λύσουν (πχ. περαιτέρω ύφεση, χώρια το προφανές της ανεργίας και της κοινωνικής αναταραχής). Προφανώς κάποιες απολύσεις δεν θα αποφευχθούν αλλά δεν είναι πανάκεια, ας απολύσουμε 200000 και θα είναι όλα ΟΚ.Αυτό είναι διαφορετικό όμως από αυτό που λες εσύ, πως θα 'έπρεπε' να είναι το Δημόσιο.
@all
Η όλη συζήτηση ουσιαστικά περιστρέφεται γύρω από το πως ένα διεφθαρμένο και ανεπαρκές στα καθήκοντά του Δημόσιο έχει στρεβλώσει όλη την οικονομία ώστε να το υπηρετεί σε λογική ατέρμονου βρόχου. Ο οποίος μπορεί να σπάσει μόνο από την πλευρά του Δημοσίου, όταν εκλείψει το 'δώσε' και όχι το 'πάρε'.
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!