-
Ζήτα να σου δώσουν την άποψη αυτή εγγράφως.
-
Nαι και κοιτάνε να σου τα φάνε από τα σέρβις όμως
Σε καμία εταιρεία δεν είναι υποχρεωτικό το σέρβις στα 5000χλμ. FFS -
Παιδιά το θέμα με το που κατεσκευάζονται τα Fiesta το είχα ψάξει κι εγώ. Σημείωσα μερικούς αριθμούς πλαισίου από αυτοκίνητα της αντιπροσοποίας και μέσω του σάιτ του Ford Etis είδα το εργοστάσιο κατασκευής τους. Λοιπόν παρατήρησα το εξής κανένα από τα πεντάπορτα που έλεγξα δεν ήταν από Γερμανία ήταν όλα Ισπανικά. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όλα τα πεντάπορτα φτιάχνονται Ισπανία απ' όσο ξέρω μπορεί να τύχεις και σε Γερμανικό. Τώρα όσον αφορά τα τρίπορτα τα περισσότερα ήταν Γερμανικά είτε ήταν 1.6 είτε ήταν 1.4. Εγώ το δικό μου το παρείγγειλα σε τρίπορτο όταν έρθει θα σας πω τί καταγωγής είναι.
ΥΓ: Και επειδή κάτι άκουσα ότι τα Fiesta εισάγονται από Βερολίνο, καμιά σχέση εισάγονται από την Niehl η οποία είναι μια μικρή πόλη κοντά στην Κολωνία. Μάλιστα επισκέφτηκα το εργοστάσιο φέτος το καλοκαίρι
-
Λοιπόν, παιδιά το αποφάσισα, αφού το συζήτησα και με τη γυναίκα μου. Φεύγουμε την Κυριακή για Γερμανία και πάμε να αγοράσουμε και να φέρουμε οδικώς το Fiesta 1.4 Trend με ESP, USB και ζάντες το οποίο βρήκαμε (πολλά, όχι μόνο ένα) στην τιμή των 11990 ευρώ. Θα πληρώσουμε μόνο τέλη ταξινόμησης και τέλη κυκλοφορίας, καθώς είναι νέο όχημα και το ΦΠΑ θα πληρωθεί εκεί. Θα κάνουμε και το ταξιδάκι μας και θα διαλέξουμε και αυτό που πραγματικά θέλουμε, χωρίς αναμονή. To αυτοκίνητο το βρήκαμε στο mobile.de.
Πείτε μου καλορίζικο. Ήδη έκλεισα εισιτήρια μέσω airtickets.gr.
Θέλω να δω τα μούτρα των αντιπροσώπων όταν τους το πάω για κάποιο πρόβλημα και μου πουν ότι δεν είναι δική τους εισαγωγή (όπως έγινε σε άλλη μάρκα με φίλο).
-
Ο χρήστης britgreek έγραψε:
Λοιπόν, παιδιά το αποφάσισα, αφού το συζήτησα και με τη γυναίκα μου. Φεύγουμε την Κυριακή για Γερμανία και πάμε να αγοράσουμε και να φέρουμε οδικώς το Fiesta 1.4 Trend με ESP, USB και ζάντες το οποίο βρήκαμε (πολλά, όχι μόνο ένα) στην τιμή των 11990 ευρώ. Θα πληρώσουμε μόνο τέλη ταξινόμησης και τέλη κυκλοφορίας, καθώς είναι νέο όχημα και το ΦΠΑ θα πληρωθεί εκεί. Θα κάνουμε και το ταξιδάκι μας και θα διαλέξουμε και αυτό που πραγματικά θέλουμε, χωρίς αναμονή. To αυτοκίνητο το βρήκαμε στο mobile.de.Πείτε μου καλορίζικο. Ήδη έκλεισα εισιτήρια μέσω airtickets.gr.
Θέλω να δω τα μούτρα των αντιπροσώπων όταν τους το πάω για κάποιο πρόβλημα και μου πουν ότι δεν είναι δική τους εισαγωγή (όπως έγινε σε άλλη μάρκα με φίλο).
Καλορίζικο φίλε και μακάρι να μην χρειαστεί να πας για κάποιο πρόβλημα και σου πουν ότι δεν είναι δική τους εισαγωγή.
-
Λοιπόν, παιδιά το αποφάσισα, αφού το συζήτησα και με τη γυναίκα μου. Φεύγουμε την Κυριακή για Γερμανία και πάμε να αγοράσουμε και να φέρουμε οδικώς το Fiesta 1.4 Trend με ESP, USB και ζάντες το οποίο βρήκαμε (πολλά, όχι μόνο ένα) στην τιμή των 11990 ευρώ. Θα πληρώσουμε μόνο τέλη ταξινόμησης και τέλη κυκλοφορίας, καθώς είναι νέο όχημα και το ΦΠΑ θα πληρωθεί εκεί. Θα κάνουμε και το ταξιδάκι μας και θα διαλέξουμε και αυτό που πραγματικά θέλουμε, χωρίς αναμονή. To αυτοκίνητο το βρήκαμε στο mobile.de.Πείτε μου καλορίζικο. Ήδη έκλεισα εισιτήρια μέσω airtickets.gr.
Δε θα εχει κανενα προβλημα..μη ξεκινας ετσι..Καλοριζικο και ωραια κινηση γενικοτερα..
-
Ο χρήστης aggelosf έγραψε:
Λοιπόν, παιδιά το αποφάσισα, αφού το συζήτησα και με τη γυναίκα μου. Φεύγουμε την Κυριακή για Γερμανία και πάμε να αγοράσουμε και να φέρουμε οδικώς το Fiesta 1.4 Trend με ESP, USB και ζάντες το οποίο βρήκαμε (πολλά, όχι μόνο ένα) στην τιμή των 11990 ευρώ. Θα πληρώσουμε μόνο τέλη ταξινόμησης και τέλη κυκλοφορίας, καθώς είναι νέο όχημα και το ΦΠΑ θα πληρωθεί εκεί. Θα κάνουμε και το ταξιδάκι μας και θα διαλέξουμε και αυτό που πραγματικά θέλουμε, χωρίς αναμονή. To αυτοκίνητο το βρήκαμε στο mobile.de.
Πείτε μου καλορίζικο. Ήδη έκλεισα εισιτήρια μέσω airtickets.gr.
Καλορίζικο φίλε και μακάρι να μην χρειαστεί να πας για κάποιο πρόβλημα και σου πουν ότι δεν είναι δική τους εισαγωγή.
Μα γι' αυτό υπάρχουν και οι δικηγόροι βρε, και η Ford Europe.
-
Παρεμπιπτόντως κάνε ένα account εδώ https://www.etis.ford.com και μόνο με τον αριθμό πλαισίου κάθε ford μπορείς να ελέγχεις τα πάντα τί φοράει από εξοπλισμό, την ακριβή ημερομηνίας κατασκευής όπως και το εργοστάσιο κατασκευής.
-
Ο χρήστης aggelosf έγραψε:
Παρεμπιπτόντως κάνε ένα account εδώ https://www.etis.ford.com και μόνο με τον αριθμό πλαισίου κάθε ford μπορείς να ελέγχεις τα πάντα τί φοράει από εξοπλισμό, την ακριβή ημερομηνίας κατασκευής όπως και το εργοστάσιο κατασκευής.Εννοείται ότι θα κάνω. Σ' ευχαριστώ.
Πάντως με ένα αντίστοιχο της VW, μου έβγαζε το αυτοκίνητό μου τρίθυρο
-
Παρεμπιπτόντως κάνε ένα account εδώ https://www.etis.ford.com και μόνο με τον αριθμό πλαισίου κάθε ford μπορείς να ελέγχεις τα πάντα τί φοράει από εξοπλισμό, την ακριβή ημερομηνίας κατασκευής όπως και το εργοστάσιο κατασκευής.
Εννοείται ότι θα κάνω. Σ' ευχαριστώ.
Πάντως με ένα αντίστοιχο της VW, μου έβγαζε το αυτοκίνητό μου τρίθυρο
Όχι σε αυτό της φορντ τα βγάζει όλα μια χαρά όσα έχω τσεκάρει τουλάχιστον. Βέβαια η εικόνα του αυτοκινήτου που βγάζει είναι ένα τρίπορτο πράσινο fiesta ότι κι αν βάλεις. Η εικόνα είναι ενδικτική η περιγραφή όμως τα λέει όλα λεπτομερέστατα. Θα δεις κάπου γράφει Minor Features και έχει ένα μπλε βελάκι αν το πατήσεις θα σου βγάλει τα πάντα και ανάμεσα στα χαρακτηριστικά λέει και ένα Valencia Plant built ή Niehl Plant built.
-
...Φεύγουμε την Κυριακή για Γερμανία και πάμε να αγοράσουμε και να φέρουμε οδικώς το Fiesta 1.4 Trend με ESP, USB και ζάντες ...Αν και δεν μου πέφτει λόγος, αναρωτιέμαι...
Τι κερδίζει κάποιος αν πάει Γερμανία να πάρει ένα Fiesta 1400κυβικά; -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
...Φεύγουμε την Κυριακή για Γερμανία και πάμε να αγοράσουμε και να φέρουμε οδικώς το Fiesta 1.4 Trend με ESP, USB και ζάντες ...
Αν και δεν μου πέφτει λόγος, αναρωτιέμαι...
Τι κερδίζει κάποιος αν πάει Γερμανία να πάρει ένα Fiesta 1400κυβικά;Να σου απαντήσω εγώ:
- Κερδίζει χρόνο και δεν έχει αναμονή 3 μηνών.
- Γλιτώνει σημαντικά χρήματα.
- Διαλέγει το αυτοκίνητο με τα έξτρα που θέλει.
- Αγοράζει αυτοκίνητο Γερμανικών προδιαγραφών και επιλέγει ανάμεσα σε Γερμανικής και Ισπανικής κατασκεύης.
- Κάνει ένα ταξιδάκι και ξεφεύγει λίγο από τη ρουτίνα.
- Βρίσκει ευκαιρία να βρεθεί με τη γυναίκα του (αν είναι παντρεμένος...πρόσφατα και δεν έχουν αρχίσει οι ρίψεις Pyrex στο κεφάλι από εκείνη προς αυτόν).
- Στρώνει το αυτοκίνητο σε ευρωπαϊκούς δρόμους.
- Δεν 'κρέμεται' από κανέναν εδώ έμπορο και αυξάνονται οι επιλογές του.
- Υπάρχoυν Fiesta 1.4 στο mobile.de με 9000 ευρώ. Μπες και δες, και μιλάω για καινούργια αυτοκίνητα. Όχι, demo ή test drive.
- Εγώ κερδίζω 2000 ευρώ, ήτοι 3 χρόνια μικτή ασφάλεια.
-
Να σου απαντήσω εγώ:- Κερδίζει χρόνο και δεν έχει αναμονή 3 μηνών.
- Γλιτώνει σημαντικά χρήματα.
- Διαλέγει το αυτοκίνητο με τα έξτρα που θέλει.
- Αγοράζει αυτοκίνητο Γερμανικών προδιαγραφών και επιλέγει ανάμεσα σε Γερμανικής και Ισπανικής κατασκεύης.
- Κάνει ένα ταξιδάκι και ξεφεύγει λίγο από τη ρουτίνα.
- Βρίσκει ευκαιρία να βρεθεί με τη γυναίκα του (αν είναι παντρεμένος...πρόσφατα και δεν έχουν αρχίσει οι ρίψεις Pyrex στο κεφάλι από εκείνη προς αυτόν).
- Στρώνει το αυτοκίνητο σε ευρωπαϊκούς δρόμους.
- Δεν 'κρέμεται' από κανέναν εδώ έμπορο και αυξάνονται οι επιλογές του.
- Υπάρχoυν Fiesta 1.4 στο mobile.de με 9000 ευρώ. Μπες και δες, και μιλάω για καινούργια αυτοκίνητα. Όχι, demo ή test drive.
Για κάποια από τα παραπάνω έχω ενστάσεις αλλά καλύτερα να μην επεκταθούμε σε αυτά, αφού ήδη το έχετε αποφασίσει...
-
Όχι, να τις εκφράσεις τις ενστάσεις σου. Με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα, και γι' αυτό γράφω εδώ. Σε ακούω, λοιπόν.
-
Αν είναι καινούριο το αμάξι πάντως, δεν είναι και ό,τι καλύτερο να στρωθεί σε αυτοκινητόδρομο.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αν είναι καινούριο το αμάξι πάντως, δεν είναι και ό,τι καλύτερο να στρωθεί σε αυτοκινητόδρομο.Ωπ! Αυτο θελει εξηγηση τεχνικου περιεχομενου.
Εκτος αν εννοεις οτι θα 'ξεχαστει' και με 0 χλμ στον μετρητη θα οδηγησει -λογω οδικου δικτυου- με ταχυτητες ανω των 120Κm/hrs (πχ. με 140-160 Km/hrs και με 4000-5000 στροφες σε ολοκαινουργιο κινητηρα). -
Στο στρώσιμο πρέπει να δουλεύεται το μοτέρ και το σασμάν σε ένα σχετικά ευρύ φάσμα λειτουργίας. Δεν έχει νόημα να κάνεις 1500 χλμ μονοκοπανιά με 120 χλμ...
Πολυυυυ διαβασμα
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=6656&start=855 -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Στο στρώσιμο πρέπει να δουλεύεται το μοτέρ και το σασμάν σε ένα σχετικά ευρύ φάσμα λειτουργίας. Δεν έχει νόημα να κάνεις 1500 χλμ μονοκοπανιά με 120 χλμ...Πολυυυυ διαβασμα
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=6656&start=855Merci!!!!
-
Όχι, να τις εκφράσεις τις ενστάσεις σου. Με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα, και γι' αυτό γράφω εδώ. Σε ακούω, λοιπόν...1. Κερδίζει χρόνο και δεν έχει αναμονή 3 μηνών.
2. Γλιτώνει σημαντικά χρήματα.
3. Διαλέγει το αυτοκίνητο με τα έξτρα που θέλει.
4. Αγοράζει αυτοκίνητο Γερμανικών προδιαγραφών και επιλέγει ανάμεσα σε Γερμανικής και Ισπανικής κατασκεύης.
5. Κάνει ένα ταξιδάκι και ξεφεύγει λίγο από τη ρουτίνα.
6. Βρίσκει ευκαιρία να βρεθεί με τη γυναίκα του (αν είναι παντρεμένος...πρόσφατα και δεν έχουν αρχίσει οι ρίψεις Pyrex στο κεφάλι από εκείνη προς αυτόν).
7. Στρώνει το αυτοκίνητο σε ευρωπαϊκούς δρόμους.
8. Δεν 'κρέμεται' από κανέναν εδώ έμπορο και αυξάνονται οι επιλογές του.
9. Υπάρχoυν Fiesta 1.4 στο mobile.de με 9000 ευρώ. Μπες και δες, και μιλάω για καινούργια αυτοκίνητα. Όχι, demo ή test drive.
10. Εγώ κερδίζω 2000 ευρώ, ήτοι 3 χρόνια μικτή ασφάλεια.Λοιπόν εργαζόμουν Γερμανία και είχα ψάξει αρκετά το θέμα mobile.de, autoskout24.de και διαφόρους εμπόρους... Όσο μπορώ ποιο περιεκτικά:
- Δεν ξέρεις πόσο καιρό ο κάθε έμπορας στην Γερμανία έχει το αυτοκίνητο στην έκθεσή του...αν το έχει. Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο ένα αυτοκίνητο να το δίνει κάποιος σε χαμηλή τιμή επειδή έχει ξεμείνει σε αποθήκες πολλούς μήνες. Το χειρότερο είναι να έχει ξεμείνει σε υπαίθριο χώρο (με ότι αυτό συνεπάγεται για την Γερμανία)
- Πολύ σχετικό με τα χρήματα. Υπάρχει ένα ενδεχόμενο να σου έρθει και ποιο ακριβά από την Ελλάδα αν βάλεις και τα έξοδα μετακίνησης από Γερμανία Ελλάδα.
- Σχετικό με τον εξοπλισμό, ειδικά όταν κοιτάς τα Mobile.de και autoskout24.de. Οι Γερμανοί έμποροι (αν είναι Γερμανοί!) δεν είναι όλοι τους φερέγγυοι. Υπάρχουν πολλοί περίεργοι...
- Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι το Fiesta θα είναι Γερμανικό; Εγώ ακόμα θυμάμαι ότι όταν έψαχνα για BMW αρκετές σε τυχαίους εμπόρους ήταν εισαγωγές από Πωλωνία και Ρουμανία, παρόλο που φτιάχνονται Γερμανία... Η αγορά της Γερμανίας είναι εντελώς ανοιχτή και πολλοί έμποροι κάνουν μόνοι τους εισαγωγές.
- Συμφωνώ!...! Φοβερό ταξίδι, όμορφη χώρα....!...
- Συμφωνώ...!...!...
- Απάντησε ο DrDino παραπάνω... Ταλαιπωρία ΚΑΙ ρίσκο αυτό το στρώσιμο για καινούριο αυτοκίνητο.
- Υπάρχουν και καλοί έμποροι στην Ελλάδα. Ψάξιμο χρειάζεται και κυρίως ενημέρωση.
- Στο mobile.de σίγουρα υπάρχουν και προσφορές. Αν πάτε Γερμανία πρέπει να διαθέσετε αρκετό χρόνο και χρήμα για να αναζητήσετε και να βρείτε αυτό που θέλετε. Καλό θα ήταν πριν κάνετε οτιδήποτε να μιλήσετε τηλεφωνικά με τους εμπόρους που έχετε εντοπίσει στο mobile.de ώστε να καλύψετε τις πρώτες απορίες.
- Δεν είναι σίγουρο ότι θα κερδίσεις, ειδικά όταν μιλάμε για αυτοκίνητα χαμηλής τιμής και κυβικών. Πρέπει να επιβεβαιώσετε το τελικό κόστος του αυτοκινήτου (με μεταφορικά) πριν πάτε Γερμανία και πρέπει να μιλήσετε και με κάποιο άνθρωπο που ασχολείται με τελωνεία κλπ....
Εγώ σε αυτή την κατηγορία αυτοκινήτων θα προτιμούσα να περιμένω 3 μήνες και να παραλάβω ένα 'φρέσκο' αυτοκίνητο παρά να πάω Γερμανία για να εντοπίσω κάποιο από αυτά τα 'ετοιμοπαράδοτα' ...
-
Όπα. Μόλις μίλησα με Σφακιανάκη. Ο πωλητής μου είπε ότι ο ιμάντας χρονισμού αλλάζει στις 60.000 με 90.000 χιλιόμετρα, ανεξάρτητα με το τι λέει το βιβλιαράκι του κατασκευαστή, το οποίο κάνει λάθος σύμφωνα με τον πωλητή.Επίσης, μου είπε ότι θα βρω πολλά τέτοια λάθη, όπως για παράδειγμα το ότι το πρώτο σέρβις γίνεται στις 20.000km, το οποίο είναι και αυτό λάθος, γιατί πρέπει να γίνεται στις 5.000 επειδή υπάρχουν ρινίσματα.
Η τιμή που μου έδωσε για 1.4 Titanium με ESP, πίσω ηλεκτρικά παράθυρα και USB είναι 15.200 κλειδί. Καλή είναι. Αν θέλω 5 χρόνια εγγύηση αντί για 2 πρέπει να πληρώσω επιπλέον 600 ευρώ.
ΟΚ. Το Fiesta απορρίπτεται κι ας μου αρέσει.
Τα σχόλια δικά σας.
αρα ειδες, το trend δεν θα θα σου πηγαινε 16000 οπως ελεγες πριν. Κατα την αποψη μου καλη τιμη σου εκανε.
Λοιπον σου ευχομαι ενα καλο ταξιδι προς γερμανια, πιστευω οτι περα απο το αμαξι θα τα περασεις υπεροχα εκει. Φαε και κανενα brezel για μενα ,ειναι πεντανοστιμα και οσο αναφορα το αμαξι , καλοταξιδο να ειναι και ασφαλες στο δρομο.
Hyundai i20 ESP vs Fiesta 1.4: Ποιο είναι πιο ασφαλές, κ.α.;