-
Ο χρήστης AGIS έγραψε:
Φυσικά το θηρίο ειναι πιο εύκολο Χρήστο, **για τα δεδομένα που μιλάμε **. ...dim8 δε διαφωνω με αυτό που λες, δεν έγραψα όμως αυτό. Θέλουμε χρόνο για να κάνουμε το Ελληνικό wtcc .
-
Ο χρήστης AGIS έγραψε:
Φυσικά το θηρίο ειναι πιο εύκολο Χρήστο, **για τα δεδομένα που μιλάμε **. ...
dim8 δε διαφωνω με αυτό που λες, δεν έγραψα όμως αυτό. Θέλουμε χρόνο για να κάνουμε το Ελληνικό wtcc .
Αγη μπορει να μην ερθει και κανεις,μπορει να μην λειτουργησει για τον οποιοδηποτε λογο.Δοκιμαζεις και βλεπεις.Αν δεν ...δεν εχασες και τιποτα.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Ποια η διαφορα με τα 120 ιππων ν2?
Μου το εξηγεις λιγο?Είναι πολλά.
-
Αν και κατοχος αγωνιστικου αυτοκινητου (saxo) θεωρω ποιο διασκεδαστικο οδηγικα και ποιο θεαματικο να μπορεσουν να μπουν στους αγωνες αυτοκινητα διαφορετικα απο αυτα που εχουμε συνηθισει να βλεπουμε στην ελλαδα...
υπαρχουν αυτοκινητα στα track days που ο κοσμος θελει να τα βλεπει στους αγωνες και δυστιχος δεν μπορει λογω τον κανονισμων
μακαρι η δημιουργια αυτης της κατηγοριας να περασει καποια στιγμη και στις αναβασεις οπως γινεται στο εξωτερικο γιατι τοτε σιγουρα θα προτιμησω το αccent mou apo to saxo... -
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
αφηστε τις δικαιολογιες και βαλτε κανα ρολμπαροκαθισμα να κανουμε κανα αγωνα να το χαρουμε
Να κανουν τρυπες στο αμαξι?Οχι βεβαια.
Παιδια ο ΘΑΧΑ ΚΑΙ ΝΑΧΑ ηταν πρωτα ξαδελφια.Ούτε ΘΑΧΑ ούτε ΝΑΧΑ φίλε μου... Και όπως βλέπεις οι τρύπες δεν με ενοχλούν καθόλου.
Φτιάξτε εσείς που ξέρετε μια σωστή κατηγορία, και θα ρθουμε και μεις.
Και τα 'κάγκουρες' και τα άλλα ανέκδοτα ας μείνουν κατά μέρος.Αρη μην ασχολεισε ρε φιλε!!
Απλα προσκαλεσε τον θαχα και ναχα σε ενα τρακντει με το αγωνιστικο του να γελασουμε.
Εξηγησε του πρωτα οτι εαν γυρναει αργοτερα απο 1,07 να μην κανει καν τον κοπο.'Οχι μόνο αυτό φίλος, αλλά να βάλει και 15άρια semi, stock φρένα, stock ψαλίδια, stock σασμάν και δρομίσια ανάρτηση, όπως πάω και εγώ...
-
Σε κάθε περίπτωση, επειδή αρκετοί δεν έχουν την εμπειρία του circuit (βάζω και εμένα μέσα), πιστεύω πως κάτι όμορφο, διασκεδαστικό και ασφαλές για όλους θα ταν max 5 αυτοκίνητα σε max 5 γύρους. Ούτε ιδιαίτερες φθορές οπότε και χαμηλό κόστος και στην 1η στροφή να μην γίνουμε συγκρουόμενα.
Το θεωρώ άθλο και μπράβο σε αυτούς που το κάνουν, με τις πίστες που έχουμε στην Ελλάδα, να τρέχουν 20 αυτοκίνητα και να μην γίνονται τροπέτο...
-
Επειδή εγώ δεν ξέρω, μπορεί να μου πει κάποιος αυτοί που τρέχουν τώρα από που αποκτήσαν αυτές τις γνώσεις που χρειάζονται για να μην γίνουν συγκρουόμενα 30 αυτοκίνητα στην πρώτη στροφή και όλα τα υπόλοιπα που λέτε ??? Ή για να το πάω λίγο παραπέρα, όλοι οι Έλληνες αγωνιζόμενοι όπου και να τρέχουν που μάθανε να οδηγάνε γρήγορα ??
-
Δες εμενα jean29:
http://dimitrokallis.blogspot.com
To εγραψα μονο και μονο για να δειξω οτι ολα ειναι θεμα θ-ε-λ-η-σ-η-ς και α-γ-α-π-η-ς για το σπορ.
Δεν εχει σημασια το τι εχεις. Ο καθενας μας μπορει να τρεξει στους αγωνες. Η διακριση ειναι το δυσκολο πραγμα (χρηματα κτλ). To λογικο λοιπον αν εχεις τη ΘΕΛΗΣΗ ειναι να ξεκινησεις απο το δρομο (τον καταλληλο, οχι λεωφορους κτλ...), να περασεις στα trackdays και μετα στους αγωνες. Αν τωρα θες κατω απο τα ποδια σου πολλα αλογα, σιγουρα δεν γινεται απο τη μια μερα στην αλλη και εννοειται οτι 'θα σαπισεις' στα TD μεχρι να βρεις (αν βρεις) τα λεφτα για το αντιστοιχο αγωνιστικο. Το θεμα ειναι οτι πχ για να κανεις 1:13 στο Μεγαρο με καποιο μαμα αυτοκινητο σημαινει ενα hatch κοντα στα 250 αλογα και 30.000 τουλαχιστον αν ειναι καινουργιο. Αυτος ο χρονος (οταν το μαθεις το πραγμα) επιτυγχανεται απο ενα Ν/2 το οποιο μεταχειρω το βρισκεις καπου στα 10.000. Τωρα αν μπεις στη διαδικασια να βγαζεις χροναρες με βελτιωμενα μεταχειρισμενα 10ετιας (τα οποια αντε βρες αγοραστη μετα ετσι που θα τα εχεις κανει) ε τοτε γιατι να μη φτιαξεις ενα ομολογκε αγωνιστικο κατευθειαν να ησυχασεις; Οποτε εχεις λεφτα κανεις ενα αγωνα, αλλιως πας σε ενα TD να 'ξεχαρμανιασεις'. Απλα ειναι τα πραγματα, εμεις τα κανουμε δυσκολα...Και κατι τελευταιο: Ειδικα για τους αγωνες ταχυτητας, οπου ανθει τα τελευταια χρονια ο χωρος των παιδιων, η ελλειψη νεων συμμετοχων οφειλεται ΚΥΡΙΩΣ στη νοοτροπια του Ελληνα 'ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΕΡΔΑΩ' και απο την ωρα που δεν εχει την οικονομικη επιφανεια να εχει ενα καλο Α/6 (αντε το αγορασε, το μετα ειναι το θεμα) ή ακομα χειροτερα ενα τερας της Open, παει στις παιδιες. Και μη μου πειτε οτι τα παιδια του GTCC δεν τραβανε τις κωλοτριχες τους για τα τσιγκακια ή δεν ειναι περηφανα γι' αυτα. Απλα εκει τα τσιγκακια ειναι πιο 'ευκολα' (στο πορτοφολι) απο ο,τι στους κανονικους αγωνες. Στην πιστα το μυαλο των περισσοτερων κολλαει στον πρωτο σε ενα grid. Μονο που τα ελληνικα grid επειδη τα αυτοκινητα ειναι λιγα εχουν απιστευτη ποικιλομορφια. Μακαρι να ειχαμε 10 touring cars να τρεχαν μονα τους. Αυτοματα θα υπηρχε ενδιαφερον και για το αλλο grid με πιο αδυναμα αυτοκινητα κτλ κτλ. Πραγματικα ευχομαι να μην επαληθευτω αλλα με μια formula saloon 'τα παντα ολα', ολοι θα κοιτανε τα seven και ο,τι μπορει να ειναι μπροστα και οι αλλοι να κοψουν το λαιμο τους απο τη ριζα. Γι'αυτο πρεπει (και ηταν και παλι φετος η ευκαιρια μετα το '05) να κανουμε αγωνες ταχυτητας με μικρα αυτοκινητα και μονο οταν γεμιζουν τα grid να 'ξεκλειδωνουμε' την πιο πανω κατηγορια. Μονο ετσι καποτε θα ξαναφτιαξουμε κατι υγιες. Παντως η Sport ηταν η ευκαιρια για οποιον πραγματικα αγαπουσε τους αγωνες να μπει, ειδικα οταν ανοιξαν οι κλασεις και κατω απο Ν/2-Α/6. Σου φωναζε το πραγμα. Εγω με ο,τι μπορουσα τοτε, δεν ειπα οχι.
Αυτα που ειδα, ειδικα περισυ, με αηδιασαν και ευχομαι το 2010 να κανουν κατι της προκοπης ωστε το '11 να ερθω και παλι με ενα πιο καλο αυτοκινητο, ή με το ιδιο αισθητα πλεον καλυτερο. Αναμενω... -
Μα αυτό ακριβώς θέλω να θίξω κι εγώ. Ότι κανείς δεν σου έμαθε τίποτα. Το λες κι εσύ πως έμαθες στον Α. Μερκούριο μόνος σου. Επίσης οι περισσότεροι ψάξαν έμαθαν για κανονισμους κτλ .Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να μην κάνει το ίδιο και κάποιος που προέρχεται από τα track days ή οτιδήποτε άλλο. Και στην τελική έχει μπει και κάποιες φορές στη ζωή του σε πίστα. Ενώ εγώ ας πούμε αν ξεκινούσα αύριο να τρέχω αγώνες ταχύτητας για πείτε μου τι θα χρειαζόταν ?? Δεν εννοώ από αυτοκίνητα κτλ, αλλά ποιος θα μου τα μάθαινε όλα αυτά τα άκρως απαραίτητα όπως τι θα κάνω αν χάνει λάδια το αυτοκίνητο μου, πως προσπερνάω πως με προσπερνάνε κτλ ...
-
Φιλε μου ολα ειναι θεμα παιδειας. Κανεις δεν θα σε μαθει πως να οδηγεις αγωνιστικα, εκτος αν πας σε καμια σχολη του εξωτερικου. Ομως απο εκει και περα δεν θελει και πολυ μυαλο το πραγμα: Οποιος θελει, μαθαινει. Παρακολουθει αγωνες, κατεβαζει τους κανονισμους ( να ναι καλα το net -εμενα μου εδωσε βιβλιο ΕΘΕΑ ο Μαριος Χρυσαφης το...1998 παρακαλω δλδ σε ηλικια καπου 18-19 το οποιο μπορω να σας πω οτι το ηξερα καλυτερα απο τα βιβλια του πανεπιστημιου ) και απο εκει και περα αν δεν νιωθει απολυτα σιγουρος για την εντος πιστας συμπεριφορα του 'λιωνει' στα βιντεο, στα racing games και μετα στο καρτ. Αυτο ομως για να γινει προυποθετει οτι το εχει ψαξει απο νωρις το θεμα, δεν του ερχεται σαν τουβλο το 'θελω να τρεξω' λιγο πριν τα 30. Και παλι ομως, ποτε δεν ειναι αργα. Και τη μπαλα ακομα κανεις δεν σου τη μαθαινει 'στην ουσια', ακομα και στις ακαδημιες, μη τρελαθουμε. Τον τροπο σου δειχνουν και εσυ προχωρας αν θες και εχεις το ταλεντο. Ξεκινας να την κλωτσας μονος σου στα χωραφια, μετα παιζεις κανα 5χ5 και αμα εχεις 'καψα' πας σε μια τοπικη ομαδα (ειδικα στην επαρχια) και παιζεις μπαλιτσα και αν εχεις αστρο, την εκανες. Ετσι ειναι και αυτο. Μη ψειριζουμε τη μαϊμου. Ο καθενας ξερει υποσυνειδητα αν μπορει να οδηγησει ή οχι, δεν ειναι πυρηνικη φυσικη. Αν εγω πχ δεν μπορουσα να παω μια στο Μερκουρη ή ειχα ενα βλακωδες ατυχημα, θα το καταλαβαινα και μονος μου οτι δεν κανω. Απο εκει και περα προχωρας: Πιστες (κανεις και λιγο καρτ, δε βλαφτει-δε βλαφτει), πας Παραλληλοδρομιο να δεις μηπως εχεις κανα McRae μεσα σου και αναλογως, αποφασιζεις...
-
Ο χρήστης ARIS SR20VE έγραψε:
Σε κάθε περίπτωση, επειδή αρκετοί δεν έχουν την εμπειρία του circuit (βάζω και εμένα μέσα), πιστεύω πως κάτι όμορφο, διασκεδαστικό και ασφαλές για όλους θα ταν max 5 αυτοκίνητα σε max 5 γύρους. Ούτε ιδιαίτερες φθορές οπότε και χαμηλό κόστος και στην 1η στροφή να μην γίνουμε συγκρουόμενα.Το θεωρώ άθλο και μπράβο σε αυτούς που το κάνουν, με τις πίστες που έχουμε στην Ελλάδα, να τρέχουν 20 αυτοκίνητα και να μην γίνονται τροπέτο...
Για το bold..Το οποιο αυτο θα βλεπουν 15 ατομα..Συγνωμη αλλα και το πρωταθλημα ταχυτητας στην Ελλαδα για πολλα χρονια ετσι ηταν..5-6 τερατα..Απλως τρεχαν για περισσοτερους γυρους..
Εκτος αυτου εχεις σκεφτει και το πρακτικο του θεματος?Εστω οτι μαζευονται 30 αυτοκινητα.Θα πρεπει να χωριστουν σε 6 grid..Που σημαινει τι???Καθομαστε ολη τη Κυριακη εκει μεχρι το βραδυ ..Ουυυπς κατι στραβο ειναι εδω..
Τα θεματα που θετει και ζηταει ο Αρης ειναι σοβαρα παντως...Και ειναι οι λογοι που θα αποτυχει(εγω ελπιζω να μην) ενα τετοιο εγχειρημα.
Γιατι με τετοιους ορους,συγνωμη, αλλα δεν εχουμε αγωνες αλλα κατι σαν αγωνες..(5-5 στο grid,5 γυρους,χωρις ζημιες,χωρις επαφες) και ειναι λογικο γιατι ο αλλος φερνει το αυτκοκινητο π ισως χρησιμοποιε και για να παει στη δουλεια του.Στην αντιθετη περιπτωση αφηνεις τον χωρο σε αυτους που εχουν ΠΟΛΛΑ λεφτα και τρεχουν 5-6 τερατα.Αλλα τελικα αυτο θελουμε απο τους αγωνες?Να μπουν μερικοι μεγιστανες που ουτως η αλλως ειναι κατασταλαγμενοι με το τι θελουν να διασκεδαζουν ή να μπουν και παιδια που αργοτερα θα φτιαξουν κανονικα αγωνιστικαη τελος παντων θα αγαπησουν τους αγωνες?...(μεγα ερωτημα ε..)
-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
Φιλε μου ολα ειναι θεμα παιδειας. Κανεις δεν θα σε μαθει πως να οδηγεις αγωνιστικα, εκτος αν πας σε καμια σχολη του εξωτερικου. Ομως απο εκει και περα δεν θελει και πολυ μυαλο το πραγμα: Οποιος θελει, μαθαινει. Παρακολουθει αγωνες, κατεβαζει τους κανονισμους ( να ναι καλα το net -εμενα μου εδωσε βιβλιο ΕΘΕΑ ο Μαριος Χρυσαφης το...1998 παρακαλω δλδ σε ηλικια καπου 18-19 το οποιο μπορω να σας πω οτι το ηξερα καλυτερα απο τα βιβλια του πανεπιστημιου ) και απο εκει και περα αν δεν νιωθει απολυτα σιγουρος για την εντος πιστας συμπεριφορα του 'λιωνει' στα βιντεο, στα racing games και μετα στο καρτ. Αυτο ομως για να γινει προυποθετει οτι το εχει ψαξει απο νωρις το θεμα, δεν του ερχεται σαν τουβλο το 'θελω να τρεξω' λιγο πριν τα 30. Και παλι ομως, ποτε δεν ειναι αργα. Και τη μπαλα ακομα κανεις δεν σου τη μαθαινει 'στην ουσια', ακομα και στις ακαδημιες, μη τρελαθουμε. Τον τροπο σου δειχνουν και εσυ προχωρας αν θες και εχεις το ταλεντο. Ξεκινας να την κλωτσας μονος σου στα χωραφια, μετα παιζεις κανα 5χ5 και αμα εχεις 'καψα' πας σε μια τοπικη ομαδα (ειδικα στην επαρχια) και παιζεις μπαλιτσα και αν εχεις αστρο, την εκανες. Ετσι ειναι και αυτο. Μη ψειριζουμε τη μαϊμου. Ο καθενας ξερει υποσυνειδητα αν μπορει να οδηγησει ή οχι, δεν ειναι πυρηνικη φυσικη. Αν εγω πχ δεν μπορουσα να παω μια στο Μερκουρη ή ειχα ενα βλακωδες ατυχημα, θα το καταλαβαινα και μονος μου οτι δεν κανω. Απο εκει και περα προχωρας: Πιστες (κανεις και λιγο καρτ, δε βλαφτει-δε βλαφτει), πας Παραλληλοδρομιο να δεις μηπως εχεις κανα McRae μεσα σου και αναλογως, αποφασιζεις...Συμφωνώ απόλυτα, και γι αυτό δε μπορώ να δω τη διαφορά ανάμεσα στους ήδη υπάρχοντες οδηγούς, και σ αυτούς που θα έρθουν από τα track day. Αν έχεις σωστή παιδεία δεν θα συμπεριφερθείς αντιαθλητικά ενώ αν δεν έχεις και F1 να έχεις τρέξει, πάλι θα την κάνεις τη μλκια σου.
-
Ο χρήστης faflas έγραψε:
Σε κάθε περίπτωση, επειδή αρκετοί δεν έχουν την εμπειρία του circuit (βάζω και εμένα μέσα), πιστεύω πως κάτι όμορφο, διασκεδαστικό και ασφαλές για όλους θα ταν max 5 αυτοκίνητα σε max 5 γύρους. Ούτε ιδιαίτερες φθορές οπότε και χαμηλό κόστος και στην 1η στροφή να μην γίνουμε συγκρουόμενα.
Το θεωρώ άθλο και μπράβο σε αυτούς που το κάνουν, με τις πίστες που έχουμε στην Ελλάδα, να τρέχουν 20 αυτοκίνητα και να μην γίνονται τροπέτο...
Για το bold..Το οποιο αυτο θα βλεπουν 15 ατομα..Συγνωμη αλλα και το πρωταθλημα ταχυτητας στην Ελλαδα για πολλα χρονια ετσι ηταν..5-6 τερατα..Απλως τρεχαν για περισσοτερους γυρους..
Εκτος αυτου εχεις σκεφτει και το πρακτικο του θεματος?Εστω οτι μαζευονται 30 αυτοκινητα.Θα πρεπει να χωριστουν σε 6 grid..Που σημαινει τι???Καθομαστε ολη τη Κυριακη εκει μεχρι το βραδυ ..Ουυυπς κατι στραβο ειναι εδω..
Τα θεματα που θετει και ζηταει ο Αρης ειναι σοβαρα παντως...Και ειναι οι λογοι που θα αποτυχει(εγω ελπιζω να μην) ενα τετοιο εγχειρημα.
Γιατι με τετοιους ορους,συγνωμη, αλλα δεν εχουμε αγωνες αλλα κατι σαν αγωνες..(5-5 στο grid,5 γυρους,χωρις ζημιες,χωρις επαφες) και ειναι λογικο γιατι ο αλλος φερνει το αυτκοκινητο π ισως χρησιμοποιε και για να παει στη δουλεια του.Στην αντιθετη περιπτωση αφηνεις τον χωρο σε αυτους που εχουν ΠΟΛΛΑ λεφτα και τρεχουν 5-6 τερατα.Αλλα τελικα αυτο θελουμε απο τους αγωνες?Να μπουν μερικοι μεγιστανες που ουτως η αλλως ειναι κατασταλαγμενοι με το τι θελουν να διασκεδαζουν ή να μπουν και παιδια που αργοτερα θα φτιαξουν κανονικα αγωνιστικαη τελος παντων θα αγαπησουν τους αγωνες?...(μεγα ερωτημα ε..)
Αν είναι 6 grid πιστεύω ότι σε max, με καλή οργάνωση και χωρίς απρόοπτα, 3 ώρες έχεις ξεμπλέξει. Απλά προσπαθώ και γω να δώσω ιδέες για να ρθει όσο το δυνατόν κόσμος στο Π.Π.
Γιατί όπως πάνε τα πράγματα το πανελλήνιο θέλει ριζικές αλλαγές, που σε κάποιους μπορεί να φαίνονται και πολύ ριζοσπαστικές, προκειμένου να ορθοποδήσει ξανά. Αλλιώς βλέπω το σενάριο να αντιστρέφονται οι όροι και οι αγωνιζόμενοι προκειμένου να κοιτάνε τ αμάξια τους να σαπίζουν απ την ακινησία, να προσχωρούν εκείνοι στο χώρο των διάφορων gtcc. -
καλημερα,
να κανω μερικες ερωτησουλες μηπως απαντησει κανεις..?
για να τρεξει πιστα καποιος πρεπει να εχει κανει 2 αναβασεις...?τωρα πως θα γινει...?
με τι λαστιχα θα τρεξουν αραγε..? 400 και 500 αλογα..θα αντεξουν 20 γυρους τα λαστιχα..?
παντως σαν σκεψη δεν ειναι ασχημη να ερθει καινουριος κοσμος στους αγωνες και θεατες..κλπ... -
Παιδιά ψυχραιμία!
Ας αφήσουμε τις “ποσότητες” αυτών των ίππων και ας προσγειωθούμε στην Ελληνική πραγματικότητα όπου ο μέσος Ελληνας αγωνιζόμενος τα πάει μέτρια έως πολύ χάλια με 150 ίππους. Δεν θέλω να προσβάλω κανένα αλλά με την Ελληνική αγωνιστική κουλτούρα και την εντελώς λάθος εμπλοκή στους αγώνες συν την ανυπαρξία πίστας για προπόνηση και “τεχνική γνωριμία” με τα αυτοκίνητα, υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν μέχρι να φτάσουμε να συζητάμε για 500ρια και ποιος τα πάει πιο γρήγορα. Τα κενά για τέτοια αυτοκίνητα είναι μεγάλα στη χώρα μας τόσο από οδηγικής πλευράς όσο και από τεχνικής για τους μηχανικούς που θα αναλάβουν την προετοιμασία. Για να μην είναι αστείο το όλο αποτέλεσμα χρειάζεται υποδομή κυρίως τεχνική η οποία δεν υπάρχει στους Ελληνες αυτή τη στιγμή. Πήγε να δημιουργηθεί κάτι αντίστοιχα καλό από την κατηγορία της Formula 3 πριν κάμποσα χρόνια αλλά πολεμήθηκε εκ των έσω γιατί φυσικό ήταν να κλέβει την παράσταση... και καταστράφηκε ηθελημένα ΑΠΟ ΤΗΝ 'ΑΡΧΗ' όπως και όλες οι κατηγορίες που “πήγαν να σηκώσουν κεφάλι” στην Ελληνική αγωνιστική πραγματικότητα... (Τα data της ιστορίας των αγώνων αυτοκινήτου στην Ψωροκώστενα αυτό δείχνουν και το “δείγμα” είναι πολύ μεγάλο πλέον για να χωράει αμφιβολίες...)
Σίγουρα η κατηγορία αυτή θα έχει δυνατά αυτοκίνητα αλλά στην αρχή πρωταγωνιστές θα είναι αυτοί που έχουν την όποια έστω και Ελληνική εμπειρία από πραγματικούς αγώνες. Τώρα αν ξεπεταχτεί και καμία ταλεντάρα από τα παιδιά των track days αυτό ΠΡΕΠΕΙ να είναι καλοδεχούμενο από όλους και μακάρι να γίνει.
Τέλος πάντων, ας δούμε πρώτα την κατηγορία αυτή να υλοποιήτε...
Το ακόλουθο link είναι φωτογραφίες από το αντίστοιχο πρωτάθλημα Δανίας όπου οι προδιαγραφές ασφαλείας, ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ, είναι FIA αλλά οι τεχνικοί κανονισμοί προετοιμασίας των αυτοκινήτων, ΕΠΊΣΗΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ, δεν ακολουθούν την FIA ομολογκασιόν.
Κάπως έτσι εγώ προσωπικά θα ήθελα την FORMULA SALOON.
http://automobilsport.com/index.php?fra ... 6&npage=54Φιλικά
Γιάννης Λουκόπουλος -
Ο χρήστης SPEEDY έγραψε:
Το ακόλουθο link είναι φωτογραφίες από το αντίστοιχο πρωτάθλημα Δανίας όπου οι προδιαγραφές ασφαλείας, ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ, είναι FIA αλλά οι τεχνικοί κανονισμοί προετοιμασίας των αυτοκινήτων, ΕΠΊΣΗΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ, δεν ακολουθούν την FIA ομολογκασιόν.
http://automobilsport.com/index.php?fra ... 6&npage=54Αυτό που είδα είναι το Δανέζικο πρωτάθλημα τουρισμού (http://www.dtc-net.dk/, http://en.wikipedia.org/wiki/Danish_Touring_Car_Championship) με προδιαγραφές FIA Super 2000. Εκεί είναι που θα έπρεπε να είμαστε αν είχαμε σοβαρό motorsport πίστας στη χώρα μας Καμία σχέση με Formula Saloon.
-
Ο χρήστης jean29 έγραψε:
................... αλλά ποιος θα μου τα μάθαινε όλα αυτά τα άκρως απαραίτητα όπως τι θα κάνω αν χάνει λάδια το αυτοκίνητο μου, πως προσπερνάω πως με προσπερνάνε κτλ ...Ακριβώς (και) γι'αυτό το λόγο υπάρχει ο ΣΟΑΑ. Εγώ όταν βρέθηκα στη θέση σου ξεκίνησα να πηγαίνω στη Μιχαλακοπούλου. Εκεί θα βρείς όλες τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που έχεις ή θα προκύψουν.
-
μεταφορα πιο κάτω και σαν απάντηση στο ακόλουθο post του Nass.
-
Μα το είχα γράψει και παραπάνω, ότι ένα σοβαρό πρωτάθλημα πίστας σε μια περιφερειακή χώρα (δηλ. αν δεν έχει τις προδιαγραφές για να έχει καλό πρωτάθλημα Formula πχ. F3 δηλ. πρακτικά μόνο Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία) θα έπρεπε να περιλαμβάνει σα κύριο πιάτο κάθε αγωνιστικής ημέρας: (1) ένα φτηνό ενιαίο για νέους (2) ένα πρωτάθλημα τουρισμού σαν το DTC. Από εκεί και πέρα, όλες οι άλλες κατηγορίες ('Ε', 'Open', 'Formula Saloon' κτλ.) είναι 'ορεκτικά' των παραπάνω. Εδώ δεν έχουμε κανένα από αυτά και δεν ασχολούμαστε και να τα αποκτήσουμε αλλά ασχολούμαστε με τη Formula Saloon, δηλ. δεν έχουμε κύριο πιάτο και ασχολούμαστε με τα ορεκτικά. ΟΚ τα ορεκτικά αλλά δεν πας πολύ μπροστά με αυτά. Εν ολίγοις, η όλη συζήτηση είναι ωραία και ενδιαφέρουσα μεν, αποπροσανατολιστική δε. Και αν πετύχει η Formula Saloon (που το εύχομαι) θα νομίζουμε ότι κάτι κάναμε και αποκτήσαμε αγώνες ταχύτητας ενώ δεν θα έχουμε αποκτήσει αγώνες ταχύτητας αλλά glorified track days (για την ακρίβεια αυτό που στην Αγγλία λένε club racing, μαζεύονται 30 φιλαράκια με διάφορα αυτοκίνητα, στήνονται σε ένα grid, πλακώνονται στην πίστα και μετά πλακώνονται στις μπύρες... Απαραίτητο μεν αλλά ως πρώτο βήμα).
Αυτό που θα ήθελα από όλα αυτά τα ταλέντα που κάνουν 1:30 με 106 και MX5 στις Σέρρες (γιατί τα Μέγαρα δεν προσφέρονται για εξαγωγή οποιουδήποτε συμπεράσματος) θα ήταν, αντί να κάνουν το track day τους αγώνα, που είναι αυτό που λέμε, να υπάρχει ένα παραπέρα βήμα, κυρίως το (1) παραπάνω, για να μπουν με το σωστό τρόπο στους αγώνες. Αυτή είναι η διαδικασία που αναφέρει παραπάνω ο johandelta, απλά εμείς έχουμε μείνει στο 5χ5, δεν υπάρχει παραπέρα (εκτός και αν την κάνει κάποιος για άλλες χώρες)
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
http://automobilsport.com/index.php?fra ... 6&npage=54Αυτό που είδα είναι το Δανέζικο πρωτάθλημα τουρισμού (http://www.dtc-net.dk/, http://en.wikipedia.org/wiki/Danish_Touring_Car_Championship) με προδιαγραφές FIA Super 2000. Εκεί είναι που θα έπρεπε να είμαστε αν είχαμε σοβαρό motorsport πίστας στη χώρα μας Καμία σχέση με Formula Saloon.
Ναι σωστά αλλά έτσι θα το ήθελα εγώ προσωπικά. Με αληθινά ΑΝΤΡΙΚΑ αυτοκίνητα από οδηγικής αλλά και από τεχνικής πλευράς όπου η δουλειά του προετοιμαστή ΦΑΙΝΕΤΑΙ...
Αλλά ας δούμε τους τεχνικούς κανονισμούς πρώτα γιατί ίσως και να υπάρχουν περιθώρια για τέτοια αυτοκίνητα. Δεν θα μου άρεσε καθόλου να δω μια τρίτη κατηγορία Ε που απλώς την ονομάζουμε Formula Saloon.... γιατί απλά θα υπαχθεί και αυτή η προσπάθεια στην ΔΙΑΣΠΑΣΗ κατηγοριών που 'πάνε να σηκώσουν κεφάλι'... +++ Ας ΚΆΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΡΠΑΧΤΉ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΤΟΥ GTTC - TARCK DAYS... που έτσι και αλλιώς δεν θα αντέξουν για πολύ το κόστος... όπως έγραψα πιο επάνω, και έχει ο θεός... στο Ελλαδιστάν ζούμε.
Κακό έως εφιαλτικό το παραπάνω σενάριο αλλά επειδή όλα γίνονται καλό είναι οι νεώτεροι να μαθαίνουν για να μη παθαίνουν όπως τόσοι και τόσοι καλοπροέρετοι, από αγωνιζόμενους μέχρι εταιρείες-σπόνσορες (με ούμπαλα...), που δεν θέλουν να ξανα ακούσουν για την 'αγάπη' μας...Φιλικά
Γιάννης Λουκόπουλος
FORMULA SALOON!!! [+Διάσπαση από Αγώνες Ταχύτητας 2010]