-
Ξέρεις τι συμβαίνει σε όλα τα υπουργεία και όλες τις ΔΕΚΟ; Αυτά ούτε το Γιωργάκι δεν μπορεί να τα ξέρει...
Για το 1000άρικο εξτρά που παίρνουν οι του Υπ. Οικ δεν έχεις ακουστά τίποτα...; -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Ξέρεις τι συμβαίνει σε όλα τα υπουργεία και όλες τις ΔΕΚΟ; Αυτά ούτε το Γιωργάκι δεν μπορεί να τα ξέρει...Ουτε εγω το ξερω, ουτε ο ΓΑΠ. Την γνωση αυτη την εχεις μονο εσυ, Υoda.
-
εγω θα γινω γραφικος κουραστικος ισως και αφελης.
αυτην την στιγμη δανειζομαστε για τους τοκους...
αυτην την στιγμη δανειζομαστε για τους τοκους....
αυτην την στιγμη δανειζομαστε για τους τοκους...το λεω μπας και το καταλαβουμε..
επισης...
20 οικογενειες ειχαν ετησιο εισοδημα 15δις Ε επι 15 χρονια...
να το ξαναγραψω;αν δεν πιασουμε αυτους και αν δεν στειλουμε συληβδην ολους τους πολιτικους των τελευταιων 20 ετων στην πολιτικη/ηθικη/και γιατι οχι και κυριολεκτικη πυρα, δεν θα αλλαξει τιποτα.
λυπαμαι ειμαι νεος αλλα δεν βλεπω μελλον στην Ελλαδα μας.
πρεπει να παρουμε την τυχη στα χερια μας.
πρεπει να πληρωσουν καποιοι.αλλα προφανως εχουμε πουστεψει...
συγνωμη για την παρεμβαση.
απογοητευσαμε..η νοοτροπια που μας κυνηγαει απο το 80 και μετα πληρωνεται...
-
Ο χρήστης Gilles_27 έγραψε:
ΥΓ: Μου είπε πελάτης μου ότι είδε κάποιον γειτονά του με 3 μεζονέτες (μια για κάθε παιδί και μια για την πάρτη του) να διαμαρτύρεται στην τηλεόραση πώς θα τα βγάλει πέρα με 450 ευρώ σύνταξη και κλάαααααμα κλπ. Δεν είπε ο κύριος ότι τόσα χρόνια δεν πλήρωνε ένσημα ως ελεύθερος επαγγελματίας (κοινώς δήλωνε άνεργος και πληρωνόταν μαύρα) και γι αυτό του βγήκε τόσο μικρή η σύνταξη. Ο κύριος δεν ξέρει τι σημαίνει φόρος και κρατήσεις, έβγαλε το κομπόδεμα του και τώρα είναι σε απόγνωση για το πώς θα τα βγάλει πέρα.
Δεν είναι λίγες αυτές οι περιπτώσεις...δεν ξέρω πόσα + να βάλω....
Χωρίς να έχω στοιχεία αριθμών, αλλά μόνο και μόνο μέσω μιας εικόνας/αίσθησης απο τον ευρύ κοινωνικό περίγυρο, κάτι τέτοιοι πρέπει να είναι παααααααααααρα πολλοί.... Η πάντως σίγουρα τόσοι αναλογικά,που να μην μπορεί να αντέξει το σύστημα των ταμείων, να πληρωνονται απο τις εισφορες των εν τάξει πλέον.
Άλλο παράδειγμα, στην γειτονιά μου έχω έναν συμπαθή τύπο που κατάφερε την 'θρυλική' (για τους διορισμούς στην Δημόσιο) δεκαετία του '80 να διοριστεί στην ΔΕΗ (ως βαλκανιονίκης) και έχει βγει απ' τα 50 στην σύνταξη, έχοντας φτιάξει μια ωραία μεζονέτα μαζί με την εκπαιδευτική σύζυγό του (άλλος ένας σταθερός μισθός).
Στην ΔΕΗ δεν είχε κανένα αντικείμενο, έπιανε ένα γραφείο κάνοντας ότι δουλεύει (μας το έχει πει ο ίδιος)...
Δεν μας έχει πει τι σύνταξη παίρνει, αλλά υπολογίζω κανά 2χίλιαρο (τόσα παίρουν οι παλιοί απ' τις ΔΕΚΟ).
Τέτοιες περιπτώσεις πολλές !
Οι περισσότερες ανάγονται στην εποχή (Ανδρέας) που ο λαός 'έφαγε ψωμί' -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Eγω γελάω με κάτι τύπους που θεωρούν ότι έχουν βρει δικλείδες και έχουν ασφαλίσει τα λεφτά τους, μεταφορα στο εξωτερικό, χρυσούς, θυρίδες, θαψίματα κλπ.
Κάποιος πρέπει να τους εξηγήσει ότι αν τυχόν γίνει η στραβη και χαθεί η κοινωνική ισοροπία δεν μπορεί εσυ να έχεις την αυταπάτη ότι δεν έχεις πρόβλημα. Θα δεις επέλαση με καδρόνια στο σπίτι σου που δεν θα το πιστεύεις.
Ομοίως θα δείτε επιθέσεις σε βάρος ατόμων που για κάποιο λόγο άλλα μέρη της κοινωνίας τα θεωρούν υπεύθυνα.πριν λίγο καιρό, σε μια ερώτηση μου τι να κάνω για να προστατέψω τα λιγοστά μου χρήματα, είχες απαντήσει
Φίλε wannabe είσαι από αυτούς που δεν μπορούν να κάνουν τίποτα και αν κούφια η ώρα θα κατέβεις πρώτος στο δρόμο γιατι δεν χρωστάς! Για να σωθεί η οικονομία πρέπει να σου δώσει κίνητρο το Κράτος να βγάλεις τα λεφτά από το σεντούκι και να τα επενδύσεις παραγωγικά! Γι αυτό λένε ανοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων τώρα, αλλά οι πολιτικοί θα ανοίξουν την συζήτηση κάποια στιγμή.
με το οποίο συμφωνούσα σε γενικές γραμμές, με μια μικρή διαφοροποίηση που δεν ανέφερα γιατί θα φάνταζε ακραία τότε
η διαφοροποίηση είναι, αυτή που λες και εσύ τώρα. οτι αν κατέβω στο δρόμο δεν θα είναι για να διαμαρτυρηθώ, για να φωνάξω να παραπονεθώ και να εκτονωθώ.
αν κατέβω στο δρόμο θα κατέβω για να πάρω αυτό που θεωρώ οτι μου ανήκει. πίσω τα κλεμμένα. και δεν θα κάνω πορεία προς το Σύνταγμα αλλά με άλλο προορισμό και όχι με σημαίες και πανό.
γιαυτό όσοι θεωρούν εαυτούς θωρακισμένους καλά είναι να τα δώσουν όλα για να μην γίνει το μπαμ. μετά είναι μόνο κατηφορά και πολύ κατηφόρα και η 'θωράκιση' τους δεν θα είναι παρά ένα ασήκωτο βαρίδι. -
Μπορεί οι **Ιταλοί **και λοιπά γουρούνια (PIGS) να μην φάνε την χοντρή πίπα που τρώμε εμείς αλλά όχι επειδή την φάγαμε εμείς, στον καθένα αναλογεί η δικιά του πίπα. Και όσο πιο νωρίς επέμβεις τόσο πιο μικρή είναι η πίπα και το ζόρισμα. Εμείς που το αφήσαμε στο και πέντε λογικά θα πονέσουμε περισσότερο.
Το **κάθε μήνα σίγουρος μισθός **του ΔΥ δεν είναι και απόλυτο. Έχει παρατηρηθεί και στο παρελθόν άρση πληρωμών. Κοινώς το ταμείο είναι μείον και δεν πληρώνει κανένα. Βέβαια είναι εξαιρετικά δύσκολο (ελπίζω) να γίνει κάτι τέτοιο την εποχή μας.... Όμως οι καθυστερήσεις πληρωμής μισθών 1-2 μήνες (πάντα στο δημόσιο τομέα μιλάω) γίνονται όλο και πιο συνήθεις.... (ας μην ξεχνάμε ότι 2-4 μήνες καθυστέρηση είναι ο κανόνας για τις εφημερίες των νοσοκομειακών ιατρών κι όσο για τις καθυστερήσεις σε ΔΕΗ ή σε φαρμακοποιούς...).
Το να κοπούν όλα τα **επιδόματα **ακούγεται απλό αλλά δεν είναι. Δεν μπορεί να γίνει μόνο αυτό. Τα επιδόματα χρησιμοποιήθηκαν σαν τρόπος αύξησης εσόδων δικαιωματικά συνήθως χωρίς αύξηση των δώρων και των συντάξεων (και χωρίς να ζηλέψουν πολλοί άλλοι με άλλα προσόντα αλλά που είναι ζηλιάρηδες αν δούνε άλλον να παίρνει). Συμφωνώ όμως στην κατάργηση των επιδομάτων και σε ενιαίο μισθολόγιο με αρκετές κατηγορίες που να μπορεί να καλύπτει παλαιότητα, ώρες, σπουδές, μετεκπαίδευση, επικινδυνότητα, ευθύνης και διοίκησης (που περιλαμβάνει και επιτροπές κλπ), παράσταση κλπ. Ενιαίο για όλους όμως από τον κλητήρα μέχρι τον βουλευτή και τον αρεοπαγίτη. Χωρίς περίεργα επιπλέον δικαιώματα, επιτροπές κλπ. Και βέβαια να μην μπορούν μερικοί όσο απαραίτητοι κι αν είναι (που δεν είναι) να καταλαμβάνουν περισσότερες από 2 θέσεις και να πληρώνονται μόνο για τη μία θέση κανονικά και την άλλη καθόλου ή συμβολικά κλπ.
Για το ότι τελικά ο πλούτος μαζεύεται σε **λίγες οικογένειες **είναι γεγονός που είναι ενσωματωμένο στον τρόπο λειτουργίας του συστήματος (ας μην ξεχνάμε ότι αυτοί που το στήσανε ήταν αυτοί που είχαν τα λεφτά). Ακόμα κι αν ήταν τίμιοι κάποιοι που έχουν λεφτά είναι λογικό να μπορούν να κάνουν πιο πολλά και να βγάλουν ακόμα περισσότερα. Τα λεφτά των οποίων μετά βγάζουν κι άλλα λεφτά δανειζόμενα σε όποιον χρειάζεται κοκ.... έτσι είναι το σύστημα.... και αναγνωρίζω ότι έχει θεμελιώδη λάθη αν όχι θεωρητικά τότε στην πράξη. Γιατί δυστυχώς τα λεφτά χρησιμοποιούνται όχι μόνο τίμια αλλά και ανήθικα ή με παράνομους τρόπους σαν σημείο πίεσης για κέρδος εξουσίας και προνομίων το πράμα επιταχύνθηκε, η φυσική ροή ανακύκλωσης των χρημάτων διεκόπη ή παραμορφώθηκε (πολλά λεφτά δεν περνάνε από τα φυσιολογικά κανάλια εργασίας ανταμοιβής και φορολόγησης) και φτάνουμε εδώ που είμαστε...
-
Ο χρήστης JDL έγραψε:
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1112877&lngDtrID=244Ο Έλληνας αναπληρωτής ΥΠΕΞ, Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος ερωτήθηκε για το δημοσίευμα, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD: «Ακουσα επίσης τη συμβουλή ότι πρέπει να πουλήσουμε την Ακρόπολη. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για τέτοιες προτάσεις».
Για να καταλάβω κ.Δρούτσα θα έρθει κατάλληλη στιγμή για την πώληση της Ακρόπολης?????
αυτοι δεν ειναι που κατεβασαν την ελληνικη σημαια απο τα Ιμια?????
-
-
Σε οσους μας ζαλιζουν τα @@ με τη 'μονιμοτητα' τους αφιερωνω το παρακατω κειμενο.
http://www.pose-ika.gr/images/stories/p ... imosio.pdfΤο αν εφαρμοζεται ή οχι ρωτηστε αυτους που ειναι κυριως υπευθυνοι για οσα ζουμε σημερα.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Αυτή τη στιγμή εγώ ξέρω ότι ο πιο ΜΗ παραγωγικός κλάδος της Ελλάδας (και κατεπέκταση υπεύθυνος εν μέρη για τη κατάσταση) είναι το δημόσιο. Όπως εγώ λοιπόν στον ιδιωτικό δουλεύω σαν το σκυλί, τις διπλάσιες ώρες με λιγότερα χρήματα από αυτούς...έχω την απαίτηση να δουλεύουν κι αυτοί τουλάχιστον παραγωγικά τις ώρες που απασχολούνται.
Μόνο σε αργίες και απεργίες είναι μέσα και δε βλέπω κανένα να δουλεύει.
Από μια πλευρά υπάρχει πλέον σοβαρή έλλειψη παραγωγικότητας στο δημόσιο και από την άλλη όλοι αντιδρούν και βρίσκουν αφορμή να βγούνε στους δρόμους.
Είδες κανέναν από τον ιδιωτικό να βγαίνει στους δρόμους όταν:
- Τον απολύουν
- Του μειώνουν το μισθό
- Του κόβουν επιδόματα
- Του κόβουν benefits
- Απολύουν έγκυο γυναίκα
- Δουλεύουν μέχρι τις 12 το βράδυ ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ
- Αξιολογούνται σε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ βάση
To πρόβλημα αρχίζει επειδή όχι μόνο δεν βγαίνουν στους δρόμους, αλλά επειδή δεν παίρνουν τα σκοινιά να τους κρεμάσουν.
Αντί να καταλάβεις ότι σε εκμεταλλεύονται (surprise! ), στρέφεσαι εναντίον των υπόλοιπων εργαζομένων, οι οποίοι, σε κάποιες περιπτώσεις, διεκδικούν τα απολύτως αυτονόητα.Το ότι έχουμε κάποιους χιλιάδες κοπρόσκυλους που δεν δουλεύουν και πληρώνονται οφείλεται στην παθογένεια του συτήματος, που η ίδια η ελληνική κοινωνία τροφοδοτεί.
Νόμιζα ότι ήταν απλό.
-
Ο χρήστης toyotaman έγραψε:
παιδες αυτο εγινε, αν καταλαβατε.....ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ........
Εγώ πάλι γιατί πιστεύω οτι οι δικοί μας που μας χρεοκόπησαν είναι χειρότεροι;
-
Γιώργο (το ξαναλέω να γελάσει ο skye ) κάνε εξεταστική, προανακριτική ό,τι θες τέλος πάντων και κλείσε μέσα δικούς σου επί Σημίτη για κτηματολόγια, χρηματιστήρια κλπ και του Καραμανλή για βατοπαίδια, ζίμενσς, ομόλογα κλπ αυτούς πιο βαθειά γιατί μας εξαπάτησαν λέγοντας ότι θα κλείσουν τους προηγούμενους. Μόνο έτσι θα ηρεμήσει κάπως ο λαός. Δεν αντέχουμε άλλο να πληρώνουμε και να γίνονται κότερα.
Κάντο άνθρωπε μου και θα πίνω νερό στο όνομά σου μέχρι να αποδημήσω. -
Καλά τώρα Nikos120i του έδωσες και κατάλαβε...
Κάκιστα υπάρχει τέτοια εκμετάλλευση και τέτοιος φόβος στον ιδιωτικό τομέα και το να είναι σούζα οι εργαζόμενοι στα αφεντικά τους δεν είναι η λύση.
Αυτό βέβαια δε δικαιολογεί τις συνεχείς απεργίες στο δημόσιο για ψύλλου πήδημα, ειδικά όταν σ' αυτές πρωτοστατούν αργόσχολοι συνδικαλιστές.
Το πρόβλημα έγκειται στο ότι οι εργαζόμενοι διεκδικούσαν όλα τα χρόνια και κέρδιζαν συνεχώς αυξήσεις, επιδόματα και δικαιώματα που κακώς δινόντουσαν καθώς η χωρα δεν είχε τη δυνατότητα να τα υποστηρίξει. Ζούσαμε όλοι εικονικά και η φούσκα έσκασε.
-
κατοχη ζουμε παιδια...κατοχη! εφοσων ο παπανδρεου μιλαει για πολεμο αυτο ειναι το φυσικο επακολουθο..η κατοχή.
στο ΔΙΑΟΛΟ να πανε ολοι τους
-
Αχ μακάρι αλλά με τα μυαλά που κουβαλάμε ούτε 1 στο εκατομμύριο . Οι έξυπνοι Έλληνες που την πάτησαν με το χρηματιστήριο και στο τέλος χρεοκόπησαν . Παίζει να είμαστε ο πιο ηλίθιος λαός της Ευρώπης.
Γι'αυτό και μας κοροϊδεύουν οι Γερμαναράδες με τα νησιά . -
παρακαλούνται ολοι οι διαμαρτυρόμενοι ελληνες να κάνουν την κιλότα τους σημαία και να πάνε να διαμαρτυρηθούν έξω απο το γραφείο του βολευτή που ψηφίσαν στις τελευταίες εκλογές
-
Σοβαρά, θα σας πείραζε να πουλησουμε κάνα νησάκι τύπου σκορπιός;
-
Να τα πουλήσουμε στους Τουρκους;;
Στους Γερμανούς τι να πουλήσουμε ρε Χάρη δικά τους είναι , ό,τι ώρα θέλουν αγοράζουν οικοπεδάκι. Ποιός τους πιάνει;
-
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&c ... Id=4563443
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Σοβαρά, θα σας πείραζε να πουλησουμε κάνα νησάκι τύπου σκορπιός;όχι αλλά θέλουν την Κέρκυρα.
διάβασα κάπου ότι κάτι αντίστοιχο είχαν κάνει στην Ισπανία, ήθελαν την Μαγιόρκα το 1993. Μάλλον urban legend.
edit: το λέει το άρθρο πάνω.
Έκτακτα μέτρα (3ος 2010)