-
@travelman
Aκριβως αυτο ειναι το concept!
Πολυ σοφη, οργανωμενη, και χρησιμη η τοποθετηση σου!
Προσωπικα προτιμω την Ντραφι-ring διαδρομη, επισης με το φως του ηλιου, εστω λιγο
πριν την δυση καποια καθημερινη αλλα και ΣΚ νωρις το απογευμα.
Κατα τα αλλα η διαδρομη Παλαιας Πεντελης-Πανοραμα-Νεα Μακρη., ειναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ (με αυτη αλλα και με την αναποδη κατευθυνση ενδεικνυται για αρκετα ισχυρα αυτοκινητα, λογω εντονης ανωφερειας), απλα θελει ΠΟΛΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ με κατευθυνση προς Νεα Μακρη που ειναι κυριως κατηφορικη, λογω περιορισμενου πλατους ανα κατευθυνση,
κατι που δεν συγχωρει λαθη μετα απο καποια συγκεκριμενα υψηλα χλμ ταχυτητας, και
ειναι ευχαριστη μονο καθημερινες και κυριως με το φως του ηλιου...Edit: Οπως πολυ σωστα αναφερει και ο χρησιμος οδηγος που παρεθεσε ο travelman για ενα Τouge Concept αν καποιοι ενδιαφερονται ας στειλουν π.μ ωστε να διατηρηθει η απαραιτητη διακριτικοτητα της διαδικασιας...
-
Μετά το Πανόραμα ποτέ δεν έχω πάει σε σβέλτους ρυθμούς προς Ν. Μάκρη, οπότε δεν ξέρω την διαδρομή και δεν μπορώ να τη σχολιάσω. Κάτι η μεγάλη υψομετρική διαφορά που ζορίζει φρενά και κάνει βαρετές τις αναβάσεις για ένα νορμάλ αμάξι, κάτι η κίνηση που μαζεύεται και από τους δύο προορισμούς με αποθαρύνουν. Δεν έχω δεί αν έχει μειωμένο πλάτος ο δρόμος όπως λες, πάντως στις άλλες δύο διαδρομές υπάρχει άφθονος χώρος να διαλέξει κάποιος τις γραμμές του ώστε να κινηθεί σβέλτα και με ασφάλεια χωρίς να ζορίσει ιδιαίτερα φρένα ή λάστιχα. Το μόνο πραγματικό πρόβλημα των δύο διαδρομών είναι ότι δεν υπάρχουν πολλά σημεία για ασφαλή προσπέραση και εύκολα θα κολλήσεις σε κάποιον μη μπορώντας να τον προσπεράσεις. Χαρακτηριστικά, προσπαθώ να θυμηθώ σημεία με διακεκομμένη γραμμή αλλά δεν μου έρχεται κάτι στο νου...
Για απογεύμα ΣΚ πάντως ειδικά άμα έχει καλό καιρό, το φοβάμαι καθώς έχουν πολλοί γρήγοροι την ίδια ιδέα. Είχα πάει μία βόλτα το προηγούμενο ΣΚ, πιο πολύ για να δοκιμάσω κάποια πράγματα στο αυτοκίνητο, και σε μία μόλις διαδρομή είδα τουλάχιστον 5-6 που πήγαιναν με την ταυτότητα στο στόμα . Απλά το λέω για να μη φαντάζεται κάποιος πως θα πηγαίνει μόνος του σε έναν άδειο δρόμο με περιστασιακούς οδηγούς της κυριακής και μόνο.
Ενδεικτικά πάντως βάζω ένα βιντεάκι από το σάιτ που παρέθεσα πριν. Ήδη παραβαίνουν αρκετούς κανόνες ασφάλειας όπως τραγικά μικρές αποστάσεις, οδήγηση νύχτα, και χρήση των δύο λωρίδων. Ο λόγος που το βάζω είναι ότι στην θεωρία είναι όλοι καλοί στην πράξη όμως όλοι ξεχνάνε ακόμα και τα βασικά. Ειδικά οι μικρές αποστάσεις είναι ότι χειρότερο καθώς μπαίνεις στο τριπάκι να πιάσεις τον μπροστινό χωρίς να υπολογίζεις τι αμάξι έχει ο άλλος ή πόσο διατεθειμένος είναι να ρισκάρει...
Σόρρυ πάντως αν σε μερικούς πάντως τα πρήζω για τα θέματα ασφάλειας, γιατί νομίζω ότι γίνομαι λίγο κουραστικός . Το νόημα της ομαδικής σβέλτης οδήγησης για μένα είναι να κάνεις μία διαδρομή όσο σβέλτα μπορείς και μετά να κάνεις την πλάκα σου και εν θερμώ σχόλια για την διαδρομή με γνωστούς και μη. Διαφορετικά παίρνεις ρίσκα και πας μόνος σου όπου θες και όπως θες...
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Μετά το Πανόραμα ποτέ δεν έχω πάει σε σβέλτους ρυθμούς προς Ν. Μάκρη, οπότε δεν ξέρω την διαδρομή και δεν μπορώ να τη σχολιάσω. Κάτι η μεγάλη υψομετρική διαφορά που ζορίζει φρενά και κάνει βαρετές τις αναβάσεις για ένα νορμάλ αμάξι, κάτι η κίνηση που μαζεύεται και από τους δύο προορισμούς με αποθαρύνουν.Kαθημερινες απογευμα τουλαχιστον προς το καλοκαιρι που πηγαινα δεν ειχε ιδιαιτερη κινηση. Πηγαινοντας ομως απο πανοραμα προς Νεα Μακρη η διαδρομη ειναι κυριως κατηφορικη, κατι που ευνοει μετριας ιπποδυναμης αυτοκινητα, αλλιως πρεπει να κατεβαινεις σχετικα φυλαγμενα, μιας και σε κατωφερεια τα λαθη δεν συγχωρουνται σχεδον ποτε.
Δεν έχω δεί αν έχει μειωμένο πλάτος ο δρόμος όπως λες, πάντως στις άλλες δύο διαδρομές υπάρχει άφθονος χώρος να διαλέξει κάποιος τις γραμμές του ώστε να κινηθεί σβέλτα και με ασφάλεια χωρίς να ζορίσει ιδιαίτερα φρένα ή λάστιχα. Το μόνο πραγματικό πρόβλημα των δύο διαδρομών είναι ότι δεν υπάρχουν πολλά σημεία για ασφαλή προσπέραση και εύκολα θα κολλήσεις σε κάποιον μη μπορώντας να τον προσπεράσεις. Χαρακτηριστικά, προσπαθώ να θυμηθώ σημεία με διακεκομμένη γραμμή αλλά δεν μου έρχεται κάτι στο νου...
Η δικη μου τουλαχιστον προσεγγιση δεν εχει επουδενι προσπερασεις.
Προσωπικα μου αρεσει αρκετα το στυλ της Touge που κανει η Best Motoring στην σφιχτη με αρκετες τυφλες, διαδρομη σε δασικη περιοχη.
Στην πιο ακραια περιπτωση, ειχα υποψιν μου 2 αυτοκινητα εκκινηση με διαφορα τουλαχιστον ενα αυτοκινητο μεταξυ τους, και αν στο μεγαλυτερο μερος της διαδρομης αλλαξει (αλλα διατηρωντας ως ελαχιστη δυνατη, την μιση αποσταση απο πριν πχ αν ο δευτερος οδηγος παει πιο γρηγορα, και να μην κολλαει για λογους ασφαλειας εντελως πισω απο τον προπορευομενο) αυτη η διαφορα, συζητειται μεταξυ των δυο οδηγων. Ουτε προσπερασεις αλλα ουτε και χρηση αντιθετου ρευματος για πατηματα σε καμμια περιπτωση.
Σε μια ακομα πιο ασφαλη προσεγγιση, διαδρομη με ενα-ενα τα αυτοκινητα με διαφορα 10-20sec και καταγραφη εντυπωσεων απο οδηγο-συνοδηγο με διαφορες εναλλαγες σε οδηγους και αυτοκινητα.
Ολα αυτα με χρηση ενιοτε απο ψηφιακες μηχανες/καμερες για εσωτερικη ή εξωτερικη ληψη, και παντα με αποκλειστικο σκοπο το 'παιχνιδι' σε σβελτους ρυθμους, την ανταλλαγη αποψεων και οχι την αμεσα ανταγωνιστικη διαθεση.Για απογεύμα ΣΚ πάντως ειδικά άμα έχει καλό καιρό, το φοβάμαι καθώς έχουν πολλοί γρήγοροι την ίδια ιδέα. Είχα πάει μία βόλτα το προηγούμενο ΣΚ, πιο πολύ για να δοκιμάσω κάποια πράγματα στο αυτοκίνητο, και σε μία μόλις διαδρομή είδα τουλάχιστον 5-6 που πήγαιναν με την ταυτότητα στο στόμα . Απλά το λέω για να μη φαντάζεται κάποιος πως θα πηγαίνει μόνος του σε έναν άδειο δρόμο με περιστασιακούς οδηγούς της κυριακής και μόνο.
Ενδεικτικά πάντως βάζω ένα βιντεάκι από το σάιτ που παρέθεσα πριν. Ήδη παραβαίνουν αρκετούς κανόνες ασφάλειας όπως τραγικά μικρές αποστάσεις, οδήγηση νύχτα, και χρήση των δύο λωρίδων. Ο λόγος που το βάζω είναι ότι στην θεωρία είναι όλοι καλοί στην πράξη όμως όλοι ξεχνάνε ακόμα και τα βασικά. Ειδικά οι μικρές αποστάσεις είναι ότι χειρότερο καθώς μπαίνεις στο τριπάκι να πιάσεις τον μπροστινό χωρίς να υπολογίζεις τι αμάξι έχει ο άλλος ή πόσο διατεθειμένος είναι να ρισκάρει...
Σόρρυ πάντως αν σε μερικούς πάντως τα πρήζω για τα θέματα ασφάλειας, γιατί νομίζω ότι γίνομαι λίγο κουραστικός . Το νόημα της ομαδικής σβέλτης οδήγησης για μένα είναι να κάνεις μία διαδρομή όσο σβέλτα μπορείς και μετά να κάνεις την πλάκα σου και εν θερμώ σχόλια για την διαδρομή με γνωστούς και μη. Διαφορετικά παίρνεις ρίσκα και πας μόνος σου όπου θες και όπως θες...
Iσα-ισα ειναι το πρωτο και τελευταιο πραγμα που θα πρεπει να εχουμε στο μυαλο μας, και εκανες πολυ καλα που το ανεφερες.
Μονο ετσι και τηρωντας αυστηρα καποιους κανονες θα μπορεσουμε να ευχαριστηθουμε με ασφαλεια και χωρις παρατραγουδα τετοιες βολτες-διαδρομες... -
υποθέτω ότι στο video οι τύποι ξέρουν τη διαδρομή σαν την παλάμη τους γιατί εμένα μου φαίνεται ότι πάνε ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ στα τυφλά.
ΥΓ:συν του ότι νιώθω πως το ρισκάρουν πολύ γιατί λόγω στροφών και νύχτας δεν έχουν καλή ορατότητα σε περίπτωση που πετύχουν κάποιο άλλο χρήστη του δρόμου.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Στην πιο ακραια περιπτωση, ειχα υποψιν μου 2 αυτοκινητα εκκινηση με διαφορα τουλαχιστον ενα αυτοκινητο μεταξυ τους, και αν στο μεγαλυτερο μερος της διαδρομης αλλαξει (αλλα διατηρωντας ως ελαχιστη δυνατη, την μιση αποσταση απο πριν πχ αν ο δευτερος οδηγος παει πιο γρηγορα, και να μην κολλαει για λογους ασφαλειας εντελως πισω απο τον προπορευομενο) αυτη η διαφορα, συζητειται μεταξυ των δυο οδηγων. Ουτε προσπερασεις αλλα ουτε και χρηση αντιθετου ρευματος για πατηματα σε καμμια περιπτωση.
Μισό λεπτό γιατί μου φαίνεται ότι έγινε παρανόηση, γιατί με αυτό που περιγράφεις, μου φαίνεται πως θα πρέπει να κάνουμε κράτηση στο ΚΑΤ! Όταν εννοώ προσπέραση εννοώ τους ΑΠΛΟΥΣ χρήστες της οδού, και σίγουρα όχι κάποιον που πάει έστω και με σβέλτους ρυθμούς, εκτός εάν οδηγάς κάτι κόκκινο με αλογάκι στο καπώ! Επίσης εννοείται πως ΔΕΝ πρέπει να υπάρχει ανταγωνιστικό κομμάτι όπως υποτίθεται ότι γίνεται στα ιαπωνικά touge που αυτοσκοπός είναι να πιάσει ο δεύτερος τον πρώτο. Αυτά γίνονται μόνο στις ταινίες και με 20χρόνα. Ο καθένας μόνος του, άντε το πολύ να υπάρχει οπτική επαφή μεταξύ δύο σβέλτων οχημάτων. Αν πλησιάσεις κάποιον άλλο σβέλτο, σίτ χάπενς μέιτ, μένεις εκεί. Αν τώρα θες να προσπεράσεις εννοείται πως όχι απλώς θα πρέπει αφήσω αλλά και να πατήσω φρένο προκειμένου να μην γίνει καμία στραβή...
-
@travelman
To κομματι της περιοχης στο οποιο αναφερομαι, εχει σχεδον σε ολη την διαδρομη του πολυ καλη ορατοτητα, μεγαλο φαρδος και κυριως ελαχιστη εως καθολου κινηση. Δεν ειναι τυχαιο αλλωστε, οτι χρησιμοποιειτο και για δοκιμες αυτοκινητων απο διαφορα περιοδικα.
Επαναλαμβανω οτι σε καμμια περιπτωση δεν αναφερομαι σε προσπερασεις, αλλα για μετακινηση ενος αυτοκινητου ανα 10-20sec στην διαδρομη με καταγραφη εντυπωσεων-ληψεις, και στην πιο προχωρημενη και για γνωστες του αντικειμενου περιπτωση, συνηθισμενους σε track-days με κινηση σε πιστα, μια ταυτοχρονη εκκινηση δυο αυτοκινητων με διαφορα αποστασης τουλαχιστον ενα με δυο αυτοκινητα, διατηρηση μηκους ενος αυτοκινητου ως μινιμουμ ασφαλεια απο τον δευτερο που καταφερνει να φτασει τον προπορευομενο, χρηση αποκλειστικα μιας λωριδας κατευθυνσης, και διαθεση 'παιχνιδιου' κυριως παρα ανταγωνιστικη.
Οι παραπανω συνθηκες πιστεψε με βρισκονται σε πολυ υψηλοτερα ποσοστα ασφαλειας, και ενεχουν σαφως μικροτερο ρισκο ζημιας-ατυχηματος ακομα και απο την απλη μετακινηση τις νυχτερινες ωρες στην λεωφορο Κηφησιας. -
γιατι να μην ηταν 30/3...?????
-
Εσένα σοκοφρέτα και πολύ σου πέφτει.
Back on topic, για πόοοοοτε λέμε; Φαντάζομαι μετά τη χώνεψη του αρνιού, ε;Ετσι εεεε? Θα σε 'κερασω' τοτε και εγω ενα ice tea που θα ειναι ΟΛΟ δικο σου!
αγρίεψαν τα ήμερα!
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
γιατι να μην ηταν 30/3...?????To '21/03 10 η ωρα' εγινε, τελειωσε.
Λες για αυτο που προτεινω εγω?
Αν λες για αυτο δεν προτεινα καν ημερομηνια γιατι δεν υπαρχει
ανταποκριση... -
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
Εσένα σοκοφρέτα και πολύ σου πέφτει.
Back on topic, για πόοοοοτε λέμε; Φαντάζομαι μετά τη χώνεψη του αρνιού, ε;Ετσι εεεε? Θα σε 'κερασω' τοτε και εγω ενα ice tea που θα ειναι ΟΛΟ δικο σου!
αγρίεψαν τα ήμερα!
Ε μα, ακους εκει θρασος ο μικρος, 'σοκοφρετα και πολυ σου πεφτει'...
Αφου ειπε οτι θα κερασει 'παστουλες'... -
Μικρός στο μάτι, μεγάλος στο... εχμ... μεταξόνιο.
Μήπως θα έπρεπε να ξανασκεφτούμε και την παλαιότερη ιδέα για Χαλκίδα;
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Μικρός στο μάτι, μεγάλος στο... εχμ... μεταξόνιο.Μήπως θα έπρεπε να ξανασκεφτούμε και την παλαιότερη ιδέα για Χαλκίδα;
Kαι στο μεταξονιο σου 'ριχνω'...
Μ' αρεσει που το παιζετε ολοι LARGE, και μου θελετε και Χαλκιδα...
Εδω δεν μαζευομαστε κοντα στα σπιτια μας, ασε που τις περισσοτερες φορες εχουμε
παει νοτια, και εχω υποψιες για σιγονταρισμα απο qsis ή αλλου νοτιου κατοικου μερια στον 'προεδρο', να βρισκομαστε ολο προς Βουλιαγμενη πλευρα...
Η προταση μου ειναι πολυ πιο ρεαλιστικη και ευκολη, ο χωρος 'σηκωνει' ανετα
10-15 αυτοκινητα να μαζευτουν, εχει απο λιγη εως καθολου κινηση, μεγαλο πλατος και καλη ορατοτητα, και η διαδρομη (που ξερω τουλαχιστον) ειναι κυκλικη
και μπορει να επαναλαμβανεται αρκετα ευκολα για οσους το θελουν, συνολικου μηκους
8χλμ.
Μπορει επισης ανετα, με θεσπιση καποιων απλων κανονισμων, συνεση και σοβαροτητα να λειτουργησει και ως Touge διαδρομη οπως ανεφερα πιο πριν, και με χρηση
ψηφιακων μηχανων/καμερων για εσωτερικες/εξωτερικες ληψεις. -
παει νοτια, και εχω υποψιες για σιγονταρισμα απο qsis ή αλλου νοτιου κατοικου μερια στον 'προεδρο', να βρισκομαστε ολο προς Βουλιαγμενη πλευρα...Εγω ερχομαι αλλα την αλλη βδομαδα, και φυσικα εφοσον δεν κατσει καποιο ταξιδι..
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
παει νοτια, και εχω υποψιες για σιγονταρισμα απο qsis ή αλλου νοτιου κατοικου μερια στον 'προεδρο', να βρισκομαστε ολο προς Βουλιαγμενη πλευρα...Εγω ερχομαι αλλα την αλλη βδομαδα, και φυσικα εφοσον δεν κατσει καποιο ταξιδι..
Ωραια! Να και ενας 'Νοτιος' που ερχεται προς τα πανω, οχι σαν μερικους...
-
Εμένα με βολεύει ούτως ή άλλως βόρεια, απλά βρίσκω τη Χαλκίδα μια καλή εναλλακτική, τώρα που ανοίγει σιγά σιγά ο καιρός, στην περίπτωση που δεν πάμε για touge, στροφιλίκια, άναμμα φρένων, αδρεναλίνες στο max και άλλα τέτοια όμορφα.
-
Εμένα με βολεύει ούτως ή άλλως βόρεια, απλά βρίσκω τη Χαλκίδα μια καλή εναλλακτική, τώρα που ανοίγει σιγά σιγά ο καιρός, στην περίπτωση που δεν πάμε για touge, στροφιλίκια, άναμμα φρένων, αδρεναλίνες στο max και άλλα τέτοια όμορφα.Μα το καλο στην Touge διαδρομη ειναι το 'παιχνιδι' -λογω γλιστερου οδοστρωματος- με σχετικα υψηλοτερα περιθωρια ασφαλειας χαρις το μεγαλο φαρδος του δρομου, την ελαχιστη κινηση, και την καλη ορατοτητα. Αναμμα φρενων δεν παιζει εκει, εκτος αν ειναι αυτοσκοπος, αδρεναλινη και χαβαλε παντως εχει για ολες τις ιπποδυναμεις...
Δεν απορριπτω την Χαλκιδα, ισα-ισα η διαδρομη του Aι Γιαννη Ρωσου ειναι ΚΟΡΥΦΑΙΑ (την εχω κανει 2-3φορες ), και οπωσδηποτε πρεπει να κανονισουμε και εκει, απλα ειναι σαφως ΠΟΛΥ πιο μακρια σε σχεση με την διαδρομη μολις μετα την Παλαια Πεντελη, και οι πιθανοτητες κινησης ειναι μεγαλυτερες εκει στην Χαλκιδα, οπως επισης ειναι δυσκολοτερη και η ανασυγκροτηση με ολα τα αυτοκινητα για κουβεντα και επαναληψη της διαδρομης σε κοντινο σημειο. -
Εμένα με βολεύει ούτως ή άλλως βόρεια, απλά βρίσκω τη Χαλκίδα μια καλή εναλλακτική, τώρα που ανοίγει σιγά σιγά ο καιρός, στην περίπτωση που δεν πάμε για touge, στροφιλίκια, άναμμα φρένων, αδρεναλίνες στο max και άλλα τέτοια όμορφα.
Μα το καλο στην Touge διαδρομη ειναι το 'παιχνιδι' -λογω γλιστερου οδοστρωματος- με σχετικα υψηλοτερα περιθωρια ασφαλειας χαρις το μεγαλο φαρδος του δρομου, την ελαχιστη κινηση, και την καλη ορατοτητα. Αναμμα φρενων δεν παιζει εκει, εκτος αν ειναι αυτοσκοπος, αδρεναλινη και χαβαλε παντως εχει για ολες τις ιπποδυναμεις...
Δεν απορριπτω την Χαλκιδα, ισα-ισα η διαδρομη του Aι Γιαννη Ρωσου ειναι ΚΟΡΥΦΑΙΑ (την εχω κανει 2-3φορες ), και οπωσδηποτε πρεπει να κανονισουμε και εκει, απλα ειναι σαφως ΠΟΛΥ πιο μακρια σε σχεση με την διαδρομη μολις μετα την Παλαια Πεντελη, και οι πιθανοτητες κινησης ειναι μεγαλυτερες εκει στην Χαλκιδα, οπως επισης ειναι δυσκολοτερη και η ανασυγκροτηση με ολα τα αυτοκινητα για κουβεντα και επαναληψη της διαδρομης σε κοντινο σημειο.αφου διαβασα το θεμα χτες το βραδυ και ανοιξα google earth να δω το περιφημο ντραφι-ring, τελικα δεν κρατηθηκα και πηγα σημερα το απογευμα...! το εκανα μιαμιση φορα και πραγματικα ειναι ΤΕΛΕΙΟ..!!!! μονο στην ανηφορα πηγαινα σαν κοτα για γνωστους λόγους..! ειμαι μεσα
-
αν πατε ντραφι προσοχη στα ξαφνικα μπλοκα απο το πουθενα καθοτι οι κατοικοι 'δινουν' στεγνα τον 'ανωριμο - επικινδυνο κοντρακια'
το τμημα βρισκεται σε αποσταση 3 λεπτων και πλεον εδω και καιρο εχει ενισχυθει
το ντραφι ειναι κατα την γνωμη μου μονο για ενα γρηγορο περασμα περα δωθε και μετα καπνος.... -
Μικρός στο μάτι, μεγάλος στο... εχμ... μεταξόνιο.Μήπως θα έπρεπε να ξανασκεφτούμε και την παλαιότερη ιδέα για Χαλκίδα;
μέσα! τώρα με τον καλό καιρό πάμε να επισκεφτούμε τον φίλο μας τον dum!!!!
-
Πήγα πάντως πριν λίγο μια γρήγορη βόλτα στο Ντράφι για 2 γύρους. Γλύστρα παντού το οποίο είναι καλό ( ) και κακό σε όσους δε ξέρουν να αντιδράσουν. Γενικώς είναι πολύ fun αλλά κουράζει το αυτοκίνητο στο συνεχής φρενάρισμα σε κάποια σημεία. Ωραία ήταν
@ΓΚ δε σε πήρα τηλ γιατί ήταν πολύ γρήγορη βόλτα...ήμουν κοντά και πέρασα
Εξορμήσεις πάσης φύσεως πειραγμένων..!