-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Γνώρισα έναν Ελληνοαμερικανό που είχε έρθει να διδάξει στο Deree Αρχιτεκτονική και μετά διετίας επέστρεφε πίσω !
Όταν τον ρώτησα για την ζωή του πίσω στο Αμέρικα μου είπε ότι δεν είχε ψάξει ακόμα δουλειά και θα το έκανε μόλις πήγαινε εκεί. Μιλάμε για άτομο 50+ χρονών ! Μόλις το άκουγα φανταζόμουν έναν Έλληνα στην θέση του, ανεξάρτητα των papers που θα είχε !
Στις ΗΠΑ υπάρχει κινητικότητα στην εργασία...
Καμμία σχέση με την Ευρώπη (ακόμα και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες διαφέρουν απ' τις ΗΠΑ σ' αυτό τον τομέα).Όλα εξαρτώνται από το μέγεθος της αγοράς. Οι ΗΠΑ είναι τεράστια πραγματικά αγορά και γι αυτό έχει και τεράστιες ευκαιρίες που με τη σειρά τους σημαίνουν μέγαλο ανταγωνισμό και μεγάλο κίνητρο για παραγωγικότητα που τέλος σημαίνουν μεγάλες αποδοχές.
Γι αυτό και αν προσέξετε, καθηγητές σε πανεπιστήμια γίνονται Έλληνες, Κινέζοι, Ιρανοί και λοιποί υποανάπτυκτοι λαοί. Τα Αμερικανάκια σιγά μην αφήσουν τα ντάλαρας για το ψιλικοκό που παίρνουν οι καθηγητές μέχρι να γίνουν κάποιοι με εξαίρεση κάποια τελειωμένα φυτά.
Η Ευρώπη αυτό ήθελε να αντιγράψει αλλά βλέπουμε ότι κατά βάση μαλακίζονται. Ήθελαν δηλαδή να γίνει η Ε.Ε ένα αντίστοιχο των Η.Π.Α όπου ο πτυχιούχος φαρμακοποιός στην Βαρσοβία θα μπορούσε να ανοίξει φαρμακείο στη Λάρισα. Και αντίστοιχα ο πτυχιούχος ΕΜΠ να μπορεί να δουλέψει πχ στο ΥΠΕΧΩΔΕ της Σουηδίας. Αμ δε και στις 2 περιπτώσεις...
Η Ελλάδα έχει μικροσκοπική αγορά και όσο πάει συρρικνώνεται περισσότερο. Θεωρώ ότι τόσα χρόνια χάθηκαν άπειρες ευκαιρίες για να αναπτυχθεί η αγορά αυτή αλλά μείναμε σε ρουσφέτια, δημοσιοϋπαλληλίκια, πελατειακές σχέσεις, σούπα μούπες, μίζες, εργολαβείες κλπ -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Έχει τρόπο αν θέλει ο εργοδότης να σε απολύσει και χωρίς αποζημίωση υποχρεώνοντάς σε, σε παραίτηση.
Για πες εναν
αστειευεσαι ετσι?
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
και προφανώς μιλάμε για περιπτώσεις που φταίει ο εργαζόμενοςAν φταιει ο εργαζομενος (οχι οτι ειναι απιθανο) και η μιση αποζημιωση πολυ του πεφτει.
Ιδιαιτερα αυτη την εποχη, δεν ειναι στιγμη για μαλακιες. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Έχει τρόπο αν θέλει ο εργοδότης να σε απολύσει και χωρίς αποζημίωση υποχρεώνοντάς σε, σε παραίτηση.
Για πες εναν
αστειευεσαι ετσι?
Εγω ή ο Νικος?
Αν εννοεις εμενα, πες μου ενα τροπο. -
Για πες εναν
αστειευεσαι ετσι?
Εγω ή ο Νικος?
Αν εννοεις εμενα, πες μου ενα τροπο.εχεις δεχθει ποτε ψυχολογικο πολεμο στη δουλεια σου?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Για πες εναν
αστειευεσαι ετσι?
Εγω ή ο Νικος?
Αν εννοεις εμενα, πες μου ενα τροπο.εχεις δεχθει ποτε ψυχολογικο πολεμο στη δουλεια σου?
ΝΑΙ!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Για πες εναν
αστειευεσαι ετσι?
Εγω ή ο Νικος?
Ακριβώς!
Μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να σου αφαιρέσει αρμοδιότητες και να σου μειώσει μισθό και επιδόματα. Άρα τι κάνεις? Ψάχνεις να πας αλλού.
Απλό...
-
Για πες εναν
αστειευεσαι ετσι?
Εγω ή ο Νικος?
Αν εννοεις εμενα, πες μου ενα τροπο.Πριν αρκετα χρονια στην εταιρεια που δουλευα πηραν την κοπελα επι της υποδοχης και την εβαλαν σε ενα γραφειο ΕΞΩ απο την πορτα της επιχειρησης (ευτυχως που ηταν εντος κτηριου) χωρις τηλεφωνο η κατι αλλο βοηθητικο στη δουλεια της.
Δεν εβγαλε ουτε ενα χειμωνα........
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
εχεις δεχθει ποτε ψυχολογικο πολεμο στη δουλεια σου?
Nαι
Μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να σου αφαιρέσει αρμοδιότητες και να σου μειώσει μισθό και επιδόματα. Άρα τι κάνεις? Ψάχνεις να πας αλλού.
Ευκαιρια να ξεκουραστω. Αν θελει να με πληρωνει και να μην εργαζομαι. οκ.
Μισθο και επιδοματα, εφ'οσον ειναι ολα δηλωμενα και τυπικα ΔΕΝ μπορει να κοψει χωρις να καταβαλλει αποζημιωση.
Εγω απο την αλλαη, μπορω να εξαντλησω την κανονικη αδεια μου, την αναρρωτικη κτλΠριν αρκετα χρονια στην εταιρεια που δουλευα πηραν την κοπελα επι της υποδοχης και την εβαλαν σε ενα γραφειο ΕΞΩ απο την πορτα της επιχειρησης (ευτυχως που ηταν εντος κτηριου) χωρις τηλεφωνο η κατι αλλο βοηθητικο στη δουλεια της.
Δεν εβγαλε ουτε ενα χειμωνα........
Κακως. Ηταν καλη ευκαιρια να φροντιζει καθημερινα τα νυχια της, να διαβαζει κανα περιοδικο, να βλεπει ταινιες, να ακουει μουσικη κτλ. (τιποτα απο αυτα δεν απαγορευεται)
Απο τη στιγμη που εκανε τυπικα τη δουλεια που της ανεθεσε ο εργοδοτης (τιποτα δηλ.) θα μπορουσε να πληρωνεται οσο αντεχει ο εργοδοτης.Σαφως και ειναι βαρετο κατι τετοιο, αλλα οχι τοσο ωστε να χασω € για τα οποια εχω δουλεψει.
Και στο κατω κατω τετοιες τακτικες, τοσο απο πλευρας εργοδοσιας οσο και απο πλευρας εργαζομενου ειναι ηλιθιες.
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Νίκο εσύ που έκανες κι αμερική, έτσι δεν είναι τα πράγματα εκεί πέρα; οι εργασιακές σχέσεις είναι πολύ ελαστικές, αλλά από την άλλη δεν μένεις εύκολα χωρίς δουλειά από τη στιγμή που έχεις ένα βασικό πτυχίο υπόψιν.This? Last year...
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Τι κέρδος θα έχει η χώρα αν κοπούν οι μισθοί στον ιδιωτικό?Αντιθέτως, θα χάσει από τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία από τις κρατήσεις των εν λόγω δώρων.
Να σου πω ένα...
Θα πέσουν κατά πολύ τα έξοδα των επιχειρήσεων, αυτές θα μπορέσουν να προσφέρουν φθηνότερες τιμές και τα προϊόντα τους θα γίνουν πιο ανταγωνιστικά στο εξωτερικό.
Έτσι, η χώρα γενικότερα θα γίνει πιο ανταγωνιστική και θα αυξηθούν οι εξαγωγές.Οι μισθοί των ΙΥ είναι δεδομένο ότι θα πέσουν ή θα γίνουν πολλές απολύσεις και όσοι μένουν θα δουλεύουν σαν τα σκυλιά για να κάνουν τη δουλειά 2 και 3 ατόμων. Η μείωση των εσόδων των επιχειρήσεων τα επόμενα χρόνια είναι παραπάνω από σίγουρη, η υποχρεωτική μείωση των εξόδων τους λοιπόν θα είναι επίσης...
Για το bold ειδικά είναι κάτι που σε μεγάλη εισηγμένη εταιρία ξέρω ότι με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο ήδη γίνεται...
-
παει για κοψιμο και ο 14ος των ΙΥ. Το ετοιμαζουν, εξωφυλλο στο 'Πρωτο Θεμα'. νεο κυμα αυξησεων σε καυσιμα τον Μαη
-
Αυτό που κάνει η Κυβέρνηση σήμερα το έκανε παλαιότερα μέσω της υποτίμησης του Νομίσματος. Καθώς το Ευρώ δεν υποτιμάται απλά μειώνεις τους μισθούς και τελειώνει το ζήτημα. Φυσικά πιάνει όλους η μπάλα (Δ.Υ., Ι.Υ) αλλά και Ε.Ε. που θα δουν μείωση της κίνησης τους.
Κάποιοι κλάδοι απλά συνεχίζουν να μην μειώνουν τα ποσοστά κερδοφορίας τους. Εκεί είναι δικό μας θέμα. Όταν θα αρχίσει να βαρά μύγες θα μειώσει τις τιμές. όταν όμως αμάσητα συνεχίζουμε να αγοράζουμε όλο και πιο ακριβά γιατί να μειώσει τις τιμές??
-
Γνωστός μου εργολάβος έχει απούλητα και δεν ρίχνει τιμές γιατί δεν έχει ανάγκη να πουλήσει. Όταν επί δεκαετίες πουλούσε ένα σπίτι 200.000 ευρώ και από αυτά τα 80000+ ήταν μαύρα θησαύρησε και δεν χωλοσκάει...
-
Σπείρα επιθεωρητών εξαφάνισε 10 δισ.
http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=07/03/2010&id=138743Κι αυτά τα 10δις; Όλοι μαζί τα φάγαμε κι αυτά;
-
Αυτό είναι αληθές και τραγικό.
-
Αφού, και κατά τα λεγόμενά σας, έχουμε (από) τους χαμηλότερους μισθούς και (από) τα ακριβότερα προϊόντα, τι σας κάνει να πιστεύετε ότι είναι οι μισθοί 'υπαίτιοι' για το ύψος των τιμών των προϊόντων;
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Αφού, και κατά τα λεγόμενά σας, έχουμε (από) τους χαμηλότερους μισθούς και (από) τα ακριβότερα προϊόντα, τι σας κάνει να πιστεύετε ότι είναι οι μισθοί 'υπαίτιοι' για το ύψος των τιμών των προϊόντων;Ελα ντε.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Τι κέρδος θα έχει η χώρα αν κοπούν οι μισθοί στον ιδιωτικό?
Αντιθέτως, θα χάσει από τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία από τις κρατήσεις των εν λόγω δώρων.
Να σου πω ένα...
Θα πέσουν κατά πολύ τα έξοδα των επιχειρήσεων, αυτές θα μπορέσουν να προσφέρουν φθηνότερες τιμές και τα προϊόντα τους θα γίνουν πιο ανταγωνιστικά στο εξωτερικό.
Έτσι, η χώρα γενικότερα θα γίνει πιο ανταγωνιστική και θα αυξηθούν οι εξαγωγές.
Για το bold ειδικά είναι κάτι που σε μεγάλη εισηγμένη εταιρία ξέρω ότι με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο ήδη γίνεται...'Οταν βρούμε τι παράγουμε και τι εξάγουμε σ αυτή τη χώρα , τότε μπορούμε να καθίσουμε να μιλήσουμε 'ακαδημαικά' για το πόσο επηρεάζει ο μισθός την ανταγωνιστικότητα!
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Γνωστός μου εργολάβος έχει απούλητα και δεν ρίχνει τιμές γιατί δεν έχει ανάγκη να πουλήσει. Όταν επί δεκαετίες πουλούσε ένα σπίτι 200.000 ευρώ και από αυτά τα 80000+ ήταν μαύρα θησαύρησε και δεν χωλοσκάει...Μα που είναι όλοι αυτοί οι έξυπνοι εργολάβοι που πουλάγανε σπίτια για 200.000 επί δεκαετίες και τα 80.000+ ήταν μαύρα; Τόσο καλά κρύβονται; Γιατί οι δικοί μου γνωστοί και γνωστοί-γνωστών, στην πλειοψηφία τους μορφωμένοι μηχανικοί, έμπειροι και σκληρά εργαζόμενοι επαγγελματίες δεν κατάφεραν ποτέ να πετύχουν τέτοια αποτελέσματα; 30 χρόνια γκαντέμηδες εργολάβους συναντάω, που δεν μπορούν να σταυρώσουν ούτε 40% μαύρα στον τζίρο;
Έκτακτα μέτρα (3ος 2010)