-
περισσότεροι θα ψωνίσουν από τους μαυρούληδες στο κέντρο και όχι στην Γλυφάδα...
Μ' αυτό θα διαφωνήσω γιατί έχω την εντύπωση ότι η Γλυφάδα είναι η Μέκκα των νεοπλουτοδήθεν. Αλλά μην την ανοίξουμε αυτή την κουβέντα...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
περισσότεροι θα ψωνίσουν από τους μαυρούληδες στο κέντρο και όχι στην Γλυφάδα...
Μ' αυτό θα διαφωνήσω γιατί έχω την εντύπωση ότι η Γλυφάδα είναι η Μέκκα των νεοπλουτοδήθεν. Αλλά μην την ανοίξουμε αυτή την κουβέντα...
Στο κέντρο κατεβαίνει κόσμος από παντού. Η Γλυφάδα έχει και πολλούς νεόπλουτους, ενώ φυσικά έχει και κυρίες της καλής κοινωνίας να ψωνίζουν μαϊμού τσαντούλα από μαυρούλη...
Μέκκα όλων των απανταχού wannabe είναι θα έλεγα περισσότερο, αν και τελευταία, λείπουν οι κλασικές γκόμενες που κατέβαιναν με σκοπό να πιαστούν (όχι πως εξαφανίστηκαν, απλά μειώθηκαν σε πλήθος! ) ...
Κρίση;
-
Την Κυριακή που πήγα πάντως μια χαρά μ@υνοπάζαρο γινόταν. Άκουσα και μια αρβύλα ότι κυκλοφορούν και επί τούτου βίζιτες...
-
Επιτο-πεος; χεχε
-
A ρε Γλυφαδα ζεις μεγαλες στιγμες
Στην Γλυφαδα τα μαγαζια(κυριως ρουχων) κλεινουν το ενα μετα το αλλο λογω των Σομαλων που καθονται μπροστα στα μαγαζια τους(???) και κυριως λογω των πολυπληθων διαδηλωσεων(κυριως cayenne και range rover) σε Μεταξα και Λαζαρακη..Ο ιδιος λογος ευθυνεται και για την εξαπλωση των mall.
E ρε γλεντια -
Και Κηφισιά παίδες παίζει λευκό σεντόνι!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Μήπως ήταν τίποτα γουαναμπί ραπερόνια;
Κεντρικό εννοείς τη Μεταξά; Εγώ κάτι Σάββατα που έχω πάει για καφέ δεν είχα δει. Τώρα αν ήταν 1-2 μεμονωμένα άτομα καμμία σχέση με την κατάσταση που ανέφερα για την Ερμού.
Για να καταλάβω πάντως, λες αυτή τη στιγμή ότι η Γλυφάδα πχ είναι στην ίδια ή παρόμοια κατάσταση με το κέντρο ή απλά ότι εσύ έτυχε να δεις περισσότερες φορές κάποια brothers που δεν είδα εγώ; Τεράστια διαφορά.
Δεν υποννοώ ότι έχουν αμολήσει τα τάγματα εφόδου ή τα άσπρα σεντόνια στις σικ συνοικίες και μόλις δουν μετανάστη του ρίχνουν φόλα αλλά ότι το χάλι της Αθήνας δεν υπάρχει ούτε κατά διάνοια σε αυτές τις περιοχές.Ναι προφανώς και εννοώ την Μεταξά και προφανώς και μιλώ για τα ΣΚ , αφού τότε βγαίνω κι εγώ συνήθως προς τα εκεί για φαγητό και βόλτα (γιατί για βράδυ, it sucks big time! Ένα καλό μαγαζί δεν έχω βρει! ).
Και όχι, δεν είναι λίγοι, είναι αρκετοί, αλλά προφανώς και είναι λιγότεροι από όσους βρεις στο κέντρο ή στην Ερμού: προσφορά και ζήτηση λέγεται, περισσότεροι θα ψωνίσουν από τους μαυρούληδες στο κέντρο και όχι στην Γλυφάδα...Προφανώς δεν έχεις δει τι γίνεται στο κέντρο (Ερμού, ΑΣΟΕΕ, Προπύλαια) γιατί σε σχέση με αυτό στη Γλυφάδα είναι εξαιρετικά χαλαρά τα πράγματα. Δεν συγκρίνονται.
mjacob αμφιβάλλεις ότι
- Ενας λόγος (μεταξύ αλλων) που αυξάνεται η προσέλευση στα παντός είδους malls είναι η συνεχής υποβάθμιση του κέντρου ?
- Ενας λόγος (μεταξύ άλλων) που το κέντρο υποβαθμίζεται είναι οι συνεχείς διαδηλώσεις, ταραχές κτλ. ?
Για τους μετανάστες διαφωνώ και γω, δεν υποβαθμίζεται το κέντρο επειδή έχει μετανάστες, αλλά έχει μετανάστες επειδή είναι υποβαθμισμένο (= φτηνό, με ελλιπή αστυνόμευση κτλ.)
-
Εγω απλως σχολιασα το επιχειρημα οτι για το κλεισιμο των μαγαζιων ευθυνονται οι μαυροι και οι πορειες και εφερα ως παραδειγμα τη Γλυφαδα που οι μαυροι ειναι ελαχιστοι(στα γκουντις που δεν εχει εμπορικα μαγαζια) και γινονται πορειες μονο νεοπλουτων εξω απο τις καφετεριες.Παρολαυτα τα μαγαζια κλεινουν γιατι αλλος ειναι ο βασικοτατος λογος και αυτο λεγεται οικονομικη κριση και ειδικοτερα μειωμενη ενεργος ή καταναλωτικη ζητηση.
Στο κεντρο ξερω τι γινεται γιατι βρισκομαι συνεχως εκει.Εννοειται πως υπαρχει προβλημα σε Ερμου ειδικα αλλα κατ 'εμε το προβλημα ειναι βασικα το μαυρο χρημα το οποιο θα μπορουσε να ασπρισει μονο αν εμπαιναν αποδειξεις και τα τοιαυτα(και νομιμα προιοντα παραλληλα ) και ενας χωρος σαν ανοιχτη αγορα ωστε αν μην ενοχλουνται τα καταστηματα.Κυριως για την Ερμου αυτο.
Με συγχωρεις αλλα θα ηθελα να απαντησω και στα αλλα 2 ερωτηματα σου οπως μπορω.
1.Με ποια λογικη μπορει να υπαρξει μια τετοια συσχετιση?Το οτι ο κοσμος δυσκολευεται να μπει στα μαγαζια λογω των σεντονιων?
Ο βασικος και τεκμηριωμενος λογος ειναι διοτι τα mall προσφερουν ''ολοκληρωμενη ψυχαγωγια'' στο προβ.. εε εννοω στον καταναλωτη αφου ειναι περιορισμενοι χωροι οπου μπορεις να βρεις τα παντα.Απο Βιλατζ μεχρι Ζαρα και Φλο καφε.Αυτα τα μαγαζια ουτως η αλλως(και στο κεντρο και στα προαστια) εχουν την περισσοτερη κινηση για διαφορους λογους.Οταν συνασπιζονται και βρισκονται ολα μαζι στον ιδιο χωρο η δυναμικη τους πολλαπλασιαζεται..Μαλιστα στην Ελλαδα εχουμε και μια μανια να μην παμε για βολτα στη θαλασσα η σε μια καφετερια στη Πλακα αλλα πχ διπλα στη Βουλιαγμενης στο μετρομολ..Νοοτροπια,τροπος ζωης δεν ξερω πως ακριβως λεγεται..Ετσι οι καταναλωτες εγκαταλειπουν τα μικρομεσαια μαγαζια του κεντρου(και λογω αποστασης..ο περισσοτερος πληθυσμος ζει εξω απο το εμπορικο κεντρο προφανως) αλλα αντιθετα τα μαγαζια των μεγαλων αλυσιδων καλα κρατουν.Σιγουρα η υποβαθμιση του κεντρου ειναι ενας παραγοντας αν και δεν νομιζω οτι στην Ερμου υπαρχει τετοιου ειδους υποβαθμιση ωστε να δικαιολογει το κλεισιμο των μαγαζιων.Αυτο μπορουμε αν το πουμε για το ιστορικο κεντρο γυρω απο την Ομονοια.2.Αν μου ελεγες για την κινηση των καταστηματων θα σου ελεγα οτι ισχυει σε μικρο ποσοστο αν και στις 15 Δεκεμβρη στην μεγαλη πανεργατικη οπου 60-70 χιλ ηταν στη Πατησιων παραλληλα στην Ερμου γινοταν πανικος οποτε δεν νομιζε οτι τους πτοησε τοσο.
Για την υποβαθμιση του κεντρου ομως θεωρω πως οχι δεν φταινε οι διαδηλωσεις και οι αναταραχες..Ο πυρηνας της πολης,και ειδικα μιας πολης οπως η Αθηνα με εντονες κοινωνικες αναταραχες στη συγχρονη ιστορια της ειναι εκ προιμιου ετσι ωστε να μην επηρεαζεται και τοσο απο τετοιες καταστασεις.Απο την αλλη θεωρω οτι αυτος ο αναβρασμος που υπαρχει σε καποιες περιοχες του κεντρου οπως τα Εξαρχεια κρατανε τη ζωντανια της και παρ'ολο που οπτικα ειναι μια ασχημη περιοχη δεν ειναι ουτε τοσο υποβαθμισμενη ουτε τοσο επικινδυνη παρα τις συχνες αναταραχες.Αντιθετα αλλες περιοχες του κεντρου που δεν παρουσιαζουν τετοια χαρακτηριστικα ειναι σε πολυ χειροτερη μοιρα και ισως σε αυτο εχει βοηθησει και το χερακι της πολιτειας οπως πχ το Γκαζι οπου η εγκληματικοτητα(μικρο και μεγαλο) ειναι σε αρκετα υψηλοτερα επιπεδα.ΥΓ.Στην τελευταια παραγραφο να προσθεσω οτι οι κοινωνικες εντασεις ειναι αναποσπαστο μερος μιας τετοιας κοινωνιας σε μια τετοια χρονικη στιγμη.
-
@faflas δεν κατάλαβα αν απαντάς σε μένα... γιατί πάνω-κάτω συμφωνούμε...
Μόνο ένα σχόλιο:
Ο χρήστης faflas έγραψε:
Ο βασικος και τεκμηριωμενος λογος ειναι διοτι τα mall προσφερουν ''ολοκληρωμενη ψυχαγωγια'' στο προβ.. εε εννοω στον καταναλωτη αφου ειναι περιορισμενοι χωροι οπου μπορεις να βρεις τα παντα.Αυτό δεν εξηγεί γιατί η κίνηση στο πρώτο Mall, σύμφωνα με συγγενή μου σταθερό θαμώνα του (εγώ έχω πάει μία φορά για να αλλάξω κάτι δώρα και έφυγα όσο το δυνατό συντομότερα), από το 2004 που άνοιξε ήταν στάσιμη και έκανε 'μπουμ' τον τελευταίο καιρό από το 2009 και μετά (ξέρω ότι δεν είναι επιστημονικό αυτό που λέω αλλά είναι μια παρατήρηση)
Ούτε γιατί επί 5 χρόνια είχαμε στην Ελλάδα 3 mall (2 Αθήνα, 1 Θεσσαλονίκη) και ήδη άνοιξε στον Αγ. Δημήτριο και σχεδιάζονται δεκάδες άλλα. Περίμεναν άραγε να δουν τι θα γίνει ? Αφού η εμπειρία από άλλες χώρες έχει δείξει ότι το μοντέλο δουλεύει.Ενας σημαντικός παράγοντας είναι η δυνατότητα να πας με αυτοκίνητο χωρίς να ασχολείσαι με το που θα το παρκάρεις.
-
1.Με ποια λογικη μπορει να υπαρξει μια τετοια συσχετιση?Το οτι ο κοσμος δυσκολευεται να μπει στα μαγαζια λογω των σεντονιων?
Η εικόνα που είδα στις γιορτές ήταν πραγματικά αποκαρδιωτική. Φαντάσου την ήδη στενή Ερμού τίγκα στον κόσμο (Σάββατο πρωί-μεσημέρι) να είναι κλειστή στο 1/4 περίπου επειδή και στις δυο πλευρές υπήρχε κυριολεκτικά ένα ανθρώπινο τείχος. Όταν δε έπεφτε σύρμα φαντάσου αυτό το τείχος να αρχίζει να τρέχει. Αν είχα μικρά παιδιά το τελευταίο μέρος που θα ήθελα να παω θα ήταν η Ερμού.
Δεν είπα πουθενά βέβαια ότι τα μαγαζιά κλείνουν λόγω αυτού που προανέφερα. Δεν παύει όμως να είναι μια απαράδεκτη κατάσταση.
Το κέντρο έχει γενικά υποβαθμιστεί επικίνδυνα και την ευθύνη για αυτό έχει η εκάστοτε και ανεξαρτήτου χρώματος (γιατί έτοιμα είναι τα smurfs) κυβέρνηση του Κολωνακίου. Η Αθήνα γι αυτούς τελειώνει στο Public στο Σύνταγμα. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
@faflas δεν κατάλαβα αν απαντάς σε μένα... γιατί πάνω-κάτω συμφωνούμε...Μόνο ένα σχόλιο:
Ο βασικος και τεκμηριωμενος λογος ειναι διοτι τα mall προσφερουν ''ολοκληρωμενη ψυχαγωγια'' στο προβ.. εε εννοω στον καταναλωτη αφου ειναι περιορισμενοι χωροι οπου μπορεις να βρεις τα παντα.
Αυτό δεν εξηγεί γιατί η κίνηση στο πρώτο Mall, σύμφωνα με συγγενή μου σταθερό θαμώνα του (εγώ έχω πάει μία φορά για να αλλάξω κάτι δώρα και έφυγα όσο το δυνατό συντομότερα), από το 2004 που άνοιξε ήταν στάσιμη και έκανε 'μπουμ' τον τελευταίο καιρό από το 2009 και μετά (ξέρω ότι δεν είναι επιστημονικό αυτό που λέω αλλά είναι μια παρατήρηση)
Ούτε γιατί επί 5 χρόνια είχαμε στην Ελλάδα 3 mall (2 Αθήνα, 1 Θεσσαλονίκη) και ήδη άνοιξε στον Αγ. Δημήτριο και σχεδιάζονται δεκάδες άλλα. Περίμεναν άραγε να δουν τι θα γίνει ? Αφού η εμπειρία από άλλες χώρες έχει δείξει ότι το μοντέλο δουλεύει.Ενας σημαντικός παράγοντας είναι η δυνατότητα να πας με αυτοκίνητο χωρίς να ασχολείσαι με το που θα το παρκάρεις.
Tυφλωμενος απο το παθος μου σε μπερδεψα με τον εντι
Αυτο με το μολ(αν οντως ισχυει και στην πραξη) δεν ξερω να το εξηγησω..Ενας λογος ισως ειναι ο προαστιακος?Δεν ξερω το λεω εντελως αβασιμα αυτο..
Για τον υπερπληθυσμο μολ ισως παιζει ρολο η οικονομικη συνθηκη της εποχης..Καταφεραν πιο ευκολα να εξασφαλισουν καποια κεφαλαια ισως..Αλλωστε σε περιοδους κρισης θεωρητικα καταστρεφεται ειτε υποβαθμιζεται αντιπαραγωγικο κεφαλαιο και αντικαθισταται απο νεο..Ολως τυχαιως συμβαινει δηλαδη μια συγκεντροποιηση του κεφαλαιου.Παντως για να δουμε αν θα εχουν τοση απηχηση οταν γινουν πολλα. -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Στο κέντρο κατεβαίνει κόσμος από παντού. Η Γλυφάδα έχει και πολλούς νεόπλουτους, ενώ φυσικά έχει και κυρίες της καλής κοινωνίας να ψωνίζουν μαϊμού τσαντούλα από μαυρούλη...
Οχι μονο απο μαυρουλη αλλα και απο αλβανουλη (που μ' αυτα και μ' αυτα διαθετει ρετιρε διαμερισμα 130τμ αξιας 500.000€ που θα εκανε τους μισους και βαλε νοικοκυραιους του φορουμ να κοκκινησουν απο ζηλεια )
-
Ο χρήστης faflas έγραψε:
Στο κεντρο ξερω τι γινεται γιατι βρισκομαι συνεχως εκει.Εννοειται πως υπαρχει προβλημα σε Ερμου ειδικα αλλα κατ 'εμε το προβλημα ειναι βασικα το μαυρο χρημα το οποιο θα μπορουσε να ασπρισει μονο αν εμπαιναν αποδειξεις και τα τοιαυτα(και νομιμα προιοντα παραλληλα ) και ενας χωρος σαν ανοιχτη αγορα ωστε αν μην ενοχλουνται τα καταστηματα.Κυριως για την Ερμου αυτο.Δεν είναι μόνο στην Ερμού το πρόβλημα. Είναι στους μεγαλύτερους εμπορικούς δρόμους (τα καλύτερα σημεία δηλαδή), και είναι όντως άδικο για τα καταστήματα που βρίσκονται εκεί καθώς εκτός από ΦΠΑ, πολλά από αυτά έχουν ενοίκιο, καταβάλλουν μισθούς σε υπαλλήλους και εργοδοτικές εισφορές στα ταμεία, ενώ πληρώνουν και -τσουχτερά σε πολλές περιπτώσεις- δημοτικά τέλη.
Ο κάθε μαυρούκος τι από αυτά πληρώνει; ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ! Μόνο βάζει στην τσέπη μαύρα χρήματα τα οποία στη συνέχεια θα τα στείλει στη χώρα του (χωρίς να ξοδεύει σχεδόν τίποτα στην εγχώρια αγορά).
-
Στην πραγματικοτητα θα τα στειλει στην τσεπη του (ελληνα ) νταβατζη του
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
mjacob αμφιβάλλεις ότι- Ενας λόγος (μεταξύ αλλων) που αυξάνεται η προσέλευση στα παντός είδους malls είναι η συνεχής υποβάθμιση του κέντρου ?
- Ενας λόγος (μεταξύ άλλων) που το κέντρο υποβαθμίζεται είναι οι συνεχείς διαδηλώσεις, ταραχές κτλ. ?)
Καλά για τις διαδηλώσεις μου φαίνεται αστείο. Μιλάμε για 10(?) μέρες το χρόνο [οι οποίες μάλιστα δεν είναι Π-Σ]. Ήτοι το 0.03%. Αστείο.
Τα mall σε ποια καταστήματα είναι ανταγωνιστικά; Κάτω από την ομόνοια; Δύσκολα.
Στην ερμού μπορεί να έχει μαυρούληδες και σεντόνια, αλλά δεν νομίζω ότι υφίσταται κάποιου είδους ανασφάλεια. Για όλο το υπόλοιπο κέντρο πάνω από την ομόνοια, δεν υφίσταται καν η φάση με το σεντόνι.
Σε ποιους άλλους κεντρικούς δρόμους δλδ; Σταδίου, Πανεπιστημίου [άντε πες και έχει 4 σεντόνια στα προπύλαια big fuckin' deal] , Ακαδημίας, Βουκουρεστίου, Σόλωνος και πάνω;Νομίζω πως αν θέλει κανείς να αναζητήσει του λόγους μπορεί να τους βρει αλλού.
-
Μην είσαι τόσο σίγουρος πως είναι Έλληνας ο νταβατζής πλέον...
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Ο κάθε μαυρούκος τι από αυτά πληρώνει; ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ! Μόνο βάζει στην τσέπη μαύρα χρήματα τα οποία στη συνέχεια θα τα στείλει στη χώρα του (χωρίς να ξοδεύει σχεδόν τίποτα στην εγχώρια αγορά).Ναι βέβαια καλό θα ήταν να δούμε και μια άλλη πλευρά.
Το mall [καλή ώρα] ποιούς νόμους ακριβώς πληροί και υφίσταται; ΚΑΝΕΝΑΝ. Αυτό δηλαδή δεν είναι αθέμιτος ανταγωνισμός;
-
Eπαναφερω το θεμα του Ελληνικου για να παραθεσω ενα κειμενο αρκετα αναλυτικο για τα παιχνιδια σχετικα με το Ελληνικο..Ορισμενα πραγματα ειδικα προς το τελος του κειμενου δεν τα ειχα ξανακουσει.
Μην φοβηθειτε απο τον τιτλο του λινκ(ουτε και γω συμφωνω απολυτα με το συνολο των λεγομενων) αλλα ειναι πολυ ενδιαφερον.
http://anarchypress.wordpress.com/2010/09/27/αεροδρόμιο-ελληνικού-η-χίμαιρα-του-μη-2/ -
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Μην είσαι τόσο σίγουρος πως είναι Έλληνας ο νταβατζής πλέον...Γιατί αν είναι Έλληνας θα καταβάλει Φ.Π.Α. ή εισφορά στο Ι.Κ.Α.;
Δηλ. στον μαυρούλη δεν περισσεύει τίποτις να στείλει στο Senegal;Ξέρει κανείς πως λειτουργούν τα κυκλώματα των παράνομων πωλητών;
-
Όπως και να 'χει είναι μια κατάσταση απαράδεκτη.
ΕΙπώθηκε παραπάνω για τη σχέση κατάστασης κέντρου και πλήθους μεταναστών - προσωπικά νομίζω ότι είναι αλληλοσυνδεόμενα: Η παρουσία πολλών μεταναστών 'διώχνει' κόσμο και καθώς ταυτόχρονα οι αξίες πέφτουν γίνεται ελκυστικότερο σε ακόμα περισσότερους ξένους.
Το θέμα είναι ότι η πόλη δεν την παλεύει άλλο.... Πέρα από τις δουλειές που χάνονται και την υποβάθμιση, το τουριστικό 'προϊον' σίγουρα πλήττεται πολύ σοβαρά. Κάτι πρέπει να γίνει οπωσδήποτε στο κέντρο, και γρήγορα μάλιστα.
Το θέμα δεν είναι μόνο τα σεντόνια - είναι ότι ΓΕΝΙΚΑ το κέντρο είναι προορισμός 'υποβαθμισμένος'.
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!