-
Ο χρήστης jimdenin έγραψε:
Το δικαίωμα μιας κοινωνίας, αγαπητέ mjacob, να υπερασπιστεί την φυσιογνωμία της κανένα Μεσαιωνα δεν αποτελεί αλλιώς τους αρχαίους Αθηναίους που έδιναν σπανιότατα πολιτικά δικαιώματα σε αλλοδαπούς θα έπρεπε να τους θεωρούμε οπισθοδρομικούς. Δεν είναι τα πράγματα.Μ¨αλλον δεν κατάλαβες το παράδειγμα. Προφανώς και δεν αποτελεί μεσαίωνα. Από την άλλη το δικαίωμα μιας κοινωνίας να ξεζουμίζει μέχρι τελικής πτώσεως άλλες (πολυπληθέστερες) κοινωνίες, και μετά να νίπτει τας μανόσκειας χείρας, είναι κατά τι αμφιλεγόμενο.
Όπως αμφιλεγόμεο ήταν το δικαίωμα των ευγενών να κρατάνε τους άπλυτους άπλυτους. Γιατί μη ξεχνιέσαι, δικαίωμά τους ήταν για πολύ περισσότερα χρόνια από αυτά που ζουν οι σημερινές μας κοινωνίες.Η αναφορά σου στην αρχαιότητα, το λιγότερο άστοχη. Α, και το να λες σήμερα οπισθοδρομικό κάποιον που υπήρξε πριν τρις χιλιάδες χρόνια είναι κάπως αστείο
Όσο για το ότι η Δύση παράγει πλούτο σε βάρος αυτών των ανθρώπων ναί μεν υπάρχει αλήθεια σε αυτό που λές αλλά τα πράγματα δεν είναι 100% ακριβώς έτσι. Γιατί πλέον η Δύση παράγει πλούτο όχι μόνο σε βάρος αυτών των ανθρώπων, αλλά πλέον και σε βάρος των ίδιων της των λαών. Όλοι αυτοί που έρχονται είτε απο Ασία είτε απο Αφρική στην Ευρώπη έρχονται σε μια εποχή όπου η οικονομική δραστηριότητα στις ευρωπαικές χώρες, στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης, αρχίζει και μεταφέρεται σε χώρες του τρίτου κόσμου δημιουργώντας προβλήματα στους υπάρχοντες πληθυσμούς της Ευρώπης. Ουσιαστικά οι ξένοι απο Ασία και απο Αφρική έρχονται σε μια εποχή που το δικαίωμα για μια καλύτερη ζωή είναι το πλέον αμφίβολο όχι μόνο για αυτούς αλλά και για μάς όπως πάνε τα πράγματα.
Ας μην συγκρίνουμε τα μεγέθη καλύτερα. Ούτε ως κακόγουστο αστείο.
-
Κάθε φορά που ταξιδεύεις [και καλά κάνεις] στους σκούρους με το ισχυρό σου ευρώ και το μεγάλο σου πουγκί (για τα μέτρα των εκεί ιθαγενών) για να κολυμπήσεις με καρχαρίες ή να μείνεις σε όμορφα ξενοδοχεία στην τιμή δίκλινου Γ' κατηγορίας, τας χείρας σου νίπτεις κι εσύ. Απλώς δεν το αντιλαμβάνεσαι.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Κάθε φορά που ταξιδεύεις [και καλά κάνεις] στους σκούρους με το ισχυρό σου ευρώ και το μεγάλο σου πουγκί (για τα μέτρα των εκεί ιθαγενών) για να κολυμπήσεις με καρχαρίες ή να μείνεις σε όμορφα ξενοδοχεία στην τιμή μονόκλινου Γ' κατηγορίας, τας χείρας σου νίπτεις κι εσύ. Απλώς δεν το αντιλαμβάνεσαι.εγώ δεν είπα ποτέ ότι δεν έχω μερίδιο ευθύνης, δεν είπα ποτέ ότι πόσο θα ήθελα να μην μας ενοχλούσαν, δεν είπα ποτέ ότι είναι δικαίωμά μου να μην τους θέλω κ.ο.κ.
Αντιθέτως -πραγματικά ειλικρινά- σε πολλά μέρη έχω αναρωτηθεί γιατί δεν με σφάζουν επί τόπου. Ούτε που θα το μάθαινε κανένας και ρπαγματικά δεν νομίζω να αντιμετώπιζε την καμία συνέπεια όποιος το έκανε. Και μπορεί να μην είχα ΤΑ λεφτά μαζί μου (για τα δικά μας δεδομένα), αλλά σίγουρα γι' αυτόν θα ήταν πραγματικά πάρα πολλά.
Μιλάω για τα μέρη που δεν κοιμάμαι σε όμορφα ξενοδοχεία περιμένοντας να βουτήξω με καρχαρίες.
Αν έιχε τύχει να διαβάσεις και ορισμένα posts, το είχα συζητήσει επί τούτου αυτό. Δεν αισθάνομαι ευαισθητοποιημένος επειδή μπορεί να επισκέπτομαι τέτοια μέρη και να βλέπω το τι γίνεται, εν αντιθέσει. Δίκιο έχεις στο να λες ότι κι εγώ καταναλωτής είμαι απλώς και τίποτα περισσότερο. Δεν νομίζω να έχω πει κάτι διαφορετικό για τον εαυτό μου.Απλώς -νομίζω- ότι επισκεπτόμενος ορισμένα μέρη συνειδητοποιώ ότι ΔΕΝ υπάρχουν ορισμένες από τις λύσεις που θα θέλαμε να υπάρχουν. Τίποτα περισσότερο.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Όλοι οι Έλληνες που δουλεύουν στην οικοδομή βρίζουν για τους μετανάστες που δεν ξέρουν τη δουλειά και δουλεύουν με μικρά μεροκάματα.Εμένα δεν με επηρεάζουν άμεσα οι μετανάστες/λαθρομετανάστες, καλύτερα είναι γιατί βρίσκω φτηνά μεροκάματα.
εεεπ φαουλ!
καποιος τους προσλαμβανει αυτους! Και το κανει επειδη κερδιζεικαι συ βρισκεις φθηνα μεροκαματα (για την ωρα), αλλα μετα δε μπορεις να λες οτι θελεις να φυγουν...
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Μεγαλο αστειο οτι οι μεταναστες βοηθησαν στην οικονομικη ανορθωση της Ελλαδος. 1) εαν δεν κανω λαθος η χωρα ειναι στην επιτηρηση 2) Εργαστηκαν και εργαζονται με αμοιβη 3) εαν καποιοι τους εκμεταλλευονται αυτο τους φερνει πιο κοντα στην ισοτητα με τους Ελληνες και εμας μας εκμεταλλευεται η εργοδοσια 4) ειναι μυθος οτι οι Ελληνες δεν κανουν ¨¨καποιες δουλειες'', για καντε μια βολτα στη γερμανια να δειτε σε λιγο στο Βερολινο θα μιλανε μονο Ελληνικα.
Ερωτημα εχουν μαθει οι Ελληνες απο τα λαθη τους ?** υποθετω πως οχι. Καλη η φιλευσπλαχνια δε λεω αλλα αμα δεν αγαπας τον εαυτο σου δεν μπορεις να αγαπησεις και να βοηθησεις κανενα. **
Ο προοδευτισμος ξερετε που θα σταματησει ?? ΟΤΑΝ Ο ΦΟΥΚΑΡΑς ΠΑΚΙΣΤΑΝΟς ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΗ ΠΟΡΤΑ ΜΑς ΣΤΗΝ ΕΚΑΛΗ , ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ, ΚΛΠΚΛΠ τοτε να δειτε πως θα σφυριζουν αδιαφορα ολοι οσοι υποστηριζουν οτι δεν τους ενοχλει η ανεξελεγκτη εισοδος λαθρομεταναστων στη χωρα μας.Τωρα το κατάλαβα!
Όλη η βαβούρα γίνεται για να μην χτυπήσουν τις πόρτες των σπιτιών με υψηλή αντικειμενική αξία , βλέπε Εκάλη - Γλυφάδα κλπ κλπ.
Ωραία.
1)E και μηπως οι μεταναστες φταινε για αυτο?
2)Κατ'αρχας τι αμοιβη ειναι αυτη?Με τι δικαιωματα κλπ.Κατα δευτερον δεν εχει σχεση αυτο αλλα το οτι αποτελεσαν το εργατικο δυναμικο.
3)Ε σε αυτο εχεις δικιο με τη διαφορα οτι αυτοι χρησιμοποιουνται σαν αφορμη(μια απο τις πολλες) για να πανε οι μισθοι ολων προς τα κατω και η εκμεταλλευση να γινει μεγαλυτερη.Ε καποτε θα καταλαβει και ο Ελληνας εργαζομενος-εργατης οτι ειναι στην ιδια μοιρα με ολους τους αλλους εργαζομενους-εργατες ανεξαρτητοτς φυλης.
4)Αυτοι που πανε στο Βερολινο στη πλειονοτητα ειναι ειδικευμενοι σε κατι και πανε επειδη η Γερμανια παρουσιαζει ζητηση τετοιου ειδους εργασιας.Τοτε θα σταματησει η αλληλεγγυη και ο ταξικος αγωνας.Ειμαστε πεπεισμενοι ολοι για αυτο.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Οκ είμαι χαζός,έχω παρωπίδες και ίσως είμαι και φασίστας. Προκαλώ οποίον το πιστεύει όμως να έρθει να μείνει στον Κολωνό και να στείλει τα παιδιά του σε δημόσιο σχολείο εδώ. Ξαναλέω, έξω από το χορό όλοι βαράνε παλαμάκια.
sent from my E10i using Tapatalk while doing 230km/hr
Αν βρεθούν 1, 2, 3, 13 που πληρούν τους όρους που θέτεις δηλ. ζουν εκεί, στέλνουν τα παιδιά τους σε αυτά τα σχολεία κλπ κλπ αλλά έχουν αντίθετες με σένα απόψεις θα καταρρεύσει ο κόσμος των επιχειρημάτων σου ;
Όχι, ούτε πρέπει γιατί απλά τα επιχειρήματά σου για το πρόβλημα πρέπει να βασίζονται αλλού και όχι στο προσωπικό σου βίωμα γιατί τότε με το που θα έρθει ο πρώτος ο οποίος αντιμετωπίζει τα ίδια προβληματα με σένα και έχει παρ'όλα αυτά την αντίθετη άποψη θα ξεμείνεις από 'καύσιμο' και θα πρέπει να κάνεις τουμπεκί.
Τί θα απαντήσεις στον Μάινα δηλ. που μένει πλατεία Βικτωρίας και του επιτέθηκαν αλλοδαποί και δεν συμμερίζεται την άποψή σου ; Πρέπει να βρεις κάτι άλλο πιο πειστικό να του πεις και όχι να 'δοκιμάσει' το πρόβλημά σου γιατί αυτό το έχει ήδη κάνει.To πιο πειστικό μετά είναι η αφαίρεση ζωης φίλε μου που ακομα και αυτή αν δεν βαλει δικηγορο με καλό μισθό ο Μαινας (αν ζει) δεν πειθει κανεναν γιατί καποιος μπορεί να πεί ότι εγινε οτι εγινε επειδή τον είπε αδερφή τον πακιστανό Στην ελλάδα ζούμε.Οπότε τρεχα γυρευε . Πιο πειστικό στοιχείο απομάκρυνσης!..Δεν εχεις καταλάβει ακομα οτι απειλουνται ζωές.Σιγα μη μας πεις ότι οι ελληνες σκοτωνουν και οι πακιστανοι καθονται και κλαινε τη μοίρα τους παρατηρώντας!
Αλλά ναι ,ποιός θα ακούσει τον zx Lover αφού δεν ειναι στο σινάφι των πολιτικών,μιζαδόρων ,δικηγόρων ελευθερωτων και λοιπων διαπλεκομένων στην βρωμιά του ατομικού συμφέροντος και τις φεουδαρχικής δικαιοσύνης!
Πριν αρκετό καιρό εδω κάτω έβγαινε ενας Αλβανος μεταναστης με καλάσνικοφ και πυροβολούσε όποιο αυτοκίνητο περνούσε μπροστά του με αποτελεσμα να έχουμε τραυματισμό ευτυχως χωρις θανατο.Ελά να πεις στο πατερα του παιδιού που τραυματιστηκε να βρει πιο πειστικο στοιχείο να επικαλεστεί να φυγουν οι μετανάστες .
Και μιλάω για επικίνδυνους μεταναστες που όλοι βλέπουμε να περιτριγυρίζουν ανάμεσά μας χωρις αυριο .Τι θα κανει ο κόσμος.Θα περιμένει το κράτος ή κατι πιο πειστικό? Τι λέμε τωρα ! -
Ο χρήστης ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΗΤΣΑΚΗΣ έγραψε:
'http://www.ekato.gr/images/stories/NEW/ ... oixeia(new).pdf
ιστότοπος: http://www.ekato.gr/index.php?option=oz ... =254&lang=
Σχόλια:
http://www.e-grammes.gr/article.php?id=1710Aνοιξες τα λινκ με τα επισημα στατιστικα της ΕΛΑΣ?Ειμαι σιγουρος οτι θα τα βρεις ενδιαφεροντα.
Το δικαίωμα μιας κοινωνίας, αγαπητέ mjacob, να υπερασπιστεί την φυσιογνωμία της κανένα Μεσαιωνα δεν αποτελεί αλλιώς τους αρχαίους Αθηναίους που έδιναν σπανιότατα πολιτικά δικαιώματα σε αλλοδαπούς θα έπρεπε να τους θεωρούμε οπισθοδρομικούς. Δεν είναι έτσι τα πράγματα.
Όσο για το ότι η Δύση παράγει πλούτο σε βάρος αυτών των ανθρώπων ναί μεν υπάρχει αλήθεια σε αυτό που λές αλλά τα πράγματα δεν είναι 100% ακριβώς έτσι. Γιατί πλέον η Δύση παράγει πλούτο όχι μόνο σε βάρος αυτών των ανθρώπων, αλλά πλέον και σε βάρος των ίδιων της των λαών. Όλοι αυτοί που έρχονται είτε απο Ασία είτε απο Αφρική στην Ευρώπη έρχονται σε μια εποχή όπου η οικονομική δραστηριότητα στις ευρωπαικές χώρες, στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης, αρχίζει και μεταφέρεται σε χώρες του τρίτου κόσμου δημιουργώντας προβλήματα στους υπάρχοντες πληθυσμούς της Ευρώπης. Ουσιαστικά οι ξένοι απο Ασία και απο Αφρική έρχονται σε μια εποχή που το δικαίωμα για μια καλύτερη ζωή είναι το πλέον αμφίβολο όχι μόνο για αυτούς αλλά και για μάς όπως πάνε τα πράγματα.
Η κάθε κοινωνία κρίνεται ιστορικά.Δεν ήταν απαραίτητο να είναι κάποιος αλλοδαπός για να μην έχει δικαιώματα.Για την εποχή της η Αθηναϊκή κοινωνία μπορεί να φάνταζε σαν όαση αλλά από τότε ο άνθρωπος έχει φτάσει μέχρι το φεγγάρι.Δεν ενθουσιάζομαι με την ιδέα να ήμουν μέλος της. Πιθανότερο θα ήταν να ζω σαν σκλάβος παρά σαν πολίτης.
Γιατί ντρέπεσαι να αρθρώσεις κακίες λεξούλες όπως ανάπτυξη, κατανάλωση, κεφάλαιο, καπιταλιστική κοινωνική οργάνωση, ελεύθερη αγορά, ιμπεριαλισμός, ελεύθερη μετακίνηση κεφαλαίων, ατομικισμός, αλλοτρίωση, οπορτουνισμος, καριέρα. Αυτά που γραφείς είναι υποκριτικά γιατί αγνοούν τα αίτια και εστιάζονται στις συνέπειες.Δε φταίει μόνο η παγκοσμιοποίηση για όλα τα δεινά του κόσμου, αλλά και η δικιά σου ακόρεστη δίψα για υλικό πλούτο σε βάρος ουσιαστικότερων ανθρωπίνων αναγκών. Μέχρι χτες ήταν όλα ωραία και ρόδινα στο μικρόκοσμο του καθενός αφού όλη η εξαθλίωση είτε προβάλλονταν στο τηλεοπτικό γυαλί και έμοιαζε πολύ μακρινή ,είτε προβάλλονταν στον κοινωνικό παραμορφωτικό καθρέπτη και κρύβονταν κάτω από το χαλί.Ας ψοφάνε αρκεί να είναι μακριά από την πόρτα μου.
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
To πιο πειστικό μετά είναι η αφαίρεση ζωης φίλε μου που ακομα και αυτή αν δεν βαλει δικηγορο με καλό μισθό ο Μαινας (αν ζει) δεν πειθει κανεναν γιατί καποιος μπορεί να πεί ότι εγινε οτι εγινε επειδή τον είπε αδερφή τον πακιστανό Στην ελλάδα ζούμε.Οπότε τρεχα γυρευε . Πιο πειστικό στοιχείο απομάκρυνσης!..Δεν εχεις καταλάβει ακομα οτι απειλουνται ζωές.Σιγα μη μας πεις ότι οι ελληνες σκοτωνουν και οι πακιστανοι καθονται και κλαινε τη μοίρα τους παρατηρώντας!
Αλλά ναι ,ποιός θα ακούσει τον zx Lover αφού δεν ειναι στο σινάφι των πολιτικών,μιζαδόρων ,δικηγόρων ελευθερωτων και λοιπων διαπλεκομένων στην βρωμιά του ατομικού συμφέροντος και τις φεουδαρχικής δικαιοσύνης!
Πριν αρκετό καιρό εδω κάτω έβγαινε ενας Αλβανος μεταναστης με καλάσνικοφ και πυροβολούσε όποιο αυτοκίνητο περνούσε μπροστά του με αποτελεσμα να έχουμε τραυματισμό ευτυχως χωρις θανατο.Ελά να πεις στο πατερα του παιδιού που τραυματιστηκε να βρει πιο πειστικο στοιχείο να επικαλεστεί να φυγουν οι μετανάστες .
Και μιλάω για επικίνδυνους μεταναστες που όλοι βλέπουμε να περιτριγυρίζουν ανάμεσά μας χωρις αυριο .Τι θα κανει ο κόσμος.Θα περιμένει το κράτος ή κατι πιο πειστικό? Τι λέμε τωρα !Δε καταλαβα τιποτα
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Το δικαίωμα μιας κοινωνίας, αγαπητέ mjacob, να υπερασπιστεί την φυσιογνωμία της κανένα Μεσαιωνα δεν αποτελεί αλλιώς τους αρχαίους Αθηναίους που έδιναν σπανιότατα πολιτικά δικαιώματα σε αλλοδαπούς θα έπρεπε να τους θεωρούμε οπισθοδρομικούς. Δεν είναι τα πράγματα.
Μ¨αλλον δεν κατάλαβες το παράδειγμα. Προφανώς και δεν αποτελεί μεσαίωνα. Από την άλλη το δικαίωμα μιας κοινωνίας να ξεζουμίζει μέχρι τελικής πτώσεως άλλες (πολυπληθέστερες) κοινωνίες, και μετά να νίπτει τας μανόσκειας χείρας, είναι κατά τι αμφιλεγόμενο.
Όπως αμφιλεγόμεο ήταν το δικαίωμα των ευγενών να κρατάνε τους άπλυτους άπλυτους. Γιατί μη ξεχνιέσαι, δικαίωμά τους ήταν για πολύ περισσότερα χρόνια από αυτά που ζουν οι σημερινές μας κοινωνίες.Η αναφορά σου στην αρχαιότητα, το λιγότερο άστοχη. Α, και το να λες σήμερα οπισθοδρομικό κάποιον που υπήρξε πριν τρις χιλιάδες χρόνια είναι κάπως αστείο
Ας μην συγκρίνουμε τα μεγέθη καλύτερα. Ούτε ως κακόγουστο αστείο.
Η αναφορά για την Αθηναική κοινωνωνία έγινε για να φανεί η διαφορά το πως λειτουργεί μια κοινωνία που θέλει να λέγεται κοινωνία απο τις επικρατούσες προδευτικές απόψεις που αντιμετωπίζουν αυτόν τον τόπο ως κοινώβιο και απο αυτή την οπτική γωνία μόνο άστοχη δεν είναι.
Πέραν τούτου
-
Απο την απαρχή του ανθρώπινου πολιτισμού η εκμετάλευση του ενός απο τον άλλον μόνο περίεργο φαινόμενο δεν είναι. Μακάρι να μπορούσαμε να το αλλάξουμε αλλά μάλλον μάταια. Αλλά και πάλι το ότι αυτοί οι λαοί βρεθήκανε σε κατάσταση εκμετάλευσης δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Δεν μπορείς να αναγκάσεις κάποιον λαό να βρεθεί σε μια κατάσταση αν δεν επιθυμεί. Οι περισσότεροι απο αυτούς τους λαους βρισκόντουσαν σε μια κατάσταση πρωτογονοτισμού και απο τα δικά τους πνευματικά και θρησκευτικά πρότυπα. Σε αυτούς τους λαούς θεωκρατικά ή δικτατορικά καθεστώτα συνήθως επικρατούν και τα οποία πολλές φορές είναι υποχοίρια ξένων συμφερόντων είναι αλλά δεν φάνηκε μια προσπάθεια να αλλάξει η όποια κατάσταση. Κάποτε οι Ιρανοί εξεδίωξαν τον Σάχη για να εγκαθυδρίσουν αυτό το ισλαμικό καθεστώς. Αν ένας λαός θέλει να αλλάξει την μοίρα του ο τρόπος να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, υπάρχει και είναι διαχρονικός. Δεν έχει καμιά υποχρέωση όμως ο μέσος Ευρωπαίο να λούζεται την κατάσταση των τελευταίων 20 ετών και ούτε ο οι Ευρωπαικοί λαοί έχουν καμιά σχέση με αυτή την ιστορία.
-
Μιλάς για ευγενείς. Ποιούς εννοείς; Εμένα, τον μέσο Ιταλό/Γάλλο/Γερμανό/Βρετανό, ποιούς; Η ελληνική αριστερά αν δεν απατώμαι μιλά για το κακό κεφάλαιο και τον ρημάδη τον καπιταλισμό. Και για να το συνδέσω με αυτό που γράφει ο madox
Το δικαίωμα μιας κοινωνίας, αγαπητέ mjacob, να υπερασπιστεί την φυσιογνωμία της κανένα Μεσαιωνα δεν αποτελεί αλλιώς τους αρχαίους Αθηναίους που έδιναν σπανιότατα πολιτικά δικαιώματα σε αλλοδαπούς θα έπρεπε να τους θεωρούμε οπισθοδρομικούς. Δεν είναι έτσι τα πράγματα.
Η κάθε κοινωνία κρίνεται ιστορικά.Δεν ήταν απαραίτητο να είναι κάποιος αλλοδαπός για να μην έχει δικαιώματα.Για την εποχή της η Αθηναϊκή κοινωνία μπορεί να φάνταζε σαν όαση αλλά από τότε ο άνθρωπος έχει φτάσει μέχρι το φεγγάρι.Δεν ενθουσιάζομαι με την ιδέα να ήμουν μέλος της. Πιθανότερο θα ήταν να ζω σαν σκλάβος παρά σαν πολίτης.
Γιατί ντρέπεσαι να αρθρώσεις κακίες λεξούλες όπως ανάπτυξη, κατανάλωση, κεφάλαιο, καπιταλιστική κοινωνική οργάνωση, ελεύθερη αγορά, ιμπεριαλισμός, ελεύθερη μετακίνηση κεφαλαίων, ατομικισμός, αλλοτρίωση, οπορτουνισμος, καριέρα. Αυτά που γραφείς είναι υποκριτικά γιατί αγνοούν τα αίτια και εστιάζονται στις συνέπειες.Δε φταίει μόνο η παγκοσμιοποίηση για όλα τα δεινά του κόσμου, αλλά και η δικιά σου ακόρεστη δίψα για υλικό πλούτο σε βάρος ουσιαστικότερων ανθρωπίνων αναγκών. Μέχρι χτες ήταν όλα ωραία και ρόδινα στο μικρόκοσμο του καθενός αφού όλη η εξαθλίωση είτε προβάλλονταν στο τηλεοπτικό γυαλί και έμοιαζε πολύ μακρινή ,είτε προβάλλονταν στον κοινωνικό παραμορφωτικό καθρέπτη και κρύβονταν κάτω από το χαλί.Ας ψοφάνε αρκεί να είναι μακριά από την πόρτα μου.
Κακές λεξούλες όπως αυτές που περιγράφονται απο τον madox δεν έχω πρόβλημα να περιγράψω αν και κάποια κινούνται εντελώς στην υπερβολή. Αντιθέτως και οι δυό σας κάνετε το σφάλμα-τουλάχιστον ο madox- να συνδέετε το κεφάλαιο, την ελεύθερη μετακίνηση κεφαλαίων κλπ με τι, με τους λαούς της Ευρώπης; (Αγαπητέ madox συγνώμη αλλά ατομικισμός, αλλοτρίωση, οπορτουνισμος, καριέρα: αυτά είναι ωραία για να γράφουμε εκθέσεις ιδεών στο λύκειο , όχι όμως ότι φτάσανε οι λαοί Ασίας/Αφρικής στην εξαθλίωση τους απο την καριέρα και τον ατομικισμό του μέσου ευρωπαιου. Το κακό κεφάλαιο αγαπητέ madox δεν καταλαβαίνει απο τα παραπάνω. Αλέθει τους πάντες, ευρωπαίους και μη )
Παιδιά συγνώμη αλλά το ρημάδι το κεφάλαιο δεν αναγνωρίζει σημαίες, εθνικούς ύμνους, φυλές, εθνικές συνειδήσεις κλπ. Τουναντίον για το κεφάλαιο αυτό που δουλεύεται είναι η διάλυση κάθε κοινωνικού ιστού που διέπεται απο αυτά τα στοιχεία και η δημιουργία κοινωνιών στα πρότυπα της αμερικάνικης κοινώς πολυπολυτισμικών καρναβαλιών που και πιο εύκολα ελεγχομένοι θα είναι και κατά συνέπεια πιο εκμεταλεύσιμοι. Αν νομίζετε ότι προχωρώντας σε φαινόμενα εξομοίωσης ή απόδοσης δικαιωμάτων στους αλλοδαπούς στις εκάστοτες κοινωνίες υποδοχής με το έτσι θέλω, καταπολεμάται το κακό κεφάλαιο είστε γελασμενοι. Αντιθέτως εξυπηρετούνται αυτα τα συμφέροντα στο μέγιστο.
- mjacob για το δευτερο σκέλος της απάντησης σου.
Δεν τίθεται θέμα ανόμοιας σύγκρισης. Χάνουμε το δάσος εδώ.
Μιλάμε πλέον για ξεκάθαρη πραγματικότητα. Την δεκαετία του 90 είχαμε το ίδιο πρόβλημα με τους ξένους απο βαλκανικά κράτη. Ανεξαρτήτως των λαθών που έγιναν, γιατί κακά τα ψέμματα τότε χάθηκε και το παιχνίδι σε αυτό το θέμα, για εκείνους τους ανθρώπους υπήρχαν είδη εργασιών στα οποία μπορούσαν να αποροφηθούν. Πρίν καμιά δεκαριά μήνες επειδή στην εταιρία που δουλεύω θα γίνονταν κάποιες οικοδομικές εργασίες, έφεραν ένα εργολάβο με το συνεργείο του να φέρει εις πέρας το έργο. Το συνεργείο του το αποτελούσαν Αλβανοί. Όταν σε δικά μου διαλείματα στηην δουλειά έπιασα συζήτηση με έναν απο αυτούς μου ειπώθηκε ότι αρκετοί συμπατριώτες του λόγω της κρίσης δεν έχουν δουλειά και αρκετοί απο αυτούς τα μαζεύουν για να γυρίσουν στην Αλβανία. Στην πόλη καταγωγής μου -Θήβα Βοιωτίας- στην κεντρική πλατεία κάποτε περιμέναν 40-50 ξένοι και έρχοντουσαν διάφορα αγροτικά και τους έπαιρναν ή στα χωράφια ή στην οικοδομή ή σε άλλες εργασίες. Μέχρι τις 7.30-8.00πμ η πλατεία είχε αδειάσει. Τώρα τους τελευταίους μήνες παρατηρείται το φαινόμενο να περιμένουν ατην πλατεία οι ίδιοι ή και παραπάνω άτομα και να πηγαίνει η ώρα 11.00πμ και οι περισσότεροι να παραμένουν στην πλατεία. Γιατί; Διότι πολύ απλά δεν υπάρχουν δουλειές-μεροκαμματα πλέον. Με αυτή την εικόνα στους καινούργιους που έρχονται απο Ασία/Αφρική ποιός θα εγγυηθεί τι; Καλύτερη ζωή; Παιδιά η Ελλάδα των 400-500€ δεν θα είναι σε λίγο καιρό υπερβολή αλλά οδυνηρή πραγματικότητα. Τι καλύτερη ζωή και τι ευκαιρίες θα εγγηθούμε σε αυτούς τους ανθρώπους όταν εμείς οι ίδιοι θα βρισκόμαστε στην κυριολεξία μέσα στα 'σκατά';
-
-
Ο χρήστης jimdenin έγραψε:
Η αναφορά για την Αθηναική κοινωνωνία έγινε για να φανεί η διαφορά το πως λειτουργεί μια κοινωνία που θέλει να λέγεται κοινωνία απο τις επικρατούσες προδευτικές απόψεις που αντιμετωπίζουν αυτόν τον τόπο ως κοινώβιο και απο αυτή την οπτική γωνία μόνο άστοχη δεν είναι.Οποιαδήποτε σύγκριση κοινωνικοπολιτικών απόψεων, ως προς την προοδευτικότητά τους, μεταξύ μιας κοινωνίας του σήμερα και μιας κοινωνίας τριών χιλιάδων ετών, σαφώς και είναι άστοχη υπό οποιοδήποτε πρίσμα.
Αλλά και πάλι το ότι αυτοί οι λαοί βρεθήκανε σε κατάσταση εκμετάλευσης δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Δεν μπορείς να αναγκάσεις κάποιον λαό να βρεθεί σε μια κατάσταση αν δεν επιθυμεί.
Τρολλάρεις τώρα έτσι δεν είναι;
Οι περισσότεροι απο αυτούς τους λαους βρισκόντουσαν σε μια κατάσταση πρωτογονοτισμού και απο τα δικά τους πνευματικά και θρησκευτικά πρότυπα. Σε αυτούς τους λαούς θεωκρατικά ή δικτατορικά καθεστώτα συνήθως επικρατούν και τα οποία πολλές φορές είναι υποχοίρια ξένων συμφερόντων είναι αλλά δεν φάνηκε μια προσπάθεια να αλλάξει η όποια κατάσταση. Κάποτε οι Ιρανοί εξεδίωξαν τον Σάχη για να εγκαθυδρίσουν αυτό το ισλαμικό καθεστώς. Αν ένας λαός θέλει να αλλάξει την μοίρα του ο τρόπος να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, υπάρχει και είναι διαχρονικός. Δεν έχει καμιά υποχρέωση όμως ο μέσος Ευρωπαίο να λούζεται την κατάσταση των τελευταίων 20 ετών και ούτε ο οι Ευρωπαικοί λαοί έχουν καμιά σχέση με αυτή την ιστορία.
Σιγά μην ήταν και στην εποχή των σπηλαίων.
Το νόημα ποιο είναι; Ότι ο τεχνολογικά πιο ανεπτυγμένος έχει κάποιο per se δικαίωμα να γαμάει τον άλλο, και μάλιστα ότι φταίει ο μη τεχνολογικά ανεπτυγμένος;
Μήπως έχει και υποχρέωση κι όλας ο τεχνολογικά ανεπτυγμένος να καταδικάσει τον λιγότερο ανεπτυγμένο σε αιώνια σήψη;Από που κι ως που οι ευρωπαϊκοί λαοί δεν έχουν καμία σχέση με την ιστορία της υποβάθμισης του τρίτου κόσμου Μια χαρά ενεργό ρόλο έπαιξαν σε αυτό (βρε μπας και οι αποικίες δεν συνέβησαν ποτέ ), να κάτσουν να τα λουστούν. Αν δεν τους αρέσει να κάνουν κάτι να βελτιώσουν την κατάσταση. Αλλά δεν θέλουν να το κάνουν αυτό, γιατί θα χάσουν το κέρδος. Οπότε, να κάτσουν να τα λουστούν.
- Μιλάς για ευγενείς. Ποιούς εννοείς; Εμένα, τον μέσο Ιταλό/Γάλλο/Γερμανό/Βρετανό, ποιούς; Η ελληνική αριστερά αν δεν απατώμαι μιλά για το κακό κεφάλαιο και τον ρημάδη τον καπιταλισμό.
Νταξ δεν σε ξέρω κι όλας για να γνωρίζω αν είσαι κάποιος απόγονος του λουδοβίκου, αλλά θα πω ότι μάλλον δεν αναφέρομαι σε εσένα. Αναφερόμουν στους ευγενείς του Μεσαίωνα. Βασιλιάδες, λόρδους, πρίγκηπες, ξέρεις...
Κακές λεξούλες όπως αυτές που περιγράφονται απο τον madox δεν έχω πρόβλημα να περιγράψω αν και κάποια κινούνται εντελώς στην υπερβολή. Αντιθέτως και οι δυό σας κάνετε το σφάλμα-τουλάχιστον ο madox- να συνδέετε το κεφάλαιο, την ελεύθερη μετακίνηση κεφαλαίων κλπ με τι, με τους λαούς της Ευρώπης; (Αγαπητέ madox συγνώμη αλλά ατομικισμός, αλλοτρίωση, οπορτουνισμος, καριέρα: αυτά είναι ωραία για να γράφουμε εκθέσεις ιδεών στο λύκειο , όχι όμως ότι φτάσανε οι λαοί Ασίας/Αφρικής στην εξαθλίωση τους απο την καριέρα και τον ατομικισμό του μέσου ευρωπαιου. Το κακό κεφάλαιο αγαπητέ madox δεν καταλαβαίνει απο τα παραπάνω. Αλέθει τους πάντες, ευρωπαίους και μη )
Και από ποιους φτάσανε στην εξαθλίωση δλδ; Από τους Αρειανούς; Τους Ελ; ΓΕνικά, σοβαρολογέις τώρα, ή απλώς τρολλάρεις;
Α ναι, μόνοι τους έφτασαν.
Κάτι αποικίες, κάτι δυτικά εργοστάσια, εσύ δεν ξέρεις από αυτά.Και μόνο το να ισχυρίζεσαι ότι η κεφαλαιοκρατική ανάπτυξη δεν έχει κέντρα και περιφέρειες, είναι το λιγότερο εκτός τόπου και χρόνου.
Παιδιά συγνώμη αλλά το ρημάδι το κεφάλαιο δεν αναγνωρίζει σημαίες, εθνικούς ύμνους, φυλές, εθνικές συνειδήσεις κλπ. Τουναντίον για το κεφάλαιο αυτό που δουλεύεται είναι η διάλυση κάθε κοινωνικού ιστού που διέπεται απο αυτά τα στοιχεία και η δημιουργία κοινωνιών στα πρότυπα της αμερικάνικης κοινώς πολυπολυτισμικών καρναβαλιών που και πιο εύκολα ελεγχομένοι θα είναι και κατά συνέπεια πιο εκμεταλεύσιμοι. Αν νομίζετε ότι προχωρώντας σε φαινόμενα εξομοίωσης ή απόδοσης δικαιωμάτων στους αλλοδαπούς στις εκάστοτες κοινωνίες υποδοχής με το έτσι θέλω, καταπολεμάται το κακό κεφάλαιο είστε γελασμενοι. Αντιθέτως εξυπηρετούνται αυτα τα συμφέροντα στο μέγιστο.
Αναγνωρίζει μια χαρά κέντρα και περιφέρειες.
Τώρα, αν δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά οικονομικής ανάπτυξης μεταξύ πρώτου και τρίτου κόσμου, τότε ή σε άλλο κόσμο ζεις, ή δεν έχεις ιδέα για το τι σημαίνει τρίτος κόσμος.- mjacob για το δευτερο σκέλος της απάντησης σου.
Μιλάμε πλέον για ξεκάθαρη πραγματικότητα. Την δεκαετία του 90 είχαμε το ίδιο πρόβλημα με τους ξένους απο βαλκανικά κράτη. Ανεξαρτήτως των λαθών που έγιναν, γιατί κακά τα ψέμματα τότε χάθηκε και το παιχνίδι σε αυτό το θέμα, για εκείνους τους ανθρώπους υπήρχαν είδη εργασιών στα οποία μπορούσαν να αποροφηθούν. Πρίν καμιά δεκαριά μήνες επειδή στην εταιρία που δουλεύω θα γίνονταν κάποιες οικοδομικές εργασίες, έφεραν ένα εργολάβο με το συνεργείο του να φέρει εις πέρας το έργο. Το συνεργείο του το αποτελούσαν Αλβανοί. Όταν σε δικά μου διαλείματα στηην δουλειά έπιασα συζήτηση με έναν απο αυτούς μου ειπώθηκε ότι αρκετοί συμπατριώτες του λόγω της κρίσης δεν έχουν δουλειά και αρκετοί απο αυτούς τα μαζεύουν για να γυρίσουν στην Αλβανία. Στην πόλη καταγωγής μου -Θήβα Βοιωτίας- στην κεντρική πλατεία κάποτε περιμέναν 40-50 ξένοι και έρχοντουσαν διάφορα αγροτικά και τους έπαιρναν ή στα χωράφια ή στην οικοδομή ή σε άλλες εργασίες. Μέχρι τις 7.30-8.00πμ η πλατεία είχε αδειάσει. Τώρα τους τελευταίους μήνες παρατηρείται το φαινόμενο να περιμένουν ατην πλατεία οι ίδιοι ή και παραπάνω άτομα και να πηγαίνει η ώρα 11.00πμ και οι περισσότεροι να παραμένουν στην πλατεία. Γιατί; Διότι πολύ απλά δεν υπάρχουν δουλειές-μεροκαμματα πλέον. Με αυτή την εικόνα στους καινούργιους που έρχονται απο Ασία/Αφρική ποιός θα εγγυηθεί τι; Καλύτερη ζωή; Παιδιά η Ελλάδα των 400-500€ δεν θα είναι σε λίγο καιρό υπερβολή αλλά οδυνηρή πραγματικότητα. Τι καλύτερη ζωή και τι ευκαιρίες θα εγγηθούμε σε αυτούς τους ανθρώπους όταν εμείς οι ίδιοι θα βρισκόμαστε στην κυριολεξία μέσα στα 'σκατά';
Ποια αλβανία ρε jimdenin.
Καταλαβαίνεις σε ποιες χώρες αναφέρεται το 'τρίτος κόσμος';
Ξεκάθαρη πραγματικότητα το να συγκρίνεις την ελλάδα με αφρική και νότια αμερική και νοτιανατολική ασία;jimdenin με συγχωρείς αλλά νομίζω πως η έκταση του κόσμου σου περιορίζεται στη δύση.
-
Ο χρήστης madox έγραψε:
To πιο πειστικό μετά είναι η αφαίρεση ζωης φίλε μου που ακομα και αυτή αν δεν βαλει δικηγορο με καλό μισθό ο Μαινας (αν ζει) δεν πειθει κανεναν γιατί καποιος μπορεί να πεί ότι εγινε οτι εγινε επειδή τον είπε αδερφή τον πακιστανό Στην ελλάδα ζούμε.Οπότε τρεχα γυρευε . Πιο πειστικό στοιχείο απομάκρυνσης!..Δεν εχεις καταλάβει ακομα οτι απειλουνται ζωές.Σιγα μη μας πεις ότι οι ελληνες σκοτωνουν και οι πακιστανοι καθονται και κλαινε τη μοίρα τους παρατηρώντας!
Και μιλάω για επικίνδυνους μεταναστες που όλοι βλέπουμε να περιτριγυρίζουν ανάμεσά μας χωρις αυριο .Τι θα κανει ο κόσμος.Θα περιμένει το κράτος ή κατι πιο πειστικό? Τι λέμε τωρα !Δε καταλαβα τιποτα
Απευθύνομαι στον Κουτσαν φίλε μου.. .....Ουσιαστικά εκει που εχουν φτασει τα πράγματα με τους μεταναστες και την εγκληματικότητα ο πιο πειστικός λογος που μπορεί να επικαλεστεί κάποιος για να φύγουν απο τη χωρα ειναι ο φόνος!..Και ειδικά όταν είναι παρ'ολίγον θύμα το λεει πιο ξεκάθαρα!.....
-
Δεν ειμαι φαν αλλα τελευταια γραφει ωραια κειμενα.Δινει και απαντηση στον κουπεα σε καποια φαση.
Έλληνες λαθρομετανάστες
Είναι απίστευτη η υποκρισία της ελληνικής πολιτείας και της ελληνικής κοινωνίας και μάλλον φτάνει η ώρα που θα πληρωθεί ακριβά.
Σε μια εποχή που σχεδόν όλοι μιλούν για την ανάγκη να επικρατήσει νομιμότητα στη χώρα, ελάχιστοι είναι αυτοί που επιθυμούν τη νομιμοποίηση των μεταναστών. Τους προτιμούν παράνομους. Μα οι περισσότεροι μετανάστες θέλουν τη νομιμοποίηση, για να φύγουν από την Ελλάδα και να πάνε σε μια πλούσια ευρωπαϊκή χώρα.
Από τη στιγμή που η πλειοψηφία των μεταναστών θα φύγουν από την Ελλάδα μόλις νομιμοποιηθούν, γιατί τόσοι Έλληνες δεν επιθυμούν τη νομιμοποίηση των μεταναστών; Δεν λένε πολλοί «να φύγουν οι μετανάστες»; Ε, αν νομιμοποιηθούν, θα φύγουν.
Η πραγματικότητα είναι πως θέλουμε –και χρειαζόμαστε- τους μετανάστες αλλά τους θέλουμε χωρίς δικαιώματα. Δηλαδή, θέλουμε σκλάβους. Να δουλεύουν φτηνά, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, να είναι υπάκουοι και –αν είναι δυνατόν- να μην κυκλοφορούν στους δρόμους μας.
Όλη αυτή η υστερία για τους «μετανάστες που έχουν έρθει στην Ελλάδα, για να απειλήσουν τις ζωές μας και τις δουλειές μας» είναι ένα ψέμα – είναι ένα ψέμα που λέγεται συνέχεια. Οι μετανάστες δεν έρχονται στην Ελλάδα – οι μετανάστες περνάνε από την Ελλάδα. Αλλά δεν τους αφήνουμε να περάσουν. Τους εγκλωβίζουμε εδώ.
Πριν από μερικά χρόνια, η εθνική οδός περνούσε μέσα από την πόλη της Πάτρας. Αν θυμάμαι καλά, οι κάτοικοι της Πάτρας ήταν αντίθετοι στη δημιουργία της νέας εθνικής οδού –η οποία περνάει έξω από την Πάτρα-, επειδή επιθυμούσαν να περνάνε τα αυτοκίνητα και τα λεωφορεία μέσα από την πόλη, ώστε να κάνουν στάση και οι οδηγοί και οι επιβάτες να αφήνουν τα ωραία τους χρήματα. Φυσικά, τα υπεραστικά λεωφορεία έκαναν υποχρεωτικά στάση στην Πάτρα.
Περνούσα κι εγώ μέσα από την Πάτρα, για πάρα πολλά χρόνια. Από την ημέρα που φτιάχτηκε η νέα εθνική οδός, δεν έχω περάσει ούτε μια φορά μέσα από την Πάτρα. Δεν είναι η Πάτρα ο προορισμός μου – αλλού πηγαίνω. Το ίδιο ισχύει και για χιλιάδες μετανάστες (όπως αυτοί στη φωτογραφία που προσπαθούν να ανέβουν σε μια νταλίκα κοντά στο λιμάνι της Πάτρας, για να μπουν στο πλοίο και να πάνε στην Ιταλία).
Η μεγάλη ανοησία των ξεπουλημένων συνδικαλιστών και των Ελλήνων εργαζομένων ήταν ότι δεν απαίτησαν από την πρώτη στιγμή από τις κυβερνήσεις οι μετανάστες να έχουν τους ίδιους όρους εργασίας, τις ίδιες συλλογικές συμβάσεις και τα ίδια δικαιώματα με τους Έλληνες. Με αυτόν τον τρόπο, οι μετανάστες χρησιμοποιήθηκαν επί δεκαετίες ως φτηνά χέρια, έγιναν αντικείμενο αισχρής εκμετάλλευσης και –μοιραία- υπονόμευσαν τα εργατικά κεκτημένα των Ελλήνων εργαζομένων. Στερνή μου γνώση, να σ’ είχα πρώτα. Τώρα πια το πουλάκι πέταξε και στην Ελλάδα του Μνημονίου οι εργασιακές σχέσεις, τα εργατικά δικαιώματα –αλλά ακόμα και η εργασία πια- είναι ανέκδοτο τόσο για τους Έλληνες όσο και για τους μετανάστες.
Δεν ήθελε και ιδιαίτερο μυαλό για να αντιληφθεί κάποιος πως, αν οι μετανάστες εργάζονται ανασφάλιστοι, είναι σίγουρο πως θα έρθει η στιγμή που και εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες εργαζόμενοι θα είναι ανασφάλιστοι. Δεν ήθελε και ιδιαίτερη ευφυία, για να καταλάβει κάποιος πως η νόμιμη εργασία των μεταναστών συμφέρει και τους Έλληνες εργαζόμενους, αφού θα τόνωνε τα ασφαλιστικά ταμεία και τις συντάξεις. Επίσης, θα δημιουργούσε ένα ισχυρό κοινό μέτωπο απέναντι σε όσους θα προσπαθούσαν να καταπατήσουν τα εργατικά δικαιώματα.
Αντί να ζητηθούν ίσα δικαιώματα και για τους μετανάστες, τους βλέπαμε –και τους βλέπουμε- επί χρόνια να κάνουν τις πιο σκληρές δουλειές. Φτηνά εργατικά χέρια και ανασφάλιστη εργασία. Όταν κάποιος μετανάστης έπεφτε θύμα εργατικού ατυχήματος –και ήταν εκατοντάδες αυτοί-, σχεδόν κανείς δεν έδινε σημασία. Άλλωστε, τις περισσότερες φορές δεν το μαθαίναμε καν –οι εργάτες μετανάστες χωρίς δικαιώματα είναι σαν να μην υπάρχουν. Ακόμα και πριν από 3 μήνες, ο Αιγύπτιος καθαριστής τζαμιών με τα τέσσερα παιδιά που σκοτώθηκε ενώ δούλευε ανασφάλιστος -ημέρα Κυριακή στο υπουργείο ...Εργασίας- δεν απασχόλησε κανέναν παρά μόνο δέκα μέρες μετά τον θάνατό του.
Την ίδια εποχή που οι μετανάστες πέθαιναν στη δουλειά ή στα εργατικά ατυχήματα, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες εργάτες νόμιζαν πως είναι πια Κροίσοι και χόρευαν τσιφτετέλια πάνω στα τραπέζια, έχοντας την οικτρή αυταπάτη πως έχουν γίνει ίδιοι με τον εφοπλιστή που καθόταν στο διπλανό τραπέζι. Οι καιροί άλλαξαν και πολλοί απ’ αυτούς τους εργάτες βρίζουν σήμερα τους μετανάστες και είναι έτοιμοι να ψηφίσουν ΛΑΟΣ και Χρυσή Αυγή. Όταν δεν έχεις συναίσθηση και συνείδηση του ποιος είσαι, από πού έρχεσαι και πού πας, ο κατήφορος δεν έχει τέλος.
Η εγκληματικότητα στην Ελλάδα του 2011 είναι ένα τεράστιο θέμα –με πολλές γνωστές αιτίες- και ένα μέρος αυτού του θέματος είναι η εγκληματικότητα των μεταναστών. Βέβαια, όσοι την επικαλούνται ξεχνούν να αναφέρουν πως άνθρωποι που είναι εγκλωβισμένοι σε μια χώρα και δεν μπορούν να φύγουν, ζουν στην απόλυτη εξαθλίωση, τους κυνηγάει η αστυνομία και ο κάθε υπερπατριώτης, δεν μπορούν να βρουν δουλειά, δεν έχουν πού να μείνουν και δεν έχουν φαγητό θα στραφούν σχεδόν αναγκαστικά στην παρανομία και το έγκλημα. Εντάξει, κάποιοι μπορεί να αυτοκτονήσουν και κάποιοι άλλοι να κάνουν απεργία πείνας -για να κερδίσουν κάποια στοιχειώδη δικαιώματα- αλλά ακόμα κι αυτοί μας ενοχλούν. Τι θέλουμε τελικά; «Θέλουμε να φύγουν!» «Μα, δεν τους αφήνουμε! Τους κρατάμε παράνομους εδώ!»
Η νομιμοποίηση των μεταναστών και η καταγραφή των στοιχείων τους θα τους απέτρεπε από το να στραφούν στην παρανομία και θα έκανε πιο ασφαλή την ελληνική κοινωνία. Αλλά, όταν δεν ξέρουμε πόσοι είναι, πώς ονομάζονται και πού μένουν, τι ακριβώς ζητάμε από αυτούς τους ανθρώπους; Βέβαια, η ελληνική κυβέρνηση δεν γνώριζε –μέχρι πριν από μερικούς μήνες- πόσοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι, οπότε πώς θα μπορούσε να έχει στοιχεία για τους μετανάστες; Κι όμως, αυτή είναι μια από τις δουλειές των κυβερνήσεων σε όλον τον κόσμο.
Είμαι βέβαιος πως η σχεδόν ανύπαρκτη πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων στο μεταναστευτικό θέμα δεν είναι καθόλου τυχαία. Ο κανονισμός «Δουβλίνο ΙΙ» -τον οποίο επικαλούνται οι ελληνικές κυβερνήσεις- είναι ένα ισχυρό επιχείρημα, αλλά το ερώτημα είναι «γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ψήφισαν το ‘Δουβλίνο ΙΙ’ το 2003; Τι έκανε η κυβέρνηση Καραμανλή, όταν το μεταναστευτικό ζήτημα γιγαντώθηκε;». Σε κάθε περίπτωση, ο κανονισμός «Δουβλίνο ΙΙ» θα τροποποιηθεί οπωσδήποτε –και υπό την πίεση του μεγάλου μεταναστευτικού ρεύματος από τις αραβικές χώρες-, οπότε οι μάσκες θα πέσουν.
Οι μετανάστες ήταν ένας από τους κύριους παράγοντες για το «οικονομικό θαύμα» της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια. Σήμερα, χρησιμοποιούνται από την κυβέρνηση –και μέρος του πολιτικού συστήματος- για να απορροφήσουν την οργή ενός μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας, ώστε να μην στραφεί εναντίον τους. Θέλει κότσια για να τα βάλεις με την εξουσία που σε οδήγησε στη χρεοκοπία, την ανεργία και τον εξευτελισμό αλλά είναι πιο εύκολο να ξεσπάσεις σε μετανάστες χωρίς δικαιώματα από το Πακιστάν και τη Σρι Λάνκα.
Είναι άσχημο να την πατάς συνέχεια και να πέφτεις σε όλες τις λούμπες που θέλουν να σε ρίξουν. Την ώρα που κάποιοι θα κυνηγούν τους εξαθλιωμένους μετανάστες, εγώ θα έχω το νου μου σε κάτι άλλους μετανάστες, πλούσιους και νόμιμους. Τους λένε «επενδυτές». Και έρχονται για να αγοράσουν ό,τι έχει απομείνει από την ξεπουλημένη χώρα μας.
Οι μετανάστες είναι παράνομοι στην Ελλάδα, επειδή δεν θέλουμε να είναι νόμιμοι. Δεν μας συμφέρει – ή τουλάχιστον έτσι νομίζουμε. Είναι τέτοια η κατρακύλα της ελληνικής κοινωνίας που –μακάρι να βγω ψεύτης- δεν θα αργήσει η μέρα που οι Έλληνες θα εργάζονται παράνομα στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Παράνομα και φτηνά. Έλληνες λαθρομετανάστες. Τι; Κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος; Άργησες.
-
Ο πιτσιρίκος κάνει τρανταχτά λάθη γιατί βασίζεται σε δεδομένα που δεν είναι αληθή.
Πχ η φράση 'Η πραγματικότητα είναι πως θέλουμε –και χρειαζόμαστε- τους μετανάστες αλλά τους θέλουμε χωρίς δικαιώματα. Δηλαδή, θέλουμε σκλάβους. Να δουλεύουν φτηνά, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, να είναι υπάκουοι και –αν είναι δυνατόν- να μην κυκλοφορούν στους δρόμους μας.' είναι εκτός πραγματικότητας.
Γιατί να θέλει ένας Έλληνας 'σκλάβους', εφόσον δεν τους έχει στη δούλεψή του; Ή μήπως είναι 'σκλάβος' αυτός που εσκεμμένα δεν γράφεται στο ΤΕΒΕ/ΟΑΕΕ για να κάνει γρηγορότερα κομπόδεμα και τρέχει στα επείγοντα όποτε τον πονέσει η κοιλίτσα του; Ή αυτός που παίρνει 30-50€ μεροκάματο αντί για πχ 60-70€ για χειρωνακτικές εργασίες; Πίπες.Η η άλλη φράση:
'Μα οι περισσότεροι μετανάστες θέλουν τη νομιμοποίηση, για να φύγουν από την Ελλάδα και να πάνε σε μια πλούσια ευρωπαϊκή χώρα.'.
Αν είναι δυνατόν δηλαδή, βρήκαμε τη λύση. Για να μη συνωστίζονται στην Πάτρα, να τους κάνουμε πολίτες Ε.Ε. για να φύγουν μέσω Σένγκεν στη Γερμανία. Και δεν θα μας πετάξουν κι εμάς μετά οι Ευρωπαίοι εκτός των συνθηκών περί ελεύθερης κίνησης και εγκατάστασης στην Ε.Ε., δεν θα μας ζητάνε βίζα όπως στους Αφρικανούς για να σταματήσουν τους χιλιάδες 'Έλληνες' της Ασίας να κατακλύσουν τα κράτη τους, ε;
Πάει καλά ο πιτσιρίκος; Ούτε σε κλαμπάκι με face control δεν περνάνε τέτοια κολπάκια...Τα υπόλοιπα στην πλειοψηφία τους πατάνε στις παραπάνω αυθαίρετες παραδοχές, άρα τι να λέμε;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ο πιτσιρίκος κάνει τρανταχτά λάθη γιατί βασίζεται σε δεδομένα που δεν είναι αληθή.Πχ η φράση 'Η πραγματικότητα είναι πως θέλουμε –και χρειαζόμαστε- τους μετανάστες αλλά τους θέλουμε χωρίς δικαιώματα. Δηλαδή, θέλουμε σκλάβους. Να δουλεύουν φτηνά, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, να είναι υπάκουοι και –αν είναι δυνατόν- να μην κυκλοφορούν στους δρόμους μας.' είναι εκτός πραγματικότητας.
Γιατί να θέλει ένας Έλληνας 'σκλάβους', εφόσον δεν τους έχει στη δούλεψή του; Ή μήπως είναι 'σκλάβος' αυτός που εσκεμμένα δεν γράφεται στο ΤΕΒΕ/ΟΑΕΕ για να κάνει γρηγορότερα κομπόδεμα και τρέχει στα επείγοντα όποτε τον πονέσει η κοιλίτσα του; Ή αυτός που παίρνει 30-50€ μεροκάματο αντί για πχ 60-70€ για χειρωνακτικές εργασίες; Πίπες.Η η άλλη φράση:
'Μα οι περισσότεροι μετανάστες θέλουν τη νομιμοποίηση, για να φύγουν από την Ελλάδα και να πάνε σε μια πλούσια ευρωπαϊκή χώρα.'.
Αν είναι δυνατόν δηλαδή, βρήκαμε τη λύση. Για να μη συνωστίζονται στην Πάτρα, να τους κάνουμε πολίτες Ε.Ε. για να φύγουν μέσω Σένγκεν στη Γερμανία. Και δεν θα μας πετάξουν κι εμάς μετά οι Ευρωπαίοι εκτός των συνθηκών περί ελεύθερης κίνησης και εγκατάστασης στην Ε.Ε., δεν θα μας ζητάνε βίζα όπως στους Αφρικανούς για να σταματήσουν τους χιλιάδες 'Έλληνες' της Ασίας να κατακλύσουν τα κράτη τους, ε;
Πάει καλά ο πιτσιρίκος; Ούτε σε κλαμπάκι με face control δεν περνάνε τέτοια κολπάκια...Τα υπόλοιπα στην πλειοψηφία τους πατάνε στις παραπάνω αυθαίρετες παραδοχές, άρα τι να λέμε;
Ο τρόπος με τον οποιό ηρθαν στην χωρα και η αθλια καταστασή τους έδωσε το δικαιωμα στους έλληνες κουτοπόνηρους να κανουν ότι προσπαθουν να κανουν στον γείτονα τόσα χρονια.Σκλάβο .Απο την στιγμή που περιμενουν στην διασταυρωση για να πάρουν χαρζΙλίκι τι περίμεναν δηλ.Να τους κολήσουν ένσημα με ασφάλεια ζωής.Σε ποιούς δηλ.και ως τι.Ως άνθρωπος? Πήγαινε και ζητα δουλειά ως ανθρωπος και μαλιστα στην κατάστασή τους.Στην Ελλάδα βέβαια.Σαν Χασαν απο το Πακισταν τον ξεδερφο του Εχμερ.
Φίλε μου μη διαφωνείς.Αυτά ειναι η εμπρακτη πραγματικότητα. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Η αναφορά για την Αθηναική κοινωνωνία έγινε για να φανεί η διαφορά το πως λειτουργεί μια κοινωνία που θέλει να λέγεται κοινωνία απο τις επικρατούσες προδευτικές απόψεις που αντιμετωπίζουν αυτόν τον τόπο ως κοινώβιο και απο αυτή την οπτική γωνία μόνο άστοχη δεν είναι.
Οποιαδήποτε σύγκριση κοινωνικοπολιτικών απόψεων, ως προς την προοδευτικότητά τους, μεταξύ μιας κοινωνίας του σήμερα και μιας κοινωνίας τριών χιλιάδων ετών, σαφώς και είναι άστοχη υπό οποιοδήποτε πρίσμα.
Αλλά και πάλι το ότι αυτοί οι λαοί βρεθήκανε σε κατάσταση εκμετάλευσης δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Δεν μπορείς να αναγκάσεις κάποιον λαό να βρεθεί σε μια κατάσταση αν δεν επιθυμεί.
Τρολλάρεις τώρα έτσι δεν είναι;
Οι περισσότεροι απο αυτούς τους λαους βρισκόντουσαν σε μια κατάσταση πρωτογονοτισμού και απο τα δικά τους πνευματικά και θρησκευτικά πρότυπα. Σε αυτούς τους λαούς θεωκρατικά ή δικτατορικά καθεστώτα συνήθως επικρατούν και τα οποία πολλές φορές είναι υποχοίρια ξένων συμφερόντων είναι αλλά δεν φάνηκε μια προσπάθεια να αλλάξει η όποια κατάσταση. Κάποτε οι Ιρανοί εξεδίωξαν τον Σάχη για να εγκαθυδρίσουν αυτό το ισλαμικό καθεστώς. Αν ένας λαός θέλει να αλλάξει την μοίρα του ο τρόπος να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, υπάρχει και είναι διαχρονικός. Δεν έχει καμιά υποχρέωση όμως ο μέσος Ευρωπαίο να λούζεται την κατάσταση των τελευταίων 20 ετών και ούτε ο οι Ευρωπαικοί λαοί έχουν καμιά σχέση με αυτή την ιστορία.
Σιγά μην ήταν και στην εποχή των σπηλαίων.
Το νόημα ποιο είναι; Ότι ο τεχνολογικά πιο ανεπτυγμένος έχει κάποιο per se δικαίωμα να γαμάει τον άλλο, και μάλιστα ότι φταίει ο μη τεχνολογικά ανεπτυγμένος;
Μήπως έχει και υποχρέωση κι όλας ο τεχνολογικά ανεπτυγμένος να καταδικάσει τον λιγότερο ανεπτυγμένο σε αιώνια σήψη;Από που κι ως που οι ευρωπαϊκοί λαοί δεν έχουν καμία σχέση με την ιστορία της υποβάθμισης του τρίτου κόσμου Μια χαρά ενεργό ρόλο έπαιξαν σε αυτό (βρε μπας και οι αποικίες δεν συνέβησαν ποτέ ), να κάτσουν να τα λουστούν. Αν δεν τους αρέσει να κάνουν κάτι να βελτιώσουν την κατάσταση. Αλλά δεν θέλουν να το κάνουν αυτό, γιατί θα χάσουν το κέρδος. Οπότε, να κάτσουν να τα λουστούν.
- Μιλάς για ευγενείς. Ποιούς εννοείς; Εμένα, τον μέσο Ιταλό/Γάλλο/Γερμανό/Βρετανό, ποιούς; Η ελληνική αριστερά αν δεν απατώμαι μιλά για το κακό κεφάλαιο και τον ρημάδη τον καπιταλισμό.
Νταξ δεν σε ξέρω κι όλας για να γνωρίζω αν είσαι κάποιος απόγονος του λουδοβίκου, αλλά θα πω ότι μάλλον δεν αναφέρομαι σε εσένα. Αναφερόμουν στους ευγενείς του Μεσαίωνα. Βασιλιάδες, λόρδους, πρίγκηπες, ξέρεις...
Και από ποιους φτάσανε στην εξαθλίωση δλδ; Από τους Αρειανούς; Τους Ελ; ΓΕνικά, σοβαρολογέις τώρα, ή απλώς τρολλάρεις;
Κάτι αποικίες, κάτι δυτικά εργοστάσια, εσύ δεν ξέρεις από αυτά.Και μόνο το να ισχυρίζεσαι ότι η κεφαλαιοκρατική ανάπτυξη δεν έχει κέντρα και περιφέρειες, είναι το λιγότερο εκτός τόπου και χρόνου.
Αναγνωρίζει μια χαρά κέντρα και περιφέρειες.
Τώρα, αν δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά οικονομικής ανάπτυξης μεταξύ πρώτου και τρίτου κόσμου, τότε ή σε άλλο κόσμο ζεις, ή δεν έχεις ιδέα για το τι σημαίνει τρίτος κόσμος.- mjacob για το δευτερο σκέλος της απάντησης σου.
Ποια αλβανία ρε jimdenin.
Καταλαβαίνεις σε ποιες χώρες αναφέρεται το 'τρίτος κόσμος';
Ξεκάθαρη πραγματικότητα το να συγκρίνεις την ελλάδα με αφρική και νότια αμερική και νοτιανατολική ασία;jimdenin με συγχωρείς αλλά νομίζω πως η έκταση του κόσμου σου περιορίζεται στη δύση.
Το πρόβλημα δεν είναι ότι τρολλάρω ούτε η έκταση του κόσμου μου περιορίζεται στην δύση, αλλά το τι έχεις έχεις μπερδέψει αρκετά πράγματα.
Τρίτος κόσμος αγαπητέ υπήρχε απο αρκετά πολύ πρίν απο το φαινόμενο που ζούμε τώρα. Οχι ότι δεν υπήρξαν και παλιότερα φαινόμενα μετανάστευσης αλλά καμιά σχέση με αυτό που ζούμε. Η μετακίνηση αυτή γίνεται γιατί εξυπηρετούνται συγκεκριμένα συμφέροντα και όχι γιατί αποφάσισαν στα καλά του καθουμένου να την κάνουν για μια καλύτερη ζωή. Αν μπορούσαν θα την είχαν απο τις πατρίδες τους πολύ πιο πρίν. Και για να μετακινηθείς απο αυτές τις χώρες πρός Ευρώπη χρειάζονται μέσα οικονομικά και μη που αυτοί οι άνθρωποι δεν γίνεται να τα διαθέτουν.
Αν κάθεσαι και ανακατεύεις τον μέσο εύρωπαίο πολίτη με τον συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα αυτό είναι δικό σου θέμα και δικά σου θεώρηση** αν και εντελώς αστεία** αλλά λογική του στίλ ... **Και από ποιους φτάσανε στην εξαθλίωση δλδ; Από τους Αρειανούς; Τους Ελ; ΓΕνικά, σοβαρολογέις τώρα, ή απλώς τρολλάρεις;
Κάτι αποικίες, κάτι δυτικά εργοστάσια, εσύ δεν ξέρεις από αυτά.Και μόνο το να ισχυρίζεσαι ότι η κεφαλαιοκρατική ανάπτυξη δεν έχει κέντρα και περιφέρειες, είναι το λιγότερο εκτός τόπου και χρόνου**... είναι για γέλια.
Σε λίγο θα μας βγάλεις και αποικοκράτες το σύνολο των πολιτών των δυτικών χωρών. Αν συνδέεις μια ιδεολογία με κοινωνίες και εθνικά κράτη είσαι εκτός τόπου και χρόνου στην κυριολεξία.
Όσο για το αν καταλαβαίνω την διαφορά ελλάδας και τρίτου κόσμου; Βρε εγώ την καταλαβαίνω αλλά μάλλον εσύ εξακολουθείς να αγνοείς τι συμβαίνει γύρω σου γι'αυτό και δεν κατάλαβες αυτά που σου μετέφερα. Αυτοί οι ανθρώποι ερχόμενοι εδώ θα βρεθούν σε τι; Σε καλύτερη κατάσταση απο όπου ήταν αν έρθουν εδώ; Πραγματικά τι θα τους εγγυηθεί ο οποιοσδήπωτε; Καλύτερη ζωή; Δουλειά; Με τι εχέγγυα;
Κατάλαβέ το: Οι άνθρωποι αυτοί έρχονται σε μια εποχή που κανείς μα κανείς δεν μπορεί να τους εγγυηθεί απολύτως τίποτα.
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Ο τρόπος με τον οποιό ηρθαν στην χωρα και η αθλια καταστασή τους έδωσε το δικαιωμα στους έλληνες κουτοπόνηρους να κανουν ότι προσπαθουν να κανουν στον γείτονα τόσα χρονια.Σκλάβο .Απο την στιγμή που περιμενουν στην διασταυρωση για να πάρουν χαρζΙλίκι τι περίμεναν δηλ.Να τους κολήσουν ένσημα με ασφάλεια ζωής.Σε ποιούς δηλ.και ως τι.Ως άνθρωπος? Πήγαινε και ζητα δουλειά ως ανθρωπος και μαλιστα στην κατάστασή τους.Στην Ελλάδα βέβαια.Σαν Χασαν απο το Πακισταν τον ξεδερφο του Εχμερ.
Φίλε μου μη διαφωνείς.Αυτά ειναι η εμπρακτη πραγματικότητα.Δεν διαφωνώ στο ότι κάποιοι τους έκαναν σκλάβους. Αυτό δεν σημαίνει ότι τους 'θέλουμε' σκλάβους. Κανονικές αμοιβές να παίρνουν, ασφάλιση να έχουν όπως όλοι οι εργαζόμενοι.
Το να πιάνεται όμως ο κάθε 'πιτσιρίκος' από τις παρανομίες ορισμένων και να τις γενικεύει σε όλους τους Έλληνες που αντιδρούν σε τούτη την κατάντια είναι λανθασμένος συλλογισμός. Πιο άστοχος και από το 'μαζί τα φάγαμε' (που έχει μια δόση αλήθειας). Γιατί εμένα πχ η ντομάτα του Πυργιώτη δεν μου κόστιζε λιγότερο από τη ντομάτα Βελγίου, περισσότερο μου την πούλαγε και το επιπλέον κέρδος το έβαζε στην τσέπη ΤΟΥ. -
Πώς ακριβώς γράφεται η λέξη ΚΑ-ΡΑ-ΓΚΙΟ-ΖΙ-ΔΕΣ!?
http://www.eksegersi.gr/article.php?art ... &cat_id=48
Είτε τα όσα γράφονται αληθεύουν είτε όχι είναι αποκαλυπτικά για την ποιότητα των, εκατέρωθεν, εμπλεκομένων στο event των απλύτων ...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ο πιτσιρίκος κάνει τρανταχτά λάθη γιατί βασίζεται σε δεδομένα που δεν είναι αληθή.Πχ η φράση 'Η πραγματικότητα είναι πως θέλουμε –και χρειαζόμαστε- τους μετανάστες αλλά τους θέλουμε χωρίς δικαιώματα. Δηλαδή, θέλουμε σκλάβους. Να δουλεύουν φτηνά, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, να είναι υπάκουοι και –αν είναι δυνατόν- να μην κυκλοφορούν στους δρόμους μας.' είναι εκτός πραγματικότητας.
+1
Αγαπητέ manosk πές και το άλλο.
Ότι το ζήτημα της βίζας με τους αμερικάνους για ένα βασικό λόγο είχε να κάνει με τον φόβο των τελευταίων με τους πολίτες απο ελλάδα που θα μετέβαιναν στις ΗΠΑ. Και όταν λέμε έλληνες πολίτες ο φόβος των αμερικάνων δεν είναι με τους καθεαυτού έλληνες αλλά με τους ελληνοποιημένους μετανάστες. Βλέπε ενέργεια της κυβέρνησης ΓΑΠ να δώσει δώσει δικαιώματα σε αριθμό αλλοδαπών αμέσως μετά τις εκλογές του 2009.
-
Ο χρήστης k2825 έγραψε:
Πώς ακριβώς γράφεται η λέξη ΚΑ-ΡΑ-ΓΚΙΟ-ΖΙ-ΔΕΣ!?με ητα
-
delete
ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ Η ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ;