-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Η σαπίλα του ιδιωτικού κάποια στιγμή χάνεται, όταν το τιμωρεί ο καταναλωτής (ΟΚ, εμείς είμαστε βλαχαδερά και δεν λειτουργούμε με καταναλωτική συνείδηση, αλλά αυτό ελλείψει χρημάτων αρχίζει και αλλάζει).
Η σαπίλα του ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥ ιδιωτικού είναι 50-50 με το δημόσιο.
Η σαπίλα του δημοσίου δεν χάνεται ποτέ, ούτε μπορείς να βρεις εναλλακτικό πάροχο υπηρεσιών που διατηρεί το κράτος για τον εαυτό του. Αυτή μάλιστα διαχέεται και στον ιδιωτικό τομέα, αφού δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό μοιράζοντας λεφτά και προνόμια σε λίγους και κατά κανόνα όχι στους καλύτερους.
Αυτό είναι το πρόβλημα σε 3 αράδες.
Ρε συ manosk, για πες μου πόσα μαθαίνει ο καταναλωτής για το πως δανειοδοτούν οι τράπεζες και πως χτίζουν τα επενδυτικά τους προγράμματα; Και τι ακριβώς θα κάνει;
Τι επιλογές έχει για νοσοκομεία, τηλεπικοινωνίες, ΜΜΕ;
Ευτυχώς ζούμε στον 21ο αιώνα και εκτός από Λαμπράκη-Τεγόπουλο-Κουρή έχουμε νετ, δορυφορική.
Νοσοκομεία υπάρχουν, ιδιωτικές ασφαλιστικές υπάρχουν που καλύπτουν τουλάχιστον τα χοντρά καλύτερα από το ΙΚΑ σε συνδυασμό με το Ασκληπιείο.
Όσο για τον Θείο ΟΤΕ, ευτυχώς έχει ανταγωνισμό σε τηλεφωνία, κινητά, internet. Και είναι ο...ακριβότερος...
Τι μαθαίνεις για το πως διαχειρίζεται τα projects του ένας μεγάλος πάροχος τηλεπικοινωνιών; Τι συμφωνίες κλείνει 'με τους μεγάλους πελάτες' και με τι κόστος;
Δεν μ' ενδιαφέρει, εγώ ως ιδιώτης καταναλωτής και πάλι έχω κέρδος σε σχέση με παλιά. Και μπορώ να επιλέξω οποιονδήποτε αν μου τα σπάσει ο κρατικός φορέας.Δεν είναι όλα μπακάλικα ρε γαμώτο, που θα φτιαχτεί έτσι απλά ένα ακόμα κι εσύ έχεις να επιλέξεις μεταξύ των 5000 σαν καταναλωτής.
Άλλο όμως ένα (1) κι άλλο 5 ή 10.
Ούτε όλη η σαπίλα έγκειται στις σχέσεις με τον καταναλωτή. Γιατί μόνο αυτό βλέπει κανείς 'απ' έξω'. Η critical σαπίλα του ιδιωτικού ΔΕΝ είναι στις άμεσες σχέσεις του με τον καταναλωτή. Δεν είναι στη βιτρίνα. Λεφτά και προνόμια μοιράζει μια χαρά και ο ιδιωτικός τομέας. Και αν στο δημόσιο [υποτίθεται πως] σου πέφτει λόγος, στον ιδιωτικό δεν σου πέφτει κι όλας.
Μου έπεφτε λόγος όταν με έσκιζε το μονοπώλιο και δεν μου πέφτει τώρα που μόλις κάνω πως φεύγω με παίρνουν τλφ και με παρακαλάνε να επιστρέψω με δάκρυα στα μάτια;
Εκτός κι αν το θέτεις σε πιο κεντρικό επίπεδο, οπότε παρακαλώ να βάλουμε την κασέτα με ομιλίες του κ. Φωτόπουλου, τον οποίο [υποτίθεται ότι] ελέγχω. -
γράψε λάθος
-
Eπειδη ακουγονται μπαρουφες και κανεις δεν αντιδρα να σημειωσω οτι η Ελλαδα εφτασε εδω που εφτασε οχι λογω δημοσιου τομεα αλλα λογω ανυπαρκτου ιδιωτικου τομεα.(Προφανως δεν μιλαω για τους ΙΥ αλλα τον κλαδο)
Ο ενας λογος που η Ελλαδα παρεμεινε μια σκατενια περιφερεια της Ευρωπης και οχι μια καλη(γιατι στην ΕΕ για περιφερεια προοριζοταν) ηταν γιατι απο εποχες προ ΕΟΚ δεκαετιες 50-60 οι ιδιωτες-φιλοι-βιομηχανοι παιρναν τις επιδοτησεις που εδινε ο ελληνικος λαος και αντι να τις κανουν επενδυσεις τις καναν Μερτσεντες και βιλες στην ακτογραμμη και η βιομηχανια για παντα παρεμεινε νηπιακη ετσι οταν ανοιχτηκαμε(αναγκαστικα καποια στιγμη) πηραμε αμεσα μπουλο..(με λιγα λογια)
Αν θελουμε να μιλαμε 24/7 για αυτα τα πραγματα ανοιγουμε κανα ευκολο οικονομικο εγχειριδιο η καμια οικονομικη ερευνα για την περιπτωση της Ελλαδας και οχι μονο ΣΚΑΙ και Καθημερινη.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Όσο για τον Θείο ΟΤΕ, ευτυχώς έχει ανταγωνισμό σε τηλεφωνία, κινητά, internet. Και είναι ο...ακριβότερος...Eλα ρε Μάνο; Είναι κ ο ακριβότερος. Αμάν πια με τις αγίες ιδιωτικές εταιρείες. Tην ΕΕΤΤ την γνωρίζεις; Γνωρίζεις πόσα πακέτα του ΟΤΕ δεν έχει εγκρίνει τα οποία ήταν ανταγωνιστικά για να μην κλείσουν σε μία νύχτα οι «καλοί» ιδιώτες;
Είπαμε για όλα φταίει το δημόσιο αλλά έλεος.
-
Εχμ, μια παρατήρηση: τις επιδοτήσεις το κράτος τις μοίρασε. Και όχι μόνο στο 'κεφάλαιο', αλλά σε χιλιάδες ψηφοφόρους.
-
Το κρατος ειναι οι δημοσιοι υπαλληλοι?Ξερω απο κατι αλλους ευρωπαιους οτι οταν ενας βουλευτης συμμετειχε σε τετοια κολπα διαφθορας(επιδοτησεις σε φιλαρακια,προμηθειες κλπ) υπεβαλε την παραιτηση του αλλα δεν απολυε δημοσιους υπαλληλους.
Απλα θελω να σας δειξω οτι η οικονομικη καταστροφη περιλαμβανει πολλους παιχτες και οι καποιοι ξυσταρχιδηδες εχουν μικρο ρολο.Ασε που το 1/7 δεν αποτρεπει την εισοδο ξυσταρχιδη αλλα αποτρεπει οποιονδηποτε θελει να εργασθει σε καποια θεση του δημοσιου.Και φυσικα αυξανει την ανεργια ενω παραλληλα δεν υπαρχει ιδιωτικος τομεας για να απορροφησει.
-
Για ποιό λόγο δεν ξεκινάει δική του δουλειά ο άνεργος είπαμε;
-
Αν είχα ένα στυλιάρι και license to hit, θα κοπάναγα εξίσου ιδιώτες και ορισμένους ΔΥ.
Το πρόβλημα δεν είναι ότι κάποιοι ΔΥ παρανομούν και κλέβουν, όσο το ότι δεν τιμωρούνται, δεν ελέγχονται.
Ποιος ΔΥ ή διοικητής οργανισμού πήγε φυλακή επειδή έκανε στημένο διαγωνισμό για ημετέρους;
Ποιος ΔΥ ή διοικητής οργανισμού εκδιώχθηκε και πλήρωσε τα σπασμένα γιατί έβαλε τζίφρα για είσπραξη κοινοτικών χρημάτων από άτομα που εν γνώσει του δεν τα δικαιούνταν ή που έδωσε αναπηρική σύνταξη σε αρτιμελείς/υγιείς ή που εξέδωσε οικοδομική άδεια σε δάσος ή που κάτω από τη μύτη του χτίστηκαν πόλεις εκτός σχεδίου;Ένα μάτσο χάλια είναι η υπόθεση.
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Για ποιό λόγο δεν ξεκινάει δική του δουλειά ο άνεργος είπαμε;Γιατί περιμένει την ΕΕ να επιδοτήσει και το ελληνικό κράτος να κάνει μπίζνα μαζί του.
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Για ποιό λόγο δεν ξεκινάει δική του δουλειά ο άνεργος είπαμε;Επιλογες
-Παιρνω τηλεφωνακι τον φιλο μου τον τραπεζικο υπαλληλο να ζητησω δανειο.
-Πουλαω τα οικοπεδα στην Π.Κηφισια και τα επενδυω.
-Ανακαλυπτω το σεντουκι του παππου.αποτελεσμα.
Ανοιγω επιχειρηση η οποια σε οικονομικες συνθηκες ελλαδας θα διατηρηθει οσο θα υπαρχουν περισσευματα του αρχικου κεφαλαιου.Μετα θα μου παρουν και το σπιτακι.Εξυπνη λογικη.Μανος δεν διαφωνω σε αυτο αλλα απο την τιμωρια διοικητικων υπαλληλων και υψηλοβαθμων στελεχων να εχουμε φτασει στο πολεμου του κοινωνικου αυτοματισμου(ΔΥ VS IY) ειναι πολυ μακρια.Ειναι τοσο απλο αν το κρατος ηθελε εναν υγιη δημοσιο τομεα(τουλαχιστον χωρις τη διαφθορα και οι υπεραριθμοι σιγα σιγα) θα ξεπατωνοταν στους ανεξαρτητους ελεγχους θα εψαχνε υποθεσεις και θα ξηλωνε διοικητες ΔΕΚΟ και οργανισμων κλπ κλπ.Τιποτα απο αυτα.Πεταει μια διαφανεια για δουειο ιππο εξυγιανση απο πισω και απλα αποδιοργανωνει και αποδομει υπηρεσιες και οργανισμους ωστε να τις δωσει.
-
Ο χρήστης faflas έγραψε:
Επιλογες
Ανοιγω επιχειρηση η οποια σε οικονομικες συνθηκες ελλαδας θα διατηρηθει οσο θα υπαρχουν περισσευματα του αρχικου κεφαλαιου.Μετα θα μου παρουν και το σπιτακι.Εξυπνη λογικη.Εδώ κλείνουν οι 8 στους 10 και κάποιος θα ξεκινήσει καινούρια δουλειά;
Δεν έχει αλλάξει τίποτε. Τα ίδια τεράστια εμπόδια που έβαζε το κράτος στις επιχειρήσεις συνεχίζουν να υπάρχουν. Όποιος θέλει να ανοίξει εταιρεία σε μια μέρα και με ελάχιστα έξοδα, πηγαίνει στη Βουλγαρία.
-
Δεν χρειάζεται να ψάχνουμε σε προηγούμενες δεκαετίες, ας δούμε τι έγινε μετά την είσοδο στην ΟΝΕ το 2001. Υπήρχε φυσικά υστέρηση αλλά ήταν μια μοναδική (και τελευταία) ευκαιρία να καλυφθεί η διαφορά με τους άλλους ευρωπαίους. Τι έγινε;
Το διαλυμένο, διεφθαρμένο πελατειακό κράτος τα έκανε θάλασσα. Οι σοβαροί ξένοι επενδυτές (υπήρχαν πολλοί που ενδιαφέρθηκαν) μόλις κατάλαβαν τι σημαίνει ελληνική γραφειοκρατία, διαφθορά και αναξιοπιστία το έβαλαν στα πόδια. Πως να επενδύσουν για παράδειγμα σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όταν για να βγει μια άδεια (αν βγει) πρέπει να λαδώσεις 10 υπηρεσίες και να περιμένεις χρόνια; Πως να επενδύσεις σε ακίνητα όταν δεν υπάρχει κτηματολόγιο και οι πολεοδομικοί κανονισμοί αλλάζουν νύχτα; Πως να πάρεις μερος σε διαγωνισμό του δημοσίου όταν ο μειοδότης βγαίνει με μαθηκατικό τύπο - το θυμάστε; Που θα στήσεις εργοστάσια όταν δεν υπάρχουν χρήσεις γης ούτε βιομηχανικές περιοχές; Όταν κάθε χρόνο αλλάζει ο φορολογικός νόμος; Όταν οι επιχορηγήσεις καθυστερούν χρόνια; Ο κατάλογος ατελείωτος και υπεύθυνο 100% το δημόσιο, δηλαδή κάποιοι ανίκανοι υπάλληλοι (ανώτεροι αλλά και κατώτεροι) γιατί δεν νομίζω οτι φταίνε για όλα οι πολιτικοί.
Χαρακτηριστική κατά τη γνώμη μου ήταν η περίπτωση του ΕΣΠΑ (και του Γ'ΚΠΣ στα τελευταία του), όταν μόνο σε δημόσια έργα υπήρχε απορρόφηση, προφανώς κανένας σοβαρός επενδυτής δεν ήθελε να μπλέξει με το δημόσιο και για να μην χαθούν τα χρήματα της ΕΕ επιδοτήθηκε ο κλάδος του εμπορίου. Δόθηκαν δηλαδή επιχορηγήσεις για να εκσυγχρονιστούν σουπερ μαρκετ, φαρμακεία, χονδρέμποροι... αυτό το βαφτίσαμε αναπτυξιακή πολιτική και να το αποτέλεσμα...
-
Ο χρήστης faflas έγραψε:
Επιλογες
Ανοιγω επιχειρηση η οποια σε οικονομικες συνθηκες ελλαδας θα διατηρηθει οσο θα υπαρχουν περισσευματα του αρχικου κεφαλαιου.Μετα θα μου παρουν και το σπιτακι.Εξυπνη λογικη.Άρα περιμένουμε διορισμό στο δημόσιο, οι πελατειακές σχέσεις συνεχίζονται, μαζί και η εναλλαγή ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στην εξουσία.
Μου αρέσει που κάποιοι θέλετε και επανάσταση. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Επιλογες
Ανοιγω επιχειρηση η οποια σε οικονομικες συνθηκες ελλαδας θα διατηρηθει οσο θα υπαρχουν περισσευματα του αρχικου κεφαλαιου.Μετα θα μου παρουν και το σπιτακι.Εξυπνη λογικη.Εδώ κλείνουν οι 8 στους 10 και κάποιος θα ξεκινήσει καινούρια δουλειά;
Δεν έχει αλλάξει τίποτε. Τα ίδια τεράστια εμπόδια που έβαζε το κράτος στις επιχειρήσεις συνεχίζουν να υπάρχουν. Όποιος θέλει να ανοίξει εταιρεία σε μια μέρα και με ελάχιστα έξοδα, πηγαίνει στη Βουλγαρία.
Oι επιχειρησεις δεν κλεινουν μονο λογω των εμποδιων του κρατους.Ειναι οικονομικοι οι λογοι.Εργατικο και λειτουργικο κοστος.
Ρε ινφινιτυ τι λογικη ειναι αυτη..Οποιος διοριζεται στο δημοσιο το κανει με πελατειακη σχεση?Υπαρχει και ο ΑΣΕΠ ξερεις..Τι σκατα σχεση εχει η επανασταση
-
-edit-
-
Ο χρήστης faflas έγραψε:
Ρε ινφινιτυ τι λογικη ειναι αυτη..Οποιος διοριζεται στο δημοσιο το κανει με πελατειακη σχεση?Υπαρχει και ο ΑΣΕΠ ξερεις..Τι σκατα σχεση εχει η επανασταση
Ξέρω προσωπικά 3 άτομα που διορίστηκαν μέσω ΑΣΕΠ από το παράθυρό σε θέσεις στην Αθήνα ( εκτός και αν κάποιος με απολυτήριο **γυμνασίου **12 - όχι Λυκειου - γυμνασίου , χωρίς Αγγλικά, χωρίς προϋπηρεσία μπορει να προσληφθεί στο δημόσιο σε θέση που η προκήρυξη έλεγε απολυτήριο Λυκείου)
Επομένως δεν πιστεύω ότι ο ΑΣΕΠ είναι κάτι το αδιάβλητο.
hint : ο ένας είχε πράσινο δόντι και οι άλλοι δύο μπλέ δόντι.
-
Ε ωραια και γω ξερω 30 ατομα που διοριστηκαν μεσω ΑΣΕΠ διαβαζοντας και δινοντας εξετασεις χωρις να εχουν χρησιμοποιησει βυσμα..
-
Δεν σου λέω ότι όποιος έχει διοριστεί μέσω ΑΣΕΠ έχει μπει με βύσμα, σαφώς και υπάρχουν αυτοί που πέρασαν με την αξία τους, ειδικά σε γραπτούς διαγωνισμούς. Αλλά διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις για τους υπόλοιπους διαγωνισμούς. Είμαι σίγουρος ότι αν γινόταν επανεξέταση θα ανακαλύπταμε πολλά και διάφορα
-
Δεν διαφωνω καθολου απλα καταλαβαινεις και συ πιστευω οτι κατι τετοιο χρειαζεται καλυτερο ελεγχο και διαφανεια.
-
Ο χρήστης faflas έγραψε:
Δεν διαφωνω καθολου απλα καταλαβαινεις και συ πιστευω οτι κατι τετοιο χρειαζεται καλυτερο ελεγχο και διαφανεια.μόνο που το ΑΣΕΠ για αυτό το φτιάξαμε. για να διασφαλίζει τα παραπάνω. άμα είναι να θέλουμε άλλο όργανο που διασφαλίζει οτι το ΑΣΕΠ διασφαλίζει αυτά που έπρεπε να διασφαλίζει, μιλάμε για άλλη μια κοινή ιστορία του ελληνικού Δημοσίου.
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!