-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Εγώ ξέρω, ότι όταν χρωστάω και δεν μπορώ να πληρώσω πουλάω ότι έχω προκειμένου να διατηρήσω την ελπίδα να ορθοποδήσω ......... το κράτος μας που διαφέρει σήμερα απο αυτό.ΥΣ. η ανακοίνωση μου θύμισε το ανέκδοτο με τον λαγό και το λίονταρι.....(λέμε και καμιά μαλακία να περνα η ώρα )
Είναι λάθος να αντιμετωπίζουμε τα κράτη ως επιχειρήσεις ή ως νοικοκυριά. Όλος ο δυτικός κόσμος είναι υπερχρεωμένος και οι δυτικές τράπεζες κρατιούνται με πλασματικά στοιχεία και ενέσεις ρευστότητας από τα κράτη...ακόμα και σήμερα. Οι μόνες χώρες που δεν έχουν χρέος είναι οι χώρες της υποσαχάριας Αφρικής.** Η Ιαπωνία έχει χρέος 180% του ΑΕΠ της, δεν άκουσα κανέναν όμως να της συνιστά να πουλήσει μισοτιμής ό,τι έχει και δεν έχει ως κράτος....**
-
Ελεύθερος επαγγελματίας δηλαδή?
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
μαντέψτε τη χώρα στην οποία αναφέρεται και κερδίστεUS of A
-
Τρια ποστ παραπανω:
Τις επομενες μερες οι διαφοροι ΠορδοσαλτοΠρετεντεροΚαψηδες θα προσπαθησουν να μας πεισουν οτι ο ΓΑΠ ειναι περισσοτερο κι απο τη Παπαρηγα εναντιον του Μνημονιου.
Ετοιμαστειτε για επικοινωνιακη καταιγιδα στη πορεια μεχρι τις προωρες εκλογες... -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
μαντέψτε τη χώρα στην οποία αναφέρεται και κερδίστεΒασικα δεν μου ερχεται καμια χωρα του αγγλοσαξονικου μπλοκ +χωρες παρίες που να μην εχει αντιστοιχες οικονομικες τασεις...
Εγώ ξέρω, ότι όταν χρωστάω και δεν μπορώ να πληρώσω πουλάω ότι έχω προκειμένου να διατηρήσω την ελπίδα να ορθοποδήσω ......... το κράτος μας που διαφέρει σήμερα απο αυτό.
ΥΣ. η ανακοίνωση μου θύμισε το ανέκδοτο με τον λαγό και το λίονταρι.....(λέμε και καμιά μαλακία να περνα η ώρα )
Είναι λάθος να αντιμετωπίζουμε τα κράτη ως επιχειρήσεις ή ως νοικοκυριά. Όλος ο δυτικός κόσμος είναι υπερχρεωμένος και οι δυτικές τράπεζες κρατιούνται με πλασματικά στοιχεία και ενέσεις ρευστότητας από τα κράτη...ακόμα και σήμερα. Οι μόνες χώρες που δεν έχουν χρέος είναι οι χώρες της υποσαχάριας Αφρικής.** Η Ιαπωνία έχει χρέος 180% του ΑΕΠ της, δεν άκουσα κανέναν όμως να της συνιστά να πουλήσει μισοτιμής ό,τι έχει και δεν έχει ως κράτος....**
Αμ δεν διαβαζεις αρκετα απο αυτο το νημα , η οικονομια της Ιαπωνιας εχει 180% χρεος ΑΛΛΑ το χρεος αυτο ανηκει σε ΙΑΠΩΝΙΚΕΣ τραπεζες, εχει μεγαλη διαφορα.Αν ειμασταν σε θεση να ανατροφοδοτησουμε το χρεος μας μεσω της εσωτερικης αγορας μας και της αγοραστικης μας δυναμης δεν θα κουνιοτανε φυλλο.
-
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
US of AΒασικα δεν μου ερχεται καμια χωρα του αγγλοσαξονικου μπλοκ +χωρες παρίες που να μην εχει αντιστοιχες οικονομικες τασεις...
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Εγω παντως, για μια ακομα φορα, ξερω τι και ποιους ΔΕΝ θα ψηφισω.
Ε λογικό, αφού ο Κωστάκης έχει πάει σπίτι του...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Μάλιστα και τι μας προτείνεις? Τους εκσυγχρονιστές του Κώστη ή τους 'καθαρούς' του ΓΑΠ?
-
Ο χρήστης gto250swb έγραψε:
μαντέψτε τη χώρα στην οποία αναφέρεται και κερδίστεΒασικα δεν μου ερχεται καμια χωρα του αγγλοσαξονικου μπλοκ +χωρες παρίες που να μην εχει αντιστοιχες οικονομικες τασεις...
Εγώ ξέρω, ότι όταν χρωστάω και δεν μπορώ να πληρώσω πουλάω ότι έχω προκειμένου να διατηρήσω την ελπίδα να ορθοποδήσω ......... το κράτος μας που διαφέρει σήμερα απο αυτό.
ΥΣ. η ανακοίνωση μου θύμισε το ανέκδοτο με τον λαγό και το λίονταρι.....(λέμε και καμιά μαλακία να περνα η ώρα )
Αμ δεν διαβαζεις αρκετα απο αυτο το νημα , η οικονομια της Ιαπωνιας εχει 180% χρεος ΑΛΛΑ το χρεος αυτο ανηκει σε ΙΑΠΩΝΙΚΕΣ τραπεζες, εχει μεγαλη διαφορα.Αν ειμασταν σε θεση να ανατροφοδοτησουμε το χρεος μας μεσω της εσωτερικης αγορας μας και της αγοραστικης μας δυναμης δεν θα κουνιοτανε φυλλο.
Το γνωρίζω αυτό αλλά τις ιαπωνικές τράπεζες δεν τις χρηματοδοτούν μόνο οι Ιάπωνες με τις αποταμιεύσεις τους. Επίσης γνωρίζω ότι κάτι αντίστοιχο γινόταν και στην Ελλάδα πριν την ένταξή μας στο ευρώ. Με την ένταξή μας στο ευρώ τα ομόλογά μας άρχισαν να πωλούνται πολύ περισσότερο σε ξένους επενδυτές. Επίσης, αν είχε γίνει σωστή πολιτική δεν θα είχαμε τόσα χρόνια την εκροή όλων αυτών των μαύρων χρημάτων από το εγχώριο τραπεζικό σύστημα τα οποία βρήκαν καταφύγιο στην Ελβετία...Τέλος, οι πολιτικές αυτές που ακολουθούνται από το μνημόνιο είναι που γιγαντώνουν το χρέος τόσο ως ποσοστό του ΑΕΠ όσο και ως ποσό και θα συνεχίσουν όσο ακολουθείται μια καταστροφική οικονομική πολιτική... Οικονομολόγος είμαι αλλά δεν μπορώ να βλέπω ανθρώπους να υποστηρίζουν στα σοβαρά το ξεπούλημα της χώρας ως τη μόνη δυνατή λύση από τη χρεοκοπία....Άλλωστε το ιδιωτικό ελληνικό χρέος είναι από τα χαμηλότερα ως ποσοστό του ΑΕΠ στον δυτικό κόσμο.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Μάλιστα και τι μας προτείνεις? Τους εκσυγχρονιστές του Κώστη ή τους 'καθαρούς' του ΓΑΠ?
Οποιονδήποτε από τους δύο (De Samar δηλαδή γιατί ο άλλος μας τελείωσε) αρκεί να μην έρθει πεινασμένος.
Ένα καλό του ΓΑΠ είναι ότι έχει κόψει κάθε τέτοια τάση 'λιγούρας' από τους πρασινοφρουρούς.
Επι ένα χρόνο τα κομματόσκυλα που περίμεναν στην αρχή του συσσιτίου έμειναν με το πουλί στο χέρι ή κόρεσαν την πείνα τους με ψίχουλα, γι αυτό και πολλοί που προαλείφονταν για μπίζνες σε υπουργεία και λοιπά φιλέτα 'βολεύτηκαν' με τον Καλλικράτη.
Στα του ΔΝΤ νομίζω όλοι συμφωνούν ότι όποιος και να βγεί δεν πρόκειται να κάνει κάτι διαφορετικό πλην της φοροδιαφυγής.
Οπότε σε ενδεχόμενη προεκλογική επικοινωνιακή στρατηγική:
-όποιος αρχίσει αντιμνημονιακές, αντιστασιακές και λοιπές κορώνες είναι είτε ψευτάκος είτε εκτός τόπου και χρόνου
-όποιος υποσχεθεί ακόμα πιο αυστηρά (επί της ουσίας) μέτρα για φοροφυγάδες και λοιπούς κλεφτοκοτάδες εννοεί αυτό που λέειΦυλάω τις παραπάνω σειρές για μελλοντική χρήση να δούμε ποιοί θα πέσουν σε ποιά παγίδα...
-
Ο χρήστης scandinavian έγραψε:
Το γνωρίζω αυτό αλλά τις ιαπωνικές τράπεζες δεν τις χρηματοδοτούν μόνο οι Ιάπωνες με τις αποταμιεύσεις τους. Επίσης γνωρίζω ότι κάτι αντίστοιχο γινόταν και στην Ελλάδα πριν την ένταξή μας στο ευρώ. Με την ένταξή μας στο ευρώ τα ομόλογά μας άρχισαν να πωλούνται πολύ περισσότερο σε ξένους επενδυτές. Επίσης, αν είχε γίνει σωστή πολιτική δεν θα είχαμε τόσα χρόνια την εκροή όλων αυτών των μαύρων χρημάτων από το εγχώριο τραπεζικό σύστημα τα οποία βρήκαν καταφύγιο στην Ελβετία...Τέλος, οι πολιτικές αυτές που ακολουθούνται από το μνημόνιο είναι που γιγαντώνουν το χρέος τόσο ως ποσοστό του ΑΕΠ όσο και ως ποσό και θα συνεχίσουν όσο ακολουθείται μια καταστροφική οικονομική πολιτική... Οικονομολόγος είμαι αλλά δεν μπορώ να βλέπω ανθρώπους να υποστηρίζουν στα σοβαρά το ξεπούλημα της χώρας ως τη μόνη δυνατή λύση από τη χρεοκοπία....Άλλωστε το ιδιωτικό ελληνικό χρέος είναι από τα χαμηλότερα ως ποσοστό του ΑΕΠ στον δυτικό κόσμο.
Δεν διαφωνω, αλλα να τονισω οτι η καταστροφικη οικονομικη πολιτικη δεν ηταν σε επιπεδο τακτικης (ή ακομα και στρατηγικης) του ταδε ή του δεινα πρωθυπουργου, δεν νομιζω οτι ηταν θεμα δλδ αποκλειστικα οικονομικης πολιτικης. Για τον α ή β λογο που πολλοι εδω περα εχουν αναλυσει και ξανα-αναλυσει εχουμε εγκλωβιστει σε μια καταγγελια προσωπων και καταστασεων σε ενα κυνηγι κεφαλων οταν ξερουμε οτι το προβλημα της ελληνικης οικονομιας (αυτο που εφερε την 'κατστροφη') δεν ειναι ενδημικο.*
Ο mjacob κατα καιρους ποσταρει διαγραμματα οικονομιων του πλανητη, οχι (ελπιζω) απο βαρεμαρα ουτε τυχαια, μπορω να καταλαβω οτι ειναι αρκετα ευχαριστη σε εμας μια φιλολογια περι ελληνικης ανικανοτητας και αλλα τετοια και να γεμιζουμε σελιδες να περναει και η ωρα αλλα τουλαχιστον να γνωριζουμε οτι περα απο οποιες ελληνικες ιδιαιτεροτητες η ουσια ειναι το ιδεολογικο υποβαθρο της οικονομικης-πολιτικης μας δρασης (ως ατομα ή συλλογικοτητες), ή καλυτερα η ελλειψη αυτου.
*Με την εννοια οτι η ντοπια οικονομικη ζωη ειναι μια αναπαραγωγη καποιου μοντελου απο καπου αλλου(ιστορικα,γεωγραφικα).Οι εδω πολιτικοι και γραφειοκρατες κοκ ειναι φορεις και εκτελεστες μια πολιτικης (?) που δεν εξυπηρετει τα συμφεροντα κανενος,αν με το 'κανενος' εννουμε το κεφαλαιο [ακεφαλαιο(ή πολυκεφαλο) και υπερεθνικο].Δεν ειναι ο Βαρδινογιαννης δλδ που δεν πληρωνει φορους αλλα ειναι ολη η σχεση τραπεζικου-μεταπρατικου-χρηματιστικου κεφαλαιου που απαιτει απο τον Βαρδινογιαννη τον Αγγελοπουλο τον Βγενοπουλο κλπ να ενεργει-δρα οπως ενεργει.
Δες τι γινεται στην Βρετανια που πεφτουν ακομα κεφαλια για την μη επιβολη επιπλεον φορολογιας στο διατραπεζικο συστημα αλλα και στα κερδη των γκολντεν Μποϋς.
Επιπλεον στην εποχη που ζουμε, αυτες οι σχεσεις ειναι πιο σημαντικες και καθοριστικες απο την εκαστωτε ισχυη μιας τοπικης εξουσιας ή ακομα και μιας συμμαχιας τοπικων εξουσιων (Ε.Ε ΗΠΑ), η ουσιαστικα α-τοπικη α-χωρικη μορφη του συχρονου κεφαλαιου ειναι ισως η μονη πραγματικοτητα και γινεται αισθητη μονο μεσα απο τις εκφρασεις-αποτελεσματα ειτε μιλαμε για την οικολογικη καταστροφη στον κολπο του Μεξικου ειτε για την ανεργια στους νεους στην Ισπανια (που χτυπαει 25-30%). -
http://www.cosmo.gr/Politics/Hellas/309572.html
χαχα παρουσιαζονται ως οι σωτηρες του λαου τωρα...
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Έλα ρε Χρήστο με τους πράσινους και μπλε κόκκους σου!
Δεν θα πρότεινα κανέναν, δεν είναι η δουλειά μου αυτή και η ψήφος είναι προσωπικό ζήτημα, ας κάνει ο καθένας ό,τι γουστάρει. Αλλά χωριό που φαίνεται, κολαούζο δεν θέλει, ο 8άριας θέλει να πιστέψουμε πως δεν έχει στηρίξει Κωστάκη με όλες του τις δυνάμεις παλιότερα;
Μαζί τα λέγατε Χρήστο μου, δεν θυμάσαι;
Λακαμίες κάνουμε όλοι (κι εγώ απ' όλους πρώτος! ), αλλά μην τρελαθούμε κιόλας, λίγη μνήμη την έχουμε κάποιοι...
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
http://www.cosmo.gr/Politics/Hellas/309572.htmlχαχα παρουσιαζονται ως οι σωτηρες του λαου τωρα...
Για να το δουν τα πρόβατα και να πουν: Να είδες σήκωσε την φωνή του
Υποτιμούν την νοημοσύνη μας
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
http://www.cosmo.gr/Politics/Hellas/309572.htmlχαχα παρουσιαζονται ως οι σωτηρες του λαου τωρα...
Είναι σαν τα διαβήματα που κάνουμε προς τη φίλη και σύμμαχο Τουρκία οταν κάνει υπερπτήσεις πάνω από Ελληνικά νησιά ....
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
-όποιος υποσχεθεί ακόμα πιο αυστηρά (επί της ουσίας) μέτρα για φοροφυγάδες και λοιπούς κλεφτοκοτάδες εννοεί αυτό που λέεισιγα μην το εννοει, αυτο το λενε 40χρονια τωρα
-
Η λέξη 'ξεπούλημα' ακούγεται άσχημα, και χρησιμοποιείται εσκεμένα, αλλά πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατι δεν πρέπει να πουληθεί η ΑΤΕ ,το ΤΤ, το Ελληνικό ,το χιονοδρομικό στο Βορρα, και άλλα.????
-
Το Ελληνικό δεν πρέπει να πουληθεί για να μοιραστεί στους δημάρχους των γύρω περιοχών να το κάνουν μεζονέτες, να το ξεκοκαλίσουν και να φτιάσουν την προίκα τους.
-
δεν μπορώ να καταλάβω γιατι δεν πρέπει να πουληθεί η ΑΤΕ ,το ΤΤ, το Ελληνικό ,το χιονοδρομικό στο Βορρα, και άλλα.????
Γιατί το να πουλάς από τα έτοιμα είναι η 'εύκολη' λύση. Γρήγορα και μικρά κέρδη δηλαδή, αλλά χωρίς επιστροφή, Τα ασημικά όμως κάποτε θα τελειώσουν. Μετά να δω τι θα κάνεις.
Η μαγκιά είναι να τα κρατήσεις και να παλέψεις για την καλύτερη διαχείρισή τους.Εκεί είναι τα (πιο) πολλά κέρδη.
Μπορείς? Έκανες ειλικρινείς προσπάθειες για κάτι τέτοιο?
Αν όχι, τότε ξεπούλα.
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!