-
Έχω πάρει ένα αυτοκίνητο αγροτικό και δεν μπορώ να βγάλω πινακίδες σε αυτό γιατί είμαι καινούργιος αγρότης ( έκανα εγγραφή στην εφορία σαν αγρότης ιδικού καθεστώτος πρην ένα μηνά) και μου ζητούν να έχω στην περσινή δηλώσει κάποιο εισόδημα αγροτικό, όπου δεν έχω κάτι τέτοιο γιατί τώρα ξεκινώ αυτό το επάγγελμα και δεν είχα στην κατοχή μου κάποιο χωράφι για να καλλιεργήσω.
Ξέρεται μήπως υπάρχει κάτι άλλο για να κάνω και να βγάλω πινακίδες στο αυτοκίνητο μου? -
Έχω πάρει ένα αυτοκίνητο αγροτικό και δεν μπορώ να βγάλω πινακίδες σε αυτό γιατί είμαι καινούργιος αγρότης ( έκανα εγγραφή στην εφορία σαν αγρότης ιδικού καθεστώτος πρην ένα μηνά) και μου ζητούν να έχω στην περσινή δηλώσει κάποιο εισόδημα αγροτικό, όπου δεν έχω κάτι τέτοιο γιατί τώρα ξεκινώ αυτό το επάγγελμα και δεν είχα στην κατοχή μου κάποιο χωράφι για να καλλιεργήσω.
Ξέρεται μήπως υπάρχει κάτι άλλο για να κάνω και να βγάλω πινακίδες στο αυτοκίνητο μου? -
Θα πάς να βρείς ένα δικηγόρο να σου βγάλει ένα χαρτι ότι έχεις αναλάβει να φροντίζεις την περιουσία κάποιου άλλου αγρότη. Υπολόγιζε ένα 200άρη ευρώ και καθάρησες.
-
Φίλε Τρίκαλε για να καταλάβω, δεν μπορείς να πάρεις καθόλου πινακίδες ή δε μπορεί να βγει αγροτική άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου; Αυτό που σου λέει ο megane98hp μπορεί να γίνει και με μια υπεύθυνη δήλωση από κάποιον ότι δουλεύεις στα χωράφια του. Η εφορία νομίζω θα τη δεχτεί. Αν θες όμως να βγει αγροτικό το αυτοκίνητο είναι άλλες οι διαδικασίες.
-
Ο χρήστης mjr έγραψε:
Φίλε Τρίκαλε για να καταλάβω, δεν μπορείς να πάρεις καθόλου πινακίδες ή δε μπορεί να βγει αγροτική άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου; Αυτό που σου λέει ο megane98hp μπορεί να γίνει και με μια υπεύθυνη δήλωση από κάποιον ότι δουλεύεις στα χωράφια του. Η εφορία νομίζω θα τη δεχτεί. Αν θες όμως να βγει αγροτικό το αυτοκίνητο είναι άλλες οι διαδικασίες.Νομίζω Και τα δυο είναι το εύδιο πράγμα, εγώ θέλω να βγάλω πινακίδες στο αυτοκίνητο μου ως αγροτικό και να πληρώνω τέλει κυκλοφορίας τον χρόνο 88€ οπός είναι φέτος.
Μου έχουν πει την διαδικασία αυτή που πρέπει να ακόλουθης για να δηλώσω το αυτοκίνητο ως αγροτικό.- Θα πρέπει να δηλωθώ στο μητρώο αγροτών στην νομαρχία μου, όπου για να γίνει αυτό χρειάζεται **Ε1, Ε9, εκκαθαριστικό **που θα πρέπει να φαίνεται κάποιο αγροτικό εισόδημα μέσα (φέτος μπορώ να βάλω τα δυο μισθωτήρια που έχω από τα δυο χωράφια που έχω νοικιάσει), μια βεβαίωση από τον δήμο για μόνιμη κατοικία και βιβλιάριο ΟΓΑ.
- Και μετά την εγγραφή στο μητρώο αγροτών μπορώ να πάω στο υπουργείο μεταφορών και να βγάλω πινακίδες στο αυτοκίνητο.
Ακόμα μου έχουν πει ότι αν κάνω κάποια συμπληρωματική δήλωση και βάλω κάποιο εικονικό εισόδημα στην δήλωση του 2008 δεν θα μου την δεχτούν στο υπουργείο μεταφορών (έχει γίνει σε πόλους αυτό)
-
Ο χρήστης trikalos_1977 έγραψε:
Φίλε Τρίκαλε για να καταλάβω, δεν μπορείς να πάρεις καθόλου πινακίδες ή δε μπορεί να βγει αγροτική άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου; Αυτό που σου λέει ο megane98hp μπορεί να γίνει και με μια υπεύθυνη δήλωση από κάποιον ότι δουλεύεις στα χωράφια του. Η εφορία νομίζω θα τη δεχτεί. Αν θες όμως να βγει αγροτικό το αυτοκίνητο είναι άλλες οι διαδικασίες.
Νομίζω Και τα δυο είναι το εύδιο πράγμα, εγώ θέλω να βγάλω πινακίδες στο αυτοκίνητο μου ως αγροτικό και να πληρώνω τέλει κυκλοφορίας τον χρόνο 88€ οπός είναι φέτος.
Μου έχουν πει την διαδικασία αυτή που πρέπει να ακόλουθης για να δηλώσω το αυτοκίνητο ως αγροτικό.- Θα πρέπει να δηλωθώ στο μητρώο αγροτών στην νομαρχία μου, όπου για να γίνει αυτό χρειάζεται **Ε1, Ε9, εκκαθαριστικό **που θα πρέπει να φαίνεται κάποιο αγροτικό εισόδημα μέσα (φέτος μπορώ να βάλω τα δυο μισθωτήρια που έχω από τα δυο χωράφια που έχω νοικιάσει), μια βεβαίωση από τον δήμο για μόνιμη κατοικία και βιβλιάριο ΟΓΑ.
- Και μετά την εγγραφή στο μητρώο αγροτών μπορώ να πάω στο υπουργείο μεταφορών και να βγάλω πινακίδες στο αυτοκίνητο.
Ακόμα μου έχουν πει ότι αν κάνω κάποια συμπληρωματική δήλωση και βάλω κάποιο εικονικό εισόδημα στην δήλωση του 2008 δεν θα μου την δεχτούν στο υπουργείο μεταφορών (έχει γίνει σε πόλους αυτό)
Σωστά, πρέπει να γραφτείς στο μητρώο αγροτών και να προσκομίσεις τα δικαιολογητικά που ανέφερες, συν ένα διπλότυπο γύρω στα 5 €. Τώρα, αν κάνεις συμπληρωματική δήλωση Ε1 έχει πρόστιμο 40 €. Αφού την κάνεις θα την προσκομίσεις στη διεύθυνση αγροτικής ανάπτυξης. Από εκεί θα σου δώσουν βεβαίωση ότι δικαιούσαι έκδοση αγροτικής άδειας. Στη διεύθυνση συγκοινωνιών δε θα σου ζητήσουν τίποτα παραπάνω. Υπάρχει και ο τρόπος να παρακάμψεις όλη αυτή τη διαδικασία: πληρώνεις στην εφορία 120 € (τα 120 σαν πρόστιμο ότι και καλά δεν είσαι αγρότης, έχεις άλλη ασφάλιση κ.λ. αλλά χρειάζεσαι αγροτικό)και πας στη διεύθυνση συγκοινωνιών και βγάζεις αγροτική άδεια.
-
Το τελευταίο που μου είπες με ενδιαφέρει περισσότερο, έχω πάει στην εφορία και έχω κάνει έναρξη σαν αγρότης ειδικού καθεστώτος, και είναι το μόνο και κύριο επάγγελμα μου(Και δεν έχω ασφάλεια σε άλλο φορέα όπως ΙΚΑ), τι πρέπει να κάνω ακριβώς γιατί δεν το κατάλαβα καλά.
-
Τα μισθωτήρια που έχω αυτήν την στιγμή είναι για το έτος 2009 και όχι το 2008 που έχω κάνει την φορολογική μου δήλωση, όποτε με αυτά δεν μπορώ να κάνω συμπληρωματική δήλωση. Αλλά θα πρέπει να βρω κάποιον να κάνουμε μια εικονική μίσθωση για το 2008 και να πληρώσουμε και οι δυο πρόστιμο στην εφορία και αυτό είναι λίγο δύσκολο να βρεις κάποιον για να στο κάνει αυτό, μετά στο υπουργείο μεταφορών αν κάνεις συμπληρωματική δήλωση δεν το δέχονται αυτό, στον τελευταίο χρόνο τους απορρίπτουν αυτούς.
-
Απλά δε βγάζεις ούτε μητρώο αγρότη ούτε κάνεις καμία τέτοια διαδικασία. Πας στην εφορία, τους λες ότι αγόρασες ένα αγροτικό αυτοκίνητο και ότι θες να εκδόσεις άδεια αγροτικού. Πληρώνεις 120 € σου δίνουν το χαρτί που θες και πας στο συγκοινωνιών για πινακίδες.
Όσο για τη μίσθωση που λες μπορείς να παρουσιάσεις μισθωτήρια άνευ χρηματικού ποσού λόγω συγγένειας, π.χ. από τον πατέρα σου. -
Και τώρα που έχω ξεκινήσει και έχω γραφτή στην εφορία σαν αγρότης, τι γίνεται?
Δεν έχω κάποιο συγγενή 1 βαθμού όπου να έχει στην κατοχή του κάποια χωράφια, η μανά μου έχει αλλά έχει πάρει ο αδελφός μου ένα αγροτικό στο όνομα της μάνας μου. -
Βιάστηκες........
-
Κάτι θα γίνεται στην Ελλάδα ζούμε !!!
-
Ρε παιδια για καποιον που** δεν ειναι αγροτης** και θελει να αγορασει ενα suv diesel το οποιο και θελει να δηλωσει ως αγροτικο(αν γινεται) ωστε να επωφελειται απο τα χαμηλα τελη κυκλοφοριας,ασφαλεια κλπ υπαρχει καποιος τροπος να γινει?
Τι πρεπει να κανει ωστε να καταλογιζεται σαν αγροτης ασχετως αν δεν ειναι το επαγγελμα του. -
Ο χρήστης harmim έγραψε:
Ρε παιδια για καποιον που** δεν ειναι αγροτης** και θελει να αγορασει ενα suv diesel το οποιο και θελει να δηλωσει ως αγροτικο(αν γινεται) ωστε να επωφελειται απο τα χαμηλα τελη κυκλοφοριας,ασφαλεια κλπ υπαρχει καποιος τροπος να γινει?
Τι πρεπει να κανει ωστε να καταλογιζεται σαν αγροτης ασχετως αν δεν ειναι το επαγγελμα του.Νομιζω πρεπει να εχεις χωραφια και να ασφαλιζεσαι στον ΟΓΑ αλλιως το ξεχνας.
-
Ο χρήστης harmim έγραψε:
Τι πρεπει να κανει ωστε να καταλογιζεται σαν αγροτης ασχετως αν δεν ειναι το επαγγελμα του.Suv πως θα το δηλωσεις αγροτικο;Θα πρεπει να εχει καροτσα.Ισως ενα διπλοκαμπινο;
Αν δεν εισαι αγροτης ομως δεν μπορεις να εχεις αγροτικο.Αν κανεις σαν βασικο επαγγελμα τον αγροτη και το αλλο ως δευτερευον; Ο λογιστης σου ξερει καλυτερα βεβαια. -
Eνα SUV που μπορει να δηλωθει ως αγροτικο ειναι η Cadillac Escalade με την καροτσα.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Eνα SUV που μπορει να δηλωθει ως αγροτικο ειναι η Cadillac Escalade με την καροτσα.http://www.thesupercars.org/wp-content/ ... calade.jpg αυτο λες ε;Εγω το κατέταξα στα διπλοκαμπινα
-
Ναι!!!
-
Νόμιζα ότι απαγορευεται από τον κανονισμό να συμβουλεύουμε στο πως μπορεί να παρανομήσει κάποιος...
Αγροτικό αυτοκίνητο