-
Δε σου είπα ότι διάγεις πολυτελή βίο. Νομίζω ότι τα ελληνικά σου είναι αρκετά για να καταλάβεις ότι αυτό που σου είπα απλώς είναι ότι ΔΕΝ έκοψες τα περιττά έξοδα.
Αν θες λοιπόν πείσε μας ότι η παραγγελία πούρων και το χιονοδρομικό είναι στα απαραίτητα. -
Περιττό έξοδο που έκοψα είναι οι έξοδοι στα μπαρ-κλαμπ-καφε, τα εστιατόρια, τα σινεμά, τα ρούχα που έχω να ψωνίσω ένα χρόνο, οι διαμονές ΣΚ, κλπ. Το χιονοδρομικό δεν είναι γκλαμουριά φίλε μου όπως δυστυχώς περνάει στην κακόμοιρη Ελλάδα είναι άθλημα που κάνω από 15 ετών και μου κοστίζει 25 ευρώ την εβδομάδα. Αυτό για μένα δεν είναι περιττό κόβω από άλλα για να συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπάω. Αν κόψω και αυτό προτιμώ να μεταναστεύσω (για οικονομικούς λόγους) είναι η ψυχική μου ικανοποίηση, η αγάπη μου.
Αν κάπνιζα τσιγάρο που για πολλούς είναι ανάγκη θα ξόδευα πολλά περισσότερα από ότι 20 πούρα πρπ το χρόνο χ 5 ευρώ= 100 ευρώ όλο το χρόνο.
Αυτό που με στενοχώρεσε είναι ότι μου την είπες ενώ πράγματι έχω κόψει πολλά που θεωρώ περιττά. Αλλά αυτά τα 2 τουλάχιστον μου δίνουν μια μικρή χαρά και κοστίζουν ελάχιστα.
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Η πρωτη ατακα ειναι Π.Ε. και η δευτερη Μ.Ε.
Π =προ
Μ =μετα
Ε =εκλογες..........
Τα πασοκια πεσανε στα σκατα που λιαν ευφυως απεφυγε ο χοντρουλης της Ραφηνας.Άκου φίλε μου τι μάγκες είναι στο ΠΑΣΟΚ (σε αντίθεση προς την ΝΔ):
-
Παρουσιάσαν ένα δραματικότατο έλλειμα (που πιθανότατα να είναι 12% άλλα όλοι ξέρουμε ότι λογιστικά τερτίπια υπάρχουν για να το παρουσιάσουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις μικρότερο- άλλωστε αυτό έκαναν σε όλη την τελευταία 10ετία για να μπουμε στην ΟΝΕ και στη συνέχεια)
-
Με αυτόν τον τρόπο εξόντωσαν για πάρα πολλά χρόνια την ΝΔ παρουσιάζοντας την ως την ευθυνόμενη για όλα τα δεινά του τόπου (που σίγουρα βέβαια έχει τεράστια ευθύνη)
-
Κατάφεραν επίσης να περάσουν απίστευτα αντιλαικά μέτρα που όμοιά τους δεν έχουν ξαναεπιβληθεί (με αρκετή συναίνεση λόγω εκλογικού αποτελέσματος, παρουσίασης της δραματικής κατάστασης και του φόβου χρεωκοπίας καθώς και ελέγχου των συνδικάτων όπως κάνει κάθε σοσιαλδημοκρατικό κόμμα στην Ευρώπη).
-
Κατόπιν των ανωτέρω, θα εμφανιστούν ως σωτήρες καθώς κάποια στιγμή η οικονομία σύντομα (εντός τετραετίας) θα συμμαζευτεί και θα ανακάμψει, θα δώσουν και κάτι πριν τις εκλογές όποτε γίνουν και θα κρατήσουν την εξουσία για πολλά πολλά χρόνια ακόμη....
Δεν είναι και άσχημα......
-
-
Αν λενε ψεμματα οι πρασινοι για το ελλειμα γιατι δεν τους ξεμπροστιαζει η ΝΔ?
-
Ο χρήστης madox έγραψε:
...τουμπεκι και για τα βουλευτικα επιδοματα και μισθουςΕΝΑΣ, λεω ΕΝΑΣ @@δης δημοσιογραφος γιατι δεν το αναφερει σε καποιο βολευτη απο αυτους που βγαινουν στα παραθυρα? Γιατι δεν αντιμιλαει κανεις στον Υ οικονομικων και τον αλλο τον ΓΑΠ??
Αμα κοψουν 2 μισθους απο καθε βολευτη-υπουργο και τα συναφια τους μπορουν να οικονομηθουν πολλα λεφτα...αλλα τι τους νοιαζει!!!
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
...τουμπεκι και για τα βουλευτικα επιδοματα και μισθους
ΕΝΑΣ, λεω ΕΝΑΣ @@δης δημοσιογραφος γιατι δεν το αναφερει σε καποιο βολευτη απο αυτους που βγαινουν στα παραθυρα? Γιατι δεν αντιμιλαει κανεις στον Υ οικονομικων και τον αλλο τον ΓΑΠ??
Γιατί τον συνέταιρό σου, ΔΕΝ τον ξεμπροστιάζεις για κανένα λόγο.!! Το καλό της 'επιχείρησης' προέχει πάντα...!!
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Εδώ που μας έφτασαν κάποιοι, και την πληρώνει και ο μέσος πολίτης για κάθε ψευτόμαγκα που την έβγαζε στη ζούλα διαχρονικά, όποιον πετύχω να μην κόβει απόδειξη , τον έχει πάρει ο . Κι ας μη λέγεται Κόκκαλης...
Εχεις ενα δικιο
Εχουμε μια γνωστη που ειναι στο ΣΔΟΕ και την εχω στειλει σε κατι σουβλατζιδικα που αρνηθηκαν να κοψουν αποδειξουλες Τους εκοψε το κ##λο απο τα προστιμα!Για δώσε e-mail/κινητό/ό,τι νάναι για επικοινωνία. Έχω και γω μερικούς στη λίστα
σοβαρα πιστευετε οτι ολα αυτα γινονται επειδη μερικοι σουβλατζηδες δεν κοβανε αποδειξη;
lrn2 economics
'Το μέγεθος της 'μικρο-διαφθοράς' αυξήθηκε, πέρυσι και ανέρχεται σε 787 εκατ. ευρώ, αντί 748 εκατ. ευρώ τον αμέσως προηγούμενο χρόνο. Το μέσο ποσό που ζητήθηκε από τους πολίτες που μετείχαν στην έρευνα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν, ανέρχεται σε 1.355 ευρώ για τον δημόσιο τομέα και 1.671 για τον ιδιωτικό. '
*'το α' δίμηνο του έτους, ενώ αυξάνουν τα έσοδα κατά 2% (σε μέσα επίπεδα), ταυτόχρονα εκτινάσσονται οι δαπάνες, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν δοθεί αυξήσεις στις συντάξεις από το 2008. Αυτό συνέβη λόγω αύξησης των δαπανών υγείας (φάρμακα και θεραπευτήρια), η οποία ανέρχεται στο 11%, ενώ το ΙΚΑ εμφανίζει υποεκτιμημένες τις δαπάνες υγείας (αύξηση μόλις κατά 6,7% τον Ιανουάριο)'
*
Πηγες: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=137240
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=136587Το ίδιο ισχύει και στη φορολογία κλπ. Εν ολίγοις και απλοϊκα, όταν κλέβουν άπαντες απο λίγο, είναι περισσότερο απο το να κλέβει ένας πολύ.....
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Περιττό έξοδο που έκοψα είναι οι έξοδοι στα μπαρ-κλαμπ-καφε, τα εστιατόρια, τα σινεμά, τα ρούχα που έχω να ψωνίσω ένα χρόνο, οι διαμονές ΣΚ, κλπ. ..............Εμενα δεν χρειαζεται να με πεισεις. Η αποδειξη του σεμνου βιου που διαγεις, ειναι το ιδιο το αβαταρ σου!
-
URLΣτη φυλακή οι εκπρόσωποι της «Ακρόπολις» για το ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ
πλακα με κανεις ορε?
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Αυτό που με στενοχώρεσε είναι ότι μου την είπες ενώ πράγματι έχω κόψει πολλά που θεωρώ περιττά. Αλλά αυτά τα 2 τουλάχιστον μου δίνουν μια μικρή χαρά και κοστίζουν ελάχιστα.
-
Είμαι βέβαιος ότι έκοψες όλα όσα μου είπες.
-
Να συνεχίσεις να ξοδεύεις όπου γουστάρεις και αγαπάς τα λεφτά σου. Να κόβεις απ' όπου εσύ θες και να τα τρως όπου εσύ γουστάρεις, αυτονόητο. Καλή διασκέδαση
Οι δύο παραπάνω δηλώσεις δεν καθιστούν λιγότερο 'περιττά' τα έξοδα για πούρα και χιονοδρομικό...
Αν μου κόψεις τη δυνατότητα να αγοράζω σκακιστικά βιβλία θα με πιάσει η καρδιά μου κι ας έχω 100δες ήδη, αλλά δεν θα πω ποτέ ότι δεν είναι περιττό έξοδο...Για μένα είναι (ήταν μάλλον) από τα βασικότερα έξοδά μου, το οξυγόνο μου, αλλά καταλαβαίνεις πώς θα ακουγόταν αυτό σε κάποιον με πραγματικά ζόρια.
Τώρα αν θες να σχετικοποιήσουμε εντελώς την έννοια του περιττού θα οδηγηθούμε στη Γιάννα η οποία θα σε βεβαιώσει ότι δεν μπορεί να ζήσει χωρίς ο προσωπικός της κομμωτής να την ακολουθεί παντού -
-
Αν το περιττό είναι το οτιδήποτε άλλο εκτός από τις πλέον απαραίτητες θερμίδες για να διατηρηθούμε βιολογικά στη ζωή τότε είμαι μαζί σου.
Αλλά ίσως να υπάρχει και μια διαφορετική έννοια του περιττού πιο ευρεία αν και δεν μου αρέσουν οι έννοιες λάστιχο γενικά
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
τελικα θα μπει κανενας φυλακη???viewtopic.php?f=13&t=38561&p=1793929#p1793929
Ωραια μετρα, δε λεω, κοψανε μαλιστα αλλα 200εκ. απο τον προϋπολογισμο για την παιδεια, που ειναι γνωστο οτι δεν ειχε τι να τα κανει τοσα λεφτα
Η παιδεια πηρε το κονδυλι που προοριζοταν για την αποσυρση
Μην ειμαστε και πλεονεκτες -
Ο χρήστης St.Devote έγραψε:
- Περικοπή επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων κατά 12% αντί αρχικής εξαγγελίας για 10%.
... αυτό έχει αναδρομική ισχύ ( δηλ από 1/1/2010 ) ?
Έτσι άκουσα στο αλτερ.
Καλά με το πετρέλαιο και το φπα θα πάνε τα κοινά αγαθά στο Θεό. Και μας έλεγαν οι παλαιότεροι ότι δεν έχουμε ζήσει κατοχή. Δυστυχώς βρεθήκαμε να ζούμε σε μία από τις χειρότερες περιόδους αυτής της χώρας.
Ήθελα να ξερα τι θα κάνουν οι έχοντες καταστήματα... (καλά για τους τωρινούς/μελλοντικούς άνεργους μην πούμε τπτ ). -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Αν το περιττό είναι το οτιδήποτε άλλο εκτός από τις πλέον απαραίτητες θερμίδες για να διατηρηθούμε βιολογικά στη ζωή τότε είμαι μαζί σου.Αλλά ίσως να υπάρχει και μια διαφορετική έννοια του περιττού πιο ευρεία αν και δεν μου αρέσουν οι έννοιες λάστιχο γενικά
Ο Asimov μπορεί να σε διαβεβαιώσει ότι είμαι λίγο 'σκληρός' και είρωνας σε αυτά τα θέματα (μόνο σε αυτά ), είχαμε προσφάτως έναν παρόμοιου τύπου διαπληκτισμό
-
οκ no prob από μένα. Υγεία και καλή καρδιά να έχουμε
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Καλά με το πετρέλαιο και το φπα θα πάνε τα κοινά αγαθά στο Θεό. Και μας έλεγαν οι παλαιότεροι ότι δεν έχουμε ζήσει κατοχή. Δυστυχώς βρεθήκαμε να ζούμε σε μία από τις χειρότερες περιόδους αυτής της χώρας.
Ήθελα να ξερα τι θα κάνουν οι έχοντες καταστήματα... (καλά για τους τωρινούς/μελλοντικούς άνεργους μην πούμε τπτ ).Καλα να παθουμε...
Αφου τα τελευταια 15 χρονια ψηφιζουμε Δεξιους (Χοντρο) και Ακροδεξιους (Σημιτη και ΓιωργαροΓιωργακη) -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Αν το περιττό είναι το οτιδήποτε άλλο εκτός από τις πλέον απαραίτητες θερμίδες για να διατηρηθούμε βιολογικά στη ζωή τότε είμαι μαζί σου.
Αλλά ίσως να υπάρχει και μια διαφορετική έννοια του περιττού πιο ευρεία αν και δεν μου αρέσουν οι έννοιες λάστιχο γενικά
Ο Asimov μπορεί να σε διαβεβαιώσει ότι είμαι λίγο 'σκληρός' και είρωνας σε αυτά τα θέματα (μόνο σε αυτά ), είχαμε προσφάτως έναν παρόμοιου τύπου διαπληκτισμό
Μπορω επισης να τον διαβεβαιωσω οτι ησουν λιιιιιγο υπερβολικος ενω οι εκτιμησεις μου, τελικα, οχι τοσο
Υπο την ευρεια εννοια, παντως, συμφωνω μαζι σου -
Οι ευρωπαίοι θα έπρεπε να μας επιβάλλουν την διαφάνεια στα χρήματα που δαπανά το κράτος, την επιβολή δικαιοσύνης στους απατεώνες (είτε είναι πολιτικοί είτε επιχειρηματίες) και να μας στείλουν κανέναν 'ειδικό' να μας πει πως πιάνουν τους φοροφυγάδες τέλος πάντων που εδώ δεν μπορεί κανένας.
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
...τουμπεκι και για τα βουλευτικα επιδοματα και μισθους
ΕΝΑΣ, λεω ΕΝΑΣ @@δης δημοσιογραφος γιατι δεν το αναφερει σε καποιο βολευτη απο αυτους που βγαινουν στα παραθυρα? Γιατι δεν αντιμιλαει κανεις στον Υ οικονομικων και τον αλλο τον ΓΑΠ??
Αμα κοψουν 2 μισθους απο καθε βολευτη-υπουργο και τα συναφια τους μπορουν να οικονομηθουν πολλα λεφτα...αλλα τι τους νοιαζει!!!
Σύμφωνα με αυτό: http://studioa-blog.blogspot.com/2008/1 ... 9-263.html
'κατά μέσο όρο αποδοχές 85.470 ευρώ τον χρόνο για τον καθένα (14 μισθοί των 6.105 ευρώ). '
για τους 324 (ευρω-)βουλευτες.
Εγώ σου λέω να τους κόψουμε τα μισα. Και επειδή λες και για συνάφια, να στους διπλασιάσω. Δηλαδή ουσιαστικά να αφαιρέσουμε μέγεθος της τάξης ολόκληρου του κονδυλίου (και οχι τα 2/14) που προβλέπεται γι'αυτους.Είναι λοιπον 324χ85470=27.692.280 ευρω.
Αλλά εμείς ψάχνουμε για δισεκατομμύρια.... Και θυμίζω 1 δις=1000 μύρια....
(Όποιος έχει, ας φέρει άλλα στοιχεία, να τα ξαναβάλουμε κάτω. Πρόχειρα αυτα βρήκα)
Εννοώ να μη λαϊκίζουμε. Εκτός αν το λες με τη λογική του να δώσουν το παράδειγμα ή κάτι τέτοιο.Τότε αλλάζει η συζήτηση εντελώς....
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Οι ευρωπαίοι θα έπρεπε να μας επιβάλλουν την διαφάνεια στα χρήματα που δαπανά το κράτος, την επιβολή δικαιοσύνης στους απατεώνες (είτε είναι πολιτικοί είτε επιχειρηματίες) και να μας στείλουν κανέναν 'ειδικό' να μας πει πως πιάνουν τους φοροφυγάδες τέλος πάντων που εδώ δεν μπορεί κανένας.Χα χα...
Οι Ευρωπαιοι δεν ειναι καλυτεροι σε θεματα διαφανειας του πολιτικου χρηματος.
Απλα εχουν σκεπασει τη διαφθορα με ενα πιο αποτελεσματικο στις υπηρεσιες προς το πολιτη κρατος.
Έκτακτα μέτρα (3ος 2010)