-
Καλησπέρα σε όλους,
Ερευνώντας την καλύτερη επιλογή για το Ζ4 2.0 που ετοιμάζομαι να πάρω, έμαθα για το operating leasing ('Λειτουργική-Μακροχρόνια Μίσθωση') - Συγκεκριμένα είδα την DiRENT. Πιστεύω θα είναι καλή επιλογή στην περίπτωση μου καθώς εχω ιδρύσει μια μικρή επιχείρηση και με βολεύει φορολογικά.
Υπάρχει καποιος που να εχει μισθώσει με αυτό τον τρόπο κάποιο αυτοκίνητο με ή χωρίς εξαγορά;
Υπάρχουν ψιλά γράμματα και σημεία που θέλουν προσοχή εκτός απο τα προφανή;
Ευχαριστώ
-
Καλησπέρα σε όλους,
Ερευνώντας την καλύτερη επιλογή για το Ζ4 2.0 που ετοιμάζομαι να πάρω, έμαθα για το operating leasing ('Λειτουργική-Μακροχρόνια Μίσθωση') - Συγκεκριμένα είδα την DiRENT. Πιστεύω θα είναι καλή επιλογή στην περίπτωση μου καθώς εχω ιδρύσει μια μικρή επιχείρηση και με βολεύει φορολογικά.
Υπάρχει καποιος που να εχει μισθώσει με αυτό τον τρόπο κάποιο αυτοκίνητο με ή χωρίς εξαγορά;
Ευχαριστώ
-
Καλησπέρα σε όλους,
Ευχαριστώ
-
....Eφοσον έχεις δική σου επιχείρηση το leasing σε συμφέρει αρκετά....
Μερικοί λόγοι είναι :
Πρώτα απ'ολα το μηνιαίο μίσθωμα εκπίπτει....2ον Τα σερβις,λαστιχα,ασφαλειες κλπ και αυτά συμπεριλαμβάνονται....
3ον Σε συμφέρει να το πάρεις με εξαγορά....Στο τέλος του συμβολαίου (3-4 χρόνια) θα το πάρεις σε ιδιαίτερα μικρή τιμή π.χ.12,000 για Ζ4, και θα μπορείς να την πουλήσεις τουλάχιστον τα διπλάσια.....
4ον παίζει ρόλο το πόσα χιλιόμετρα κάνεις τον χρόνο.....Όσο πιο πολλά τόσο πιο μεγάλο το μίσθωμα καθώς αυξάνεται η συχνότητα των σερβις,ελαστικων και λοιπών αναλώσιμων.....Για γύρω στα 20,000 το χρόνο είναι νορμάλ πάντως....... Τα χιλιόμετρα που κανεις ή θα κανεις τα δηλωνεις στην αρχη και οφειλεις να τα τηρεις....Αλλιως θα εχεις μια μικρη επιβαρυνση για τα εξτρα χιλιομετρα....
5ον Το αμαξι οτιδηποτε παθει ειναι ασφαλισμενο με μεικτη, και αν σπασει -χαλασει κλπ στο αλλαζουν
.....Υπαρχουν πολλοι λογοι αλλα γενικοτερα να ξερεις πως συμφερει που εχεις δικη σου επιχειρηση....Καθως το μισθωμα το περνας σαν εξοδα, οποτε και το φορολογ. εισόδημα σου μειώνεται..........
YΓ. Ενας εξτρα λογος ειναι πως οτι και μ$$#$ κανεις, το αμαξι δεν μπορουν τα στρουμφ να στο κατασχεσουν, καθως εσυ το εκμισθωνεις και δεν ειναι δικο σου, μεχρι να το εξαγορασεις......
-
Καταρχην μιλάμε μόνο για εταιρεία φυσικα.
Απο αποψη συγκρισης εξόδων, το leasing γενικα δεν συμφέρει, εκτός αν το θες για 3 χρόνια οπότε παίζεται ντέρμπυ,στα 5 κερδιζει ο παραδοσιακός τρόπος.
Αν εχεις εταιρεία και ψάχνεις απεγνωσμένα να βάλεις έξοδα,τότε εχεις και αυτο το παραπλευρο όφελος.Επισης οσον αφορα τις πινακιδες και την κατασχεση του αυτοκινητου ειναι λιγο φλου τα πράγματα,αλλα ας πουμε οτι εχεις και απο εκει ενα παραπλευρο οφελος.
Το πιο σπαστικο στο leasing ειναι οτι προσπαθουν να σε υποχρεώσουν να πας στο Χ συνεργείο,να βαλεις τα Υ λαστιχα κ.ο.κ Το καλο ειναι οτι τα αυτοκινητα του leasing στα συνεργεία τα προσεχουν πιο πολυ απο τα ιδιωτικά.
Το πολυ καλο ειναι οτι τα εχεις όλα προπληρωμένα και ειναι ολα στα τετοια σου,δεν πα να το κρατανε στο συνεργείο 5 μέρες για να αλλαξουν τασάκι,εσυ δεν πληρώνεις μία.Δεν πα να το κλεψουνε,εσυ θα παρεις αλλο. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
.....Το πιο σπαστικο στο leasing ειναι οτι προσπαθουν να σε υποχρεώσουν να πας στο Χ συνεργείο,να βαλεις τα Υ λαστιχα κ.ο.κ Το καλο ειναι οτι τα αυτοκινητα του leasing στα συνεργεία τα προσεχουν πιο πολυ απο τα ιδιωτικά.....Ναι αλλα τα ελαστικα δεν μπορει να ειναι ''Β''.... Ειναι ακριβως ο ιδιος τυπος και μαρκα με αυτα που αρχικα φοραει το αμαξι....
Τωρα αν εσυ θες κατι υπερβολικο δεν στο καλυπτουν και δινεις την διαφορα.....
Οσο για τα συνεργεια ειναι λογικο, γιατι οι εταιριες ειναι συμβεβλημενες με συγκεκριμμενα ωστε να επιτυγχανουν καλυτερες τιμες........ -
Συν το ότι όσο καιρό είναι το αμάξι στο συνεργείο έχεις αυτοκίνητο αντικατάστασης! Δεν ξεμένεις ποτέ χωρίς αμάξι...
Σε εταιρεία γενικά πιστεύω ότι συμφέρει το leasing... Σε ιδιώτη δεν νομίζω...
-
Προσοχη με τη νομικη μορφη της εταιριας γιατι νομιζω οτι μονο στις ΑΕ και ΕΠΕ εκπιπτει 100% το μισθωμα. Στις ΟΕ και ΕΕ εκπιπτει μονο το 25% της αξιας του μισθωματος και μαλλον δεν συμφερει. Το εψαχνα και γω τοτε για αυτοκινητο αξιας 40000
-
Ρωτηστε οπωσδηποτε τον λογιστη σας.Καθε εξοδο που κανει μια εταιρια ανεβαζει καποια αλλα μεγεθη π.χ. μεγεθος απογραφης.
-
tsardaklis
νομίζω οτι αυτό που λες αφορά ενα διαφορετικο είδος μίσθωσης, στο operating leasing αποτι είδα στο dirent.gr εκπίπτουν
Διαβαζοντας παντως ολες τις αποψεις σας πιστευω οτι θα ειναι η καλύτερη λύση, περιμένω feedback και απο τη λογίστρια να δω πως θα προχωρήσω.
Πληρωνουμε που πληρωνουμε τοσους φορους και τοσα αλλα για την εταιριουλα, ας φανεί χρήσιμη και σε κάτι
μενει να δω ποσο θα χρεώσουν παραπάνω απο τις 40.000 που βγαίνει το Ζ4 τελική....
-
Ο χρήστης yiannis2002s έγραψε:
.....Το πιο σπαστικο στο leasing ειναι οτι προσπαθουν να σε υποχρεώσουν να πας στο Χ συνεργείο,να βαλεις τα Υ λαστιχα κ.ο.κ Το καλο ειναι οτι τα αυτοκινητα του leasing στα συνεργεία τα προσεχουν πιο πολυ απο τα ιδιωτικά.....
Ναι αλλα τα ελαστικα δεν μπορει να ειναι ''Β''.... Ειναι ακριβως ο ιδιος τυπος και μαρκα με αυτα που αρχικα φοραει το αμαξι....
Τωρα αν εσυ θες κατι υπερβολικο δεν στο καλυπτουν και δινεις την διαφορα.....Οταν εχεις πχ το παλιο RAV,τα λαστιχα που ειχε ηταν για απλο επιβατηγό και δεν εκαναν σε καμια περιπτωση για offroad.Αν λοιπον δεν το ειχες για αποκλειστικη χρηση μεσα στην πόλη,ήθελες αναποφευκτα κατι 'υπερβολικό'.Αλλωστε γενικότερα τα πρωτα λαστιχα σπανίως είναι καλα.
-
αγαπητέ Στέλιο, έχω από τον 11/04 το σμάρτ ρόουντστερ κουπέ μέσω της Ντιρέντ. Προσωπικά πιστεύω είναι πολύ καλή περίπτωση. Απλά, στην Ελλάδα δεν είναι πολύ γνωστή η φάση λίζινγκ. Εγώ έχω προσωπική επιχείρηση, ούτε κάν ΑΕ, ΟΕ και τέτοια...ειδικά για μεγάλο αμάξι που θές εσύ. Σκέψου ότι δεν έχεις το πόθεν έσχες και τα τεκμήρια, γιατί στη ουσία δεν έχεις αυτοκίνητο τα χρήματα που έτσι κι αλλιώς θα πλήρωνες για αυτό το αυτοκίνητο έιναι όλα μέσα στο μίσθωμα, και το περνάς στα έξοδα. Για να έχεις πλήρη άποψη θα κάνεις ως εξής: Ας πούμε ότι έχεις κανει συμβόλαιο για 4έτη(48 μήνες),συνήθως είνα για 12000χλμ το χρόνο . Θα κάνεις μία λίστα όπου θα έχει όλα τα έξοδα που θα κάνεις για αυτό το διάστημα,δηλ: αξία αυτκινήτου,πχ 40.000Ε+μεικτή ασφάλισηX4ετη+τέλη κυκλοφορίαςx4+έξοδα σέρβις για 50.000χλμ(ότι γράφει το βιβλίο του κατασκευαστή,ακόμη και αμορτισέρ!)+ένα σέτ λάστιχα που στα δικαιολογεί μετά τα 40000χλμ.+οδική βοήθειαx4έτη. Αν ψάξεις, μπορείς να τα βρείς όλα αυτά για να κάνεις σωστούς υπολογισμούς. Θα κάνεις μιά ωραία προσθεσούλα, η οποία, ειδικά για αυτό το τουτού θα σου βγάλει αρκετά μεγάλο νουμεράκι. Ωραία.
δίπλα θα κάνεις μια λίστα όπου θα έχεις το μηνιαίο μίσθωμα που σου γράφουν στην προσφορά, πχ900Εx48μήνες+την προκαταβολή+ την αξία εξαγοράς στο τέλος τής μίσθωσης. Και τα δύο ποσά είναι γραμμένα στην προσφορά. Σύγκρινε τώρα τα 2 αποτελέσματα. Ίσως να μήν βρείς και μεγάλες διαφορές, αλλά υπάρχουν, όπως έγραψα παραπάνω και πολλά κρυμμένα προτερήματα που δεν μετριώνται με λεφτά. παράδειγμα: Αγοράζεις την μπέμπα παραδοσιακά και μετά από 6 μήνες σου παρουσιάζεται μια ευκαιρία για ένα ακίνητο και με το πόθεν έσχες δεν μπορείς να το καλύψεις, γιατί έχεις πάρει ακριβό αμάξι και ο εφοριακός σου ζητάει πού τα βρήκες τα λεφτά!! αν 'δεν είχες αυτοκίνητο' δεν θα είχες και πρόβλημα.
Αυτά από προσωπική πείρα.
καλές βόλτες -
τελικά όσο περισσότερο το ψάχνω βλέπω αρκετά πλεονεκτήματα. Ευχαριστώ πολύ για όλες τις εμπειρίες, ήταν πραγματικα΄πολύ βοηθητικές.
Το μόνο που άκουσα απο εμπειρία φίλου, είναι οτι σε κάποια εταιρεία leasing , στο συμβόλαιο που του έκαναν, αναφερόταν ότι στην περίπτωση που για τον Χ, Ψ λόγο που δεν μπορεις ενα μήνα να πληρώσεις το μίσθωμά σού, δεν ισχύει οτι απλά σου παίρνουν πίσω το αμάξι (που στην ουσία ανήκει σαυτους ουτως η αλλως) - αλλα σε υποχρεώνουν να καταβαλλεις στο ακεραιο την αξία που εχει προσυμφωνηθει.
Μπορει καποιος να το επαληθευσει αυτο οτι οντως είναι έτσι;
Παντως σας ευχαριστω ολους για το insight. Στράτο έτσι ακριβώς οπως το είπες το υπολόγισα κι εγώ και βλέπω οτι τα πλεονεκτήματα είναι μεγαλύτερα στην περίπτωση του leasing. Μία τελευταια ερωτηση, νομιζω οτι στην περιπτωση μας με τις προσωπικες επιχερησεις, αν το αυτοκίνητο είναι πάνω απο 1600cc εκπιπτει μόνο το 25%. Ισχυει αυτο, ξέρεις; επισης στο τιμολόγιο που σου κοβουν υπαρχει ΦΠΑ κανονικα;
Ευχαριστω και παλι
-
Συνήθως, αν από λάθος ή για κάποιο λόγο παραλείψεις ένα μήνα να καταβάλεις το μίσθωμα (ακόμα και 2 μήνες) το μόνο που κάνουν είναι να σου τηλ και να σε ενημερώσουν για αυτή την καθυστέρηση και όπως τακτοποιήσεις την εκκρεμότητα. Όπως θα έχετε διαπιστώσει και από άλλες καθημερινές συναλλαγές, μεταξύ των εταιριών υπάρχει εως ένα σημείο και μια ανοχή όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι. Αυτό όμως για μεμενομένες περιπτώσεις και φυσικά όχι αν γίνεται κατ'εξακολούθηση.
Οπότε στα πλαίσια αυτής της επιδίωξης να υπάρχουν καλές σχέσεις μεταξύ των εταιριών (προμηθευτή-πελάτη), είναι πολύ σπάνιο για τη μη καταβολή μιας δόσης να ζητηθεί άμεσα να επιστραφεί το αυτοκίνητο. Προσωπικά δεν έχω ακούσει ποτέ να έχει συμβεί κάτι τέτοιο.
Βέβαια στο τιμολόγιο του επόμενου μήνα, ότι ποσό είναι καθυστερημένο ως προς την καταβολή του, προστίθεται και ο τόκος καθυστερημένων οφειλών (όπως δηλ συμβαίνει και σε κάρτες-δάνεια).
Επίσης να σημειώσω πως για τις παραβάσεις του ΚΟΚ, ότι κλήση κοπεί στα στοιχεία του αυτοκινήτου, αυτή επιβαρύνει τον μισθωτή και όχι την εταιρία Leasing.
-
Νομίζω ότι έχει σημασία τι λένε τα μικρά γράμματα αλλά κατάλαβα ότι μερικά πράματα είναι διαπραγματεύσιμα πχ το τι λάστιχα θα βάλεις κλπ και μπορείς να το έχεις ξεκαθαρίσει από την αρχή όπως και άλλα....
Οπωσδήποτε συμβουλή από φοροτεχνικο/λογιστή.
Νομίζω μπορεί να το εκμεταλλευτεί κάθε ελεύθερος επαγγελματίας (πχ δικηγόρος, γιατρός κλπ) χωρίς να έχει επιχείριση.
Φίλος ισχυρίζεται ότι τώρα που το δοκίμασε δεν ξαναγοράζει αλλιώς αυτοκίνητο (προφανώς αυτόν τον συνέφερε όπως τα συνδύασε). Και όπως λέει το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι είτε για σέρβις, είτε ατύχημα φταις δεν φταίς μέσα σε 24 το πολύ ώρες θα έχεις αυτοκίνητο, δεν ξεμένεις ποτέ. -
φίλε Στέλιο αυτό με τα κυβικά δέν το ξέρω να στο απαντήσω, γιατί το σμαρτ είναι μονο 700!! και δεν με απασχόλησε το θέμα...
όσον αφορά το τιμολόγιο γράφει κανονικά το φπα όπως όλα τα τιμολόγια. Στη δική μου περίπτωση πχ είναι 440 το μίσθωμα καθαρό + το φπα 19% 83.60
τώρα στίς πληρωμές,δεν 'έχω πρόβλημα, παρ'όλο που συνήθως το ξεχνάω, ή δεν ευκαιρώ να πάω τράπεζα και το καθυστερώ ίσως και 2 εβδομάδες καμμια΄φορά ,αλλά το πολύ πολύ να με πάρουν να μου το θυμίσουν απλά... -
Παιδια μηπως ξερει κανεις καποια απαντηση στις παρακατω ερωτησεις?
-
Αν καποιος εχει εσοδα ΚΑΙ απο ελευθερο επαγγελμα ΚΑΙ απο αλλες δραστηριοτητες (πχ μισθωτες υπηρεσιες, ενοικια κλπ), το ετησιο συνολο των μισθωματων του leasing (εξοδα) αφαιρειται απο τα συνολικα ετησια εσοδα ή μονο απο τα εσοδα που προκυπτουν απο το ελευθερο επαγγελμα?
-
Τι ποσοστο των ετησιων μισθωματων εκπιπτει απο τα εσοδα, το συνολο αυτων ή υπαρχει καποιος συντελεστης που πολλαπλασιαζεται με το συνολο των μισθωματων και το αποτελεσμα αφαιρειται απο τα εσοδα?
-
Υπαρχει καποιο οριο στα εξοδα που μπορεις να εμφανισεις απο τα μισθωματα του leasing ετησιως και αν ναι ξερετε ποσο ειναι ή αν σχετιζεται με το ποσο των εσοδων που δηλωνεις?
Ευχαριστω πολυ.
-
-
καλύτερο που έχεις να κανεις είναι να ρωτήσεις το λογιστή σου. Εγώ μπορώ να σου απαντήσω για το πρώτο ερώτημα το εξής:
Εφ'όσον το τιμολόγιο κόβεται στο όνομα τής επιχείρησής σου, αυτό αφορά μόνο αυτήν.Φαντάσου το σαν ένα τιμολόγιο σάν όλα τα άλλα που περνάς στα βιβλία σου. Στη δήλωση σου ,εφόσον έχεις ενοίκια και τέτοια,αυτά έτσι κι αλλιώς καταχωρίζονται χωριστά. Αν εννοείς ότι είναι σάν τα έξοδα για γιατρούς ή ασφάλειες,τότε όχι.
όσον αφορά το δεύτερο,με την παρούσα μορφή που έχουν τα leasing,υπολογίζεται όλο το ποσόν του τιμολογίου κανονικά.
για το τρίτο δεν ξέρω να σου απαντήσω
μπορείς να ρωτήσεις και στην ίδια την εταιρία που σκέφτεσαι να κάνεις το leasing. -
Ti diafora exei to operating leasing pou anaferetai edw ap to klasiko leasing pou ksroume oloi mas???
Stin periptwsi pou sygkrinoume to leasing me atoko diakanonismo, o atokos kerdizei! Ksexnaw kati stous ypologismouis mou i isxyei ayto???
(eimai stin agora leon 1.6 115 kai to psaxnw) -
θα προσπαθήσω να βρώ να ανεβάσω ένα άρθρο...
ΧΡΟΝΟΜΙΣΘΩΣΗ - Εταιρειες leasing