-
Καλησπέρα σε όλους σας. Πρώτη φορά ποστάρω στο φόρουμ και θέλω τη βοήθεια σας στο δίλημά μου. Θέλω ένα αυτοκίνητο αυτόματο για μετακινήσεις μέσα στην πόλη αλλά να κινείται αξιοπρεπώς και σε ποιό μακρινές διαδρομές. Γι αυτό απέκλεισα τα super mini (1000άκια), και είμαι μεταξύ των:
- Suzuki Splash 1.2 86hp, με 4τάχυτο κιβώτιο.
- Opel Agila 1.2 86hp, επίσης με 4τάχυτο κιβώτιο.
Τα παραπάνω μοντέλα,τα οποία έχουν ένα προβάδισμα λόγω εμφάνισης, τα έχω δει από κοντά στις αντίστοιχες αντιπροσωπίες και έχω να παρατηρήσω ότι με ξενέρωσε το γεγονός ότι η αυτόματη έκδοση του Splash φοράει ζάντες 14' με λάστιχο 165/70(Δεν έχω οδηγήσει αυτοκίνητο με τόσο στενό λάστιχο ποτέ και θα ήθελα μία άποψη για την συμπεριφορά του στο δρόμο, κυρίως εκτός πόλης). Αντίστοιχα το Agila 15' 185/60 - Renault Twingo 1.2 74hp, με 5τάχυτο σειριακό.
- Mitsubishi Colt 1.3 (94hp νομίζω), με 6τάχυτο σειριακό. Ίσως το πιό άσχημο κατά την άποψή μου αλλά με το καλύτερο κιβώτιο και κινητήρα από τα παραπάνω, το οποίο αυτήν την περίοδο έχει μία έκπτωση 1.600 ευρώ και είναι κοντά στην τιμή των υπολοίπων.
Κάθε γνώμη και συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη!
-
Καλησπέρα σε όλους σας. Πρώτη φορά ποστάρω στο φόρουμ και θέλω τη βοήθεια σας στο δίλημά μου. Θέλω ένα αυτοκίνητο αυτόματο για μετακινήσεις μέσα στην πόλη αλλά να κινείται αξιοπρεπώς και σε ποιό μακρινές διαδρομές. Γι αυτό απέκλεισα τα super mini (1000άκια), και είμαι μεταξύ των:
Τα παραπάνω μοντέλα,τα οποία έχουν ένα προβάδισμα λόγω εμφάνισης, τα έχω δει από κοντά στις αντίστοιχες αντιπροσωπίες και έχω να παρατηρήσω ότι με ξενέρωσε το γεγονός ότι η αυτόματη έκδοση του Splash φοράει ζάντες 14' με λάστιχο 165/70(Δεν έχω οδηγήσει αυτοκίνητο με τόσο στενό λάστιχο ποτέ και θα ήθελα μία άποψη για την συμπεριφορά του στο δρόμο, κυρίως εκτός πόλης). Αντίστοιχα το Agila 15' 185/60 - Renault Twingo 1.2 74hp, με 5τάχυτο σειριακό.
- Mitsubishi Colt 1.3 (94hp νομίζω), με 6τάχυτο σειριακό. Ίσως το πιό άσχημο κατά την άποψή μου αλλά με το καλύτερο κιβώτιο και κινητήρα από τα παραπάνω, το οποίο αυτήν την περίοδο έχει μία έκπτωση 1.600 ευρώ και είναι κοντά στην τιμή των υπολοίπων.
-
-
οτι και να σου πουμε πιστευω οτι αμα δεν πας την γυναικα σου μια βολτα με τα αμαξια δεν θα βγαλεις ακρη
-
γραφτηκες εδω για την γυναικα σου...;
μωρε μπραβο...
φρεσκος θα εισαι...
καλως ηρθες!!!!
-
Μια διεκρίνιση μόνο φίλε, τα supermini είναι αυτοκινητιστικο segment (B) και δεν έχει να κάνει με τα κυβικά αλλά με τις διαστάσεις του αμαξώματος.
Από όσα κοιτάς μάλλον το Mitsubishi.
-
Σίγουρα αν δεν το δοκιμάσεις ο ίδιος δεν μπορείς να έχεις ξεκάθαρη άποψη. Αλλά οι οι γνώμες όσων τα έχουν δοκιμάσει μετράνε. Ειδικά τα αυτόματα, διότι μένω επαρχία και δεν υπάρχουν διαθέσιμα για δοκιμή στις αντιπροσωπίες
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
γραφτηκες εδω για την γυναικα σου...;μωρε μπραβο...
φρεσκος θα εισαι...
καλως ηρθες!!!!
Φρέσκος και στο γάμο και στο φόρουμ ναι!!!
Απλά θέλω όσο γίνεται να κάνω την καλύτερη επιλογή (value for money)! -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μια διεκρίνιση μόνο φίλε, τα supermini είναι αυτοκινητιστικο segment (B) και δεν έχει να κάνει με τα κυβικά αλλά με τις διαστάσεις του αμαξώματος.Από όσα κοιτάς μάλλον το Mitsubishi.
Οκ κατάλαβα ενοούσα τα 107, aygo, c1 κτλ...
-
jazz i-shift ... αλλά πρέπει να είναι ακριβό ....
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
jazz i-shift ... αλλά πρέπει να είναι ακριβό ....Ναι ακριβό. Δεν θα ήθελα να ανέβω πολύ πάνω από 13000
-
- Mitsubishi Colt 1.3 (94hp νομίζω), με 6τάχυτο σειριακό. Αν τις αρέσει είναι πού αξιόλογο αυτ/το .
Αξιόπιστο και πολύ εύκολο με το σειριακό έχει και χώρους .
Πήγαινε την να το κάνει μία βόλτα . Ο καλύτερος τρόπος για να αποφασίσει μία γυναίκα είναι να τις δείξεις τον εύκολο δρόμο.
- Mitsubishi Colt 1.3 (94hp νομίζω), με 6τάχυτο σειριακό. Αν τις αρέσει είναι πού αξιόλογο αυτ/το .
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
4. Mitsubishi Colt 1.3 (94hp νομίζω), με 6τάχυτο σειριακό. Αν τις αρέσει είναι πού αξιόλογο αυτ/το .
Αξιόπιστο και πολύ εύκολο με το σειριακό έχει και χώρους .
Πήγαινε την να το κάνει μία βόλτα . Ο καλύτερος τρόπος για να αποφασίσει μία γυναίκα είναι να τις δείξεις τον εύκολο δρόμο.Και εγώ αυτό θα διάλεγα αλλά μία γυναίκα δεν της λενε τίποτα οι 'ροπές' και τα '0-100' αν δεν της αρέσει στο μάτι αλλά θα κάνω μία προσπάθεια
-
Kia Venga.Πανεμορφο!
-
Ο χρήστης jntaras έγραψε:
Kia Venga.Πανεμορφο!Και αυτό πάει πολύ ακριβό και πάνω από το όριο των 1.3 λίτρων που θέλω και ξέχασα να αναφέρω στην αρχή.
-
Κοιτα για Mazda 2.
-
Ο χρήστης nikpana77 έγραψε:
Προσωπικά θα σου έλεγα όπως και να έχει να τα δοκιμάσεις όλα στο δρόμο!
Σαν κάτοχος του Splash 1,2 με τα 185/60/15' λάστιχα και το 5ταχυτο κιβώτιο, δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένος απο τις επιδόσεις του. Το ηλεκτρόγκαζο του μάλλον φιμώνει τα 88 άλογα ενώ ενοχλούν η ελλειπής ηχομόνωση και οι αεροδυναμικοί θορυβοι σε υψηλες στροφές και ταχυτητες πάνω απο 120χλμ.
Τα λαστιχα του πάντως σαν διασταση δείχνουν να προσφέρουν στο κράτημα και στη συμπεριφορά ενώ και η σκληρότητα της αναρτησης 'δείχνει' ένα δεμένο και σταθερό αμάξι στο δρόμο.
Σε σχέση με το Micra 1,2 το βρήκα κατώτερο των προσδοκιών μου. Θα σου έλεγα να δεις το Micra που διαθέτει περισσότερο νευρο, πιο λειτουργικό εσωτερικό, μεγαλύτερο χωρο αποσκευών + το μετακινούμενο (πέρα απο ανακλινώμενο) πίσω κάθισμα (στο Splash το σταθερό απο τη μία πλευρά καπάκι απο το διπλό πάτωμα του χώρου αποσκευών ... δυσκολευει και περιορίζει τις αναγκες).
Στο Twingo θεωρώ μειονέκτημα το 3θυρο αμαξωμα ως προς την λειτουργικότητα για χρήση απο γυναίκα και μελλοντικά υπάρξη παιδιου, ενώ το Colt το θεωρώ πολύ καλή επιλογή (εξωτερικά σε εμφανιση πάσχει!) και ως προς το κιβώτιο (σίγουρα καλύτερο απο τα λοιπά 4ταχυτα) αλλά και στην ποιότητα/αξιοπιστία (χωρίς να υπερτερεί σ' αυτό πάντως απο τα δίδυμα) ... σκληρά πλαστικά έχουν όλα! -
Ο χρήστης pik. έγραψε:
γραφτηκες εδω για την γυναικα σου...;μωρε μπραβο...
φρεσκος θα εισαι...
καλως ηρθες!!!!
Μη μασάς φίλε μου καλά κάνεις πάντως που το ψάχνεις!
Από αυτά που λες εγώ θα προτιμούσα το κόλτ που είναι μάλλον στην κατηγορία Β ενώ τα υπόλοιπα είναι στην Α με ότι αυτό συνεπάγεται σε ποιότητα εσωτερικού, κύλισης και χώρων. Έχει πολύ καλούς χωρούς για επιβάτες αλλά μικρό χώρο αποσκευών. Επίσης όντως το μοτέρ είναι μάλλον το καλύτερο και το κιβώτιο άμα έχει 6 σχέσεις πρέπει να είναι καλό.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Προσωπικά θα σου έλεγα όπως και να έχει να τα δοκιμάσεις όλα στο δρόμο!
Σαν κάτοχος του Splash 1,2 με τα 185/60/15' λάστιχα και το 5ταχυτο κιβώτιο, δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένος απο τις επιδόσεις του. Το ηλεκτρόγκαζο του μάλλον φιμώνει τα 88 άλογα ενώ ενοχλούν η ελλειπής ηχομόνωση και οι αεροδυναμικοί θορυβοι σε υψηλες στροφές και ταχυτητες πάνω απο 120χλμ.
Τα λαστιχα του πάντως σαν διασταση δείχνουν να προσφέρουν στο κράτημα και στη συμπεριφορά ενώ και η σκληρότητα της αναρτησης 'δείχνει' ένα δεμένο και σταθερό αμάξι στο δρόμο.
Σε σχέση με το Micra 1,2 το βρήκα κατώτερο των προσδοκιών μου. Θα σου έλεγα να δεις το Micra που διαθέτει περισσότερο νευρο, πιο λειτουργικό εσωτερικό, μεγαλύτερο χωρο αποσκευών + το μετακινούμενο (πέρα απο ανακλινώμενο) πίσω κάθισμα (στο Splash το σταθερό απο τη μία πλευρά καπάκι απο το διπλό πάτωμα του χώρου αποσκευών ... δυσκολευει και περιορίζει τις αναγκες).
Στο Twingo θεωρώ μειονέκτημα το 3θυρο αμαξωμα ως προς την λειτουργικότητα για χρήση απο γυναίκα και μελλοντικά υπάρξη παιδιου, ενώ το Colt το θεωρώ πολύ καλή επιλογή (εξωτερικά σε εμφανιση πάσχει!) και ως προς το κιβώτιο (σίγουρα καλύτερο απο τα λοιπά 4ταχυτα) αλλά και στην ποιότητα/αξιοπιστία (χωρίς να υπερτερεί σ' αυτό πάντως απο τα δίδυμα) ... σκληρά πλαστικά έχουν όλα!Φαντάζομαι ότι για να μην είσαι ευχαριστημένος με το 5τάχυτο manual, μάλλον θα 'πέφτει' πολύ περισσότερο με το 4τάχυτο αυτόματο. Πάντως επειδή μπορώ να κάνω μία μικρή υποχώρηση στις επιδόσεις,(και επειδή μάλλον σπάνια θα ξεπερνάει τα 120 )θα ήθελα πολύ να έχω και άποψη από κάποιον κάτοχο αυτόματου. Σ ευχαριστώ πολύ πάντως
Πράγματι οι 3 πόρτες του Twingo είναι σοβαρό μείον!
Καλό ποιοτικά το micra αλλά 0-100 σε 17,9 και τελική 145 Μάλλον όχι
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
γραφτηκες εδω για την γυναικα σου...;
μωρε μπραβο...
φρεσκος θα εισαι...
καλως ηρθες!!!!
Μη μασάς φίλε μου καλά κάνεις πάντως που το ψάχνεις!
Από αυτά που λες εγώ θα προτιμούσα το κόλτ που είναι μάλλον στην κατηγορία Β ενώ τα υπόλοιπα είναι στην Α με ότι αυτό συνεπάγεται σε ποιότητα εσωτερικού, κύλισης και χώρων. Έχει πολύ καλούς χωρούς για επιβάτες αλλά μικρό χώρο αποσκευών. Επίσης όντως το μοτέρ είναι μάλλον το καλύτερο και το κιβώτιο άμα έχει 6 σχέσεις πρέπει να είναι καλό.
Θα πάω μέσα στην εβδομάδα να δω το colt. Αν η τιμή είναι πράγματι κοντά στα 13 χιλιάρικα και δεν μας χαλάσει πολύ κάτι στο σουλούπι και στο εσωτερικό θα ανέβει στην πρώτη θέση προτίμησης .
Αλλιώς το splashάκι θα κόψει πρώτο το νήμα.
Αυτοκίνητο μικρό και αυτόματο για τη γυναίκα μου!