-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Tι λες τωρα??
Οπως το θετεις το ζητημα μαλλον το Skoda ειναι πιο 'αξιοπιστο' απο τα τρια του διληματος μιας και ειναι η Νο1 επιλογη των ανθρωπων που δε θελουν να περνανε ουτε απ'εξω απο το συνεργειο:Των Ταξιτζηδων.Εμ τόσες φορές το είπαμε να δούμε πότε θα το καταλάβει....
-
ρε παιδά και από πότε οι ανακλήσεις είναι τόσο αρνητικό πράγμα? εμένα προσωπικά μου δείχνει ότι η εν λόγω εταιρεία σεβεται τους πελάτες της και φροντίζει για την ασφάλεις τους. Τόσες και τόσες εταιρείες ε΄χουν κάνει ανακλήσεις. Δηλαδή μία εποχή που στα seat ibiza έπεφταν τα παράθυρα για πλάκα θα ήταν πρόβλημα για την μαμά εταιρεία VW να κάνει ανάκληση ? Η απάντηση είναι όχι , γιατί προτιμήσαν να γλυτώσουν χρήματα και ΄΄πολιτικό ΄΄ κόστος...
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
ρε παιδά και από πότε οι ανακλήσεις είναι τόσο αρνητικό πράγμα? εμένα προσωπικά μου δείχνει ότι η εν λόγω εταιρεία σεβεται τους πελάτες της και φροντίζει για την ασφάλεις τους. Τόσες και τόσες εταιρείες ε΄χουν κάνει ανακλήσεις. Δηλαδή μία εποχή που στα seat ibiza έπεφταν τα παράθυρα για πλάκα θα ήταν πρόβλημα για την μαμά εταιρεία VW να κάνει ανάκληση ? Η απάντηση είναι όχι , γιατί προτιμήσαν να γλυτώσουν χρήματα και ΄΄πολιτικό ΄΄ κόστος...δεν λένε γιατί κάνουν την ανάκληση ...αλλά ότι την κάνουν οι φημισμένοι για την αξιοπιστία τους.
-
Οι ανακλήσεις δεν μου λένε τίποτα προσωπικά. Για μένα πιο πολύ μετράει η γνώμη του συνοικιακού μάστορα που έχω στην γειτονιά μου , τον οποίο γνωρίζω χρόνια και μου λέει ακριβώς για κάθε αυτ/το τα + και τα _.
Χωρίς να έχει κάποιο όφελος... -
Οι ανακλήσεις δεν μου λένε τίποτα προσωπικά. Για μένα πιο πολύ μετράει η γνώμη του συνοικιακού μάστορα που έχω στην γειτονιά μου , τον οποίο γνωρίζω χρόνια και μου λέει ακριβώς για κάθε αυτ/το τα + και τα _.
Χωρίς να έχει κάποιο όφελος...o συνοικιακος μαστορας, συνηθως, δεν ξερει που πανε τα 4.
οχι παντα φυσικα, αλλα αυτος ειναι ο κανονας.
τωρα για να ξερει και για τις ανακλησεις... εδω δε τις γνωριζουν στην αντιπροσωπια... -
το θέμα ξεφεύγει , όμως φίλε Σπύρο πιο πολύ εμπιστεύομαι την γνώμη του μάστορα της γειτονιάς παρά την γνώμη του 25χρονου στην κάθε εταιρεία που αλλάζει τα λάδια , μπουζί , φίλτρα κ.λ.π.
Αρκετές φορές εχω ακούσει από συμφορουμίτες να μην μπορούν να βγάλουν άκρη με βλάβες στα αυτ/τα τους και να καταλήγουν σε κάποιον εξωτερικό μάστορα και να λύνουν το πρόβλημα.. -
Ας επανέλθουμε στο θέμα μας παρακαλώ.
-
Να καταθέσω και εγώ την προσωπική μου εμπειρία. Είμαι κάτοχος ενός octavia scout 1.8 Tsi εδώ και 4 μήνες. Επιλογή συνειδητή λόγω χώρων, κινητήρα και τετρακίνησης (είμαστε οικογενειακώς φίλοι του σκι και γενικότερα των εκδρομών). Από ποιότητα κατασκευής και αξιοπιστία, είμαι αρκετά χρόνια ικανοποιημένος από τη Skoda. Το προηγούμενο μου αυτκίνητο ήταν πάλι octavia 4x4, αγορά του 2003 το οποίο για 120000 χλμ (τα 80000 με πρόγραμμα) δεν έκανε 'τσικ'. Ούτε πολλαπλασιαστές ούτε 'παράθυρα' ούτε τίποτα.Πείστηκα λοιπόν στην πράξη και ξαναπήρα Skoda. Το μόνο ελάττωμα που πρέπει να αναφέρω είναι για τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία, ότι γίνεται πανικός από τα ταξί και η εξυπηρέτηση, ως εκ τούτου, πάσχει λίγο.
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Οπως το θετεις το ζητημα μαλλον το Skoda ειναι πιο 'αξιοπιστο' απο τα τρια του διληματος μιας και ειναι η Νο1 επιλογη των ανθρωπων που δε θελουν να περνανε ουτε απ'εξω απο το συνεργειο:Των Ταξιτζηδων.
To Skoda είναι δηλαδή πιό αξιόπιστο από το Mazda λόγω των ταξί;
-
Από τη στιγμή που σκέφτεσαι το Qashqai 1.6 αλλά και το Skoda Octavia, εγώ θα σου πρότεινα να υπολογίσεις και το Yeti 1.2. Εξίσου ταχύ με το πρώτο, πιο οικονομικό και περισσότεροι χώροι.
-
Αν θα πήγαινα στο ΥΕΤΙ θα κοίταγα το 1.8Τ και όχι το 1.2. Το θεωρώ πολύ μικρό κινητήρα για οικογενειακό και για ταξίδια , καθώς παρόλο το τούρμπο δεν παύει να είναι 1200κ.κ...
-
Αν θα πήγαινα στο ΥΕΤΙ θα κοίταγα το 1.8Τ και όχι το 1.2. Το θεωρώ πολύ μικρό κινητήρα για οικογενειακό και για ταξίδια , καθώς παρόλο το τούρμπο δεν παύει να είναι 1200κ.κ...Το Qashqai 1.6 είναι πιο αργό, πιο θορυβώδες και καταναλώνει περισσότερο, γι’ αυτό σου το πρότεινα.
Οδήγησε το και θα διαπιστώσεις πως είναι πολύ πολύ ταχύτερο από όσο περίμενες. -
Δεν διαφωνώ , απλά ψυχολογικά και μόνο θεωρώ λίγο τον 1.2. Θα δοκιμάσω πάντως ένα test drive , για να άρω τις επιφυλάξεις μου..
-
Δεν διαφωνώ , απλά ψυχολογικά και μόνο θεωρώ λίγο τον 1.2. Θα δοκιμάσω πάντως ένα test drive , για να άρω τις επιφυλάξεις μου..Δεν έχεις άδικο. Ένα μήνα προσπαθώ τώρα να πείσω τον πατέρα μου
Και εγώ το Qashqai είχα μονάχα στο μυαλό μου μέχρι να έρθει το Yeti. -
Δεν διαφωνώ , απλά ψυχολογικά και μόνο θεωρώ λίγο τον 1.2. Θα δοκιμάσω πάντως ένα test drive , για να άρω τις επιφυλάξεις μου..Κάντο ένα testdrive το 1,2.
Και εγώ το οδήγησα για λίγο Yeti 1,2 και μετά όταν μπήκα στο Splash 1,2 έπαθα σοκ!
Μόνο στην 'ονομασία' του κυβισμου έχουν σχέση. -
Θέλω να τον δοκιμάσω σε συνθήκες εθνικής οδού να δω σχετικά με θόρυβο κινητήρα κ.λ.π Μέσα στην πόλη φαντάζομαι θα είναι σούπερ.
-
Πάντως πιο κοντα στο scout ειναι το yeti 1.8tsi που εχει και 4χ4...εξαλλου και η τιμη του ειναι κοντα στα mazda 6, octavia scout και στο qashqai...
Nομιζω οτι ειναι κριμα να παρεις το yeti 1.2 οσο καλος και αν ειναι ο 1.2 tsi... βεβαια ειναι αρκετα πιο φτηνο σε αγορα ενω ειναι και πιο οικονομικο οσον αφορα τελη και ασφαλειες... -
ρε παιδά και από πότε οι ανακλήσεις είναι τόσο αρνητικό πράγμα? εμένα προσωπικά μου δείχνει ότι η εν λόγω εταιρεία σεβεται τους πελάτες της και φροντίζει για την ασφάλεις τους. Τόσες και τόσες εταιρείες ε΄χουν κάνει ανακλήσεις. Δηλαδή μία εποχή που στα seat ibiza έπεφταν τα παράθυρα για πλάκα θα ήταν πρόβλημα για την μαμά εταιρεία VW να κάνει ανάκληση ? Η απάντηση είναι όχι , γιατί προτιμήσαν να γλυτώσουν χρήματα και ΄΄πολιτικό ΄΄ κόστος...Δεν είναι θέμα ibiza, όλα τα vag κάποια εποχή είχαν το γνωστό πρόβλημα με τους γρύλλους των παραθύρων
γιατί πολύ απλά από τη μητρική vw μέχρι τις seat και skoda (όπως σωστά αναφέρθηκε προηγουμένως)
υπήρχε από κακό σχεδιασμό-κατασκευή ένα πλαστικό κομμάτι (οδηγός παραθύρου) που έσπαζε πολύ εύκολα.Εκεί η vw για λόγους κόστους προτίμησε να μην κάνει ανάκληση
(κακώς γιατί όφειλε να κάνει ανάκληση λόγω ελαττωματικής κατασκευής)
αλλά επανασχεδιασμό του ανταλλακτικού.
Έτσι αντικατέστησαν στο ανταλλακτικό τον πλαστικό οδηγό από άλλον διαφορετικού υλικού
(είτε ενισχυμένο πλαστικό οδηγό είτε μεταλλικό οδηγό).Υπάρχουν ακόμη και σελίδες DIY για την αντικατάσταση του γρύλλου παραθύρου σε vag
ακριβώς λόγω της συχνότητας του προβλήματος:http://forums.vwvortex.com/zerothread?id=1015107
Η ίδια η vw επωμιζόμενη μόνο ένα μέρος της ευθύνης (ενώ θα έπρεπε να την αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου),
πουλούσε τα ανταλλακτικά των γρύλλων σε χαμηλότερη τιμή
ενώ και στα συνεργεία της διαθέτει και το λεγόμενο 'σετ επισκευής' γρύλλου με κόστος γύρω στα 50€.Πάνω κάτω όλες οι εταιρείες κάνουν ανακλήσεις (ακόμα και το vag) και καλώς γίνεται όταν χρειάζεται.
Μακάρι τα αυτοκίνητα να έβγαιναν τεχνολογικά άρτια από το εργοστάσιο,
αλλά από τη στιγμή που αυτό δε συμβαίνει πάντα,
οι εταιρείες πρέπει να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.Το θέμα με την Toyota δεν είναι ότι κάνει ανάκληση μοντέλων-διακοπή παραγωγής.
Η ανάκληση καλώς να γίνει.Είναι στο ότι συνέβη αστοχία κατασκευής που αφορούσε μείζον θέμα
(πρόωρη φθορά-εμπλοκή στο μηχανισμό του πεντάλ γκαζιού),
στο ότι το θέμα ανακαλύφθηκε και ανακινήθηκε όχι με δική της ευθύνη-πρωτοβουλία αλλά καταναλωτών,
στο ότι για μεγάλο διάστημα αρνούνταν την ύπαρξη-έκταση του προβλήματος
και στην καλύτερη περίπτωση περιοριζόταν σε ημίμετρα (υποστήριζαν ότι έφταιγε το πλαστικό κάλυμμα του πεντάλ),
στο ότι ουσιαστικά σύρθηκε να αναγνωρίσει το μέγεθος ενός προβλήματος που έχει να κάνει με θέματα ασφάλειας,
και στο ότι δεν ενημέρωσε εγκαίρως το ευρωπαϊκό κοινό για ένα ζήτημα ασφάλειας
αλλά μόνο εκ των υστέρων αφού πρηγουμένως είχε προαποφασίσει την ανάκληση
εξαιτίας της τεράστιας δυσφήμισης και φθοράς που είχε υποστεί η αξιοπιστία της σε αμερικανικό έδαφος.Για να πω και την αλήθεια,
προσωπικά μέχρις ενός σημείου είχα την κρυφή υποψία ότι όλα γίνονται σκόπιμα
προκειμένου να ενισχυθεί η εγχώρια αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία σε βάρος της Toyota,
αλλά τελικά φαίνεται πως τόσο η παραδοχή του προβλήματος από μέρους Toyota
όσο και το γεγονός ότι η ανάκληση επεκτείνεται σε χώρες εκτός ΗΠΑ
αποδεικνύνουν ότι τελικά μάλλον υφίσταται θέμα... -
Θέλω να τον δοκιμάσω σε συνθήκες εθνικής οδού να δω σχετικά με θόρυβο κινητήρα κ.λ.π Μέσα στην πόλη φαντάζομαι θα είναι σούπερ.Το αντίθετο. Στην πόλη είναι το μόνο «θέμα» που υπάρχει καθώς έως τις 2.000σαλ παρουσιάζει μια μικρή υστέρηση. Καλύτερα όμως να αποκτήσεις ιδία άποψη.
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Οπως το θετεις το ζητημα μαλλον το Skoda ειναι πιο 'αξιοπιστο' απο τα τρια του διληματος μιας και ειναι η Νο1 επιλογη των ανθρωπων που δε θελουν να περνανε ουτε απ'εξω απο το συνεργειο:Των Ταξιτζηδων.
To Skoda είναι δηλαδή πιό αξιόπιστο από το Mazda λόγω των ταξί;
που είναι η ένστασή σου ;
θα έπαιρναν τόσοι επαγγελματίες ένα όχημα το οποίο κάθε μέρα που μένει στο συνεργείο κοστίζει στο μεροκάματο τους ; δεν το νομίζω. θα έπαιρναν όλοι Αβενσις. Ελα όμως που δεν παίρνουν όλοι Αβενσις.
Mazda 6 1.8 Vs Skoda Scout 1.8T Vs Qashqai 1.6