-
Υποβαθμίσεις γαλλικών τραπεζών με φόντο το ελληνικό χρέος εξετάζει η Moody's
Πρόκειται για τις Credit Agricole, BNP Paribas and Societe Generale Από τις οποίες οι δύο τελευταίες έχουν παρουσία στην ελληνική αγορά ελέγχοντας την Γενική και την Εμπορική τράπεζα αντίστοιχα.
Όσον αφορά στην ΒΝΡ η Moody's σημειώνει πως έχει στην κατοχή της τα ελληνικά ομόλογα ύψους 5 δισ. Ευρώ.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Γενικά πολύ άσχημο κλίμα (το τί ακούω κάθε μέρα δεν περιγράφεται )για πες μας.θα είναι χρήσιμο για πολλούς (wannabe ) μετανάστες.
-
Ακριβώς. Μετανάστης είναι δυστυχώς η μόνη λύση. Κι ότι κάτσει.
Το σενάριο για Ελλάδα είναι εφιαλτικό. Ολοσχερές σταμάτημα δανεισμού. Ήγουν τρώμε ότι παράγουμε. Κούβα, Ισημερινός κλπ θα φαντάζουν παράδεισοι. Νομίζετε ότι υπερβάλλω; Το καλύτερο που έχει να κάνει η κυβέρνηση είναι άμεσα, ΤΩΡΑ, να έχει έτοιμους μηχανισμούς για μαζικά συσσίτια. Να φτιάξει ένα πρόγραμμα ώστε σπίτια ακατοίκητα να κληρώνονται σε οικογένειες που θα μείνουν άστεγες. Και θα μείνουν αφού η αποπληρωμή των δανείων θα είναι αδύνατη. Ό,τι ρημάδι έχει μείνει σε χωριά να αξιοποιηθεί. Μαζικά προγράμματα ψυχολογικής στήριξης για να μην αυτοκτονούν κατά χιλιάδες. Να μην γίνει ότι έγινε το '29 στις ΗΠΑ, αφού τώρα ξέρουμε που οδηγούν όλα αυτά.Βέβαια, η χώρα θα ερημώσει από τους ικανούς. Θα μείνουν πίσω τα αγράμματα βύσματα.
-
Εγώ νομίζω ότι η λύση είναι μία. Επιλεκτική στάση πληρωμών αρχικά και αν δεν 'περπατήσει' στάση πληρωμών πρός όλους όσους χρωστάμε.
Τί είσαι εσυ? Γερμανική τράπεζα? Πάρε τα τέτοια μου.
Τί είσαι εσύ? Βρετανική τράπεζα? Πάρε τα τέτοια μου.
Τί είσαι εσύ? Γαλλική τράπεζα πάρε κι εσυ τα τέτοια μου?Τί θα μας κάνουν? Πολεμο? Κυρώσεις ? Θα μας κάνουν να πληρώσουμε με το έτσι θέλω? Αφού κόπτονται τόσο πολύ οι Ευρωπαίοι να μην χρεωκοπήσουμε δεν είναι το πιο λογικό αντι να μας δανείζουν χρήμα που δεν μπορούμε να επιστρέψουμε, να μας πούν 'στην υγειά σας παιδιά' ?
Αυτό λέει η λογική. Οτιδήποτε άλλο είναι στα πλαίσια του ύπουλου σχεδιασμού του ξεπουλήματος της χώρας και τα περί βοήθειας προς τη χώρα μας είναι - ας μου επιτραπεί η έκφραση- 'παρλαπίπες'.
-
Ό,τι πολυτιμότερο έχει μια χώρα είναι οι άνθρωποί της. Δεν είναι το πετρέλαιο, η γη, τα βράχια. Ξέρουμε χώρες που αμύθητο φυσικό πλούτο που είναι φτωχές γιατί τα παίρνουν άλλοι. Και ξέρουμε χώρες με σκέτα βουνά που είναι πάμπλουτες. Οι άνθρωποι, οι άνθρωποι, οι άνθρωποι. Αυτοί κουνάνε τα πράγματα.
Γιατί ρε η αμερική έγινε μάγκας; Τι ήταν η αμερική πριν το 1935. Μια κουράδα. Το ξέρετε ότι διπλωμάτης το 1920 προτιμούσε μετάθεση στο Μαυροβούνιο παρά στην Ουάσιγκτον; Πως έγινε η αμερική έτσι; Με ένα και μόνο τρόπο: Με τη μαζική φυγή εγκεφάλων από την Ευρώπη. Που και πάλι το προκάλεσε η πουτάνα η γερμανία. Μας έχει κάψει δυο φορές και ετοιμάζεται για τρίτη. Τι να το κάνω να μου μείνει εδώ ο άχρηστος; Ο δομικά άνεργος. Αυτός που μάζευε προσόντα και χαρτιά κομμένα και ραμμένα για δημοσιουπαλληλίκι;
-
Ελατε τωρα οι μαγκες με τα οικοπεδα στις πολεις να παρετε λαδακι, πορτοκαλια, ντοματες και πατατες απο τα χωραφια μου. 1 σακι πατατες ανταλλαγη με ενα σπιτι θα κανω
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Εγώ νομίζω ότι η λύση είναι μία. Επιλεκτική στάση πληρωμών αρχικά και αν δεν 'περπατήσει' στάση πληρωμών πρός όλους όσους χρωστάμε.Ό,τι πολυτιμότερο έχει μια χώρα είναι οι άνθρωποί της. Δεν είναι το πετρέλαιο, η γη, τα βράχια. Ξέρουμε χώρες που αμύθητο φυσικό πλούτο που είναι φτωχές γιατί τα παίρνουν άλλοι. Και ξέρουμε χώρες με σκέτα βουνά που είναι πάμπλουτες. Οι άνθρωποι, οι άνθρωποι, οι άνθρωποι. Αυτοί κουνάνε τα πράγματα.
Γιατί ρε η αμερική έγινε μάγκας; Τι ήταν η αμερική πριν το 1935. Μια κουράδα. Το ξέρετε ότι διπλωμάτης το 1920 προτιμούσε μετάθεση στο Μαυροβούνιο παρά στην Ουάσιγκτον; Πως έγινε η αμερική έτσι; Με ένα και μόνο τρόπο: Με τη μαζική φυγή εγκεφάλων από την Ευρώπη. Που και πάλι το προκάλεσε η πουτάνα η γερμανία. Μας έχει κάψει δυο φορές και ετοιμάζεται για τρίτη. Τι να το κάνω να μου μείνει εδώ ο άχρηστος; Ο δομικά άνεργος. Αυτός που μάζευε προσόντα και χαρτιά κομμένα και ραμμένα για δημοσιουπαλληλίκι;
Συμφωνώ σε όλα, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί μας φταίει η Γερμανία;
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Ελατε τωρα οι μαγκες με τα οικοπεδα στις πολεις να παρετε λαδακι, πορτοκαλια, ντοματες και πατατες απο τα χωραφια μου. 1 σακι πατατες ανταλλαγη με ενα σπιτι θα κανωΠιστόλι έχεις;
-
εχω εγω well οχι πιστολι ακριβως αλλα αμα το κοψω κανα μετρο θα γινει
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Ελατε τωρα οι μαγκες με τα οικοπεδα στις πολεις να παρετε λαδακι, πορτοκαλια, ντοματες και πατατες απο τα χωραφια μου. 1 σακι πατατες ανταλλαγη με ενα σπιτι θα κανωΘα ερθουμε με τα ευρω μας και την ισοτιμια ευρω/δραχμης στο 1/10.000 ,θα στα παρουμε φτηνα και θα εισαι και ευχαριστημενος,θα λες στην γυναικα 'κοιτα Λιτσα,πηρα 1.000 δραχμες για ενα κιλο λαδι,μαλακες τους επιασα,αντε να πληρωσεις τον λογαριασμου ηλεκτρικου που ειναι στις 100.000 δρχ'
-
Ο χρήστης imago έγραψε:
Τι να το κάνω να μου μείνει εδώ ο άχρηστος; Ο δομικά άνεργος. Αυτός που μάζευε προσόντα και χαρτιά κομμένα και ραμμένα για δημοσιουπαλληλίκι;Τι θα 'ταν το Παρίσι χωρίς πύργο του Άιφελ;
Η Ν. Υόρκη χωρίς Άγαλμα της ελευθερίας;
Η Ινδία χωρίς το Ταζ Μαχάλ;
Η Κίνα χωρίς το σινικό τείχος;
Ό,τι κι η Ελλάδα χωρίς δημοσιοϋπαλληλίκι. ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ! -
τι κανεις γιαννη...
Την ακύρωση της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την οποία απαγορεύθηκε στις Olympic Air και Aegean Airlines να συγχωνευθούν, ζητούν οι δύο εταιρείες με προσφυγή που κατέθεσαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαγόρευσε στις αρχές Ιανουαρίου την προτεινόμενη συγκέντρωση της Aegean Airlines και της Olympic Air, ιδιοκτησίας της Marfin Investment, υποστηρίζοντας ότι η πράξη αυτή θα οδηγούσε σε οιονεί μονοπώλιο της ελληνικής αγοράς αεροπορικών μεταφορών και θα είχε ως συνέπεια υψηλότερους ναύλους για τέσσερα από τα έξι εκατομμύρια ελλήνων και ευρωπαίων καταναλωτών που ταξιδεύουν σε δρομολόγια από και προς την Αθήνα κάθε χρόνο.
Η προσφυγή των Olympic Air και Aegean Airlines που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης επικαλείται ως λόγους ακύρωσης της απόφασης της Κομισιόν την παράβαση ουσιώδους τύπου της διαδικασίας, την πρόδηλη πλάνη εκτιμήσεως όσον αφορά στα πλοία πορθμεία, την έλλειψη αιτιολογήσεως όσον αφορά την κρίση ότι η εξάλειψη της στενής ανταγωνιστικής σχέσεως μεταξύ της Aegean και της Olympic Air θα παρεμπόδιζε σημαντικά τον αποτελεσματικό ανταγωνισμό, αλλά και την πλάνη εκτιμήσεως όσον αφορά την κρίση ότι υφίστανται φραγμοί εισόδου που καθιστούν μη πιθανή την είσοδο μετά τη συγχώνευση.
Στην προσφυγή μεταξύ άλλων τονίζεται ότι η Επιτροπή δεν παρέχει λυσιτελή και πειστικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οι επιβάτες μιας εκ των προσφευγουσών εταιρειών δεν θα επέλεγαν αντί των αεροπορικών συγκοινωνιών τα πλοία σε περίπτωση αυξήσεως των αεροπορικών ναύλων κατά 5-10%, καθόσον τούτο είναι το κρίσιμο ζήτημα.
-
Meanwhile in Spain and Italy....
Χώρα Spread Μεταβολή
Ελλάδα 1.490 +55,73
Ιρλανδία 850 +13,20
Πορτογαλία 770 -7,57
Ισπανία 258 +8,43
Ιταλία 186 +10,99Ελα join the club.....
-
Το Σύνταγμα τρόμαξε τις Βρυξέλλες; Κανονικά η 5η δόση!
Πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν ανακοίνωσε πως η Αθήνα θα λάβει κανονικά τον Ιούλιο τη δόση των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Όπως δήλωσε ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρεν, η πέμπτη δόση του δανείου προς την Ελλάδα αναμένεται να καταβληθεί τον επόμενο μήνα, ανεξάρτητα από το νέο πακέτο βοήθειας.
Άφησε μάλιστα να εννοηθεί πως βρισκόμαστε πολύ κοντά στο νέο σχέδιο σωτηρίας λέγοντας πως τώρα :''οικοδομούνται γέφυρες μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών και των κρατών μελών της ευρωζώνης''.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Εγώ νομίζω ότι η λύση είναι μία. Επιλεκτική στάση πληρωμών αρχικά και αν δεν 'περπατήσει' στάση πληρωμών πρός όλους όσους χρωστάμε.Τί είσαι εσυ? Γερμανική τράπεζα? Πάρε τα τέτοια μου.
Τί είσαι εσύ? Βρετανική τράπεζα? Πάρε τα τέτοια μου.
Τί είσαι εσύ? Γαλλική τράπεζα πάρε κι εσυ τα τέτοια μου?Τί θα μας κάνουν? Πολεμο? Κυρώσεις ? Θα μας κάνουν να πληρώσουμε με το έτσι θέλω? Αφού κόπτονται τόσο πολύ οι Ευρωπαίοι να μην χρεωκοπήσουμε δεν είναι το πιο λογικό αντι να μας δανείζουν χρήμα που δεν μπορούμε να επιστρέψουμε, να μας πούν 'στην υγειά σας παιδιά' ?
Αυτό λέει η λογική. Οτιδήποτε άλλο είναι στα πλαίσια του ύπουλου σχεδιασμού του ξεπουλήματος της χώρας και τα περί βοήθειας προς τη χώρα μας είναι - ας μου επιτραπεί η έκφραση- 'παρλαπίπες'.
Ωραία λύση μόνο που ΔΕΝ είναι λύση. 'Επιλεκτική στάση πληρωμών αρχικά και αν δεν 'περπατήσει' στάση πληρωμών πρός όλους όσους χρωστάμε.' Δηλ. αν δεν μας κάτσει η Σκύλλα πάμε στη Χάρυβδη και βλέπουμε μωρέ! Ό,τι κάτσει.
Και αν δεν κάτσει .....έλα μωρέ βλέπουμε. Μ'αυτά τα μυαλά που κουβαλάμε απο το 1974, θα πέσουμε στο γκρεμό (χαζο)χαρούμενοι!!!!!!Τους τα χρωστάμε ή όχι?
-
Κάνανε πίσω....
*Το αφορολόγητο όριο θα παραμείνει σταθερό στις 12.000 ευρώ, είπε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, κατά την ενημέρωση των βουλευτών στο ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
Σε ό,τι αφορά τον «κεφαλικό φόρο» ή εισφορά αλληλεγγύης, θα είναι 1% για τα εισοδήματα από 12.000 έως 20.000 ευρώ, 2% για τα εισοδήματα έως 50.000 ευρώ, 3% για τα εισοδήματα έως 100.000 ευρώ και 4% για τα εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ.
Επίσης, αναστέλλεται η εξίσωση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης.
Ακόμα, σε ό,τι αφορά τα ακίνητα, μειώνεται το αφορολόγητο όριο του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας σε 200.000 ευρώ από 400.000 σήμερα.
Η συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας, Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι και σε αυτήν συμμετέχουν περίπου 30 βουλευτές.
Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η συζήτηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.*
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Κάνανε πίσω....*Το αφορολόγητο όριο θα παραμείνει σταθερό στις 12.000 ευρώ, είπε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, κατά την ενημέρωση των βουλευτών στο ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
Σε ό,τι αφορά τον «κεφαλικό φόρο» ή εισφορά αλληλεγγύης, θα είναι 1% για τα εισοδήματα από 12.000 έως 20.000 ευρώ, 2% για τα εισοδήματα έως 50.000 ευρώ, 3% για τα εισοδήματα έως 100.000 ευρώ και 4% για τα εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ.
Επίσης, αναστέλλεται η εξίσωση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης.
Ακόμα, σε ό,τι αφορά τα ακίνητα, μειώνεται το αφορολόγητο όριο του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας σε 200.000 ευρώ από 400.000 σήμερα.
Η συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας, Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι και σε αυτήν συμμετέχουν περίπου 30 βουλευτές.
Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η συζήτηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.*
περιμενε να δουμε πρωτα ποιος θα ειναι μεχρι τη Δευτερα Πρωθυπουργος και Υπ. Οικονομικων...
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Συμφωνώ σε όλα, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί μας φταίει η Γερμανία;Οι Γερμανοί δεν φταίνε καθόλου διότι ως γνωστόν είναι πολύ φιλήσυχοι άνθρωποι που κοιτάνε μόνο τη δουλειά τους, είναι μεθοδικοί, συστηματικοί, εργατικοί, τρώνε πατάτες με λουκάνικα και χορεύουν με ακορντεόν...
-
Ο χρήστης imago έγραψε:
Συμφωνώ σε όλα, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί μας φταίει η Γερμανία;
Οι Γερμανοί δεν φταίνε καθόλου διότι ως γνωστόν είναι πολύ φιλήσυχοι άνθρωποι που κοιτάνε μόνο τη δουλειά τους, είναι μεθοδικοί, συστηματικοί, εργατικοί, τρώνε πατάτες με λουκάνικα και χορεύουν με ακορντεόν...
Και μεις τρώμε κοντοσούβλι και χορέυουμε με μπουζούκια....ΚΑΙ?????
-
Ο παπανδρέου ανακοινώνει παραίτηση.
Λάθος παίδες.... Συγνώμμη για την παραπληροφόρηση...
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!