-
Ο χρήστης Sot78 έγραψε:
Αυτοκίνητο 20.000 ευρώ εν έτει 2010 να βάζει νερά μέσα... Εδώ το 206 cc με τη μεταλλική οροφή από το 2004 που το έχω δεν μου έχει βάλει ούτε σταγόνα μέσα. Τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό;Κακοτεχνίες και αστοχίες θα υπάρχουν και το 2030 ακόμα και σε Maybach (αν υπάρχει ως τότε).
Μάλλον μεμονωμένο γεγονός ή αποτυχία σε παρτίδα και όχι γενικό φαινόμενο. Αν ακουγόταν στο χώρο των ταξί ότι μπάζουν νερά ... τα Octavia θα ήταν στα 'Σπάνια πουλιά'!
Ένα αυτοκίνητο που βγαίνει ιδίως σε offroad έκδοση (το Scout) αλλά και σε γρήγορη και ακριβή (το RS) αν ήταν να μπάζει νερά απο κατασκευής θα ήταν τουλάχιστον για γέλια!
Στο θέμα της οδική συμπεριφοράς εκείνο που πιστευω είναι ότι εν έτη 2010 τα περισσότερα αυτοκίνητα είναι καλά μελετημένα να καλύπτουν όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες σύμφωνα βέβαια με το είδος τους. Ενα μικρομεσαίο sedan πρέπει να παρέχει άνεση σε επιβάτες/οικογένειες, δυνατότητες φόρτωσης με χιλιάδες πράγματα, ευκολοδήγητο (όσο το επιτρέπει το μέγεθος) ακόμα και μεσα στη πόλη και ιδιαίτερα άνετο σε ταξίδια αλλά το ίδιο ικανό να πάει με αλυσίδες σε ένα χιονοδρομικό ή να διαβεί ένα χωματόδρομο για μια παραλία! -
Ενα μικρομεσαίο sedan πρέπει να παρέχει άνεση σε επιβάτες/οικογένειες, δυνατότητες φόρτωσης με χιλιάδες πράγματα, ευκολοδήγητο (όσο το επιτρέπει το μέγεθος) ακόμα και μεσα στη πόλη και ιδιαίτερα άνετο σε ταξίδια αλλά το ίδιο ικανό να πάει με αλυσίδες σε ένα χιονοδρομικό ή να διαβεί ένα χωματόδρομο για μια παραλία!
Ακριβώς αυτό cosneo, ακριβώς αυτό... Άνετο, ευκολοδήγητο, με αρκετό γκάζι για προσπεράσεις φορτωμένο, αθόρυβο, να ταξιδεύει ήσυχο και απροβλημάτιστο. Εγώ δεν έχω και τίποτε περισπούδαστες οδηγικές ανησυχίες, θέλω να μεταφέρω την οικογένειά μου και τα συμπράγκαλά μου με ασφάλεια από το σημείο Α στο σημείο Β!
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Η ποιοτητα δεν νομιζω να ηταν ποτε το δυνατο σημειο του αυτοκινητου..Που το στηριζεις αυτο?
Βασικα εγω εχω ακριβως την αντιθετη αποψη.Σε οσα Octavia εχω οδηγησει εχω μεινει πολυ ικανοποιημενος απο τη ποιοτητα . -
Ο χρήστης Sot78 έγραψε:
Ακριβώς αυτό cosneo, ακριβώς αυτό... Άνετο, ευκολοδήγητο, με αρκετό γκάζι για προσπεράσεις φορτωμένο, αθόρυβο, να ταξιδεύει ήσυχο και απροβλημάτιστο. Εγώ δεν έχω και τίποτε περισπούδαστες οδηγικές ανησυχίες, θέλω να μεταφέρω την οικογένειά μου και τα συμπράγκαλά μου με ασφάλεια από το σημείο Α στο σημείο Β!
Οταν θες να απαντησεις σε καποιον παραθέτοντας το μηνυμα του να πατας το κουμπι της παραθεσης που ειναι πανω δεξια απο καθε μηνυμα.Ειναι πιο ευκολο για ολους μας
-
Σχετικά με το νερό ισχύει αυτό που είπε ο συνφορουμίτης πριν. Μετά από πλύσιμο με το πλυστικό, ή οδήγηση σε πολύ βρεγμένο δρόμο, πρέπει να σκουπίσεις το σημείο ανάμεσα στην πόρτα και την επαφή με το αμάξωμα. Δεν μπαίνει νερό μέσα στο αυτοκίνητο, αλλά σε αυτό το σημείο. Δεν ξέρω αν είναι στο συγκεκριμένο (καινούργιο και ατρακάριστο) αυτοκίνητο ή είναι γενικό χαρακτηριστικό.
Σχετικά με τον αεροδυναμικό θόρυβο, αυτός παρατηρήθηκε λίγο πάνω από τα 100 χλμ/ώρα στο σημείο ανάμεσα στην μπροστινή και την πίσω πόρτα, σε συνθήκες απόλυτης ησυχίας (κλειστό ραδιόφωνο, και όχι συνομιλία). Ίσως να φταίει ο αέρας, αν και δεν ήταν δυνατός - θα το επιβεβαιώσω.
Για το θόρυβο στη δεξιά πόρτα, αναφέρομαι σε ένα στιγμιαίο τσικ (πάλι σε συνθήκες απόλυτης ησυχίας), τίποτα περισσότερο. Επειδή έχω μεγάλη εμπειρία με 206CC, καμία σχέση. Αμαξάρα και απολαυστικό το CC, αλλά ελαφρώς κουδουνίστρα.
Για την ευκολία στην οδήγηση και το επαρκέστατο γκάζι για το χαρακτήρα του αυτοκινήτου μόνο θετικότατα σχόλια.
Jacob
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Οταν θες να απαντησεις σε καποιον παραθέτοντας το μηνυμα του να πατας το κουμπι της παραθεσης που ειναι πανω δεξια απο καθε μηνυμα.Ειναι πιο ευκολο για ολους μας
Bill33, απλώς δεν ήθελα να αραδιάσω όλο το κατεβατό, ήθελα να απαντήσω μόνο σε μια συγκεκριμένη πρόταση... Αλλά αφού έτσι είναι καλύτερα, sorry για την ταλαιπωρία
-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Σχετικά με το νερό ισχύει αυτό που είπε ο συνφορουμίτης πριν. Μετά από πλύσιμο με το πλυστικό, ή οδήγηση σε πολύ βρεγμένο δρόμο, πρέπει να σκουπίσεις το σημείο ανάμεσα στην πόρτα και την επαφή με το αμάξωμα. Δεν μπαίνει νερό μέσα στο αυτοκίνητο, αλλά σε αυτό το σημείο. Δεν ξέρω αν είναι στο συγκεκριμένο (καινούργιο και ατρακάριστο) αυτοκίνητο ή είναι γενικό χαρακτηριστικό.Σχετικά με τον αεροδυναμικό θόρυβο, αυτός παρατηρήθηκε λίγο πάνω από τα 100 χλμ/ώρα στο σημείο ανάμεσα στην μπροστινή και την πίσω πόρτα, σε συνθήκες απόλυτης ησυχίας (κλειστό ραδιόφωνο, και όχι συνομιλία). Ίσως να φταίει ο αέρας, αν και δεν ήταν δυνατός - θα το επιβεβαιώσω.
Για το θόρυβο στη δεξιά πόρτα, αναφέρομαι σε ένα στιγμιαίο τσικ (πάλι σε συνθήκες απόλυτης ησυχίας), τίποτα περισσότερο. Επειδή έχω μεγάλη εμπειρία με 206CC, καμία σχέση. Αμαξάρα και απολαυστικό το CC, αλλά ελαφρώς κουδουνίστρα.
Για την ευκολία στην οδήγηση και το επαρκέστατο γκάζι για το χαρακτήρα του αυτοκινήτου μόνο θετικότατα σχόλια.
Jacob
Το ίδιο λέω κι εγώ φίλε, δεν μπορεί να έχει σχέση το Octavia με το 206cc. Καλό και χρυσό το Peugeot, ειδικά την εποχή που βγήκε, αλλά δεν αντέχεις μέσα για πολύ ώρα, ειδικά στους δρόμους της Αθήνας που κοπανάει σαν κατσίκι. Μόνωση ούτε για αστείο και διαρκές κοπάνημα. Σου λέω πάθαινα πολυπολιτισμικό σοκ όταν έμπαινα σε κάνα άλλο αυτοκίνητο.
-
Σβηνεις απο την παραθεση οτι δεν 'χρειαζεται'
-
Τόσο απλά... Άμα είσαι νέος στο forum αυτά παθαίνεις! Ευχαριστώ για τη σημείωση
-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Σχετικά με το νερό ισχύει αυτό που είπε ο συνφορουμίτης πριν. Μετά από πλύσιμο με το πλυστικό, ή οδήγηση σε πολύ βρεγμένο δρόμο, πρέπει να σκουπίσεις το σημείο ανάμεσα στην πόρτα και την επαφή με το αμάξωμα. Δεν μπαίνει νερό μέσα στο αυτοκίνητο, αλλά σε αυτό το σημείο. Δεν ξέρω αν είναι στο συγκεκριμένο (καινούργιο και ατρακάριστο) αυτοκίνητο ή είναι γενικό χαρακτηριστικό.Αυτο συμβαινει και στο δικο μου golf 5. Δεν ειναι τιποτα, ποτε δεν εχω κατσει να το σκουπισω καθως ειναι τοσα λιγα που φευγουν μονα τους μετα απο λιγο. Προσωπικα το θεωρησα φυσιολογικο απο τη 1η στιγμη που το ειδα.
Τα νερα εμφανιζονται στη μαυρη γραμμη http://yfrog.com/8dgolf5tj
-
Και λογικό ακούγεται, αφού υπάρχει κενό μεταξύ της πόρτας και του μασπιέ οπότε θα εμφανιστούν νερά είτε από ψεκαστικό μηχάνημα είτε από το σπρέϋ που δημιουργείται από τις ρόδες. Και στο suzuki το ίδιο γίνεται.
-
Συγνωμη για εκει μιλαμε οτι μπαινουν νερα?Μερικες φορες μπαινουν στο ιδιο σημειο και στη 525i...
-
Τα νερά σε εκείνο το σημείο ... δεν είναι κατασκευαστικό ελάττωμα.
Δεν νομίζω να υπάρχει αυτοκίνητο στο οποίο να μην μπαίνει νερό σε εκείνο το σημείο!
Η στεγανοποίηση, η μόνωση και τα λάστιχα είναι πιο μέσα. -
Αν είναι εκείνο το σημείο που έχει νερά ο φίλος βέβαια και δεν είναι κατασκευαστικό ελάττωμα.
-
Άντε ρε παιδιά και κοψοχολιάστηκα... Να βάζει νερά καινούργιο αυτοκίνητο είναι να... «πηδηχτούμε από το παράθυρο»!!! Πριν από λίγο μίλησα με τον πωλητή και μου είπε ότι στο τέλος της εβδομάδας θα το έχω στα χέρια μου κομπλέ, με πινακίδες κ.λπ. Αν και καλόμαθα τις τελευταίες μέρες με το Yeti, περιμένω πώς και πώς το Octavia. Λέτε στο γκάζι να έχει μεγάλη διαφορά; Μιλάω για το Yeti 1.800 4Χ4 (αυτοκίνητο αντικατάστασης που μου δώσανε) και το Octavia 1.4 TSI που έχω παραγγείλει. Γιατί αν έχει μεγάλη διαφορά μάλλον θα με χαλάσει Ε ρε πώς γλυκαίνεται ο κόσμος...
-
Παιδιά φυσιολογικό είναι να μαζεύονται νερά σε εκείνο το σημείο, καθώς τα λάστιχα είναι πιο μέσα...
-
Καλημέρα,
- Ναι, το νερό μπαίνει στη μαύρη γραμμή όπως πολύ σωστά δείχνει στη φωτό ο συνφορουμίστας, αλλά και στο πάνω μέρος της πόρτας και γενικά σε όλη την περίμετρο της επαφής της πόρτας με το αμάξωμα.
Απλά μπαίνει περισσότερο νερό από ότι για παράδειγμα σε φορντ έσκορντ του 1988, κάτι το οποίο μου φαίνεται περίεργο.
-
Όντως σοκ πάθαινες αν έμπαινες από το 206CC σε άλλα αυτοκίνητα, όσο αφορά την ποιότητα κύλισης, τριγμοί κλπ, αλλά κι εκείνοι όταν έμπαιναν στο ανοιχτό CC, πάθαιναν κι εκείνοι σοκ από την απόλαυση. Γενικά, παρόλα τα ελαττώματά του το νοσταλγείς, τι ωραίο αυτοκινητάκι...
-
Το περίεργο είναι ότι αν και η Οκτάβια δεν έχει μονωτικό στο κάτω μέρος του καπό της μηχανής (το έχει το Superb, μου είπαν ότι στην Οκτάβια μπορείς να το τοποθετήσεις έξτρα!, φτηνιάρικη κατάσταση...), ο κινητήρας δεν κάνει σχεδόν ποτέ αισθητή την παρουσία του οδηγώντας με οικογενειακούς ρυθμούς.
-
Για ταξίδι απροβλημάτιστο, είναι άψογο. Με την έκτη κρατάς χαμηλά τις στροφές κινούμενος σβέλτα. Γενικά κινητήρας-κιβώτιο το καλύτερο σημείο του αυτοκινήτου (και οι χώροι, κυρίως πορτμπαγκάζ).
-
Πλάκα έχει όταν λες ότι έχεις σκόντα 1400 κυβικά-σε κοιτούν με ένα ύφος που λέει 'να ακόμη ένας αποτυχημένος'.
Jacob
-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Καλημέρα,- Ναι, το νερό μπαίνει στη μαύρη γραμμή όπως πολύ σωστά δείχνει στη φωτό ο συνφορουμίστας, αλλά και στο πάνω μέρος της πόρτας και γενικά σε όλη την περίμετρο της επαφής της πόρτας με το αμάξωμα.
Απλά μπαίνει περισσότερο νερό από ότι για παράδειγμα σε φορντ έσκορντ του 1988, κάτι το οποίο μου φαίνεται περίεργο.
-
Το περίεργο είναι ότι αν και η Οκτάβια δεν έχει μονωτικό στο κάτω μέρος του καπό της μηχανής (το έχει το Superb, μου είπαν ότι στην Οκτάβια μπορείς να το τοποθετήσεις έξτρα!, φτηνιάρικη κατάσταση...), ο κινητήρας δεν κάνει σχεδόν ποτέ αισθητή την παρουσία του οδηγώντας με οικογενειακούς ρυθμούς.
-
Για ταξίδι απροβλημάτιστο, είναι άψογο. Με την έκτη κρατάς χαμηλά τις στροφές κινούμενος σβέλτα. Γενικά κινητήρας-κιβώτιο το καλύτερο σημείο του αυτοκινήτου (και οι χώροι, κυρίως πορτμπαγκάζ).
-
Πλάκα έχει όταν λες ότι έχεις σκόντα 1400 κυβικά-σε κοιτούν με ένα ύφος που λέει 'να ακόμη ένας αποτυχημένος'.
Jacob
-
Οντως μετα απο πλυσιμο εχω και στο πλαι νερα, ξεχασα να το αναφερω.
-
Ουτε εμενα εχει (εχουμε και τον ιδιο κινητηρα) και μου ειχε κακοφανει αρκετα, αλλα με τις θερμοκρασιες που ανεβαζει το καλοκαιρι το εβλεπα να αρπαζει φωτια . Αμα ειχε και μονωτικο στο καπο ουτε στους κοφτες δε θα ακουγοταν ο κινητηρας!
-
+1000
-
Οταν πατε καμια βολτα τι λενε μετα;
-
Να μην σε απασχολεί καθόλου το θέμα με το νερό. Εϊναι απόλυτα λογικό.
Αν δεν έχεις θέμα ήχου του κινητήρα χωρίς την μόνωση μην το βάλεις.
Όντως πολύ μαλακό κιβώτιο.
Ο χώρος αποσκευών είναι υπέρ ατού.
1400άρης είσαι ωραίος και οικονομικός
-
Δε σκέφτομαι να βάλω μόνωση, απλά το ανέφερα. Μάλλον με το νερό δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα, όπως διαβάζω.
Δεν πάω βόλτα άσχετους. Τους αφήνω στην πλάνη τους...
Τους θυμάμαι στα ατμοσφαιρικά 1600άρια τους (κι εγώ πριν κάποια χρόνια το ίδιο με το CC, να μη λέω μεγάλα λόγια) για να προσπεράσουν να κατεβάζουν σε τρίτη, στροφές στο κόκκινο, σφιχτά το τιμόνι, τη στιγμή που ο οδηγός ενός TSI (ακόμα και ταπεινού με 122 άλογα) απλά πατάει το γκάζι και άντε γειά....
Και κάτι άλλο. Σε ένα οικογενειακό αυτοκίνητο υποχρεωτικά σε στροφές δεν πάς γρήγορα. Όλο και κάποιο παιδάκι θα κοιμάται πίσω στο ειδικό κάθισμα, θα ζαλίζεται, θα κουβαλάς τενεκέδες με λάδι από το χωριό , κ.λ.π. Με ένα οικογενειακό που επιταχύνει γρήγορα και χωρίς θόρυβο βγαίνοντας από τη στροφή, καλύπτεις τον χαμένο χρόνο στη στροφή.
Jacob
Octavia 5