-
Pro, είναι εύκολο: Ό,τι είναι εξακύλινδρο (κουπέ και σεντάν) είναι 114. Ό,τι είναι τετρακύλινδρο ή ντήζελ (δλδ μόνο σεντάν) 115. Όλες λέγονται /8 εξώ. (εδώ τις βαφτίζουμε αλλιώς αλλά δεν έχει και νόημα).
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Όλα αυτά στην Ελληνική αγορά των τεκμηρίων
......
Το Ελληνικό κράτος έχει αποδείξει πλέον ότι δεν μπορείς να βασιστείς σε αυτά που ισχύουν τώρα και να προγραμματίσεις τη ζωή σου και τις ενέργειές σου. Τώρα ένα κλασικό αυτοκίνητο με κάρτα FIVA ή FIA δεν είναι τεκμήριο. Μπορείς όμως να βασιστείς σε αυτό ή τον Ιούνιο θα σου πουν ότι καταργείται και η 2l Μερσεντές σου θα είναι πλέον 6-7Κ τεκμήριο;
Για αυτό ακριβώς και το έγραψα αυτό. Φυσικά, το τεκμήριο σε ένα αυτοκίνητο 2000κ.εκ. 40 ετών θα είναι χαμηλό (4400 για τις μη αντίκες) αλλά τα τέλη με την ασφάλεια θα είναι όσο να αγοράσεις ολόκληρο το αυτοκίνητο κάθε χρόνο ενώ οι βενζίνες... καλύτερα να μην το σκεφτόμαστε γιατί σε λίγο θα τις παίρνουμε με το δελτίο.
Σε καμία περίπτωση δε βολεύει για καθημερινό αυτοκίνητο αλλά μετά από ένα χρόνο φροντίδας και, πιθανώς, κάποιων επισκευών για αποκατάσταση της κατάστασής του θα μπορούσε να είναι ό,τι πρέπει ιστορικό με ειδικές πινακίδες.Έπειτα, ακόμα και στον αντίλογο έχω αντίρρηση... Δεν είναι μόνο τα τεκμήρια. Δυστυχώς η ζωή μας έχει αλλάξει και καλό είναι να το χωνέψουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα.
Όταν μπορείς να αγοράσεις αυτοκινητάκια 1200-1300κ.εκ. 5/6ετίας με 2 χιλιάρικα δεν έχει νόημα να συζητάμε για καθημερινή χρήση ιστορικού, οποιουδήποτε κυβισμού ή ηλικίας:- Αν έχεις ήδη καθημερινό, πολύ δύσκολα πλέον να μπορείς να συντηρήσεις και ένα επιπλέον ιστορικό με κανονικά νούμερα για την πλάκα σου.
- Αν δεν έχεις, κακά τα ψέματα, δεν μπορείς να βάζεις πλέον το χαβαλέ σου πάνω από την πρακτικότητα (εκτός και αν δε χρειάζεται να δουλεύεις ή δεν έχεις οικογένεια κλπ κλπ).
Σε προσωπικό επίπεδο σκεφτόμουν πολύ σοβαρά να σπρώξω το καθημερινό μου αυτοκίνητο που χάνει ένα κάρο λεφτά κάθε μέρα και να το αντικαταστήσω με ένα ιστορικό ίσης αξίας. Αυτή τη στιγμή σαν κίνηση θα ήταν ιδιαίτερα συμφέρουσα μιας και δεν έχω ανάγκη καθημερινής μετακίνησης (τα λίγα χιλιόμετρα που κάνω_που θα γίνουν ακόμη λιγότερα έτσι όπως πάμε_ θα τα έκανα άνετα με αυτό) ενώ μπορείς αποδεδειγμένα, πλέον, να βρεις πολύ καλές προσφορές στην Ελλάδα, τις οποίες θα μπορόυσε κανείς να τις εξαργυρώσει εύκολα στο εξωτερικό.
Αν αύριο χάσω τη δουλειά μου, όμως και καταφέρω, αν είμαι εξαιρετικά τυχερός, μετά από κόπο να βρω μια δουλειά στην άλλη άκρη της Αθήνας ή στα Οινόφυτα, τι θα κάνω ακριβώς; Θα πηγαίνω κάθε μέρα με τη fulvia ή την 912 στη δουλειά (μη μου πείτε για ΜΜΜ...) ; -
Άλεξ, είπες Fulvia;
-
Ο χρήστης Fulvia 3 έγραψε:
Άλεξ, είπες Fulvia;Μου πέρασε από το μυαλό...Αν εκποιούσα τη σκοντάρα, βεβαίως...
Δυστυχώς, δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα στη δουλειά και η προοπτική του να κάνω το Γύρο Της Αθηνας Σε Μια Ωρα Καθε Μερα σε λίγο καιρό είναι ένα από τα αισιόδοξα, θα έλεγα, σενάρια. -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Θα πηγαίνω κάθε μέρα με τη fulvia ή την 912 στη δουλειά (μη μου πείτε για ΜΜΜ...) ;Γιατί σου φαίνεται τόσο περίεργο Αλέξανδρε; Πριν μερικά χρόνια αυτό γινόταν, και δεν μιλάμε για την εποχή των σπηλαίων.
Εκτός κι αν έχεις αποφασίσει ότι εσύ (και η οικογένειά σου, αν είναι το μοναδικό αυτοκίνητο) ότι δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς κλιματισμό και ηλεκτρικά παράθυρα, κάτι το οποίο είναι σεβαστό και κατανοητό.Αν κάποιος βρίσκει ενδιαφέρον στη χρήση και όχι απλά στην κατοχή ενός ιστορικού, και μπορεί να αναλάβει μόνος του τη συντήρηση (όχι μόνο με την οικονομική έννοια του όρου), το συνολικό κόστος, συμπεριλαμβάνοντας και το αρχικό κόστος αγοράς και τη μείωση της αξίας, είναι κατά πολύ μικρότερο σε σχέση με ένα σύγχρονο. Αυτό είναι κοινό μυστικό στο εξωτερικό. Βέβαια μιλάω για ιστορικό που μπορεί να ανταπεξέρθει σε καθημερινή χρήση, εξωτικά και μοντέλα του μεσοπολέμου δεν παίζουν, και φυσικά να είναι σε ικανή κατάσταση για κάτι τέτοιο. Αυτοκίνητα δουλεμένα που τα έχουν φάει τα ψωμιά τους πάλι δεν κάνουν.
Όσο για το χρόνο που πρέπει να διαθέτεις, πάλι και εδώ τα πράγματα δεν είναι απαγορευτικά. Από τη στιγμή που έχεις κάτι που είναι σε αξιοπρεπή κατάσταση, το να διαθέτεις 1-2 ώρες την εβδομάδα για τα βασικά δεν είναι τίποτε. Σκέψου μόνο πόσες ώρες περνάμε κάθε εβδομάδα στο ίντερνετ διαθέτοντας χρόνο πάλι για την ίδια ασχολία. Βέβαια το να καθόμαστε στον υπολογιστή, χαζεύοντας βιντεάκια και αγγελίες και σχολιάζοντας στο φόρουμ είναι πιο εύκολο από το να κατέβουμε στην πυλωτή για να γρασσάρουμε τους σταυρούς του κεντρικού και να ξεπλύνουμε τα αλάτια κάτω από τα φτερά. Δύσκολο πράγμα η αδράνεια... -
Ο χρήστης Fulvia 3 έγραψε:
Άλεξ, είπες Fulvia; -
O Δημήτρης έχει κάνει πράξη την καθημερινή χρήση του κλασικού εδώ και πολύ καιρό. Κι εγώ πλέον το ίδιο κάνω. Καθημερινά μου αυτοκίνητα είναι το Α112 και το Μίνι εναλλάξ. Ειδικά το Α112 δεν ζητάει τίποτα, δεν παθαίνει τίποτα (φτου, φτου), καίει 9.7L/100km μέσα στην πόλη, που δεν είναι και τόσο άσχημα, παρκάρει παντού και το ευχαριστιέμαι. Το Μίνι, ε, όλο και κάτι παθαίνει, αλλά τέλος πάντων. Όμως είδα ένα Μίνι μετά από μετωπική που δεν είχε μείνει τίποτα (ούτε κι ο οδηγός) από την μεσαία κολώνα και εμπρός και τρόμαξα. Ωραία τα λέμε όλα αυτά, εμείς μπορεί να κάνουμε την κάβλα μας αλλά όταν μπαίνει και η οικογένεια στη μέση δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα......
-
Νικο εχεις δικιο απολυτο σε αυτα που γραφεις και εγω τη φοβαμαι την περιπτωση συγκρουσης με το μινι ειδικα το βραδυ στη Μαραθωνος που γυρναω σπιτι.Οσο για τις βλαβες . . . .καθε μερα με το μινι ειναι και μια νεα περιπετεια!
-
Νίκο, με το Μίνι μάλλον φταίει που κάποια πράγματα δεν φτιάχνονται μια και καλή.
Είναι πολύ απλό για να μην είναι αξιόπιστο.
Όσο για τον κίνδυνο, όλα είναι σχετικά. Η ζωή δεν είναι τυποποιημένη, και κανένας δεν σου εγγυάται ότι αν έχεις ατύχημα, θα γίνει με τέτοιο τρόπο που θα σε καλύπτουν ή δεν θα σε καλύπτουν οι προδιαγραφές ασφάλειας του αυτοκινήτου σου. Αν έβλεπες ένα ίδιο με το σύγχρονο που έχεις και που 'δεν έχει μείνει τίποτα', τι θα σκεφτόσουν; Ότι καλά θα είναι από 'δω και πέρα να κυκλοφορείς με ΤΟΜΠ;
Δεν πρέπει βέβαια να αμελείς τα βασικά, δεν αφήνεις τα παιδιά χύμα μέσα, άσχετα αν εμείς μεγαλώσαμε έτσι, τα δένεις στο κάθισμά τους και ξεκινάς. -
Ο χρήστης istorikos6 έγραψε:
και ομως οι φωτο της γαλαζια μερκ ειναι ψιλοφρεσκες ... την εχω τσεκαρει και απο οτι θυμαμαι δουλευε και μια χαρα.ο.κ ,δεν αντιλεγω,απλα με εντυπωσιασαν τα σηματα κυκλοφοριας (αρχες '90)στο παρμπριζ
-
Ο χρήστης P6B έγραψε:
Νίκο, με το Μίνι μάλλον φταίει που κάποια πράγματα δεν φτιάχνονται μια και καλή.
Όσο για τον κίνδυνο, όλα είναι σχετικά. Η ζωή δεν είναι τυποποιημένη, και κανένας δεν σου εγγυάται ότι αν έχεις ατύχημα, θα γίνει με τέτοιο τρόπο που θα σε καλύπτουν ή δεν θα σε καλύπτουν οι προδιαγραφές ασφάλειας του αυτοκινήτου σου. Αν έβλεπες ένα ίδιο με το σύγχρονο που έχεις και που 'δεν έχει μείνει τίποτα', τι θα σκεφτόσουν; Ότι καλά θα είναι από 'δω και πέρα να κυκλοφορείς με ΤΟΜΠ;
Δεν πρέπει βέβαια να αμελείς τα βασικά, δεν αφήνεις τα παιδιά χύμα μέσα, άσχετα αν εμείς μεγαλώσαμε έτσι, τα δένεις στο κάθισμά τους και ξεκινάς.Οι βασικές προφυλάξεις είναι αυτονόητες αλλά και πάλι, επειδή ό,τι να κάνεις εσύ υπάρχουν και οι ...απέναντι, δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς ότι ένα σύγχρονο αυτοκίνητο προσφέρει απείρως μεγαλύτερη ασφάλεια. Ειδικά για την συγκεκριμένη περίπτωση που αναφέρομαι, που μέσα στην πόλη έφυγε ο άλλος από απέναντι και τον έλιωσε τον Μινάκια, το πιο πιθανό είναι να είχε γλιτώσει μέσα σε ένα σύγχρονο αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Cheap thrillsπαιδια πηγα το ειδα καταρχην ειναι 280 μετατροπαρα και στην αρχη το ζητουσε 3χιλιαρικα ακατεβατα τωρα ομως προσγηωθηκε στην πραγματικοτητα
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Δεν πρέπει βέβαια να αμελείς τα βασικά, δεν αφήνεις τα παιδιά χύμα μέσα, άσχετα αν εμείς μεγαλώσαμε έτσι, τα δένεις στο κάθισμά τους και ξεκινάς.Οι βασικές προφυλάξεις είναι αυτονόητες αλλά και πάλι, επειδή ό,τι να κάνεις εσύ υπάρχουν και οι ...απέναντι, δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς ότι ένα σύγχρονο αυτοκίνητο προσφέρει απείρως μεγαλύτερη ασφάλεια. Ειδικά για την συγκεκριμένη περίπτωση που αναφέρομαι, που μέσα στην πόλη έφυγε ο άλλος από απέναντι και τον έλιωσε τον Μινάκια, το πιο πιθανό είναι να είχε γλιτώσει μέσα σε ένα σύγχρονο αυτοκίνητο.
Κατανοώ απόλυτα τον προβληματισμό του Νίκου. Το γεγονός ότι εμείς θέλουμε να κάνουμε την πλάκα μας δε μας δίνει το δικαίωμα να στερήσουμε τα βασικά πλεονεκτήματα ενός σύγχρονου αυτοκινήτου και από την οικογένειά μας (πρωτίστως την ασφάλεια και δευτερευόντως την άνεση).
Από την άλλη, ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ πως ένα παλαιό αυτοκίνητο, όσο καλοδιατηρημένο και αν είναι, μπορεί να ανταπεξέλθει σε πραγματικές συνθήκες κίνησης στην Αθήνα (π.χ. να κάτσει 50 λεπτά σταματημένο στο ποτάμι) σε καθημερινή πάντα βάση. Επιπλέον, αυτό που λέτε για το χρόνο που πρέπει κανείς να επενδύει στο αυτοκίνητό του σε μια τέτοια περίπτωση αλλά και την πιθανότητα να χρειαστεί να αντιμετωπίσει κάθε τόσο ένα μικρό πρόβλημα (απολύτως μέσα στο πρόγραμμα), πραγματικά με κάνει να νιώθω πως ζω μόνος μου σε έναν εργασιακό μεσαίωνα, όπου δεν υπάρχει η παραμικρή
ανοχή σε 'περιέργειες' αυτού το τύπου που πιθανώς να σου στερήσουν τη δυνατότητα να είσαι ακριβής στο ωράριό σου, συμπεριφορά που εισπράττω καθημερινά στη δουλειά μου.
Με άλλα λόγια ναι, αλλά υπο προϋποθέσεις (χώρου, στον οποίο κυκλοφορείς και χρόνου, τον οποίο διαθέτεις) και όχι για όλους τους ανθρώπους και όλες τις ηλικίες.Μανίτσα, πέφτεις από τα σύννεφα, ε; Στα κυβικά αυτά και δεδομένου ότι το σκαθάρι δεν είναι για να φρενάρεις από τα 60 και πάνω, η fulvia θα ήταν η μοναδική επιλογή μου (το έχω ξανγράψει άλλωστε... νομίζω, δηλαδή...).
-
εχεις κατσει ποτε στη θεση του οδηγου μιας φλουβιας?
δεν εχω κατσει σε χειροτερη. -
http://www.car.gr/2192278 ακριβουτσικη
-
Ο χρήστης ronnie έγραψε:
A 112Επίσης:
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2167169/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2062262/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2082226/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2095304/
http://www.tpauto.gr/store/car_ads_arti ... leID=51672
Προφανώς και πρόκειται για κάποιου είδους έμπορο. Στο μυαλό μου πάει ότι πρόκειται για κάποιον υπάλληλο? συγγενή? ή ιδιοκτήτη μάντρας στον Ασπρόπυργο? Δεν έχω καταλάβει απο ποια μάντρα είναι, γιατί κανένα απο αυτά τα αυτοκίνητα δεν έχω δει ζωντανό...
Το σίγουρο είναι ότι έχει γνώσεις...οι τιμές του αν πέρνουν παζάρι είναι πολύ καλές για εκίνηση. Το θετικό για μένα είναι ότι κάνει απλά εμπόριο ο άνθρωπος και δεν είναι πικραμένος επίδοξος κλασσικοάρρωστος που ξεκίνησε μία ανακατασκευή που στην πορεία ανακάλυψε τέρατα... -
Ο χρήστης Lef205 έγραψε:
εχεις κατσει ποτε στη θεση του οδηγου μιας φλουβιας?
δεν εχω κατσει σε χειροτερη.Έχω οδηγήσει πολλές φορές τη φούλβια ενός παλιού φίλου, καμιά 10ριά χρόνια πριν (κουπέ φουλβια3). Μάλιστα έχω πάει και σε ρεγκιουλάριτυ ράλλυ με αυτή (κολοκύθια δλδ βόλτες έκοβα)!
Πέρα από τα προβληματικά φρένα (του συγκεκριμένου αυτοκινήτου) βρήκα τη θέση οδήγησης μια χαρά και ασφαλώς το αυτοκίνητο μου ταίριαζε πολύ περισσότερο από το αντίστοιχο alfa (Alpha Romaio tzounior velocia scalopatina, παρόλο που έχω συνηθίσει τα πετάλια που σου πετιόνται σα να-μην-πω-τι από κάτω )! Καταπληκτικό τιμόνι, ευχρηστο σαζμαν και εξαιρετικό ζύγισμα.... Δυστυχώς αυτή η συγκεκριμένη, που είχα την ευκαιρία να τη ζήσω, είχε τις σκατένιες μη-ρυθμιζόμενες ζώνες και αναγκαζόμουν να κάνω το λόρδο καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού.
Ψάχνοντας για αυτοκίνητο ήδη από το '96-'97 η φούλβια ήταν από τα πρώτα πρώτα στη λίστα μου...καθώς και
πέρσι, τέτοια εποχή, που έψαχνα για αυτοκίνητο ήταν η πρώτη μου επιλογή και είδα τις περισσότερες φούλβιες της αγοράς σε περίοδο ενός μήνα (πολλές από αυτές είναι στις αγγελίες που ακόμα βλέπουμε). Δυστυχώς καμία δεν άξιζε πραγματικά τα λεφτά της (εκτός ίσως από αυτή του Σωτήρη αλλά φοβήθηκα τις επισκευές) και από ό,τι βλέπω εξακολουθούν να μην υπάρχουν πραγματικά καλά αυτοκίνητα στην αγορά. Ευχαρίστως θα άλλαζα το επιπλο-μερσεντές μου με ένα καλό φούλβια, πάντως... -
-
Ο χρήστης w110finback stro έγραψε:
http://www.car.gr/2192278 ακριβουτσικηΑυτή είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που ξέφυγαν το νυστέρι... είναι 220b και τα φαναράκια πίσω είναι τα σωστά. Το 230 με προβληματίζει λίγο...
Ξύλινες κουπαστές είχε μόνο η 112. Τουλάχιστον έχει τις σωστές ζάντες...
Ίσως αξίζει να το δει κανείς και αν είναι μετατροπή το μοτέρ από /8 ίσως είναι καλός μοχλός για να ρίξεις την τιμή της (βρίσκεις εύκολα τέτοιο μοτέρ αλλά και να το αφήσεις είναι ίδια στη φάτσα). -
Ο χρήστης KP61 έγραψε:
Του Θανάση είναι φυτό εσωτερικού χώρου και την έχει για ντεκόρ...10 χρόνια ακούω για αυτή και ποτέ δεν την έχω δει...
Ανησυχώ που σε βλέπω εδώ, Ευάγγελε... δεν πήγατε τελικά; (εμένα με έφτυσε ο δικός σου). -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Ανησυχώ που σε βλέπω εδώ, Ευάγγελε... δεν πήγατε τελικά; (εμένα με έφτυσε ο δικός σου).
ειμαστε με πυρετο αλεξ, εγω τωρα ειμαι οκ, αλλα η φιλη σου ακομα χαλια. στεναχωρηθηκαμε πολυ γιατι ''ανησυχισαμε'' και την υπολοιπη παρεα, που ευτυχως πηγε.
Κλασσικα αυτοκίνητα αγγελιών