-
Ο χρήστης balo έγραψε:
'Όσα όμως ξεκινούν από 520 ξέρουμε σιγουρα ότι είναι ελληνικά.Είσαι σίγουρος για αυτό, εμένα μου δόθηκε η εντύπωση ότι μπορεί απλά η εταιρεία να είναι καταγεγραμμένη στην Ελλάδα χωρίς απαραίτητα τα προϊόντα να είναι ελληνικά...
Πχ: η σοκολάτα Παυλίδης υγείας με πορτοκάλι (η αγαπημένη μου) λέει από πίσω ελληνικό προϊόν αλλά ο κωδικός αντιστοιχεί σε Ελβετία. Προφανώς η μαμά εταιρεία Kraft είναι καταγεγραμμένη στα ελβετικά κιτάπια αλλά η σοκολάτα φτιάχνεται στην Ελλάδα (αν και φυσικά δεν έχουμε κακαόδεντρα οπότε εισάγουμε πρώτες ύλες από άλλες χώρες κλπ). -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Οτι δεν υπήρχε διαπλοκή στη Γερμανία (και σε άλλες χώρες) μέχρι και πριν λίγα χρόνια αυτό είναι σίγουρο[...]Το Λίχτενσταϊν σου λέει τπτ;
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Η φωτογραφική μου μηχανή όμως που έπιασε ελληνικά φασόλια και ρύζι να έχουν 'αλλοδαπό' bar code είναι αξιόπιστη.
Ανεξάρτητα απ το barcode, έχω την εντύπωση ότι τα περισσότερα όσπρια είναι εισαγωγής χύμα σε μεγάλα σακιά (πχ από Τουρκία) και γίνετε συσκευασία εδώ.
Αν διάβασες και τα φασόλια και το ρύζι γράφουν ότι παράγονται και συσκευάζονται στην Ελλάδα για τη Lidl.
Αυτό που ήθελα να πω (και το λένε παραπάνω και άλλοι πιο αναλυτικά) είναι ότι ο barcode δεν μας λέει πάντα τη χώρα προέλευσης. Αλλά και να μας την έλεγε, είναι ανόητο να υποστηρίζουμε ή να μποϋκοτάρουμε προϊόντα για τα οποία δεν ξέρουμε ποιά ακριβώς είναι η ελληνική συμμετοχή. Στο σημερινό κόσμο αυτό είναι αδύνατο. Ήδη από τη δεκαετία του '80 που δουλεύα σε ελληνική βιομηχανική εταιρία πουλούσαμε προϊόν ιταλικό με τη φίρμα μας και το μόνο ελληνικό ήταν το κουτί (τυπωμένο πιθανόν με γερμανικά μελάνια πάνω σε φινλανδικό χαρτί). Αντίθετα, αντίστοιχο προϊόν σχεδίασης και παραγωγής μας ήταν εξάρτημα προϊόντος που διανεμόταν παγκοσμίως με τη μάρκα ΗΠΑμερικάνικη εταιρίας.
Δεν χρειάζεται να πω ότι το μποϋκοτάρισμα προϊόντων οποιασδήποτε χώρας το θεωρώ επιστροφή στον μεσαίωνα, αυτό που τελικά κάνουμε σαν καταναλωτές -και καλά κάνουμε- είναι να διαλέγουμε το προϊόν ή την υπηρεσία που γουστάρουμε. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Οτι δεν υπήρχε διαπλοκή στη Γερμανία (και σε άλλες χώρες) μέχρι και πριν λίγα χρόνια αυτό είναι σίγουρο[...]
Το Λίχτενσταϊν σου λέει τπτ;
Ε καλά υπάρχει και η Αλβανία και η Βουλγαρία.
ΔΕ νομίζω ότι το Λιχτ αντιπροσωπεύει τη γενικότερη εικόνα της Ευρώπης,αντίθετα θα σου έλεγα να ρίξεις μια ματιά σε Ελβετία,Αυστρία,Σκανδιναβικές χώρες κλπ -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Από τότε σου λέει η siemens για να δουλέψω 'σωστά' εδώ πρέπει να λαδώσω,άι μαμηθείτε.....βαστάει χρόνια αυτή κολώνια βλέπεις γαιτί στο εξωτερικό δεν λαδώνει για να πάρει έργα,αναπτύσει τεχνολογία,επενδύει,είναι ανάμεσα στους κορυφαίους και χτυπάει έργα.
Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί μας λένε λαμόγια.Mακη η Μιζενς εδινε μιζες σε δεκαδες χωρες σε ολο τον κοσμο
Σωστα,σε υποανάπτυκτες χώρες όμως σαν κι εμάς όπου ο όρος 'αξιοκρατία' είναι ανύπαρκτος.
όπως στη γερμανία, πχ
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Οτι δεν υπήρχε διαπλοκή στη Γερμανία (και σε άλλες χώρες) μέχρι και πριν λίγα χρόνια αυτό είναι σίγουρο[...]
ΔΕ νομίζω ότι το Λιχτ αντιπροσωπεύει τη γενικότερη εικόνα της Ευρώπης,αντίθετα θα σου έλεγα να ρίξεις μια ματιά σε Ελβετία,Αυστρία,Σκανδιναβικές χώρες κλπΠοια εικόνα της Ευρώπης; Για τη Γερμανία μιλάμε....
Τι ήταν το Λίχτενσταϊν για τη Γερμανία; mmmmkayy -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Τι ήταν το Λίχτενσταϊν για τη Γερμανία; mmmmkayy
γειτονικό κράτος, χαρακτηρισμένο ως εχθρικό
νομίζω μάλιστα ότι αυτό συνέβη γιατί οι υπερτίμιοι γερμανοί δεν μπορούσαν να ανεχθούν τις λαμογιές των λιχτ, οπότε και τους ενθρεύονταιέχω και μια άλλη ερώτηση:
αυτός που θέλει/μπορεί/γουστάρει να αλλάζει αυτοκίνητο κάθε 5 χρόνια, τι πρέπει να κάνει για να μη 'φεύγει συνάλλαγμα έξω'; να αγοράζει ελληνικές βάρκες πχ;
μια καλή εναλλακτική θα ήταν να επενδύσει τα χρήματα σε 5 τόνους ελληνικές ντομάτες επίσης -
Ο χρήστης angel rabbit έγραψε:
Αν διάβασες και τα φασόλια και το ρύζι γράφουν ότι παράγονται και συσκευάζονται στην Ελλάδα για τη Lidl.
Ασε τι γράφουν
Αυτό που ήθελα να πω (και το λένε παραπάνω και άλλοι πιο αναλυτικά) είναι ότι ο barcode δεν μας λέει πάντα τη χώρα προέλευσης. Αλλά και να μας την έλεγε, είναι ανόητο να υποστηρίζουμε ή να μποϋκοτάρουμε προϊόντα για τα οποία δεν ξέρουμε ποιά ακριβώς είναι η ελληνική συμμετοχή. Στο σημερινό κόσμο αυτό είναι αδύνατο. Ήδη από τη δεκαετία του '80 που δουλεύα σε ελληνική βιομηχανική εταιρία πουλούσαμε προϊόν ιταλικό με τη φίρμα μας και το μόνο ελληνικό ήταν το κουτί (τυπωμένο πιθανόν με γερμανικά μελάνια πάνω σε φινλανδικό χαρτί). Αντίθετα, αντίστοιχο προϊόν σχεδίασης και παραγωγής μας ήταν εξάρτημα προϊόντος που διανεμόταν παγκοσμίως με τη μάρκα ΗΠΑμερικάνικη εταιρίας.
Δεν χρειάζεται να πω ότι το μποϋκοτάρισμα προϊόντων οποιασδήποτε χώρας το θεωρώ επιστροφή στον μεσαίωνα, αυτό που τελικά κάνουμε σαν καταναλωτές -και καλά κάνουμε- είναι να διαλέγουμε το προϊόν ή την υπηρεσία που γουστάρουμε.Συνήθης πρακτική,συμφωνούμε.
Αλλο παράδειγμα.
Κουζίνες Bosch μόνο κατ' όνομα,οι ακριβώς ίδιες Πιτσος με άλλο όνομα. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
ΔΕ νομίζω ότι το Λιχτ αντιπροσωπεύει τη γενικότερη εικόνα της Ευρώπης,αντίθετα θα σου έλεγα να ρίξεις μια ματιά σε Ελβετία,Αυστρία,Σκανδιναβικές χώρες κλπΠοια εικόνα της Ευρώπης; Για τη Γερμανία μιλάμε....
Τι ήταν το Λίχτενσταϊν για τη Γερμανία; mmmmkayyΕσύ μιλάς για ένα σκάνδαλο χιλίων ατόμων,σωστά?
Για τη συνολική εικόνα του κράτους τι έχεις να πεις? -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
έχω και μια άλλη ερώτηση:
αυτός που θέλει/μπορεί/γουστάρει να αλλάζει αυτοκίνητο κάθε 5 χρόνια, τι πρέπει να κάνει για να μη 'φεύγει συνάλλαγμα έξω'; να αγοράζει ελληνικές βάρκες πχ;
μια καλή εναλλακτική θα ήταν να επενδύσει τα χρήματα σε 5 τόνους ελληνικές ντομάτες επίσηςΑυτός που πραγματικά έχει να το αλλάζει και κάθε χρόνο,να πάρει κι αεροπλάνο.
Ο μισθωτός των 1000 και 1300 ευρώ το μήνα που πάει με δανεικά να το παίξει νεόπλουτος ή ισάξιος σε βιοτικό επίπεδο με τους δυτικούς?
Εκτός κι αν μέσος όρος βγάζει τρελλό χρήμα=παραγωγή=εξαγωγες και δεν το ξέρω -
Τα χίλια άτομα ήταν απλώς αυτά για τα οποία έδωσαν 5.000.000 ευρώ στον γερμανοΚΥΠατζή για το κλεμμένο ντε-φάου-ντε
Δεν νομίζω τα 100.000 κάτι 'ιδρύματα' του Λίχτενσταϊν να συντηρούνται από 1.000 άτομαΤο νόημα είναι να μην φτάνουμε σε υπερβολές του τύπου 'δεν υπήρχε διαφθορά'.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Ασε τι γράφουν
το λιδλ είναι γερμανική εταιρία, άρα τίμια, άρα ότι γράφει στα προιόντα ισχύει
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Τα χίλια άτομα ήταν απλώς αυτά για τα οποία έδωσαν 5.000.000 ευρώ στον γερμανοΚΥΠατζή για το κλεμμένο ντε-φάου-ντε
Δεν νομίζω τα 100.000 κάτι 'ιδρύματα' του Λίχτενσταϊν να συντηρούνται από 1.000 άτομαΤο νόημα είναι να μην φτάνουμε σε υπερβολές του τύπου 'δεν υπήρχε διαφθορά'.
Σαφώς και υπάρχει διαφθορά σε όλα τα κράτη,δε μπορεί όμως προκειμένου να κουκουλώσουμε τα δικά μας χάλια να ψάχνουμε τον ψύλλο στα άχυρα όπου φυσικά δεν είναι ο κανόνας της κοινωνίας τους,ούτε το Λιχτ συντηρείτε από μία μόνο χώρα.
Αντίθετα αν ψάξουμε τη διαφθορά σε μας θα διαπιστώσεις ότι αποτελεί το 99% στον τρόπο ζωής του Ελληνα......κι ο ελπατζής θέλει μίζα για να ξεφορτώσει το αμάξι στο συνεργείο,οπότε καταλαβαίνεις για τι καθεστώς μιλάμε.
Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί. -
Ασε τι γράφουν
Eξαρτάται που απευθύνετε,όταν απευθύνετε σε ιθαγενείς βάρβαρους πουλάει και τα ανάλογα προιόντα
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Ασε τι γράφουν
Eξαρτάται που απευθύνετε,όταν απευθύνετε σε ιθαγενείς βάρβαρους πουλάει και τα ανάλογα προιόντα
στη γερμανία δλδ το ίδιο προιόν γράφει άλλα πάνω;
ρε μάκη, μας φτύνουν κ νομίζουμε ότι βρέχει (έβαλα κ πληθυντικό ευγενείας), μη παίζουμε την κολοκυθιά πρωινιάτικα
-
Ασε τι γράφουν
στη γερμανία δλδ το ίδιο προιόν γράφει άλλα πάνω;
ρε μάκη, μας φτύνουν κ νομίζουμε ότι βρέχει (έβαλα κ πληθυντικό ευγενείας), μη παίζουμε την κολοκυθιά πρωινιάτικα
Εγώ απ το lidl αγαπητέ ΑΝΕΚΑΘΕΝ δεν ψώνιζα και δεν ψωνίζω.
Τα συμπεράσματα δικά σου -
@G60
Και γενικότερα:
Νησιά Κέιμαν, Παρθένοι Νήσοι, Ανδόρα, Γιβραλτάρ, Μονακό, Λουξεμβούργο, Κύπρος, Λιχτενστάιν, Νησιά Μάρσαλ, Νησιά της Μάγχης, Αγιος Μαρίνος, Μάλτα, Νησί Μαν, Σεϊχέλες, Σαμόα, Παναμάς, Νησιά Τερκς και Κάικος, Νησιά Κουκ, Ναουρού, Μπελίζ, Μπαρμπέιντος, Μπαχάμες, Μαυρίκιος, Σεντ Κιτς, Ολλανδικές Αντίλλες, Αρούμπα, Αγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες, Βερμούδες, Αρούμπα, Αντίγκουα, Βανουάτου και πάει λέγοντας....Ποιος τα συντηρεί όλ' αυτά; Μόνο οι έλληνες;
Και όχι, προφανώς δεν σημαίνει ότι πρέπει να κουκουλώσουμε τα δικά μας, ή ότι 'καλά κάνουμε αφού τα κάνουν κι άλλοι'. Αλλά νταξ... μη φτάνουμε και στο 'δεν υπάρχει διαφθορά έξω'.
-
Τουλάχιστον αυτοί έχουν βιομηχανία,παράγουν κι ας κάνουν τα λεφτά τους ότι θέλουν,μόνο που ξεχνάς μια λεπτομέρεια,ότι απ αυτά τα χρήματα τρώγαμε κι εμείς τόσα χρόνια.
Εμείς βγάζουμε λεφτά με ότι παράγουν οι ξένοι,πάρε δώσε δηλ καπέλο από πάνω,άρα η δική μας συμετοχή σε αυτά τα νησιά είναι κατά βάση από χρήματα που προήλθαν από μίζες κι όχι από παραγωγή.
Κοντολογίς,βγάλε πράματα κάνε εξαγωγές να κονομήσει το κράτος όλο και αγόρασε τις Βερμούδες και τον Ειρηνικό όλο,αλλά μη συγκρίνουμε τα σκατά με τα αρώματα,ελεος δηλ. -
Ο χρήστης balo έγραψε:
'Όσα όμως ξεκινούν από 520 ξέρουμε σιγουρα ότι είναι ελληνικά.Οχι, μπορει να ξεκινάει με 520 και να είναι code39 η ότι άλλο θες και να είναι απο Ταγκανικα.
-
Στο δια ταύτα κι επί του θέματος ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΡΓΑ,μπορούμε δέκα είκοσι πυροβολημένοι μαλάκες (με βάση τα ελληνικά κοινωνικά δεδομένα) του φόρουμ να πείσουμε τον κόσμο γενικότερα για την αναγκαιότητα προτίμησης των Ελληνικών προιόντων?
Οχι όμως ως υποκατάστατο του μπουκοτάζ,αλλά να περάσει στον κόσμο ως φιλοσοφία και στάση ζωής για πάντα,κάτι το οποίο ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ.
Σε όσες εταιρίες αξίζουν ναι να τις υποστηρίξουμε έναντι των ξένων,σε όσες δεν αξίζουν τον πούλο.
Αν εγώ πχ δουλεύω στη MΕΒΓΑΛ το γάλα μου το παίρνει ο εργαζόμενος στη boxer κοκ.
Αυτός δίνει δουλειά σε μένα κι αν εγώ παίρνω παπούτσια nike,με τα λεφτά του κάνω πλούσιο τον αμερικάνο κλείνει η boxer κι εγώ με τη σειρά μου παίρνω τον πούλο.
Αυτό ως νεοέλληνες μαλάκες θα το καταλάβουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ?Αυτό το νόημα έχει το θέμα κι όλα τα άλλα είναι να κρυβόμαστε πίσω απ το δάχτυλό μας.
ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ ΤΟ ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ;