-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Για το 1/1000 δεν ειμαι σιγουρος, αλλα οπωσδηποτε οι μισοι ισως ειναι λογικο νουμερο.... φυσικα ομως θα πρεπει να υπαρχει και δουλεια στον ΙΤ ωστε να πανε να 'παραγουν' κατι... αυτο το τελευταιο δεν υπαρχει αυτη τη στιγμη και δεν δημιουργειται σε μια νυχτα μεσα... Να πανε μεταναστες παλι ... που??? οι απλες δουλειες - χειρονακτικες δεν παιζουν γιατι υπαρχουν μιλιουνια απο Ασια αλλα ακι απο βαλκανια ισως που πανε για ψιχουλα δικα μας αλλα για αυτους ειναι πολλα λεφτα...Θα τα δεχόμουνα αυτά, αν τα σκεφτόμασταν και για τον ιδιωτικό τομέα.
Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει. Ένα εκατομμύριο και οι άνεργοι, ποτέ δεν τέθηκαν γι αυτούς τα προαναφερόμενα. Απλώς απολύθηκαν. -
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Για το 1/1000 δεν ειμαι σιγουρος, αλλα οπωσδηποτε οι μισοι ισως ειναι λογικο νουμερο.... φυσικα ομως θα πρεπει να υπαρχει και δουλεια στον ΙΤ ωστε να πανε να 'παραγουν' κατι... αυτο το τελευταιο δεν υπαρχει αυτη τη στιγμη και δεν δημιουργειται σε μια νυχτα μεσα... Να πανε μεταναστες παλι ... που??? οι απλες δουλειες - χειρονακτικες δεν παιζουν γιατι υπαρχουν μιλιουνια απο Ασια αλλα ακι απο βαλκανια ισως που πανε για ψιχουλα δικα μας αλλα για αυτους ειναι πολλα λεφτα...το προβλημα του ΓΑΠ δεν ειναι που θα πανε αυτοι που θα απολυθουν, αλλα ποιον θα ψηφισουν μετα...
ειδες να τον ενδιαφερει που πηγαν και τι κανουν οι ανεργοι του ΙΤ?
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Αν αυριο περιοριστει η γραφειοκρατια και γινουν ολα ηλεκτρονικα...θα χρειαστουμε περιπου το 1/1000 των ΔΥ
Καθηγητες και δασκαλοι; Ηλεκτρονικοι;
Γιατροι και νοσοκομοι; Ηλεκτρονικοι κι αυτοι;
Μπατσοι;
Οδοκαθαριστες;
Μηχανικοι, λογιστες, γεωπονοι, αλλοι ειδικοι επιστημονες;
Τετοιους (πολλους) δεν εχει στο δημοσιο; Ολοι σφραγιδες βαζουν;
Δλδ στο εξωτερικο χωρες του μεγεθους της Ελλαδας 'που τα εχουν κανει ολα ηλεκτρονικα' εχουν 750 ΔΥ συνολικαολως τυχαιως επιασες αυτους ε?
θες 50 σελιδες Α4 για να γραψεις για ολους οσοι μπορουν να αντικατασταθουν σε ενα συγχρονο κρατος που δουλευει υπερ του πολιτη και οχι προς ταλαιπωρια του.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Ξέρω περισσότερο από εσάς ότι αυτή τη στιγμή προβάλλεται η σαπίλα του δημοσίου και όχι του ιδιωτικού.Ναι γιατί (cpt. obvious) η σαπίλα του δημοσίου μας έφερε εδώ που είμαστε, το έλλειμα και το χρέος τα δημιούργησε η σαπίλα του δημοσίου (που, προσαρμοζόμενη, ακολούθησε η σαπίλα του ιδιωτικού, σύμφωνοι) και, στο κάτω-κάτω, τη δημόσια σαπίλα την πληρώνουμε εμείς 100% ενώ την ιδιωτική στο μεγαλύτερο ποσοστό ο επιχειρηματίας (και σε ένα μικρότερο ποσοστό εμείς πάλι) (και αυτό το λέω μετά λόγου γνώσεως, έχοντας υπάρξει επί πολλά χρόνια μη κρατικοδίαιτος επιχειρηματίας). Και άρα όταν η συζήτηση είναι για τη δημόσια σαπίλα και η απάντηση είναι για την ιδιωτική σαπίλα, αυτό το λένε 'πέταγμα της μπάλας έξω από το γήπεδο'.
Having said that, η λύση σαφώς και δεν είναι να απολυθούν 200000 ΔΥ, η λύση είναι να αρχίσουν αυτοί να παράγουν υπηρεσίες προς τον πολίτη αντάξιες 200000 ΔΥ και όχι 100000 ΔΥ. Γιατί μπορεί να έχουμε (σαν ποσοστό) όσους ΔΥ έχει πχ. η Γερμανία αλλά όποιος πιστεύει ότι οι πολίτες μας απολαμβάνουν υπηρεσίες δημοσίου επιπέδου Γερμανίας, τότε μάλλον ζει στη Γερμανία.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Αν αυριο περιοριστει η γραφειοκρατια και γινουν ολα ηλεκτρονικα...θα χρειαστουμε περιπου το 1/1000 των ΔΥ
Μπατσοι;
Οδοκαθαριστες;
Δλδ στο εξωτερικο χωρες του μεγεθους της Ελλαδας 'που τα εχουν κανει ολα ηλεκτρονικα' εχουν 750 ΔΥ συνολικαΕλα ρε συ, μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις... Θα έχεις πάνω-κάτω τους ίδιους ΔΥ αλλά αντί να έχεις 10 δασκάλους, 10 γιατρούς και 10 που βαράνε σφραγίδες θα έχεις 13 δασκάλους, 13 γιατρούς και 2 που τρέχουν το backoffice του μαγαζιού. Λίγο μικρότερο κόστος, 30% καλύτερες υπηρεσίες. Συνέβη και στη βιομηχανική επανάσταση, συνέβη και το 60-70-80 με την επικράτηση του ΙΤ. Το πρόβλημα του κράτους είναι τι θα κάνει τους 10 με τις σφραγίδες (και ποιόν θα ψηφίζουν...) και γιαυτό δεν κάνει τίποτα...
-
Άδικα κουράζεσαι. Ο βολεμένος, φυσικά, δεν θέλει να χάσει την ,ισόβια, βολή του. (btw ούτε καν οι μια φορά ισόβια καταδικασμένοι δεν εκτίουν ισόβια αλλά 25 χρόνια! )
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μπατσοι;
Οδοκαθαριστες;
Δλδ στο εξωτερικο χωρες του μεγεθους της Ελλαδας 'που τα εχουν κανει ολα ηλεκτρονικα' εχουν 750 ΔΥ συνολικαΕλα ρε συ, μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις... Θα έχεις πάνω-κάτω τους ίδιους ΔΥ αλλά αντί να έχεις 10 δασκάλους, 10 γιατρούς και 10 που βαράνε σφραγίδες θα έχεις 13 δασκάλους, 13 γιατρούς και 2 που τρέχουν το backoffice του μαγαζιού. Λίγο μικρότερο κόστος, 30% καλύτερες υπηρεσίες.
δεν διαφωνω εγω σε αυτο.
οπως εγραψα καποιες σελιδες πριν...
υπαρχει εστω ΜΙΑ μελετη που να λεει ποσους υπαλληλους χρειαζομαστε, που τους χρειαζομαστε και ποσοι περισσευουν?
αρα πρωτα πρεπει να μαθουμε αυτο και μετα να αποφασισουμε πως θα κινηθουμε.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
όταν η συζήτηση είναι για τη δημόσια σαπίλα και η απάντηση είναι για την ιδιωτική σαπίλα, αυτό το λένε 'πέταγμα της μπάλας έξω από το γήπεδο'.Ας προσέχουμε μόνο μην πιάσουμε τη μπάλα, και καταλάβουμε ότι βρισκόμαστε σε λάθος γήπεδο. Γιατί πάνω κάτω αυτό λέω, ότι το γήπεδο είναι λάθος, κι αν είναι να ασχολούμαστε μόνο με τη μπάλα 'κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος', για να πω κι εγώ ένα άλλο κλισέ.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Μπατσοι;
Οδοκαθαριστες;
Δλδ στο εξωτερικο χωρες του μεγεθους της Ελλαδας 'που τα εχουν κανει ολα ηλεκτρονικα' εχουν 750 ΔΥ συνολικατους μηχανικούς θα τους προσλάβει ο τίγρης
-
Ο ΓΑΠ λεει οτι θα κανει αυτο που πρεπει και δεν υπολογιζει πολιτικο κοστος.... ποιο ςτον εμπιστευεται ??? μεχρι τωρα δεν καταφερε να πεισει για κατι τετοιο .. για αυτο και οι δανιστες επιμενουν να μας ζωριζουν... ειδα σε εκπομπη του γαλλικου καναλιου να ρωτανε απλους ανθρωπους στη Γαλλια που και αυτοι εχουν απολυθει, για την οικονομικη βοηθεια στην Ελλαδα και προφανως ηταν αρνητικη στη γνωμη τους... το ιδιοκαι στη γερμανια... και εκει υπαρχει ανεργεια και ας ειχαν τον περασμενο μηνα ρεκορ εξαγωγων.... ακουσα για 60 δις ευρω....???
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
όταν η συζήτηση είναι για τη δημόσια σαπίλα και η απάντηση είναι για την ιδιωτική σαπίλα, αυτό το λένε 'πέταγμα της μπάλας έξω από το γήπεδο'.
Ας προσέχουμε μόνο μην πιάσουμε τη μπάλα, και καταλάβουμε ότι βρισκόμαστε σε λάθος γήπεδο. Γιατί πάνω κάτω αυτό λέω, ότι το γήπεδο είναι λάθος, κι αν είναι να ασχολούμαστε μόνο με τη μπάλα 'κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος', για να πω κι εγώ ένα άλλο κλισέ.
απλά σου δείνει ότι υπάρχουν κι άλλα γήπεδα να παίξεις μπάλα, γιατί αν παίζεις μονίμως σε ένα καταστρέφεις το γκαζόν
εεπ, δεν νομίζω ούτε στιγμή να αμφισβήτησε κανείς τα λειτουργικά προβλήματα του δημοσίου, άλλα πολεμάει να πει, αλλά υπάρχει τέτοιο φίλτρο στον πανοσσσ που είναι ανούσιο
-
Και τέτοιο μυαλό στον ντρίφτερ, που ναι εξίσου ανούσιο.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μπατσοι;
Οδοκαθαριστες;
Δλδ στο εξωτερικο χωρες του μεγεθους της Ελλαδας 'που τα εχουν κανει ολα ηλεκτρονικα' εχουν 750 ΔΥ συνολικαΕλα ρε συ, μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις... Θα έχεις πάνω-κάτω τους ίδιους ΔΥ αλλά αντί να έχεις 10 δασκάλους, 10 γιατρούς και 10 που βαράνε σφραγίδες θα έχεις 13 δασκάλους, 13 γιατρούς και 2 που τρέχουν το backoffice του μαγαζιού. Λίγο μικρότερο κόστος, 30% καλύτερες υπηρεσίες. Συνέβη και στη βιομηχανική επανάσταση, συνέβη και το 60-70-80 με την επικράτηση του ΙΤ. Το πρόβλημα του κράτους είναι τι θα κάνει τους 10 με τις σφραγίδες (και ποιόν θα ψηφίζουν...) και γιαυτό δεν κάνει τίποτα...
Εγραψε κατι τετοιο ο tiger και εκανα πως δεν το καταλαβα;
Γραφει επι λεξει: 'θα χρειαστουμε περιπου το 1/1000 των ΔΥ'.
Στο μεταξυ, τα αποτελεσματα της απογραφης δειχνουν αυτο ακριβως: πανω απο το 50% των υπηρετουντων στο δημοσιο ανηκει στις παραπανω κατηγοριες και οχι σ' αυτους που βαζουν σφραγιδες (αυτο σαν απαντηση στον spiro: καθολου τυχαια δεν ηταν τα παραδειγματα, οι πιο πολλες πιθανοτητες ειναι να πεσω σε τετοιον).
Τεσπα, δεν προκειται να ξανακανω την ιδια κουβεντα (που επανερχεται καθε φορα που προκυπτουν νεα μετρα). Τα εχουμε χιλιοαναλυσει.
Ας μου πει μονο καποιο ξεφτερι πως ακριβως θα γινουν καλυτερα τα πραγματα αν απολυσουμε και την τελευταια μαια που κανει εφημερια στη ΜΕΝΝ του 'Αλεξανδρα' -
Αρα το αλλο γηπεδο προφανως ειναι κατι σε καλλυτερη βερσιον του παλαι ποτε κομουνιστικο σοσσιαλισμου ενα πραγμα να υποθεσω...?? Ενταξει χωρις εξοριες και φυλακες....αλλα μια ισοπεδωση προς τα κατω θα την αποκτησουμε... μα εκει παμε και τωρα οποτε γιατι η πρεμουρα???
-
Ποιος είπε για τη μαία? Εγώ λέω να αρχίσουμε από αυτούς που κάνουν φόρουμινγκ εν ώρα .
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Ας μου πει μονο καποιο ξεφτερι πως ακριβως θα γινουν καλυτερα τα πραγματα αν απολυσουμε και την τελευταια μαια που κανει εφημερια στη ΜΕΝΝ του 'Αλεξανδρα'
δε χρειαζεται να απολυθει αυτη. Το αντιθετο!
μπορεις ομως να ξεκινησεις με την Εργοσε που εδω και 2 χρονια οι υπαλληλοι της δεν εχουν αντικειμενο και ξυνουν ο ενας τα παπαρια του αλλου.
να μη μιλησω για μισθους που παιρνουν γιατι ειναι ντροπη και προκληση για τους εργαζομενους του ΙΤξαναβαλε τωρα τη μπαλα μεσα στο γηπεδο.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Εργοσε που εδω και 2 χρονια οι υπαλληλοι της δεν εχουν αντικειμενο και ξυνουν ο ενας τα παπαρια του αλλου.
να μη μιλησω για μισθους που παιρνουν γιατι ειναι ντροπη και προκληση για τους εργαζομενους του ΙΤ
:Νομίζω θα πρεπε να πάρουν νόμπελ για την εκπλήρωση του greek dream...Δάκρυα πλυμμηρίζουν τα μάτια μου....δεν μπορώ να συνεχίσω..
-
Αμα με απολυσουν panosssssssss θα ερθω σπιτι σου να απαλλοτριωσω το φαι μου
Οπως και ο,τι αλλο μου φανει χρησιμοspiros
Οπως εχουμε πει απειρες φορες (ειπα να μην ξαναμπω στο τριπακι αλλα φευ) τους εργαζομενους στην ΕΡΓΟΣΕ μπορουν ανετοτατα να τους απολυσουν (δεν ειναι ΔΥ) ή να τους στειλουν να κανουν κατι πιο παραγωγικο.
Τη σχεση που εχουν αυτοι με τους εκατονταδες χιλιαδες του δημοσιου δεν καταλαβαινω -
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Εργοσε που εδω και 2 χρονια οι υπαλληλοι της δεν εχουν αντικειμενο και ξυνουν ο ενας τα παπαρια του αλλου.
να μη μιλησω για μισθους που παιρνουν γιατι ειναι ντροπη και προκληση για τους εργαζομενους του ΙΤ
:Νομίζω θα πρεπε να πάρουν νόμπελ για την εκπλήρωση του greek dream...Δάκρυα πλυμμηρίζουν τα μάτια μου....δεν μπορώ να συνεχίσω..
αυτο που δε ξερεις ειναι οτι πηραν ολοι επιδομα παραγωγικοτητας
η δικαιολογια ηταν οτι ....δεν μεν δε παρηγαγαν καποιο εργο (αφου δεν εχουν αντικειμενο εργασιας, τι να παραγουν?), αλλα προσπαθησαν τουλαχιστονοταν λοιπον πληρωνεις (πολυ καλα) αυτους και χιλιαδες αλλους, που να βρεθουν χρηματα για να καλυφθουν οι αναγκες εκει που πραγματικα υπαρχουν?
αλλα βεβαια, θα πειραξει το Πατσοκ τους πελατες του? Ειδικα μαλιστα καποιους πολυ καλους?
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
spiros
Οπως εχουμε πει απειρες φορες (ειπα να μην ξαναμπω στο τριπακι αλλα φευ) τους εργαζομενους στην ΕΡΓΟΣΕ μπορουν ανετοτατα να τους απολυσουν (δεν ειναι ΔΥ) ή να τους στειλουν να κανουν κατι πιο παραγωγικο.
Τη σχεση που εχουν αυτοι με τους εκατονταδες χιλιαδες του δημοσιου δεν καταλαβαινωκανεις λαθος, αρκετοι απο αυτους ειναι ΔΥ, οι λοιποι ειναι (και καλα) αοριστου χρονου...
αλλωστε εχουν αποφασισει μεταταξεις, γιατι δε τους στελνει σπιτια τους αφου δεν ειναι ΔΥ? Μια χαρα θα τους βολεψει σε διαφορα υπουργεια, οχι σαν τη λοιπη πλεμπα που θα μεταταγει σε ...νοσοκομεια
θες να γραψω λιστα με αλλους 'καθαρους' ΔΥ που δε χρειαζονται?
ασε καλυτερα
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!