Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Ξεχωριστές Φωτογραφίες Αυτοκινήτων
    1. Home
    2. Περί αυτοκίνησης
    3. Ξεχωριστές Φωτογραφίες Αυτοκινήτων
    • 1
    • 2
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12
    • 12 / 12
    Περί αυτοκίνησης
    59
    225
    164
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • L
      lap @mastoras78 last edited by

Και ομως.... Για παιδί γυμνασίου μια χαρά σχεδιάζες, υπερβολικά καλά θα ελεγα. Γνωρίζα παλιά ενα παιδί, σχεδιαστή και ετσι ζωγράφιζε μικρός με τέτοια σχεδια, σαν εσενα παρόμοια σχέδια. Εχουν βάθος και προοπτική τα σχέδια αυτά, δηλαδή τα βασικά ενός ταλέντου. Και ομως δηλαδή είχες ταλέντο. Άλλωστε μην νομίζεις ότι οι σχεδιαστές είναι υψηλών απαιτήσεων ζωγράφοι. Προοπτική να μπορείς να σχεδιάσεις και ολα τα αλλα μέσω προγραμμάτων πια.

Την αφίσα την έχω και εγώ, έχω και μια ακόμα με ολα τα elf της renault. Από φόρμουλα 3 έως wrc κτλ.. Νομιζω και αυτό το έδιναν οι 4 τροχοί.... ή η shell.... Δεν θυμαμαι πλέον.

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • mastoras78
        mastoras78 last edited by

Μπα δε νομίζω ότι ήμουν ποτέ 'καλλιτέχνης'. Κοίταξα όλες τις ακουαρέλλες και ότι άλλο είχα ζωγραφίσει ήταν μετριότατο. Νομίζω απλά είχα την αυτοκινητο-λόξα και γι'αυτό ασχολήθηκα. Γενικά μικρός είχα αρκετή έλλειψη προσοχής και έκανα του κεφαλιού μου. Αν μου άρεσε κάτι διέπρεπα, αν όχι ολική καταστροφή.

Οι βαθμοί μου στο σχολείο ήταν σαν καρδιογράφημα  από 8 μέχρι 20 ότι ναναι εντελώς...

Πάντως τα έντυπα της εποχής εκτός από αφίσα είχανε καρδιά και συναίσθημα, έφτιαχνες χαρακτήρα(αυτοκινητιστικό). Εστίαζαν περισσότερο στην εμπειρία. Στην εφηβεία επίσης αγόραζα και 2-3 ξένα και ήταν από τους λόγους που βελτίωσα τα Αγγλικά μου.

"Έκανες το λάθος να του δώσεις ότι του άξιζε.. αυτό δεν έπρεπε γιατί δεν το άντεξε"
        #tsekourato_ksevrakoma

1 Reply Last reply Reply Quote 1
        • L
          lap last edited by

Και εγω σχεδίαζα αλλά πολύ χειρότερα από εσένα. Σχεδίαζα αυτοκινητα και μαλιστα προσπαθούσα να βγάλω νέες σχεδιαστικές γραμμες. Τα έχω ακόμα σε καδρα στο πατρικό μου στο παιδικό δωμάτιο. Όταν πάω καμία φορά κια κοιμάμαι εκεί τα βλεπω και θυμαμαι αυτήν την περίοδο της ζωής μου. Είχα θέμα με την προοπτική. Ενώ άλλοι που είχαν ταλέντο την είχαν έμφυτη.

Έπεσα σε μια τάξη που 4-5 ειμασταν κολλημένοι με τα αυτοκινητα. Ανταλλασαμε και περιοδικά εγώ αγοραζα πάντα 4troxoi και drive οι αλλοι κάτι maxpower κτλ. Είχα και εγώ απόσπαση προσοχής. Μπορούσα σε ένα μάθημα να είμαι πολύ καλός και σε ένα ότι να ναι διοτι το βαριόμουν απίστευτα. Πάντως πρόσεχα πολύ στην τάξη και διάβαζα ελάχιστα στο σπίτι. Άριστος μαθητής δεν ημουν ποτέ. Άσε που ήμουν και ερωτιλος με κάθε νέα κοπέλα που έβρισκα σε φροντιστήρια κτλ κια κάθε φορά ερωτευόμουν. Και άπειρες φορές είχα κρυμμένα περιοδικά μέσα στα βιβλία (όπως αυτό της Γεωγραφίας που ητνα μεγάλο, χωρούσαν οι 4 τροχοί μέσα του)

Θυμαμαι έγραφαν οι 4τρχοι στο τέλος με το πινακάκι τα τεκμήρια. Και ελγα μα γιατί δεν αγοραζουμε αυτό το αυτοκινητο είναι υπέροχο (όλα ελεια τα έβρισκα, ιδιαίτερα κάτι citroen και γενικως psa) έχει μόνο τόσο λίγο τεκμήριο. (ουτε ήξερα τι είναι το τεκμήριο) Θα το πάρουμε όταν καταργηθούν ελεγαν... Δεν το περνάμε ποτε

Εγω το αγγλικά έμαθα πέρα από το φροντιστήριο από το ίντερνετ και από αγγλικές σειρές όπως η μαύρη οχιά και άλλα τέτοια κορυφαία σίριαλ. Όχι ότι τα καταλάβαινα ολα..αλλα εκπαίδευσαι αρκετά.

Edit, έγραψα και άλλα αλλά δεν μπήκαν στο ποστ.

Στο τελευταίο που γράφεις το σκεφτομαι συχνά. Ίσως ήταν τα παιδικά μας χρόνια, ισως η φαντασία καλπαζε αλλά πραγματικά τα περιοδικα έφτιαχναν χαρακτήρα..Εγώ θα εστιασω στο τεχνικό των πραγμάτων. Θυμαμαι είχαν δοκιμές μακράς διαρκείς και ανέλυσαν τι πήγε λάθος στα τόσο χιλιόμετρα και γιατί, ανέλυαν αναρτησεις και γιατί στρίβει έτσι και αλλιώς (το drive με τα master test κατι ψηλό επανέφερε από εκείνη την εποχή και εύγε του) , συνεντεύξεις με τεχνικούς διευθυντές κατασκευάστων, μέχρι και αυτοκινητα αναβάθμιζαν, π.χ ένα κλιο που είχαν φτιάξει οι του drive. Μετά ήταν και οι εκπομπές όπου θυμάμαι στο πισω μέρος του μυαλού μου τον καββαθα αλλά ήμουν τόσο μικρός που θυμάμαι ότι ήταν στο mega όχι πολλα. Θυμαμαι όμως πολύ καλά τον συγχωρεμένο Σταθακη με αυτήν την ζεστη φωνή. Και όλα ητνα τόσο όμορφα, .. Μαλλον όπως είπα η φαντασία του μικρού παιδιού τα ωραίοποιει αλλά ήταν μια τόσο ζέστη εποχή και υπήρχε προσδοκία για το μέλλον και γενικως για την τεχνολογία που έρχοταν.

Εδω ο Δάσκαλος

Youtube Video

Και ο Άρης Σταθάκης

Youtube Video

Ωραίες ρεαλιστικές εκπομπές μιας άλλης ρομαντικής εποχής.

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

1 Reply Last reply Reply Quote 4
          • T
            taxidiaris last edited by

off topic, αλλά επειδή είστε άνθρωποι με ευαισθησίες, τα ξεφυλλίζω καμμία φορά και θυμάμαι τι παιδεία πήραμε από αυτό εδώ το περιοδικό, Τεύχη του πατέρα μέχρι το 1982 και τα μεταγενέστερα δικά μου. Άσε που πολλές φορές αγόραζε ο καθένας το δικό του! Ελπίζω να κατάφερα να ανεβάσω τη φωτογραφία.

1 Reply Last reply Reply Quote 2
            • T
              taxidiaris @mastoras78 last edited by

Η συνέχεια της.. ανασκαφής αποκάλυψε κάτι που μπορεί να έχω να δώ πάνω από 20 χρόνια και με πλημμύρισε με συναισθήματα. Βρήκα την ακουαρέλα που ζωγράφιζα αυτοκίνητα στο Γυμνάσιο! Θυμάμαι ότι μερικά τα ξεπατίκωνα ή έκανα μια άλλη μαγκιά με τετραγωνάκια/κλίμακα και τα μετέφερα στο χαρτί.

Από ταλέντο (προφανώς) λίγα πράγματα οπότε και ακολούθησα άλλη κατεύθυνση.. Ναί, ξέρω, ο οδηγός στην corvette είναι σαν να έπαθε εγκεφαλικό με κόψιμο ταυτόχρονα, κράξτε ελεύθερα  

Τα παραπάνω ήταν το αποτέλεσμα για τη λόξα μου με τα αυτοκίνητα 'από κούνια' σε συνδυασμό με την επιρροή από τον μοναδικό πραγματικό αριστερό που γνώρισα ποτέ και είχα την τύχη να είναι ο καθηγητής μου στα καλλιτεχνικά. Από αυτούς τους λίγους δασκάλους που σε σημαδεύουν και το όνομα του δε θα ξεχάσεις ποτέ.

Φώναζε,έβριζε,κανείς δε τον καταλάβαινε, ουδέποτε δικαιώθηκε και οδηγούσε πάντα ένα χάρβαλο αρχαίο Autobianchi γιατί του.. αρκούσε. Να είναι καλά όπου κι αν είναι ο άνθρωπος και του 'αφιερώνω' το παρακάτω από την ίδια ακουαρέλα..

Από εκεί και πέρα και όπως λέγανε οι πάνσοφοι μπαρμπάδες στο καφενείο στο κοριό, τρία πράγματα δεν έχω δει στη ζωή μου:

Χοντρή χωρίς γκόμενο, γύφτο με γυαλιά μυωπίας και Κομμουνιστή χωρίς λεφτα!! 

ΥΓ   Το Rover 416 όντως το είχαμε σε ασημί !

Μαστορα, αν έστελνες το σκίτσο του Ζουζουρα στο Akashi, ίσως και να είχες πάρει άλλο δρόμο στη ζωή σου!,

• mastoras78
                mastoras78 @taxidiaris last edited by

Μαστορα, αν έστελνες το σκίτσο του Ζουζουρα στο Akashi, ίσως και να είχες πάρει άλλο δρόμο στη ζωή σου!,

Να σαι καλά taxidiaris που εκτιμάς το παιδικό μου ταλέντο περισσότερο απ' όσο εγώ 

Σε ευχαριστώ πολύ! Σίγουρα κάποια πράγματα στην ζωή θα τα έκανα λίγο διαφορετικά αν γύρναγε ο χρόνος πίσω και είχα τα τωρινά μυαλά..

Είχα ξεχάσει να ανεβάσω άλλη μια ζωγραφιά.. αγαπημένο αυτοκίνητο..

"Έκανες το λάθος να του δώσεις ότι του άξιζε.. αυτό δεν έπρεπε γιατί δεν το άντεξε"
                #tsekourato_ksevrakoma

• First post
                  Last post
                • 1
                • 2
                • 8
                • 9
                • 10
                • 11
                • 12
                • 12 / 12