-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
επισης εχει σχεση ο αριθμος των μεν αυτοκινητων που κυκλοφορουν στο δρομο με των δε?
(ο,τι κυκλοφορει πολυ περισσοτερο λογικο ειναι να εχει εμφανισει περισσοτερα περιστατικα )Θα μείνω μόνο στο μαθηματικό σκέλος
10 αυτ/τα με 3 προβλήματα = 30 %
1000 αυτ/τα με 300 προβλήματα = 30 %Από την στιγμή που το δείγμα είναι ικανοποιητικό δεν παίζει ρόλο πόσο μεγάλος είναι ο αριθμός .
Ειδικότερα όσο μεγαλύτερος ο αριθμός τόσο πιο ακριβές το αποτέλεσμα. -
το δειγμα των 10 αυτοκινητων μπορει να θεωρηθει εξισου αξιοπιστο με αυτο των 1000?
αν ηταν ετσι θα καναμε δημοσκοπησεις με τους φιλους μας
επειδη ομως δεν εχουμε επισημα στοιχεια απο αντιπροσωπειες ή εργοστασια αυτο που κυριως σχολιασα για να το ξεκαθαρισω ειναι το ποσα ατομα εχουν τα μεν και δε αυτοκινητα και ποσα μπαινουν στο internet για να γραψουν για τα προβληματα αυτων
ειναι λογικο να συναντας πολλαπλασια post στο νετ για tsi σε σχεση με αυτοκινητα αλλων εταιρειων
-
**Το να μην θες να το καταλάβεις δεν είναι δικό μου φταίξιμο . **
Αλλά θα προσπαθήσω .
το 10 και το 1000 μπήκαν ενδεικτικά.
βάλε 10,000 και 100.000 και θα έχεις το ίδιο αποτέλεσμα.
Επίσης μπορείς να βάλεις 1,000,000 και 10,000,000 πάλι τ ο ίδιο είναι .
Δεν έχω τόσους φίλους . -
ναι μονο που επειδη αυτο που λες δεν ειναι μαθηματικα , αλλα στατιστικη δε μπορει να κανεις αυθαιρετες αναγωγες με το ετσι θελω και μαλιστα παιρνοντας στοιχεια απο το internet οπου αυτοι που γραφουν εχουν συγκεκριμενα χαρακτηριστικα και δεν εκπροσωπουν απαραιτητα (βασικα σιγουρα) το συνολο των οδηγων
πχ τα saab που οπως λες τα εχουν κυριως μορφωμενοι γιατροι κτλ δεν θα μπουν στα φορα να πουν τα οποια προβληματα τους , ουτε εχουν σχεση με τον πιτσιρικα που παιρνει το tsi και το σκιζει
αρα ειναι διαφορετικη η πληροφορηση που μπορουμε να εχουμε για τη μια μαρκα και την αλλημε αυτη τη λογικη απο τα 10 ατομα στο φορουμ που εχουμε citroen οι 5 εχουμε προβληματα με το κιβωτιο , αλλα το 50 % των citroen σπανε κιβωτια
βεβαια ο 50αρης που παει σαν παναγια και δε μπαινει στους 4Τ δε θα μας πει ποτε τι προβλημα εχει βγαλει, αλλα με αυτη τη λογικη (του ψαχνω στο google) τα citroen σπανε αβερτα
-
1ο Δεν αναφέρθηκα πουθενά (σε κανένα ποστ 3ου) μόνο στο δικό σου ..... ξαναδιάβασε το ποστ.
2ο Δεν πήρα θέση για κανένα μοντέλο σε σχέση με τα προβλήματα του .... ξαναδιάβασε το ποστ.
3ο αυθαίρετο λοιπόν είναι το δικό σου συμπέρασμα .
4ο το ποσοστό είναι μαθηματικά και σε αυτό αναφέρθηκες .
5 Η στατιστική είναι κλάδος των εφαρμοσμένων μαθηματικών. Ας μην το εξηγήσω αυτό είναι απλό.
6ο Δεν μίλησα εγώ για το αγοραστικό κοινό ..... ξαναδιάβασε το ποστ.στα υπόλοιπα δεν θα αναφερθώ γιατί είναι δημιουργική στατιστική δική σου.
Αν θες να μαλώσεις κάντο μόνο σου .
-
εχεις δικιο ως προς το ποσοστο οπως φαινεται στο πρωτο quote που μου εκανες
**ομως ** , εκεινη τη στιγμη μιλουσαμε για φορουμ και ιντερνετ (κατι μου λεγε ο νονος για το vw forum)
και οταν διαβαζουμε στον internet συνηθως κρινουμε απο τον αριθμο των περιστατικων που διαβαζουμε
και λεω οτι αυτο ειναι λαθοςοταν κυκλοφορει πολυ περισσοτερο ενα αυτοκινητο ή μοτερ και οταν αυτοι που το οδηγουν ειναι πιο νεοι (ωστε να μπαινουν και στο internet , ειδικα αν μιλαμε για την ιντερνετικα καθυστερημενη χωρα μας) ειναι λογικο να βλεπεις ενα χαμο απο ποστ με προβληματα
ειναι πολλοι παραγοντες που παιζουν ρολο για το αν ενα αυτοκινητο μπορει να θεωρηθει ή οχι αξιοπιστο και σιγουρα ενα γρηγορο κοιταγμα στο ιντερνετ δε λεει ολη την αληθεια
φυσικα λεει πολλα, αλλα δεν ειναι και ο κανονας
μπορει για ενα αυτοκινητο να υπαρχει υπερμετρη πληροφορηση και για ενα αλλο σχεδον τιποτα
επισης κατι που εχω παρατηρησει απο το ιντερνετ ειναι και το φαινομενο του να φανταζονται πολλοι προβληματα εκει που δεν υπαρχουν
ελπιζω να καταλαβες τι θελω να πω αυτη τη φορα
-
χμμ, για να δούμε ......... το έπιασα ?
φταίει ....... ο nonos
Πλάκα κάνω
-
και βεβαια φταιει ο νονος
-
Παει το τοπικ
-
Μη τα βαζετε με Νονους...
Avensis Multidrive S vs C5 THP auto vs Passat DSG