-
Σαν σήμερα .... ( ειλικρινά το θυμάται κανείς )
υγ ... όχι ότι μας χρεοκόπησε μόνο αυτός ( τα σύκα ... συκα και τον Ριτσο... Ριτσο )
-
Ο καταλληλότερος!
-
Ο χρήστης St.Devote έγραψε:
Σαν σήμερα .... ( ειλικρινά το θυμάται κανείς )υγ ... όχι ότι μας χρεοκόπησε μόνο αυτός ( τα σύκα ... συκα και τον Ριτσο... Ριτσο )
-
Σωστος..
'παρτυ παρτυ στις 7 του Μαρτη'
χεχεχε..
3 μερες εκτος δουλειας, 3 μερες πιωμα και χοροι τα ξεχασαμε ολα, τωρα απο αυριο παλι στα σκατα!
-
Ο χρήστης St.Devote έγραψε:
Σαν σήμερα .... ( ειλικρινά το θυμάται κανείς )υγ ... όχι ότι μας χρεοκόπησε μόνο αυτός ( τα σύκα ... συκα και τον Ριτσο... Ριτσο )
θα μεινει γνωστος για το playstation & την απιστευτη ικανοτητα του στις αποδρασεις
ισως ο 1ος πολιτικος στον κοσμο που στις εκλογες του 2009 ψηφισε τον αντιπαλο του
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ισως ο 1ος πολιτικος στον κοσμο που στις εκλογες του 2009 ψηφισε τον αντιπαλο του
+1 ...
YG ... Ποιος λέτε θα είναι ο 2ος ? ...
-
Λοιπόν, επειδή όλοι μαζί τα φάγαμε, όλοι μαζί τους ψηφίζαμε, όλοι μαζί κλέβουμε, όλοι μαζί μπλα μπλα κι επειδή κάτι αρχίζει να ακούγεται ως πιθανό σενάριο, εγώ λέω έτσι για δοκιμή το εξής:
haircut λογαριασμών εν είδει εσωτερικής υποτίμησης, με τη φορολογική κλίμακα.
Σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς που υπάρχουν, να κόβεται ένα ποσοστό ίδιο με τη φορολογική κλίμακα.
Βγαίνει ένα median ποσοστό υποτίμησης και εφαρμόζεται μετά σε όλες τις τιμές και αξίες που υπάρχουν.Ποιος ψήνεται; Εγώ είμαι μέσα πάντως
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Λοιπόν, επειδή όλοι μαζί τα φάγαμε, όλοι μαζί τους ψηφίζαμε, όλοι μαζί κλέβουμε, όλοι μαζί μπλα μπλα κι επειδή κάτι αρχίζει να ακούγεται ως πιθανό σενάριο, εγώ λέω έτσι για δοκιμή το εξής:haircut λογαριασμών εν είδει εσωτερικής υποτίμησης, με τη φορολογική κλίμακα.
Σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς που υπάρχουν, να κόβεται ένα ποσοστό ίδιο με τη φορολογική κλίμακα.
Βγαίνει ένα median ποσοστό υποτίμησης και εφαρμόζεται μετά σε όλες τις τιμές και αξίες που υπάρχουν.Ποιος ψήνεται; Εγώ είμαι μέσα πάντως
Και εγω μεσα ειμαι
Με 200€ που εχω μεσα , ας παρουν οσα θελουν -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Λοιπόν, επειδή όλοι μαζί τα φάγαμε, όλοι μαζί τους ψηφίζαμε, όλοι μαζί κλέβουμε, όλοι μαζί μπλα μπλα κι επειδή κάτι αρχίζει να ακούγεται ως πιθανό σενάριο, εγώ λέω έτσι για δοκιμή το εξής:haircut λογαριασμών εν είδει εσωτερικής υποτίμησης, με τη φορολογική κλίμακα.
εχεις την παραμικρη αμφιβολια οτι οποιοι ειχαν σοβαρες καταθεσεις στην Ελλαδα τις εχουν μεταφερει εδω και πολυ καιρο στο εξωτερικο?
παλι τους μαλακες θα πιασουν αν το κανουν.
-
έχουν μείνει αρκετοί, μην αγχώνεσαι
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
έχουν μείνει αρκετοί, μην αγχώνεσαιΕίμαι σίγουρος πως τα λες αυτά για να τρομάξεις τον koutsan!
-
αυτό ισοδυναμεί με bank run απο το κράτος και το θέμα είναι οτι, ανεξάρτητα απο το ποιος κάνει το bank run, απλώς δεν υπάρχουν τόσα λεφτά στις τράπεζες.
με leverage 1/9 =~ 11,11 καταλαβαίνεις οτι και με το πιο χαμηλό φορολογικό συντελεστή να κουρευτούν όλοι οι λογαριασμοί πάλι δεν φτάνουν. -
Ερώτηση: γνωστός μου είπε ότι σκέφτεται να αγοράσει χρυσό και να τον αφήσει στην ΤΤΕ. Σε περίπτωση αλλαγής νομίσματος/υποτίμισης/κλπ αυτό δεν θα επηρεαστεί? Γιατί μου λέει εγώ θα έχω και πάλι τα ίδια γραμμάρια.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
αυτό ισοδυναμεί με bank run απο το κράτος και το θέμα είναι οτι, ανεξάρτητα απο το ποιος κάνει το bank run, απλώς δεν υπάρχουν τόσα λεφτά στις τράπεζες.
με leverage 1/9 =~ 11,11 καταλαβαίνεις οτι και με το πιο χαμηλό φορολογικό συντελεστή να κουρευτούν όλοι οι λογαριασμοί πάλι δεν φτάνουν.μα δεν θα τα πάρει κανείς τα λεφτά.
Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα με το να κάναμε μια καθολική υποτίμηση εάν είχαμε νόμισμα.
Δεν μπορούμε να κάνουμε υποτίμηση, οπότε κάνουμε το κόλπο του haircut [μη γελιέσαι, υπάρχει αυτό το σενάριο ].Αντί για καθολική υποτίμηση, κάνουμε κοινωνική υποτίμηση.
Στις καταθέσεις με 'φορολογική κλίμακα'
Στις τιμές και αξίες με το median των ανωτέρω. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
με leverage 1/9 =~ 11,11 καταλαβαίνεις οτι και με το πιο χαμηλό φορολογικό συντελεστή να κουρευτούν όλοι οι λογαριασμοί πάλι δεν φτάνουν.μα δεν θα τα πάρει κανείς τα λεφτά.
Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα με το να κάναμε μια καθολική υποτίμηση εάν είχαμε νόμισμα.
Δεν μπορούμε να κάνουμε υποτίμηση, οπότε κάνουμε το κόλπο του haircut [μη γελιέσαι, υπάρχει αυτό το σενάριο ].Αντί για καθολική υποτίμηση, κάνουμε κοινωνική υποτίμηση.
Στις καταθέσεις με 'φορολογική κλίμακα'
Στις τιμές και αξίες με το median των ανωτέρω.Κινείται στα ίδια επίπεδα καψίματος νευρώνων με το bank run.
Σίγουρα δημιούργησε αυτή τη φήμη ο γνωστός γείτονας του νομισματοκοπείου που άκουγε να 'κόβουν' δραχμές. -
μγιακοβε σε έχασα...
που ακριβώς βρίσκεται η σκοπιμότητα σε μια τέτοια κίνηση? -
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Σίγουρα δημιούργησε αυτή τη φήμη ο γνωστός γείτονας του νομισματοκοπείου που άκουγε να 'κόβουν' δραχμές.χαρ χαρ αστείος όπως πάντα
Εγώ λέω ότι ο συγκεριμένος κάτι τις παραπάνω από εσένα (σε επίδεο γνώσεων και αντίληψης) παίζει και να έχει
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
μγιακοβε σε έχασα...
που ακριβώς βρίσκεται η σκοπιμότητα σε μια τέτοια κίνηση?ποια είναι η σκοπιμότητα μιας υποτιθέμενη 'υποτίμησης νομίσματος' για την ελλάδα;
BTW και προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, δεν μιλάω για φήμες ή κάτι τέτοιο, αλλά για κάποιες σκέψεις...
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Σίγουρα δημιούργησε αυτή τη φήμη ο γνωστός γείτονας του νομισματοκοπείου που άκουγε να 'κόβουν' δραχμές.
χαρ χαρ αστείος όπως πάντα
Εγώ λέω ότι ο συγκεριμένος κάτι τις παραπάνω από εσένα (σε επίδεο γνώσεων και αντίληψης) παίζει και να έχει
Φοβάμαι οτι ούτε εσύ σέβεσαι τους νευρώνες μας, όταν υποστηρίζεις αυτές τις ανοησίες...
Κάτι πιο σοβαρό τώρα:
**
«Ποιος θα πιστέψει ότι η Moody’s δεν εξυπηρετεί συμφέροντα;»**
**
Δύσπιστος έναντι της Moody's εμφανίζεται ο Γερμανικός Τύπος, επισημαίνοντας τις κατά καιρούς λανθασμένες εκτιμήσεις του Οίκου, τις αναποτελεσματικές πολιτικές των Ευρωπαίων για την Ελλάδα αλλά και την ανάγκη οριστικής λύσης στη σύνοδο της Ευρωζώνης. **Σοβαρές ενστάσεις για την αξιολόγηση της Moody's εμφανίζεται η Süddeutsche Zeitung που στο σχετικό σχόλιό της διαπιστώνει : «Με τέτοιου είδους αξιολογήσεις οι ίδιοι οι μάνατζερ του οίκου υποβαθμίζουν τους εαυτούς τους. Η Moody's αξιολογεί τους Έλληνες σε μια στιγμή που η Αθήνα παρακαλεί τους Ευρωπαίους εταίρους να χαμηλώσουν τα επιτόκια δανεισμού ή να επιμηκύνουν τα δάνεια. Ποιός θα πιστέψει αυτούς τους μάνατζερ ότι πρόκειται περί συμπτώσεως, ότι δρουν ανεξάρτητα και ότι δεν εξυπηρετούν δικά τους συμφέροντα;»
Παρόμοια άποψη εκφράζει και η αυστριακή εφημερίδα Die Presse: «Οι λόγοι που προβάλλει η Moody's είναι γνωστοί. Είναι επίσης γνωστό ότι η Moody's και άλλοι οίκοι έδιναν κατά τη διάρκεια της κρίσης λανθασμένες εκτιμήσεις. Καλύτερο παράδειγμα η άριστη αξιολόγηση της Lehman Brothers λίγο πριν την κατάρρευσή της. Θα ήταν καλύτερα τη δεδομένη στιγμή να αναζητηθούν λύσεις για την υπερχρεωμένη χώρα παρά να σχολιάζεται και να αξιολογείται ο ρόλος των οίκων αξιολόγησης. Μοναδική λύση στην παρούσα φάση είναι μάλλον μόνον ένα δραστικό hair cut. Γιατί η χώρα χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα».
«Η πολιτική έναντι των Ελλήνων είναι εν μέρει μόνο ρεαλιστική', επισημαίνει η Financial Times Deutschland και υπογραμμίζει τον κίνδυνο «οι Ευρωπαίοι πολιτικοί να κάνουν τα ίδια λάθη όπως την άνοιξη του 2010, όταν η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πίστευαν ότι η κατάσταση στις αγορές ήταν αρκετά σταθερή ενώ λίγο αργότερα η Ιρλανδία αναγκάστηκε να προσφύγει στον Μηχανισμό Σταθερότητας».
«Μια δυνατότητα θα ήταν η Ελλάδα να αγοράσει ένα μέρος των χρεών της με χρήματα από το Μηχανισμό Σταθερότητας ESFS, ώστε να καταφέρει να μειώσει το συνολικό χρέος. Για τους επενδυτές αυτό θα σήμαινε απώλειες, αλλά θα ήταν προτιμότερο από την εναλλακτική, η οποία θα ήταν μια πλήρης αναδιάρθρωση όλων των ελληνικών χρεών», καταλήγει το δημοσίευμα.
«Σαφές μήνυμα», επιγράφει το σχόλιό της η Frankfurter Rundschau για την κίνηση της Moody's και σημειώνει: «Με την υποβάθμιση αυτή η Ελλάδα έχει παρόμοια αξιοπιστία με αυτή της Λευκορωσίας ή της Βολιβίας. Στην Αθήνα υπήρξαν βεβαίως αντιδράσεις '...] Σίγουρα η Αθήνα κάνει αιματηρές οικονομίες. Όμως η χώρα βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στα χρέη. Οι πιστώσεις είναι ακριβές και η ανάπτυξη πολύ περιορισμένη. Δεν είναι απίθανο μακροπρόθεσμα η Ελλάδα να μην μπορεί να εξυπηρετήσει τα χρέη της».
Και η εφημερίδα καταλήγει: «Συνήθως οι εκτιμήσεις των οίκων αξιολόγησης απευθύνονται στην Οικονομία. Όμως εκεί η Αθήνα δεν μπορεί πλέον να αναζητήσει χρήματα. Ως εκ τούτου η υποβάθμιση εκ μέρους της Moody's είναι και ένα μήνυμα προς την Πολιτική. Στο τέλος της εβδομάδας η ΕΕ πρέπει να βρει τρόπους για να αντιμετωπίζει τα προβλήματα των υπερχρεωμένων χωρών, συμπεριλαμβανομένων της μείωσης του κόστους δανεισμού, της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής και ενός μηχανισμού αναδιάρθρωσης με τη συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών».Την είδηση της υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας φιλοξενεί στην πρώτη της σελίδα και η Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία επικεντρώνεται στις αντιδράσεις επιγράφοντας το ρεπορτάζ της «Η Αθήνα ενοχλήθηκε από τη νέα αξιολόγηση». Το άρθρο αναφέρεται στις προσπάθειες της Ελλάδας επισημαίνοντας όμως ότι η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να φθάσει τους στόχους της.
Πηγή: Deutsche Welle -
Δεν προσελκύει τουριστικές επενδύσεις η Ελλάδα
Στην 29η θέση βρίσκεται η Ελλάδα στον πίνακα με τις χώρες με το πλέον ελκυστικό περιβάλλον για την ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου, σε σύνολο 139 χωρών, σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.
Χαμηλή βαθμολογία συγκέντρωσε η χώρας μας στην έκθεση που κυκλοφόρησε από το World Economic Forum, κατά τη διάρκεια του Global Tourism Forum 2011 (GTF), που πραγματοποιήθηκε χθες στην Ανδόρρα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO).
Πρώτη κατατάσσεται η Ελβετία, με δεύτερη τη Γερμανία και τρίτη τη Γαλλία, που διαθέτουν το πλέον ελκυστικό περιβάλλον για την ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου. Τις υπόλοιπες θέσεις της πρώτης δεκάδας συμπληρώνουν η Αυστρία, Σουηδία, Βρετανία, ΗΠΑ, Καναδάς, Ισπανία και Σιγκαπούρη. Η Κύπρος βρίσκεται στην 24η θέση.Από άλλες γειτονικές χώρες, η Πορτογαλία καταλαμβάνει την 18η, η Μάλτα την 26η, η Ιταλία την 27η, η Κροατία την 34η,, η Βουλγαρία την 48η και η Τουρκία την 50η θέση. Οι παραδοσιακοί προορισμοί της Βορείου Αφρικής, όπως η Τυνησία και η Αίγυπτος, υποχωρούν στην κατάταξη ελλείψει ανάπτυξης αλλά και λόγω των πρόσφατων εξελίξεων που εκτιμάται ότι θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις βραχυπρόθεσμα.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11379&subid=2&pubid=56670952
Ηλιος , θάλασσα , μουσάκα.....δεν πουλάνε πλέον.
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!