-
[quote='kacey'αλλα εγω μπαινω στο μαγαζι σου, δοκιμαζω ρουχα κ παπουτσια, σημειωνω τιμες κ κωδικους κ τα ψωνιζω με ενα κλικ.[/quote]
Mερικους μονο αυτο τους αξιζει -
Πλέον, προσωπικά, προτιμώ τις αγορές σε τοπικά καταστήματα, όχι πολυκαταστήματα (αφού έχω ελέγξει τις τιμές και online σχεδόν αποκλειστικά σε ελληνικά eshops). Πετυχαίνω και τις εκπτώσεις που επιθυμώ.
Αν κάτι δεν το βρω θα κοιτάξω και ευρώπη (όπως κάτι αρβύλες που έψαχνα και τελικά πήρα από το bristol).
Βέβαια, ούτως ή άλλως ρούχα και υποδήματα ψωνίζα και ψωνίζω (όταν και αν) πάντα στις εκπτώσεις (εκτός αν χρειαστώ κάτι άμεσα).
Παλαιότερα αγόραζα από το εξωτερικό -όχι ρούχα και παπούτσια- κυρίως γιατί οι διαφορές ήταν τεράστιες και γιατί δεν έβρισκα αυτό που ήθελα στην Ελλάδα. Αυτό εξακολουθώ να το κάνω (όταν δε βρίσκω αυτό που θέλω).
Σε αρκετά πράγματα οι τιμές προβλέπω ότι θα συγκλίνουν (εκτός αν κλείσουν τα τελωνειακά σύνορα και γίνει απρόσιτη η αγορά μέσω internet). Αυτό πιθανότατα οφείλεται ότι οι εισαγωγείς των προϊόντων πετυχαίνουν πλέον καλύτερα συμβόλαια ή ότι συνετίστηκαν και περιόρισαν το κέρδος τους. Σε αυτό φταίει σε ένα βαθμό το internet αλλά κυρίως η κρίση που βιώνουν στα έσοδά τους. Αρκετοί πλέον έμποροι κάνουν και δικές τους εισαγωγές για να επωφελούνται τη διαφορά στο κόστος και είτε να διατηρούν ένα βιώσιμο ποσοστό κέρδους ή για να είναι ανταγωνιστικοί με το εξωτερικό.
Συνοπτικά, υπάρχουν επιχειρήσεις λιανικής και παροχής υπηρεσιών που αξίζουν να πληρωθούν όχι τόσο γιατί είναι οι φτηνότερες (και αυτοί από κάπου αλλού τα αγοράζουν), όσο γιατί σέβονται τον πελάτη και δημιουργούν σχέση μαζί του.
Ο χρήστης kacey έγραψε:
αλλα εγω μπαινω στο μαγαζι σου, δοκιμαζω ρουχα κ παπουτσια, σημειωνω τιμες κ κωδικους κ τα ψωνιζω με ενα κλικ.Απαράδεκτο και μικροπρεπές, δε θα το έκανα ποτέ.
-
Δεν το κανω για εκδικηση, τι σημαινει 'μικροπρεπες'? Βρισκω πραγματα που μου αρεσουν, τα δοκιμαζω, αποφασιζω οτι τα θελω, κ αν η τιμη ειναι απαραδεκτη δεν αγοραζω. Αν η τιμη ειναι - ή γινει - καλη, τοτε ψωνιζω.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Δεν το κανω για εκδικηση, τι σημαινει 'μικροπρεπες'? Βρισκω πραγματα που μου αρεσουν, τα δοκιμαζω, αποφασιζω οτι τα θελω, κ αν η τιμη ειναι απαραδεκτη δεν αγοραζω. Αν η τιμη ειναι - ή γινει - καλη, τοτε ψωνιζω.Έτσι όπως κατάλαβα τη συζήτηση θεώρησα ότι ψωνίζεις αποκλειστικά με τον ίδιο τρόπο (πηγαίνοντας, δοκιμάζοντας και παραγγέλνοντας online). Προφανώς έκανα λάθος.
Το θεωρώ μικροπρεπές γιατί το κάθε κατάστημα έχει αγοράσει ή χρωστάει τα εμπορεύματά του και δεν το βλέπω ως εκθεσιακό χώρο / μπουτίκ του εκάστοτε ηλεκτρονικού καταστήματος που μπορεί να πουλάει ακόμα και μέσω φωτογραφιών.
Γιατί με την ίδια ευκολία θα μπορούσε το κάθε φυσικό κατάστημα να διαθέτει ηλεκτρονικούς ή φυσικούς κατάλογους και να διαλέγω και εκεί από φωτογραφίες, κάτι που δε μου αρέσει.
Γενικώς έχω αποφασίσει να στηρίξω όσο μπορώ τους Έλληνες λιανέμπορους και παρόχους υπηρεσιών που προσπαθούν για το καλύτερο για τον πελάτη τους και δεν εκμεταλλεύονται αλλοδαπούς...
Θα μου κοστίσει εν τέλει 5%-10%-15% παραπάνω (αν τελικά μου κοστίσει τόσο); Το αποδέχομαι και πιστεύω ότι θα το πάρω πίσω στη σχέση από το κατάστημα που δε θα με δει ως χρήμα. Και στο κάτω κάτω τα χρήματά μου θα ανακυκλωθούν εδώ.
Η υπερθερμασμένη αγορά με τις δεκάδες επιχειρήσεις λιανεμπορίου και τη 'δανεική' κατανάλωση στρέβλωσε πολύ την κατάσταση, εύχομαι να αλλάξει τώρα αυτό.
-
Στην ουσία εκμεταλλεύεσαι τα πλεονεκτήματα του φυσικού καταστήματος, χωρίς να δέχεσαι να πληρώσεις το επιπλέον κόστος που ο φυσικός μαγαζάτορας έχει.
Κι εγώ είμαι υπέρ των ηλεκτρονικών αγορών, αλλά για να λέμε του στραβού το δίκιο αυτό το πράγμα δεν το κάνω. Για νορμάλ διαφορές(5-10%), πάντα θα στηρίξω το ελληνικό κατάστημα ή το ελληνικό e-shop.
-
Δεν καταλαβατε*, ερευνα αγορας κανω. Ψαχνω, βρισκω, δοκιμαζω, κοιταω τιμη, κοιταω τιμη κ σε αλλα μαγαζια, κοιταζω τιμη κ στο νετ ΟΠΟΥ βρω (Ελλαδα, EU, Ουγκαντα με αφηνει αδιαφορο), κ μετα λεω 'κοιτα, εγω το παιρνω τοσο απο εκει, θες?'. Αν δεν θελει, καλως. Κλικ κ στη πορτα μου.
*το εγραψα λιγο αποτομα πιο πανω, γιατι εχω κ τον αλλο τον εξυπνο που του λεω οτι ολος ο κοσμος ψωνιζει απ'εξω ή απο το eBay κ εκεινος καθεται κ χαχανιζει νομιζοντας οτι του λεω ιστοριες για αγριους ή οτι δεν τον αφορα.
True story πριν μερικους μηνες:
Παπουτσι ταδε στο καταστημα ταδε, 145ε. Μποτα 160ε.
K: Μαλιστα, ποσο θα τα αγορασω κ τα δυο μαζι?
130ε το παπουτσι κ 150 τη μποτα.
K: Πιο κατω δεν παει, δεδομενου οτι θα παρω δυο ζευγαρια κ πληρωνω μετρητα?
Οχι, ειναι ελαχιστο το κερδος μας ετσι κι αλλιως, δεν γινεται με τιποτα, στο παπουτσι ειδικα που ειναι επωνυμο μας βαζουν κ οριο προς τα κατω απο τα κεντρικα κ δεν μπορει να το δεχτει το συστημα.
K:Οκ.
Παω στο απεναντι μαγαζι, το ιδιο παπουτσι, παλι 145ε.
K: Ποσο θα το παρω (χωρις να αγοραζω κ 2ο προιον, χωρις να αναφερω τον απεναντι, χωρις τιποτα)?
Μετρητα θα το παρετε 125ε (5ε λιγοτερα απο τον πρωτο).
Αφου γυρισα σπιτι κ εψαξα σε διαφορα μαγαζια στην Ευρωπη οπως κ στο eBay, αποφασισα οτι οι διαφορες δεν αξιζουν κ θα τα αγορασω απο εδω (αυτο που λεγαμε πιο πανω), κ παω κ αγοραζω το παπουτσι απο τον δευτερο. Μετα παω στον πρωτο για τη μποτα, με βλεπει με τη τσαντα απο τον απεναντι κ με ρωταει τι ψωνισα τελικα, του λεω οτι πηρα το παπουτσι απο εκει με 5ε λιγοτερα, κ αμεσως πεταγεται η προισταμενη (αυτη που 'δεν γινεται πιο κατω, ειναι αδυνατον, δεν βγαζουμε) κ μου λεει 'μα αμα μας το λεγατε θα σας τα κοβαμε κ εμεις τα 5ε'. Αφου της εξηγησα οτι ο απεναντι τα 5ε μου τα αφησε χωρις να του πω τιποτα κ για αυτο τα πηρα απο εκει, τελικα μου προσφεραν κ την μποτα 140ε αντι για 150ε που μου ειχαν πει την προηγουμενη μερα (η οποια επισης 'δεν γινοταν να κατεβει αλλο').
Μπορει τα νουμερα να ειναι στο περιπου, αλλα το κλου της υποθεσης ειναι οπως το περιεγραψα.
-
Εκτός του ότι πολύ δύσκολα θα ψωνίσω εκτός ΕΕ δε διαφέρουμε...
-
Εχω τυχει σε φαση να μ αρεσει ενα τζιν 170 ευρω αρχικης...Επειδη ηταν γνωστος ο πωλητης μου λεει στο αφηνω 150 χωρις να πω κατι..αλλα και παλι μου φαινοταν και ηταν πολλα..το συζητουσα με εναν φιλο μου που ημασταν μαζι το κοιτουσα το ξανακοιτουσα.μετα απο καμια ωρα ηρθαν κ αλλοι δυο πωλητες απο διπλα και για να μη τα πολυλογω μας κοβαν 5 ευρω για καθε 5 λεπτα που δειχναμε να μην ειμαστε σιγουροι οτι θα το παρω..φτασαμε τα 130 για πλακα..και τελικα δε το πηρα γιατι και παλι πολλα ηταν..Απλα θελω να πω οτι μαλακιες περι ελαχιστου κερδους στην πλειοψηφεια ειναι παπατζες των πωλητων για να σου το παιξουν καλοι (δε βγαινω μανα μου κλπ)..
-
Το θεμα ειναι οτι ο καταστηματαρχης αγοραζει 10 τζην πχ με 100 ευρω και τα πουλαει με 170 ευρω. Οποτε βγαζει 70 ευρω το τζην. Με αυτα τα 70 ευρω πρεπει να καλυψει διαφορες τρυπες ενω ειναι σχεδον σιγουρο οτι δεν θα τα πουλησει και τα 10 τζην.
Επιπλεον ο πωλητης τις περισσοτερες φορες δεν μπορει να παρει αποφαση για καλυτερη τιμη. Υπαλληλος ειναι.
Οποτε μην ειστε ολοι τοσο απλοχερηδες και σκεφτειτε λιγο και την απεναντι πλευρα.
-
Η BOXER έβγαλε επιτέλους sneakers!!! Φαίνεται ότι κάτι αλλάζει στο σχεδιαστικό τμήμα της γνωστής υποδηματοβιομηχανίας...φαίνεται ότι το νέο εργοστάσιο τους δίνει αυτή τη δυνατότητα
http://www.boxer.gr/shoe_details.asp?model=21009&id=2288
http://www.boxer.gr/shoe_details.asp?model=21010&id=2293 -
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Ακόμα και τώρα που τα λουκέτα ειναι καθημερινό φαινόμενο δεν βάζουν μυαλό. Σε όλα τα πολυκαταστήματα με τις μεγάλες μάρκες, υπάρχουν οι σειρές με έκπτωση ψιλοκρυμμένες και ω του θαύματος σε περίοπτη θέση οι νέες ανοιξιάτικες σειρές φυσικά χωρίς καμία έκπτωση!Εντυπωσιακές πάντως οι εκπτώσεις σε επώνυμα παπούτσια. Πχ κλασσικό loafer Tod's από 290€ στα 200€.
Τι επώνυμα βρε Στέφανε. Μαϊμού τσικίτα είναι.
-
Μα για την Boxer το βασικο target group ηταν ο Ελληνας συνταξιουχος. Τωρα που δεν εχει να δωσει 70-90 Ευρω για ενα ζευγαρι κοιταει να κατεβει λιγο ηλικιακα. Το εργοστασιο γενικα υπολειτουργει. Για το λαουτζικο το 50αρικο για παπουτσι ειναι ταβανι.
-
Στο link δεν ξέρω τι είναι, το έβαλα για να δείξω το σχέδιο. Παρήγγειλα ένα ζευγάρι χθες από κει οπότε θα δούμε σε 2-3 βδομάδες αν είναι original ή μαϊμουδέξ. Οι τιμές που αναφέρω πάντως είναι τιμές από την Tods στο Golden Hall πριν κάνα 2μηνο που είχε εκπτώσεις.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Στο link δεν ξέρω τι είναι, το έβαλα για να δείξω το σχέδιο. Παρήγγειλα ένα ζευγάρι χθες από κει οπότε θα δούμε σε 2-3 βδομάδες αν είναι original ή μαϊμουδέξ. Οι τιμές που αναφέρω πάντως είναι τιμές από την Tods στο Golden Hall πριν κάνα 2μηνο που είχε εκπτώσεις.Ααα έκανες παραγγελιά? Περιμένω να μου πεις τότε. Γιατί αν δεν είναι, τότε χτύπησες φλέβα χρυσού.
Είναι από αμέρικα? Τελωνείο δεν θα έχει? -
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Το θεμα ειναι οτι ο καταστηματαρχης αγοραζει 10 τζην πχ με 100 ευρω και τα πουλαει με 170 ευρω. Οποτε βγαζει 70 ευρω το τζην. α) Με αυτα τα 70 ευρω πρεπει να καλυψει διαφορες τρυπες ενω ειναι σχεδον σιγουρο οτι δεν θα τα πουλησει και τα 10 τζην.Επιπλεον ο πωλητης τις περισσοτερες φορες δεν μπορει να παρει αποφαση για καλυτερη τιμη. Υπαλληλος ειναι.
β) Οποτε μην ειστε ολοι τοσο απλοχερηδες και σκεφτειτε λιγο και την απεναντι πλευρα.
στο α) το μονο που μπορω να απαντησω ως πελατης που καλουμαι να αποφασισω που θα δωσω τα λεφτα μου ειναι 'κ τι με νοιαζει εμενα?'. ΔΙΚΟ του προβλημα ειναι να δουλεψει με τετοιο τροπο ωστε να τον συμφερει ΕΝΩ με κραταει ως πελατη.
Το β) κανονικα δεν πρεπει να το σχολιασω καν. Δηλαδη αυτο που μας λες ειναι 'πελατη λιανικης, σκεψου λιγο κ τον μαγαζατορα κ τα ζορια του πριν αποφασισεις να μην αγορασεις κατι απο εκεινον οταν το βρισκεις αλλου (πολυ) φθηνοτερα'. . Αυτο δεν λες?
Λοιπον παιδες, το εμποριο στην Ελλαδα ειναι σαπιο. Οπως ειναι σαπια κ σχεδον τα παντα (υγεια? εκπαιδευση? δημοσια διοικηση?). Καμμια εκπληξη εδω, γιατι να ηταν διαφορετικα? Γιατι ειναι σαπιο?
Γιατι ο εισαγωγεας θελει να πουλαει ακριβοτερα απο τον αντιστοιχο εξω?
Γιατι ο εισαγωγεας βαζει υποχρεωτικη ελαχιστη τιμη για καθε προιον στο λιανεμπορο, για να μην χαλαει την πιατσα πουλωντας φθηνοτερα ενω μπορει?
Γιατι ο χονδρεμπορος κ μετα ο λιανεμπορος βαζει 30-40-50-200-500% καπελο σε καθε βημα της διακινησης?
Γιατι ο λιανεμπορος εχει συμφωνησει να πληρωνει νοικι 2000/τμ?
Γιατι ο λιανεμπορος ειναι ενας απο τους 50 που δραστηριοποιουνται στο ιδιο αντικειμενο στον ιδιο δρομο, κ πρεπει απο ενα τεμαχιο να βγαλει 200% κερδος 'για να βγαινει'?
Γιατι ο λιανεμπορος πουλαει 100ε ενα προιον με κοστος 5ε, επειδη 'αν το πουλαει 15ε δεν θα το αγορασει κανενας/θα το παρουν μονο αλλοδαποι' οπως ειπωθηκε πιο πανω?Υπαρχει κατι απο τα παραπανω που να ΜΗΝ ισχυει κ γινεται στην ελληνικη αγορα? Οχι. Οταν λοιπον ολοι λεμε οτι το συστημα αυτο πρεπει να αλλαξει, ετσι ωστε κ οι τιμες να πεσουν, κ ο καταναλωτης να εχει οφελος, αλλα κ ο πωλητης /εμπορος να κανει καλυτερα κ αποδοτικοτερα για αυτον τη δουλεια του, ΠΩΣ θα αλλαξει το συστημα αυτο? Οταν παμε σαν τα προβατα κ πληρωνουμε κατι 50-200% ακριβοτερα απο οσο κυκλοφορει αλλου? Με παρακαλια? Με ηθικο κηρυγμα τυπου 'ξερετε, δεν ειναι σωστο αυτο που κανετε'?
Οχι, θα αλλαξει οταν κλεισουν οι περισσοτεροι, μεινουν μονο οσοι σηκωνει οι αγορα, κ προσαρμοστουν καταλληλα οταν αρχισουν να καταλαβαινουν οτι ο πελατης ηρθε, δοκιμασε, κ μετα ψωνισε απο την Αγγλια πχ οπου βρηκε το ιδιο πραγμα με λιγοτερα λεφτα. Μονο ετσι. Τα ειπε κ αλλος πιο πανω, οσο ηταν ολα καλα κ τα σκαγαμε σαν μαλακες (ή δεν υπηρχε αλλος τροπος, πχ ιντερνετ eBay eshop κλπ πριν 10 χρονια, για εμας τους μη-κοροιδα), δεν υπηρχε κανενας λογος να αλλαξει το πραγμα. Τωρα που τσουζει, καποιοι λιγοι καταλαβαινουν κ προσαρμοζονται, καποιοι περισσοτεροι χαχανιζουν κοροιδευοντας τον πελατη που του λεει 'εγω το ψωνισα απο αλλου κ θα συνεχισω να το κανω'. Ε, σκεφτειτε ποιοι θα κλεισουν...
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Στο link δεν ξέρω τι είναι, το έβαλα για να δείξω το σχέδιο. Παρήγγειλα ένα ζευγάρι χθες από κει οπότε θα δούμε σε 2-3 βδομάδες αν είναι original ή μαϊμουδέξ. Οι τιμές που αναφέρω πάντως είναι τιμές από την Tods στο Golden Hall πριν κάνα 2μηνο που είχε εκπτώσεις.
Ααα έκανες παραγγελιά? Περιμένω να μου πεις τότε. Γιατί αν δεν είναι, τότε χτύπησες φλέβα χρυσού.
Είναι από αμέρικα? Τελωνείο δεν θα έχει?Γράψε άκυρο. Τα κάνα όλα στη δουλειά χθες χωρίς πολύ προσοχή και είδα σήμερα τη χρέωση στην κάρτα και το 126 δολάρια είναι per unit. Μα τι !!
252 δολλάρια το σύνολο, τουτέστιν 180€ περίπου. Φθηνά μεν αλλά καμία σχεση με αυτό που είχα στο μυαλό μου. Σαν μαλάκας θα την πάταγα!!
Άρα (λογικά) είναι original.
-
Τι εννοες per unit? Κανει $126 το ΕΝΑ παπουτσι κ πρεπει να παραγγειλεις 2 για να παρεις ζευγος? Κατι δεν καταλαβα.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Τι εννοες per unit? Κανει $126 το ΕΝΑ παπουτσι κ πρεπει να παραγγειλεις 2 για να παρεις ζευγος? Κατι δεν καταλαβα.Μαλλον αυτο εννοει..Τραγικη παραπλανηση αν το εχουν ετσι
-
Αυτό ακριβώς μάγκες. 126 δολλάρια το 1 παπούτσι και πρέπει να παραγγείλεις 2. Τρόμπες αυτοί, ακόμα μεγαλύτερος τρόμπας κι εγώ που δεν έδωσα αρκετή προσοχή στο ζήτημα.
-
Εγω μολις παράγγειλα(νομιζω ετσι το σωστο ) ενα σετ τακουνια για τη συζηγο καλου κακου μη μπλεκω με τα κουνελια..Ειναι απο αμερικη η παραγγελια και θα ερθει με usps.Να ανυσηχω πολυ για τελωνειο??Της ειπα να το μαρκαρει as a gift αλλα ακομα δεν απαντησε.Παντως το πληρωσα κ οτι γινει..(βεβαια θα φτασει στην επομενη επετειο,οποτε ισως γλιτωσω το τοτε δωρο και βγαλω δυο υποχρεωσεις μ ενα δωρο )
Eνδυση-υπόδηση...Μυθοι και πραγματικότητα!